Prenova stanovanja v bloku na ključ: Koliko stane adaptacija stanovanja?

ocena bralcev
4.7 od 3

Ste kupili stanovanje, ki je potrebuje prenovo? Mogoče se ne počutite najboljše v svojem domu ter mu želite dati novo podobo? Ali pa je vaše stanovanje preprosto pričelo razpadati? Potem je skrajni čas, da vaš dom zasije v novi podobi. S pomočjo omisli.si bo prenova stanovanja hitrejša in manj stresna. Tukaj preverite cene prenove, ideje in trende, odgovore na pogosta vprašanja ter seveda preverjene mojstre za prenovo stanovanja na ključ.

PRENOVA STANOVANJA NA KLJUČ – CENE

Povprečne cene za prenovo stanovanja na ključ in ceniki

≈ 350 – 800 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo stanovanja (ponudbe / cene)

Koliko stane prenova stanovanja na ključ (povprečna cena / ceniki za obnovo / adaptacijo stanovanja v bloku)?

Adaptacija stanovanja je zahtevnejši projekt, ki obsega kar nekaj mojstrskih del in sicer adaptacijo kopalnice in kuhinje, zamenjavo starih vodovodnih in elektro inštalacij, polaganje talnih in stenskih oblog, odvoz odpadnega materiala, montažo pohištva in priklop električnih aparatov, menjavo stavbnega pohištva, mizarske storitve ter ostala dela po dogovoru s ponudnikom.

Prenova stanovanja je projekt, ki zahteva izkušene mojstre.
Prenova stanovanja je projekt, ki zahteva izkušene mojstre.

Enotno ceno adaptacije stanovanja na ključ je težko določiti, saj je odvisna od vrste storitev, ki jo potrebujete. Pri vsaki prenovi je potrebno izdelati načrt z arhitektom, za kar se cena načrta giblje med 200 in 600 evrov. Mogoče se vam cena zdi previsoka a verjemite, da vas bo prenova brez načrta na koncu stala veliko dražje, kot pa z načrtom.

Cena obnove stanovanja se giblje med 350 in 800 evrov za kvadratni meter. Pri enostavnejših prenovah, za katere boste v povprečju odšteli 400 evrov za kvadratni meter, vam ponudniki zamenjajo talne in stenske obloge, montirajo pohištvo ter prebelijo stene. Če želite tudi rušenje in izdelavo sten, se bo cena zvišala za vsaj 100 evrov po kvadratnem metru.

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Pri najzahtevnejših adaptacijah, kjer je poleg vseh do sedaj naštetih storitev (polaganje talnih oblog, montaža pohištva, beljenje sten, rušenje in izdelava sten) potrebna tudi menjava elektro in vodovodnih inštalacij ter stavbnega pohištva, se cena prenove stanovanja začne pri 500 evrov in sega tja do 800 evrov za kvadratni meter stanovanja.

Cena prenove stanovanja je odvisna od vrste del, ki so potrebna pri prenovi.
Cena prenove stanovanja je odvisna od vrste del, ki so potrebna pri prenovi.


Kateri so najbolj iskani / najboljši mojstri za prenovo stanovanja na ključ?

Kot smo že večkrat poudarili, je adaptacija stanovanja zahteven projekt. Zato so tukaj izkušeni ponudniki, ki vam bodo z veseljem pomagali priti do vašega sanjskega doma.


Najboljši mojstri za prenovo stanovanja v bloku na ključ v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za prenovo stanovanja na ključ in ceniki

Loading

celoten seznam mojstrov za prenovo doma >

Če menite, da vam ljubi mojster za prenovo stanovanja na ključ, stanovanja, hiše, kopalnice ali mansarde manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Še nekaj ponudnikov: Prenova fasade, Adaptacije, zunanje ureditve Marko Bele s.p., prenova.si, Prenova talne obloge, celovito.si, Ytong prenova, Reglos, prenova in montaža kopalnic, Lenart Zaletelj, s.p., Montaža in prenova kovinskih konstrukcij mojster Alfonz Oštir, …


MOJSTRI ZA PRENOVO STANOVANJA se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Prenova, Borut Knez s.p., Prenova, instalacije, razvoj – Laško Mirko Skok, s.p., Parketarstvo in prenova stanovanj Njenjić Čedo s.p., Prenova stavb, Davor Domitrović s.p., Prenova 1,2,3, prenova stanovanj in vzdrževanje objektov, Mg line ogrevanje, vodovod, prenova kopalnic Matej Gorišek s.p., Prenova stanovanj Uroš Komar s.p., Dom prenova, zaključna dela v gradbeništvu, Slikopleskarstvo, Simona Golob s.p., prenova, Mont kamen – Oblaganje tal in sten Tomislav Borojević s.p., Prenova stanovanj, Matej Lokar s.p., GMP-Prenova stanovanj, Gregor Miložič s.p., Adaptacije – Vzdrževanje, gradbena, Obrtniška in Inštalacijska dela, d.o.o., Db storitve, adaptacija v gradbeništvu, Dževad Bajrektarević s.p., Izvedba, projektiranje, svetovanje, izvajanje in adaptacija v gradbeništvu d.o.o., Adaptacije Domen d.o.o., As Grad, projektiranje, svetovanje, izvajanje in adaptacija, Sora Jaritz sanacija, obnova, revitalizacija, adaptacija, Maksi servis, Šef-H Adaptacije na domu d.o.o.

 

Izbira ponudnikov za adaptacijo stanovanja je precej obsežna. Si želite, da bi hitro našli ugodnega in preverjenega ponudnika gradbenih del? Potem ste na pravi strani, saj so na omisli.si/prenovo-stanovanja/ zbrani vsi preverjeni in ocenjeni izvajalci gradbenih del, ki vam lahko pomagajo pri prenovi vašega stanovanja, hiše ali mansarde.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Prenova stanovanja na ključ: Trendi in ideje za obnovo / adaptaptacijo stanovanja v bloku

Odprt tloris

Vse bolj priljubljen trend pri prenovi je odprt tloris. Včasih so bili prostori strogo ločeni, danes temu ni tako. Razlogov za odprt tloris je več in sicer: prostor je svetlejši in navidezno večji, omogoča lažje druženje, saj se lahko med kuhanjem dobrot brez težav družite s svojo družino ali obiskovalci, pravtako lahko večerjate ob svoji najljubši oddaji ali filmu.

Prenova stanovanja v odprt tloris je vedno v trendu.
Prenova stanovanja v odprt tloris je vedno v trendu.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?Pametni dom

Z razvojem tehnologije je prišlo tudi do t.i. pametnega doma, kjer lahko s pametnim upravljanjem znanjšate stroške visokih položnic ter nadzorujete dogajanje v svojem domu na daljavo. Naprave, ki so potrebne za pametni dom so cenovno dražje a kljub temu je to dolgoročna investicija, ki vam bo prinesla veliko več kot le nižje položnice. Tako lahko s pomočjo naprav za pametni dom upravljate z razsvetljavo, prek kamer preverjate dogajanje v vašem domu, dvigujete in spuščate žaluzije ter še marsikaj.

Pametni dom vam prinaša veliko ugodnosti.
Pametni dom vam prinaša veliko ugodnosti.

Preberite tudi: TALNE OBLOGE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI (PVC/VINIL, PARKET, EPOKSI, LAMINAT, PLOŠČICE)

Spuščen strop

Spuščanje stropa je priljubljen trend, ki je ne le zanimiv arhitekturni dodatek ampak tudi zniža stroške ogrevanja. Zelo priljubljen je pri podstrešnih stanovanjih, v starejših meščanskih hišah ali za izravnavo betonskih stropov. Najbolj priljubljeno je spuščanje stropa s pomočjo knauf plošč.

Prenova stanovanja: Pogosta vprašanja in odgovori za adaptacijo stanovanja

Kupili smo stanovanje v starejšem stanovanjskem objektu. Stanovanju je potrebna temeljita prenova. Zanima nas, kaj je prvi korak k prenovi stanovanja?

Prenova stanovanja je nekaj, kar zahteva izkušene ponudnike, saj gre za precej zahteven projekt. Prvi korak k prenovi stanovanja je bila seveda odločitev, da se boste lotili prenove. Sedaj je čas za izdelavo načrta prenove, ki vam ga bo izdelal arhitekt. Ker gre za starejši objekt, predivdevamo da bo potrebna tudi menjava vodovodnih in elektro inštalacij. Več o procesu prenove vam bo pojasnil vaš arhitekt.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Koliko časa traja popolna prenova stanovanja od začetka do konca?

Točnega časa ne moremo opredeliti, zagotovo pa traja prenova nekaj tednov, saj obsega veliko raznih del, lahko pride do zamud pri dobavi materiala, včasih se zgodijo tudi nepričakovane situacije, ko stranka želi prenoviti le kopalnico in potem mojster ugotovi, da je potrebna zamenjava stare vodovodne inštalacije.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Ali je v ceno prenove na kvadratni meter zajet tudi material ali le delo?

V ceno prenove je obilčajno zajeto le delo. Vrsto talnih oblog, stavbno pohištvo ter ostali drobni material si izberete s pomočjo našega notranjega oblikovalca.

Pri izbiri barv in materialov se posvetujte z notranjim oblikovalcem.
Pri izbiri barv in materialov se posvetujte z notranjim oblikovalcem.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

forum o talnih oblogah

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo stanovanja (ponudbe / cene)
ocena bralcev
4.7 od 3