Revija Nasvet strokovnjaka

5 načinov, kako poceniti vaš poročni catering

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Ta številka vas utegne presenetiti: 30% poročnih izdatkov boste namenili hrani. Če je vaš proračun za nizek, imamo za vas odlično novico: Poročni catering je lahko drag ali poceni, torej lahko prihranite veliko denarja.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih catering ponudnikov.

V nadaljevanju članka je 5 nasvetov, kako poceniti poročni cateing, tukaj pa je še dodaten kratek seznam nevsakdanjih idej, kako prihraniti pri stroških poročne pogostitve:

  1. Izberite manjši kraj za poroko: Poiščite intimno prizorišče, ki bo zmanjšalo število gostov in s tem stroške hrane in pijače.

  2. Organizirajte samopostrežni bife: Namesto klasične postavitve miz z natakarji, pripravite samopostrežni bife, kjer si gostje sami postrežejo s hrano. To bo zmanjšalo stroške osebja.

  3. Uporabite lokalne sestavine: Sodelujte s catering podjetjem, ki uporablja lokalne sestavine in sezonsko hrano. Tako boste zmanjšali stroške prevoza in hkrati podprli lokalno skupnost.

  4. Izberite manjše porcije: Ponudite manjše porcije hrane, da zmanjšate količino zavržene hrane in s tem stroške.

  5. Omejite izbor alkoholnih pijač: Namesto odprtega bara ponudite omejen izbor alkoholnih pijač, kot so vino, pivo in en ali dva koktajla. To bo zmanjšalo stroške pijače.

  6. Ponudite finger food: Namesto običajnih predjedi, ponudite finger food ali kanapeje, ki so običajno cenejši in omogočajo večjo raznolikost okusov.

  7. Ustvarite tematsko pogostitev: Izberite temo, ki vam omogoča uporabo cenejših sestavin, na primer piknik poroka s sendviči in solatami ali italijanska poroka s testeninami in pico.

  8. Najemite food truck: Namesto tradicionalnega cateringa najemite food truck, ki ponuja unikatno in cenovno ugodno možnost za pogostitev gostov.

  9. Ponudite sladice namesto torte: Namesto drage poročne torte ponudite različne sladice, kot so piškoti, pecivo ali sladoled, ki so običajno cenejši in omogočajo večjo izbiro.

  10. Uporabite dekoracijo z užitnimi sestavinami: Namesto drage cvetlične dekoracije uporabite užitne sestavine, kot so sadje, zelenjava ali sveže zelišča, ki jih lahko gostje pojedo. To bo prihranilo denar na dekoraciji in hrani.


PRIPRAVLJENI NAJETI POROČNI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV
(LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Kontaktirajte ponudnike za poročni catering

poročni catering 1
Poročni catering naredi piko na i poroke.

Poročna pogostitev v restavraciji ali poročni catering: Prednosti in slabosti

Poročni catering Restavracija
Prednosti
Finančna fleksibilnost Več možnosti prilagajanja cenovnega razreda in izbire jedi glede na vaš proračun. Ponudba in cene so običajno fiksne, kar omejuje prilagodljivost.
Prilagodljivost menija Možnost sestavljanja lastnega menija, ki ustreza vašemu okusu in tematiki poroke. Omejene možnosti prilagajanja menija, ponudba je pogosto standardna.
Količina hrane Natančnejše načrtovanje količine hrane glede na število gostov, zmanjšanje zavržene hrane. Restavracije ponujajo določene porcije, kar lahko vodi v več zavržene hrane.
Dekoracija in postavitev Popolna prilagoditev dekoracije in postavitve prostora glede na želje para. Omejena prilagoditev dekoracije in postavitve, saj je treba upoštevati obstoječe pogoje restavracije.
Slabosti
Organizacija in koordinacija Večja odgovornost za organizacijo in koordinacijo cateringa, osebja, dekoracije in postavitve. Restavracija prevzame večino organizacijskih nalog, kar zmanjšuje stres.
Stroški najema prizorišča Dodatni stroški za najem prizorišča, če ga ni vključeno v ceno cateringa. Najem prizorišča je običajno vključen v ceno restavracije.
Osebje Potreba po najemanju dodatnega osebja (natakarji, kuharji), če ni vključeno v ceno cateringa. Osebje je že vključeno v ceno restavracije.
Pijače Možnost ločenega naročila pijač, kar lahko poveča stroške. Pijače so običajno vključene v ceno menija, kar omogoča boljši pregled nad stroški.

5 nasvetov, kako poceniti poročni catering

1) NE naredi sam!

Čeprav se zdi dobra ideja in ceneje, vas lahko samo organiziran poročni catering stane več, kot najem profesionalnega in preverjenega catering ponudnika. Tudi če vam hrano pripravijo prijatelji, boste morali le-to na licu mesta pogreti ali ohladiti. Nekdo bo moral streči, četudi imate v mislih samopostrežni bife. Morda boste morali najeti ali kupiti hladilne sisteme in posodo. Vštejte pa tudi tono stresa, ki si ga boste tako nakopali. Izkušen catering ponudnik izniči vse te skrbi.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji?

2) Ne postrezite obroka

Najdražji so popoldanski obredi, kjer gostje pričakujejo večerjo. Za maksimalen prihranek si lahko omislite jutranji poročni obred, kjer po poroki postrežete šampanjec in torto in kavo. Za bolj uraden obred lahko določite zgodnje popoldansko uro, kjer postrežete predjed, koktajle in torto. Če imate radi nenavadno, morda povabite goste po 19:00 in postrezite bife sladic?

3) Poročno catering kosilo, ne večerja

Če ste se odločili za obrok, raje načrtujte poroko pozno dopoldan ali zgodaj popoldan in se izognite večerji. Ljudje navadno na porokah pojemo in popijemo manj čez dan, kakor zvečer. Poročna catering kosila ali bruncha je prav tako nekoliko cenejša opcija, saj lahko vanj umestite npr. pite, kanapeje ali solate, namesto dražjih zrezkov.

4) Pravi buffet

Čeprav je načeloma res, da je samopostrežni bife cenejša opcija kot hrana na krožnikih, bodite pazljivi pri izbiri, saj vas lahko hitro zanese čez sprejemljivo ceno. Nekatere vrste bifeja zahtevajo še več strežbe in dejstvo je, da se pri bifeju poje več. Držite se domačih samopostrežnih catering vrst, kot so denimo testenine, žar in solate.

5) Pravi ponudnik za poročni catering

Seveda je vedno pri poroki najbolj pomemben pravi catering ponudnik. Pri Omisli.si catering jemljemo najbolj resno, saj se zavedamo pomembnosti dogodka tako za mladoporočenca, kot tudi za goste. Pošljite povpraševanje preverjenim poročnim catering ponudnikom in pripravili vam bomo nepozabno catering pogostitev na vaši poroki.

poročni catering 2


IŠČETE POROČNI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH PONUDNIKOV POROČNEGA CATERINGA (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Kontaktirajte preverjene ponudnike za poročni catering (cene / ponudbe)

ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno