Revija Nasvet strokovnjaka

Poročni dodatki: Kaj vse si lahko (še) omislita na vajini poroki?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Skoraj na vsakem koraku nas spremljajo napotki in predlogi za organizacijo najlepše in nepozabne poroke. Kaj pa, ko imata že vse dobro premišljeno in želita vajin poročni dan obeležiti le še z dodatno piko na i? V nadaljevanju vam predstavljamo predloge, kako lahko različni poročni dodatki popestrijo to posebno priložnost. Morda pa ob tem dobita idejo, s čim ta dogodek narediti še bolj nepozaben. Omislita si izpolnitev vajinih želja in praznujta poroko v družbi svojih najdražjih.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih poročnih ponudnikov.

beli-konfeti-poroka
Zamislita si vajino poroko malce drugače. Namesto klasičnega posipanja z rižem, lahko poročni dodatki popestrijo vajin usodni da. Svatje lahko uporabijo milne mehurčke, bele konfete, cvetje, bleščice, ipd.

Foto stojnica / poročni foto booth

Najem priznanega poročnega fotografa za fotografiranje poroke  je gotovo ‘must have’. Veliko parov se odloči tudi za snemanje poroke. Lahko pa rezervirate priznanega ponudnika, ki bo na vaši poroki pripravil svojo foto stojnico. Dekoriral in opremil jo bo po vaših željah, skladno s tematiko oziroma barvno lestvico poroke. Tako se boste lahko fotografirali v čudovitem ambientu z vsemi svojimi najdražjimi, prav tako bodo foto stojnico lahko izkoristili tudi vaši svatje. V celotnem poročnem vrvežu namreč gotovo ne boste priča vsem zabavnim, smešnim trenutkom vaših gostov in po zaslugi foto stojnice ne boste ničesar zamudili. Še ena od možnosti pa je poročni foto booth z avtomatizirano izdelavo fotografij, kjer bodo za fotografije poskrbeli kar svatje sami. Pripravljen ambient, kjer se pod zaveso ali v zaprtem prostorčku lahko fotografirate, hkrati z dodatnimi pripomočki za fotografiranje. Natisnjeno fotografijo prejmete takoj in jo imate za spomin.  Tako si boste lahko po poroki ogledali vse fotografije in podoživeli prav vsak moment. Fotografijo v poročni opravi pa boste lahko posneli s prav vsakim izmed gostov.

>Preberite tudi: POROČNE OBLEKE: CENA IN KAJ VSE MORA IMETI SANJSKA OBLEKA ZA POROKO?

Napihljiva igrala in animacije za otroke

Vaša poroka pa lahko ostane za vedno zapisana tudi kot lep spomin v malih otroških glavah. Če ste izbrali poroko na prostem v poletnih mesecih, si lahko omislite napihljiva igrala, ki jih ponudniki dajejo v najem v različnih dimenzijah. Izberite glede na število povabljenih vaših najmlajših svatov. Omogočili jim boste nepozabno zabavo na napihljivem trampolinu z žogami, blazinami in baloni. Da pa bodo starši lahko brezskrbno uživali na poroki, lahko najamete varstvo za otroke z animacijo na poroki. Izkušeni animatorji bodo pripravili otroški kotiček, s sabo prinesli različne igre, pripomočke za poslikavo obraza, morda likovno ustvarjanje, ipd. Izbrali bodo storitve, ki so primerne številu otrok in njihovim starostnim razlikam. Za poroko v zaprtih prostorih je primerna priprava otroških kotičkov s knjigami, pripravo lutkovnih predstav, gledanjem risank, igranjem družabnih iger, ipd. Če pa se poroka zavleče do zgodnjih jutranjih ur, lahko varuška pazi na vaše otroke tudi med tem, ko ti ležejo k počitku. Svatje vam bodo hvaležni, tudi sami pa se boste na poroki lahko sprostili, če ste starši in bo za vaše male zaklade dobro poskrbljeno.

Food truck ali kulinarični kotiček na poroki

Ja, prav ste prebrali. Lahko si omislite food truck za pogostitev vaših svatov na poroki. Po dogovoru s ponudnikom lahko ta poskrbi za prigrizke in finger food skozi celotno poročno dogajanje, ali zgolj v popoldanskem oziroma večernem času med samim slavjem. Poskrbite lahko za tematski kulinarični kotiček, kjer strežejo najljubšo alkoholno pijačo za odrasle, ali pa otroški kotiček z najboljšimi sladkimi, slanimi in sadnimi prigrizki za vaše najmlajše. Če ste na primer ljubitelj sušija, je to lahko izbrana hrana, ki jo med drugim strežejo v vašem kulinaričnem poročnem kotičku.

poroka-kulinarični-kotiček-bar
Na vaši poroki si lahko omislite poročni bar, kjer bodo stregli vašo najljubšo pijačo skozi celoten dan ali cel večer.

Guestbook

Najpomembnejše dogodke v našem življenju si želimo ohraniti v spominu za vedno. In eden takih dogodkov je zagotovo poroka. Želimo si zapomniti tudi, s kom smo delili ta čudovit dan. Dobra ideja za to je guestbook, oziroma knjiga podpisov. Ker je v času poroke voščil in dobrih želja z vseh strani ogromno, kot mladoporočenca, ki se poleg vseh skrbi ukvarjata še z organizacijo, težko sledita vsakemu izmed njih, ali ohranita vse v spominu. Guestbook je zato priljubljen način, ki vam bo zagotovil podpis vseh gostov na vaši poroki. Lahko bodo pripisali želje in lepe besede, s katerimi vam želijo vse dobro na novi življenjski prelomnici. Obstaja vrsto edinstvenih načinov, kako zasnovati svoj guestbook. To je lahko knjiga, kamor se gostje vpišejo in pripišejo svoje želje. Ali pa leseno drevo želja, na katerega pritrdijo napisan listek ali leseno tablico. Lahko je zasnovan v obliki slike, ali pa je skozi okvir napeljana vrvica, na katero gostje pripnejo svoje napise. Izbire je veliko, če se radi lotite ustvarjanja različnih izdelkov, se načrtovanja guestbooka lahko lotite celo sami. Ali pa to prepustite v delo preverjenim mojstrom, ki izdelujejo čudovite izdelke.

Preberite tudi: POROČNE LOKACIJE: SEZNAM IN CENE POROČNIH LOKACIJ V SLOVENIJI (POROČNI OBRED / URADNI DEL IN POROČNA ZABAVA / SLAVJE / OHCET)

Poročne plastenke vode

Ideja, primerna predvsem za poroko v poletnem času, ko temperature segajo tudi preko 30°C. Naročita lahko paket vodnih plastenk, ki so potiskane z izbranim motivom. Lahko gre za serijski dizajn, kjer ponudnik le doda vajini imeni ter datum poroke. Možno pa je tudi oblikovati poseben, unikaten dizajn za plastenke, ki ga zasnujeta po svojih željah. Te bodo na voljo skozi celotno poročno dogajanje podnevi in bodo vam ter vašim gostom zagotovile hidracijo, da se okrepčate v tej vročini. Priročen način, da ostanete sveži skozi celoten dan.

Preberite tudi: POROKA IN CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?

Fotografiranje z različnimi napisi

Popestrite svoje poročne fotografije z izdelanimi napisi ter drugimi pripomočki za fotografiranje. Lahko so zasnovani na zabaven način in skupaj z vašimi najdražjimi boste ustvarili nepozabne spomine. Različne sete pripomočkov za fotografiranje lahko kupite, ali pa jih naročite za izdelavo po naročilu. Še ena dobra ideja za poročno fotografiranje pa je okvir. Lahko ga okrasite v izbranih barvah poroke, ali pa ga opremite z napisom vajinih imen in datumom poroke. Okvir bo prenosljiv in lahko ga boste uporabili s svojimi prijatelji, družino in drugimi, ter s tem ovekovečili spomine.

Poročni dodatki: Lesena poročna vabila

Omislite si poročna vabila z unikatnimi dizajni, oblikami in velikostmi. To so lahko vabila, izdelana iz lesa. Leseno poročno vabilo je inovativen način, kako pritegniti pozornost prav vsakega, ki ga bo prejel. Če ste pristaš naravnih materialov in ohranjate stik z naravo, lahko iz lesa izdelate celoten poročni repertoar. Izmenjajte si lesena prstana, svatom podarite lesene naprsne šopke. Na voljo so tudi poročni dodatki, s katerimi oštevilčita mize ali uredita sedežni red. Prav tako so leseni poročni dodatki lahko poglaviten dekorativni element na mizi s poročno pojedino.

leseni-poročni dodatki-torta
Leseni poročni dodatki so lahko pika na i vaše poročne dekoracije, tudi na poročni torti.

 

Spust metuljev ali belih golobic na poroki

Med tem ko nekateri pari priznavajo na tradicionalno posipanje z rižem, se drugi poslužujejo pihanja mehurčkov, obmetavanja s konfeti ali bleščicami, rožnimi cvetovi, ipd. Nekateri pa si zaželijo nekaj več. To je na primer spust metuljev na poroki. Indijska legenda pravi, da izpust metulja v nebo pomeni, da zakoncema želimo izpolnitev vseh njunih želja. V Sloveniji je vsaj en priznan ponudnik, ki omogoča izpust metuljev na poroki. Da pri tem živali niso poškodovane, poskrbi s tem, da jih za kratek čas ujame na lokalnem območju poroke in namesti v dovolj veliko škatlo. Zakonca jih ob določenem trenutku po danih navodilih izpustita in s tem ovekovečita začetek skupnega življenja na edinstven način. Jasno je, da kakršna koli uporaba živali mora biti dobro premišljena, načrtovana. Primerna je le za dogodke na prostem, pri čemer je ključno upoštevati tudi vreme in temperature.

izpust-metuljev-na-poroki
Kaj je še bolj romantično, kot izpustiti metulje na poroki, ki ponesejo dobre želje visoko v nebo.

Še ena od možnosti popestritve vaše poroke pa je izpust belih golobic. Tudi te imajo močno simboliko v različnih kulturah. Bela golobica je simbol miru, upanja in ljubezni, v krščanskem izročilu znana tudi kot sveti duh. Močna simbolika golobic označuje dobre lastnosti, čistost, zato je njihova uporaba primerna ob različnih slovesnostih, med njimi je tudi poroka. Ženin in nevesta lahko v skladu s poročnim obredom izpustita vsak svojo belo golobico. Ponudnik bo poskrbel za celotno organizacijo in pripravo dogodka, kot tudi za varstvo živali, preden ju bosta izpustila v nebo.

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno