Catering ponudba: Ko začimba oplemeniti jed

Izvrstna pogostitev je prav posebno doživetje in svojevrsten vrhunec rojstnodnevnega praznovanja, poslovne zabave, poroke, novoletnega druženja, obeleženja birme ali katerekoli druge priložnosti. Catering ponudba izkušenih catering služb vas lahko reši iz zagate pri zahtevni pripravi hrane, za katero zaradi drugih organizacijskih preprek v resnici nimate časa.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Glavna jed je tista, ki navduši. Postrežena je predjed, ki vzbudi apetit. Prigrizek, ki pritegne. Sladica, ki se stopi v ustih. Okusna jed, ki jo postrežete, je kraljica praznične mize in tista dodana vrednost, ki goste osupne. Deležna je pohval in prav toliko povpraševanj po njenem receptu. Ne glede ali boste hrano za svoje praznovanje pripravljali sami ali vas bo prepričala pripravljena catering ponudba, nikar ne pozabite, da je vrhunska pogostitev pika na i vašemu druženju. Za marsikoga je vrhunec večera sladica. Vaše praznovanje morda ne temelji na kuhani večerji, gostje bodo postreženi z raznovrstnimi prigrizki, siri, namazi in vinom, pomembno pa je tisto, kar sledi. Torta. Rojstnodnevno praznovanje, obletnica ali poslovni dogodek ne morejo miniti brez sladkega presenečenja. Tudi tu vam lahko na pomoč priskočijo izurjeni slaščičarji, ki pri peki slaščic poskrbijo za okus in vizualno umetnino. Še ljubezen gre skozi želodec, pravijo.

catering ponudba
Cakepops so danes pravi modni trend in odličen uvod k sladici večera.

Kako je povzdignjena vrhunska catering ponudba?

Od marsičesa je odvisno, da jed izgine s krožnikov, kot bi mignil, da prijetno diši in ima še boljši okus. Eden izmed najbolj prefinjenih ključev do vsake kulinarične mojstrovine je skrbno izbrana začimba. Jed je z njo bogatejša, okus polnejši in bolj zapeljiv. Vendar pa z začimbami ne smemo pretiravati, temveč moramo za dober okus najti pravo razmerje.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

Če iščete način, kako s prepričljivo kulinarično postrežbo obeležiti posebno priložnost, pošljite brezplačno poizvedbo. Čakajo vas preverjeni strokovnjaki in izvrstna catering ponudba.

catering ponudba
Prava catering ponudba je pozorna na malenkosti pri vsaki jedi.

Da bi jed začinili kot pravi kuharski chefi nam lastnosti začimb, ki jih uporabljamo, ne smejo biti uganka. S primerno uporabo povsem običajnih začimb in dišavnic, lahko pripravimo pogostitev, ki bo gostom še dolgo ostala v spominu. Prenekatera catering ponudba vključuje spodaj predstavljene začimbe, spremljajoči predlogi pa so hitra umestitev začimbe k jedi. Gre za glavne jedi, priloge in tudi zgolj hitro pripravljena družinska kosila.

BAZILIKA (Ocimum basilicum)

catering ponudba

Izhaja iz tropskih predelov Indije in Afrike, vendar je že zelo dolgo razširjena tudi v Evropi. Je enoletnica, ki zraste od 20 do 40 cm visoko. Nizke sorte z manj listi imajo intenzivnejši vonj kot njihove večje sestre. Njena uporaba tako svežih kot posušenih listov prevladuje v mediteranski kuhinj. Svoj najpolnejši okus izrazijo v kombinaciji s poprom, česnom in čebulo, čeprav se dobro ujamejo tudi z nekaterimi drugimi sredozemskimi zelišči. Zanimivost: ena jušna žlica sesekljane sveže bazilike ustreza zgolj ščepu posušene.

Predlog: različne solate, predvsem pa paradižnikova, ki ji dodamo izbrana sveža zelišča z baziliko na čelu.

BRINOVE JAGODE (Juniperus communis)

catering ponudba

Brin je po vsej Evropi razširjena rastlina. Gre za grm iz družine cipresovk, ki zraste do 2m visoko. V kuhinji uporabljamo sveže ali posušene zrele jagode, ki imajo posebno mesto tudi v domačem zdravilstvu. Blagodejno vplivajo na vnetje sečil, bronhitis, putiko in razdražen želodec. Brinove jagode in listi so v velikih količinah strupeni in jih ne priporočajo ljudem z ledvičnimi težavami. Jagode uporabimo v povezavi z zelenim peteršiljem, timijanom, koprcem in majaronom, lovorjem in česnom. Zanimivost: zdrobljene jagode imajo precej močnejši vonj in dajo več okusa kot cele.

Predlog: goveja pečenka, ki jo pred kuho vsaj 1 dan držimo v kvaši iz kisa, vode, olupljenih nerezanih čebul, lovorovega lista, brinovih jagod, popra in nageljnovih žbic.

LOVOR (Laurus nobilis)

catering ponudba

Rastlina uspeva predvsem v Sredozemlju. Je zimzelen grm, ki pa v primeru, da ga ne obrezujemo zraste tudi v visoko drevo. Kot začimbo uporabljamo lovorove liste, sveže in posušene. Oboji imajo grenak okus in močno aromo, sveži pa so še nekoliko bolj trpki. Pri uporabi jih ne meljemo ali drobino, temveč hrani dodajamo cele. Ker potrebujejo dolgo časa, da oddajo svojo aromo, jih v jed dodamo zgodaj. Zanimivost: za jed, kot sta juha in enolončnica za 4 osebe običajno zadostuje en lovorjev list.

Predlog: ribji fileti, ki jih skuhamo v zelenjavni jušni osnovi z lovorovim listom, poprom, nageljnovimi žbicami, pimentom, čebulo, limono in sladko papriko. Filete preložimo v pekač s paradižnikovimi rezinami, jih potresemo z naribanim sirom, prelijemo s paradižnikovo omako in zapečemo.

PEHTRAN (Artemisia dracunculus)

catering ponudba

Trajnica je doma iz jugovzhodne Evrope in zraste od 60 do 120 cm. V kuhinji uporabljamo čim bolj sveže mlade liste in vršičke ter ga ne sušimo. Lahko ga zamrznemo. Pehtranov okus je specifičen in neobičajen. Zaradi sladkega pridiha, ga lahko uporabimo za slano ali sladko jed. Tipična predstavnica slednje je pehtranova potica. Zaradi svojevrstne arome ga najraje uporabljamo le z nekaterimi osnovnimi začimbami oziroma dišavnicami kot so poper, peteršilj in šalotka. Zanimivost: svojo aromo popolnoma razvije šele med kuhanjem.

Predlog: obložena cvetača, skuhana v mleku in vodi, ki jo postrežemo z rezinami šunke in zeliščno omako. To pripravimo iz kuhanega jajca, majoneze, jogurta in kisle smetane ter začinimo s poprom, drobnjakom, koprcem, peteršiljem, soljo in ščepcem pehtrana.

ŽAJBELJ (Salvia officinalis)

catering ponudba

Gre za polgrm in družine ustnatic, ki izhaja iz južne Evrope. Zraste do 40 cm visoko, v kuhinji pa uporabljamo sveže in posušene liste ter mlade vršičke. Ima izrazit, grenak okus in ga poleg jedi dodajamo tudi čaju. Najbolje se ujame s česnom in čebulo, vendar ga brez težav kombiniramo tudi s pelinom, šatrajem in timijanom. Dodajamo ga mesu in ribam. Zanimivost: najbolje razvije svojo aromo, če ga opražimo na maščobi.

Predlog: sirova omleta z žajbljem, čebulo, soljo, poprom, ki jo pripravimo, iz dveh stepenih rumenjakov s sirom, soljo, drobtinami, sesekljano čebulo in svežim žajbljem. Predem mešanici dodamo sneg iz beljakov, naj ta stoji eno uro. Pečemo v pečici (180°C) v dobro namaščenem pekaču.


Poskrbite, da bo vaše naslednje praznovanje zasijalo v popolni luči. Ničesar ne prepustite naključju, temveč držite niti trdno v svojih rokah. S poznavanjem začimb lahko tudi sami preprosto jed spremenite v  posebno doživetje ali pa dovolite, da vas prepriča skrbno izbrana strokovna catering ponudba. Z vsemi dodatnimi vprašanji za želene informacije kontaktirajte strokovnjake cateringa na Omisli.si.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Vprašajte & Odgovorimo


Ker sodelujemo z ogromno preverjenimi ponudniki, ki opravljajo v tem članku opisane storitve, nas lahko vprašate karkoli. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čim prej!
Storitev je brezplačna. Z oddajo vprašanja se strinjate s pogoji na https://omisli.si/pogoji-uporabe/.
Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 0 Povprečje: 0]