Notranje oblikovanje in interier: Cene in ideje za vaš dom

ocena bralcev
4.9 od 7

Tudi če ne gradimo na novo, si vsake toliko vsi zaželimo spremembe in bi radi preuredili bivalne prostore in interier. K kako narediti notranji dizajn tak, da bo res skladen z našimi željami in načinom življenja? Kakšna naj bo notranja oprema? Boste imeli pohištvo po meri ali Ikea? Pinterest je super orodje za iskanje idej… A kako to preslikati v notranje oblikovanje vašega doma? Da bo bivanje res funkcionalno. In udobno.

Pri tem vam lahko pomagamo. Na Omisli.si smo zbrali preverjene notranje oblikovalce za notranje oblikovanje. Prihranite čas z brskanjem po spletu in iskanju pravega izvajalca za vaš interier ter nabiranjem idej. Notranji oblikovalec bo pri prenovi upošteval vaš budget, funkcionalnost in razporeditev notranje opreme ter seveda vaš osebni okus in slog. Pomagal vam bo pri prenovi mansarde, stanovanja ali hiše. Izrisal vam bo kuhinjo ali kopalnico, predsobo, oziroma katerikoli prostor, ki ga želite preurediti. V pomoč vam bo pri izbiri stila za notranji dizajn in z vami delil nasvete glede ustrezne izbire dekoracije in drugih elementov za interier. V tem članku preverite okvirne cene, ponudbo in ideje za vaš interier. Ali pa še bolje, nemudoma oddajte povpraševanje (zeleni gumb)

Kazalo >

INTERIER – CENE

cene za notranje oblikovanje in ceniki

≈ 250 – 4.500 EUR/projekt

Pošlji povpraševanje za notranje oblikovanje

 

Storitev notranjega oblikovanjaKratek opisCena
Osnovno oblikovanjeIdejna zasnova, ogled prostorov in merjenje dimenzij. Izbira osnovnega materiala, barve, svetila in drugi elementi.250 € - 500 €/projekt
Napredno oblikovanjeProjekt za izvedbo, izris načrta v 2D/3D izvedbi. Moderiranje načrta, dodajanje in odstranitev elementov, razporeditev pohištva in drugih elementov.500 € - 4.500 €/projekt
Vodenje projektaStrokovna izvedba. Uskladitev dela izvajalcev, nakup in namestitev materiala.5 € - 20 €/% vrednosti
* Povprečne cene za notranje oblikovanje prikazujemo na podlagi analize javnih cenikov ter preko 130 ponudb preverjenih notranjih oblikovalcev na Omisli.si/interier. Ti ceniki niso fiksni, ne vsebujejo ddv, veljajo pa za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Koliko stane notranja oprema? Končna cena vašega interierja je najbolj odvisna od budgeta, povezanih storitev, kompleksnosti notranjega oblikovanja in stila in renomeja biroja. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim notranjim oblikovalcem – zeleni gumb zgoraj.

notranje-oblikovanje-interier-omislisi
Preverjen notranji oblikovalec bo temeljito in učinkovito pristopil k projektu notranjega oblikovanja vašega doma.

Interier in notranje oblikovanje: Cena notranjih oblikovalcev / arhitektov in povprečni ceniki

Si lahko predstavljate, da vstopite v notranjost svoje hiše ali stanovanja in vas prevzame pogled na čudovito oblikovan in urejen prostor? Vse stvari na svojih mestih, točno tako kot ste si zamislili in si vedno želeli…pri tem vam lahko pomagamo. Na Omisli.si smo za vas raziskali, komu lahko zaupate notranjo preobleko vašega doma.

arhitekt-izvedba-projekta-osnovno-napredno-notranje-oblikovanje
V sodelovanju s preverjenimi notranjim oblikovalci / arhitekti bodo vaši notranji prostori dobili povsem novo podobo.

Osnovno notranje oblikovanje: Oblikovanje interierja in svetovanje notranjega oblikovalca (idejna zasnova, izbor barv, materialov, dekoracije, …)

Ključna komponenta notranjega oblikovanja je priprava kvalitetnega načrta. Notranji oblikovalec si bo za začetek ogledal notranje prostore in izmeril njihove dimenzije. Preveril bo razporeditev oken in vrat, možnosti za spremembo ali obnovo inštalacij, ipd. Dogovorili se boste o osnovni izbiri materiala, barv, svetil in drugih dekorativnih elementov. Cena za osnovno oblikovanje interierja je od 250 € – 500€.

[contact-form-7 id=”17319″ title=”naroči se na eRevijo”]

Smisel oblikovanja interierja je, da ustvarimo kontrast in ponavljajoče se vzorce, ki so vizualno privlačni. Tako celoten prostor bolj pride do izraza in mu oblikujemo neke vrste karakter. Obvezna notranja oprema za interier design so okrasne blazine, stenske slike, vaze/lončki za cvetje, stenske nalepke, itd. Vključite tiste elemente, ki vključujejo vašo osebno noto. Lahko se odločite za izbiro ene barve v različnih odtenkih, ali pa uskladite kombinacijo različnih barv.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT?

Napredno notranje oblikovanje: Projekt oblikovanja notranjega prostora (projekt za izvedbo del, 3d prikazi, notranja oprema, …)

Po oblikovanju idejne zasnove sledi projekt za izvedbo. Izbrali boste osnovno notranjo opremo, pohištvo. Notranji oblikovalec bo za vas pripravil izris načrta v 2D in/ali 3D izvedbi. Tako si boste lažje predstavljali, kakšna bo končna razporeditev in izgled vaših notranjih prostorov vključno z vsemi dodanimi elementi in barvnimi shemami. Pred končnim izrisom je seveda mogoče še moderiranje načrta, dodajanje in odstranjevanje elementov.

adaptacija-prenova-crna-barva
Prenovite ali adaptirajte vaše stanovanje / hišo. Zakaj ne bi izbrali črne v kombinaciji z opečno steno? Pojdite izven svojih okvirjev.

Razporeditev pohištva in dekorativnih elementov je zelo pomembna. Ključno je,da prostori niso prenatrpani z različnimi (neuporabnimi) elementi. Prav tako pa primerna količina dekoracije lahko v prostoru ustvari povsem drugačno energijo. Za napredno oblikovanje notranjih prostorov boste odšteli od 500 € – 4.500 €.

Vodenje projekta / inžiniring (izbor in koordinacija izvajalcev)

Strokovna izvedba, kvalitetna ponudba, ugodna cena in nadzor so trije pomembni faktorji pri izvedbi vsakega podjetja. Notranje oblikovanje je pomembna odgovornost notranjih oblikovalcev ali arhitektov. Zato je pomembno, da izvajajo inžiniring na ustrezen način. To pomeni, da znajo uskladiti dela izvajalcev in jih pri tem nadzirati v skladu z izdelanim načrtom. Predhodno je pomembna tudi izčrpna analiza ponudb različnih izvajalcev in postavitev realnega roka izvedbe. Cena za vodenje projekta je od 5 € – 20 €/% vrednosti.


Najboljši arhitekti za notranje oblikovanje v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih arhitektov za notranje oblikovanje


celoten seznam arhitektov >

Če menite, da vam ljubi arhitekt notranjega oblikovanja manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Tipi notranjega oblikovanja (Interier)

Osnovni elementi, ki jih vključuje vsak interier so: prostorska razporeditev, svetloba, barve, material, uravnoteženost vzorcev/linij, vrsta notranje opreme in pohištva. Ti ključni sestavni deli so med sabo različno kombinirani. Vsak stil ima svoje prepoznavne lastnosti. Preverite, katero notranje oblikovanje interierja je za vas najbolj primerno.

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

Tradicionalni stil

Mirnost, urejenost in udobje so tri glavne lastnosti tradicionalnega stila oblikovanja interierja. Običajno ga zasledimo v zasebnih pisarnah ali psihoterapevtskih ambulantah. Je slog, ki izvira iz stila evropskega interierja iz 18. in 19. stoletja. Pri tradicionalnem stilu se izognemo vpadljivim, divjim elementom in jih nadomestimo z elegantnim pohištvom in dekoracijo v toplih barvah. Pogosta je tudi vključenost starinskega pohištva (recimo kavča).

Pridobite ponudbe za TRADICIONALNI stil notranjega oblikovanja
ideje za interier in notranje oblikovanje doma - tradicionalen stil 2
Tradicionalen stil notranjega oblikovanja.

 

ideje za interier in notranje oblikovanje doma - tradicionalen stil
Tradicionalen stil notranjega oblikovanja: elegantno pohištvo, dekoracija v toplih barvah in starinsko pohištvo (recimo kavč).

Moderni stil

Za moderni stil interierja so značilne nevtralne, zemeljske barve. Prepoznamo ga po modernem pohištvu in opremi, ter redukciji nepotrebnih dekorativnih elementov. Zametke modernega sloga oblikovanja zasledimo na prelomu 20. stoletja. Izbira naravnih materialov, udobje in praktičnost so tri značilnosti, ki odlikujejo moderni stil interierja. Prav tako pa je poudarek na estetiki. Namesto klasične preproge boste pri modernem stilu pogosto zasledili preprogo iz živalske kože.

Pridobite ponudbe za MODERNI stil notranjega oblikovanja
ideje za interier in notranje oblikovanje doma - modern stil 2
Moderni interier.

 

ideje za interier in notranje oblikovanje doma - modern stil
Moderni stil notranjega oblikovanja prostora: Moderno pohištvo in notranja oprema, redukcija nepotrebnih dekorativnih elementov in izbira naravnih materialov, udobje in praktičnost.

 

moderni-stil-interior-design
Nevtralni odtenki ali kombinacija zemeljskih barv odlikujejo moderni stil notranjega oblikovanja.

Skandinavski stil

Osnovni elementi skandinavskega stila za oblikovanje interierja so minimalizem, funkcionalnost opreme in preprostost. Pogosta je uporaba naravnih materialov kot sta les in usnje. Kar je zanimivo, pri skandinavskem stilu interierja ne boste zasledili preprog,, ki pokrivajo celoten prostor. Običajno skandinavski stil vključuje bele stene (v Skandinaviji so dolge zime in kratki dnevi, zato je dnevne svetlobe bolj malo). Prav tako je velik poudarek na osvetlitvi. Za piko na i pa dodajte v kot dnevne sobe še kamin in zadeli ste skandinavski stil v polno.

Pridobite ponudbe za SKANDINAVSKI stil notranjega oblikovanja
ideje za interier in notranje oblikovanje doma - skandinavski stil 2
Skandinavski stil notranjega oblikovanja: Belo!

 

ideje za interier in notranje oblikovanje doma - skandinavski stil
Skandinavski stil interierja poveličuje minimalizem, funkcionalnost opreme in preprostost.

 

skandinavski-interier-mansarda
Preoblikujte mansardo v skandinavskem slogu in ji dodajte povsem nov izgled.

Minimalistični stil

Vas zanima, kako urediti vaše prostore v minimalističnem stilu? Preprosto, upoštevajte naslednje korake:

1) Uporabite čim manj različnih barv sten, največ dve (najboljša izbira so bele stene)

2) Čim manj dekorativnih elementov oziroma detajlov

3) Uporabite funkcionalno pohištvo in drugo notranjo opremo

4) Notranja oprema in drugi elementi v preprostih oblikah

5) Izrazite velikost in funkcionalnost prostora – ne zapolnite ga s prenatrpanostjo različnih vrst elementov

6) Poudarite naravno svetlobo v prostoru

notranje-oblikovanje-minimalisticen-stil
Nimate radi natrpanih prostorov? Potem izberite minimalističen stil vaših notranjih prostorov.
Pridobite ponudbe za MINIMALISTIČNI stil notranjega oblikovanja
ideje za interier in notranje oblikovanje doma - minimalističen stil
Minimalističen stil predvideva čim manj dekorativnih elementov oziroma detajlov.

 

ideje za interier in notranje oblikovanje doma - minimalističen stil 2
Minimalističen stil izrazi velikost in funkcionalnost prostora.

Industrijski stil (Industrijski interier)

Lahko bi rekli, da industrijskemu stilu očitamo robustnost. To je zaradi pogoste uporabe surovih materialov – beton, kovina, les in opeka. Preprosta usklajenost pohištva in dekorativnih elementov v nevtralnih odtenkih bo v kombinaciji z odprtimi tlorisi industrijsko oblikovala vaš interier. Gre za posloven, resnejši slog, pri katerem je pomembna zadostna količina svetlobe in enostavna razporeditev elementov po prostoru.

interier-industrijski-stil
Industrijski stil notranjega oblikovanja najlažje prepoznamo po večnadstropni razsežnosti. Ta je oblikovana po zgledu starih tovarn ali drugih industrijskih prostorov.
Pridobite ponudbe za INDUSTRIJSKI stil notranjega oblikovanja
notranje-oblikovanje-v-industrijskem-stilu
Surovi materiali, kombinacija črne-bele-rjave in drugih nevtralnih barv, poslovnost, robustnost = industrijski stil za interier.

 

ideje za interier in notranje oblikovanje doma - industrijski stil
Industrijski stil.

Modernističen stil za notranje oblikovanje

Če si želite notranje prostore urediti v modernističnem stilu, je osnova za to izstopanje lesenih elementov opreme in poudarek na vnosu dnevne svetlobe v prostor. Običajno so stene bele, da je večji poudarek na vintage in retro elementih. To je obdobje predvsem 60. in 70. let 20. stoletja. Da sledite temu trendu, oblikujte vaš interier na podlagi različnih kombinacij barv. Najpogosteje so to rjava-oranžna, rjava-bela, modro-zelena-siva, ipd.

Pridobite ponudbe za MODERNISTIČNI stil notranjega oblikovanja
notranji-oblikovalec-modernisticen-stil
Z modernističnim stilom boste v vaše prostore vnesli maksimalno količino svetlobe.
ideje za interier in notranje oblikovanje doma - modernističen stil 2
Modernističen stil…

 

ideje za interier in notranje oblikovanje doma - modernističen stil
Modernističen stil notranjega oblikovanja. Ja, tudi to obstaja.

Eklektičen stil

Ko iščemo ideje za notranjo opremo in oblikovanje prostorov, naletimo na mnoge čudovite ideje in sloge. Kar težko se je odločiti samo za enega. In za vas imam odlično idejo! Zakaj ne bi izbrali eklektičen stil interierja, kjer lahko združite več stilov v enega? V nadaljevanju vam zaupam še kaj več…

cena-za-notranjega-oblikovalca-eklekticen-stil
Se težko odločite samo za en slog notranjega oblikovanja? To ni več ovira, saj lahko s pomočjo eklektičnega stila združite več okusov v popolno celoto.

 

eklekticen-nacin-notranjega-oblikovanja
Katere barve pa bi vi uskladili v eklektičnem slogu notranjega oblikovanja?

Eklektičen stil je kombinacija novih in starih materialov in elementov, povezanost različnih kosov pohištva, ki sicer ne pridejo v kompletu. Tu si lahko dovolite iti izven okvirjev. Poudarek je na ustvarjanju kontrasta med nevtralnim ozadjem in izstopajočimi elementi (pohištvo, večji kos notranje opreme, ki izstopa). Notranji interier v eklektičnem stilu je lahko za vas pravi izziv. Dober primer lahko to, da stole različnih barv in stilov postavite za leseno mizo v jedilnici. Tako kombinirate različne sloge oblikovanja, ki jih poveže lesena komponenta. Pomembno je torej, da med seboj različne stile povežete z vsaj eno skupno komponento. Dovolite si uporabiti svojo kreativnost in domišljijo.

Pridobite ponudbe za EKLEKTIČEN stil notranjega oblikovanja
ideje za interier in notranje oblikovanje doma - eklektičen stil
Eklektičen stil interierja.

Art deco

Če si želite ustvariti glamurozno in drzno vzdušje, se odločite za art deco stil oblikovanja. Ta vključuje bogate barve s številnimi kontrasti. Pogosta je uporaba ornamentov geometričnih oblik (trapez, cik-cak, ravne črte, trikotniki). Lahko bi rekli, da uporaba številnih vzorcev že skoraj spominja na kičavost. Art deco stil boste prav tako zlahka prepoznali po sončnem vzhodu ali zahodu kot pogosto uporabljeni upodobitvi dekoracije (na steni ali slika).

Pridobite ponudbe za ART DECO stil notranjega oblikovanja
art deco ideje za interier in notranje oblikovanje doma - art deco stil
Art deco stil notranjega oblikovanja interjerja ljubi kontraste in kič.

 

notranje-oblikovanje-cenik-art-deco
Art deco slog odlikujejo bogate barve, kombinacija različnih (bujnih) vzorcev in številne upodobitve različnih dekoracij.

Kateremu notranjemu oblikovalcu oz. arhitektu zaupati interier?

Zaupajte interier izvajalcu, ki že ima zgodovino zadovoljnih strank in kvalitetno izvedenih projektov. Izbirajte med: Aurel, Montaža trend Interieri, Arhelabora Arhitektura & Interier, Lestis, Notranje oblikovanje – design studio Habitare, Designsistems, Fiera, Id oblikovalski studio, Interia, Maruša Zupančič, Oblikovanje Jurij Veselič, Lumino, Trgovina Promak, Fioreti, Lidija Rutar, GAO arhitekti, Eva Čampa, Kult Interier, JVBDesignworks, Art.A design, POKE Studio, Element-are, Boštjan Poprask, Biro Burnik, Novem Car Interior design, MAC ambienti, In Dekor, Luxus, Simer, Mr.z, Interia, Ka Interierji, Labikum, …


Ste notranji oblikovalec in je interier vaša strast?

NOTRANJI OBLIKOVALCI / ARHITEKTI se brezplačno vpišite tukaj >


Potem so tu še EF ART, ARHIgraf, Hancman, Malapala art studio, Atelje Logo Goran Logar, Artlinia, Premium, Anja Prelog, SI dizajn, Janez Dolinar, Akrol Tomaž Kosec, Praktika, Lidija Rutar, Lega, Alfa Ars, Lesnavesna, A2mont, Dom Doma, Polna idej, Šavel, Kukovica Aleš, Kreatif design, Tapetedecor, studio Kompare, Luster, Live In Studio, Mojca Boh, Element-are, ID studio, MoARH, Acma, Sono arhitekti, Mateja Petrič, Dom-Arh, Tina Semolič, Celovito, A ideje, Promvar, Simon Vošnjak, Bivanje+, Nejc Lebar, Arhimodul, Arh Deko, Nejc Gornjec, Celeia projekt, Tjaša Lupše, Navor, Počivašek, Vires, Moja hiša, Arhitrip, Agencija 3000, Jošt Hribernik, Hafner Arhitekti, Biro88, Dataplan, Simon Škrbec, Aka, Tina Dragić, Zmaj, Domen Barovič in številnimi drugimi notranjimi oblikovalci v Sloveniji. Izbor preverjenih najdete na Omisli.si.

Ideje in trendi za notranje oblikovanje / interier (2020)

Preverite, kakšna je dinamika notranjega oblikovanja v letu 2020. Mogoče pridobite tudi kakšno uporabno idejo za prenovo vašega doma.

Ideje za izris kuhinje / kuhinje po meri

Preuredite vašo kuhinjo v modernem, klasičnem ali rustikalnem slogu. Z notranjim oblikovalcem ali arhitektom se boste posvetovali o oblikovanju in izdelavi nove kuhinje, ali obnovitvi. Izbrali boste ustrezno vrsto materiala, barvo sten in vključenost raznih dekorativnih elementov. Notranji oblikovalec bo poskrbel za izris tlorisa notranje opreme in načrta za izvedbo kuhinje po meri.

izris-kuhinje-kombinacija-materialov
Izris kuhinje vključuje merjenje razsežnosti prostora in načrtovanje izvedbe. Razporedite pohištvo in druge elemente na kar se da funkcionalni način.
Pridobite ponudbe za izris kuhinje
kuhinja-interior-design-novi-elementi-adaptacija-prenova
Interier design poskrbi za izdelavo vaše kuhinje v toplih barvah. Izrazite svoje želje o vključenosti novih elementov – zakaj ne bi z dodatnim pultom zmanjšali prostorsko stisko med kuhanjem?

 

kuhinja-marmor-barvni-kontrast
Povečajte eleganco vaše kuhinje. dodajte marmorne elemente.

 

svetla-kuhinja-izraba-prostora
Naj prenova vaše kuhinje vključuje večjo prostorsko razsežnost in vnos svetlobe.

Ideje za izris kopalnice

Notranji oblikovalec ali arhitekt vam bo izrisal kopalnico v 2D in/ali 3D obliki. Tako si boste lahko ustvarili temeljito predstavo o tem, kako bo razporejeno pohištvo v kopalnici, kam želite postaviti kad, koliko umivalnih korit potrebujete, itd.

izris-kopalnice-interier-design-majhna-kopalnica-samostojeca-kad
Namesto vgradne, se odločite za namestitev samostoječe kadi v vaši kopalnici. In prostor dobi povsem drugačen izgled.
Pridobite ponudbe za izris kopalnice
kopalnica-izris-visoki-umivalniki-prenova
V letu 2020 sledite trendom in v vašo kopalnico namestite simetrično razporejene ”dvojčke” elementov.

 

izris-kopalnice-arhitekt-cenik
Ste opazili, da je letos v modi imeti bele elemente v kopalnici (kad, umivalniki, omarice,…)?

 

adaptacija-kopalnice-v-trendu-izris-notranji-oblikovalec
Niste pristaš kadi? Namestite tuš kabino, za katero ne potrebujete vrat ali posebne izgradnje. Samo zaščitite jo s steklom, da se voda ne razprši po celotnem prostoru.

Ideje za moderne predsobe

Oblikujte predsobo v modernem slogu, tako, da bo pustila vtis na vsakem obiskovalcu. Dodajte preprogo, veliko ogledalo, vašo najljubšo misel v obliki stenske fotografije ali nalepke, kreativno držalo za ključe,… možnosti je ogromno. Pomembno je, da v oblikovanje prostora vključite velik del sebe.

predsoba-izris-notranji-oblikovalec-ogledalo
Ogledalo je ključni element, ki ga vaša (prenovljena) predsoba mora vsebovati.

 

preprostost-funkcionalnost-predsobe
Oblikujte predsobo po vašem okusu. Izberite preprost, minimalističen stil.

 

ideje-za-izris-predsobe-notranji-oblikovalec-cenik
Ali pa bodite drzni in v predsobo vključite pisane in raznolike elemente. Lahko tudi kaj sami izdelate.

Ideje za interier dnevne sobe

V dnevni sobi preživimo na dnevni bazi veliko časa. Zato jo oblikujte tako, da vam bo v njej prijetno, udobno in domače. Če so vam všeč velike, puhaste preproge, jo postavite pred kamin. Odenite vaš kavč v številne okrasne blazine, ali pa dodajte v kot dnevne sobe vašo najljubšo rastlino. Uskladite vaše ideje z uglednim notranjim oblikovalcem za popoln rezultat.

kombinacija-barv-za-izris-popolne-dnevne-sobe
Kaj ni neverjetno, kako lahko usklajenost barvne kombinacije preproge in okrasnih blazin da vaši dnevni sobi povsem drugačno razsežnost?
Pridobite ponudbe za interier dnevne sobe
izris-dnevne-sobe-interier-design
Posvetujte se z notranjim oblikovalcem, kaj želite poudariti v vaši dnevni sobi. Naj bo prostor svetel in opremljen s funkcionalnim in privlačnim pohištvom.

 

tradicionalni-stil-dnevna-soba
Oblikujte vašo dnevno sobo v tradicionalnem stilu. Za poudarek na eleganci pa izberite še čudovite zavese.

 

interier-design-dnevna-soba-kombinacija-crne-in-zlate-barve
Popolna eleganca na enem mestu. Kombinacija črne in zlate barve v vaši dnevni sobi.

Ideje za notranje oblikovanje otroške sobe

Priprava na prihod novega člana je za marsikoga zelo stresna, saj pred rojstvom novorojenčka bodoče starše čaka veliko dela. Napišite si seznam, katera notranja oprema in pohištvo v otroški sobi je nujno potrebna oziroma si je želite. Izkušen arhitekt vam bo izrisal otroško sobo in vam pomagal z nasveti, da boste za prihod novega člana dobro pripravljeni. Poleg funkcionalnosti pa seveda ne pozabite na estetsko oblikovanje prostora. Otroško sobo lahko opremite z bombažnimi medlimi lučkami, plišastim medvedkom, ali drugimi elementi, ki so privlačni za malčke.

prenova-otroske-sobe-fantek
Nekaj idej za pripravo na prihod fantka – temnejši odtenki sive, modre in rjave.
Pridobite ponudbe za notranje oblikovanje otroške sobe
prenova-ali-priprava-otroske-sobe-za-deklico
Pričakujete deklico? Poleg nevtralnih barv se lahko poslužite tudi roza ali rdeče.

 

ideje-za-oblikovanje-otroske-sobe-barve
So vam ljubše bolj živahne barve? Prepleskajte otroško sobo v vaših priljubljenih barvnih odtenkih.

 

otroska-soba-interior-design-cena-za-notranje-oblikovanje
Tudi nevtralni, zemeljski toni barv so prava izbira za stene v otroški sobici.

Ideje za barve sten in kako to vpliva na interier?

Široka barvna paleta je lahko ovira pri izbiri barve sten, saj se je težko odločiti samo za eno. Posvetujte se z notranjim oblikovalcem, ki vam bo pomagal uskladiti barvni odtenek z ostalimi elementi interierja. Pripravil bo barvno študijo, ki vam bo v pomoč pri izbiri. Ste vedeli, da barva sten ima pomemben učinek na naše počutje?

barve-sten-interier-cena-arhitekt-notranji-oblikovalec
Prostor lahko bistveno popestrite z izbiro ustreznih vzorcev ali poslikav.

 

notranje-oblikovanje-uskladitev-dekorativnih-elementov-in-barve-sten
Uskladite dekorativne elemente in pohištvo z barvo sten ali obratno. Tako boste prostoru dodali poseben karakter.

 

interier-design-kombinacija-bele-in-drzne-barve
Barvni kontrasti – katerakoli barva bo v kombinaciji z belo prišla bistveno bolj do izraza.

 

ideje-za-barve-sten-dva-odtenka
Je oranžna vaša najljubša barva? Izberita dva odtenka in ju kombinirajte.

Prenova stanovanja / hiše / mansarde ideje

Notranje oblikovanje je lahko zelo zabavno, sploh če ste radi kreativni in vam estetski videz veliko pomeni. Posvetujte se s priznanim notranjim oblikovalcem, ki bo poskrbel za izris prostorov in posodobite vaše stanovanje, mansardo ali hišo.

obnova-prenova-mansarde
Izkoristite mansardne prostore in jih preoblikujte po vašem okusu.

 

prenova-manjšega-stanovanja-izkoristek-prostorov
Se v vašem stanovanju počutite utesnjeni? Najem izkušenega notranjega oblikovalca vam bo omogočil, da kar najbolje izkoristite prostore in jih oblikujete po vaših željah.
Kontaktirajte notranje oblikovalce / arhitekte za prenovo (ponudbe / cene)
cena-za-prenovo-kuhinje-interior-design
Preverite ponudbe oblikovalcev za prenovo ali adaptacijo vaše kuhinje.
preoblikovanje-posodobitev-mansardnih-prostorov-interier-design-cenik
Kako malo je potrebno. Samo nekaj pravih estetskih nasvetov notranjega oblikovalca in vaša mansarda dobi povsem novo podobo.

Pogosta vprašanja in odgovori za notranje oblikovanje: Vprašaj arhitekta / notranjega oblikovalca

Ko prenavljate ali gradite svoj dom, je notranje oblikovanje ključni sestavni del izvedbe. Vsakdo si namreč rad ustvari bivalno okolje, kjer se počuti varno, udobno in prijetno. Preverite seznam preverjenih notranjih oblikovalcev. Namenite notranjemu oblikovanju nekaj več pozornosti in si s pomočjo notranjega oblikovalca zagotovite uresničitev vaših želja.

Kaj je to notranje oblikovanje oz. interier?

Je storitev, ki vključuje načrtovanje in izris notranjih prostorov, razporeditve pohištva, električnih in strojnih inštalacij in druge opreme. Bistvo je, da so notranji prostori varni, dovolj svetli, funkcionalni, estetsko privlačni in udobni. Interier je prilagodljiv glede na obliko in namembnost prostora, kot tudi želje in okus naročnika. Izvajalci za notranje oblikovanje izvajajo svoje storitve tako v stanovanjskih, kot tudi poslovnih prostorih.

Kdaj potrebujete notranjega oblikovalca?

Naloga notranjega oblikovalca je, da s pomočjo barv, različnih materialov, izbire pohištva in svetlobe preoblikuje notranje poslovne / bivalne prostore. Ključnega pomena je tudi, da v prostor vnese karakter oseb, ki bivajo v njem. Za vas smo analizirali, katere so najbolj iskane storitve notranjega oblikovanja. Če prenavljate vaše stanovanje / hišo, je smiselno v proces vključiti notranjega oblikovalca. Ta vam bo pomagal pri načrtovanju kuhinje, kopalnice in drugih prostorov, ter vam pomagal pri opremljanju celotne hiše / stanovanja. Adaptacija stanovanja je lahko bistveno bolj prijetna in enostavna, če vam pri tem svetuje oseba z izkušnjami na tem področju.

preurejanje-doma-novogradnja-notranje-oblikovanje-cena-storitev
Preverite, kdaj so notranji oblikovalci najbolj iskani in katere storitve vam lahko zagotovijo, da boste preuredili vaš dom.

Cena notranjega oblikovalca in kaj vpliva na ceno interierja?

Cene notranjih oblikovalcev so lahko zelo različne. Razpon cen variira glede na vrsto projekta oziroma storitve, velikost notranjih prostorov, razpoložljivost izvajalca in dobavo ter cenovni rang materiala (in seveda kakšna bo notranja oprema). Za preprost izris notranjih prostorov in idejno zasnovo projekta boste odšteli od 250 € – 500€.  To je osnovna oblika notranjega oblikovanja. Če pa želite celovito oblikovanje interierja, vključno z 2D in 3D izrisom prostorov, dobavo materialov in opreme, postavitvijo elementov, itd. pa boste odšteli od 500 € – 5. 000 €. Oblikujte vaš dom / poslovne prostore v udobno in estetsko privlačno okolje, kjer boste lahko kreativni, srečni in zadovoljni.

GRADNJA HIŠE: KOLIKO STANE HIŠA (CENA GRADNJE HIŠE)?

Kakšni so učinki notranjega oblikovanja?

Iz notranjih prostorov dobite največ, kar lahko, saj izkoristite vsako ped stanovanja / hiše in jo oblikujete v skladu z vašim stilom in karakterjem. Oblikovanje notranjih prostorov veliko pove o vas. Če boste uredili prostore po vašem okusu, se boste radi vračali domov, saj se boste počutili prijetno in udobno. Z notranjim (pre)oblikovanjem boste vašim prostorom zagotovili kar največjo funkcionalnost in estetsko privlačnost. Še ena pozitivna lastnost notranjega oblikovanja pa je, da lahko izboljša vašo socialno življenje, saj boste svoje prijatelje in sorodnike z večjim veseljem povabili v urejen in čudovit dom, lahko pa po prenovi organizirate tudi prenovitveno zabavo.

Preverite članek na 24ur.com (4 koraki za prenovo)

Kakšen je postopek notranjega oblikovanja?

Ko se lotite notranjega oblikovanja, je najprej pomembno, da opredelite, kaj si želite. Zamislite si, kako bi radi adaptirali  oziroma oblikovali vaš dom / poslovni objekt, kaj sedaj manjka, pa si želite, ali kaj je trenutno odveč in ne potrebujete. Ne pozabite, da sta vaš način življenja in namembnost prostorov pomembni komponenti notranjega oblikovanja. Zatem sledi posvet z notranjim oblikovalcem. Ta bo prisluhnil vašim željam in vam svetoval, kako najbolje izkoristiti prostore in kaj lahko izboljšate. Ogledal si bo prostore, jih izmeril in pripravil idejno zasnovo za (pre)oblikovanje. Izrisal bo vaše prostore v 2D in/ali 3D obliki, poleg tlorisa pohištva in kje bo stala notranja oprema bo prikazal tudi barvno shemo. Vse to je vključeno v idejni mapi, ki vam pomaga pri izbiri pohištva, barv, materialov in razporeditve elementov. Nenazadnje sledi končna izvedba projekta, kjer notranji oblikovalec poskrbi za kvalitetno dokončan projekt, koordinira podizvajalce in vas obvešča o napredku izvedbe oziroma morebitnih težavah. Ko se projekt zaključi, sledi najboljši del notranjega oblikovanje in to je, občutek zadovoljstva, ko vstopite v (preurejen) estetsko čudovit prostor.

Kdaj so notranji oblikovalci najbolj iskani v Sloveniji?

notranji-oblikovalci-povprasevanje-v-Sloveniji
Notranji oblikovalci so v Sloveniji najbolj iskani v mesecu januarju.

Povpraševanje za Interior design je dandanes vse večje. Zato je kariera iz notranjega oblikovanja prava izbira za vsakogar, ki je pri delu rad kreativen, se sooča z novimi izzivi in ima smisel za oblikovanje in dekoriranje, prav tako pa znanje o arhitektnih projekcijah. Glede na podatke na Omisli.si in analizo Google podatkov so notranji oblikovalci v Sloveniji najpogosteje iskani v mesecu januarju, najmanj pa v juniju. Ravno zdaj iščete notranjega oblikovalca? Preverite ponudbe najbolj priznanih na Omisli.si/interier.


IŠČETE NOTRANJEGA OBLIKOVALCA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH STROKOVNJAKOV ZA INTERIER (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite cene in ponudbe preverjenih notranjih oblikovalcev
ocena bralcev
4.9 od 7