Revija Nasvet strokovnjaka

Grafično oblikovanje: Cenik / Analiza cen, pogosta vprašanja in preverjeni grafični oblikovalci

grafično oblikovanje / cenik

Kazalo

ocena bralcev
5 od 8

Grafično oblikovanje je specifična storitev, zato je težko predstaviti splošen cenik, če se denimo sprašujete »Koliko stane grafično oblikovanje?« ali če v Googla neumorno vpisujete »Grafično oblikovanje cenik« ali kaj podobnega. Uvodoma poudarimo, da so cene za grafično oblikovanje v tem članku sicer resda izračunane empirično, na podlagi analize cen preko 2650 ponudb grafičnih oblikovalcev, a to vseeno ne pomeni, da bodo 100% držale za vaš projekt oziroma, da je to del splošnega cenika vseh oblikovalcev v Sloveniji. Vsakdo računa drugače, saj ima vsakdo drugačen pristop do grafičnega oblikovanja in različne izkušnje (ter temu primerne končne izdelke grafičnega oblikovanja).

Če vas zanimajo le cene za grafično oblikovanje, berite dalje. Če pa resno načrtujete projekt in ste pripravljeni najeti grafičnega oblikovalcaa, kliknite na zeleni gumb spodaj in pošljite brezplačćno povpraševanje vsem preverjenim grafičnim oblikovalcem v Sloveniji.

Pridobi 7 ponudb za grafično oblikovanje

Za seznam preverjenih grafičnih oblikovalcev pa kliknite tukaj.

 

GRAFIČNO OBLIKOVANJE CENE

grafični oblikovalec / povprečne cene

15 – 35 EUR / h

Pridobite 7 ponudb grafičnih oblikovalcev

VRSTA GRAFIČNEGA OBLIKOVANJACENA GRAFIČNEGA OBLIKOVANJA
CGP (CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA)350 - 1400 €
LOGOTIP100 - 190 €
VIZITKE35 - 55 €
PLAKATI80 - 150 €
KATALOG / PROSPEKT / BROŠURA100 - 330 €
JUMBO PLAKAT100 - 350 €
CENIK / JEDILNI LIST / MENU (ENOSTRANSKI)50 - 80 €
TRANSPARENT / ZASTAVA / PINGVIN / ROLLON45 - 65 €
DIPLOMA / PRIZNANJE / CERTIFIKAT45 - 95 €
DARILNI BON / KUPON / VSTOPNICA / IZKAZNICA45 - 65 €
AVTO NALEPKA45 - 65 €
EMBALAŽA100 - 290 €
IZRIS (LOGOTIPA) V VEKTORSKO OBLIKO25 - 65 €
LETAK (A4, A5, ENOSTRANSKI)50 - 180 €
ZLOŽENKA / ZGIBANKA20 - 50 €
TISKANI OGLAS (A4)30 - 350 €
VABILA / VOŠČILNICE45 - 90 €
ETIKETE / NALEPKE50 - 90 €
SPLETNA STRAN250 - 490 €
SPLETNA OGLASNA PASICA / BANNER25 - 100 €
E-KNJIGA / E-KATALOG4 - 15 €
INFOGRAFIKA20 - 90 €

Cene grafičnega oblikovanja veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za grafično oblikovanje – cenik je odvisna izkušenosti grafičnega oblikovalca in časa, ki ga grafični oblikovalec porabi. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim grafičnim oblikovalcem – zeleni gumb. Povprečne cene za grafično oblikovanje smo empirično izračunali na podlagi preko 2650 ponudb strankam s strani preverjenih grafičnih oblikovalcev na Omisli.si ter javno objavljenih cenikov.

grafično oblikovanje / cenik
Grafično oblikovanje – Cenik naj ne bo edini dejavnik izbire grafičnega oblikovalca za vaš projekt.
KONTAKTIRAJTE PREVERJENE GRAFIČNE OBLIKOVALCE (ponudbe / cene)

Koliko stane grafično oblikovanje?

Cena grafičnega oblikovanja česarkoli že, je zelo odvisna od izkušenj grafičnega oblikovalca ter od vrste oblikovanja, če gre za spletno oblikovanje, industrijsko oblikovanje, oblikovanje tiskovin, oblikovanje spletne strani ali aplikacije (UX / uporabniška izkušnja je tukaj boljši termin), oblikovanje bannerja, oblikovanje logotipa, CGP oziroma celostna grafična podoba, oblikovanje embalaže, reklamne table, prelom strani in postavitev tiskovin – revija, vabilo, katalog, prezentacije, itd.

Preverite tudi: Katere poklice izriva umetna inteligenca? + Seznam AI aplikacij

Kako izbrati grafičnega oblikovalca?

Zelo pomembno je, koliko korektur vam bo na voljo, saj nekateri oblikovalci to že vključijo v ponudbo. V nedogled ne morete pričakovati, da bo grafični oblikovalec popravljal oblikovano, namreč.

Še ena stvar, ali boste prejeli le en predlog dizajna ali več možnosti grafičnega oblikovanja. Seveda tukaj ne govorimo o končnih izdelkih, bolj o usmeritvah, kaj vam je bolj všeč.

Predvsem pa bodite pozorni na reference, torej kaj in kako so oblikovali druge projekte, morebitne certifikate in priznanja ter ocene preteklih strank, torej ugled na spletu ter na “ulici”.

Najboljši grafični oblikovalec ni najdražji, tako kot ni poceni grafični oblikovalec najboljši.

Najboljši grafični oblikovalec ni najdražji, tako kot ni poceni grafični oblikovalec najboljši. Problem (ali priložnost) je, da je danes lahko skoraj vsakdo grafični oblikovalec, četudi nima za to ustrezne izobrazbe. Če stvar deluje, deluje.

Velikokrat pa so oblikovalci na začetku poti, ki še nimajo renomeja, cenejši in se celo bolj potrudijo za vsako stranko. To je logično, saj si želijo in morajo ustvariti ugled na trgu in dobro besedo. To ne pomeni, da uveljavljene agencije, studii in večja podjetja za grafični dizajn ne pridejo v poštev. Pravim le, da je fino pogledati na trg širše in se odločiti po finančnih zmožnostih ter tako uskladiti pričakovanja in potrebo.

Nekateri oblikovalce iščejo tudi na forumih, a je veliko bolj priporočljivo iskanje preko priznanih platform, kot je denimo Omisli.si, kjer so ponudniki preverjeni, hitro lahko dobite več ponudb, preverite ocene preteklih strank, reference, itd… Vse na enem mestu in precej hitro.

Zgoraj smo analizirali cene preko 2.650 ponudb 336 grafičnih oblikovalcev na Omisli.si za boljšo predstavo o cenah za grafično oblikovanje v Sloveniji.


GRAFIČNO OBLIKOVANJE?

PREVERJENI GRAFIČNI OBLIKOVALCI (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

Pridobite 7 ponudb

Grafično oblikovanje

Če smo malo dramatično-teoretski, je grafično oblikovanje kreativen proces med stranko (navadno podjetje) in grafičnim oblikovalcem, katerega cilj je končen produkt (npr. izdelava logotip, oblikovanje CGP, tiskovin, itd.).

Po domače povedano, ko vam zmanjka idej, časa, volje, znanja in veščin na področju oblikovanja, poiščete grafičnega oblikovalca.

Ali še bolj plastično, ko želite nekaj olepšati, narediti bolj ciljni publiki primerno (retro, minimalistično, profesionalno, korporativno, hipstersko, estetsko, karkoli pač vaša publika prenese) in s tem izboljšati uporabniško izkušnjo vaših strank ali dvigniti nivo prepoznavnosti.

Oblikovanje je širši pojem, kot grafično oblikovanje, saj lahko oblikovanje zajema še notranje oblikovanje prostorov (arhitekti / notranji oblikovalci), oblikovanje oblek (stilisti / oblikovalci), oblikovanje vrtov (krajinski arhitekti in strokovnjaki za urejanje okolice), … Torej oblikujemo lahko (in je fino da) marsikaj.

Grafično oblikovanje embalaže
Primer za grafično oblikovanje embalaže / izdelka.

Kaj torej je grafično oblikovanje?

Čeprav bo stroka verjetno skočila v zrak, se v naših vsakdanih grafično oblikovanje še največkrat nanaša na (v tem vrstnem redu):

 • Oblikovanje logotipa: redizajn logota, razvoj logotipa, nova izdelava logotipa, izbor tipografija (pisave po domače), določitev barvne sheme (manj je več), izdelava več variacij logotipa (za bele / črne podlage, transparentne, črnobele, sive logotipe, itd…), dostava logotipa v različnih formatih (npr. .eps, .pdf, .jpg, .png), …
 • Grafično oblikovanje promocijskih materialov (majic, kap, pisal, vžigalnikov, panojev, …), reklamnih brošur, katalogov, avtonalepk ali carwrappinga …
 • Celostna grafična podoba (CGP): Izdelava logotipa, oblikovanje vizitk, oblikovanje dopisnih listov, računov, map in drugih poslovnih tiskovin, oblikovanje žiga (navadno logotip, da), email podpisa, oblikovanje letnih poročil …
 • Oblikovanje tiskovin: oblikovanje letakov / flyerjev, zgibank, plakatov, vabil, čestitk, diplom, CV-jev, cenikov, nalepk, obrazcev, koledarjev, jedilnih listov / menijev, …
 • Oblikovanje embalaže izdelka, etikete produktov …

Druge manj iskane storitve grafičnih oblikovalcev:

 • Oblikovanje označevalnih tabel (to so tiste table, ki jih vidite ob vhodu v poslovno stavbo, v javnih ustanovah, itd.) …
 • Oblikovanje oglasov: oglasi za tisk, spletne pasice (bannerji), nagradne igre, darilnih bonov, statični TV oglasi (ja, to še vedno obstaja), …
 • Oblikovanje oblikovanje revij, knjig, časopisov in prelom strani (prelom nekako ni grafično oblikovanje, četudi v bistvu je – tu gre za to, da se grafični oblikovalec odloči kaj bo kje postavljeno na strani, po vnaprej izdelanem CGP-ju oz celostni grafični predlogi), …
 • Oblikovanje fotoknjig, četudi to navadno te dni naredi aplikacij ali fotograf (z aplikacijo)
 • Izdelava ilustracij in mock-upov
 • Korektura fotografij
 • in še bi lahko naštevali …

Pri grafične oblikovanju se torej pogovarjamo o kreativi kot končnem izdelku, kjer grafični oblikovalci ustvarjajo vizualno komunikacijo in predstavitev nečesa (navadno znamke oz. branda). Pri tem rišejo, ilustrirajo, uporabljajo barve, združujejo tipografijo, slikovno gradivo (fotografije / slike), besede, da bi čim bolj učinkovito podali neko sporočilo.

Kot rečeno, je grafično oblikovanje še najbolj pomemben dejavnik v procesu nagovora ciljne publike (navadno kupca / stranke) v njegovem nakupnem procesu oz. poti do želenega cilja ter zadrževanje takšnega obnašanja (retention).

Grafično oblikovanje je tudi vplivanje na čustva ciljne publike in del t.i. neuro marketinga.

Grafično oblikovanje je vsekakor nekaj, čemur v Sloveniji predvsem mala podjetja in ponudniki storitev posvečajo premalo pozornosti in posledično temu pripisujemo premalo vrednosti. Na zahodu je to veliko bolj razvita branža. In zahod zna bolje prodajati, to je dejstvo.


Najboljši grafični oblikovalci v Sloveniji

>> seznam TOP 10 grafičnih oblikovalcev <<

Če menite, da vam ljubi grafični oblikovalec manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


GRAFIČNO OBLIKOVANJE CGP (CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA)

povprečna cena

350 EUR – 1400 EUR / CGP

(oblikovanje logotipa, vizitke, dopisnega papirja, analiza gr. elementov, uporaba)

Pridobite 7 ponudb za CGP

Celostna grafična podoba (CGP) je odločen korak do prepoznavnosti, saj je tu zajeta prvina podobe podjetja oz. blagovne znamke / branda navzven in igra veliko vlogo pri prepoznavnosti na trgu. Lahko bi celo rekli, da orisuje vrednote podjetja, cilje in nakazuje dejavnosti. Na zasičenem trgu ponudnikov je unikatnost in izstopanje izziv in prav z dobrim CGP-jem lahko to tudi dosežemo.

Sem spada logotip, oblikovanje tiskovin, embalaž, spletne strani, izbor tipografije in barvne sheme, vizitke, dopisi, kuverte, računi, mape, reklamni material, itd.

 


GRAFIČNO OBLIKOVANJE LOGOTIPA

povprečna cena

100 EUR – 190 EUR / oblikovanje logotipa

Pridobite ponudbe za oblikovanje logotipa

Na kaj pomislite, ko rečem Apple? Ali Coca-Cola? Ja, tako mogočni so logotipi. Logotip je torej grafični prikaz podjetja / blagovne znamke / branda in je nekako temelj celostne grafične podobe. Logotip je sestavljen iz simbola/ov in besed/e s prepoznavno tipografijo (font) in barvno shemo.

Vsak logotip obstaja (ali pa bi moral obstajati) v več različicah, saj se uporablja na različnih materialih in barvnih podlagah (črn logotip na črnem plakatu ne bo viden). Priročno je, da logotip sporoča dejavnost oz. kaj stoji za njim. Prevelikokrat se za logotip odločamo iz nekih zbirk ali prostodostopnih slik, katerim v Wordu dodamo napis firme. Slabo.

Trenuten trend logotipov gre v smer, da si si vsi veliki logotipi zelo podobni. Kar ne čudi, saj je znamk preprosto preveč, da bi RES lahko izstiopali. No, v Sloveniji se zaenkrat to še kako da.


GRAFIČNO OBLIKOVANJE VIZITKE

povprečna cena

35 EUR – 55 EUR / grafično oblikovanje vizitke

Pridobite ponudbe za oblikovanje vizitke

OBLIKOVANJE TRANSPARENTA / ZASTAVE / PINGVINA / ROLLON-A

povprečna cena

45 EUR – 65 EUR / oblikovanje transparenta

Pridobite ponudbe za oblikovanje transpareta


OBLIKOVANJE AVTO NALEPKE

povprečna cena

45 EUR – 65 EUR / oblikovanje avto nalepko

Pridobite ponudbe za oblikovanje avto nalepke


GRAFIČNO OBLIKOVANJE ZLOŽENKE / ZGIBANKE

povprečna cena

20 EUR – 50 EUR / oblikovano stran zgibanke

(naslovnica zloženke = drugačna cena)

Pridobite ponudbe za oblikovanje zloženke


OBLIKOVANJE LETAKA (A4, A5, enostranski)

povprečna cena

50 EUR – 180 EUR / oblikovanje letak

Pridobite ponudbe za oblikovanje letaka


OBLIKOVANJE PLAKATA

povprečna cena

80 EUR – 150 EUR / oblikovanje plakata

Pridobite ponudbe za oblikovanje plakata

GRAFIČNO OBLIKOVANJE JUMBO PLAKATA

povprečna cena

100 EUR – 350 EUR / grafično oblikovanje jumbo plakata

Pridobite ponudbe za oblikovanje jumbo plakata

OBLIKOVANJE CENIKA / JEDILNEGA LISTA / MENUJA (enostranski)

povprečna cena

50 EUR – 80 EUR / oblikovanje cenika

Pridobite ponudbe za oblikovanje cenika


OBLIKOVANJE TISKANEGA OGLASA (A4)

povprečna cena

30 EUR – 350 EUR / oblikovanje tiskanega oglasa

Pridobite ponudbe za oblikovanje tiskanega oglasa


GRAFIČNO OBLIKOVANJE EMBALAŽE

cenik

100 EUR – 290 EUR / grafično oblikovanje embalaže

Pridobite ponudbe za oblikovanje embalaže

OBLIKOVANJE VABILA / VOŠČILNICE

povprečna cena

45 EUR – 90 EUR / oblikovanje vabila

Pridobite ponudbe za oblikovanje vabila


OBLIKOVANJE DARILNEGA BONA / KUPONA / VSTOPNICE / IZKAZNICE

cenik

45 EUR – 65 EUR / oblikovanje kupona

Pridobite ponudbe za oblikovanje kupona / bona

OBLIKOVANJE DIPLOME / PRIZNANJA / CERTIFIKATA

povprečna cena

45 EUR – 95 EUR / oblikovanje priznanja

Pridobite ponudbe za oblikovanje diplome / certifikata


OBLIKOVANJE KATALOGA / PROSPEKTA / BROŠURE

cenik

100 EUR – 330 EUR / grafično oblikovanje kataloga

Pridobite ponudbe za oblikovanje kataloga


GRAFIČNO OBLIKOVANJE ETIKETE / NALEPKE

povprečna cena

50 EUR – 90 EUR / oblikovanje etikete

Pridobite ponudbe za oblikovanje etikete


OBLIKOVANJE SPLETNE STRANI

povprečna cena

250 EUR – 490 EUR / oblikovanje spletne strani

Pridobite ponudbe za oblikovanje spletne strani


GRAFIČNO OBLIKOVANJE SPLETNE OGLASNE PASICE / BANNER

povprečna cena

25 EUR – 100 EUR / oblikovanje bannerja

Pridobite ponudbe za oblikovanje bannerja


GRAFIČNO OBLIKOVANJE E-KNJIGE / E-KATALOGA

povprečna cena preloma

4 EUR – 15 EUR / oblikovano stran e-gradiva

(cena oblikovanje naslovnice ni enaka)

Pridobite ponudbe za oblikovanje e-knjige

Druge storitve grafičnih oblikovalcev:

FOTOMONTAŽA

povprečna cena

30 EUR – 150 EUR / fotomontažo

Pridobite ponudbe za fotomontažo


GRAFIČNO OBLIKOVANJE / IZDELAVA INFOGRAFIKE

povprečna cena

20 EUR – 90 EUR / oblikovanje infografike

Pridobite ponudbe za oblikovanje infografike


Preberite še: Predstavljamo Fakulteto za dizajn

IZRIS (LOGOTIPA) V VEKTORSKO OBLIKO

povprečna cena

25 EUR – 65 EUR / vektorski izris logotipa

Pridobite ponudbe za izris v vektorsko obliko

RAZREZ PSD/PDF (GRAFIČNE PREDLOGE) V HTML/CSS

povprečna cena

100 EUR – 250 EUR / razrez strani

Pridobite ponudbe za oblikovanje razrez v HTML

grafično oblikovanje cenik cene

Grafično oblikovanje: cenik je odvisen tudi od vrste oblikovanja

Grafični oblikovalec vas bo gotovo vprašal, če gre za nov dizajn (oblikovanje od začetka) ali redizajn (ponovno oblikovanje že obstoječega). Že imate idejo kako naj bi izgledal končni izdelek? Morda potrebujete še kakšne dodatne storitve, kot so izvedba tiska, razrez / HTML, namestitev nalepk, namestitev reklamne table / panoja, itd?

In na koncu, kaj vam je bolj pomembno? Ali iščete najcenejše grafično oblikovanje, najboljše razmerje med ceno in kvaliteto ali preprosto najboljšega grafičnega oblikovalca?

Ko boste znali odgovoriti na ta vprašanja, ste nared za neobvezujoče povpraševanje za grafično oblikovanje za vaš projekt (zeleni gumb spodaj).


GRAFIČNO OBLIKOVANJE?

PREVERJENI GRAFIČNI OBLIKOVALCI (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

Pridobite 7 ponudb grafičnih oblikovalcev

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate grafičnega oblikovalca, oz. grafični studio za grafično oblikovanje?

Lastnosti, ki jih želite od grafičnega oblikovalca so:

 • IDEJE: Kreativnost in polnost idej sta nepogrešljivi vrlini grafičnih oblikovalcev. To se težko vnaprej izmeri, hitro pa po sestanku / skypu / klicu dobite za to občutek. Cilj je zgodba.
 • OSEBNI PRISTOP: Ja, to povsod poudarjajo, a je zelo pomembno. Če ne čutite, da se vam je grafični oblikovalec osebno posvetil, »move on«.
 • HITER ODZIVNI ČAS: Seveda vse vzame svoj čas. A ne dovolite, da postane grafično oblikovanje ozko grlo vašega projekta.
 • VESELJE DO OBLIKOVANJA: Ne delajo vsi tega, kar jih veseli. Izberite takega, ki grafično oblikovanje opravlja z veseljem in dušo.
 • STROKOVNO ZNANJE IN IZKUŠNJE: Bodite pozorni na pretekle projekte, morebitne certifikate, priznanja, izobraževanja in predvsem na ocene preteklih strank.
 • PRIJAZNOST IN FLEKSIBILNOST: Z grafičnim oblikovalcem boste preživeli kar nekaj časa, zato je pomembno, da se z izvajalcem dobro ujamete.

Grafično oblikovanje: Pogosta vprašanja in odgovori za grafične oblikovalce

Kaj je grafično oblikovanje?

Grafično oblikovanje je proces med naročnikom in oblikovalcem, katerega končni cilj je izdelana kreativa, ki jo naročnik uporabi za vizualno komunikacijo s svojimi ciljnimi skupinami.

Zakaj je za podjetje pomembna skladna grafična podoba?

Za uspešno profesionalno predstavitev svojega podjetja je ključno, da je ima vaša spletna stran skladno grafično podobo z vašim logotipom in dejavnostjo s katero se podjetje ukvarja. Le tako se lahko predstavite kot profesionalno in zaupanja vredno podjetje s katerim bodo stranke želele še naprej sodelovati.

Katere so prednosti dobrega grafičnega oblikovanja?

Dobro grafično oblikovanje služi cilju, je torej povsem prilagojeno ekektu, ki ga želimo doseči. Torej prodati več oz. vplivati na prejemnika vizualnega sporočila, ki je navadno vaša stranka. To vključuje dobro uporabniško izkušnjo (UX), ustrezno podajanje sporočila, neuro marketing. Le tako lahko dvignete konverzije in zares vplivate na obnašanje ciljne skupine.

Kako dobro grafično oblikovanje vpliva na prodajo?

Zelo. Z dobrim grafičnim oblikovanjem sporočate dejavnost in vrednoste podjetja ter vplivate na čustva in nakupni proces stranke.

Zakaj je pomembno grafično oblikovanje?

Na kratko zato, ker stranke nakupujejo in sprejemajo odločitve tudi z očmi. Pomembno je, da se jim vtisnete v dobri luči. Dobro grafično oblikovanje vzbuja interes in željo. In ponovljivost želenih akcij strank, kar je navadno nakup.


GRAFIČNO OBLIKOVANJE?

PREVERJENI GRAFIČNI OBLIKOVALCI (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Kontaktirajte preverjene grafične oblikovalce

p.s. Preverite še ostale preverjene ponudnike poslovnih storitev na Omisli.si/posel.


ocena bralcev
5 od 8

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno