Revija Nasvet strokovnjaka

Poceni tiskarna? Analiza cen tiskarjev za tisk (na majice, vizitk, nalepk, letakov, na platno, …)

tiskarna cene

Kazalo

ocena bralcev
4.9 od 7

Poslovneži, pa tudi navadni smrtniki velikokrat potrebujemo tiskarske storitve. A nas je malce strah stroškov tiskarne, kajne? Ali obstaja poceni tiskarna? Na primer, prijatelja želite za rojstni dan presenetiti z unikatnim darilom ali pa želite natisniti vpadljiv in učinkovit reklamni plakat. Morda potrebujete tisk vizitk za vaše podjetje, tisk na majice za fantovščino, tisk nalepk za udarno ulično marketinško akcijo, ali pa želite le podariti foto knjigo ali koledar. Morda se si omislili unikatna poslovna darila, kot so skodelice z natisnjenim logotipom ali USB ključki / powerbanki? Za takšne in drugačne priložnosti bo preverjena tiskarna s transparentnim cenikom pravi naslov. A koliko tisk zares stane? Cene tiskarjev v Sloveniji se namreč precej razlikujejo, predvsem glede na kvaliteto tiska (tiskarska oprema tiskarne) in naklade, torej kam in koliko komadov želite natisniti. Spodaj preverite povprečne cene za različne scenarije tiska, ki smo jih pridobili na podlagi ponudb / cenikov preverjenih tiskarjev v Sloveniji.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih tiskarjev.

Povprečne cene tiskarjev

tiskarna cenik

okvirna cena tiskanja
tisk na majice5 – 20 EUR / majico
tisk na platno15 – 200 EUR / platno
tisk letakov0,08 – 0,5 EUR / letak
tisk vizitk0,04 – 0,25 EUR / vizitko
tisk nalepk0,12 – 2 EUR / nalepko
tiskanje plakatov0,25 – 12 EUR / plakat
tisk JUMBO plakata1,5 – 6,5 EUR / kvadratni meter
tisk na skodelice2,5 – 17 EUR / skodelico
tiskanje vabil0,2 – 6,4 EUR / vabilo

Pridobite ponudbe / cene preverjenih tiskarjev

* Povprečne cene tiska tiskarn smo empirično izračunali na podlagi preko 470 ponudb strankam s strani preverjenih tiskarjev na Omisli.si/tisk. Cene so veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena tiskarne je najbolj odvisna od kvalitete tiska in števila naklade, izkušenosti tiskarjev ter morebitnih dodatnih storitev tiskarne (npr. dostava tiskovin ali zavijanje). Cene so okvirne, za točno ceno za vaš projekt pošljite povpraševanje preverjenim tiskarjem (zeleni gumb).

Preverite tudi: Tisk na majice: Povprečne cene za tiskanje majic in preverjeni tiskarji

Tiskarna cenik: Analiza cen tiskarjev v Sloveniji

Cene tiskanja so različne. Večina tiskarjev omogoča naročilo preko spleta, fino pa se je prej pozanimati o cenah na trgu, kar najhitreje storite preko Omisli.si/tisk. Na cene tiskarjev v Sloveniji vpliva izbira vrste tiska, zahtevnost tiska (ali gre le za črno beli tisk, barvni, zahtevne dizajne in različne reliefe, ipd.). Prav tako je pomemben želeni termin izdelave. Če potrebujete izdelke v roku enega ali dveh dni, boste zanje odšteli več, kot pa če jih potrebujete šele čez en teden, ko ima tiskar več časa za njihovo izdelavo. Količina izdelkov (naklada) prav tako pomembno vpliva na ceno tiskanja. Pri večjih količinah izdelkov je namreč vsak posamezen izdelek cenejši kot pa pri majhni količini izbranih izdelkov. Na koncu je tukaj še kvaliteta tiska, ki je najbolj odvisna od tiskarske opreme tiskarja.

Cene za tisk letakov

Letake običajno potrebujemo za promocijo dogodkov, storitev, ali podjetja/organizacije (npr. na sejmih in drugih dogodkih ali v trgovskih centrih, na ulici, itd.). Najboljša izbira za vas je, da oddate povpraševanje za tisk letakov preko Omisli.si/tisk, kjer zapišete svoje želje glede tiska letakov. Lahko izbirate med enostransko ali obojestransko poslikavo. Po želji je omogočena tudi plastifikacija letakov, izbirate pa med različnimi formati. Cene za tisk letakov so odvisne od izbranega formata in njihove naklade. Zelo pogosti so letaki formata A4.

Povprečna cena, ki jo poceni tiskarna zaračuna za tisk letakov znaša 0,08 EUR – 0,5 EUR / letak.

Pridobite ponudbe in cene za tisk letakov
 • 100 letakov (A4 format): 30 – 50€, 100 letakov (A5 format): do največ 40€
 • 500 letakov (A4 format): 60 – 100€, 500 letakov (A5 format): do največ 80€
 • 1000 letakov (A4 format): 80 – 130€, 1000 letakov (A5 format): do največ 110€
tisk letakov cena
Koliko stane tisk letakov?

Cenik za tiskanje majic (tisk na majice v tiskarni)

Tiskarna je pravi naslov, če potrebujete več enakih majic za udeležbo na zabavi, ali za delo v ekipi. V primeru, da tiskarju sami prinesete majico za potisk, plačate le tisk. Če pa naročite potisk majice pri tiskarju v celoti, plačate tudi ceno majice. V večini primerov je plačilo majice samodejno všteto v ceno tiska majice. Za nakup majice pri tiskarju lahko izbirate med moškimi ali ženskimi številkami od S do največ 2XL. Običajno tiskarji nudijo tisk majic ali puloverjev. Večina tiskarn ponuja tudi potisk otroških majic in celo oblačil za dojenčke. Lahko izbirate med enobarvnim ali večbarvnim tiskom. Pri potisku tekstila se barva sproti suši z industrijskim grelcem, zato je majica primerna za pranje na 30 – 40 stopinj v pralnem stroju. V kolikor potrebujete večje število enakih majic, vam tiskarne nudijo količinski popust (od 10 – 70%). Cena majic se ob vsakem naročilu razlikuje glede na velikost in način tiska.

Povprečna cena, ki jo poceni tiskarna zaračuna za tisk na majice znaša 5 – 20 EUR / majico.

Pridobite ponudbe in cene za tisk na majice

 

tisk majic cene
Tisk na majice vas bo stal vsaj 5 EUR.

Cenik za tiskanje majic je prilagojen glede na izbiro barv, zahtevnost potiska in količino izdelkov. Ob večjih naročilih vam je na voljo tudi količinski popust.

 

Vrsta in format tiska majice

Cenik za tisk na majice (brez majice)

Enobarven tisk (do A4 format)

5 – 10€

Enobarven tisk (A4 – A3 format)

12 – 15€

Večbarven tisk (do A4 format)

10 – 15€

Večbarven tisk (A4 – A3 format)

15 – 20€

Cena brez potiska:

 • majica: 2.50 – 5€,
 • pulover: 10 – 15€.

Za enobarvni potisk do A4 formata vključno s ceno majice boste tako odšteli približno 15 – 25€. Za večbarvni potisk in majico pa 25 – 30€. Pri naročilu večjih količin potiskanih majic poceni tiskarna običajno ponudi količinski popust. Za 100 kosov majic z enostranskim barvnim tiskom boste tako odšteli najmanj 4,5 – 5€ /kos.

Cena za tisk vizitk

Vizitka je prvi stik podjetja s potencialnimi strankami in širšo javnostjo. Zato je pomembno, da je privlačna in predstavi kontaktne podatke posameznika oziroma podjetja. Običajno oblikovalci vizitko opremijo z logotipom, sliko, različnimi barvami, QR kodo, motivi in kreativno pisavo. Ločimo različne vrste vizitk:

 • standardne velikosti, natisnjene na klasičen papir ali
 • prefinjene, z metalizirano srebrno ali zlato folijo, za katere boste odšteli malo več denarja.

Pri slednjih oblikah gre za kombinacijo različnih materialov in vrst tiskanja. Cena oblikovanja vizitk je odvisna od tega, ali oblikovalec že ima vaš logotip in oblikuje samo podlago vizitke ali mora logotip oblikovati posebej. Cena za tisk vizitk se poveča, če so vizitke natisnjene na poseben papir, potiskane z več barvami, reliefi in vsebujejo druge nadgradnje. Pogosto je možno dobiti tudi količinski popust, v kolikor naročite na primer več 100 kosov vizitk.

Povprečna cena, ki jo tiskarna zaračuna za tisk vizitk znaša 0,04 – 0,25 EUR / vizitko.

Pridobite ponudbe in cene za tisk vizitk
Tiskarna za oblikovanje in tiskanje poslovnih vizitk
Pri tisku vizitk se zelo pozna pri ceni, koliko vizitk želite natisniti.

 

Tisk vizitk (naklada) Cena za tisk vizitk
100 kosov 25 – 30€
500 kosov 35 – 40€
1000 kosov 40€ – 55€

Cenik za tisk nalepk (tiskarna cenik)

Samolepilne nalepke (etikete) je se običajno izdelajo na roli, zato preverite, če je v ceno tiska nalepk vključen tudi razrez. Nalepke uporabljamo za etiketiranje različnih predmetov ali ulične gverilske marketinške akcije. Lahko izbirate med nalepkami okroglih, ovalnih ali pravokotnih oblik in različnih velikosti (odvisno za kakšne izdelke jih potrebujete). Pri tisku nalepk bodite pozorni na to, da izberete zadostno količino a s tem ne pretiravajte – nalepke je potrebno na koncu še nalepiti. Običajno je na voljo tisk najmanj 50 do največ pet tisoč nalepk. Seveda so možna tudi obsežnejša naročila, ki jih morate oddati pravočasno, da bodo pripravljena do termina, ko jih potrebujete. Pri tisku nalepk lahko izbirate med tem, ali je samolepilna podlaga za nalepko bela, ali prozorna. Prozorne nalepke so običajno dražje.

Povprečna cena, ki jo tiskarna zaračuna za tisk nalepk znaša 0,12 – 2 EUR / nalepko.

Pridobite ponudbe in cene za tisk nalepk
CENA TISAKRNE ZA tisk nalepk
Tiskarna bo v veliko pomoč, če potrebujete veliko število nalepk za promocijo.

Cenik za tisk nalepk:

Tisk nalepk

Bela nalepka Prozorna nalepka

10 kosov

20 – 40 €

50 – 70€

50 kosov

50 – 60€

60 – 80€

100 kosov

60 – 70 €

90 – 130€

500 kosov

Do največ 100€

Do največ 150€

1000 kosov Do največ 120€

Do največ 250€

Cena za tisk na platno

Prenavljate hišo ali stanovanje in bi radi svoje najlepše spomine iz potovanj imeli vsak dan ob sebi? Odločite se za fotografije na platnu. Izberite svojo najljubšo fotografijo in jo dostavite priznanemu tiskarju, ki bo vaše spomine natisnil na platno. Lahko izbirate med potiskom platna z na primer 2 ali 3cm okvirjem, ali pa brez. Za potisk platna boste odšteli od 15 – 200€. Cena za tisk na platno je odvisna od velikosti platna, ki ga izberete in materiala, s katerim se fotografija natisne nanj. V ceno pa je všteto tudi napenjanje platna na lesen podokvir in obešanka. Ob nakupu potiskanega platna boste ga torej lahko uporabili že takoj, ko ga boste dobili.

Povprečna cena, ki jo poceni tiskarna zaračuna za tisk na platno znaša 15 – 200 EUR / platno.

Pridobite ponudbe in cene za tisk na platno

Preverite tudi: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

tiskarna za tisk na platno
Popestrite prazno steno v vašem domu s čudovito fotografijo. Cena za tisk na platno je prilagodljiva glede na velikost platna in zahtevnost tiska. Naj bodo vaši spomini z vami vsak dan. Odlična ideja za darilo.

Cenik za tiskanje plakatov in tisk JUMBO plakata

Kadar se odločite za tisk plakatov, bodite pozorni na izbiro pravega materiala za izdelavo. To velja predvsem v primeru, če boste plakate obesili na oglasne deske ali mesta, ki so izpostavljena zunanjim (vremenskim) vplivom. Plakati morajo biti trpežni, iz kakovostnega materiala, da jih dež in veter ne bosta poškodovala. Cenik za tiskanje plakatov je prilagojen glede na format plakata in količino naklade. Kadar izbirate dobro reklamo za vaše podjetje, organizacijo, ali dogodek, ki ga organizirate, poskrbite za dobro preglednost in grafično oblikovanje. Zelo pomembno je, da je reklamni plakat viden, kar pomeni, da so črke dovolj velike, da jih lahko vsakdo prebere.

Povprečna cena, ki jo tiskarna zaračuna za tiskanje plakatov 0,25 – 12 EUR / plakat.

Pridobite ponudbe in cene za tiskanje plakatov

Cene standardnih formatov plakatov (od najmanjšega približno 48 x 68cm do največjega približno 80x100cm):

 • 10 komadov = do največ 120€
 • 100 komadov = do največ 150€
 • 500 komadov = do največ 200€
 • 1000 komadov = do največ 250€
Tiskarna uredi tisk jumbo plakatov cena
Za JUMBO oglaševanje boste odšteli kar nekaj denarja, zato ne poskušajte privarčevati pri ceni tiska JUMBO plakata in s tem tvegati slabo kvaliteto ali obstojnost vašega sporočila.

Jumbo plakati so po navadi obešeni na velikih oglasnih panojih ob mestnih vpadnicah ali v bližini nakupovalnih središč. Dobro je, če poskrbite, da so ti nameščeni na mesta pod streho, ali vsaj premazani z zaščitnimi snovmi. To bo omogočilo daljšo obstojnost plakata. Cene tiska jumbo plakatov so prilagojene količini, formatu in tudi zahtevnosti tiska (veliko različnih detajlov in barvnih podlag).

Povprečna cena, ki jo poceni tiskarna zaračuna za tisk JUMBO plakata 1,5 – 6,5 EUR / kvadratni meter.

Pridobite ponudbe in cene za tisk JUMBO plakata

Ločimo različne mere in cene JUMBO plakatov:

 • 100 x 100cm, 10 kosov = do največ 140/150€
 • 150 x 100cm, 10 kosov = do največ 170/180€
 • 200 x 100cm, 10 kosov = do največ 200/220€

Najpogostejše dimenzije za jumbo plakate (tudi jumbo reklamne panoje) pa so 4000mm x 3000mm, 5040mm x 2380mm in 1400mm x 2000mm.

> Preverite tudi: JUMBO PLAKAT IN REKLAMNI PANO: CENA ZA ZUNANJE OGLAŠEVANJE V SLOVENIJI?

Cene za tisk na skodelice

Cena za tisk na skodelice je odvisna od vrste in velikosti izbrane skodelice. Na voljo so skodelice različnih vrst, na primer vključujejo tudi krožnik ali žličko in so lahko različnih velikosti. Za najpreprostejše potiskano skodelico boste odšteli od 1 – 5€. Priljubljene so tudi skodelice, ki ob stiku z višjimi temperaturami spremenijo barvo ali dizajn, ki je natisnjen na njej (na primer v skodelico nalijete vroč čaj in skodelica se obarva drugače). To so tako imenovane magične skodelice. Za tako potiskane skodelice boste odšteli malo več, od 15 – 30€. Potiskana skodelica z logotipom vašega podjetja je odlično promocijsko darilo za partnerje in zaposlene ali stranke. Za potiskano skodelico običajno odštejete do 10€, odvisno od barve skodelice kot podlage in motivov, ki jih želite na skodelici.

Povprečna cena, ki jo tiskarna zaračuna za tisk na skodelice znaša 2,5 – 17 EUR / skodelico.

Pridobite ponudbe in cene za tisk na skodelice
tiskarna za tisk na skodelice skodelica
Odlična izbira za poslovno ali rojstnodnevno darilo je potiskana skodelica. Tiskarna vam lahko izdela magično skodelico. Vse, kar morate narediti je, da vanjo nalijete vročo vodo in spremenila bo barvo ali motiv.

Cenik za tiskanje vabil

Cilj vabila je, da atraktivno pri prejemniku vzbudi zanimanje za udeležbo na dogodku. Vabila potrebujemo za različne priložnosti. Naj bo to krst otroka, birma, obhajilo, poroka, rojstni dan, praznovanje obletnice podjetja ipd. Tiskarna pogosto poleg tiska vabil nudi še oblikovanje vabil, pri čemer tiskarji upoštevajo vaše želje. Cenik za tiskanje vabil je prilagojen glede na material, na katerega je vabilo natisnjeno in načina tiskanja. Kadar izberete tisk manjšega števila vabil, je primeren digitalni tisk, ki je hitrejši in cenejši. Dobro vabilo je oblikovano in natisnjeno tako, da si ga prejemnik z veseljem shrani za spomin.

Povprečna cena, ki jo poceni tiskarna zaračuna za tisk vabil znaša 0,2 – 6,4 EUR / vabilo.

Pridobite ponudbe in cene za tisk vabil
tiskarna za tiskanje vabil
Pri izbiri vabil bodite pozorni na to, da mora biti privlačno in pritegniti pozornost prejemnika. Da bodo vaša vabila izdelana profesionalno, jih prepustite priznani tiskarni.

Da boste z vabilom naredili dober vtis, prepustite izdelavo preverjenim oblikovalcem, ki bodo z inovativnostjo in znanjem oblikovali čudovita vabila. Poskrbeli bodo za vizualno popolnost zunanje podobe vabila, kot tudi besedila v njem. Za že oblikovan vzorec vabila boste odšteli od 1 – 4€ in boste lahko sami napisali besedilo v notranjosti. Cene oblikovanja in tiskanja vabil so odvisne od vrste vabila – vabilo z zgibom ali brez. Za standardno obliko vabil z zgibom boste odšteli približno 50 – 80€ (do 50 kosov). Za enako količino vabil brez zgiba pa od 50 – 60€.

Tisk danes: Kaj vse vam lahko tiskar natisne v tiskarni?

Prve oblike tiskanja so se pojavile v Nemčiji, proti koncu 18. stoletja. To so konvencionalne / analogne tehnike tiskanja, ki so preproste, mehanične in jih ločimo: ploski/offset tisk, prepustni/sitotisk, globoki in visoki tisk. Skozi čas je tiskarna doživela korenite spremembe. Tiskarski stroji so postali bolj zmogljivi in napredni, kar omogoča hitrejše in enostavnejše tiskanje. Material za tisk, tiskarske plošče, črnila in papir so napredovali. Danes se na tiskarskem trgu vse več uporablja digitalni oziroma računalniški tisk. Ločimo: fotografijo, elektrografijo, magnetografijo, kapljični tisk, največjo novost pa predstavlja 3D tisk (npr tisk hrane ali materialov / modelov / prototipov, itd…). Kaj vse vam lahko tiskar natisne v tiskarni? Napredne tehnologije omogočajo potisk obeskov za ključe, podloge za miško, izdelavo stenskih ur, transparentov, foto tapet. Izdelajte lonček ali koledar z natisnjeno skupno fotografijo kot darilo.

Cenik tiskarn se razlikuje glede na medij, naklado

 

Tiskarna vam bo natisnila malodane vse, kar si omislite na vsakršen material oz izdelek. Načrtujete poroko in želite natisniti vabila? Tiskarna vam natisne unikatna vabila za poroko. Če organizirate dogodek, lahko v preverjeni tiskarni naročite tisk plakatov, letakov in vstopnic. Zelo pogost je tudi tisk na tekstil – majice, puloverje, kape, slinčke, predpasnike, spodnje perilo ipd. Če ste pisatelj in želite izdati knjigo ali pesniško zbirko, je poceni tiskarna logična izbira. Tiskar bo natisnil dogovorjeno naklado knjige in hitro boste začeli s prodajo. Pripravljate presenečenje, fantovščino ali dekliščino? Izdelajte samolepilne nalepke z zabavnimi poslikavami ali bolje, natisnite tematske majice. Za ulične marketinške akcije si omislite tisk udarnih in trpežnih nalepk. Ste se lotili novega projekta in vse, kar potrebujete so le še dobre tiskarske storitve? V veliko pomoč vam bo Omisli.si/tisk, kjer hitro preverite ponudbo vseh kvalificiranih tiskarjev blizu vas.

Je lahko poceni tisk tudi kvaliteten tisk? Najboljša ali najcenejša / poceni tiskarna?

Kvaliteta tiskanja se je skozi čas zelo spremenila. Danes so na voljo več materialov, izbirate lahko med številnimi tehnikami tiska in grafičnimi nadgradnjami izbranih izdelkov, tiskanje pa je postalo bistveno hitrejše in cenejše. Cene tiska se med seboj razlikujejo predvsem glede na medij (vrsto izdelkov), njihovo količino (naklado), zahtevnost tiska ter kvaliteto tiskarne. Seveda vsakdo želi priti do želenih izdelkov z najmanj stroški, ampak ali je lahko poceni tisk tudi kvaliteten tisk? Ni nujno, je pa možno. Lahko se zgodi, da boste za naročene izdelke odšteli zelo malo denarja, a ne bodo narejeni kvalitetno. To je lahko posledica zastarelosti tiskarske opreme ali neprofesionalnega odnosa tiskarne do strank. Zato svetujemo, da brskate med preverjenimi tiskarji na Omisli.si/tisk.

Poceni najboljša tiskarna cena

Profesionalni tiskar se bo posvetil tisku vaših izdelkov. V ceno tiska bo vključena tudi priprava izdelkov na tisk in celoten proces izdelave.V primeru, da potrebujete večjo količino enakih izdelkov (na primer poslovnih vizitk, plakatov za dogodek, nalepk, …) je boljše, če se odločite za izbiro priznane tiskarne. S tem si boste zagotovili, da bodo izdelki profesionalno natisnjeni in kvalitetni. Če ste v časovni stiski in natisnjene izdelke potrebujete v roku nekaj dni, je nujno, da se ne ozirate na ceno. Najcenejša oz. poceni tiskarna namreč v tem primeru ni najboljša izbira, saj se lahko zgodi, da se v tiskarni kaj zalomi. S tem ostanete brez izdelkov ali pa tvegate njihovo slabšo kvaliteto izdelave.

Kdaj je tiskarna (oz. tiskarji) najbolj iskana v Sloveniji?

tiskarna iskanost tiskarjev v Sloveniji cena
Tiskarji so v Sloveniji največkrat iskani v mesecu maju in novembru.

Glede na podatke na Omisli.si in analizo Google iskanj so tiskarji v Sloveniji najbolj iskani v mesecu maju in novembru. Poslovne potrebe tiska se skozi leto ne spreminjajo dosti in so konstanta. Mesec maj je bolj pogosta izbira za poroke in pri organizaciji poroke lahko igra poceni tiskarna veliko vlogo. Poskrbi namreč za izdelavo vabil, nalepk za okrasitev, izdelavo poročne foto knjige ipd. November pa je mesec, ko se tekoče leto končuje in podjetja/organizacije že zbirajo ideje, primerne za poslovna darila. Pri tem nastopi tiskarna, ki omogoča izbiro mnogih izdelkov. Vse, kar morate storiti je, da oblikujete vaš logotip (če ga že imate, je to za vas še boljše) in ga posredujete tiskarni.


PRIPRAVLJENI NAJETI TISKARNO?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH TISKARJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih tiskarn

ocena bralcev
4.9 od 7

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno