fb

Fasade

Nova fasada? Hitro povprašajte vse preverjene fasaderje za izdelavo ali prenovo fasade ter pridobite cene in ponudbe.

brezplačno
301.163
povpraševanj strank
11.033
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za izdelavo ali prenovo fasade

Preverjeni fasaderji
  1. Omisli.si
  2. Izdelava ali prenova fasade
Slikopleskarstvo Mišic, Gregor Mišic s.p. - Logotip
Slikopleskarstvo Mišic, Gregor Mišic s.p.
Izdelava ali prenova fasade · Slikopleskarstvo · Montaža knaufa
MIX - Logotip
MIX
· Izbran: 3 krat
Zidarske storitve · Slikopleskarstvo · Prenova stanovanja na ključ · Prenova mansarde na ključ · Montaža knaufa
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o. - Logotip
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o.
5,0
(6)
· Izbran: 9 krat
Izdelava ali prenova fasade · Polaganje ploščic · Prenova ali izgradnja kopalnice · Izkop gradbene jame · Slikopleskarstvo
KAING PLUS d.o.o. - Logotip
KAING PLUS d.o.o.
5,0
(1)
· Izbran: 4 krat
Prenova stanovanja na ključ · Montaža knaufa · Prenova hiše na ključ · Prenova mansarde na ključ · Izdelava ali prenova fasade
Zakljucne gradbene storitve "RACIC" - Logotip
Zakljucne gradbene storitve "RACIC"
5,0
(3)
· Izbran: 13 krat
Vodovodne inštalacije in popravila · Polaganje tlakovcev · Polaganje ploščic · Slikopleskarstvo · Hidroizolacija
Hišni mojster, Žan Bojičić s.p. - Logotip
Hišni mojster, Žan Bojičić s.p.
4,9
(8)
· Izbran: 12 krat
Čistilne storitve · Pomoč na domu · Prenova stanovanja na ključ · Prenova mansarde na ključ · Prenova ali izgradnja kopalnice
Andrej Vehovec s.p. - Logotip
Andrej Vehovec s.p.
5,0
(2)
· Izbran: 11 krat
Slikopleskarstvo · Izdelava ali prenova fasade
Amadej Bolić, s.p.
2,3
(3)
· Izbran: 2 krat
Zidarske storitve · Urejanje okolice · Polaganje tlakovcev · Slikopleskarstvo · Rušitvena dela
Nusret Lozić s.p
5,0
(2)
· Izbran: 5 krat
Montaža knaufa · Montažne hiše · Izdelava in montaža tende · Polaganje ploščic · Prenova ali izgradnja kopalnice
Fasade FINAL - Logotip
Fasade FINAL
5,0
(1)
· Izbran: 1 krat
Izdelava ali prenova fasade
Preverjeni fasaderji
Slikopleskarstvo Mišic, Gregor Mišic s.p. - Logotip
Slikopleskarstvo Mišic, Gregor Mišic s.p.
Izdelava ali prenova fasade · Slikopleskarstvo · Montaža knaufa
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Slikopleskarstvo, fasaderstvo in suhomontažna dela.
Preverjeni ponudnik

Opis

V podjetju Slikopleskarstvo Mišic, Gregor Mišic s.p., se že več kot 30 let ukvarjamo s slikopleskarstvom, izdelavo fasad in suhomontažno gradnjo. Z veseljem in strokovnostjo bomo poskrbeli za toplino in energetsko učinkovitost vašega doma.

Naše storitve vključujejo:

  • Slikopleskarstvo: Izdelava in pleskanje vseh kovinskih delov, izdelava dekorativnih tehnik, polaganje tapet, pleskanje talnih označb, parkirnih prostorov in vseh lesenih površin, opažev in ograj.
  • Izdelava fasad: Izdelujemo in obnavljamo fasade, pri čemer uporabljamo odlične in preverjene fasadne sisteme.
  • Suhomontaža: Montiramo suhomontažne sisteme in polagamo izolativne materiale.

Vabimo vas, da se obrnete na nas za več informacij ali za dogovor o sodelovanju. Prepričani smo, da bomo skupaj ustvarili nekaj izjemnega.

Reference

Za seboj imamo že veliko let izkušenj, saj domove urejamo že od leta 1991, ko je na slikopleskarsko pot stopil oče Anton.

Kako smo drugačni

Naše podjetje se od konkurence loči po dolgoletni tradiciji, strokovnosti in zanesljivosti. Pri delu uporabljamo izključno materiale priznanih blagovnih znamk, kar zagotavlja dolgotrajno kakovost in zadovoljstvo naših strank.

Kontakt
Pokliči
Spletna stran
https://www.misic.si/
Storitve
Izdelava ali prenova fasade, Slikopleskarstvo (Beljenje sten, pleskanje, barvanje, Barvanje vrat, oken, ograje, Odstranjevanje plesni, sanacija, Polaganje tapet, odstranjevanje tapet, Poslikava sten, risanje na stene, Barvanje fasade, obnova, Barvanje napušča, opaža), Montaža knaufa
Lokacija
Ljubljana
Storitve opravljamo v okolici:
Ajdovščina, Bled, Borovnica, Braslovče, Cerklje na Gorenjskem, Cerknica, Cerkno, Dol pri Ljubljani, Domžale, Gornji Grad, Grosuplje, Horjul, Hrastnik, Idrija, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Kranj, Litija, Ljubljana, Logatec, Luče, Medvode, Mengeš, Mirna, Mirna Peč, Moravče, Mozirje, Naklo, Nazarje, Pivka, Postojna, Prebold, Preddvor, Radovljica, Rečica ob Savinji, Sodražica, Solčava, Šenčur, Škofja Loka, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Tabor, Trbovlje, Trebnje, Trzin, Tržič, Velike Lašče, Videm, Vipava, Višnja Gora, Vodice, Vransko, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Železniki, Žiri, Žirovnica, Žužemberk
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za izdelavo ali prenovo fasade je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2024. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za izdelavo ali prenovo fasade in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za izdelavo ali prenovo fasade

Kakšen material je najboljši za fasado?

Nova fasada je dolgoročna naložba v prihodnost. Izbira trpežnega materiala, bo učinkovito odigral svojo vlogo zaščite in trpežnosti pri ohranjanju stanja hiše. Zato je pri izbiri fasadnega sistema pomembno, da se odločimo za učinkovit toplotno-izolacijski material. Potrebno je tudi premisliti, kateri material izbrati za zaključni sloj fasade, sloj ki je izpostavljen vsem vremenskim vplivom.

Poznamo več vrst materiala za izolacijo fasade;  beli stiropor, stekleno in kameno volno, celulozne kosmiče in lesene vlaknenke.

Pri izbiri zaključnega sloja fasade pa imamo več možnosti;

Opečnate fasade, so izjemno trpežne, nudijo zaščito pred požarom in slabimi vremenskimi vplivi, zahtevajo malo vzdrževanja in zagotavljajo odlično zvočno izolacijo.

Lesene fasadne obloge, lahek a močan material zagotovi edinstveno fasadno oblogo. Les nudi toplotno in zvočno izolacijo, hkrati pa dopolni estetski videz hiše, ki jo je mogoče nadgrajevati in spreminjati.

Naravni kamen je danes zmeraj bolj pogostejša izbira fasadnih oblog. Fasada iz naravnega kamna je enostavna, nizko cenovna in nudi ugodno vzdrževanje, ter dopolni estetski videz.

Kovinske obloge, so na voljo v številnih možnostih kot so cink, jeklo, aluminij in baker, od katerih ima vsak svoj videz in značaj. Aluminij predstavlja najbolj optimalno rešitev, je najbolj vodoodporen in je dobra izbira za domove ob obali.

Keramične fasadne obloge nudijo popolno toplotno in protipožarno zašito ter izolacijo objekta pred zunanjim hrupom.

Fasadni paneli, so izdelani iz PVC materiala in zagotavljajo učinkovito trpežnost pred zunanjimi vremenskimi vplivi.

3D fasadne obloge postajajo vse bolj priljubljene v sodobni arhitekturi. Zaradi tega je fasada videti večplastna in tridimenzionalna. Ta vrsta obloge daje edinstveno estetiko in se lahko uporablja za več materialov - na vrhu seznama so fasadne plošče, beton zaradi njegove sposobnosti oblikovanja in les zaradi njegove upogljivosti.

Plastične obloge so običajno poceni, lahke in enostavne za namestitev, gradbenim elementom pa lahko dajo takojšnjo prenovo obraza ali obarvanost.

Kako izberem pravo fasado za hišo?

Pred izbiro fasade, ki bo najbolj optimalna za vašo hišo, je končna odločitev pogojena od več vidikov; dve glavni prioriteti pri izdelave fasade, je zagotovitev visoko kakovostne zaščite in estetski videz. Fasada, je namenjena za zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi, kot so nevihte, toča, potresi, vlaga, suša. Različni materiali pa nudijo različno raven zaščite.

Slednji vidik pa sloni na podlagi varnosti in trajnosti materiala. Fasada ima ključno vlogo pri toplotni in zvočni izolaciji. Različni materiali ponujajo različne izolacijske lastnosti. Pomembni vidik pa predstavlja tudi vzdrževanje fasade. Idealna fasada bi morala biti trpežna, ki ne zahteva po vzdrževanju. Predvsem pa je glavno, da nova fasada ne preseže vašega proračuna.

Kaj vprašati fasaderstvo preden jih najamemo za izdelavo fasade?

Pred izdelave fasade vam priporočamo preden se dokončno odločite za izvajalca fasade, da preverite njegovo ozadje. Izvajalca najemite na podlagi izkušenj, zavarovanja in ugleda. Ob dokončni odločitvi pa se skupno dogovorite o vaših željah, ter vprašajte o priporočilih za debelino in izbiro fasade. Dogovorite se o vašem proračunu, koliko si zares lahko privoščite, upoštevajte ne le samo stroškov materiala temveč tudi stroške dela. Vprašajte jih tudi o možnostih kot so demit fasadni sistemi ali prezračevane fasade, ki bi lahko izboljšale energetsko učinkovitost hiše. Priporočamo vam, da primerjajte različne izvajalce, da dobite tisto, kar si zares želite.

Koliko časa traja izdelava fasade?

Noben projekt si ni enak, zato je težko odgovoriti na vprašanje "kako dolgo". Pravzaprav lahko namestitev traja nekaj tednov, do enega meseca ali pa tudi več.

Torej, kaj lahko vpliva na čas namestitve? Glavna je kompleksnost projekta. Danes so fasade lahko sestavljene iz masivnih in perforiranih plošč, ekspandirane mreže ter linearnih ali zavitih lamel. Preprosta arhitekturna fasada – recimo praškasto lakiranih masivnih plošč na majhni večnadstropni hiši, bi lahko postavili v štirih do šestih tednih. Veliko večji projekt z različnimi vrstami fasad (morda vključno z živo steno) bi lahko trajal do štiri mesece. Izjemno velika arhitekturna fasada, ki zahteva sodelovanje med več panogami in izvajalci pa lahko tudi do enega leta.

Ne glede na velikost in zapletenost projekta lahko na časovne okvire pogosto vplivajo vremenski in logistični izzivi pri pridobivanju materialov, dodatne opreme in osebja na gradbišču ob pravem času.

Kako dolgo traja prenova fasade?

Pri manjših prenovah fasade doma bi časovno trajalo nekje od 4 do 6 mesecev. Precej večje prenove celotnega doma pa lahko trajajo od 6 do 12 mesecev, včasih pa tudi dlje, odvisno od tega, kako zapleteno je delo.

Morajo imeti fasaderji posebno dovoljenje za izdelavo fasade?

Za izdelavo fasade je potreben strokovni izvajalec, ki ima tudi potrebno dovoljenje. Poleg izkušenj in strokovnega znanja, ste tako lahko prepričani, o zaščiti naložbe in da bo projekt izpeljan po vaših standardih.

Od česa je odvisna cene fasade?

Cena fasade je močno pogojena od cen gradbenih materialov in stroškov dela.  Cena fasade se obračunava po velikosti oziroma kvadraturi fasade. Na končno ceno vpliva tudi debelina oz. vrsta izolacije in sama kakovost materialov, obdelave zaključnega sloja... V samo ceno je vključena priprava objekta na izdelavo fasade. Dodatne stroške pa lahko predstavlja tudi menjava žlebov, hidroizolacija, itd... Cena za fasadni sistem se giblje od 30-70€ na kvadratni meter.

Kdo mi lahko uredi barvanje fasade?

Za čisto končni izgled, bodo za barvanje fasade poskrbeli slikopleskarji. Ti vam bodo ceno pleskanja določili na podlagi izbire barv, kakovosti materialov in ostalih dekorativnih elementov na fasadi. Predhodno se lahko odločite tudi za izris nove fasade v programu pri izbranih ponudnikih, ki vam omogoči primerjavo različnih barv na vaši hiši. Cena za izris fasade se giba povprečno 50€. Povprečna cena za kvadratni meter barvane fasade znaša okoli 7-10€.

Kako pravilno vzdrževati fasado?

Čas med posameznimi prenovami je v veliki meri odvisen od materiala, za katerega ste se najprej odločili, vremenskih razmer v vaši regiji in drugih zunanjih dejavnikov. Po mnenju nekaterih strokovnjakov pa je treba popravilo fasade opraviti enkrat na 10 let. Na življenjsko dobo vaše fasade vpliva tudi način nege. Redni pregled stanja vaše fasade bo pomagal odkriti morebitne težave, ki bi jih lahko rešilo manjše vzdrževanje.

Ali dobim preko eko sklada povrnjene stroške za izdelavo fasade?

Za povrnitev stroškov izdelave fasade preko eko sklada, je zelo pomembno upoštevanje pogojev kateri so predpisani. Vloga za pridobitev sredstev mora biti oddana že pred samo izvedbo del, potrebna pa so dokazila, kot je predračun izvajalca in ostalih podatkov o hiši. Pri prenovi vam eko sklad povrne do 25% stroškov toplotno-izolacijske fasade. Po merilih eko sklada so določeni minimalni standardi za izolacijo oken in fasad. Spodbujajo tudi k uporabi učinkovitejših materialov. Priporočamo vam, da se o morebitnem uveljavljanju vloge predhodno pogovorite z izvajalci, ki vam bodo svetovali in nudili pomoč pri izpeljavi projekta.

Kako nova fasada izboljša energetsko učinkovitost hiše?

Fasada vaše hiše je zelo pomemben del zunanjega oblikovanja, saj določa slog preostale stavbe. A vendar, še bolj je pomembna zaradi toplotne in izolacijske funkcije. Neizoliran ali toplotno slabo izoliran objekt izgublja velike količine energije. Medtem ko dobro izolirana hiša, pa vam lahko prihrani do 40% manjše porabe energije.  Idealno izolirane hiše, zagotavljajo izmenjavo toplote, ki zagotavljajo ugodno bivanje v hiši. Če je v hiši preveč vlage se tako lahko pojavi zidna plesen, pri preveč izsušenem zraku pa se v prostoru kopiči suh prah, ki draži naše dihalne organe.

Se splača obnoviti fasado?

Prenovljena fasada ob prodaji nepremičnine, predstavlja dobro naložbo za dvig vrednosti vašega doma. Potencialni kupci bodo cenili hišo z novo fasado, zato je izbira pravih materialov za vašo obnovo fasade zelo pomembna. Stara ali poškodovana fasada bo močno vplivala na energetsko učinkovitost hiše. Če želite zmanjšati porabe energije v vašem domu, boste morali izboljšati izolacijo fasade. Obnova fasad na starejših hišah zahteva več dovoljenj in predstavlja večji strošek, vendar pa se vam taka naložba izplača v prihodnosti.

Kakšen je namen fasade?

Namen fasade je zagotoviti privlačno in zaščitno zunanjo plast stavbe. Je prvi element, ki ga ljudje vidijo, ko se približajo zgradbi, in pomaga določiti ton, kako se bo zgradba dojemala. Na praktični ravni fasade ščitijo notranjost stavbe pred elementi, kot so dež, veter in sončna svetloba. Pomagajo lahko tudi povečati energetsko učinkovitost struktur, saj zagotavljajo izolacijo za zmanjšanje toplotnih izgub ali toplotnih dobitkov. Fasade lahko povečajo tudi varnost, saj preprečujejo širjenje požara ali zmanjšujejo hrup med prostori. Z estetskega vidika so fasade pomemben element pri oblikovanju vplivne zasnove, ki lahko poudari ključne arhitekturne elemente. S svojimi teksturami, barvami, oblikami in vzorci lahko ustvarijo tudi vizualno zanimivost. Poleg tega so fasade pogosto zasnovane z mislijo na trajnost, saj uporabljajo materiale z nizko vsebnostjo utelešene energije ali reciklirane snovi, ki omogočajo večjo toplotno učinkovitost ali manjše potrebe po vzdrževanju. Zato je jasno, da fasade opravljajo številne funkcije, ki niso le estetske - so sestavni del sodobnih stavb, ki jim pomagajo, da so videti odlično, hkrati pa spodbujajo okoljsko odgovornost in strukturno celovitost.

Hišna fasada je ključni sestavni del zasnove hiše, ki prispeva k praktičnim in estetskim koristim. Z atmosferskega vidika fasade opredeljujejo in odražajo slog in osebnost lastnika hiše s svojimi posebnimi oblikovalskimi odločitvami. Na praktični ravni fasade hiš delujejo tudi kot zaščitni elementi pred zunanjimi vplivi, kot so vremenske razmere in zvočno onesnaženje, hkrati pa zagotavljajo potrebno prezračevanje in svetlobo. Poleg tega lahko lastniki hiš s skrbnim razmislekom o stičišču med tehnologijo hiše in arhitekturnim oblikovanjem zmanjšajo porabo energije, pri tem pa še vedno uživajo v vseh prednostih lepega pročelja hiše.

Kako lahko izboljšamo fasado hiše?

Izboljšanje fasade hiše je mogoče izvesti na različne načine, odvisno od želenega rezultata. Eden od načinov za izboljšanje fasade je, da jo pobarvate z novimi barvami ali jo operete pod pritiskom in tako poudarite njeno naravno živahnost. Z dodajanjem cvetličnih korit in okenskih korit lahko prav tako ustvarite vabljiv in topel videz zunanjosti hiše. Poleg tega lahko z dodajanjem okrasnih elementov, kot so žaluzije in drugi arhitekturni detajli, zagotovite hiši več vizualnega zanimanja in značaja. Lastniki hiš lahko razmislijo tudi o zamenjavi zastarele obloge s sodobnejšo, na primer vinilno ali leseno oblogo, ki je primernejša za podnebje na tem območju. Posodobitev vhodnih vrat in dodajanje svetlobnih teles nad njimi lahko popolnoma spremenita videz hiše z ravni ulice. S temi ukrepi lahko lastniki stanovanj pridobijo posodobljeno in privlačno zunanjost, ki bo trajala več let.

Katere so najboljše barve za fasado hiše?

Pri izbiri najboljših barv za fasado hiše je treba upoštevati estetsko vrednost in splošno privlačnost, ki jo želite doseči. Eden od priljubljenih pristopov med lastniki hiš je uporaba monokromatske barvne palete, pri kateri se na celotni fasadi uporablja isti barvni odtenek ali ton. Tako lahko ustvarite pomirjujoč ali uravnotežen videz, hkrati pa lahko z majhnimi poudarki ali okrasnimi elementi dodate nekaj raznolikosti in kontrasta. Veliko ljudi se odloči tudi za izbiro dveh ali treh komplementarnih barv, ki se harmonično dopolnjujejo, kot so odtenki modre ali sive barve z belimi poudarki. Druga možnost je izbira ene same drzne barve v kombinaciji z belo obrobo; rdeče stene z belo obrobo so pogoste, prav tako kombinacije mornarske in rumene barve. Ne glede na to, katero pot izberete, si prizadevajte za kombinacijo svetlih in temnih odtenkov, ki bodo pomagali poudariti oblikovne značilnosti vašega doma, kot so okna in vrata. Poleg tega upoštevajte, kako bodo izbrane barve vplivale na splošno vzdušje v vaši soseski - svetli odtenki lahko pretirano odvrnejo pozornost od drugih hiš v vaši ulici. Pri izbiri barv za svojo hišo ne pozabite, da ni univerzalne rešitve - poiščite nekaj, kar vas bo osrečilo in bo zagotovilo, da bo vaš dom izstopal na vse prave načine.

Kateri so najbolj priljubljeni fasadni materiali?

Najbolj priljubljeni fasadni materiali so opeka, kamen in štukatura. Opeka je izredno trpežen material, ki lahko zdrži več stoletij, saj prenese velike temperaturne spremembe in intenzivne vremenske razmere. Nudi veliko vsestranskost glede barve in oblike, kar lastnikom stanovanj omogoča, da prilagodijo fasado svojega doma, hkrati pa zagotavlja čudovito estetiko. Kamen je zaradi svoje naravne lepote in edinstvenih vzorcev še ena odlična izbira pri fasadah. Kamnite fasade so brezčasne in dodajo impresiven videz vsakemu slogu hiše. Štukatura je priljubljena možnost zunanje obdelave zaradi možnosti barvanja v različnih barvah in teksturah. Zagotavlja odlično zaščito pred zunanjimi vplivi, kot sta veter in dež, ter odbija sončno svetlobo stran od hiše, kar v poletnih mesecih zmanjša stroške hlajenja. Poleg tega pomaga izolirati pred nizkimi temperaturami tudi v zimskih mesecih. Vse tri možnosti lastnikom stanovanj zagotavljajo elegantne in dolgotrajne zunanje rešitve za njihove domove, ki bodo ostale lepe še vrsto let.

Kako vzdrževati fasado?

Ohranjanje fasade je pomemben del zaščite samopodobe in izražanja samozavesti v zunanjem svetu. Pomembno si je zapomniti, da ste sami odgovorni za ohranjanje pozitivne in samozavestne fasade, ne glede na to, kaj vam življenje prinese. Da bi ohranili svojo fasado, se najprej pošteno ocenite; ugotovite, na katerih področjih se morate izboljšati ali spremeniti, da se boste predstavili v najboljši možni luči. Drugič, vadite se v sprejemanju zdravih odločitev glede načina, kako se predstavljate, in jezika, ki ga uporabljate. Na primer, govorite pozitivno o sebi in ljudeh okoli sebe, poskrbite, da bo govorica vašega telesa izražala samozavest in odprtost, ter se oblecite tako, da boste uspešni. Poleg tega gojite pristne odnose z drugimi ljudmi, ki bodo pomagali okrepiti vašo podobo od znotraj navzven. Na koncu se posvetite razvoju strategij za reševanje težavnih situacij, ki se lahko pojavijo, ne da bi pri tem ogrozili svojo mirnost ali integriteto - to lahko vključuje iskreno komunikacijo z drugimi ali potreben odmik od stresnih situacij. Na splošno vzdrževanje fasade zahteva napor, vendar ga je s predanostjo mogoče sčasoma doseči, da ustvarite želeni pozitivni vtis, ki ga želite tako v zasebnem kot poklicnem življenju.

Kateri so različni deli fasade hiše?

Fasada hiše je sestavljena iz več različnih elementov, ki skupaj tvorijo podobo hiše. Osnova fasade običajno vključujeta temelje in vhodno verando, ki zagotavljata strukturno podporo in vhod v hišo. Nad tem so stene, ki so pogosto izdelane iz opeke, obloge ali štukature in zagotavljajo izolacijo pred vremenskimi vplivi. Dodatni detajli, kot so okna, vrata, balkoni, žaluzije in druge obloge, ustvarjajo vizualno zanimivost zunanjosti hiše. Strešna kritina, kot so asfaltni skodli ali kovinske plošče, je lahko tudi del fasade hiše za zaščito pred vremenskimi vplivi. Okrasni elementi, kot so cvetlična korita, svetilke in zunanje skulpture, dopolnjujejo videz domače fasade, hkrati pa zagotavljajo tudi funkcionalne koristi. Vsi ti elementi skupaj tvorijo privlačno podobo ulice, zaradi katere je vsaka hiša na svoj način edinstvena.

Kako lahko izboljšamo fasado hiše?

Eden najučinkovitejših načinov za izboljšanje fasade hiše je, da jo pobarvate z novo barvo. S tem lahko polepšate videz vsake hiše, ki postane bolj vabljiva in privlačna. Nekaj drugih možnosti vključuje zamenjavo starih oken in vrat, dodajanje okenic ali letvic, namestitev nadstreškov ali celo namestitev zunanjih svetilk. Poleg teh zunanjih sprememb lahko nekateri lastniki stanovanj razmislijo tudi o dodajanju krajinske ureditve ali drugih okrasnih elementov okoli svojih domov za večjo privlačnost. Sajenje grmovnic ali dreves v bližini hiše lahko fasadi doda teksturo in barvo, hkrati pa zagotavlja dodatno zasebnost pred sosedi. Drugi načini za izboljšanje fasade doma vključujejo posodobitev strešnih kritin, namestitev kamnitih oblog okoli oken in vrat ter izbiro oblog, ki najbolje ustrezajo slogu doma. Zamenjava zastarele strojne opreme, kot so vratne kljuke in ključavnice, je prav tako lahko enostaven način za posodobitev zunanjega videza vašega doma brez obsežnih projektov preoblikovanja. Dodajanje arhitekturnih detajlov, kot so ščitniki ali zobate letve, bo pripomoglo k razlikovanju in čaru vsake fasade.

Kakšni so stroški popravila fasade hiše?

Stroški popravila fasade hiše so odvisni od več dejavnikov, kot so vrsta uporabljenega materiala, obseg popravila in količina potrebnega dela. Na splošno velja, da so manjša popravila običajno cenejša od večjih. Na primer, če mora lastnik hiše zamenjati nekaj manjkajočih opek ali kosov stranske obloge, se lahko stroški gibljejo med 100 in 300 EUR. Če pa želi lastnik hiše zamenjati celoten del ali celotno zunanjo fasado hiše, mora računati, da bo plačal od 20.000 do 40.000 EUR ali več, odvisno od količine potrebnega dela in materiala. Pomembno je opozoriti, da se lahko cene materialov precej razlikujejo glede na kakovost in razpoložljivost. Na primer, materiali višjega razreda, kot sta kamen in opeka, so lahko zelo dragi v primerjavi z vinilnimi oblogami ali lesenimi oblogami, ki so cenovno dostopnejše možnosti. Poleg tega lahko zapletene zasnove povečajo stroške dela zaradi dodatnega časa, potrebnega za pripravo in vgradnjo. Če niste prepričani, kakšna popravila potrebuje vaš dom, je najbolje, da najamete izkušenega izvajalca, ki lahko oceni stanje in vam poda natančno oceno.

Cena prenove fasade hiše?

Cena prenove fasade hiše je odvisna od številnih dejavnikov, kot so velikost hiše, uporabljeni materiali in zahtevnost projekta. Na splošno lahko manjši projekti stanejo od 2.000 do 5.000 EUR, medtem ko lahko večji projekti na koncu stanejo tudi 20.000 EUR ali več. Poleg gradbenih stroškov dela in materialov, ki so potrebni za sam projekt prenove, so lahko dodatni stroški povezani tudi z vključitvijo arhitektov in inženirjev v postopek. Glede na lokalne predpise na vašem območju in posebne zahteve združenj lastnikov stanovanj ali drugih upravnih organov bo morda treba pred začetkom prenove pridobiti dovoljenje, kar lahko poveča skupne stroške. Poleg tega lahko nekatere vrste prenove zahtevajo specializirane materiale ali opremo, kot so na primer odri, ki jih je treba upoštevati pri določanju cene tovrstnega projekta. Na splošno je pomembno, da lastniki stanovanj pred začetkom prenove jasno razumejo vse morebitne stroške, povezane s prenovo domače fasade, da lahko ustrezno načrtujejo proračun.

Nasveti za izdelavo ali prenovo fasade

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / fasaderji

Najslabša izkušnja v življenju.....zelo prijazen gospod s katerim se da vse dogovoriti....ko pa se prične delo je pa druga zgodba....ne strokovni,brez orodja.....opravili rušitvena dela in odšli....vzeli aro in nekaj gotovine....sedaj pa ne duha ne sluha.....TAKI NE BI SMELI NIKOLI VEČ DELATI IN OGLAŠEVATI SVOJIH STORITEV!dolžni so nam več kot 20.000€.....ODSVETUJEM!!!

Zelo hitra odzivnost in izvedba. Koncna cena se je nekoliko razlikovala od ponudbe. Z eno prebarvano steno sem nezadovoljna, ker proseva se prejsnja barva.

Zelo razočarab, nema orodja, ne drži se rokov, samo vzame aro, ima blokado racuna

Odlično, priporočam vsem. Zelo zadovoljen.

Vse super, kvalitetno delo in prijazna ekipa!

Super, priporočam.

Hvala, saj sem končno našel zanesljivega in poštenega mojstra

Profesionalno, super svetovanje in izvedba.

hitra odzivnost, dobra kvaliteta

Zelo zadovoljna s beljenjem stanovanja. Končano je bilo v enem dnevu, fantje so za sabo pobrisal in pospravili. Priporočam vsem.

Delo opravljeno nad pričakovanji, zelo zadovoljni. Se veselimo ponovnega obiska.

Odziven, cenovno ugoden, kvalitetno opravljeno. Priporocam!

Dobro zadovoljni

Hitro sušešči estrih so mi uredili v ekspresnem času po zmerni ceni... Hvala, zaradi vas projekt nima zamude!

Priporočam!

Zelo hitro se je odzval in bil korekten.

Vse super.

  • Damjana J. je ocenil/a fasaderja Fasade FINAL 09. Sep. 2021
  • Preverjena ocena

Dobra komunikacija, izvedba dolgotrajna (sicer zunanje prepreke).

Do zdaj je bilo vse odlično. Ostala so še manjša dela za končat.

Najboljsa ever!!

Prijazni in lepi

Odziven, ugoden, strokoven.

Kvaliteta vedno na prvem mestu

Vse super, priporočam!

Vse extra!

Vse je bilo kot dogovorjeno.

Zelo kvalitetna, hitra in natancna izvedba.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.