Revija Nasvet strokovnjaka

Obnova / adaptacija / prenova kopalnice, mansarde, stanovanja in hiše: Cene, trendi in preverjeni mojstri

adaptacija-hise-dekorativni-elementi-manj-je-vec

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Če zbirate ideje za inovativno prenovo stanovanja, hiše, kopalnice, podstrešnih prostorov, itd. potem ste na pravem mestu. Za vas smo analizirali cene posameznih prenovitvenih posegov in pripravili seznam preverjenih ponudnikov za obnovo in adaptacijo. Odgovorili smo na nekatera najpogostejša vprašanja strank in preračunali cene za obnovo strehe, stanovanja, hiše, notranjih prostorov (kopalnica, kuhinja). Na Omisli.si/gradnja-obnova izbirajte med profesionalnimi mojstri, v nadaljevanju tega članka pa ne spreglejte, kakšni so trendi prenove letošnjega leta.

Obnova / adaptacija / prenova – CENE

Povprečne cene obnove kopalnice, mansarde, stanovanja, hiše, kuhinje in ceniki

≈ 140-1.500 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za obnovo stanovanja (ponudbe / cene)

Vrsta prenoveCena obnove
Prenova kopalnice140-1500 €/m2
Prenova stanovanja400-700 €/m2
Prenova hiše700-1.000 €/m2
Prenova kuhinje150-970 €/tm
Izdelava mansarde300-800 €/m2
* Povprečne cene obnove / renovacije / adaptacije so podane na podlagi analize javnih cenikov in zapisov preverjenih mojstrov / ponudnikov v Sloveniji. Ti ceniki niso fiksni, veljajo pa za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena obnove je najbolj odvisna od vrste prenove, kvadrature, uporabljenih materialov in renomeja ponudnika. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim mojstrom za adaptacije – zeleni gumb zgoraj.

Obnova / adaptacija / prenova – Cene in ceniki

Za lažjo oceno stroškov adaptacijskega procesa smo vam pripravili povprečne cenike za obnovo. Preverite, kaj stranke najpogosteje upoštevajo ob prenavljanju.

Prenova kopalnice cena (obnova / adaptacija kopalnic)

Ena od zahtevnejših vrst adaptacije je zagotovo prenova kopalnice. Predvsem, če gre za prostore, ki že vrsto let niso bili obnovljeni in je pred izvedbo potrebna temeljita sanacija plesni in vlage. Odstranitev keramičnih ploščic ni enostavna, zato jo prepustite izkušenemu mojstru. Za temeljito obnovo kopalnice je potrebna tudi demontaža sanitarne opreme in obnovitev vodovodnih inštalacij. Pri sami adaptaciji je strošek za nakup materiala lahko zelo visok, a to je odvisno od vaše izbire. Cene ploščic se lahko zelo razlikujejo glede na kakovost in dimenzijo. Okvirni stroški nakupa pa znašajo od 12 € – 30 €/m2. Prav tako upoštevajte velikost prostora – večja površina zahteva večjo količino ploščic.

prenova-kopalnice-cena-keramicne-ploscice
Najbolj učinkovit način za prenovo kopalnico je menjava keramičnih ploščic. Izberite barvo ali motiv, ki vam je všeč.

Ko prenavljate kopalnico, se je smiselno vprašati, kaj želite dodati kopalniškim prostorom oziroma kaj spremeniti. Če ste sedaj na primer imeli tuš kabino, a si želite kad, je adaptacija popolna priložnost, da svoje želje uresničite. Zamenjajte obrabljen umivalnik z novim, namestite pisoar, ali pa se odločite za nakup nove kopalniške omarice. Cena za prenovo kopalnice je od 140 – 1500 €/m2. Stroški so odvisni od količine in kakovosti kupljenega materiala. Če boste zamenjali celotno kopalniško opremo z novo, bodite pripravljeni na večje stroške prenove. Za piko na i pa dodajte nove kopalniške preproge. Uporabite pletene košare, da si zagotovite red vseh kozmetičnih pripomočkov ali brisač.

Kontaktirajte preverjene mojstre za adaptacijo / izgradnjo kopalnice (ponudbe / cene)

Prenova stanovanja cena (adaptacija stanovanja v bloku in obnova)

Adaptacija stanovanja je lahko za marsikoga zahteven korak. Potrebne je namreč veliko več kreativnosti kot pri obnovi hiše, saj  je težje prestavljati okna ali razbijati stene. Prav tako pa stanovanju ne moremo izdelati prizidka, kot to lahko pri hiši. Omisli.si/prenovo-stanovanja za od 400 € – 700 €/m2. Cena je odvisna od zahtevnosti adaptacije, vrste izbranih materialov in drugih dekorativnih ali pohištvenih elementov. Seveda pa tudi od količine posegov v stanovanje v bloku.

Kontaktirajte preverjene mojstre za obnovo stanovanja (ponudbe / cene)

Če v stanovanjske prostore ne morete vnesti večje količine dnevne svetlobe, si lahko pomagate s pravilno osvetlitvijo. Odločite se za prenovo obstoječih električnih inštalacij. Namestite svetilne elemente z možnostjo regulacije, da lahko v notranjih prostorih ustvarite različne ambiente. Izberite kombinacijo različnih lestencev, ki poleg osvetlitve služijo tudi kot edinstven dekorativni element.

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

kako-prenoviti-podstresno-stanovanje
Inovativna izbira lestencev, bele stene in urejeno zaporedje dekorativnih spominkov iz vaših potovanj ali izletov bodo pripomogli k učinkoviti prenovi podstrešnih stanovanjskih prostorov.

Zamenjajte stare omare nevtralnih barv z novimi, ki so v bolj živahnih barvah. Svetle predele stanovanja opremite z rastlinami, da v prostore vnesete nekaj narave. Prenova stanovanja običajno vključuje menjavo obrabljenih ali neustreznih materialov. Zelo pogosta pa so tudi razna slikopleskarska, keramičarska in suhomontažna dela. Že samo nova barva stene lahko prostoru doda povsem nov izgled.

Prenova hiše (adaptacija / obnova / prenova stare hiše)

Za adaptacijo hiše je dobro imeti ob sebi izkušenega izvajalca. Postopek je namreč lahko zelo zahteven. Poleg rušenja morebitnih sten, vgradnje novih oken ali vrat, obnove elektro ali strojnih inštalacij in pleskanja, lahko prenova hiše vključuje izdelavo prizidka, kot tudi prenovo strehe. Cena obnove hiše je zato lahko zelo draga, tudi od 700 – 1.000 €/m2. Smiselno je, da od izvajalca predhodno dobite informativni izračun stroškov, saj je v nekaterih primerih prenova hiše lahko celo dražja od novogradnje.

adaptacija-hise-dekorativni-elementi-manj-je-vec
Ob prenovi hiše se držite načela ‘manj je več’. Ko začnete prenavljati, zavrzite stvari, ki jih ne potrebujete več, ali jih pospravite na nemoteče mesto. Ugotovili boste, da so vaši prostori v resnici lahko tudi manj natrpani s stvarmi in izkoristek prostora bo večji.
Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo hiše (ponudbe / cene)

Zelo pogost element adaptacije hiše je izdelava talnega ogrevanja ali polaganje novih talnih oblog. Seveda pa je prenova lahko tudi zahtevnejša, v primeru, ko gre za sanacijo vlage in plesni ter izvedbo nove izolacije ali fasade. Prenova stare hiše pa skoraj v vseh primerih vključuje menjavo oken. Stroški so pri teh naložbah odvisni od površine hiše, dotrajanih inštalacij in materialov, ter kakovosti novega materiala.

Prenova kuhinje (adaptacija / obnova / prenova stare kuhinje)

Ste se naveličali vaše stare kuhinje? Potem ste na pravem mestu, da se lotite obnove. Oblecite steno vaše kuhinje v nove, sveže barve. Znebite se starih kuhinjskih omaric in jih nadomestite z novimi. Ali pa stare omarice le adaptirajte, da bodo izgledale kot novi. Zamenjajte njihove ročaje, prebarvajte jih v čudovito barvno paleto in prostor bo dobil novo razsežnost. Se vam zdi kuhinja pretemna? Spremenite obstoječa svetila z novimi lestenci, ali led lučkami, ali pa prepleskajte stene v svežo, belo barvo.

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo kuhinje (ponudbe / cene)
industrijski-stil-kuhinje-preobleka-inovativna-adaptacija
Preoblecite vašo kuhinjo v industrijskem slogu. Prepleskajte kuhinjske elemente in uporabite barvno kombinacijo različnih odtenkov.

Opremite kuhinjsko okno s svežimi zavesami, ki so v barvnem kontrastu s steno ali barvo kuhinjskih elementov. V kolikor imate jedilno mizo in stole v kuhinji, jih lahko zamenjate. Ali pa prebarvate mizo, jo opremite s šipo. Stole je možno zgolj preobleči in sprememba bo takoj opazna. Obrabljen pult in delovno površino v kuhinji lahko prebarvate, ali pa obdate z novim, svežim materialom, da ji povrnete obstojnost. Če ste se lotili zares temeljite obnove kuhinje, ne pozabite na keramične elemente. Zamenjajte keramične ploščice z novimi, ali pa jih nadomestite s plutastimi elementi. V vsakem primeru si zagotovite takšen material, ki vam ne bo otežil čiščenja maščobe. Poskrbite pa tudi za ustrezno osvetlitev delovnih površin in kuhalnega prostora (napa, štedilnik). Adaptacija kuhinje, cena od 150 € – 970 €/tm

Izdelava mansarde (prenova / adaptacija / obnova mansard)

Prenavljanje podstrešnih prostorov bo z izbranimi mojstri zelo enostavno in zabavno. Prenova mansarde običajno vključuje izolacijo strehe, oblaganje sten in stropov z mavčno-kartonskimi ploščami, ter vgradnjo strešnih oken. Cena za celovito obnovo mansard je od 300 € – 800 €/m2. Cena je seveda odvisna tudi od morebitne napeljave ali obnove elektro / vodnih / strojnih inštalacij. Adaptacija podstrešnih prostorov lahko vključuje slikopleskarska dela, ter polaganje talnih oblog.

Kontaktirajte preverjene mojstre za izgradnjo / prenovo mansarde (ponudbe / cene)
prenova-mansarde-cena-ideje
Čudovita prenova mansarde. Les v kombinaciji z zemeljskimi barvami.

Preverjeni ponudniki, inžiniringi in gradbeniki za obnovo / adaptacijo oz. kateremu mojstru zaupati prenovo?

Prenovo vaše hiše, stanovanja, ali posameznih notranjih prostorov zaupajte izkušenim izvajalcem. Za vas smo pripravili seznam preverjenih mojstrov za gradnjo in obnovo. Če pa ste tudi vi ponudnik gradbenega inžiniringa ali storitev za adaptacijo, se MOJSTRI/GRADBENIKI za obnovo in adaptacije brezplačno vpišite tukaj.


Najboljši mojstri za prenovo / adaptacijo / prenovo v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za obnovo stanovanja, hiše, kopalnice, kuhinje in mansarde


celoten seznam mojstrov za prenovo >

Če menite, da vam ljubi mojster za prenovo stanovanja, hiše, kopalnice ali mansarde manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Mojstri / gradbeniki za prenovo kopalnice

Če iščete gradbenika za prenovo kopalnice, izbirajte med: Inštalacije Ajak, Maksi servis, Prenove kopalnic Boris Šebenik, VMD, Keramičarstvo Matoh, Vodovodne inštalacije Gregor Intihar, Padop, Pabrec, Salon kopalniške opreme Benjamin M. Mukeljić, Topdom, Dohe, Statik-Pro, Volavšek, Krisma design store, Tron, Tapro, ICOS, Sanit, Cevis Sivec Boštjan, Gorazd Štern, Inštalacije Mirč, Keram-Keramičarstvo, Dragan Velkoski, Igor Trček, Blaž Hojsak, Gradnje Dolomit, Keramin, Mavi, Florand, Ralle, Aqua Mont, Kera-Bošti, Gradbeništvo in keramičarstvo Harinski, Nd zaključna gradbena dela, Luka Sotlar, Kramer, Dejan Laznik, Monter, Boris Pesan, Dragan Velkoski, LSA, Prima Immobilia, Migal, Allmont, Dino Team, Tamara Sakelšek, LGP Artium, Makso, Asgrad, Gemax, Miroslav Bojić, Janez Matoh, Štefan Medved, Gradvin, Gradbeništvo Kos, AL Gradnje, Metalon, Obrt Ličina, Paško Aleksič, Merkur, Noetova Barka in drugimi mojstri na tem področju. Najdete jih na Omisli.si/gradnja-obnova.

Kontaktirajte preverjene mojstre za adaptacijo / izgradnjo kopalnice (ponudbe / cene)

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Mojstri / gradbeniki  za prenovo stanovanja

Za vas smo preverili mnoge priznane mojstre za prenovo stanovanja. Kot so na primer: Korten, Gradbeništvo Meli, A.D.Grup, Libela, KMG Gradbeništvo, Emunio, Žarko Jozić, Daniel Dizdarević, Damjan Bratuž, ZAAR Gradbeništvo, Nikola Grubnić, Zidarstvo Jožef Podgornik, Master Plus, Rubini, Mecer, DAMSVET, Marko Kolar, Grand, Dino Team, Marjan Tajki, Šraufek, Gradnje A&S, Remonter, Ted, Tempus Akksana Vrhovšek, Dean Švarcbauer, Celovito, Ambienti, Ajak inštalacije, GM Team, Gaber Jovanovič, Habat, VMD, ID Studio, Rok Groznik, Prodigi, Dom Servis, …


MOJSTRI ZA OBNOVO / RENOVACIJO se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Studio Barbaresi, Kubix, Izy Gradnje, Remont Team, Kaing Plus, Dd Rešitve, Painty, Montgal, Uroš Ivančič, Maxi Design, Klavdija Ajdovec, Kmj, Arhitektura Gaberščik, Gregor Urbančič, Lampret, Ing-Grad, Jaski, Vijosa, Rajbi, Emfi, Marko Štrucl, Grim Tim, Blisk Bo-Na, Robert Lužar, D&D, T-Mark, Zaupanje, Buli, Planet 2, Kovalev, Equel, Mateja Cukala, Andrej Habjan, Dra-M, Arhi-BIRO in številni drugi. Preverite.

Kontaktirajte preverjene mojstre za obnovo stanovanja (ponudbe / cene)

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Mojstri / gradbeniki  za prenovo hiše

Prenova hiše ni enostavna. A če jo izvajajo prave roke, je lahko kakovostna in učinkovita. Panta Rhei, Dra-M, Celovito, Gradbena asistenca, Ambienti, ProAmbient, Gaber Jovanovič, GM Team, Arhišektura, AB objekt, Gradbena dela Kelenc, Gama Projekt, Hamo, Igor Žgur, Uzing, Vljora, Oder, Halex, Kramer, Gradbeništvo Maček, Jože Škrablin, Peor, Valerija Inženiring, Engiria, Mika Dom, Hasan Husikić, Ekograd 3000, KDZ Plan, Ralle, Planum, Prima Immobilia, Elvaz, Slo Gradnje, F&J, Stan Biro, Tempus Pro, Gradnje Dolomit, GPS Signal, …

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo hiše (ponudbe / cene)

…Svikom, Pabu Storitve, GP Terakop, Si-House, Kolar GP, Karl Glaser, Boris Orešek, Mlinček, Gemax, Asgrad, Miroslav Bojić, Štefan Medved, Gradvin, Gradbeništvo Kos, Teograd, Point A, Ploščica, Metalon, Adrialin, TX-PRO, Arhiforma, Goran Kalamanda, Pilon – G, Kaing Plus, Grasvet, Migamax, Fete, Vrrini, DPB, Gradbeništvo MAtković, Pagras, Reming, Gebit Ivan Grill, Igor Cerovšek, GIIP, Damac, Kvitro, Srečko Škratek, Boštjan Kušter, Gradbeništvo Ivančič, Stane Gradbeno podjetje, Gradbeništvo Peserl, Oto Artelj, Mihael Volk, Sečnjak Blaž, Nobel & Pure, Ekozid, Zelus Gradnje, Tands, Energing in številni drugi so profesionalci na tem področju. Preverite ponudbe najboljših na Omisli.si/prenovo-hise.

Preberite tudi: TALNE OBLOGE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI (PVC/VINIL, PARKET, EPOKSI, LAMINAT, PLOŠČICE)

Mojstri / gradbeniki  za prenovo kuhinje

Za kvalitetno prenovo kuhinje se obrnite na: Kuhinje Erjavec, ALMAiDesign, Ambientdizajn, Alveus, Slonep, Dominvrt, GA+kuhinje, Mizarstvo Peklenk, Bolka, Elektro Hojan, Slovenijales, Alples, Marmelina, Kalinero, Drejka, PodStrehco, Gramiz, Fredi Vodošek, Aras Mont, Leska Kundid Anton, MGM Montaže, Andrejas Kardinar, Franc Kukovec, Janko Holer, Simon Breg, B&M Optimus, Gašper Zemljič, R-Les, AMD Novak, Krivina Plus, Lesarstvo Hudovernik, Lubadar, Bulovec Blaž, Tomas Tratar, Saning International, Mizarski servis Boris Polajžer, Marjan Krumpak, Atrium-Novi Interieri, Rajles, Težak Jožef, Pohištvo Daro, Matjaž Žgank, Swon, Lesokras, Berles, David Brbar, Gregor Bizjak, Mizarstvo Veles, Lesno, Perunec idr. Ne spreglejte seznama preverjenih mojstrov za gradnjo in obnovo.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Mojstri / gradbeniki  za izdelavo mansarde

Čepelnik, GIIP, Obnovi Dom, Montažer Založnik, Srečko Škratek, Samoel Rutnik, Boštjan Kušter, Srečko Žvirc, Robert Korošec, Slikopleskarstvo Berdnik, Gregor Urbančič, Marijan Paradiž, Gradbeništvo Ivančič, Sekolonik – ATS, Gradbeništvo Peserl, PUP Velenje, Oto Artelj, SGD Franjo Kuperti, GTO-BO, Brkin, Sečnjak Blaž, Božo Kranjc, Boštjan Lorbek, Darko Delopst, Argabau, Aishe, Rajko Fortuna, Arano, Eco Wood, Muris Nišić, Marko Rauh, Strehe Fras, Danilo Švajgel, Pinino, Tomaž Spolenak, Knauf, Promobile, Antun Težak, Promark Plus, Alika, Gold Gradnje, Marko Dobnikar, Pilon-G, Jože Žibert, Vladimir Lebar, Gregor Trnovšek, GPS Signal, GIB Gradnje, K.P. Grad, Tehnostor, Fasade Ljiljan, Robert Jagarinec, Aktual Gradnje, Trgovine MS, DE-M4, Cveto Kristan, Zaupanje, Nobel & Pure, Rus-Ko, Ekozid, Benjamin Horvat, Zeus Gradnje, Tands-Storitve, Energing, Karl Glaser in mnogi drugi priznani gradbeniki v Sloveniji bodo poskrbeli za kvalitetno prenovo vaše mansarde. Na Omisli.si/prenovo-mansarde preverite njihove ponudbe in cene.

Kontaktirajte preverjene mojstre za izgradnjo / prenovo mansarde (ponudbe / cene)

Trendi in ideje za obnovo, prenovo in adaptacijo

Da vam ne zmanjka idej za obnovo stanovanja ali hiše, smo vam v nadaljevanju pripravili nekaj kreativnih zamisli. Lahko si pomagate z njimi, ko načrtujete adaptacijo, povečujete razsežnost prostorov ali razmišljate o vključitvi novih elementov in dekoracij.

Trendi in ideje za prenovo stanovanja

prenova-stanovanja-cena-ideje
Poigrajte se z barvami in prenovite vaše stanovanje v stilu.
adaptacija-cena-ideje-stanovanje-rastline
Tudi če živite v mestu, lahko v vaše stanovanje vnesete del narave. Opremite prostore s priljubljenimi rastlinami in si ustvarite raj po vaši meri.
Kontaktirajte preverjene mojstre za obnovo stanovanja (ponudbe / cene)
dekorativni-elementi-obnova-stanovanja-detajli
Inovativne poslikave na steni, nekaj okrasnih blazin in drugi dekorativni detajli. Tako malo je potrebno, da vaše stanovanje dobi povsem svežo podobo.

Trendi in ideje za prenovo hiše

obnova-hise-stopnisce
Stopnišče znotraj hiše lahko opremite s čudovitimi vzorčki in na stene obesite fotografije. Sveže prebarvana ograja in morebitne lučke na notranji steni lahko ustvarijo čaroben ambient.
Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo hiše (ponudbe / cene)
obnova-hise-zavese-kavc-estetika
Ste vedeli, da lahko že samo namestitev novih zaves povsem posodobi prostor v vaši hiši?

Trendi in ideje za prenovo kopalnice

dekoracija-obnova-kopalnice-cena
Nov trend letošnjega leta – tropske rastline v kopalnici.
Kontaktirajte preverjene mojstre za adaptacijo / izgradnjo kopalnice (ponudbe / cene)
modra-kopalnica-razlicni-odtenki-mozaik-ploscice
Modra še vedno ostaja top izbira za barvo kopalnice. Novost pa so mozaik ploščice, poglejte kako čudovito sovpadajo z enobarvnimi.
kopalnica-crna-barva-cena-moderno
Elegantna črna.

Trendi in ideje za prenovo kuhinje

kuhinja-preobleka-kuhinjskih-elementov-cena-adaptacije
Ni vam potrebno kupiti celotnega kuhinjskega pohištva. Sveža barva obstoječih elementov bo odlična novost.
kuhinja-drzne-barve
Pritegnite pozornost in del kuhinjskega pohištva prebarvajte v drzno in vpadljivo barvo. Prenova vam omogoča, da se poigrate z domišljijo.

 

Trendi in ideje za izdelavo mansarde

mansarda-oprema-sodobnost-prenova-cena
Opremite mansardo na sodoben način. Če so vam pri srcu bele stene, lahko barvne elemente v prostor vnesete s pomočjo izbire pohištva in dekorativnih elementov.
prenova-mansarde-cena-inovativnost
Pri renovaciji mansarde bodite inovativni in maksimalno izkoristite prostor. Naj vam nosilni stebri ne predstavljajo težav, ampak jih uporabite na različne načine. Lahko služijo kot pomemben estetski dodatek.
Kontaktirajte preverjene mojstre za izgradnjo / prenovo mansarde (ponudbe / cene)

Pogosta vprašanja in odgovori za obnovo / adaptacijo / prenovo

Informativni izračun stroškov adaptacije je zagotovo eno pomembnih vprašanj, ko načrtujete obnovo. Za vas smo ocenili stroške prenove kuhinje, kopalnice, hiše, stanovanja, itn. V nadaljevanju pa smo pripravili tudi okviren potek obnove hiše.

Koliko stane obnova kopalnice (prenova kopalnice cene)

Prenavljate kopalnico? Preverite, kateri so priznani izvajalci na tem področju. Preuredite vaše kopalniške prostore za od 140 – 1500 €/m2.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Obnova hiše: Kje je začeti?

Ko se lotite obnove starejše hiše, je smiselno najprej sanirati plesen in vlago. Pomembno je, da temeljito odstranite vse trdovratne madeže in preprečite nadaljnji nastanek plesni. To si zagotovite z namestitvijo kvalitetne izolacije. Prav tako je pomembno, da zamenjate stara in dotrajana okna, ter morebiti tudi vhodna vrata. Zelo pogosto je pri starejših hišah tudi nujna obnova strehe.

obnova-hise-cena-adaptacija
Obnova hiše se začne pri odstranitvi poškodovanih ali dotrajanih elementov in popravljanju škode.

Za nadaljnjo adaptacijo lahko porušite nekatere nosilne stene, obnovite elektro, strojne in vodne inštalacije ter izdelate nove odprtine za okna. Odstranite stare tapete ali omet in s slikopleskarskimi deli notranjim prostorom dodajte novo preobleko. Najemite izvajalce za suhomontažna dela in polaganje talnih oblog in vaša hiša bo v novi podobi naravnost zasijala. Več informacij o polaganju talnih oblog vam je na voljo na forumu o talnih oblogah. Staro hišo pa lahko odlično adaptirate tudi z izgradnjo prizidka in/ali garaže.

Koliko stane prenova hiše

Ceno prenove hiše je težko generalizirati. V prvi vrsti je namreč odvisna od tega, ali prenavljamo zelo staro hišo, kjer je potrebnega veliko več dela, ali so določeni elementi hiše še stabilni. Na primer cenovno boste veliko privarčevali, če streha hiše še ni tako dotrajana. V glavnem pa boste za rušenje nosilnih sten, zamenjavo oken, obnovo inštalacij in suhomontažna ter slikopleskarska dela odšteli približno od 700 – 1.000 €/m2.

Koliko stane prenova stanovanja v bloku (adaptacija stanovanja cena)?

Okvirna cena za prenovo stanovanja je od 400 € – 700 €/m2. Seveda pa so stroški odvisni od zahtevnosti prenove, izbire materiala ter količine renovacijskih posegov. Da bo adaptacija stanovanja še bolj enostavna, najemite priznanega notranjega oblikovalca za le 15 €/m2.

Ko delamo adaptacijo, za katere prostore je primerna vinilna talna obloga?

Vinilne talne obloge so zelo prilagodljive in se lahko uporabljajo v različnih prostorih, ne glede na njihovo uporabo ali izpostavljenost vlagi. Zaradi svoje vodoodpornosti je vinil izjemno primeren za prostore, ki so pogosto izpostavljeni vodi, kot so kuhinje, kopalnice in pralnice. Trpežnost in enostavno vzdrževanje vinila ga naredita idealnega tudi za visoko prometne prostore, kot so hodniki in dnevne sobe. Poleg tega je vinil zaradi svoje toplote in udobja prijeten na dotik, kar ga naredi privlačnega za spalnice in otroške sobe. Vendar pa je pri izbiri vinila za prostore, kot so garaže ali kleti, ki so lahko izpostavljeni ekstremnim temperaturam ali vlazi, pomembno razmisliti o dodatni zaščiti ali izolaciji.

Kaj pomeni adaptacija in kaj prenova in obnova?

Obnova in prenova sta v resnici sopomenki, ki se nanašata na renoviranje nečesa. Če vzamemo konkreten primer – prenova/obnova prostorov, pomeni, da že obstoječe prostore s pomočjo različnih posegov spremenimo, dodamo novosti, uporabimo nove materiale in razporeditev pohištva. Še vedno uporabimo del prvotnih elementov, ki jih s pomočjo različnih storitev preuredimo.

adaptacija-prenova-obnova-cena-ideje
Notranje prostore lahko enostavno preuredite že z nekaj preprostimi triki. Opremite jih z določenimi dekorativnimi elementi ali rastlinami, prepleskajte stene in ustvarite popolnoma nov prostor.

Adaptacija je podoben pojem, ki opisuje preureditev nečesa. Če torej nekaj adaptiramo, pomeni, da preuredimo oziroma prilagodimo. Lahko torej govorimo o adaptaciji hiše, stanovanja, kopalnice in drugih prostorov, ko jih prilagodimo ali preuredimo za kakovostnejše bivanje.

Koliko stane prenova kuhinje

Cena za prenovo kuhinje lahko variira, odvisno od izbranega materiala kuhinjskih pultov, elementov in pohištva. Prav tako so stroški odvisni tudi od tega, kolikšno kapaciteto prostorov preurejate in koliko inštalacij je potrebno na novo izvesti. Prenova kuhinje, ki vključuje menjavo pulta in kuhinjskih vrat, vas bo stala od 150 €  – 250 €/tm. Za večjo in kompleksnejšo prenovo, ki poleg naštetega vključuje tudi predelavo ali zamenjavo kuhinjskih elementov,pa boste odšteli od 450 € – 970 €/tm.

Koliko stane prenova strehe

Ko se lotite obnove, ne pozabite na streho. Ta je namreč pokrivalo celotnega objekta in če ni pravilno izvedena, lahko povzroči veliko škode. Za vas smo pripravili povprečen izračun različnih storitev, ki jih vključuje prenova strehe. Za menjavo kritine boste odšteli od 30 € – 40 €/m2, demontaža stare kritine vas bo stala od 3.2 €- 4.8 €/m2, nakup kritine stane od 6 € – 20 €/m2. Cena montaže od 15 € – 20 €/m2. Da bo lažje predstavljivo, okvirna cena za menjavo strehe dimenzije 150 m2 je od 4.500 € – 5.000 €.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Kaj je to gradbeni inžiniring?

Gradbeni inžiniring je storitev, ki vključuje vse storitve v okviru gradbenega projekta. Najprej je to ureditev projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja. Potem sam postopek gradnje in ustrezno vodstvo ter nadzor izvedbe. Na gradbišču je prisotno strokovno nadzorstvo nad uporabo vseh tehnoloških elementov in izvedbenih del.

Kako postati preverjen mojster za prenovo?

Je vaša poslovna strast iz obstoječih objektov ali prostorov narediti nekaj unikatnega, novega in privlačnega? Potem je poklic mojstra za prenovo odlična izbira za vašo kariero. Preverite zahteve dotičnih zbornic in zakonodajo na tem področju ter registrirajte svojo dejavnost. Za pridobitev strank naj vas ne skrbi, saj vam na Omisli.si ponujamo stranke, ki iščejo mojstra za prenovo. Prav tako poskrbimo za pridobitev certifikata, da postanete ‘’preverjen ponudnik storitev’’.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Kdaj so mojstri  /gradbeniki za prenovo, obnovo / adaptacijo najbolj iskani v Sloveniji?

mojstri-prenova-adaptacija-povprasevanje-v-Sloveniji
Gradbeniki za prenovo, adaptacijo so v Sloveniji najbolj iskani v mesecu maju.

Podatki na Omisli.si in analiza Google iskanj kaže, da je povpraševanje za mojstre, katerih primarna storitev je prenova stanovanj / hiš največje v prvi polovici leta. Predvsem izstopa mesec maj. To lahko pomembno vpliva na stroške za prenovo in ponudbe izvajalcev. Zagotovite si profesionalnega izvajalca še danes.

eko-sklad-gradnja-obnova-preverjeni-mojstri


ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno