Hiša na ključ: Cena in kakšne vrste hiše na ključ obstajajo?

ocena bralcev
5 od 3

Če zaradi veliko obveznosti ne morete biti aktivno vključeni v postopek gradnje, je hiša na ključ prava izbira za vas. Prihranite čas in denar. Hiša na ključ je zgrajena do pete gradbene faze, kar pomeni, da ni samo zunaj gotova, ampak vključuje še stavbno pohištvo, strešno konstrukcijo, fasado, notranja pleskarska dela. Prav tako so dokončane vse inštalacije, talne obloge in notranja oprema. Hiša na ključ je primerna za vselitev takoj po končani izvedbi del. Pošljite povpraševanje in si zagotovite najlepšo zidano, montažno ali leseno hišo na ključ. Za vas smo raziskali, katere različne vrste hiš na ključ poznamo in kako se cenovno razlikujejo med seboj. Ne spreglejte pa tudi seznama najboljših ponudnikov, med katerimi lahko izbirate.

HIŠA NA KLJUČ: CENE

povprečna cena za hišo na ključ in ceniki

800-1400 EUR/m2

Pridobite 7 ponudb za gradnjo hiše na ključ

Tip hiše na ključCenaPrednostiSlabosti
Zidana hiša na ključ800-1250 €/m2Odpornost na vse vremenske vplive, uveljavljene tehnike zidanja, izvedba plačila na gradbene fazeDolgotrajna gradnja, večja možnost napak pri gradnji
Masivna lesena hiša na ključ800-1300 €/m2Varnost, udobje, ekonomičnost, ekološkost, hitra gradnjaLahko je nekoliko dražja, več prostora je potrebnega za gradbeno mehanizacijo
Skeletna hiša na ključ900-1200 €/m2Energetsko varčna, samozadostna, trdnost, hitra gradnjaManj odporna na vlago, pri lesu slabše kvalitete lahko pride do škripanja/pokanja
Modularna hiša na ključ700-1100 €/m2Hitrost gradnje, prilagodljivost, cenovna dostopnost, ekološkost, možnost dograjevanjaNizka izolacijska zmogljivost, do nedavnega ni bila namenjena celoletnemu bivanju

Brezplačno do ponudb za gradnjo hiše na ključ (preverjeni izvajalci)
izvedba-hiše-na-ključ-z-notranjo-opremo-svetila-peta-gradbena-faza
Hiša na ključ, ki jo bo ob upoštevanju vaših želja zgradil priznan mojster, bo vključevala tako nameščeno notranjo opremo in pohištvo, kot tudi svetila, ter zaključena slikopleskarska in druga izvedbena dela. Ustvarite si prijazen in udoben dom.

Montažna hiša na ključ

Cene montažnih hiš na ključ so različne, odvisne od velikosti površine kot tudi kvalitete materiala. Okvirna cena montažne hiše na ključ znaša od 900 – 1.400 €/m2. Montažna hiša na ključ pomeni, da je zaključena peta gradbena faza. Ta poleg osnovne konstrukcije, strehe, fasade in stavbnega pohištva vključuje tudi zaprte stene, dokončanje estrihov, izvedbo grobih kot finih inštalacij, zaključena keramičarska in slikopleskarska dela in vgradnjo vse notranje opreme. Z zaključeno peto gradbeno fazo je montažna hiša torej pripravljena na vselitev. Gradnja montažne hiše na ključ je hitra, prav tako pa je lažje predvideti končne stroške investicije.

MONTAŽNA HIŠA: VSE KAR MORATE VEDETI O MONTAŽNI GRADNJI

Zidana hiša na ključ

Z gradnjo zidane hiše na ključ prihranite tako čas, kot tudi denar. Zidana hiša na ključ je prav tako zgrajena do pete gradbene faze, torej končana so vsa gradbena, zidarska, krovska dela. Za vselitev je potrebna samo še notranja oprema. Kot naročnik lahko izbirate tudi med nizkoenergijskimi in pasivnimi zidanimi hišami na ključ. Za masivno gradnjo zidane hiše lahko uporabite opeko in beton, ali druge vrste naprednih materialov. Stroški zidane hiše na ključ so odvisni od velikosti in vrste objekta, kakovostnega razreda vseh ostalih vgradnih materialov in pohištva, vrste temeljev, stroškov predpriprave terena. Okvirna cena zidane hiše na ključ znaša od 750 – 1.300 €/m2. Res je, da je gradnja dolgotrajnejša v primerjavi z montažno hišo na ključ, a vendar se o vseh podrobnostih dogovarjate le z enim izvajalcem in s tem prihranite veliko časa in usklajevanja.

GRADNJA HIŠE: KOLIKO STANE HIŠA (CENA GRADNJE HIŠE)?

Lesene hiše na ključ

Brunarica ali lesena hiša na ključ je hitro izdelana in vam omogoča vselitev že v nekaj mesecih. Les je kot naraven material tudi dober toplotni in zvočni izolator, njegova montaža ni preveč zahtevna. Lahko izbirate med različnimi vrstami lesa in s tem sodelujete pri načrtovanju izgleda vaše hiše. Lesena hiša na ključ okvirno stane od 850 – 1.200 €/m2. Stroški so odvisni od izbrane vrste lesa, velikosti hiše, terena in seveda tudi ponudnika – izvajalca. Lesena hiša na ključ je poleg čudovite estetske privlačnosti tudi povezana z naravo, dobro izolirana in energetsko učinkovita.

lesena-hiša-na-ključ-cena
Les je gradbeni material, priznan po mnogih dobrih lastnostih. Preverite, koliko stane izvedba lesene hiše na ključ in uživajte udobje, ki ga zagotavlja lesena gradnja.

Skeletne hiše na ključ

Konstrukcija lesene skeletne hiše na ključ je izdelana iz pokončnih in prečnih stebrov, med seboj povezanih z veznimi elementi. Niso torej uporabljene plošče, kot na primer pri montažnih hišah. Lesena konstrukcija skeletne hiše je na zunanji strani prekrita z lesno vlakneno ploščo, na notranji pa z lepljeno ploščo. Je tudi dobro izolirana, s celulozo in lesnimi vlakni. Suhomontažna dela skeletne gradnje zagotavljajo, da je hiša hitro zgrajena. Prav tako gre za okolju prijazen način izdelave, z materialom, ki diha in ima dolgo življenjsko dobo.

Tipske hiše na ključ

Tipska montažna hiša na ključ je na trgu dostopna že po ceni 125.000 – 160.000 € za okvirno površino 130 m2. Čeprav tipska hiša pomeni standardni model, pa kljub temu lahko zahtevate izvedbo določenih sprememb in nadgradnje, skladno z vašimi željami. V tem primeru bo cena seveda višja. Tipska hiša na ključ je izdelana iz kvalitetnih materialov, njena gradnja pa je hitra.

MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Počitniška hiša na ključ

Počitniške hiše so običajno manjših dimenzij, pogosto pritlične, ali pa dvoetažne. Odvisno tudi od terena, kjer jo postavite. Lahko izberete zidan ali montažni počitniški objekt oziroma vikend. Najboljša izbira za vas je, da se odločite za gradnjo počitniške hiše na ključ. Tako bo poskrbljeno za vsa izvedbena dela in ne boste imeli dodatnih skrbi z usklajevanjem različnih izvajalcev. Po zaključenih delih pa bo vaša počitniška hiša pripravljena na vselitev in lahko se boste odpravili na počitnice ali dopust.

Modularne hiše na ključ

Ekonomsko učinkovita, modularna gradnja s kratkimi dobavnimi roki materiala vam omogoči takojšnjo vselitev v hišo. Ključna prednost modularne hiše je to, da jo lahko kadarkoli prilagodite svojim potrebam z nadgradnjo. Modularna zasnova namreč pomeni vnaprej izdelane elemente v proizvodnji, ki se na gradbišču le še povežejo v celoto. Začetno podobo hiše lahko potem kadarkoli dogradite oziroma nadgradite z enako izdelanimi elementi. Modularna hiša na ključ vam omogoči energijsko varčno bivanje. Njena izgradnja pa je kvalitetna in hitra. Okvirna cena za modularno hišo znaša od 840 €/m2 dalje.

ELEKTROINŠTALACIJE: KAJ VSE DELA ELEKTRIČAR IN KOLIKO STANE (CENE)?

Pritlične hiše na ključ

Pritlična hiša pomeni bivanje v enem nivoju. Ohranja stik z naravo in je praktična za uporabo, njena gradnja pa je racionalna. Pritlična hiša na ključ bo zgrajena v nekaj mesecih, hitreje kot dvoetažna hiša. Če za pritlično hišo na ključ izberete montažno ali modularno gradnjo, pa še dodatno prihranite čas. Pri izvajalcu lahko sklenete pogodbo za gradnjo pritlične hiše do želene gradbene faze. Najugodnejša izbira je pritlična hiša na ključ, torej zaključena v peti gradbeni fazi. S tem prihranite veliko časa in skrbi glede koordinacije različnih izvajalcev, saj za izvedbo v celoti poskrbi en sam.

Montažna garaža na ključ

Zaščitite vaše vozilo in imetje s hitro in kakovostno izvedbo jeklene montažne garaže na ključ. Na trgu je vrsta ponudnikov, ki so znani po dostopnih cenah in kvalitetni gradnji. Montažna garaža na ključ je lahko postavljena zelo hitro in vam zagotovi učinkovito zaščito pred zunanjimi vplivi. Prav tako jo lahko vizualno uskladite s fasado in drugimi elementi vašega doma, pri načrtovanju pa so upoštevane tudi vaše želje. Preverite tudi cenik za garažna vrata.

montažna-garaža-lastnosti
Montažno garažo prilagodite izgledu vašega doma, jo nadgradite s sončnimi celicami ali olepšajte z vgradnjo oken.

Hiša na ključ: Zakaj ja in zakaj ne?

Odločitev ni enostavna. Upoštevati morate vaš finančni proračun, možnosti gradnje, čas, v katerem bi radi, da je hiša dokončana, itd.

Hiša na ključ prinaša številne prednosti, kot je na primer hitrejša gradnja. Namreč v okviru izvedbe hiše na ključ se dogovarjate z enim izvajalcem, ki poskrbi za koordinacijo vseh ostalih podizvajalcev. Prav tako je ob izvedbi hiše na ključ lažje oceniti končne stroške že pred začetkom gradnje. S tem se izognete morebitnim zapletom v samem postopku gradnje, ki bi lahko povzročili tveganje za naknadne stroške. Poleg tega je večja verjetnost za zagotovljeno garancijo na izvedbo del.

Kot vsaka stvar na trgu, pa tudi hiša na ključ ima določene slabosti. Namreč pri izvedbi hiše na ključ je manj možnosti za nadaljnje oblikovanje hiše skladno z vašimi željami. Večino zahtev in idej morate tako vključiti že v začetnih fazah vzorčenja in načrtovanja. V kolikor pa sodelujete pri vseh gradbenih fazah, je več prostora za prilagajanje tudi tekom gradnje.

Pasivna hiša na ključ

Skeletna gradnja je najbolj primerna predvsem za izdelavo pasivnih in nizkoenergijskih objektov. Je namreč okolju prijazna, saj je v večji meri uporabljen material les. Ta omogoča dihanje objekta, energijsko varčnost in neposreden stik z naravo. Zagotovite si varčno bivanje z izgradnjo skeletne pasivne lesene hiše po ugodni ceni. Rezervirajte priznanega izvajalca in sodelujte pri načrtovanju. Ali pa se odločite za izvedbo skeletne pasivne hiše na ključ, ki je hitreje vseljiva.

gradnja-nizkoenergijske-hise-zidarstvo
Prihranite energijo z gradnjo nizkoenergijske ali pasivne hiše.

Preverjeni ponudniki za hiše na ključ v Sloveniji

Si predstavljate ta dober občutek, ko vaša hiša na ključ nastaja v dobrih rokah priznanega izvajalca? Navajamo nekaj najboljših slovenskih ponudnikov za gradnjo hiše na ključ, ki vam lahko uresničijo to željo. To so: Kager, Jaris, Marles, Inpro 22, Ytong, Rihter, Pirnar, Žiher, JUBHome, Ci Produkt, Bauta, Harco, Tesarstvo Mehlin, Lumar, Pergola, Jelovica, Riko Hiše, Aplus hiša, Košaki, Harco, Saint-Gobain gradbeni izdelki, Asfaltek, E-Netsi, Vizija Gradbeništvo, Pirnat Matjaž, GKMB, Inštalacije Grega, Energoplan, Milenko Jelić, Daibau Haus, Gradvin, Gradbeništvo Kos, Loghouse, Teograd, Final Gradnje, Fragment, Grating M team, Zelena Gradnja, A. D. Grup, AD Skupina, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
brezplačen vpis

pridobivanje strank omisli.si


…Triplan, Zir, Progros, Goran Kalamanda, Agović Senad, Pilon – G, Cabi, Grasvet, Šef-H, Moventa, Strabag gradbene storitve, Gradan, Julian Primus, Markasit, Jimi, Fundus, Kvader – gradbeništvo, Anče, Noblvila, Porthos Invest, Greening, Pro Ecotech, Agogradnje, Des Gradnje, Prima Immobilia, Strehe Fras, Demir, GMG Peter Žula gradbeništvo, F&J, Pigrad, Divinus gradbeništvo, Januzaj gradnje, GP Terakop, Komplet Gradnje, Javušnik, Betonica, Gradbeništvo BFŠ, Shari, T Matom, Kodrič, Pinino, Gradnje A&S in mnogi drugi. Ne izgubljajte časa z iskanjem in rezervirajte svojega izvajalca zdaj.

Zakaj uporabljamo frazo hiša na ključ?

Hiša na ključ v prenesenem pomenu pove, da ob zaključeni gradnji dobimo ključ v roke in se lahko vselimo. Namreč hiša na ključ je dokončana do pete gradbene faze. Poleg osnovne konstrukcije, strehe, fasade in stavbnega pohištva vključuje izvedene tako grobe kot tudi fine inštalacije. Prav tako tudi notranjo opremo, dokončana montažna dela znotraj hiše. Izvajalec torej poskrbi za vsa dela, vse kar potrebujete, je le še ključ in že se lahko vselite.

Hiša na delni ključ in hiša na polni ključ – kakšna je razlika?

Hiša, zaključena v četrti gradbeni fazi je hiša na delni ključ. To pomeni, da je dokončana zunanja gradnja konstrukcije in ostrešja. Hiša je od vseh strani zaprta, zaključena pa so tudi preostala gradbena in zidarska dela. Mojstri poskrbijo za izvedbo elektro, vodovodnih in strojnih inštalacij ter ogrevalnega sistema in namestitev toplotne izolacije. Na prvi pogled je seveda hiša na delni ključ cenejša od hiše na polni ključ. Toda zaključena je v 4. gradbeni fazi, torej je potrebna še izvedba pete gradbene faze, zaključitev vseh izvedbenih del in nakup notranje opreme. Torej sledi še cel kup stroškov.

Hiša na polni ključ pa vključuje že zaključena vsa izvedbena dela tako v notranjosti in zunanjosti. Poskrbljeno je tudi za namestitev sanitarne opreme, izvedbo finih inštalacij (na primer stikal in vtičnic), talnih oblog, svetil in lestencev. V peti gradbeni fazi se hiša opremi tudi z notranjo opremo in pohištvom, zato preverite tudi cene za vhodna vrata in interier. Pri hiši na polni ključ so v ceno všteta vsa zaključna dela, zato lahko vnaprej ocenite okvirne stroške končne investicije.

Brezplačno do 7 ponudb za gradnjo hiše na ključocena bralcev
5 od 3

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja