Tisk na majice kar doma – hitro in enostavno

Vsi smo že kdaj doživeli razočaranje, ko ne glede na količino truda in obiskanih trgovin z oblačili enostavno nismo našli majice, ki bi nam ustrezala. Danes iskanje oblačil s pravim motivom ne predstavlja več nikakršnega problema; tisk na majice lahko namreč brez truda izvedemo kar doma. Gre za enostavno in časovno nezahtevno metodo, ki vam jo v nadaljevanju predstavljam v štirih korakih.

Preverite tudi: Tisk na majice: Povprečne cene za tiskanje majic in preverjeni tiskarji


Si želite zagotoviti bolj obstojen tisk na majice? Omisli.si vam omogoča enostaven in hiter dostop do preverjenih tiskarjev, ki vam lahko pri tem pomagajo.


1. Izbira papirja za tisk na majice

Najlažja oblika tiska na tekstil je s pomočjo tako imenovanega »transfernega« papirja. Kljub posebnemu  imenu gre za lahko dostopen material, ki ga v standardnem A4 formatu dobimo v vseh papirnicah in bolje založenih knjigarnah. Po želji lahko kupimo tudi večji format papirja, vendar gre pri A4 formatu za najbolj tipično in najlažje obvladljivo velikost. Pozorni moramo biti na to, da obstajata dve vrsti transfernega papirja: svetli in temni. Svetli transferni papir se uporablja za tisk na oblačila svetlih ali pastelnih barv, temni pa za tisk na temnejša in močneje obarvana oblačila.

temni transferni papir za tisk na majice
Primer temnega transfernega papirja za tisk na majice.

BI RAJE NAJELI PROFESIONALNEGA TISKARJA ZA KVALITETEN TISK NA MAJICE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH TISKARJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene tiskarjev za tisk na majice

2. Priprava motiva

Za tisk na majice lahko uporabimo katerikoli motiv želimo – lahko izberemo dizajn ali fotografije, ki jih izdelamo sami, lahko pa tudi preprosto izbiramo med ikonami, ki jih najdemo na internetu. Najlažji postopek je, da izbrani motiv uvozimo v prazen wordov dokument in jo raztegnemo na želeno velikost in obliko. Če uporabljamo svetli transferni papir moramo sliko nujno zrcaliti, saj bo v nasprotnem primeru zrcalen odtis na majici, kar bo kakršenkoli tekst naredilo neberljiv. V primeru, da tiskamo s temnim papirjem, zrcaljenje ni potrebno. Ko smo zadovoljni s svojo matrico, jo za vsak slučaj poskusno natisnemo na navaden papir. Tako se lahko prepričamo, da je naš motiv brez napak in pripravljen na tisk.

> Preverite tudi: Povprečne cene grafičnih oblikovalcev: Cenik za grafično oblikovanje in Povprečne cene slovenskih tiskarn za tisk na majice


Tisk na majice kot način promocije ali za poseben dogodek? Profesionalni in preverjeni tiskarji iz vaše okolice ter si zagotovite unikaten motiv, ki bo pritegnil oči vsakega mimoidočega.


3. Priprava na tisk

Za tisk na majico bomo potrebovali gladko, ravno površino, zaščitno podlago ter likalnik. Najboljša za to je dovolj velika miza, pokrita z materialom, odpornim na vročino – priporočljiv je bombaž. Likalne deske niso priporočljive, saj so ozke in pogosto ne povsem enakomerne. Likalnik izpraznimo vode. Če na embalaži transfernega papirja ni navodil za nastavitve likalnika, ga nastavimo na visoko temperaturo in uporabimo nastavitev »suho«. Medtem, ko se likalnik segreva, izrežemo natisnjeni motiv iz papirja. Pomembno je, da smo natančni – kakršenkoli ostanek ne potiskanega papirja bo kasneje viden na majici. Pomagamo si lahko z nožem. S segretim likalnikom nato zlikamo majico, pri čemer posebno pozornost namenimo delu, na katerega bomo odtisnili motiv – kakršnekoli gube lahko uničijo tisk.

Izrezani motiv za tisk na majice.
Izrežemo samo motiv: odvečni papir bo viden na končnem izdelku.

4. Tisk motiva na majico

Če smo sledili vsem prejšnjim korakom, smo sedaj pripravljeni, da začnemo z dejanskim tiskom. V primeru svetlega transfernega papirja motiv tiskamo z licem navzdol (slika je obrnjena proti majici), če uporabljamo temnega pa z licem navzgor. Z likalnikom nato vsaj pol minute oziroma po navodilih kupljenega papirja pritiskamo na motiv. Pomembno je, da likalnik premikamo in toploto enakomerno razporedimo po papirju. Ko smo končali, izklopimo likalnik in počakamo, da se odtis ohladi na sobno temperaturo. To ponavadi traja nekaj minut. Odvečni papir nato previdno odstranimo oziroma odlepimo in naš odtis je končan.

Odstranjevanje transfernega papirja
Transferni papir po tisku odlepimo, kot prikazuje slika.

 

Samostojni tisk na majice je še vedno zabavna in prinaša zadovoljstvo ob ustvarjanju, hkrati pa predstavlja enostaven in efektiven način promocije ali osebnega izražanja. Vendar so majice, natisnjene s pomočjo transfernega papirja, pogosto zelo neobstojne – tisk začne izginjati že po nekaj pranjih. Zato vam za čim daljšo obstojnost oblačila toplo priporočamo, da se obrnete na strokovnjaka in si zagotovite tisk z daljšim rokom trajanja.


BI RAJE NAJELI PROFESIONALNEGA TISKARJA ZA KVALITETEN TISK NA MAJICE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH TISKARJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene tiskarjev za tisk na majice


  NASVETI ZA VAŠ DOM

  Revija z idejami in analizami cen preverjenih izvajalcev za gradnjo in obnovo.

  VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA

  Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.
  Vprašajte brezplačno >

  Skupna ocena bralcev
  [Skupaj: 1 Povprečje: 5]