Revija Nasvet strokovnjaka

Električar: Cena, pogosta vprašanja ter preverjeni električarji

električar-napeljava

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

eNe glede na to, kakšne elektro storitve iščete, mora biti električar, ki ga izberete, natančen, zanesljiv in strokovno podkovan. Še posebej pri napeljavi elektrike so življenjska doba elektroinštalacij in morebitne kasnejše nevšečnosti v veliki meri odvisne od kvalitete začetnega dela. Se sedaj sprašujete, kje najti električarja, ki bo dovolj zanesljiv in vam bo znal v vsaki situaciji optimalno svetovati ter pomagati? Predlagamo vam, da se obrnete na Omisli.si in se udobno izognete neprijetnim izkušnjam in potrati časa ter denarja. V spodnjem članku lahko najdete preverjene in ocenjene električarje – zagotovo boste našli tistega, ki vam bo najbolj ustrezal. Preberite tudi vse o cenah in najpogostejših vprašanjih.

ELEKTRIČAR: CENE

povprečne cene električarjev ter ceniki

18 EUR/m2

Pošlji povpraševanje električarjem

Vrsta električarske storitveCena električarja
Projektna dokumentacija400-600 €
Napeljava elektrike18 €/m2
IR paneli100-700 €/kos
Montaža svetil20-25 €/kos
Elektro omarica200-300 €/kos
Meritve elektroinštalacij100-300 €
Popravilo elektroinštalacij40-70 €/m2
Strelovodne elektroinštalacije700-1500 €/kos
Servis električnih aparatov30-40 €/h

Kontaktirajte preverjene električarje

Cene storitev, ki jih nudijo električarji ter ceniki

Cena električarja je najbolj odvisna od vrste storitev, ki jih želite, pa tudi od velikosti bivalnega prostora in različnih ponudnikov. Zaradi različnih storitev in specifičnih okoliščin je ceno elektroinštalacij zelo težko določiti, giblje se vse od 15 pa do 100 €/m2.


Najboljši električarji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih električarjev za elektroinštalacije

Če menite, da vam ljubi električar za elektro inštalacije manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Projektna dokumentacija

Dobro zastavljen načrt vam lahko pomaga pri bolj natančnem določanju cene celotnega projekta. Za načrt oziroma projektno dokumentacijo boste odšteli od 400 do 600 €. Čeprav se to na prvi pogled morda sliši veliko, boste kmalu ugotovili, da v primerjavi s celotnim projektom ni.

električar-načrt

Dober načrt pripomore k boljši organizaciji in bolj natančnemu določanju cene celotnega projekta.

Napeljava elektrike

Povprečna cena napeljave elektrike je 18 €/m2, možno je najti ponudbo tudi za precej manj ali več denarja. Za napeljavo elektrike v povprečni hiši boste potrebovali vsaj tri elektro omarice, od tega ena stane od 200 do 300 €.

električar-napeljava

Povprečna cena napeljave elektrike je 18 €/m2.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Meritve elektroinštalacij

Meritve elektroinštalacij, za katere morate skrbeti vsakih osem let, stanejo od 100 do 300 €. Veliko je odvisno od količine elektroinštalacij, različnih ponudnikov in seveda kvalitete opravljenih meritev. Svetujemo vam, da meritve prepustite strokovnjaku, ki vam bo po končanem delu sporočil rezultate. Popravila elektroinštalacij stanejo ponavadi od 40-70 €/m2, vendar je veliko odvisno od tega, kaj točno je treba popraviti.

Meritve so nujne za dobro vzdrževanje elektroinštalacij in vašo varnost.

Strelovodne inštalacije

Strelovodne inštalacije stanejo od 700 do 1500 €/kos. Sodobni strelovodi so izdelani tako, da so komaj opazni, kljub temu pa nudijo učinkovito zaščito objektov pred posledicami strel.

Za strelovodne inštalacije boste odšteli od 700 do 1500 €/kos.

Servis hišnih električnih aparatov

Cene za električarja se sicer najpogosteje izražajo v €/m2, včasih pa vam lahko električar računa tudi na uro. To je zelo pogosto pri servisu električnih naprav v hiši – ponavadi ura dela stane 30-40 €. Veliko pa je odvisno tudi od tipa in velikosti gospodinjskih aparatov. Pogosto morate upoštevati tudi dodaten strošek kilometrine.

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

električar-servis

Pogosto vam pri okvari gospodinjskih aparatov lahko pomaga električar, ki aparat popravi relativno hitro in ugodno.

Preberite tudi: HIŠNI SERVIS: CENIK IN PREVERJENI HIŠNI MOJSTRI ZA MALA HIŠNA POPRAVILA

Najboljši električar v Sloveniji: Kateri so najbolj iskani električarji?

V Sloveniji je na voljo veliko električarjev, med njimi so tudi UDC d.o.o., Gemax d.o.o., Klajder zaključna dela d.o.o., Tomislav Jakič s.p., Tomaž Klavora s.p., Metalon d.o.o., Elprima Group d.o.o., Roman Mohorič s.p., Eltro d.o.o., Miha Rems s.p., Jožef Vodovnik s.p., Dean Paparević s.p., Goran Ginoski s.p., Elektrointel Elvis Krantić s.p., Dida Hodžić s.p., Marcen d.o.o., Esva sistemi d.o.o., Zips d.o.o., …


ELEKTRIČARJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Bahovec Peter s.p., Elektro Pečaver d.o.o., Elpra d.o.o., Lado Jovanović s.p., Maksimović Milan s.p., Goran Kalamanda s.p., Elektro Treven s.p., Elpmond d.o.o., Entia d.o.o., Milan Štefanič s.p., Andrej Kušar s.p., Robert Tošnjak s.p., Sorel d.o.o., Elektro Kumer d.o.o., Peter Golob s.p., Leon Poštrak Orgl s.p., Matjaž Pahič s.p., Karl Glaser s.p., Enerson d.o.o., Milan Herega s.p., Nanomont d.o.o.

Kako pa v takšni široki izbiri najti strokovnjaka, ki bo zanesljivo in kvalitetno opravil delo? Predlagamo vam, da ne zapravljate svojega časa z iskanjem na lastno pest, ampak se obrnite na Omisli.si/elektricarja. Tukaj so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, ki vam bodo zagotovo znali pomagati. Preprosto pošljite povpraševanje in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza.

Preberite tudi: KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN

Pogosta vprašanja in odgovori za električarje

Kakšna je razlika med nizkonapetostnimi elektroinštalacijami in informacijskimi inštalacijami?

Nizkonapetostne elektroinštalacije služiju napajanju električnih naprav, razsvetljave in napeljavi elektrike. Informacijske elektroinštalacije pa so namenjene telekomunikacijskemu omrežju; telefoniji, internetu, klimatizaciji, protipožarni in protivlomni zaščiti ipd.

Preverite tudi: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Kaj moram vedeti o meritvah elektroinštalacij?

Meritev se nikar ne lotevajte sami, ampak delu prepustite strokovno usposobljenemu električarju. Zakaj so meritve elektroinštalacij sploh potrebne? S pomočjo rednih meritev lahko zagotovimo preventivo pred kratkimi stiki ali požari in na tak način zagotovimo varnost. Priporočljivo je, da jih električar izvede vsaj enkrat na osem let, v nekaterih primerih, kot je prenova, tudi pogosteje. Stanje strelovoda je treba pregledovati vsaki dve oziroma štiri leta (odvisno, za katero zaščitno kategorijo gre). Za elektro meritve boste odšteli od 100 do 300 €, veliko je odvisno od ponudnika, kvalitete opravljenega dela in seveda količine elektroinštalacij.

Preverite tudi: VODOVODAR: CENA IN PREVERJENI VODOVODARJI ZA VODOVODNE INŠTALACIJE IN POPRAVILA

Na kakšen način se lahko vgradijo elektroinštalacije?

Lahko se odločite za podometno ali nadometno vgradnjo, vgradnjo v beton, votle stene, inštalacijske kanale ali vgradnjo z neizoliranimi vodniki. Če želite podometno vgradnjo ali vgradnjo v beton, je pomembno, da to načrtujete pravočasno, saj se izvajata v začetku gradbenih del. Nadometna vgradnja je najbolj priporočljiva in pogosta v zelo vlažnih prostorih, vgradnja v inštalacijske kanale pa se ponavadi izvaja pri gradnji industrijskih objetkov in ne stanovanj. Če niste prepričani, za kateri način vgradnje bi se odločili, vam bo strokovno podkovan električar zagotovo znal najbolje svetovati.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Na kaj je treba biti pozoren pred napeljavo elektroinštalacije?

Zapomnite si, da je izbira zanesljivega električarja, ki bo delo opravil kvalitetno, najbolj pomembna. Preden se za nekoga odločite, se temeljito pogovorite z njim in razjasnite morebitne nejasnosti. Na forumu lahko preberete nekaj izkušenj in mnenj o električarjih, da se zagotovo izognete kasnejšemu razočaranju, pa vam predlagamo, da se obrnete na Omisli.si/posel. Za začetno napeljavo elektroinštalacij v novih objektih je namreč ključno, da se v zgodnjih fazah kvalitetno izvede, saj je večje napake kasneje veliko težje (in dražje) popravljati.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Kakšne so prednosti in slabosti pametnih elektroinštalacij?

Pametni dom postaja v zadnjih letih vse večji trend, saj ljudem lajša način življenja in dela bivanje doma vse bolj udobno ter enostavno. Pa se pametne elektroinštalacije resnično izplačajo? Če se sprašujete, koliko boste zanje odšteli, se odgovor skriva med 4000 in 6000 €. Lahko tudi precej več, odvisno, česa si želite. Cena je odvisna predvsem od velikosti doma in seveda vrste sistema, ki se ga odločite vgraditi. Nekoliko višji denarni vložek je zagotovo glavna slabost pametnih inštalacij. Ampak če ste navdušenci nad novo tehnologijo, je lahko to investicija, ki se vam obrestuje. Pametne inštalacije vas namreč lahko rešijo številnih skrbi in v napornih dneh marsikatero delo opravijo namesto vas.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Koliko stane prenova elektroinštalacij?

Svetujemo vam, da se najprej obrnete na strokovnjaka, ki bo znal natančno oceniti, kaj točno je treba popraviti/obnoviti in približno koliko boste za to morali odšteti. Popravila električne napeljave sicer stanejo med 40 in 70 €/m2, natančneje pa lahko ceno opredeli le električar, ko si ogleda vašo specifično situacijo.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Kdaj so električarji za elektroinštalacije najbolj iskani v Sloveniji in kako to vpliva na ceno?

električar-povpraševanje

Kot vidite, so električarji v Sloveniji glede na podatke omisli.si in analizo Google najbolj iskani meseca januarja, preostali del leta pa je povpraševanje relativno enakomerno. Višje povpraševanje lahko hitro prinese tudi višjo ceno, predvsem pa zasedenost terminov in manjšo dostopnost. Če se temu želite izogniti, vam svetujemo, da se na električarja obrnete dovolj zgodaj in si zagotovite svoj termin.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno