Revija Nasvet strokovnjaka

Zidarstvo: Cene zidarskih del, betoniranja, zidanja, gradbenih del ter preverjeni zidarji

zidarstvo-cene-zidarji-cenik-omisli.si-primerjam.si-mojmojster.net

Kazalo

ocena bralcev
5 od 5

Zidarstvo je zelo pestro delo, ki pa ni tako enostavno. Izkušen zidar mora poznati postopke gradnje različnih objektov. Prav tako mora vedeti, katere materiale lahko med seboj kombinira in v kakšnem razmerju. Obrnite se na mojstra zidarja, če potrebujete izgradnjo ali prenovo hiše, zidanje kamina ali dimnika, brušenje betona ali izdelavo betonske škarpe. Najbolj iskane storitve zidarjev so zagotovo tudi betoniranje, asfaltiranje, polaganje robnikov / tlakovcev in izdelava mokrih ali suhih estrihov. Izbirajte med priznanimi izvajalci za zidarska dela.

Preverjene zidarje najdete na Omisli.si/zidarja, kjer jim lahko s klikom vsem pošljete neobvezujoče povšprašeavnje.

ZIDARSTVO – CENE
cene zidarskih storitev in ceniki

≈ 100 – 300 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)

 

Zidarska delaCena zidarskih del
Zidanje (opeka, betonski zidaki, siporeks, Ytong zidaki)100 € - 140 €/m2
Zidanje kamina2. 000 € - 10. 000 €/kos
Zidanje dimnika130 € - 170 €/tm
Zidanje kamnite škarpe120 € - 150 €/m2
Zidanje objektov (prizidek, klet, vikend, drvarnica, …)200 € - 300 €/m2
Gradnja hiše, adaptacija in prenova / obnova 700 € - 1. 000 €/m2
Betoniranje škarpe120 € - 150 €/m2
Betonska ograja150 € – 300 €/m2
Betoniranje zidov180 € - 320 €/m3
Mokri estrih / strojni tlak8 € - 14 €/m2
Suhi estrih / suhomontažna tla18 € - 23 €/m2
Ročni ometi (klasični)13 € - 17 €/m2
Strojni ometi7 € - 12 €/m2
Temeljna plošča (betoniranje)75 € - 110 €/m2
Betoniranje (zidov, podporni zid, predelne stene, ...)180 € - 250 €/m3
Asfaltiranje (dvorišč, ceste, …)18 € - 25 €/m2
Izravnava tal / brušenje betona1. 50 € - 2 €/m2
Polaganje tlakovcev9 € - 90 €/m2
Polaganje robnikov10 € - 20 €/m
* Povprečne cene za zidarstvo prikazujemo na podlagi analize javnih cenikov ter preko 890 ponudb preverjenih zidarjev na Omisli.si/zidarja. Ti ceniki niso fiksni, ne vsebujejo ddv, veljajo pa za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena zidarskih storitev je najbolj odvisna od vrste storitve, sezone, zahtevnosti del, uporabljenega materiala, ugleda ponudnika ter povezanih storitev. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim zidarjem in inžiniringom – zeleni gumb zgoraj.

Zidarstvo: Povprečne cene zidarskih del in ceniki

Raznolika zidarska dela imajo tudi raznolike zidarske cene. Zidarski mojstri so zelo zasedeni, saj je povpraševanje po zidarskih storitvah veliko. Preverite, kakšne so cene za posamezna dela, ZIDARJI in ZIDARSKA PODJETJA se brezplačno vpišite tukaj.

Zidanje (opeka, betonski zidaki, siporeks, Ytong zidaki)

Za zidanje lahko uporabite različne materiale. Najpogosteje so to opeka, betonski ali ytong zidaki in siporeks. Cena za zidanje je od 100 € – 140 €/m2. Lahko izbirate med različnimi vrstami, oblikami in barvami zidakov. Ločimo različne dimenzije zidakov. Izbira naj bo kvalitetna, prav tako jo prepustite pravim mojstrom.

Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)
zidarstvo-cene-zidarji-cenik-omisli.si-primerjam.si-mojmojster.net
Zidarstvo je delo za izkušene mojstre. In na Omisli.si/zidarja jih boste našli.

Preverite tudi: CENIK GRADBENIH DEL: KOLIKO STANEJO GRADBENE STORITVE (+IZVAJALCI ZA GRADBENA DELA)

Zidanje kamina

Si predstavljate, da bi preživljali dolge zimske večere ob udobju in toploti, ki vam ju zagotovi kamin? Zidan kamin vam bo to omogočil. Poznamo številne oblike, barve in dimenzije zidanih kaminov. Posvetujte se z izkušenim mojstrom, ki bo poskrbel za zidanje čudovitega kamina. Za kamin je nujna uporaba materialov, ki se lahko segrejejo do visokih temperatur. Prav tako morajo biti dovolj trdni in trpežni, da ne razpokajo ali se začnejo luščiti. Cena za zidanje kamina je lahko zelo različna, sega približno od 2. 000 € – 10. 000 €/kos. Odvisna je od zahtevnosti gradnje, morebitnih dodatkov in izbire materiala.

Pridobite ponudbe/cene za zidanje kamina
zidanje-kamina-zidarske-storitve
Naj zidarstvo poskrbi za izdelavo vašega kamina kot iz pravljice.

Zidanje dimnika (pozidava)

Na ceno dimnika pomembno vplivajo višina, način izdelave, izbira materiala in premer dimnika. Cena od 130 € – 170 €/tm. Odvisno je tudi, ali gre za obnovo dimnika, ali izgradnjo novega. Mere so lahko različne. Dimnik je lahko zidan ali montažni. Izbira materiala: inox / keramika, izolacija. Običajno je dimnik pravokotne oblike. Lahko s strešico ali brez.

Pridobite ponudbe/cene za zidanje dimnika
zidanje-dimnika
Dimnik je pomemben sestavni del vaše strehe. Naj ga izdela izkušen mojster.

Zidanje kamnite škarpe

Zidana kamnita škarpa je predvsem potrebna na območjih, kjer obstaja nevarnost zdrsa zemlje oziroma plazov. Cene za zidanje kamnite škarpe so lahko zelo različne. Stroški so lahko višji, če gre za gradnjo na zahtevnem terenu. Prav tako pa je potrebno upoštevati tudi dimenzije. Cena za zidanje kamnite škarpe že od 120 € – 150 €/m2. Zagotovite si vrhunsko izdelano kamnito škarpo iz kvalitetnih materialov. Zidarski mojster vam bo pri tem lahko pomagal in svetoval, kateri material in izvedba sta za teren najbolj primerna. Seveda pa škarpa lahko ima pomembno estetsko vlogo. Lahko je izdelana iz obdelanih ali lomljenih kamnov, ki naši okolici dajo čudovit izgled. S pravim izvajalcem bo vaša škarpa estetsko dovršena.

Pridobite ponudbe/cene za zidanje škarpe
kamnita-škarpa-naraven-material
Če ste ekološko osveščeni in imate radi naraven material, potem je kamnita škarpa prava izbira za vas.

Zidanje objektov (prizidek, klet, vikend, drvarnica, …)

Gradnja objektov kot so prizidki, kleti, vikendi, drvarnice, garaže, ipd. je odvisna od velikosti objekta, izbire materiala, kot tudi izbire izvajalca. Zidanje ni enostavno delo, zato naj ga za vas opravijo izkušeni strokovnjaki. Cena za zidanje in betoniranje objektov je od 200 € – 300 €/m2. Izvedba pomožnih objektov seveda lahko vključuje morebitne dodatke kot so okna, vrata, ipd. Mojstri bodo poskrbeli za vse.

Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)

Gradnja hiše, adaptacija in prenova / obnova

Ko se odločate za gradnjo nove hiše, ali adaptacijo / prenovo stare, upoštevajte več dejavnikov. V prvi vrsti je seveda vaše finančno stanje, veliko vlogo pa igra tudi trenutno stanje hiše. Pomembno je upoštevati starost hiše, prav tako tudi njeno dotrajanost, izolacijo, energetsko stanje in trenutno razporeditev prostorov. Izkušen izvajalec vam bo pomagal oceniti stroške prenove ali obnove. Tako se boste lažje odločili, kaj se vam bolj splača. Cena za gradnjo hiše je odvisna od terena, kjer bo hiša postavljena, prav tako pa tudi dostopa do vode in elektrike v bližini. Veliko vlogo pri ceni pa igra tudi izbira materiala in vrsta gradnje. Za prenovo hiše boste odšteli od 700 € – 1. 000 €/m2.

> Če se lotite obnove starejše zgradbe, preverite EKO SKLAD: KAKO PRIDOBITI NEPOVRATNA SREDSTVA EKOSKLADA + AKTUALNI RAZPISI ZA SUBVENCIJO / KREDIT.

obnova-adaptacija-pozidava-hise
Za kvalitetno obnovo ali prenovo hiše stoji izkušen zidar z dobrim načrtom.

Betoniranje škarpe

Dobri temelji zagotovijo stabilnost in trdnost škarpe. Zato je ključno, da izberete pravega zidarja, ki bo poskrbel za kvalitetno betoniranje vaše škarpe. Pomembna je tudi pravilna izvedba odtakanja vode, saj se voda ne sme nabirati pod škarpo ali njenimi temelji. Cena za izdelavo betonske škarpe že od 120 € – 150 €/m2. Gradnja škarpe ni tako zahtevno delo, razen, kadar gre za zahteven teren. Pozorni bodite tudi na višino škarpe, če je ta namreč višja od 1, 5 m, za gradnjo potrebujete gradbeno dovoljenje.

Pridobite ponudbe/cene za betoniranje škarpe

Betonska ograja

Cena betonske ograje je odvisna od izbire materiala za izdelavo. Prav tako ima izvedba pri ceni veliko vlogo. Betonska ograja je prepoznavna po svoji trdnosti in dolgoobstojnosti. Služi lahko kot zaščita pred radovednimi sosedi, lahko predstavlja mejo zemljišča, ali pa prepreči zdrs zemlje oziroma jo uporabimo kot podporni zid. Cene se gibljejo od 150 € – 300 €/m2.

Pridobite ponudbe/cene za betonsko ograjo

Betoniranje zidov

Ločimo več vrst betona, v osnovi pa gre za mešanico apna, cementa, vode in peska. Za betoniranje zidov boste odšteli od 180 € – 320 €/m3. Betonu so lahko dodani različni dodatki, na primer vlakna, dodatki proti zmrzovanju, barvilo, ipd. Ti lahko podaljšajo njegovo obstojnost. Za betoniranje zidov je priporočljivo dodati snovi proti zmrzovanju, ki pomaga tudi pri izolaciji prostorov. Betoniranje ni tako enostavno, zato delo prepustite izkušenim zidarjem.

betoniranje-zidanje-zidarstvo
Betoniranje, zidanje in gradnja objektov ni delo za vsakogar. Zidarstvo se spozna na tovrstne projekte. zato delo prepustite mojstrom.

Mokri estrih / strojni tlak

Cena za estrih od 8 € – 14 €/m2. Za polaganje mokrega estriha je potrebno poznati postopek izvedbe. Na podlago je namreč potrebno najprej namestiti zvočno in toplotno izolacijo. Šele potem sledi zalivanje estriha. Za izvedbo strojnih tlakov je potrebna uporaba ustrezne mehanizacije. Za to bodo poskrbeli zidarski mojstri. Mokri estrihi se ne dotikajo neposredno sten, ampak je vmes dodana plast izolacije, na primer stiroporja. Ključno pa je tudi, da se estrih temeljito posuši. En centimeter estriha naj bi se sušil približno teden dni. Pred nanosom zaključnega tlaka preverite, da je estrih zagotovo povsem suh.

Pridobite ponudbe/cene za mokri estrih

> Preverite tudi KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE).

zidarstvo-izdelava-mokrega-estriha
Pred izvedbo zaključnih del se mora mokri estrih temeljito posušiti.

Suhi estrih / suhomontažna tla

Cene za suhomontažna dela oziroma suhi estrih so malenkost višje kot pri mokrem estrihu. Odšteli boste od 18 € – 23 €/m2. Suhi estrih je primeren za novogradnje ali obnove. V primerjavi z mokrim estrihom je veliko lažji, postopek izvedbe je krajši, saj se ne rabi sušiti. Suhomontažna tla, opremljena s suhimi estrihi so takoj pripravljena za uporabo. Izvedba je namreč povsem enostavna, na podkonstrukcijo se namestijo lesene oziroma mavčne plošče.

Pridobite ponudbe/cene za suhi estrih
izdelava-suhih-estrihov-zidarstvo
Če se vam mudi s prenovo ali novogradnjo, se odločite za suhi estrih. Njegova izvedba je krajša in enostavnejša, le cena je višja kot za moker estrih.

Ročni ometi (klasični)

Cena za klasični omet je od 13 € – 17 €/m2. Za izvedbo ročnega ometa je potrebno več časa kot pri strojnem ometu. A velika prednost klasičnega ometa je, da vam omogoča večjo dovršenost morebitnih detajlov. Cena za ročni omet je odvisna od površine, ki jo želite ometati in izbire materiala. Sušilni omet je nekoliko dražji.

Pridobite ponudbe/cene za ročni omet

> Preverite cene za SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET.

Strojni ometi

Cenovno je strojni omet ugodnejši kot ročni omet. Gre namreč za mehanski nanos ometa, ki je hiter in enostaven. Pri tem se uporablja posebna pištola. Strojni omet je predvsem priročen za nanos na večjih zidnih površinah. Odšteli boste od 7 € – 12 €/m2. Izberite priznanega izvajalca, ki vam bo zagotovil gladke in ravne stene.

Pridobite ponudbe/cene za strojni omet
rocni-strojni-omet-zidarske-storitve
Preverite razlike med ročnim in strojnim ometom, ter primerjajte cene.

Temeljna plošča (betoniranje)

Gradnja temeljev je ključna za izdelavo kvalitetne konstrukcije. Sama izvedba temeljne plošče je povezana z vrsto in debelino izolacije pod ali nad njo. Cena temeljne plošče običajno vključuje betonsko podlago ter varjenje in polaganje izolacije. Za betoniranje temeljne plošče boste odšteli od 75 € – 110 €/m2.

Pridobite ponudbe/cene za temeljno ploščo

Betoniranje (zidov, podporni zid, predelne stene, ..)

Zidate hišo, prenavljate? Težko se boste izognili betoniranju, saj je za kvalitetno gradnjo potrebno betoniranje zidov, predelnih sten, nosilnih sten, podpornih zidov in podobno. Prav tako je betoniranje pogosto, kadar urejate okolico (vrt, dvorišče, teraso, dovoz, ipd.) Cena za betoniranje je od 180 € – 250 €/m3. Preverite, kateri so izkušeni izvajalci, ki vam bodo svetovali in prisluhnili vašim željam. Namreč poznamo več vrst betona, ki so si med seboj zelo različne po lastnostih kot so trdnost, odpornost, elastičnost. Na ceno pa poleg omenjenih lastnosti lahko vpliva tudi količina in morebitni dodatki.

> Preverite tudi SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET.

Asfaltiranje (dvorišč, ceste, …)

Cena za asfaltiranje površin kot so na primer ceste, dvorišča, dovozi, … je od 18 € – 25 €/m2. Izvedba asfaltiranja mora biti kvalitetna. Potrebno je poskrbeti tudi za kanale, bankine, robnike in odvajanje prekomernih količin vode iz asfaltirane površine. Pred postopkom asfaltiranja je pomembna tudi ustrezna priprava podlage. Izvajalec bo poskrbel za izkop in izgradnjo komunalne infrastrukture. Asfaltiranje je hiter postopek, hkrati pa asfalta ni težko vzdrževati, zato je to prava izbira za ‘’obleko’’ vašega dvorišča ali ceste.

Pridobite ponudbe/cene za asfaltiranje
asfaltiranje-zidarska-dela
Ne le zidanje objektov in polaganje estrihov, tudi asfaltiranje je delo zidarja.

Izravnava tal / brušenje betona

Brušenje betona zahteva temeljit pregled, saj je za izvedbo pomembno vedeti, v kakšnem stanju so betonska tla. Ali gre za večje poškodbe betona, ali zgolj za manjše popravke. So v tleh luknje oziroma razpoke? Prav tako je pomembno, ali so tla ravna in kakšna je njihova trdnost. Veliko vlogo pa ima tudi struktura površine, ki jo brusite. Vse to pomembno vpliva na ceno. Okvirna cena za brušenje betona je od 1. 50 € – 2 €/m2.

Pridobite ponudbe/cene za izravnavo tal
brusenje-betona-zidar
Za brušenje betona je potrebna uporaba ustrezne tehnologije. Prepustite to delo izkušenemu mojstru.

Polaganje tlakovcev

Opremite svoje dvorišče na sodoben in kreativen način. Odlična ideja je polaganje tlakovcev, za kar boste odšteli od 9 € – 90 €/m2. Na ceno lahko vpliva izbira vrste tlakovcev in oblika terena. Izbirate lahko tudi vrsto materiala tlakovcev. To je lahko beton, les, kamen, ali drugi materiali. Izberite tistega, ki se najbolj prilega k vaši okolici. Tlakovanje vam omogoča pestro izbiro, s tlakovci namreč lahko opremite cesto, dvorišče, pot, teraso, ipd.

Pridobite ponudbe/cene za polaganje tlakovcev
zidarstvo-polaganje-tlakovcev-kvalitetna-hitra-izvedba
Zakaj bi se sami mučili s polaganjem tlakovcev? Naj za vas to opravi izušen zidar.

Polaganje robnikov

S pomočjo robnikov lahko razmejimo zemljišča, preprečimo vodi, da bi vdrla v notranje prostore ali vrt, ali pa z njimi opremimo dvorišče, gredo ipd. Seveda pa so robniki ključen sestavni del ureditve pločnikov, cest, ulic in parkirišč. Poznamo dve vrsti robnikov – debelejši / močnejši in tanjši robniki. Ti so lahko različnih dimenzij, odvisno od zahtevnosti terena in podlage. Za polaganje robnikov boste odšteli od 10 € – 20 €/m. Pomembno je poznati izvedbo polaganja robnikov, zato prepustite to mojstrom, ki se spoznajo na tovrstna dela.

Pridobite ponudbe/cene za polaganje robnikov
polaganje-robnikov-dvorisce-cesta
Poleg mestnih središč in javnih cest, je tudi vaše dvorišče lahko opremljeno z robniki.

Ideje in trendi za gradnjo hiše, adaptacijo in prenovo / obnovo  (slike)

gradnja-hise-steklene-povrsine
Gradnja hiše danes pogosto obsega kombinacijo lesa, kamna, betona in stekla.

 

zidarstvo-gradnja-hise-po-meri
Zidar bo prisluhnil vašim željam in vam pomagal s svojimi nasveti. Tako boste si zagotovili izgradnjo hiše po meri.

 

gradnja-nizkoenergijske-hise-zidarstvo
Zidarska dela obsegajo tudi gradnjo nizkoenergijskih hiš. Prihranite z energijo.
Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)
moderna-gradnja-hise-z-ravno-streho
Bodite v trendu in se odločite za gradnjo hiše z ravno streho.

 

zidanje-objektov
Eden največjih trendov gradnje hiše je zagotovo večja količina steklenih površin.

 

kvalitetna-gradnja-hise-urejenost-okolice
Ob gradnji hiše ne pozabite na okolico. Naj tudi ta bo urejena in izstopa.

 

zidarstvo-izdelava-montaznih-his
Preverite ponudbe zidarjev za izdelavo montažne hiše. Te so danes zelo pogosta izbira strank.

Ideje in trendi za škarpe (slike)

estetsko-privlacna-skarpa-zidarstvo
Dodajte vašemu domu nekaj novega, modernega in estetsko zelo privlačnega. Naj bo to škarpa, ki bo izstopala.

 

zidana-škarpa-z-dodanim-cvetjem
Za bolj pester izgled kamniti škarpi lahko dodate pisano cvetje. In vaša škarpa je kar naenkrat dobila povsem novo podobo.

 

kombinacija-les-kamen-za-izdelavo-skarpe-zidar
Zelo pogosta izbira strank je tudi kombinirana škarpa, sestavljena iz lesenih in kamnitih elementov.

 

bambus-kamnita-skarpa-zidarstvo
Uporaba različnih materialov je velik trend v izdelavi škarp. Kamnito škarpo lahko opremite z bambusovimi palicami. Ni čudovito?

 

moderna-skarpa-zidarstvo-elektroinstalacije
Pri izdelavi škarpe lahko sodelujeta zidar in električar. In zagotovili si boste izjemno podobo škarpe, ki bo pridobila veliko navdušenih pogledov.

 

kamnita-skarpa-s-slapom-zidarske-storitve
Škarpa s slapom – zakaj pa ne?

Ideje in trendi za betonske ograje (slike)

betonska-ograja-zidaki
S pomočjo betonskih zidakov vam bo izkušen zidar sezidal betonsko ograjo po meri.
Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)
betonska-ograja-meja-zascita
Betonska ograja lahko služi kot razmejitev zemljišča, ali pa vas zaščiti pred mestnim hrupom.

 

dodatki-betonska-ograja-zidarstvo
Vašo betonsko ograjo lahko opremite s številnimi dodatki.

 

zidanje-betonske-ograje-z-okni
Želite popestriti vašo betonsko ograjo? Dodajte ji okna.

Ideje in trendi za polaganje tlakovcev in asfaltiranje (slike)

polaganje-tlakovcev-zidarska-dela-dvorisce
Zagotovite si razgibano in čudovito dvorišče. Zidarstvo bo poskrbelo za kvalitetno opravljena dela.

 

tlakovanje-dvorisca-terase
Tlakovanje dvorišča, terase, dovoza ali parkirišča je delo za izkušenega mojstra. Pokličite zidarstvo.

 

asfaltiranje-tlakovanje-dovozne-poti-zidar
Zidar lahko vaš dovoz opremi s kombinacijo tlakovcev in asfalta.

 

polaganje-tlakovcev-zidarstvo-razlicne-barve
Zidarstvo vam omogoči, da izbirate med različnimi barvami tlakovcev, ki jih želite imeti na svojem dvorišču ali dovozu.

 

polaganje-tlakovcev-izdelava-vzorce
Preverite cene za kvalitetno polaganje tlakovcev. Zidar lahko s tlakovci naredi tudi čudovit vzorec.
Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)
nov-asfalt-nezahtevno-vzdrzevanje
Asfaltiranje dvorišča je dolgoročna investicija, saj ne zahteva veliko vzdrževanja.

 

polaganje-tlakovcev-razlicne-barve
Izbirate lahko med različnimi barvami in oblikami tlakovcev. Uskladite jih z barvo strehe ali fasade.

Ideje in trendi za zidanje kamina

izdelava-kamina-zidarstvo-pravljica
Zagotovite si pravljico v vaši dnevni sobi. Zidar vam bo izdelal prečudovit kamin.

 

crn-kamin-eleganca
Kamin je lahko barvno usklajen s prostorom, v katerem se nahaja. Zakaj ne bi izbrali črne?

 

zidanje-kamina-zidarstvo-opeke
Opečnat kamin je čudovita izbira, saj zagotavlja pridih domačnosti in udobja.

 

zidarstvo-zidanje-kamina-kvaliteta
Za kvalitetno uporabo mora kamin biti ne le estetsko, ampak tudi funkcionalno dovršen. Naj za to poskrbi zidarstvo.

 

ideje-za-izdelavo-kamina-zidarska-dela
Pri izdelavi kamina zidar lahko prisluhne vašim željam in jih tudi upošteva. Postavite kamin na tisto mesto v vašem domu, kjer vam bo prišel najbolj prav in bo tudi možnost njegove izdelave zagotovljena.

 

cena-za-zidanje-kamina
Pri izkušenih mojstrih preverite, kakšne so cene za zidanje kamina.

Kateremu zidarju zaupati?

Izberite preverjenega zidarja za izvedbo gradbenih del. Za vas smo pripravili seznam najboljših mojstrov kot so: Ytong, Kograd IGEM, Merkur, Baumit, Bobnar, Konec, Staronik, Črnivec, Božnar, Franc Fuks, Eksplan, Robert Vek, Pro-Al Gradnje, NeLes, A&S, Amiga, Imer Bici, Huka Ban, Gic Gradnje, Nizke gradnje, Maks Grad, MD Gradient, Strožer, Vegram, Mihael Jug, Unigradnje, David Siter, Hiša Barve, GP Niti, Kuhta, Robert Lužar, Ferros, Darko Bistrović, Velia, Boštjan Stanonik, Štorgelj Stanko, Jerinc, Bergant Milan, Kaker Anton, Fale Srečko, Flerin, Marjan Planinšek, Izad, Aleš Ovsenik, Mrak, Mvs – skupina, Knez, Miran Šijanec, Silvester Vocovnik, Aze Kast, Demir, Mala, Astriti, Ismail, Dušan Merzel, Gmg, Slo Gradnje, Polman gradbeništvo, Divinus, Enes ka,

mojstri-zidarji-preverjeno-zidarstvo
Preverjeno zidarstvo. Izbirajte med najboljšimi.

Nudite zidarske storitve?

Brezplačno se vpišite tukaj in posredovali vam bomo stranke

Omer Duga, Vljora, Engiria gradbeno podjetje, Lugariček, Ndertimi, Peter Operčkal, Gradma Invest, Halex, Panari, Gradbeništvo Ivančič, Loni, Džajo, Mitja Resnik, Pirc Vinko, Piramida, Malkom, Senada Klepić, Dušan Ponorac, Šumbat, Livak, Veab, Ermina Id, Zfd, Velinov, Marko Novak, GGS, Finali, Dvigalo, Antes, M – Gradium – M, Unikont, SLC, Svisbau, Miran Igerc, TONI, Matjaž Ferkov, Gradbeništvo Davi, Adea, Ardit Hoti, Žiga Bogataj, Sumont, Iplana, Dejan Žgavc, Eko sijaj, Purgator, Ba-Er, Krajina, Stanko Iskra, Rado Grlj, Miloš Rolih, Martin Prosen, Peči Keramika, Vode in mnogi drugi. Preverite njihove ponudbe na Omisli.si/zidarja in prihranite čas z iskanjem kvalitetnega zidarja.

Zidarstvo: Pogosta vprašanja in odgovori glede zidarskih del

Verjamemo, da kot potencialna stranka imate veliko vprašanj glede zidarskih del. V nadaljevanju sledijo najpogostejša vprašanja, s katerimi se srečujejo zidarji. Preverite, morda vam bodo v pomoč.

gradnja-hise-zidanje-betoniranje-estrihi-zidarstvo-cena
Iščete kvalitetno zidarstvo in imate številna vprašanja o izvedbi del? Preverite v nadaljevanju, ali smo že našli kakšen odgovor za vas.

Koliko stane gradnja hiše?

Cene za gradnjo hiše so lahko zelo različne. Odvisne so od izbire materiala, izvedbe, zahtevnosti gradnje. Prav tako pa veliko vlogo igrajo vaše želje in zahteve. Pomembno je tudi, ali gre za montažno ali zidano hišo. Če ste se odločili postaviti svojo hišo, bodite pripravljeni na to, da gre za dolgotrajen postopek. Najprej je potrebno pridobiti vsa dovoljenja za gradnjo, ter uskladiti različne vrste izvajalcev za kvaliteten rezultat. Povprečna cena za gradnjo hiše je od 700 € – 1. 100 €/m2.

Preverite tudi KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN.

cudovita-hisa-kvalitetno-zidarstvo
Za čudovito hišo stoji priznano zidarstvo. Preverite cene.

Ali potrebujem gradbeno dovoljenje za prizidek?

Prizidek razvrščamo med nezahtevne gradbene objekte (a njegova površina lahko seže do 25 m2). Gre za stavbo, ki je povezana z obstoječo zgradbo in je manjših dimenzij. S tem spremenimo zunanjo dimenzijo in obliko že obstoječega objekta. To pomeni, da se prizidek uveljavlja kot novogradnja (dozidava objekta), zato zanj potrebujemo pravnomočno gradbeno dovoljenje. V pomoč naj vam bodo GEODETSKE STORITVE: CENIK IN POVPREČNE CENE GEODETA (GEODETSKI POSNETEK, KOMASACIJA, PARCELACIJA, UREDITEV MEJE, …)

Kaj je to Ytong hiša oz. zidanje z Ytong zidaki?

Pri zidanju se uporabljajo ytong zidaki, ki jih skupaj povežemo z belo, tankoslojno lepilno malto. Priporočljivo je, da zidanje poteka pri temperaturi + 5°C – + 25°C. Ytong je ekološki material, ki vam zagotavlja varnost in enostavno gradnjo. Lahko se odločite za tipsko Ytong hišo in izbirate med nizkoenergijskimi, pasivnimi in zelo dobrimi nizkoenergijskimi hišami. To so že pripravljeni projekti Ytong hiš. Lahko pa se odločite za gradnjo hiše po meri. Prepustite zidanje z Ytong zidaki izkušenim mojstrom.

ytong-zidaki
Ekološki material, enostavna gradnja in varnost = ytong.

 

Kaj je to tlak oz. estrih?

Tlak oziroma estrih je talna plošča, ki ima enakomerno debelino. Je podlaga za namestitev talnih oblog. Ločimo več vrst estrihov. Po načinu izvedbe poznamo mokri ali suhi estrih. Glede na konstrukcijo pa ločimo plavajoči, vezani in drseči estrih. Najpogosteje stranke izberejo plavajoči estrih. Izvedbo tlaka oziroma estriha prepustite mojstru, ki se spozna na tovrstna dela. Izberite izkušeno zidarstvo.

Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)

Za kaj vse potrebujemo gradbeno dovoljenje?

Pravnomočno gradbeno dovoljenje potrebujemo za gradnjo zahtevnih in manj zahtevnih objektov. Sem sodijo hiše, prizidki, terase, škarpe, balkoni, parkirišča, bazeni, nadstreški, bivalni vikendi, ipd. Prav tako morate priložiti GRADBENO DOVOLJENJE: CENA PO NOVEM GRADBENEM ZAKONU (GZ), če se lotevate renovacije oziroma nadgradnje starejših objektov. Vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja lahko preko spleta izpolnite na spletni strani EUprava, ali pa ga fizično oddate na pristojni upravni enoti.

Razlika med suhim in mokrim estrihom?

izvedba-mokrega-estriha-zidarstvo
Razlika v ceni, izvedba, trajanje sušenja, struktura, … več pa v nadaljevanju.

V osnovi je mokri estrih cenovno ugodnejši kot suhi estrih. Tudi suši se dlje časa (vsaj 1 teden dni), med tem ko je suhi estrih takoj pripravljen za uporabo. Zato je postopek izvedbe suhega estriha krajši. Moker estrih je konstrukcijsko težji od suhega. Podlago za suhi estrih sestavljajo lesene / mavčne plošče, pod mokrim estrihom pa sta običajno nameščeni toplotna in zvočna izolacija, ki ju z mokrim estrihom zalijemo.

Razlika med strojnim in ročnim ometom?

Omet služi izravnavanju morebitnih nepravilnosti ali napak na zidu. Prav tako pa zaščiti električne in vodovodne inštalacije, ki so napeljane po zidu. Je zaključni sloj, ki ima svojo veljavo tako pri novogradnji kot tudi obnovi. Ločimo pa strojni in ročni omet. Ročni omet je starejši način izvedbe, ki so ga uporabljali že naši dedki. Gre za ročni nanos materiala na zid. Mešanica cementa in dodatkov se sproti pripravlja v mešalcu, zato se lahko zgodi, da ni vedno enaka. Je dolgotrajen postopek, pri katerem lahko nastanejo številne nepravilnosti (neravna površina, neenakomerna porazdelitev, različna trdota materiala). Strojni omet pa za izvedbo potrebuje ustrezno mehanizacijo. Gre za nanos materiala na zid s pomočjo kompresijske črpalke. To omogoča enakomerno razporeditev materiala, prav tako pa vedno enako strukturo (pripravlja se strojno). Ločimo različne vrste strojnih ometov.

strojni-omet-zidarstvo
Strojni omet je hitrejši in enostavnejši. Običajno se uporablja pri ometanju večjih površin.

Kakšna je cena betona na m3?

Zmes cementa, vode, apna in peska je beton. Gre za najpogosteje rabljen gradbeni material, ki se na zraku posuši v kamnito gmoto in je znan po trpežnosti in trdnosti. Cena betona na m3 je od 42 € – 83 €. Preverite, kakšne so cene za zidarstvo in zidarske storitve.

Glejte tudi: ČISTILNI SERVIS: CENIK PONUDNIKOV ZA ČIŠČENJE STANOVANJA ALI HIŠE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, …)

Kaj je to štokan beton?

Proces štokanja betona se uporablja na javnih površinah kot so pločniki, parki, površine pred trgovino, banko, pošto, ipd. Pomeni, da se betonska plošča, ki je že bila obrušena, strojno ‘’nakljuva’’. To omogoča nezdrsno podlago, ki je primerna za varno uporabo. Tako vas ne bo skrbelo, da bi pred vašo trgovino ali poslovalnico kdo padel zaradi zdrsnosti tal. Za zaključek se betonska podlaga impregnira. Štokan beton je enostaven za vzdrževanje – potrebuje le občasno čiščenje in obnovo impregnacijskega sloja, kar podaljša njegovo kvaliteto.

Koliko stane brušenje betona?

Brušenje betona je osnovna obdelava betonskega tlaka. Cena za brušenje betona je od 1. 50 € – 2 €/m2.

zidarstvo-poskrbi-za-dovrsenost-betona
Mojster zidar bo poskrbel za izvedbo zidarskih del v celoti. Sem spada tudi brušenje betona. Preverite cene za zidarstvo.

Glejte tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Kdaj uporabimo glineni omet?

Glina je ekološki material, ki ga zidarstvo pogosto uporablja. Mešanico materiala za omet lahko pripravite sami, ali jo kupite že pripravljeno. Glina ali ilovica ima številne dobre lastnosti, kot so na primer regulacija vlage, zvočna izolacija, preprečevanje plesni in akumulacija toplote. Z ilovnatim ali glinenim ometom si boste zagotovili udobne pogoje za bivanje. Glineni omet najpogosteje uporabljamo na betonskih ali opečnih podlagah, primeren pa je tudi za montažne gradnje. Nanos je lahko strojni ali ročni.

Kdaj so zidarji najbolj iskani v Sloveniji?

Iskanje kvalitetnih izvajalcev za zidarstvo je vedno veliko. Za vas smo analizirali podatke na Omisli.si in Google iskanja o zidarskih storitvah. Največje povpraševanje za zidarstvo v Sloveniji je v mesecu marcu. To lahko vpliva na ceno, dostopnost mojstrov in dobavne roke materiala.

povprasevanje-za-zidarstvo-v-Sloveniji
Zidarstvo je v Sloveniji najbolj iskano v mesecu marcu.
Kontaktirajte preverjene zidarje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 5

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno