Vodovodar: Cena in preverjeni vodovodarji za vodovodne inštalacije in popravila

ocena bralcev
4.7 od 3

Vodovodne inštalacije so sestavni del skoraj vsake malo večje obnove, gotovo pa novogradnje. Za vas smo odgovorili na pogosta vprašanja strank in analizirali cene, ki jih običajno postavi vodovodar za posamezne storitve. Da pa vam prihranimo čas z iskanjem vodoinštalaterja z izkušnjami, smo na Omisli.si/vodovodarja združili priznane mojstre. V kolikor potrebujete vodovodarja, čim prej oddajte povpraševanje, saj je vodoinštalater pogosto precej zaseden.

VODOVODAR: CENE

povprečne cene za vodovodne inštalacije in popravila ter ceniki

10-25 EUR/h

Vrsta vodovodnih delCena vodovodarja
Vodovodne inštalacije oz. napeljave200 € - 3000 €/kpl
Odmaševanje odtokov20 € - 70 €/uro
Montaža / vgradnja / menjava sanitarne opreme10 € - 80 €/kos
Montaža radiatorjev40 € - 80 €/kpl
Hišna kanalizacija1500 € - 3500 €/kpl

Kontaktirajte preverjene vodovodarje
vodovodar-cene-storitev-montaza-popravilo
Če iščete vodovodarja z izkušnjami, potem ste na pravem mestu.


Vodovodar – Cene in ceniki (cena ure vodovodarja)

Preverite, koliko stanejo posamezne storitve, za katere bo poskrbel vaš vodovodar.

Vodovodne inštalacije oz. napeljave (grobe / fine)

V osnovi vodovodne inštalacije ločimo na grobe in fine. Za grobe vodovodne napeljave lahko mojstri poskrbijo takoj, ko je končana izvedba nosilnih sten. Glede na razporeditev notranjih prostorov so izvedeni vodi s cevmi. Da znižate stroške izvedbe in si zagotovite maksimalno funkcionalnost sistema, je smiselno sanitarije namestiti horizontalno ali vertikalno ob kuhinjo oziroma druge prostore, kjer potrebujete dostop do vode. Cena grobih vodnih napeljav je približno od 1.700 € – 3.000 €/kpl. Odvisno tudi od količine materiala, ki se porabi za napeljavo in števila prostorov oziroma njihove razporeditve.

Kontaktirajte preverjene vodoinštalaterje za vodovodne inštalacije
vodovodne-instalacije-cena-storitve-mojstri-nacrtovanje
Za kvalitetne vodovodne napeljave, tako grobe kot fine, je ključen dober načrt.

Fine vodovodne inštalacije v kopalnici vključujejo montažo sanitarnih pripomočkov (umivalnik, kad, tuš, wc školjka, kopalniška armatura, ipd.). V kuhinji pa fine napeljave zajemajo montažo pomivalnega korita, priklop pomivalnega stroja, itd. Cena za fine vodovodne inštalacije znaša od 200 € – 600 €/kpl. Višina stroškov je odvisna od količine izbranih armatur in pripomočkov, kot tudi zahtevnosti montaže. Cenovno lahko tudi vsak posamezen element štejete posebej. Cena montaže v tem primeru znaša od 10 € – 90 €/kos.

Odmaševanje odtokov (čiščenje odtokov)

Zamašitev odtoka v kopalnici ali kuhinji zna biti zelo nadležno. Izkušen vodovodar bo s sodobno opremo odmašil odtoke, sčistil cevi in po dogovoru tudi pregledal cevi in odtoke s kamero. Če je razlog zamašitve tujek v cevi, se bo vodovodar tega najverjetneje lotil ročno. Za zahtevnejše zamašitve pa bo poskrbel z uporabo ustreznega orodja (zajle, prebojne glave, itd.) ali visokotlačnih naprav. Sčistil bo vaše odtoke in poskrbel za njihovo funkcionalnost. Cena za odmaševanje odtokov  znaša od 20 € – 70 €/uro. Višina stroškov je odvisna od zahtevnosti zamašitve in dostopa do cevi / odtoka. Cena je višja v primeru zahtevnejših zamašitev, ali otežene dostopnosti in izvedbe čiščenja.

Kontaktirajte preverjene vodovodarje za odmaševanje odtokov (ponudbe / cene)
odmasevanje-odtokov-postopek-cena
Redki so primeri, ko lahko za odmaševanje odtokov poskrbimo sami z odmaševalnimi sredstvi. Prepustite to delo mojstru, ki bo z ustreznimi pripomočki saniral zamašene točke vašega odtoka.

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

Montaža / vgradnja / menjava sanitarne opreme (tuš kabine, bojlerja, pipe, …)

Vodovodar bo poskrbel za učinkovito montažo vaše sanitarne opreme kot tudi sanitarne keramike. Cene vgradnje posameznih elementov so različne. Povprečno boste za montažo ali menjavo umivalnika / bideja odšteli od 40 € – 60 €/kos, za wc školjko od 50 € – 80 €/kos, montaža sistema za  prho ali kad stane od 70 € dalje. Montaža ali menjava wc kotlička znaša od 15 € – 35 €/kos, za menjavo ali vgradnjo pipe pa boste odšteli od 10 € – 40 €/kos. Uporaben nasvet, kopalniško opremo namontirajte še preden se lotite polaganja ploščic. Sicer lahko pride do neželenih zapletov, kot je na primer razbijanje ploščic. Mojstri vam bodo pomagali izbrati primerno opremo za vašo kopalnico ali sanitarije  in vam bili na voljo za morebitno svetovanje.

Kontaktirajte preverjene vodovodarje za vgradnjo sanitarne opreme (ponudbe / cene)
montaza-straniscne-skoljke-vodovodne-instalacije
Cena montaže straniščne školjke znaša od 50 € – 80 €/kos, montaža wc kotlička pa 15 € – 35 €/kos.

Montaža radiatorjev

Za izvedbo centralnega ogrevanja je potrebna montaža radiatorjev. To pomeni pritrditev nosilcev na steno, kot tudi razvod celotnega sistema. Prepustite to izkušenemu mojstru. Cena za montažo radiatorjev je od 40 € – 80 €/kpl. Višina stroškov je odvisna od izbire materiala, količine radiatorjev in zahtevnosti izvedbe.

Kontaktirajte preverjene vodovodarje za montažo radiatorjev (ponudbe / cene)

Hišna kanalizacija

Namen hišne kanalizacije je odvajanje odpadnih in meteornih vod. Za učinkovito izvedbo v večnadstropnih objektih je priporočljivo, da namestite kuhinjo pod kuhinjo, kopalnico pod kopalnico, itd. Okvirna cena za izvedbo hišne kanalizacije skupaj z zunanjo ureditvijo znaša 20 €/m2. Natančneje, boste za kanalizacijo odšteli od 1.500 € – 3.500 €/kpl. Odvisno od velikosti objekta in izvedbe terena. Kanalizacijski sistem je zunaj objekta priključen na javni kanal. Izvedba priključka cenovno znaša od 800 € – 2.500 €/kpl. Če pa pri že vzpostavljenemu kanalizacijskemu sistemu opazite pomanjkljivosti, je smiseln pregled kanalizacije. Cena pregleda znaša od 50 € – 90 €/h.

Kontaktirajte preverjene vodovodarje za hišno kanalizacijo (ponudbe / cene)

Preberite tudi: OBNOVA / ADAPTACIJA / PRENOVA KOPALNICE, MANSARDE, STANOVANJA IN HIŠE: CENE, TRENDI IN PREVERJENI IZVAJALCIPreverjeni vodovodarji za vodovodne inštalacije oz. kateremu vodovodarju zaupati?

Preverite, kdo je najboljši vodovodar z izkušnjami.


Najboljši vodovodarji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih vodovodarjev za vodovodne inštalacije in popravila

Če menite, da vam ljubi vodovodar ali vodoinštalater zavodovodne inštalacije manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Na spletu boste našli tudi Sanitop, H2ostop, Pritisk, Jeko, Odmaševalec, Odtok, Voka Snaga, Pralko, Ekopretok, Kanal, Bauhaus, Pilremag, Feroterm, Veto, Inpos, S-motiv, Instal, KM inštalacije, Artur, Termo, Vopin, Gracia, Perin, Pam, Zdenko Simonič, Zagoričnik Bojan, Gregor Intihar, Pirčk inštalacije, Kranjc Boštjan, Instalacije Pesan Ab, Borut Potočnik, Andrej Vodlan, Peter Podgoršek, Gorazd Ciperle, Luka Jezernik, Marjan Lužnik, Iglič Smiljan, Inštalacije Naraločnik, Kristijan Hacin, Koncilija Janez, Ivo Čakarić, Roko Lukaček, Hribar Darko, Edvard Poznič, Aqua Install Miloš Keržan, Strojne inštalacije Javornik, Gašper Vrhovnik, Marjan Kocman, Matic Repac, Fiting Iztok Antloga, Andraž Skumvač, Borut Juhart, Blaž Rutar, Volavšek, Var-Instal, Vodovodne inštalacije Maček, Nejc Košnik, Peteks, …

preverjeni-mojstri-za-vodovodne-napeljave
Zaupajte razvod vodnih napeljav v vašem domu mojstru, z zgodovino uspešno opravljenih projektov.

VODOVODARJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brez provizij ?
brezplačen vpis ?


… Promiterm, Inštalacije Razgoršek, Dolar Martin, V&P inštalacije, Janez Obu, Judež Blaž, Zvonko Manes, Škorc, Ivo Mont, Mavato, Pavel Inštalacije, Vlado Lorenci, Albin Androjna, Matic Čimžar, Ms inštalacije, Tehnogen elektro in vodovodne inštalacije, Dejan Jelušić, Jančar Peter, Plešec Doroteja, Grobljar, Inštalacije Veber, Rad-Bat, Inštalacije Podčedenšek, Cevo plin, Marjan Pesjak, Instalacije Abram, Instalacije Stare, Gorazd Štern, Branko Rojc, Hilman, Tvip, Skok Anton, Saje, Žibert Primož, Koprivec Franc, Monter, Inštalacije Marko Urbanija, M-Inštalacije, Srdar Gašper, Jože Ogorevc, Marko Podvratnik, Inštalacije Jamnik, David Studen, Instalacije Bric, Pevec Viljem, Instalacije Leopold Kopše, Da-Ma, Cevne instalacije Papež Anton, Inštalacije Gradišar, Strojne inštalacije Ivan Marijan, Hidrokefal, Termoting so le nekateri od številnih priznanih vodoinštalaterjev, ki jih najdete na Omisli.si/vodovodarja.

Vodovodar: Pogosta vprašanja in odgovori za vodovodne inštalacije

Za vas smo odgovorili na nekatera pomembna vprašanja v zvezi z vodovodnimi inštalacijami. V nadaljevanju pa preverite tudi, kdaj je vodovodar v Sloveniji najbolj iskan. Če pa se tudi sami ukvarjate z vodovodnimi storitvami, se lahko VODOVODARJI brezplačno vpišete tukaj.

Kakšna je cena ure vodovodarja?

Povprečna urna postavka vodovodarja znaša od 10 € – 20 €/h. Kadar pa gre za nujne intervencije, tudi izven delovnega časa vodovodarja, je postavka lahko višja.

Koliko stanejo vodovodne inštalacije?

Ločimo grobe in fine vodovodne inštalacije. Povprečna cena za vodne inštalacije znaša od 10 € – 25 €/m2. Cena pa je odvisna od izbire materiala, možnosti in zahtevnosti izvedbe ter razvejanosti vodovodnega sistema.

Preberite tudi: ELEKTROINŠTALACIJE: KAJ VSE DELA ELEKTRIČAR IN KOLIKO STANE?

Kakšne cevi so najbolj primerne za vodovodne inštalacije?

Cevi, ki se uporabljajo za vodovod, so dovolj trpežne, da vzdržijo pritisk vode znotraj cevi. Narejene so iz  dolgoobstojnih materialov. Najpogosteje uporabljen material za vodovodne cevi je polietilen (PE), ki se uporablja tudi v inštalacijah ogrevalnega sistema. Odporen je na visoke temperature, kisline in topila ter korozijsko obstojen. Polietilenske cevi so primerne za razvod hišnih vodovodnih inštalacij, saj so zelo fleksibilne, zato njihova montaža ni zahtevna. Prav tako jih odlikuje visoka tesnost in enostavno spajanje.

polietilenske-cevi-enostavna-montaza
Fleksibilnost in enostavno upogibanje polietilenskih cevi zagotavljata njihovo enostavno montažo.

Večplastne cevi so izdelane iz kombinacije umetnih materialov. Najpogosteje sta to aluminij in polietilen. So zlahka upogljive in omogočajo enostavno spajanje. Prav tako jih odlikuje dolga življenjska doba, primerne pa so za vodovodni ali ogrevalni sistem, ter za sistem hlajenja.

pocinkane-cevi-za-vodovodne-napeljave
Ena pomembnih lastnosti pocinkanih cevi je, da so zaščitene proti rjavenju. Prav tako imajo dolgo življenjsko dobo.

Dandanes manj pogosteje zasledimo pocinkane cevi v hišnih vodovodnih inštalacijah. Nadomestile so jih namreč plastične, oziroma polietilenske cevi. Se pa pocinkane cevi še vedno uporabljajo predvsem ob nadometnih ali predstenskih vodnih inštalacijah. Odlikuje jih dobra zaščita pred rjavenjem in trpežnost. So pa neupogljive, kar je lahko izziv pri njihovi montaži.

Koliko stane priklop na vodovod?

Stroški za priklop na javni vodovod znašajo približno 100 €. Te cene lahko preverite tudi na forumu. Za celovito izvedbo vodovodnega priključka pa boste odšteli malenkost več in sicer od 150 € – 350 €. Na ceno pomembno vpliva vrsta vodovodnega priključka (ali gre za stalni priključek, namenjen uporabi v gospodinjstvu, industriji ali javni rabi; ali pa začasni priključek v času gradnje objektov, javnih prireditev in sejmov), kot tudi občina, v kateri se priključek izvaja. Namreč za priklop na javni vodovod je potrebno urediti določeno dokumentacijo in pridobiti soglasje za priklop na vodovod, dokazilo o lastništvu parcele, gradbeno dovoljenje, soglasje za prekop ceste in soglasja lastnikov sosednjih parcel. Potrebno pa je predložiti tudi projektni načrt za izvedbo.

 

Zakaj je račun za vodo višji kot običajno?

Če opazite neobičajno višji račun za vodo, je smiselno preveriti vaše vodovodne inštalacije. Morebiti pušča pipa, ali kotliček za straniščno školjko, itd. Če ne opazite nobenih sprememb ali poškodb, se obrnite na vodovodarja. Vzrok visoke porabe vode je lahko namreč poškodba v ceveh vodovodnih inštalacij in drugih, težje dostopnih ventilih. Vodovodar vam bo pomagal odkriti vzrok in sanirati poškodbo.

Koliko stane obnova vodnih inštalacij v kopalnici?

Zamenjava vodnih inštalacij, sanitarne opreme in keramike stane od 600 €/m2. V to ceno ni všteto polaganje ploščic in priprava podlage. Seveda pa so stroški odvisni od izbire materiala in opreme, ter dotrajanosti že obstoječih kopalniških elementov ali zahtevnosti morebitnih poškodb.

Preverite tudi: Strojne inštalacije: Vse kar morate vedeti!

 

Kakšna je razlika med nadometnimi in podometnimi vodnimi inštalacijami?

Pri izvenstenskih vodnih inštalacijah so cevi speljane ob steni. Tako so lažje dostopne za kasnejša popravila ali dodatna dela. Takšen način napeljave je pogostejši, kadar gre za obnovo starejših objektov in inštalacije. Podometne vodne inštalacije pa vključujejo cevi, ki so napeljane v steni. Tako so težje dostopne za morebitna popravila, prednost pa je, da ne ovirajo uporabe prostora, saj jih ne vidimo.

Kdaj najpogosteje načrtujemo vodovodne inštalacije in kdaj so vodovodarji najbolj iskani?

vodovodar-povprasevanje-v-Sloveniji
Povpraševanje za vodovodarje je najvišje v mesecu novembru.

Analiza podatkov na Omisli.si in podatkov, ki jih stranke googlajo v zvezi s to temo kaže, da so vodovodarji v Sloveniji najbolj iskani v mesecu novembru. Sicer pa je povpraševanje po vodovodnih inštalaterjih visoko kar vse leto. To potrjuje, da je vodovodar poklic, ki ima v družbi pomembno vlogo. Namreč vsak objekt potrebuje dovod do pitne vode in odvajanje odpadnih ter meteornih voda, za kar potrebujemo vodovodne inštalacije.

Kontaktirajte preverjene vodovodarje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
4.7 od 3