Slikopleskarstvo: Cena za pleskanje (barvanje / beljenje), kitanje sten in polaganje tapet

ocena bralcev
5 od 6

Vse manj je (dobrih) mojstrov, ki se ukvarjajo s slikopleskarstvom. Zato je ključno, da za prenovo vašega doma najamete kvalitetnega slikopleskarja. Na Omisli.si/slikopleskarja smo za vas pripravili analizo cen ponudb storitev preverjenih slikopleskarjev. Omislite si strokovnjaka za pleskanje knaufa, stropov, sten ali napušča. Naj vam slikopleskar pomaga pri polaganju ali odstranjevanju tapet, odstranitvi plesni ali glajenju in kitanju različnih elementov. Za kvalitetno slikopleskarstvo nakup storitev še nikoli ni bil tako enostaven. Preverite ponudbe mojstrov, trende pleskanja, ideje za vaš dom in odgovore na pogosta vprašanja.

Kazalo >

SLIKOPLESKARSTVO – CENE
povprečne cene slikopleskarskih storitev

≈ 1,1 – 14,3 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene slikopleskarje (ponudbe / cene)

 

Storitev slikopleskarjaCena storitve
Barvanje / beljenje sten in stropov (pleskanje)1,1 € - 3 €/m2
Glajenje in kitanje sten in stropov2,1 € - 4,4 €/m2
Kitanje + glajenje + pleskanje ometa in betona4,1 € - 6,7 €/m2
Kitanje + glajenje + pleskanje knaufa5,1 € - 7,6 €/m2
Strojno brušenje po kitanju in glajenju0,8 € - 1,5 €/m2
Barvanje fasade5,1 € - 8,7 €/m2
Polaganje tapet5 € - 10 €/m2
Odstranjevanje tapet2 € - 3 €/m2
Barvanje napušča10,5 € - 14,3 €/m2
Barvanje lesenih vrat, oken (+ okvirjev + podbojev)18,4 € - 23,8 €/m2
Barvanje lesene ograje4,1 € - 7,8 €/m2
Zaščita tal, pohištva, oken, vrat0,3 € - 0,5 €/m2
Sanacija in odstranjevanje plesni (kitanje, pleskanje)5,6 € - 8,4 €/m2

Kontaktirajte preverjene slikopleskarje

* Povprečne cene za slikopleskarstvo smo izračunali na podlagi javnih cenikov ter preko 1895 ponudb preverjenih slikopleskarjev na Omisli.si/slikopleskarja. Ceniki niso fiksni, ne vsebujejo ddv in veljajo za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena je najbolj odvisna od premaza, zahtevnosti pleskanja, ugleda ponudnika ter povezanih storitev. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim slikopleskarjem – zeleni gumb zgoraj.

slikopleskar-omislisi-cene-beljenje-pleskanje
Preverjeni slikopleskarji na Omisli.si/slikopleskarja vam bodo z veseljem pomagali.


Povprečne cene za SLIKOPLESKARSTVO in ceniki

Ko preverjate cene za slikopleskarstvo, bodite pozorni na vrsto storitve in količino del, ki jih obsega. Cene so namreč lahko zelo različne in segajo od 0, 8 € – 23, 8 €/m2. Preverite ponudbe in storitve slikopleskarjev.

Kitanje + glajenje + pleskanje knaufa

Ko gre za prenovo ali obnovo hiše / stanovanja, je potrebno poskrbeti tudi za mavčne plošče (knauf). Mavčne plošče so lahko sestavni del predelnih sten, mansard, ali pa oblagajo vaše stene in strope. Preden pa se lotimo pleskanja, je potrebno ustrezno kitanje. V tem postopku se zgladijo stiki med mavčnimi ploščami. Pri tem je ključno tudi glajenje, ki omogoča, da so mavčne plošče po celotni površini enako izravnane. Pravi mojster bo poskrbel tudi za namestitev bandažne mrežice in aluminijastih vogalnikov. Šele na koncu pa sledi pleskanje knaufa v željenih barvah. Cena za celotno izvedbo je od 5,1 € – 7,6 €/m2.

Pridobite ponudbe za kitanje, glajenje in pleskanje knaufa
pleskanje-stanovanja-barvitost-moderno
Prepleskajte vaše stanovanje v modernih odtenkih.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Kitanje + glajenje + pleskanje ometa in betona

Pred izvedbo slikopleskarskih del je potrebna ustrezna priprava ometa ali betona. Slikopleskar bo iz ometanih  površin kot so stene in stropi sprva odstranil vse nepravilnosti, potem pa nanje namestil izravnalno maso in jih ustrezno zgladil. To je ključno za pravilen oprijem kita. Pri kitanju in glajenju betona pa je postopek malenkost drugačen. Glajenje namreč poteka v treh slojih. Najprej z grobo izravnalno maso, kasneje pa z drugimi ustreznimi materiali, ki omogočajo fini oziroma gladki nanos. Šele nazadnje pri pleskanju ometa in betona sledi dejansko pleskanje v želeni barvi. Cena za kitanje, glajenje in pleskanje ometa ter betona je od 4,1 € – 6,7 €/m2.

Pridobite ponudbe za kitanje, glajenje in pleskanje ometa in betona

Barvanje / beljenje sten in stropov (pleskanje)

Pleskanje sten in stropov se sliši kot enostavno delo. Pa je res tako? Res je, da se tega lahko lotite sami, a zakaj bi si delali dodatne stroške in sitnosti? Prepustite barvanje / beljenje sten in stropov izkušenemu slikopleskarju. Poskrbel bo za ustrezno zaščito celotnega prostora in profesionalno prepleskal vse stene in strop. Cena za pleskanje sten in stropov od 1,1 € – 3 €/m2. Prepustite delo pravemu mojstru.

Pridobite ponudbe za pleskanje

Glajenje in kitanje sten in stropov

V kolikor je vaš strop obložen s knaufom, je smiselno, da ga ustrezno zaščitite in pripravite pred nanosom barve. Pomembno je kvalitetno glajenje in kitanje. To bo v polnem zanosu izvedel slikopleskar. Bistveno je namreč, da je podlaga ravna in gladka, saj bo le tako omogočen pravilen nanos končnega sloja. Cena za glajenje in kitanje sten ter stropov že od 2,1 € – 4,4 €/m2.

Pridobite ponudbe za glajenje in kitanje

Strojno brušenje po kitanju in glajenju

Pred zadnjim nanosom barve na stene ali strop, je pomembno strojno brušenje. To sledi po izvedbi kitanja in glajenja površine. Služi izravnavanju celotne podlage, da je pripravljena za nanos končnega dela – barve. Strojno brušenje je torej priprava na beljenje. Ker postopek ni tako enostaven in je potrebno vedeti, kako se uporabljajo določene naprave, prepustite to mojstrom. Cena za strojno brušenje od 0,8 € – 1,5 €/m2.

Pridobite ponudbe za strojno brušenje
strojno-brusenje-kitanje-glajenje-pleskarji
Za izravnavanje površine je potrebno strojno brušenje stene.

Barvanje fasade

Obstojnost barve vaše fasade je odvisna od vašega vzdrževanja, kvalitete pleskanja in zunanjih vremenskih vplivov. Slikopleskarstvo poskrbi za uporabo zaščitnih barv in premazov, ki omogočijo vaši fasadi dolgo življenjsko dobo. Obenem pa fasada izjemno polepša izgled vaše hiše. Lahko se odločite za klasično belo barvo, izbiro druge enovite barve, ali pa kombinacijo (dveh) barv. Prepustite delo izkušenemu izvajalcu. Cena od 5,1 € – 8,7 €/m2.

Pridobite ponudbe za barvanje fasade

Polaganje tapet

Popestrite vaše prostore s čudovitimi tapetami. Izberite želeno barvo ali vzorce, priljubljeno sliko in dodajte vašim prostorom posebno vrednost. Cena za polaganje tapet je odvisna od vrste tapet. Lahko se odločite za polaganje navadnih tapet, brez vzorca. Ali pa izberete tapete z vzorcem. Te običajno imajo zahtevnejši postopek polaganja, saj je potrebno upoštevati, kako je natisnjen vzorec. Zato so te tapete običajno dražje. Tapeto kupite v zvitku oziroma rolici, kar vam poenostavi njihovo lepljenje. Za polaganje tapet boste odšteli od 5 € – 10 €/m2. Upoštevati pa morate tudi ceno nakupa tapet, ki je lahko zelo različna.  Odvisna je od dovršenosti dizajna in materiala.

Pridobite ponudbe za odstranjevanje tapet

Odstranjevanje tapet

Želite zamenjati stare tapete na stenah, ali pa se jih za vedno znebiti? Obrnite se na izkušenega mojstra – slikopleskarja, ki bo poskrbel za učinkovito odstranitev. Cena že od 2 € – 3 €/m2. Odstranil bo tapete in poskrbel tudi za sanacijo lepila in drugih materialov, ki ostanejo na steni ali stropu.

cena-za-odstranjevanje-tapet
Ne mučite se z odstranjevanjem tapet. Slikopleskar bo to opravil hitro, z uporabo ustreznega orodja.

Barvanje napušča

Slikopleskarstvo vam zagotavlja kvalitetne storitve. Med drugim tudi barvanje napušča, nadstreškov, sten, fasade in različnih ograj. Cena za barvanje napušča oziroma opaža od 10,5 € – 14,3 €/m2. Opaž je smiselno prebarvati takrat, ko je njegova zaščita že oslabela. Ker je napušč običajno lesen, je barvanje ključno, saj s tem podaljšamo obstojnost lesenega materiala. Prav tako ga z barvanjem ustrezno zaščitimo. Če boste napušč redno vzdrževali, si boste zagotovili njegovo dolgo življenjsko dobo, sijaj in kvalitetno zaščito pred vlago. Pleskanje napušča je priporočljivo na vsakih 4 – 6 let.

Pridobite ponudbe za barvanje napušča

Barvanje lesenih vrat, oken (+okvirjev + podbojev)

Vaša hiša bo izgledala čudovito, če bodo vratni, okenski okvirji in podboji v isti barvi. Naj jih prebarva slikopleskar, ki na tem področju že ima izkušnje. Cena  za barvanje od 18,4 € – 23,8 €/m2. Izkušen strokovnjak bo vedel, kakšne barve lahko uporabi za ustrezen material. Hkrati bo poskrbel za ustrezno zaščito vrat ali oken, ter uporabil kvalitetno barvo. Na vašo željo bo vse prebarvane elemente na koncu tudi zaščitil z različnimi premazi, ki zagotavljajo obstojnost barve.

Pridobite ponudbe za barvanje vrat
slikopleskarstvo-barvanje-lesenih-vrat-oken
Zaščitite podboje vrat in okenske okvirje z ustrezno barvo in zaščitnimi premazi.

Barvanje lesene ograje

Ne delajte si skrbi z barvanjem lesene ograje. Naj za to poskrbi slikopleskarstvo. Cena za barvanje lesene ograje od 4,1 € – 7,8 €/m2. Ključno je, da so leseni elementi najprej ustrezno brušeni in enako gladki po celotni površini. Zatem sledi barvanje vsakega elementa posebej. Zagotovite si lahko kvalitetno prebarvano ograjo, saj slikopleskar ima obilo izkušenj s pleskanjem.

Pridobite ponudbe za barvanje ograje

Zaščita tal, pohištva, oken, vrat

Preden se lotite izvedbenih del na področju pleskanja, barvanja, kitanja, … je potrebno vse elemente ustrezno zaščititi. Predvsem so na udaru okna, vrata, pohištvo in tla. Če prepustite delo izkušenim izvajalcem, bo slikopleskarstvo poskrbelo za ustrezno zaščito. Za vzdržljivo zaščito je smiseln nakup podlage iz platna. Ta se ne bo zlahka strgala in vam bo zagotovila zaščito tudi v kotih prostorov. Je pa tudi pralna, kar omogoča ponovno uporabo. Če boste slikopleskarju že predhodno pripravili prostore in jih zaščitili, ne pozabite na kljuke. Lahko jih prekrijete z alu folijo, ta se ne bo tako zlahka poškodovala, ko boste kljuke uporabljali. Obvezna oprema pri zaščiti pa je tudi pokrivni lepilni trak. Ta je obstojen, trpežen in enostaven za odstranitev po uporabi. Za zaščito tal in pohištva boste odšteli le od 0,3 € – 0,5 €/m2.

zascita-tal-pleskanje-slikopleskar
Zaščita tal, pohištva, oken in vrat je cenovno ugodna in hkrati izjemno pomembna. Zakaj bi si naredili dodatno delo in dolgotrajno čiščenje? Razmišljajte vnaprej.

Sanacija in odstranjevanje plesni (kitanje, pleskanje)

Preden se lotite kitanja in pleskanja knaufa, sten ali stropov, je potrebna sanacija. Odstranitev plesni je pri tem ključna, saj se sicer materiali in barva na podlago ne bodo prijeli. Preverite cene za trajno odstranjevanje plesni, da ne poškodujete podlage. To pride predvsem v poštev, kadar obnavljate prostore. Cena za odstranitev plesni pred kitanjem ali pleskanjem že od 5,6 € – 8,4 €/m2.

Pridobite ponudbe za sanacijo plesni

Najboljši slikopleskarji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih slikopleskarjev

Loading

celoten seznam slikopleskarjev >

Če menite, da vam ljubo slikopleskarstvo manjka na seznamu, jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.
Ideje in trendi za barvanje / beljenje stanovanja (slike)

beljenje-stanovanja-cena
Ostanite pri klasični beli in prebelite vaše stanovanje. Tudi tako boste osvežili svoje prostore.

 

barvanje-stanovanjskih-prostorov-slikopleskar
Lahko pa uporabite bolj drzne barve in vaše prostore dodatno poživite.

 

mojster-za-pleskanje-kitanje-glajenje-stene-cena
Naj mojster poskrbi za preobleko vaših sten v stanovanju.

 

beljenje-pleskanje-stanovanja-slikopleskarstvo-zascita-prostorov
Izkušen strokovnjak bo poskrbel za pleskanje vašega stanovanja, kot tudi za zaščito pohištva in tal pred barvo.

 

prenova-obnova-stanovanja-pozivitev-prost
Prepleskajte vaše stene in si zagotovite prenovljen videz vašega stanovanja.

Ideje in trendi za barvanje fasade (slike)

barvanje-fasade-cena
Slikopleskar bo poskrbel za barvanje vaše fasade. Preverite cene za kvalitetno storitev.

 

fasada-barvanje-zive-barve
Oblecite vaš dom v fasado žive barve in mu omogočite, da izstopa.

 

barvanje-fasade-slikopleskarstvo-barvni-spekter
Preučite barvno paleto, preden se odločite za barvo fasade. Slikopleskarstvo vam bo na voljo z nasveti in predlogi.

 

moderna-hisa-barvanje-fasade
Z barvanjem fasade popestrite izgled vaše hiše.

 

barvanje-fasade-crna-barva
Črna barva fasade – zakaj pa ne?

SLIKOPLESKARSTVA SE LAHKO VPIŠETE BREZPLAČNO
TUKAJ


Ideje in trendi za polaganje tapet

polaganje-tapet-dekoracija-stanovanja
Kako enostavno, prebarvajte stene na belo in jih popestrite s tapetami.

 

polaganje-tapet-cena
Igrajte se z barvami in položite tapete, ki vas navdihujejo. Počutite se udobno v vsakem prostoru.

 

tapete-cena-izbira-slike
Preverite pri ponudniku, ali je mogoče oblikovati tapeto s svojo priljubljeno fotografijo.

 

slikopleskarstvo-cena-za-polaganje-tapet
Dekoracija vaših sten še nikoli ni bila tako enostavna. Preverite ponudbe slikopleskarjev za polaganje tapet.

 

ideje-za-posodobitev-stanovanja
Prepustite se svojemu okusu in izberite tapete, ki so vam všeč in vas navdihujejo.

 

dekoracija-stene-slikopleskar
Da tapeta služi svojemu namenu, mora biti nameščena skladno z vzorčkom. Prepustite to delo strokovnjakom.

Kateremu slikopleskarju zaupati?

Ko iščete pravega slikopleskarja za izvedbo del, preverite ponudbe različnih slikopleskarjev. Izbirajte med najboljšimi v Sloveniji, kot so: Painty, Pigment, Kalinero, Habat, Janez Remic s.p., Žitnik Borut s.p., Mojster barvit, Nuita, Špeh, 5ek, Dekor Plesk, Slikopleskarstvo Sašo Zaveršnik s.p., Zaključna gradbena dela in slikopleskarstvo Mulec, Mg Art, Denis Junger s.p., G – Grabušnik, Slikopleskarstvo Gregor Halič, Mac, Slikopleskarstvo Šket, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Boško, Jub, Pigment, Reniwax, Penzl, Martin Bajc s.p., Picaso, Vinex, SB, Valjček, Eje plus, Lakshmi, Sašo Pečan s.p., Andrej Kralj s.p., Bau Nova, Taleksander, Toma, Kokot, Janez Šumlak, Ljuboplesk, Mohar, Branko Dobravc s.p., Pro-Paint, Slikopleskarstvo Štorek, Rainer, Murko, Ralle, Bojan Ragolič s.p., Rene Drvenšak s.p., Slo Gradnje, Leon Poštrak Orgl s.p., Prima Immobilia, Elvaz, Novi okras, Branko Repina s.p., Ivan Kanjir s.p., Higiom, Allmont, Migal, Granik, Slikar Nova, Duval Inzeniring, Generom, Sms-Sanacija, Krajnc Pleskarstvo,

priznani-slikopleskarji-cena
Izbirajte med preverjenimi mojstri …

IŠČEMO DOBRE SLIKOPLESKARJE
BREZPLAČEN VPIS


Drvenšak, Eder, Zia, Predrag Jovanović, Akakos, Anatole, Andrej Ajdič s.p., Gp Smem, Ledina-Prevoz, Ivan Koren s.p., Dejan Šrumpf s.p., Peter Kapun s.p., Matjaž Mladenović s.p., Niko Potisk s.p., Top, Moj Pleskar, Praesent, Peros, Bene, Fehim Joldić s.p., Europainters, Stan Biro, Bojan Matej s.p., Jon, Slikopleskarstvo Volart, Marko Majcen s.p., Mark Plesk, Kvalitet, Jocoplesk, Aleš Oražem s.p., Mateja Flerin s.p., Euro Im, Milanović Saša s.p., IDS, Slikopleskarstvo d & b, Osmančevič Mesud s.p., Darjo Vidic s.p., Zoran Laušević s.p., Pleskarstvo Dragoljub Antić s.p., Neko Hanis, Slikoplast, Irfan Lozić s.p., Ivan Stojadinović s.p., Vodu, Peter Pahor s.p., Kazimir Cotič s.p., Jasmin Kekić s.p., Cvetko Vegan s.p., Brigita Ogrizek s.p., Debona,  idr. Obrnite se na Omisli.si/slikopleskarja, kjer so mojstri za vas že preverjeni. Zagotovite si kvalitetno storitev po ugodni ceni. Prihranite svoj čas in denar, ki bi ga namenili iskanju profesionalnega slikopleskarja. Mi smo to naredili za vas.

Slikopleskarstvo: Pogosta vprašanja in odgovori glede slikopleskarskih storitev

Preverite, katere so najbolj iskane storitve slikopleskarjev. Pred izvedbo slikopleskarskih del se posvetujte z izvajalcem. V nadaljevanju pa boste mogoče že predhodno našli odgovor na katero od svojih vprašanj.

Koliko stane beljenje stanovanja?

Barvo na stenah in stropu stanovanja je potrebno vsake toliko časa osvežiti. Tako vašemu domu omogočite čisto nov izgled. Lahko se odločite za nanos enake barve, kot jo imate sedaj, ali pa videz še dodatno posodobite, z izbiro drugačne barve. Cena za beljenje stanovanja je od 1,1 € – 3 €/m2. Naj slikopleskarstvo poskrbi za preureditev vseh prostorov. Lahko se odločite za enobarvne stene, ali pa kombinacijo različnih barv, poslikav, …

barvanje-stanovanja-koliko-stane
Preverite, koliko boste odšteli za barvanje celotnega stanovanja.

Ali lahko prepleskamo od otrok porisano steno (flumaster, barvice, voščenke, …)?

Otroci radi barvajo s flumastri, voščenkami in drugimi pisali. Seveda se ob igri lahko zgodi, da kaj napišejo ali narišejo tudi na steno. Če se to zgodi na mestih, kjer ne želite otroških poslikav, jih lahko prepleskate. Pomembno je, da barvo najprej poskušate odstraniti z vodo in uporabo neagresivnih čistil. Potem pa prepleskate z več sloji barve. Za boljše prekrivanje barvne stene lahko sprva nanesete enega ali dva sloja bele barve. Šele nazadnje pa nanesete barvo. Preverite cene pleskanja hiše ali stanovanja.

pleskanje-otroskih-poslikav-pomoc-slikopleskarstvo
Otroške risbice na sveže prepleskani steni? Mojster – slikopleskar poskrbi za vse.

Ali lahko prebarvamo tapete?

Odstranjevanje tapet je lahko zahtevno in dolgotrajno delo, če se ga lotite sami. Prepustite to strokovnjakom. Seveda pa obstaja tudi možnost, da tapet pred barvanjem ne odstranite. To sicer ni najbolj priporočljivo, saj barvane tapete niso tako obstojne. Bolj smiselno je, da najamete slikopleskarja, ki bo tapete odstranil, poskrbel za pripravo podlage. Potem bo nanesel svež sloj barve in vaše stene bodo spet izgledale fantastično.

Kako odstraniti plesen na steni?

Za sanacijo plesni na steni je najboljše poskrbeti takoj, ko jo opazimo. Saj je tako za naše zdravje kot tudi za steno plesen lahko zelo škodljiva. Najhitrejši način je, da plesen najprej obrišete z mokro krpo. Nato nanesete sredstvo za čiščenje plesni s pomočjo krpe. Lahko ga kupite v vseh bolje založenih trgovinah. Postopek ponovite, v kolikor po prvem nanosu niste zadovoljni z odstranitvijo, ali kupite bolj agresivno sredstvo. Nazadnje sledi nanos barve. Najbolje je, če uporabite barvo, ki vključuje sredstvo za preprečevanje nastanka plesni. Posvetujte se s strokovnjakom, ki se spozna na slikopleskarstvo.

Preberite tudi: ČISTILNI SERVIS: CENIK PONUDNIKOV ZA ČIŠČENJE STANOVANJA ALI HIŠE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, …)

Ali je možno dobiti točen predračun za slikopleskarstvo?

Na kratko, odgovor je da. Slikopleskarstvo vam po ogledu mora zagotoviti čisto natančen izračun stroškov (cena slikopleskarskih del in materiali). Tu boste našli točen popis del skupaj s količinami, cenami materiala in delom.

Dobro slikopleskarstvo po izdaji predračuna ne spreminja cene in bo račun torej enak.

Kako poteka delo dobrega slikopleskarstva?

Po ogledu stanja in prejemu predračuna slikopleskarstvo skupaj s stranko določi termin dela. Za tem izbrani slikopleskar rezervira datum, da bo res vse izvedeno tako in takrat, kot dogovorjeno. Pri Omisli.si priporočamo tudi sklenitev pogodbe, ki vse to definira. Če potrebujete pri tem pomoč, se obrnite na info@omisli.si.

Zatem bo mojster oziroma ekipa slikopleskarjev odmaknila in po potrebi zaščitila pohištvo, odstranila vtičnice, stenske slike, ure in tako dalje. Na koncu bodo seveda vse postavili na svoje mesto, da s tem nimate dodatnega dela.

Morebitne luknje bodo zakitane in zglajene, trdovratne stenske madeže pa bodo ostranili. Če je v prostoru problem s plesnijo, bo urejena tudi sanacija plesni s posebnimi premazi za plesen.

Nato sledi pleskanje, ki bi moralo biti končano še v istem dnevu.

Dobro slikopleskarstvo bo za sabo vse počistilo.

Kako se določi površina pleskanja? Ali se okna in vrata odštevajo?

Navadno slikopleskarstvo površin oken in vrat ne odšteje od skupnega izračuna kvadrature površin za pleskanje, beljenje oz. barvanje. Razen v primeru, če so zelo velika, npr več kot 3 kvadratne metre. Pri večjih površinah se navadno posebej obračunajo tudi špalete.

Ožji pasovi sten in razni utori in špalete se navadno obračunajo po tekočem metru. To pa se v nadaljevanju preračuna v kvadratne metre.

Kako se izračuna površina prostora za slikopleskarska dela?

Površina prostora za obračun slikopleskarskih del se izračuna tako, da se pomnoži višina in širina sten in stropov – te vrednosti pa se na koncu seštejejo.

Vrata in okna se navadno ne odštevajo od skupne kvadrature za pleskanje, razen, ko so ta zelo velika (npr. večja od treh kvadratov).

Kako se obračunajo slikopleskarske storitve?

Cene slikopleskarskih del so navadno obračunane na kvadratni meter, kos ali porabljen čas. Odvisno od slikopleskarja, količine in vrste del.

Koliko časa bo slikopleskarstvo potrebovalo za končanje? Kako dolgo trajajo slikopleskarska dela?

Čas slikopleskarskih del je relativen in odvisen predvsem od zahtevnosti projekta in obsega del. Večinoma so dela končana že v istem dnevu.

Pri nekaterih večfaznih delih pa je potrebno vkalkulirati tudi vmesni čas sušenja posameznih faz. Precej točno ceno vam bo slikopleskarstvo ponudilo po ogledu.

Kdaj je pravi čas za pleskanje stanovanja?

Najboljši čas za pleskanje stanovanja je poletje. Takrat so temperature v zraku višje in barva se na steni hitreje suši. Poleg tega lahko določeno pohištvo začasno umaknete v zunanje prostore, saj ni strahu, da bi bilo v stiku z vlago. Pozimi je v zraku več vlage, zato se barva počasneje suši. Za pleskanje stanovanja se je najbolje odločiti takrat, ko vas ne bo doma. Oziroma boste se lahko začasno umaknili v druge prostore, da ne boste v stiku z beležem in vonjem po barvi ter drugih sredstvih. Prav tako boste s tem slikopleskarju omogočili nemoteno opravljanje dela.

barvanje-tapet-cena-slikopleskarstvo
Odločite se za barvanje stanovanja v toplejših dneh. Barva se bo hitreje sušila.

Ali se izplača barvati lesena okna oz. vrata?

Barvanje lesa je smiselno, saj ne le, da poskrbi za lep izgled lesa, ampak ga hkrati tudi zaščiti. Leseni elementi imajo daljšo življenjsko dobo, če jih prebarvate. Zato poskrbite za svoja lesena okna ali vrata. Ker pa barvanje lesenih oken ali vrat ni tako enostavno, naj za to poskrbi slikopleskarstvo. Pravi mojster jih bo ustrezno zbrusil in poskrbel za nanos barve ter drugih zaščitnih sredstev.

Koliko stane obnova oken oz. vrat?

Ko se odločate za prenovo, preverite kakšne so cene za izvedbo določenih del. Obnova lesenih oken običajno stane od 100 € – 150 €/m2. V ceno je vključen celoten postopek, od odstranitve starih oken / vrat, vgradnje tesnil, … Prav tako je všteto glajenje in kitanje robov vratnega in okenskega oboka, ter barvanje oken ali vrat. Seveda pa je odvisno tudi od dotrajanosti prvotnih elementov.

preverite tudi cene za polaganje ploščic in prenovo kopalnice.

Kaj je to prašno barvanje?

Okolju prijazen postopek, pri katerem gre za lakiranje (predvsem) kovinskih elementov, je prašno barvanje. Kovinski izdelek mora biti pred barvanjem ustrezno kemijsko obdelan. Postopek priprave kovine na prašno barvanje je odvisen od vrste materiala in namena uporabe izdelka. Prašno barvanje je poleg kovine primerno tudi za jeklo, železo, inox, aluminij in cinkano jeklo. Na voljo imate izjemno širok spekter barvnih odtenkov, ki jih omogoča prašno barvanje. Prav tako pa je postopek znan po hitrem, enakomernem  in učinkovitem nanašanju barv. Barvani elementi so s prašnim barvanjem zelo zaščiteni pred zunanjimi vplivi, odporni pa tako na kemijske kot tudi mehanske vplive.

slikopleskarstvo-prasno-barvanje
Prednosti prašnega barvanja so zaščita pred zunanjimi vplivi ter izjemno visoka odpornost barvanih elementov.

Koliko stane barvanje fasade?

Fasada je zaradi različnih vremenskih vplivov v nekaj letih lahko zelo dotrajana. Osvežite svoj dom in namenite fasadi novo obleko. Cena za barvanje fasade že od 5,1 € – 8,7 €/m2. Preverite, kaj vam ponuja slikopleskarstvo in se odločite za priznanega mojstra, ki bo preoblekel vašo hišo / podjetje.

Preberite še: Hiter postopek kitanja sten

Katere storitve vse nudi slikopleskar?

Med trenutno najbolj iskanimi storitvami slikopleskarjev so zagotovo pleskanje, glajenje in kitanje sten ter stropov. Prav tako barvanje fasade, polaganje tapet in barvanje napušča ali ometa. Če se tudi vi ukvarjate s slikopleskarskimi storitvami, se SLIKOPLESKARJI brezplačno vpišite tukaj. Pozanimajte se, kdaj se lahko obrnete na slikopleskarja in si zagotovite kvalitetno storitev.

Kdaj so slikopleskarji najbolj iskani v Sloveniji?

slikopleskarstvo-cena-in-povpraševanje-v-Sloveniji
Slikopleskarji so v Sloveniji najbolj iskani v mesecu aprilu in avgustu.

Slikopleskarji so v Sloveniji zelo iskani skoraj celo leto. Tako kažejo podatki na Omisli.si in analiza iskanj v brskalniku Google. Največje povpraševanje za slikopleskarstvo je v mesecu aprilu in avgustu, ter marcu in novembru. Rezervirajte svojega mojstra pravočasno, da se vam bo lahko posvetil in pravočasno opravil svoje delo. Preverite cene, ponudbe in vse storitve slikopleskarja. Naj vaše stanovanje / podjetje / hiša zasije v povsem novi podobi.


IŠČETE SLIKOPLESKARSTVO?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH SLIKOPLESKARJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite cene in ponudbe preverjenih slikopleskarjev

ocena bralcev
5 od 6