Prenova doma: Koliko stane prenova doma na ključ (cene, ideje, mojstri)?

ocena bralcev
5 od 3

Prenova doma? Je v hiši neizkoriščen prostor, ali pa ta ne ustreza modernim življenjskim standardom? Rešitev je seveda prenova doma na ključ. To je prenova, kjer vam en izvajalec izvede celoten proces prenove doma, od načrtov do zadnje obešene fotografije na steni.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov za prenovo doma.

PRENOVA DOMA – CENE

Povprečne cene za prenovo doma na ključ in ceniki

≈ 400 – 700 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo doma (ponudbe / cene)

Koliko stane prenova doma na ključ (povprečna cena / ceniki za adaptacijo oz. obnovo doma)?

Ponudniki prenove doma na ključ opravijo za vas načrtovanje in projektiranje, pomagajo pri izbiri materialov. Izvajajo rušilna dela, ponovno pozidajo prostore, namestijo ogrevanje in plin, vodovodne inštalacije, položijo keramiko, elektro. Zaključijo s suhomontažnimi in slikopleskarskimi deli. Položijo talne obloge in počistijo po zaključku del. Nekateri uredijo tudi okolico. Večje prenove vključujejo tudi menjavo oken in vrat.

S prenovo si dom prilagodite vašim potrebam.

Povprečno vas bo prenova stala nekje 500 evrov na kvadratni meter. Cene se začnejo nekje pri 400 evrih na kvadratni meter, navzgor gre lahko do 700 evrov na kvadratni meter. Neke resnične meje ni, saj so si prenove različne, različni so si prostori, ki jih prenavljamo. Dodatne stroške prinese tudi popis del, največji del cene pa predstavlja popolnoma nova kopalnica. 

Kateri so najbolj iskani / najboljši mojstri za prenovo doma na ključ?

Spodaj vas čaka seznam nekaj ponudnikov, ki opravljajo prenovo doma na ključ. Za hitrejše iskanje pa skočite na omisli.si/prenovo-stanovanja in preverite preverjene in ocenjene ponudnike. 


Najboljši mojstri za prenovo doma na ključ v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za prenovo doma na ključ in ceniki


celoten seznam mojstrov za prenovo doma >

Če menite, da vam ljubi mojster za prenovo doma, stanovanja, hiše, kopalnice ali mansarde manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


prenova doma na ključ
S pravimi ponudniki lahko vaš dom zasije v novi podobi.

Še nekaj podjetij: GMteam, Gradbena asistenca, Poke studio, Kaing plus d.o.o., Habat d.o.o., AJAK d.o.o., VMD. d.o.o., Habitare, ProAmbient d.o.o., Slikopleskarstvo Picaso, Petoš, Harmonija doma, Jaski Jasmin Horvat s.p., Arhi-BIRO, Prenovimo.si,, Storitve DTS, Gupi Genom d.o.o. …


MOJSTRI ZA PRENOVO DOMA se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Gradbena hiša Mlakar, Livein, Roki kopalnice, Maxi Design, Ing-Grad, Dra-M, Studio AB arhitekti, Gradbena asistenca, Zidarstvo Črnivec, GPKB gradbeništvo, Halomojstri, EH gradnje, AMD gradnje, Koinstal, Opifex d.o.o.

Še več ponudnikov pa najdete na seznamu preverjenih mojstrov za gradnjo in obnovo.

Trendi in ideje za obnovo doma

Za prenovo doma se lahko odločite zaradi različnih razlogov. Mnogi domove obnovijo zaradi spremenjenega načina življenja. Stanovalci se starajo ali pa se družine večajo. Vsi pa si želijo domove prilagoditi potrebam, saj si želijo ostati v svojem domu. Potrebujejo večjo dosegljivost in funkcionalnost prostorov.  

S prenovo lahko v prostore vnesete več svetlobe.

Preberite tudi:  INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

S prenovo doma do odprtih prostorov

Pomemben trend pa je tako imenovani odprti koncept. Iz zaprtih prostorov kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, nastaja en velik prostor. Tako v domove spustijo tudi več svetlobe in dajejo občutek večjega prostora.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Kopalnice se prilagajo novodobnemu stilu, iz kombiniranih tušev in kadi, svoje kraljevsko mesto v kopalnici dobivata samostoječa kad in tuš, ki je kot poseben prostor. 

Tudi v lastni kopalnici lahko imate pravo spa doživetje.

S prenovo doma do novih možnosti

Dom lahko s prenovo postanejo tudi pametni. Pri obnovi lahko vključite naprave, ki omogočajo povezavo doma s pametnim telefonom. Luči lahko ugašate preko aplikacije, hladilnik sporoči, katere zaloge manjkajo, vključimo lahko gretje ali hlajenje. Detektorji dima opozorijo, da jim zmanjkuje baterije. Tehnika se ves čas spreminja, zato imate veliko možnosti, da vaš dom res dobro opremite.

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Preberite tudi: TALNE OBLOGE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI (PVC/VINIL, PARKET, EPOKSI, LAMINAT, PLOŠČICE)

Domovi postajajo tudi bolj ekološki, saj lahko v gradnjo in obnovo vključite ekološke materiale, za katere veste od kod so prišli, kako so bili izdelani, za dom pa so veliko bolj energijsko varčni.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

S prenovami doma se kleti in podstrešja spreminjajo v bivalne prostore. To omogoča lastnikom, da ne rabijo graditi prizidkov. Ti prostori lahko postanejo sobe za goste. S prenovo prostori postajajo večnamenski, od sobe za goste do pisarne, spreminjajo se s potrebami.

prenova doma na ključ klet
Tudi klet je lahko bivalni prostor.

Prenova doma: pogosta vprašanja in odgovori 

Je vinil primeren za obnovo doma?

Vinilne talne obloge so odlična izbira za prenovo doma zaradi svoje odpornosti, vsestranskosti in estetike. Vinil je posebej primeren za prostore, ki so bolj izpostavljeni vlagi, kot so kuhinje in kopalnice. Zaradi svoje moči in vzdržljivosti je vinil odlična izbira tudi za družinske domove in hišne ljubljenčke. Poleg tega je vinil na voljo v širokem razponu barv, tekstur in vzorcev, kar omogoča, da se prilega skoraj vsakem dekorju. Z enostavnim polaganjem in vzdrževanjem je vinilna talna obloga praktična, cenovno ugodna in estetska izbira za prenovo doma.

Na kaj paziti pri izbiri ponudnika?

Dobro je, da pred začetkom prenove opravite popis dela, ki ga lahko za vas opravijo ponudniki del ali za to najemate drugega ponudnika.  Pomembna je natančna ocena stanja objekta in potrebnih del. Tako boste bližje končnemu strošku del.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Prednost prenove doma na ključ 

Prednost prenove na ključ je to, da vse izvede en ponudnik. Prihranijo vam čas z iskanjem različnih podizvajalcev in materiala. Ostanete lahko v domačem okolju, v svojem domu, le da ga s prenovo prilagodite svojim življenjskim potrebam. 

prenova doma
S prenovo vdahnite stanovanju ali hiši novo življenje.

KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Vprašanja, ki si jih morate zastaviti pred prenovo doma? 

Preden začnete s prenovo si postavite nekaj osnovnih vprašanj, da bo prenova tekla kot je treba. Določiti si morate stroškovnik, koliko denarja ste pripravljeni porabiti za prenovo in, če imate še kaj rezerve pri tej številki. 

Odločite se, katere prostore želite prenoviti. Vprašajte se za kakšne potrebe boste uporabljali te prostore. Koliko prostora za shranjevanje rabite in podobno. 

obnova doma na ključ
V prenovo doma lahko vključite tudi nekaj z zgodovino.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Pobrskajte tudi po Pinterest boardu, če ste ga ustvarjali, saj vam bo to pomagalo, da najdete vaš stil, kakšni materiali so vam všeč, če vam je pomemben njihov izvor, kakšne barve ali talne obloge si želite. 

Vse takšne odločitve morate sprejeti že med načrtovanjem, da prenova teče po načrtu, tabela s stroški pa se ne daljša. Da veste zakaj prenavljate. Razmislite tudi o nadomestni nastanitvi med prenovo, če bi to potrebovali.

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo doma (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 3