Pot do uspeha: CV-vizitka

Ste končali formalni del šolanja in iščete službo? Želite, da vas delodalaci opazijo? Z izdelavo CV-vizitke naj se vaša pot do uspeha začne! Kadrovski strokovnjaki so prepričani, da je CV-vizitka zelo uporaben način iskanja službe, Daje informacije o izobrazbi, sposobnostih in delovnih izkušnjah posameznika. Zaradi svoje majhnosti je priročna in jo lahko imate ves čas s sabo, zato lahko v vsakem trenutku navdušite delodajalca in si zagotovite svetlo prihodnost.

CV-vizitka
CV-vizitka: Pot do uspeha

Za izdelavo CV-vizitke, ki v celoti predstavlja prav vas, se obrnite na omisli.si/oblikovalca.

1.CV-vizitka: najprej osnovni podatki

Osnova je navedba osebnih podatkov, podatkov o izobraževanju in delovnih izkušnjah. Na tem mestu lahko dodate tudi podatke o znanju tujih jezikov, obvladovanje računalnika in računalniških programov ter vozniškem izpitu.

CV-vizitka
CV-vizitka: osnovni podatki

 

2.CV-vizitka: poudarite v čem ste drugačni od drugih

Ne pozabite, da je CV zbirka dejstev, s katerimi želite delodajalca prepričati, da ste prav vi tisti, ki ste najboljša izbira za opravljanje dela. Zato je dobro, da navedete tudi informacije, ki so nekoliko obširnejše in povedo tudi nekaj o vaši osebnosti. Navedite neformalna izobraževanja, ki ste se jih udeležili, saj s tem pokažete dodatno voljo do opravljanja dela. Dodajte tudi morebitne licence in certifikate, ki so dokaz, da ste motivirana oseba. Pripišete tudi imena projektov in raziskav, pri katerih ste sodelovali. Za dodaten opis vaše osebnosti lahko dodate tudi stavek ali citat, ki vas opisuje.

3.CV-vizikta: ne pozabite kontaktnih podatkov

Ključnega pomena je seveda tudi, da navedete vaše kontaktne podatke. Poleg vašega naslova, telefonske številke, e-naslova, lahko dodate tudi spletne povezave do družabnih omrežij, kjer lahko delodajalec izve več o vas.

4. Pomemben je tudi izgled vizitke

Sedaj, ko je vsebina vaše CV-vizitke izpolnjena, morate poskrbeti tudi za njen izgled. Primerna razporeditev besedila na vizitki pove dosti o vaši organiziranosti in urejenosti. Dobro je, da se poskušate izraziti tudi s pomočjo izbire barv, a pazite da bo vidljivost dobra. Pripnite tudi logotip, v kolikor ste del podjetja, ki ga želite z vizitko promovirati. Dodate lahko tudi vašo portretno fotografijo.

CV-vizitka
CV-vizitka: izgled

Za dodatne nasvete pri izdelavi vaše CV-vizitke kliknite tukaj.

Upam, da vam uspe izdelati CV-vizitko, ki vas bo kar se da najbolje opisovala in da čim prej pride v roke vaših bodočih delodajalcev!

 

Tjaša Krenker

Pomen življenja ni v iskanju samega sebe, ampak v ustvarjanju samega sebe.