Mansarda: Koliko stane izdelava mansarde (obnova / adaptacija / prenova)

knauf mansarda

Kazalo

ocena bralcev
5 od 4

Imate tudi vi neizkoriščen prostor na podstrešju, kjer je že več let spravljenih ogromno zastarelih in neuporabnih predmetov? V resnici pa se tam več ali manj nabira samo prah? Mansarda je lahko atraktivna in funkcionalna rešitev pomanjkanja bivalnega prostora. Čeprav so mansardna stanovanja včasih veljala za slabša in manj vredna, se danes trendi močno spreminjajo. Preureditev podstrešja v bivalni prostor lahko popestri vaše domovanje in ga naredi povsem unikatnega, kakovostnega in privlačnega. Novi izolacijski materiali pripomorejo k udobnejšemu bivanju v mansardi, prav tako pa zaradi svoje razgibanosti mansarda postaja vse bolj trendovska in popularna. Ne samo to, tudi cenovno ugodna naložba je. Ne glede na to, ali se odločate za izdelavo ali prenovo mansarde, vam toplo priporočamo, da se obrnete na pravega mojstra.

IZDELAVA MANSARDE (material + delo): CENA

povprečna cena izdelave mansarde

300-1000 €/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za izdelavo mansarde na ključ (ponudbe / cene)

Koliko stane izdelava mansarde (povprečna cena / ceniki za adaptacijo oz. prenovo mansarde)?

Cena izdelave ali prenove mansarde je ponavadi relativno ugodna, sploh v primerjavi z drugimi oblikami reševanja problema stanovanjske stiske. Seveda so cene med seboj zelo različne, saj je veliko odvisno od vrste materialov in vseh potrebnih posegov. Vsak primer je specifičen, vi pa odločate, kaj točno želite in potrebujete. Če je streha dotrajana in poškodovana, vas lahko mansarda stane tudi zelo veliko. Povprečne cene izdelave mansarde se sicer gibljejo od 300 in vse do 1000 €/m2. To zajema suhomontažna dela, izolacijo, ogrevanje, namestitev vseh potrebnih inštalacij, vgradnjo strešnih oken, včasih tudi pleskanje, notranjo opremo in polaganje talnih oblog.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Knauf izolacija mansarde vas bo v povprečju stala 31 €/m2, kitanje, pleskanje in polaganje talne obloge pa od 4 do 20 €/m2. Za povprečno kopalnico boste odšteli okoli 3000 evrov. Če iščete zaupanja vrednega mojstra, ga najdete na Omisli.si/kopalnico. Najdražja so ponavadi prav strešna okna. Povprečna cena strešnega okna je 350 €/m2 , vgradnja vas bo stala še okoli dodatnih 100 evrov. Kljub temu pa s količino strešnih oken nikar ne skoparite, saj je v mansardi dobra svetloba ključnega pomena.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Kateri so najbolj iskani / najboljši mojstri za prenovo, obnovo, adaptacijo oz. izdelavo mansarde?

Nekateri mojstri, ki se ukvarjajo z izdelavo in prenovo mansarde, so Božo Berger s.p., Mlinček, Asgrad GPS d.o.o., Gemax d.o.o., Miroslav Bojić s.p., Gradvin d.o.o., Metalon d.o.o., Obrt Ličina d.o.o., MGS Plus d.o.o., Fragment d.o.o., Kalinero d.o.o., GR-Plus d.o.o., D.S Lokal d.o.o., Evromojster d.o.o., Gradus d.o.o., Gramont d.o.o., Stil-Miks d.o.o., Knauf Ljubljana d.o.o., Triplan d.o.o., Promobile d.o.o., Gregor Peterca s.p., Hils d.o.o., Vergala d.o.o., Bau Tehnik d.o.o., FGD d.o.o., AGP d.o.o., Agencija Baribal, Kaing Plus d.o.o., Grasvet d.o.o., Deseo d.o.o., Adapta d.o.o., Migamax d.o.o., Aktual gradnje d.o.o., Igor Božič s.p., Prava lega d.o.o., Strungrad d.o.o., Julian Primus d.o.o., AC Invest d.o.o., D Grad d.o.o., Urban Zajc d.o.o., Euromak Inženiring d.o.o., Markasit d.o.o., Adaptacije Vrhunec d.o.o., Virmont Plus d.o.o., Ekozid d.o.o., Jernej Koželj s.p., Gradinet d.o.o.


MOJSTRI / GRADBENIKI za obnovo in adaptacije se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Če niste prepričani, na koga bi se obrnili, da bi dobili najbolj ugodno ponudbo, vam priporočamo, da pošljete povpraševanje na Omisli.si/prenovo-mansarde/. Tukaj so na enem mestu zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki za prenovo in izdelavo mansarde, vi pa ne izgubljate dragocenega časa in denarja. Strokovnjake za prenovo stanovanja najdete na Omisli.si/prenovo-stanovanja/, za prenovo hiše pa na Omisli.si/prenovo-hise/.


Najboljši mojstri za izdelavo mansarde na ključ v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za: mansarda


Trendi in ideje za mansardna stanovanja

Zvezdnato nebo

Strokovnjaki sicer ponavadi odsvetujejo previsoko postavitev strešnih oken, saj se s tem prikrajšate za dober razgled na okolico. Kljub temu pa v zadnjem času prevladuje določen trend, ki zapoveduje visoko ležeča okna. Si predstavljate, da vsak večer zaspite s pogledom na zvezde? Prednost mansardnega stanovanja je v tem, da lahko kadarkoli ustvarite nepopisni občutek, da spite pod milim nebom. Vse, kar morate narediti, je, da pod okno postavite posteljo. Ko zaspite s pogledom na zvezde in nebo, se boste sprostili in podzavestno zbližali z naravo. Kaj takega vam lahko omogoči le mansarda.

Pogled na zvezdnato nebo vas sprošča in pozitivno vpliva na kvaliteto vašega spanca.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Naravna svetloba

Vse bolj popularna postaja naravna svetloba oziroma približki njenih odtenkov. Če živite v mansardi, vam ni treba iskati razsvetljave, ki bi se najbolj približala naravni svetlobi, ampak se je lahko naužijete kar neposredno. S pomočjo strešnih oken lahko navidez temno podstrešje pravilno osvetlite v atraktivno stanovanje, ki izraža toplino in domačnost. Lahko ste še bolj drzni in domiselni ter si privoščite delček steklene strehe, ki bo na kreativen način osvetlila vaše domovanje.

Naravna svetloba je trend, ki ga morate v mansardi nujno izkoristiti.

Vidna strešna konstrukcija

Nekaterim ljudem je izjemno všeč, drugi je ne marajo. Gre za trend, ki lahko naredi vašo mansardo še bolj atraktivno in unikatno. Z okusno izbranim pohištvom lahko ustvarite vrhunsko kombinacijo. Če znate strešno konstrukcijo dobro izkoristiti, lahko doda bivalnemu prostoru poseben pridih, domačnost in toplino, vse pa je odvisno od tega, kako se v takšnem stanovanju počutite vi. Če vam je všeč vintage stil, bo to najbrž dobra izbira za vas.

mansarda-strešna-konstrukcija

Če znate strešno konstrukcijo dobro izkoristiti, lahko doda bivalnemu prostoru poseben pridih, domačnost in toplino.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Balkon ali terasa

Ponavadi so redki, a izjemno domiselni in funkcionalni. Sploh če živite v naravi in radi uživate v dobrem razgledu. Prednost mansardnih balkonov ali manjših teras je v tem, da so postavljeni višje in je razgled zaradi tega še toliko boljši. Seveda pa morate razmisliti, kakšen položaj ima vaša mansarda in če je postavitev balkona res smiselna. Obstajajo tudi posebna dvokrilna okna, ki pri odpiranju omogočajo preobrazbo v manjši balkon ali teraso.

mansarda-balkon-terasa

Bi si sploh lahko želeli kaj lepšega kot zajtrk ali večerjo z razkošnim razgledom?

Preberite tudi: TALNE OBLOGE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI (PVC/VINIL, PARKET, EPOKSI, LAMINAT, PLOŠČICE)

Mansarda: Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj vse je treba upoštevati pred izdelavo mansarde?

Preden se lotite izdelave mansarde, se natančno posvetujte s strokovnjakom, ki se na to spozna. Preverite seznam preverjenih mojstrov za gradnjo in obnovo. Misliti je treba namreč na veliko stvari; kakšen je naklon strehe, kako ohranjena je streha, kako zagotoviti dobro prezračevanje, dobro izolacijo in kvalitetne materiale. Skozi vse to vas bo brez dvoma vodil strokovnjak, v mislih morate imeti le to, da ni vredno hiteti, ampak je pomembno, da projektu sledite in ga skušate razumeti.

Pomembno je, da poskrbite za čim večjo odprtost prostora, saj lahko mansarda hitro postane tudi utesnjena. Ne pretiravajte s pohištvom in predelnimi stenami, optično pa lahko mansardo povečate tudi s pleskanjem s svetlimi barvami. Čeprav vas bodo strešna okna stala kar nekaj denarja, poskrbite, da jih bo dovolj, da bivalni prostor ne bo pretemen. Strešna okna ne pripomorejo samo k obilici dnevne svetlobe in domačnosti, ampak tudi k dobremu prezračevanju.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Kakšni so plusi in minusi mansarde?

Seveda ima izdelava mansarde tako svetle kot tudi temne plati. Ponavadi je prenova oziroma izdelava relativno ugodna, hkrati pa je zaradi neravnega stropa nekaj posebnega in deluje atraktivno. Če poskrbite za dovolj strešnih oken, je lahko mansardno stanovanje prijetno osvetljeno z naravno svetlobo. Ker ste doma ‘višje’ kot sicer, lahko uživate v razkošnem razgledu, hkrati pa nad vami ni nadležnih in glasnih sosedov.

Mansarda ima tudi svoje slabosti. Te se prav tako skrivajo v poševnih stenah, saj boste temu morali prilagoditi tudi pohištvo, večkrat pa boste morali paziti, da se z glavo ne zaletite v strop. Če na deževen dan pozabite zapreti strešno okno, vas lahko doma pričaka neprijetno presenečenje. Prav tako morate biti pozorni na to, da poskrbite za ustrezno izolacijo, saj vam bo v poletnih mesecih v nasprotnem primeru zelo vroče, pozimi pa mrzlo. Vendar danes obstaja že veliko naprednih materialov, ki vam olajšajo bivanje v mansardi, zato postaja takšna oblika domovanja vse bolj popularna.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Ali potrebujem gradbeno dovoljenje?

Za novogradnjo ali izdelavo mansardnega stanovanja boste morali pridobiti tudi gradbeno dovoljenje – v primeru, ko je potrebna rekonstrukcija z gradbenimi deli, ki posegajo v nosilno konstrukcijo zgradbe. Se pravi, če razmišljate o prizidavi, podiranju sten, dodajanje odprtin za okna ali stopnišča. Svetujemo vam, da se o svojih željah in načrtih pogovorite s strokovnjakom, ki vam bo znal glede na situacijo najbolje svetovati. Preverjene in zanesljive mojstre najdete na Omisli.si/gradnja-obnova.

Kontaktirajte preverjene mojstre za izdelavo mansarde na ključ (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 4
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno