Pravilno pripravljena zelenjava je dobra kot meso

ocena bralcev
0 od 0

Nekateri ljudje so prepričani, da jedilnik, ki ne vsebuje mesa, ni popoln. Z njimi se zagotovo ne strinjajo vegetarijanci in vegani, vendar so vseeno velikokrat prikrajšani za dober in polnovreden obrok. Čeprav je danes na voljo ogromno sestavin, iz katerih lahko pripravimo kakovostno in raznoliko hrano brez mesa, ki ne vključuje le ocvrtega sira ali vnaprej pripravljenih in zamrznjenih zelenjavnih zrezkov, marsikdo še vedno misli, da ponudniki hrane ne pripravljajo dobre vegetarijanske ali veganske hrane, zato o ponudbi niti ne povprašajo.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Mi smo prepričani, da se lahko dober jedilnik pripravi tako, da je glavna sestavina meso ali zelenjava. Ni namreč pomembno, če hrana vsebuje meso ali ne, pomembno je, kako jo pripravimo. Pravilna izbira sestavin v kombinaciji s pravimi začimbami lahko prepriča še tako zapriseženega mesojedca.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

Eno prvih vprašanj pri pripravi ponudb za naše stranke je, ali imajo med povabljenci kakšnega vegetarijanca ali vegana. Težiti je namreč treba k temu, da se tudi njim ponudi polnovreden obrok ter niso omejeni le na solate in določene priloge. Težava pa nastopi zaradi dejstva, da je na tržišču na voljo ogromno zamrznjenih polpetov in drugih oblik vegetarijanske oz. veganske hrane, zato ponudnike hrane pogosto zamika, da bi preskočili kakšen korak in naročili že vnaprej pripravljene izdelke. Zakaj tega ne počnemo?Zadovoljstvo pride z izzivom

Samostojna priprava okusne in zdrave vegetarijanske hrane pa ni misija nemogoče, je le izziv. Zakaj ne bi pripravili polpetov iz špinače oz. bučk ali pa špinačnih čevapčičev za piknik? Kaj pa pravite na veganske zrezke iz sončničnih semen?

Mi jih ponavadi pripravimo iz naslednjih sestavin:

 • 2 veliki čebuli,
 • 150 g sončničnih semen,
 • 450 ml vode oz. dolivajte po potrebi,
 • kruhove kocke,
 • 1 strok česna,
 • majaron,
 • zelenjavna jušna kocka,
 • drobtine,
 • sol,
 • poper,
 • peteršilj.

Postopek priprave

Čebulo prepražimo na malo olja in dodamo zmleta sončnična semena. Začinimo s soljo, poprom, jušno kocko in majaronom ter dolijemo vodo. Mešanico zavremo. Nastalo maso damo v skledo, ji dodamo krušne kocke, česen in peteršilj ter pustimo stati 20 minut. Po preteklem času poskusimo narediti polpete. Če je masa premehka, dodamo drobtine, v nasprotnem primeru dolijemo malo vode. Polpete ocvremo v ponvi, odcedimo na papirnati brisači in postrežemo.

Priprava veganske hrane vašemu izbranemu ponudniku na www.omisli.si/catering ne bo povzročala posebnih težav, poskrbite le, da bo pravočasno obveščen o posebnih zahtevah glede hrane in pijače. Zagotovite svojim vegetarijanskim ali veganskim gostom enake možnosti izbire hrane kot ostalim.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov
ocena bralcev
0 od 0