Najboljše ideje za prenovo doma za 2021

ocena bralcev
5 od 2

Gledate oddaje o prenovah domov? Noro, ne? Kar naenkrat vas je prevzelo navdušenje neke družine, ki je občudovala novo podobo svojega doma. Zdaj ste na vrsti vi! Prenova doma je na poti…

Prenova doma je v teh nepredvidljivih časih poleg očitnih prednosti celo fina ideja za popestritev vsakdana. V prvi vrsti pa gre za  posodobitev učinkovitosti in estetskega videza vašega doma. Ja, lepo in uporabno.

Kot naročnik oz. in vestitor se lahko odločite za iskanje posameznih podizvajalcev ali večjega gradbenega podjetje oz. inženiringa, ki bo sam iskal podizvajalce in vam bo prenovo dostavil na ključ. Prva opcija bo malce cenejša, druga pa hitrejša in manj stresna. V tem zapisu smo pripravili nekaj predlogov, ki jih lahko upoštevate pri zbiranju idej za prenovo vaše hiše ali stanovanja…

Pridobite ponudbe za prenovo stanovanja
ali hiše

[contact-form-7 id=”17319″ title=”naroči se na eRevijo”]

Ste naveličani svoje kuhinje? Temeljita prenova za svež videz

Kuhinja je prostor, kjer dnevno preživimo veliko časa. Zato je pomembno, da si ga uredimo tako, da nam je všeč in se v njem počutimo udobno. Že majhne spremembe lahko imajo velik učinek. Če trenutno ne razmišljate o nakupu nove kuhinje, lahko preuredite kuhinjo, ki jo uporabljate sedaj. Za začetek, preoblecite kuhinjske omarice v svežo barvo, za kar ni potreben velik finančni vložek. Lahko pa jih posodobite z novimi, zasteklenimi vrati. Ali pa odstranite vrata in uporabljate odprte regale ter s tem vizualno povečate prostor. Prenova kuhinje lahko vključuje tudi nadgradnjo kuhinjskega pulta. Trenutno pogosta izbira je kuhinjski pult iz naravnega kamna – granita. Svetlejša kot je barva pulta, več naravne svetlobe s tem izkoristimo oziroma poudarimo.

Pridobite ponudbe mizarjev za prenovo kuhinje
prenova-kuhinje-trendi-ideje-svetle-barve
Trendi za prenovo kuhinje v letu 2021 vključujejo svetle barve, predvsem popularna trenutno je bela barva. Tudi izbira lesenih elementov v svetlejših odtenkih lesa.

Trend prenove doma pa je seveda tudi kuhinjski otoček. S tem je vaša kuhinja bolj razgibana. Kuhinjski otoček lahko predstavlja dodatno delovno površino za kuhanje, če mu dodate kuhalno ploščo in pomivalno korito. Lahko pa ga opremite s stoli in ga izkoristite za druženje ob zajtrku, branje časopisa, pitje kave, itd. Funkcionalnost vaše kuhinje pa lahko izboljšate tudi z novimi napravami. Vgradnja energetsko učinkovitih naprav vam bo v pomoč pri pripravi hrane, prav tako pa bodo novi kuhinjski pripomočki dali vaši kuhinji moderen videz. Posodobite svojo kuhinjo s kuhinjskim robotom, ali pa izbirajte med različnimi znamkami kavnih aparatov. Zamenjajte hladilnik z novim, elegantnim, z odpiranjem na dvojna vrata. Z nakupom novega pomivalnega stroja pa prihranite pri energiji, poleg tega so novi modeli visoko zmogljivi in varčni. Lahko izbirate med prostostoječim ali vgradnim pomivalnim strojem.

Preberite tudi: OBNOVA / ADAPTACIJA / PRENOVA KOPALNICE, MANSARDE, STANOVANJA IN HIŠE: CENE, TRENDI IN PREVERJENI MOJSTRIProjekt prenova kopalnice

Eden od prostorov, kjer je prenova zelo dobrodošla, je gotovo kopalnica. Kopalniški stili notranjega oblikovanja se skozi leta zelo spreminjajo. Prenova kopalnice danes pogosto vključuje montažo keramičnih ploščic v svetlih, nevtralnih barvah. Te lahko pokrivajo tudi površino tal, sicer pa sta vinil in marmor tudi zelo pogosti izbiri talnih oblog v kopalnici. Še ena ključnih komponent, ki jih vključuje prenova kopalnice je talno gretje. To vam bo zagotovilo udobno bivanje v vaših kopalniških prostorih. Ali pa namestitev IR panela v obliki ogledala, ki poleg ogrevanja prostora poskrbi tudi za to, da se ogledalo kljub vlagi ne zarosi.

Pridobite ponudbe za prenovo kopalnice
prenovljena-kopalnica-siva-bela-barva
Za udobje v vaši prenovljeni kopalnici poskrbite z vgradnjo walk-in tuša ali samostoječe kadi.

Prenova vaše kopalnice bo še dodatno učinkovita, če namestite walk-in tuš. Je odličen način modernizacije vaše kopalnice in prinosa elegance v prostor. Možnih je veliko izvedb – tuš lahko zaščitite s stekleno steno, ali pa ga vgradite in zaščitite s keramičnimi ploščicami obloženo steno. Če pa si želite uživati sproščene večere v dolgih kopelih in je vaša kopalnica dovolj velika, potem je vgradnja kadi prava izbira za vas. Poleg različnih oblik in vrst kopalnih kadi, lahko kupite tudi masažno kad za še dodatno udobje. Prav neverjetno pa je, kako lahko že sama namestitev različnih vrst led luči na pravih mestih, prispeva k edinstvenem videzu vaše kopalnice. Izkušene roke električarja vam bodo ustvarile pravo čarovnijo, z namestitvijo LED luči po vaših željah tudi v različnih barvah.

Energetska prenova doma

Prenova doma lahko pomeni tudi energetske posodobitve. Če se z leti izkaže, da vaša izolacija ni najboljša, je čas, da to spremenite. Povečajte učinkovitost vaše hiše z namestitvijo kvalitetnega sloja izolacije na strehi, fasadi, ali pri tleh. Energetska prenova doma vam lahko pomaga znižati stroške ogrevanja in povečati izkoristek energije. Posodobite sistem ogrevanja, prezračevanja, gretja sanitarne vode z namestitvijo energijsko učinkovitih in varčnih sistemov. Posvetujte se s priznanimi mojstri, ki vam bodo pri tem pomagali.

[contact-form-7 id=”17319″ title=”naroči se na eRevijo”]

Katere prostore lahko v času prenove dodatno izkoristite?

Imate v vaših kletnih prostorih veliko neizkoriščene površine, ki še ne služi svojemu namenu? Potem je pravi čas, da si ustvarite prostor za druženje s prijatelji, ali pa svoj lasten fitnes prostor za rekreacijo. Če ste ljubitelj biljarda, namestite biljard mizo ali druge igre za krajšanje časa. Lahko pa oblikujete svoj lastni wellness z namestitvijo savne. Tako v kletnih, kot tudi še neuporabljenih podstrešnih prostorih pa lahko oblikujete domači kino in uživate v filmskih popoldnevih ali večerih. Ali pa si ustvarite svoj kotiček za pisarniško delo, branje knjige ali počitek.

Pridobite ponudbe za prenovo mansarde

Tudi garažo bi prenova lahko spremenila v večnamenski prostor. Tam pogosto zbiramo vrsto različnih predmetov, ki drugje v hiši ne najdejo svojega mesta. Opremite garažo s shranjevalnimi površinami in uredite vse stvari tako, da boste zadovoljni. Učinkovito izkoristite prostor.

Preberite tudi: MANSARDA: KOLIKO STANE IZDELAVA MANSARDE (OBNOVA / ADAPTACIJA / PRENOVA)Prenova – trendi in ideje za 2021

Ena od aktualnih idej prenove doma so gotovo veliki prostori z zadostno mero zunanje svetlobe. Združite na primer kuhinjo in jedilnico, ali pa zrušite steno med dnevno sobo in jedilnico. Če odstranite vmesno steno, ki je ne potrebujete, s tem povečate prostor, ki ga lahko dodatno izkoristite po svoji volji. Prav tako lahko s tem omogočite večji vstop naravne svetlobe v prostor. Odstranitev stene seveda mora biti premišljeno dejanje, zato v postopek vključite gradbenika.

notranje-oblikovanje-interier-prenova-doma
Pravilna razporeditev dekorativnih elementov bo vašemu stanovanju dala povsem novo podobo.

Vse bolj se vračamo k naravi. Svojo veljavo pri notranjem oblikovanju ponovno dobivata les in kamen. Tako je eden od trendov v letu 2021 gotovo nakup jedilne mize iz masivnega lesa, ki so ji dodani oblazinjeni kultni stoli. Prav tako preproge iz naravnih tekstilov in ploščice iz gline ali betona za talne obloge. Poleg temeljite prenove doma pa je vse večji poudarek v okviru interierja na dekorativnih elementih in izbiri različnih stilov notranje opreme. Trendi letošnjega leta vključujejo velike sobne rastline (naravne ali umetne), poudarjene lestence in uporabo stenskih panelov. Veljavo pa prav tako spet dobivajo rabljeni kosi pohištva, ki jih spretne roke mojstra posodobijo, da sovpadajo s prav vsakim stilom notranje opreme.

trendi-2021-notranje-oblikovanje
Leto 2021 je v znamenju razkošnih detajlov notranjega oblikovanja.

Seznam ponudnikov, ki poskrbijo, da bo vaša prenova doma unikatna

Prenova vašega stanovanja ali hiše bo s priznanim izvajalcem kvalitetno izvedena. Izbirajte med ponudniki kot so: Ekstrem Art, Boel, Štefan Medved, Asgrad GPS, Point A, Hamo, Mirex, Miroslav Bojić, Metalon, Obrt Ličina, Bojan Dobrić, Tehno – San, Gradvin, AL gradnje, Gradbeništvo Kos, Gemax, Kaing Plus, Mlinček, Deseo, Kubix, Fragment, Aktual Gradnje, Agencija Baribal, TX-PRO, GR-Plus, Profik, Grating M team, D.S Lokal, Den Projekt, Žiga Projekt, Žolna Samir Žunić, Selveden Šarić, Keramičarstvo Žarko Jozić, A.D.Grup, AD Skupina, Gramont, Emunio gradbeni inženiring, Gradus, Oval, FGD gradbeništvo, LSA-Prenova, Prima Immobilia, Planum, Dino Team, MM Profil, Dragan Velkoski, Dean Urajnik, Novi Okras, Karl Glaser, Higiom, Migal, ŠRaufek, F&J, Anra, Tempus Pro, Stan Biro, Gradnje Dolomit, Svikom, Pabu storitve, Kovalev, Mur, Em Bau, Robert Jagarinec, Jonuz, GP Terakop, Mbset, SI-House, Prenova A do Ž, Kolgrad, Kolar GP, Bec Solutions, Slikopleskarstvo Zoran Pintarič, Gidos, BSB Inženiring, Janez Napotnik, Leon Knuplež, Turk Bojan, Adaptnova, Lesko, T Matom in številni drugi. Celoten seznam najdete tukaj.

Preberite tudi: PRENOVA DOMA: KOLIKO STANE PRENOVA DOMA NA KLJUČ (CENE, IDEJE, MOJSTRI)?

Je pleskanje sten del prenove doma?

Barve lahko dodatno popestrijo vaš dom. Prepleskajte stene in imeli boste občutek, da ste vstopili v povsem nov, drugačen prostor. Če vam je všeč bela stena, ki pa je že dotrajana, prepleskajte stene v svežem odtenku bele in s tem prostoru dajte novo podobo. V kolikor pa so vam bolj pri srcu žive barve v kontrastnih kombinacijah, izbirajte med široko paleto barv. Eden od trendov notranjega preoblikovanja doma je gotovo pleskanje stene v različnih vzorcih (npr. trikotnikih različnih barv), ki jih lahko uporabite na steni katerega koli prostora. Še en trend, ki ga vključuje prenova doma, pa so stenski paneli. Uskladite barvo stene ali panelov z vašim pohištvom in povežite prostor v čudovito celoto. Za piko na i pa barvi sten prilagodite še zavese, kar služi za še dodatno popestritev.

Prenova doma se začne pri vhodnih vratih

Zamenjajte stara vhodna vrata z novimi. S tem bo vaš dom dobil povsem drugačno, svežo podobo že ob prvem vstopu vanj. Urejen vhod pa ni edina prednost, namreč z nakupom novih vrat si zagotovite tudi večjo varnost. Izberite vhodna vrata, ki se ujemajo s stilom vaše hiše, barvo fasade in so izdelana iz materiala, ki vam najbolj ustreza. Lahko so vrata s steklom, lesena vrata, jeklena, alu-les, opremljena s senzorjem za prstni odtis, itd. Izbire je ogromno.

Preberite tudi: PRENOVA STANOVANJA V BLOKU NA KLJUČ: KOLIKO STANE ADAPTACIJA STANOVANJA?

Nove talne obloge

V kolikor imate v prostorih parket, vinil, ladijski pod ali druge vrste lesenih talnih oblog, jih lahko vsakih nekaj let obnovite. Vse kar potrebujete, je dober mojster, ki se spozna na talne obloge in bo poskrbel za prenovo vaših tal. Če pa ste se naveličali talnih oblog in jih želite nadomestiti z novimi, preverite, katere talne obloge so trenutno najbolj iskane. Ob menjavi talnih oblog pa razmislite tudi o namestitvi talnega gretja za še dodaten izkoristek toplote v vašem domu.

[contact-form-7 id=”17319″ title=”naroči se na eRevijo”]

Kaj pa ureditev zunanjega dela vašega doma?

Naj bo vaša prenova celovita. Poleg notranjosti posodobite tudi zunanjost vašega doma. Če živite v hiši, stari več deset let in je njena fasada že pridno odslužila svoj del, bi si zaslužila novo preobleko. Poleg estetskega videza pa bo nova fasada tudi dodatno zaščitila vaš dom pred zunanjimi vplivi. Sanirate namreč lahko morebitne razpoke, okrušene ali dotrajane dele od zunanjih vremenskih vplivov. Prav tako lahko ob izvedbi nadgradite izolacijski sloj in s tem še dodatno prispevate k učinkovitosti in udobju vašega doma.

yellow petaled flower beside wooden fence
Prepustite ureditev okolice vašega doma izkušenim mojstrom. Ti bodo poskrbeli za nasaditev vaših najljubših rastlin, namestitev lesene ograje in pri tem upoštevali vaše želje.

Zgradite leseno teraso, ki jo zaščitite s tendo. Na njej boste lahko gostili najboljše vrtne zabave in piknike s prijatelji. Prenova pa lahko vključuje tudi ureditev okolice. Opremite vaš vrt z ograjo, tlakovanim ali asfaltiranim dvoriščem, zgradite ribnik ali skalnjak in dodajte različne rastline. Če živite v bloku in nimate možnosti oblikovanja terase, temveč balkona, preverite nekaj predlogov, kako stilsko preobraziti balkon. Uredite si kotiček zase, kjer boste z veseljem preživljali svoj prosti čas.

Opremite balkon z rastlinami, tudi v visečih loncih. Na terasi ali balkonu si uredite kotiček za pitje kavice ali drugega jutranjega rituala.  Ne pozabite pa tudi na vašo streho. Tudi na tem mestu je prenova smiselna, predvsem v primeru poškodovane strešne kritine ali konstrukcije, ki lahko povzroči zamakanje. Obnovite vašo streho z energetsko učinkovito, močno strešno kritino in s tem hkrati zmanjšajte stroške ogrevanja in tveganje za toplotne izgube.

preverjeni izvajalci za obnovo vašega doma > 
ocena bralcev
5 od 2

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja