fb

IR paneli ♨️

IR paneli? Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike ki se ukvarjajo z IR paneli ter pridobite ponudbe.

brezplačno
288.440
povpraševanj strank
10.554
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za ogrevanje z IR paneli

Preverjeni ponudnik za ogrevanje z ir paneli
 1. Omisli.si
 2. Ogrevanje z IR paneli
GATOM D.O.O. - Logotip
GATOM D.O.O.
5,0
(9)
· Izbran: 20 krat
Izgradnja sončne elektrarne · Prezračevalni sistemi in rekuperacija · Ogrevanje · Ogrevanje z IR paneli · Klimatska naprava
FERALL, Inštaliranje Električnih Naprav In Napeljav, Alen Ferš s.p. - Logotip
FERALL, Inštaliranje Električnih Naprav In Napeljav, Alen Ferš s.p.
5,0
(8)
· Izbran: 6 krat
Servis naprav · Najem avtodoma · Klimatska naprava · Prezračevalni sistemi in rekuperacija · Električarske storitve
PANHEAT-POVEZANE ENERGETSKE REŠITVE - Logotip
PANHEAT-POVEZANE ENERGETSKE REŠITVE
4,9
(10)
· Izbran: 20 krat
Prezračevalni sistemi in rekuperacija · Ogrevanje · Ogrevanje z IR paneli · Klimatska naprava · Toplotne črpalke
Napeljava vodovodnih in centralnih kurjav, Tomaž Košir s.p. - Logotip
Napeljava vodovodnih in centralnih kurjav, Tomaž Košir s.p.
5,0
(7)
· Izbran: 30 krat
Hišni servis in popravila · Prezračevalni sistemi in rekuperacija · Prenova hiše na ključ · Vrtanje rezanje sušenje ali brušenje betona · Ogrevanje z IR paneli
Noetova Barka In Graditelji d.o.o. - Logotip
Noetova Barka In Graditelji d.o.o.
5,0
(1)
· Izbran: 4 krat
Prenova stanovanja na ključ · Prenova mansarde na ključ · Prenova hiše na ključ · Ogrevanje z IR paneli · Montaža knaufa
Top Ogrevanje, Proizvodnja, Trgovina In Storitve, d.o.o. - Logotip
Top Ogrevanje, Proizvodnja, Trgovina In Storitve, d.o.o.
· Izbran: 8 krat
Prezračevalni sistemi in rekuperacija · Izdelava in montaža kamina · Klimatska naprava · Vodovodne inštalacije in popravila · Prenova hiše na ključ
Etika d.o.o. - Logotip
Etika d.o.o.
· Izbran: 4 krat
Izobraževanje · Ogrevanje z IR paneli · Poslovno svetovanje · SEO optimizacija spletnih strani · PR / odnosi z javnostmi
Janez Starin s.p. - Logotip
Janez Starin s.p.
· Izbran: 1 krat
Elektro meritve · Izgradnja sončne elektrarne · Prenova hiše na ključ · Prenova mansarde na ključ · Prenova stanovanja na ključ
Strojne instalacije Bezjak, Franc Bezjak s.p.
5,0
(2)
· Izbran: 1 krat
Grafično oblikovanje · Namakalni sistem · Toplotne črpalke · Klimatska naprava · Izgradnja in dobava solarnih sistemov / kolektorjev
Z.M.E.S. Tolmin - Logotip
Z.M.E.S. Tolmin
Ogrevanje · Izgradnja in dobava solarnih sistemov / kolektorjev · Montaža in servis klime · Toplotne črpalke · Izgradnja sončne elektrarne
Preverjeni ponudnik za ogrevanje z ir paneli
GATOM D.O.O. - Logotip
GATOM D.O.O.
5,0
(9)
Izgradnja sončne elektrarne · Prezračevalni sistemi in rekuperacija · Ogrevanje · Ogrevanje z IR paneli · Klimatska naprava · Toplotne črpalke
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
CELOVITE REŠITVE ZA OGREVANJE, HLAJENJE IN ENERGETSKO NEODVISNOST- VSE NA ENEM MESTU
Preverjeni ponudnik Garancija zadovoljstva Izbran že 20 krat

Opis

Pri izbiri IR panelov za ogrevanje je ključen ponudnik. V podjetju GATOM d.o.o. zato vsaki stranki v prvem koraku zagotovijo strokovno svetovanje na podlagi večletnih izkušenj v razvoju IR ogrevalne tehnologije in na področju energetike.

Kot vodilni ponudnik se ponašajo z najcenejšo in najširšo izbiro ogrevalnih IR panelov, ki se docela skladajo z zahtevami bivalnega prostora. Za vas organizirajo tudi hitro in profesionalno montažo, ki bo vaš dom otoplila s kakovostnim, trajnim in varčnim ogrevalnim sistemom.

Pri izbiri IR panelov pa štejeta tudi odzivnost in hitra dobava materialov.

V kolikor IR paneli niso najboljša izbira za naše kupce vam v partnerskem podjetju gatom.eu predlagamo drugo rešitev.

Reference

Naše referenvce so zelo bogate, spodaj jih je samo nekaj, naši naročniki so tudi večja podjetja kot so: OBČINA BOVEC, OBČINA, PTUJ, ELEKTRO MARIBOR, GLS, ADRIA, NORKA, OBČINA KAMNIK, OGRAJE KOČEVAR, HOTEL MEDNO, HOTEL BOVEC ITD..

Hej Tomaž,

"Ob obnovi stanovanja velikega dobrih 40 m2 sva morala poskrbeti tudi za ogrevanje, saj je bila obstoječa centralna kurjava neuporabna. Takrat sva raziskala ponudbo na trgu in tako prvič prišla v stik z IR talnim ogrevanjem. Vložek se nama je zdel v primerjavi z ostalimi, standardnimi izvedbami ogrevanja občutno nižji. Tako sva kontaktirala kar nekaj ponudnikov in se na koncu odločila za GATOM. Odzivnost je bila hipna, držali so se vseh dogovorov in tako sva se odločila za nakup.
Danes, ko so tu hladni dnevi in prihaja zima ne moreva skriti navdušenja. Stanovanje je resnično prijetno, enotno toplo, počutje v tako ogretem prostoru je več kot prijetno. Tudi energetska poraba samega ogrevanja je resnično nizka.
Za IR talno ogrevanje do letošnjega leta še nisva slišala in je bilo za naju novost tako in drugače. A danes ne odstopava več - z naslednjim letom se podajava v gradnjo hiše in edina tema, pri kateri sva resnično enotna je, kako jo bomo ogrevali."

No, takole je. Res sva zelo zadovoljna. Stvar funkcionira briljantno.
Želim ti prijetno zimo, najina bo po tvoji zaslugi zelo topla.

Pozdrav, Janez in Margareta ( ZAGORJE)

Že nekaj časa sem se odločala o spremembi ogrevanja neizoliranega stanovanja v hiši. Moram priznati, da sem se že skoraj takoj odločila, da je to tisto, o čemer razmišljam. In tudi, ko sem se zanimala pri drugih ponudnikih IR ogrevanja, vedno se je tehtnica nagibala na stran podjetja GATOM – vse od cene, pristopa, hitrega posredovanja in hitrosti same realizacije montaže.
Za samo primerjavo stroškov ogrevanja med prejšnjim načinom (ogrevanje sobe z oljnim radiatorjem in kaloriferjem in v hudi zimi tudi s kurilnim oljem), bom morala počakati, da mine letošnja kurilna sezona. Eno pa ste me zagotovo prepričali in sem tudi sigurna, tudi če stroški ne bodo bistveno nižji, bo pa stanovanje zares toplo. Kar je bil tudi moj cilj. ZA SOLIDNO CENO TOPLO STANOVANJE. To so bile tudi moje sanje in vi GATOM, ste mi to uresničili.
Damjana Rozman ( RADOVLJICA )

Cenim vaš hiter odziv, strokovnost in informacije o izdelkih, prednost le teh in zakaj jih izbrati. Všeč mi je, da znate prisluhniti kupcu in njegovim potrebam, poveste svoje mnenje ter kaj bi vi izbrali in razlog take izbire. Zelo mi je bilo všeč, da ljudem ne vsiljujete najdražjih izdelkov ter poveste prednosti enih in drugih iz svojih izkušenj.
Dotaknila bi se tudi montaže izdelkov, ki poteka tudi zelo strokovno, z veliko znanja, svetovanja. Po odhodu montažerja nisem vedela, da se je sploh kaj delalo, montiralo – skratka vse je bilo kot pred tem, le da je bilo bolj toplo, pa ne samo v hiši tudi pri srcu, ko doživiš, da obstajajo v današnjem času ljudje, ki želijo dobro tudi drugim in jih spoštujejo v njihovem domu.
Verjamem, da nisme edina in upam, da bo tako izkušnjo doživelo še veliko kupcev.
VLADIMIRA JURHAR ( KUREŠČEK)

Izredno smo bili zadovoljni z svetovanjem, glede nakupov panelov ter nad samo strokovnostjo g.Tomaža.
Z paneli smo zelo zadovoljni – sama montaža, ogrevanje in prihranek z tovrstnim ogrevanjem, so nas res navdušili.
Katarin Stanič / Kranj

Imeli smo ogromno težav z plesnijo in vlago. Odločili smo se za IR grelne panele. Ob še nekaterih drugih ukrepih se je plesen zelo zmanjšala, v nekaterih prostorih celo popolnoma izginila.Prav tako moram pohvaliti celotno ekipo od svetovanja do kvalitetne montaže.
Drago Kranjc / Tuhinj

Že nekaj časa sem se odločal o spremembi ogrevanja neizoliranega stanovanja v hiši. Moram priznati, da sem se že skoraj takoj vedel ,da je to tisto kar iščem. In tudi, ko sem se zanimal pri drugih ponudnikih, vedno se je tehtnica gibala na stran podjetja GATOM – vse od cene, pristopa, strokovnega svetovanja in hitre ter strokovne realizacija montaže.
Erik Jarc / Ljubljana

Odlično svetovanje, hitra in strokovna izvedba dela, konkurenčna cena.

Tjaša Zorko / Bovec

Sporočam, da je bila montaža uspešno izvedena. Fanta sta bila profesionalna in sta se res trudila, da smo poiskali najboljše rešitve, tako da je bilo podometne montaže vse skupaj 20 cm. Zaenkrat paneli delujejo brez problemov in tudi ko je temperatura ponoči zunaj padla na -16 C, je bilo v apartmaju dovolj toplo.
Hvala za dobavo in strokovno montažo in lepe pozdrave.

Damjana Sekernik / Pohorje

Kako smo drugačni

Pri izbiri produktov za ogrevanje in energetsko samooskrbo je ključen ponudnik. Inženiirji podjetja Gatom zato vsaki stranki v prvem koraku zagotovijo strokovno svetovanje na podlagi večletnih izkušenj v razvoju IR ogrevalne tehnologije in na področju energetike. . Za vas organizirajo tudi hitro in profesionalno montažo, ki bo vaš dom otoplila s kakovostnim, trajnim in varčnim ogrevalnim sistemom. Pri izbiri IR panelov pa štejeta tudi odzivnost in hitra dobava materialov.
POSLANSTVO
Naše poslanstvo je celostna podpora kupcem pri izbiri najbolj optimalnega ogrevalnega sistema in energetske samooskrbe. Zavedamo se, da je to dolgoročna naložba in ne zagovarjamo oz favoriziramo posameznih sistemov, temveč na osnovi všpih realnih potreb, zmožnosti in vaših specifičnih želja ponudimo najboljše na trgu.

Kontakt
Pokliči
Povezave
Storitve
Izgradnja sončne elektrarne, Prezračevalni sistemi in rekuperacija (Prezračevalni sistemi, Rekuperacija, Montaža / inštalacije prezračevanja), Ogrevanje (Peči, kotli, Zalogovnik, bojler, Radiatorji, Strojne inštalacije, Centralno ogrevanje), Ogrevanje z IR paneli (IR ogrevanje z IR paneli), Klimatska naprava, Toplotne črpalke (Toplotna črpalka za ogrevanje doma, Toplotna črpalka za bazen, Toplotna črpalka za sanitarno vodo)
Lokacija
Kamnik
Storitve opravljamo po celotni Sloveniji:
Ajdovščina, Ankaran, Apače, Beltinci, Benedikt, Bistrica ob Sotli, Bled, Borovnica, Bovec, Braslovče, Brežice, Cankova, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Cerknica, Cerkno, Cerkvenjak, Cirkulane, Črenšovci, Črna na Koroškem, Črnomelj, Destrnik, Divača, Dobrna, Dobrovnik, Dol pri Ljubljani, Dolenjske Toplice, Domžale, Dornava, Dravograd, Gorišnica, Gornja Radgona, Gornji Grad, Grad, Grosuplje, Hodoš, Horjul, Hrastnik, Idrija, Ig, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Izola, Jesenice, Juršinci, Kamnik, Kidričevo, Kobarid, Kobilje, Komen, Komenda, Koper, Kostanjevica na Krki, Kostel, Kozje, Kočevje, Kranj, Kranjska Gora, Križevci, Krško, Kuzma, Laško, Lenart v Slovenskih goricah, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Lovrenc na Pohorju, Luče, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Medvode, Mengeš, Metlika, Mežica, Miklavž na Dravskem polju, Mirna, Mirna Peč, Mislinja, Moravske Toplice, Moravče, Mozirje, Murska Sobota, Muta, Naklo, Nazarje, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Oplotnica, Ormož, Osilnica, Pesnica, Piran, Pivka, Podlehnik, Podvelka, Podčetrtek, Poljčane, Polzela, Postojna, Prebold, Preddvor, Prevalje, Ptuj, Puconci, Radenci, Radeče, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Rečica ob Savinji, Ribnica, Ribnica na Pohorju, Rogatec, Rogaška Slatina, Rogašovci, Ruše, Selnica ob Dravi, Semič, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Sodražica, Solčava, Središče ob Dravi, Starše, Straža, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sveti Tomaž, Šalovci, Šempeter pri Gorici, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Šenčur, Škocjan, Škofja Loka, Škofljica, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Šoštanj, Štore, Tabor, Tišina, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Trnovska vas, Trzin, Tržič, Turnišče, Velenje, Velika Polana, Velike Lašče, Veržej, Videm, Vipava, Vitanje, Višnja Gora, Vodice, Vojnik, Vransko, Vrhnika, Vuzenica, Zagorje ob Savi, Zavrč, Zreče, Žalec, Železniki, Žetale, Žiri, Žirovnica, Žužemberk
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Ocena: 5,0 od 9 uporabnikov.
 • Drago 28. Okt. 2022
 • Preverjena ocena

Vse odlično

 • Anja P. 27. Apr. 2022

Gospod je na email odgovoril v istem dnevu, zelo zadovoljna z montažo

 • Ivan S. 27. Apr. 2022

Z eno besedo SUPER

 • Robert V. 30. Dec. 2021
 • Preverjena ocena

Zelo zadovoljen

 • Nadja Maruša H. 08. Jan. 2018

Celotna storitev je bila profesionalno opravljena.

 • Tjaša Z. 06. Jan. 2018

odlično svetovanje
hitra in strokovna izvedba dela
konkurenčna cena

 • Anica P. 04. Jan. 2018

Gospod Tomaž je bil zelo prijazen in odziven, s panelom in montažo sem zelo zadovoljna.

 • Damjana R. 04. Jan. 2018

Vse je bilo zelo korektno, izjemna odzivnost, vse narejeno kot je bilo domenjeno. Predvsem mi je všeč, da je tudi zares toplo in na računu položnice ni več velikega zneska.

 • Katarina S. 04. Jan. 2018

Izredno smo bili zadovoljni z svetovanjem, glede nakupov panelov ter nad samo strokovnostjo g.Tomaža.
Z paneli smo zelo zadovoljni - sama montaža, ogrevanje in prihranek z tovrstnim ogrevanjem, so nas res navdušili.

Ocenite tega ponudnika
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za ogrevanje z IR paneli je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2023. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za ogrevanje z IR paneli in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Iščete kaj drugega za ogrevanje z IR paneli?

Pogosta vprašanja za ogrevanje z IR paneli

Kakšne prednosti prinaša montaža IR panelov?

Investicija v IR ogrevanje je finančno dostopna. Ni vam potrebno financirati vsega naenkrat, ampak lahko IR panele dokupujete postopno v okviru svojih finančnih zmožnosti. Montaža IR panelov je enostavna, hitra in brez velikih posegov v prostor. Zaradi svoje oblike in barve so lahko v prostoru skoraj neopazni ali pa nasprotno predstavljajo čudovit dekorativni element s funkcijo ogrevanja.

IR ogrevanje omogoča enakomerno temperaturo prostora tako pri tleh, kot pod stropom brez velikih temperaturnih razlik. Je okolju prijazen način ogrevanja. Ljudem in živalim nudi zdravju prijazno toploto, ki ugodno vpliva na počutje. IR žarki prodirajo 3-4 centimetre globoko v steno, jo grejejo in sušijo. Suh vrhnji sloj iz globine na površje spet povleče vlago. S ponovnim izparevanjem se zid počasi suši. S tem se močno zmanjša vlaga v steni in posledično zidna pesen.

IR panele je možno nadzirati in krmiliti na daljavo preko aplikacije in jih poljubno nastavljati na želeno temperaturo v vsakem prostoru posebej. Z IR paneli lahko ogrevate le prostor, ki ga potrebujete, in vam ni potrebno zagnati celotnega sistema ogrevanja, kot pri klasičnih načinih ogrevanja. Velika prednost je tudi tiho delovanje ter da v vašem domu ne potrebujete dodatnega prostora za kurilnico in dimnik za odvajanje izpušnih plinov.

Ali ima lahko infrardeča svetloba negativen vpliv na zdravje?

Ravno nasprotno. Infrardeča svetloba (IR) je ena od naravnih oblik prenosa toplote, ki nas spremlja dnevno tudi v zaprtih prostorih. V dolgovalovni obliki C-dolžine jo v vsakem trenutku dneva sprejemate in oddajte tudi vi in vse okoli vas. Čeprav je princip ogrevanja soroden, IR valovanja ne moremo enačiti s sončno toploto, pri kateri so nekatera elektromagnetna valovanja škodljiva.

Montaža IR panelov. ki oddajajo C valovne dolžine, pomeni čisto in prijetno toploto, ki blagodejno vpliva na zdravje. IR toplota prodre globoko v telo ter izboljša fizično in psihično počutje. Pospešuje presnovne procese vitalnih organov in žlez z notranjim izločanjem, izgorevanje kalorij in izgubo telesne teže, stimulira krvni obtok in znižuje holesterol.

IR ogrevanje ohranja primerno vlažnost zraka in ne povzroča dvigovanja prahu, ker ni vrtinčenja zraka. Ne draži sluznice in dihalnih poti, zato ugodno vpliva na alergike, pomaga pri prehladih in izboljšuje imunski sistem. IR toplota odpravlja bolečine v hrbtenici, mišicah in sklepih, razstruplja telo in čisti kožo. IR ogrevanje najbolje posnema naravno segrevanje, zato je za človeka najboljši način ogrevanja.

Kako deluje IR ogrevanje?

IR paneli večino električne energije pretvorijo v čisto toploto in jo prenesejo v prostor v obliki dolge infrardeče valovne dolžine (IR-C), ki je ljudem in živalim najbolj naravna oblike toplote. Stene, tla, tekočine, predmeti in živa bitja v prostoru absorbirajo energijo infrardečega valovanja in jo oddajo nazaj v okolico.

Medtem, ko klasični ogrevalni sistemi segrevajo predvsem zrak v prostoru, IR ogrevanje deluje tako, da IR paneli v osnovi ogrevajo stvari v svoji neposredni bližini. Te pa z oddajanjem toplote enakomerno segrejejo prostor in zrak v njem. Montaža IR panelov mora biti zato izvedena tako, da neposredno pred panelom ni večjih predmetov, ki bi ovirali prenos IR valov v prostor.

Kje naj bodo IR paneli nameščeni?

IR paneli so lahko nameščeni na strop ali na steno. V večjih prostorih je namestitev panelov na sredino stropa ob enaki oddaljenosti od vseh sten idealna, ker se toplota najbolje razporedi po prostoru. Razporeditev toplote bo enakomernejša, če namestite več manjših panelov, kot enega večjega. Najbolj učinkovito IR ogrevanje dosežete, če je obloga tal iz lesa ali keramike. Oba materiala dobro akumulirata toploto in učinkujeta, kot bi imeli talno gretje.  .

Neprimerna lokacija za montažo panelov je nad mestom, kjer se največ zadržujete. Namestitev nad posteljo, delovnim kotičkom ali mestom, kjer ste več ur izpostavljeni neposrednemu IR sevanju, je lahko moteča, ker vam bo prevroče.

Če stropna montaža IR panelov ni mogoča, jih namestite na steno na višino približno 130 cm od tal in ne več kot 4 metre oddaljene od nasprotne stene. IR paneli naj ne bodo montirani nasproti oken, ker le-ta ne akumulirajo toplote. Priporočljiva je montaža na zunanjo steno prostora. IR panel bo tako seval v prostor in ogreval notranjo steno. Pred IR panelom naj ne bo večjih predmetov, ker onemogočajo širjenje toplote po prostoru.

Ali se montaža infrardečih panelov izplača in kakšen je strošek ogrevanja?

Seveda. IR paneli imajo dolgo življenjsko dobo, ki presega 30 let, IR ogrevanje pa sodi med cenejše opcije ogrevanja. Izkoristek električne energije za pretvorbo v toploto je kar 99 odstoten, toplotnih izgub ni, prav tako ne stroškov vzdrževanja.

Neposredno gretje z IR žarki nam daje prijeten občutek toplote pri nižjih temperaturah, ki jih imamo običajno v stanovanju. Verjetno veste, da vsaka stopinja manj v prostoru pomeni do 7 odstotni prihranek pri električni energiji.

Montaža IR panelov moči 1000 W zadošča za dobro izoliran prostor, velikosti 15 m2, z eno zunanjo steno. Ob neprekinjenem delovanju IR panela bi bila poraba električne energije 1 kW na uro. Za vzdrževanje temperature 21-22°C IR panel dejansko deluje 5-6 ur dnevno- Torej je mesečna poraba električne energije za ogrevanje tega prostora 150-180 kW. Strošek z omrežnino in prispevki vred pa znaša približno 20-25 evrov in lahko nekoliko variira glede na cene ponudnikov električne energije.

Kako izračunati pravo moč IR panela za vaš prostor?

Pri izračunu potrebne moči IR panela je potrebno upoštevati fizikalne lastnosti objekta. Predvsem je pomembno, kakšno izolacijo ima vaš dom in koliko zunanjih sten ima prostor, ki ga želite ogrevati z IR paneli ter kakšnemu namenu bo služil. Neustrezna izbira moči IR panela lahko privede do nepričakovanih nevšečnosti in razočaranja. Predimenzionirana moč IR panelov lahko rezultira v večji porabe električne energije, kot bi bilo potrebno.

Montaža IR panelov prenizke moči pa lahko privede do tega, da v mrzlih zimskih dneh IR ogrevanje ne bo uspelo zagotoviti zadovoljivih bivalnih temperatur. Za prostor z dobro izolacijo in eno zunanjo steno upoštevajte moč 60 W/m2, za vsako dodatno zunanjo steno pa prištejte 10 W več po kvadratnem metru. Za IR ogrevanje dobro izoliranega prostora velikosti 20 m2 z eno zunanjo steno torej potrebujete IR panel moči 1200 W, če so vse štiri stene prostora zunanje, pa 1800 W.

V prostorih s srednje dobro izolacijo morate enoto moči povečati za 20 W/m2, kar v 20 m2 velikem prostoru z eno zunanjo steno predstavlja IR panel moči 1600 W. V slabo izoliranem prostoru enake velikosti z eno zunanjo steno, pa bi bil potreben IR panel moči 1900 W. V prostorih kot je na primer kopalnica, kjer je težnja po toploti večja, je v izračunu moči končno število W/m2 potrebno podvojiti. Le tako boste zadovoljili zahteve po zadostnem IR ogrevanju.

Katere so slabosti ogrevanja z IR paneli?

Slabost IR ogrevanja je v tem, da z IR paneli ne morete ogrevati sanitarne vode. Za rešitev problema ogrevanja sanitarne vode boste morali uporabiti drug sistem ogrevanja. IR paneli niso zmožni akumulirati toplote in jo prenehajo oddajati takoj, ko ga izklopite. IR panel se bo tako ohladil kmalu po izklopu.

Montaža IR panelov je lahko tudi neekonomična izbira, če istočasno in redno ogrevate več prostorov hkrati. IR paneli niso dobra izbira tudi za objekte, v katerih se soočate z velikimi težavami, ki jih povzroča vlaga. Da bi dosegali optimalne rezultate, bi morali zmontirati zelo močne IR panele. Ker bi morali biti večji del dneva v funkciji, je to stroškovno lahko zelo potratno.

Nasveti za ogrevanje z IR paneli

Cene za ogrevanje z IR paneli

Pomagali vam bomo najti pravega ponudnika za ogravanje z IR paneli

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / ponudnik za ogrevanje z IR paneli

 • Boštjan O. je ocenil/a ponudnik za ogrevanje z IR paneli Matej Kelbič s.p. 09. Jul. 2022
 • Preverjena ocena

Odlično, kvalitetno, hitro in ugodno. Vsem priporočam.

zelo kvalitetna in kakovostna storitev v kratkem času

 • Tadej K. je ocenil/a ponudnik za ogrevanje z IR paneli Ekolis d.o.o. 20. Mar. 2019

Presenetila me je odzivnost ekipe saj so mi v juliju zmontirali klimo v manj kot 48 urah od potrditve ponube, res pohvlano - upam da se leti ne "poslabšajo"

 • Samo T. je ocenil/a ponudnik za ogrevanje z IR paneli Ekolis d.o.o. 20. Mar. 2019

Držali so roka izvedbe in opravili storitev skladno z dogovorom.

Komunikativni, dobro opravili sicer manjše popravilo v našem podjetju.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.