fb

Catering 🍽

Catering? Hitro povprašajte vse preverjene catering ponudnike za zasebno ali poslovno catering pogostitev.

brezplačno
314.256
povpraševanj strank
11.405
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za catering hrane in pijače

Preverjeni ponudniki cateringa
Picainburgernadomu - Logotip Zlati partner
Picainburgernadomu
5,0
(2)
Pogostitev za dogodke ali zabave · Catering hrane in pijače · Potujoči bar
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Peka napolitanski pic in slastnih burgerjev pri tebi doma!
Preverjeni ponudnik

Opis

Picainburgernadomu - podjetje, ki je specializirano za peko napolitanskih pic in slastnih burgerjev pri vas doma. Zavedamo se, da si vsi občasno želimo udobja in sprostitve, brez skrbi in odgovornosti, ki jih prinaša priprava piknika. Zato smo tukaj, da popestrimo vaše poletne dni.

Nudimo naslednje storitve:

 • Dostava na dom ali katerokoli drugo želeno lokacijo.
 • Priprava burgerjev in/ali pic.
 • Zagotavljanje vsega potrebnega za pripravo in postrežbo, vključno s priborom in krožniki.

Za naše burgerje uporabljamo vrhunsko zorjeno meso in maslene bombetke. Poleg tega nudimo različne dodatke, kot so coleslaw solata in krompirček. Naše napolitanske pice z dvojno fermentiranim testom prilagodimo vašim željam in prehranskim omejitvam.

Ker verjamemo, da je vsaka priložnost za druženje s prijatelji ali sodelavci priložnost za ustvarjanje nepozabnih trenutkov, smo tukaj, da vam pomagamo narediti vaš piknik ali srečanje nekaj posebnega.

Hvala, če boste izbrali Picainburgernadomu. Za več informacij smo vam na voljo.
Veselimo se, da bomo del vašega naslednjega dogodka!.

Kako smo drugačni

Morda se sprašujete, kaj nas ločuje od konkurence. Za razliko od drugih podjetij, ki ponujajo podobne storitve, se osredotočamo na zagotavljanje edinstvene izkušnje za naše stranke. Ne prinesemo samo hrane na vašo lokacijo, ampak ustvarimo celotno doživetje. Naša ekipa je usposobljena za zagotavljanje vrhunske storitve in se vedno trudi presegati pričakovanja naših strank.

Kontakt
Pokliči
Povezave
Storitve
Pogostitev za dogodke ali zabave (Rojstni dan, Abraham, zabava za 40. rojstni dan (zasebna zabava), Poroka, Veselica, koncert (javna zabava), Poslovni dogodek ali zabava, Tiskovna konferenca, Tečaj, izobraževanje, delavnica, seminar), Catering hrane in pijače (Bife - samopostrežna pogostitev, Prigrizki in pecivo - fingerfood, Banket - gala pogostitev s strežbo, Food truck (kava, smoothie, burgerji, ...), Priprava jedi v živo pred gosti (showcooking), Vegetarijanski / veganski catering, Pogostitev pijače (kava, vino, penina, pivo, barman, cocktail party)), Potujoči bar (Mobilni bar (pijača), Food truck (hrana in pijača))
Lokacija
Studenec pri Krtini
Storitve opravljamo po celotni Sloveniji:
Ajdovščina, Ankaran, Apače, Beltinci, Benedikt, Bistrica ob Sotli, Bled, Borovnica, Bovec, Braslovče, Brežice, Cankova, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Cerknica, Cerkno, Cerkvenjak, Cirkulane, Črenšovci, Črna na Koroškem, Črnomelj, Destrnik, Divača, Dobrna, Dobrovnik, Dol pri Ljubljani, Dolenjske Toplice, Domžale, Dornava, Dravograd, Gorišnica, Gornja Radgona, Gornji Grad, Grad, Grosuplje, Hodoš, Horjul, Hrastnik, Idrija, Ig, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Izola, Jesenice, Juršinci, Kamnik, Kidričevo, Kobarid, Kobilje, Komen, Komenda, Koper, Kostanjevica na Krki, Kostel, Kozje, Kočevje, Kranj, Kranjska Gora, Križevci, Krško, Kuzma, Laško, Lenart v Slovenskih goricah, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Lovrenc na Pohorju, Luče, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Medvode, Mengeš, Metlika, Mežica, Miklavž na Dravskem polju, Mirna, Mirna Peč, Mislinja, Moravske Toplice, Moravče, Mozirje, Murska Sobota, Muta, Naklo, Nazarje, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Oplotnica, Ormož, Osilnica, Pesnica, Piran, Pivka, Podlehnik, Podvelka, Podčetrtek, Poljčane, Polzela, Postojna, Prebold, Preddvor, Prevalje, Ptuj, Puconci, Radenci, Radeče, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Rečica ob Savinji, Ribnica, Ribnica na Pohorju, Rogatec, Rogaška Slatina, Rogašovci, Ruše, Selnica ob Dravi, Semič, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Sodražica, Solčava, Središče ob Dravi, Starše, Straža, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sveti Tomaž, Šalovci, Šempeter pri Gorici, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Šenčur, Škocjan, Škofja Loka, Škofljica, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Šoštanj, Štore, Tabor, Tišina, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Trnovska vas, Trzin, Tržič, Turnišče, Velenje, Velika Polana, Velike Lašče, Veržej, Videm, Vipava, Vitanje, Višnja Gora, Vodice, Vojnik, Vransko, Vrhnika, Vuzenica, Zagorje ob Savi, Zavrč, Zreče, Žalec, Železniki, Žetale, Žiri, Žirovnica, Žužemberk
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Ocena: 5,0 od 2 uporabnikov.
Prijaznost:
[5,0]
Razmerje cena/kvaliteta:
[5,0]
Kvaliteta storitve:
[5,0]
Hitrost in odzivnost:
[5,0]
 • Eva R. 08. Okt. 2023

Vrhunske pice - od margarite do navadne. Pa zelo prijazni ponudnik. Cela storitev zelo popestri praznovanje! Še bomo naročili. 😊

 • Martin K. 28. Avg. 2023

Odlične pice in ideja za pogostitev na domačem vrtu. Vsi smo bili navdušeni, Andraž je storitev opravil strokovno in v skladu z dogovorom. Priporočam kot ustanovitelj Omisli.si.

Ocenite tega ponudnika
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za catering hrane in pijače je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2024. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za catering hrane in pijače in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za catering hrane in pijače

Kaj razumemo pod besedo catering?

Gostinstvo je dejavnost zagotavljanja hrane za dogodke, zabave in druga srečanja. Te storitve običajno vključujejo tako pripravo hrane in pijače kot tudi postrežbo in pospravljanje.

Profesionalna gostinska podjetja zagotavljajo, da vsi vidiki dogodka potekajo nemoteno, saj zagotavljajo menije, prilagojene okusu, organizirano osebje ter pogosto tudi postavitev miz in dekoracijo.

Od poslovnih dogodkov do porok in zasebnih zabav, catering zagotavlja potrebno hrano za prijetno priložnost. Odvisno od individualnih potreb vsakega dogodka lahko storitve segajo od samopostrežnih obrokov s predjedmi, glavnimi jedmi in sladicami do celovitih večerij z več hodi, pri katerih sodelujejo natakarji in barmani.

Posebni meniji, kot so vegetarijanski, veganski, brezglutenske in otroške jedi. Profesionalna gostinska podjetja ponujajo tudi dodatne storitve, kot so načrtovanje dogodkov, najem opreme in okrasitev zabave. Z njihovo pomočjo ste lahko prepričani, da bo vaše naslednje srečanje nepozabno doživetje.

Katere vrste cateringa obstajajo?

Na voljo so številne vrste gostinskih storitev, ki so odvisne od vrste dogodka in potreb naročnika. Najpogostejše vrste so catering za podjetja, poročni catering, catering za prireditve in catering na domu.

Korporativni catering običajno vključuje zagotavljanje obrokov za zaposlene na sestankih ali konferencah. To lahko vključuje samopostrežne zajtrke, samopostrežna poslovna kosila in celodnevne večerje.

Poročni catering je običajno slovesna večerja za poročno zabavo, goste in družino s celovito ponudbo. Ta lahko vključuje več hodov z različnimi jedmi, ki odražajo slog in želje para.

Prireditveni catering je običajno bolj priložnosten in vključuje hrano s prsti ali samopostrežne jedi, postrežene na samopostrežna miza. Odvisno od dogodka je lahko na voljo tudi odprt bar in prigrizki.

Gostinska storitev na domu je vrsta gostinske storitve, ki se izvaja na zasebnem domu ali drugi lokaciji, ki jo izbere stranka. To lahko vključuje vse od preproste večerje do bolj zapletenih dogodkov, kot so banket ali posebne priložnosti. Jedilnik in zahteve so običajno prilagojeni individualnim potrebam stranke.

Kaj je to showcooking?

Showcooking je vrsta gostinskih storitev, ki gostom omogoča interaktivno kulinarično izkušnjo. Pri showcookingu kuhar pripravlja hrano pred očmi gostov, ki lahko opazujejo in sodelujejo pri kuhanju. To je zabaven in zanimiv način uživanja v obroku, saj lahko gostje opazujejo pripravo hrane in sprašujejo o sestavinah in tehnikah kuhanja.

Showcooking je odličen način za ustvarjanje intimnega vzdušja na dogodkih, kot so zasebne zabave, poročni sprejemi in poslovne večerje. Je tudi odlična izbira za dogodke na prostem, saj se lahko kuhar z nekaj osnovne opreme postavi kjer koli.

Showcooking gostom omogoča interaktivno izkušnjo, ki bo zagotovo pustil trajen vtis. S pravo gostinsko ekipo in opremo lahko na naslednjem dogodku ustvarite nepozabno doživetje.

Kaj je to BBQ catering?

BBQ catering je vrsta cateringa, ki je specializiran za hrano na žaru. Ta vrsta cateringa se običajno uporablja za dogodke na prostem, kot so žari, pikniki, poroke in druge posebne priložnosti. Podjetja za catering na žaru ponujajo široko paleto jedi, vključno z mesom na žaru, klobasami in kebabom ter prilogami kot so solate, zelena solata in krompirjeva solata.

Catering na žaru je odlična možnost za vse, ki želijo uživati v okusnem obroku na prostem. S pomočjo profesionalnih gostinskih ponudnikov ste lahko prepričani, da bodo vaši gostje doživeli prijetno izkušnjo. Podjetja za catering na žaru lahko zagotovijo vso potrebno opremo in osebje, da se zagotovi da bo vaš dogodek potekal nemoteno.

Catering na žaru je odličen način za zabaven in sproščen obrok s prijatelji, družino ali sodelavci. Ne glede na to, ali načrtujete zabavo na prostem ali bolj formalen dogodek, vam lahko BBQ catering zagotovi hrano, ki jo potrebujete za prijetno priložnost.

Ali lahko najamem food truck za svoj dogodek?

Da, za oskrbo svojega dogodka lahko najamete tovornjak s hrano! Tovornjaki s hrano so v zadnjih letih postali vse bolj priljubljeni kot alternativa tradicionalnim gostinskim storitvam. Ponujajo edinstven in zabaven način, kako gostom ponuditi okusne jedi. Tovornjaki s hrano so pogosto cenovno ugodnejši od drugih možnosti cateringa, saj ne zahtevajo enakih stroškov priprave ali osebje.

Vrsta hrane, ki jo ponujajo tovornjaki s hrano, je odvisna od prodajalca, vendar lahko pričakujete različne jedi, kot so taco, burgerji, sendviči in solate. Najdete lahko celo tovornjake s hrano, ki so specializirani za določene kuhinje, kot sta mehiška ali BBQ.

Najem tovornjaka s hrano je odličen način, da popestrite svoj dogodek ter svojim gostom omogočite prijetno in nepozabno izkušnjo. Tovornjaki s hrano so kot nalašč za dogodke na prostem, kot so poroke, rojstnodnevne zabave in poslovna srečanja. Z najemom tovornjaka s hrano lahko vaš dogodek izstopa od ostalih!

Kaj vse lahko gre narobe pri catering izvedbi?

 1. Slaba kakovost hrane: Slabo kuhana ali pripravljena hrana lahko hitro uniči gostinski dogodek in povzroči nezadovoljstvo gostov. Da bi se temu izognili, je treba izbrati zanesljivo gostinsko podjetje z izkušnjami in znanjem o različnih kuhinjah.

 2. Nezdrava hrana: Preveč maščobe, predelane hrane ali nezdravih sestavin lahko privede do prebavne težave in druge zdravstvene težave. Pomembno je, da pri ponudniku hrane preverite, ali hrana, ki jo ponuja, ustreza prehranskim zahtevam in je zdrava za uživanje.

 3. Slaba storitev: Slaba komunikacija, zamude pri opravljanju storitev ali pomanjkanje osebja lahko povzročijo stresen dogodek. Profesionalna gostinska podjetja morajo biti sposobna zagotoviti jasne informacije o storitvah, ki jih ponujajo, in imajo dovolj usposobljenega osebja za nemoteno opravljanje storitev.

 4. Pomanjkanje higiene: Za uspešno izvedbo dogodka z gostinsko ponudbo sta ključnega pomena varnost in higiena hrane, zato morajo podjetja na tem področju upoštevati stroge standarde. Če gostinsko podjetje ne upošteva panožnih predpisov ali ne sprejme ustreznih ukrepov, lahko pride do zastrupitve s hrano in drugih zdravstvenih tveganj.

 5. Pomanjkanje zalog: Slabo načrtovanje ali pomanjkanje zalog lahko povzroči, da hrane zmanjka, še preden jo vsi pojedo. Pomembno je, da se z dobaviteljem hrane vnaprej pogovorite o številu pričakovanih gostov in poskrbite, da bo hrane dovolj za vse.

 6. Neprijetno okolje: Gneča, hrup in nered: Neprijetno okolje lahko pokvari dogodek. Zaradi slabega prezračevanja, prenatrpanosti ali pretiranega hrupa se lahko gostje počutijo neprijetno. Pomembno je izbrati primerno prizorišče z ustrezno infrastrukturo in prostorom za dogodek.

 7. Zamujanje z gostinskimi storitvami: Zamude pri pripravi hrane lahko uničijo potek dogodka in povzročijo razočaranje gostov. Profesionalna gostinska podjetja morajo biti sposobna zagotoviti zanesljivo oceno časa za svoje storitve in zagotoviti, da je hrana postrežena pravočasno.

 8. Hladna hrana: Hladna hrana lahko povzroči, da je hrana neokusna, gostje pa razočarani. Vnaprej se dogovorite z dobaviteljem hrane in poskrbite, da bo hrana postrežena pri pravi temperaturi.

 9. Alergeni: Gostinska podjetja morajo zagotoviti, da so vse sestavine jasno označene in da so navedeni vsi prisotni alergeni. Pri načrtovanju jedilnikov in pripravi hrane morajo profesionalni gostinci upoštevati tudi prehranske zahteve, kot so alergije na hrano, veganska prehrana in občutljivost na gluten.

 10. Veganska in vegetarjanska hrana: Gostinski ponudniki morajo biti sposobni zagotoviti veganske možnosti za goste, ki se prehranjujejo vegansko. Številni profesionalni gostinci ponujajo ustvarjalne in okusne veganske menije za vse vrste dogodkov.

Z izbiro preverjenega cateriong podjetja in upoštevanjem morebitnih tveganj lahko zagotovite, da bo vaš naslednji dogodek uspešen in prijeten. Načrtovanje, komunikacija in izbira zanesljivega gostinskega podjetja so ključni elementi za uspešen dogodek. Upoštevanje teh točk vam bo pomagalo, da se izognete pogostim pastem pri cateringu in da bo vaše naslednje srečanje čudovito.

Prednosti in slabosti cateringa?

Prednosti cateringa za zasebni dogodek: 1. Prihranki pri stroških: Najem gostinca za poseben dogodek vam lahko prihrani denar, saj se izognete stroškom, povezanim s kuhanjem in strežbo za veliko skupino ljudi. Profesionalni ponudniki imajo pogosto dostop do popustov na hrano, pijačo in druge potrebščine, ki lahko pomagajo zmanjšati skupne stroški.

 1. Prihranek časa: Najem gostinca bo sprostil vaš čas, da se boste lahko posvetili drugim vidikom dogodka, kot sta dekoracija in organizacija dejavnosti. Profesionalni gostinski ponudniki lahko poskrbijo za vsa opravila, povezana s hrano, tako da vam tega ni treba storiti.

 2. Kakovostna hrana: Gostinci lahko zagotovijo visokokakovostno hrano, prilagojeno vašim potrebam. Če izberete izkušenega ponudnika, ste lahko prepričani, da bo postrežena hrana okusna in kakovostna.

Slabosti cateringa za zasebni dogodek: 1. Izguba nadzora: Ko najamete ponudnika hrane, se odpoveste nadzor nad tem, kaj bo postreženo in kako bo pripravljeno.

 1. Tveganje kontaminacije hrane: Če s hrano ravna več ljudi, obstaja večje tveganje za kontaminacijo hrane, če se ne upoštevajo ustrezni varnostni postopki.

 2. Težave pri iskanju ustreznega ponudnika: Poiskati zanesljivega dobavitelja hrane z izkušnjami v vrsto dogodka, ki ga organizirate, je lahko težavno. Preden izberete gostinca, opravite raziskavo in preberite ocene, da se prepričate, ali je v preteklosti že uspešno poskrbel za podobne dogodke.

 3. Stroški: Strokovne gostinske storitve so lahko drage in morda ne spadajo v vaš proračun, odvisno od tega, koliko ljudi se bo udeležilo dogodka. Upoštevajte vse stroške, kot so hrana in pijača, da boste dobili najboljšo ponudbo.

Na splošno je catering odlična možnost za organizacijo dogodkov, ki zahtevajo specializirane storitve za hrano in pijačo. Vendar se je treba zavedati vseh tveganj in sprejeti potrebne ukrepe, da bo na dan prireditve vse potekalo brez težav.

Za katere vrste dogodkov se običajno uporablja catering?

Gostinske storitve se običajno uporabljajo za različne dogodke, vključno s porokami, srečanji podjetij, konferencami, kongresi in sejmi. Uporablja se lahko tudi za posebne priložnosti, kot so obletnice, rojstni dnevi, promocije in upokojitve.

Catering ponuja vrsto storitev, ki vključujejo zagotavljanje hrane in pijače ter osebja za pripravo, pripravite in postrezite hrano. Profesionalni gostinski ponudniki lahko ponudijo različne okusne in ustvarjalne jedi, ki ustrezajo vsem okusom in prehranskim zahtevam.

Catering se uporablja tudi za poslovne dogodke, kot so predstavitve izdelkov, konference, dogodki za krepitev ekipe, izleti v podjetja in motivacijska potovanja. Poleg tega, da zagotavljajo hrano odlične kakovosti, profesionalni cateringi vam lahko pomagajo ustvariti edinstveno vzdušje in ambient, ki bo vaš dogodek naredil poseben. Gostinska podjetja imajo izkušnje z načrtovanjem, pripravo in postrežbo hrane za velike množice in ponujajo svoje storitve za različne vrste dogodkov. Zagotovijo lahko vrsto okusnih veganskih menijev za vse vrste priložnosti.

Kot lahko vidite, so gostinske storitve so zelo vsestranski in se lahko uporabljajo za različne dogodke. Ne glede na to, ali načrtujete poročni sprejem ali poslovni dogodek, je najem pravega gostinca bistvenega pomena za zagotovitev, da bo vse potekalo gladko in da bodo vaši gostje zadovoljni.

Kateri so nekateri priljubljeni jedilniki cateringa?

Priljubljeni gostinski meniji se zelo razlikujejo glede na vrsto dogodka in želje gostov. Na porokah so priljubljeni jedilniki, kot so predjedi, glavne jedi iz govedine in piščanca, priloge, kot so pire krompir in zelenjava, solate ter sladice, vključno s torticami in pitami.

Za poslovne dogodke so na voljo bifeji z različnimi sendviči, solate, tople jedi in sladice.

Za dogodke na prostem, kot so žari ali zabave ob bazenu, so priljubljeni meniji, ki vključujejo hamburgerje, klobase, rebrca in piščančja krila, postrežena s solatami in prilogami.

Za slavnostne večerje lahko meni vključuje različne predjedi, glavne jedi, kot so ribe ali mesne jedi, postrežene z zelenjavo in krompirjem in sladice.

Veganski catering postaja vse bolj priljubljen, saj se ljudje vse bolj zavedajo svojih prehranskih preferenc in vpliva proizvodnje hrane na okolje. Priljubljeni veganski meniji vključujejo solate, juhe, jedi iz tofuja in sladice, kot so veganske cheesecake in cupcakes.

Kako izberem ponudnika cateringa?

Izbira pravega gostinca je bistvenega pomena za nemoten potek dogodka in zadovoljstvo vseh gostov. Za lažji postopek se lahko posvetujete s strokovno platformo za gostinske storitve, kot je Omisli.si. Na tej platformi lahko oddate brezplačno povpraševanje in prejmete gostinske ponudbe preverjenih ponudnikov iz vse Slovenije.

Najpomembneje je, da izberete gostinca z izkušnjami in strokovnim znanjem, potrebnim za vaš dogodek. Upoštevati morate dejavnike, kot so vrsta jedi, ki jih ponujajo, njihov cenovni razpon in vse druge storitve, ki jih lahko zagotovijo (npr. najem osebja). Ne pozabite prebrati mnenj prejšnjih strank, da si ustvarite predstavo o kakovost njihovih storitev.

Kako vem, koliko hrane naj naročim za svoj dogodek?

Pomembno je, da za dogodek naročite pravo količino hrane, saj boste tako zagotovili zadovoljstvo vseh gostov. Da ne bi precenili ali podcenili količine hrane, je pomembno, da imate natančno predstavo o tem, koliko hrane bo potreboval vsak gost.

Dober napotek za ocenjevanje količine je načrtovati približno 4-5 grižljajev na osebo za predjedi, pol krožnika hrane za vsako glavno jed in eno sladico na gosta.

Pomembno je upoštevati tudi morebitne prehranske zahteve, saj lahko vplivajo na količine. Če je mogoče, je najbolje, da goste vnaprej vprašate, ali bodo prinesite morebitne posebne prehranske zahteve.

Ko ocenite količino potrebne hrane, se posvetujte z dobaviteljem in ustrezno prilagodite porcije. Tako boste lahko prepričani, da bodo vsi dobro nahranjeni in zadovoljni!

Na koncu ne pozabite naročiti dodatne hrane, saj je vedno bolje imeti več kot manj. Tako boste zagotovili, da bodo imeli gostje na voljo veliko okusne hrane in bodo lahko uživali na dogodku, ne da bi jih skrbelo, da jim bo zmanjkalo hrane.

Kateri so nasveti za varčevanje pri cateringu?

Eden od najboljših nasvetov za varčevanje pri gostinskih storitvah je načrtovanje vnaprej. Če načrtujete mesece ali tedne vnaprej, boste imeli več časa za iskanje ponudb, popustov in posebnih ponudb pri različnih ponudnikih cateringa. Izkoristite lahko tudi sezonske pridelke, saj so nekateri sadeži in zelenjava v določenih letnih časih cenovno ugodnejši.

Druga stran za iskanje prihrankov je izbira samopostrežnega bifeja namesto večerje s pogostitvijo. Samopostrežni bifeji so običajno cenovno ugodnejši in stroškovno učinkovitejši, saj zahtevajo manj osebja in manj jedi.

Še en način za prihranek pri gostinskih storitvah je, da omejite ponudbo jedilnika in se osredotočite na nekaj preprostih, a okusnih jedi. Izberite recepte, ki uporabljajo sezonske pridelke in sveže sestavine, saj so običajno cenovno ugodnejše. Odločite se lahko tudi za preproste jedi, ki ne zahtevajo zapletenih kuharskih tehnik ali dolgega časa priprave.

Če želite prihraniti še več denarja za gostinske storitve, lahko najamete ljubiteljskega kuharja ali študenta, ki želi pridobiti izkušnje v gostinstvu.

Kako svojo vizijo za catering pogostitev sporočim gostincu?

Ko gostincu sporočate svojo vizijo pogostitve, je pomembno, da navedete čim več podrobnosti. Sporočiti morate vrsto dogodka, ki ga organizirate, število gostov in morebitne posebne prehranske zahteve ali omejitve. Poleg tega bi bilo koristno pojasniti splošni ton in temo banketa, da bo lahko ponudnik pripravite ustrezen meni in dekor.

Pomembno je tudi, da se pogovorite o morebitnih proračunskih omejitvah, da lahko gostinski ponudnik ustrezno načrtuje. Navesti morate tudi okvirni časovni razpored, kdaj želite, da se gostinske storitve opravijo, kakšno vrsto storitev zahtevate (npr. samopostrežni ali obloženi obroki) in morebitne druge posebne zahteve.

Na koncu je vedno dobro predložiti fotografije preteklih dogodkov ali navdih za pogostitev, da si bo ponudnik lahko ustvaril predstavo o vrsti dogodka, ki ga želite ustvariti. S tem boste zagotovili, da bodo vaša vizija in pričakovanja jasno razumljena.

Kolikšna je povprečna cena cateringa na osebo?

Povprečni stroški cateringa na osebo so odvisni od številnih dejavnikov, vključno z vrsto dogodka, jedilnika, števila gostov in lokacije. Na splošno velja, da so poslovni dogodki in poroke običajno dražji od drugih vrst dogodkov zaradi stopnje zahtevnosti in pričakovanj. Za na primer, poročna pogostitev pogosto vključuje več hodov ter poln bar s pijačo in prigrizki.

Koliko vnaprej moram rezervirati catering?

V večini primerov je najbolje, da gostinca rezervirate vsaj 6-8 tednov pred dogodkom. Tako ima gostinec dovolj časa za ustrezno načrtovanje in pripravo. Če pa potrebujete zahtevnejše gostinske storitve ali imate večjim številom gostov je priporočljivo, da rezervacijo opravite še prej.

Pomembno je tudi vedeti, da so priljubljeni ponudniki hrane lahko zasedeni že več mesecev vnaprej, zato je najbolje, da ponudnika hrane raziščete in rezervirate čim prej. To vam bo zagotovilo, da boste lahko na dan praznovanja dobili storitve, ki jih potrebujete.

Koliko stane poročni catering?

Poročni catering brez pijače in torte vas bo stal med 25 in 50 €/osebo. Ko vključimo še torto in pijačo se cene približno podvojijo.

Kaj sploh je poročni catering? To so svečani catering meniji, ki so primerni za pogostitev svatov po poročnem obredu.

Kakšna bo ponudba v meniju je povsem odvisno od vaših želja oziroma glede na dogovor s catering ponudnikom.

Cena poročnega cateringa je nejbolj odvisna od vrste hrane.

Pogoste napake catering pogostitev?

Na nekaterih zabavah se počutimo dobro in sproščeno. Na drugih pa nelagodno in se nikoli zares ne razvijejo, kot bi pričakovali. Zakaj?

Poskusite se spomniti vsaj po en primer pozitivne zabave in po en primer takšne, ki vas ni prepičala. Gotovo boste našli nekaj skupnih točk z mojo analizo spodaj.

Če dobro pomislim, je na večini večjih zabav, na katere sem bil povabljen, bilo storjenih ena ali več kapitalnih napak, ki smo jih gostje lahko - pa se tega nismo zavedali - kompenzirali le s C2H5OH (beri alkoholom).

Te kapitalne napake gostom onemogočajo, da bi pomagali zabavo dvigniti. Nihče ni zares sproščen. Zato zabava ne uspe.

Razporeditev miz

Največjo napako lahko storite pri razporejanju miz in gostov k njim, če je namen zabava in sproščeno vzdušje, se je dobro ozavestiti z napačnim dojemanjem geometrije. Le ta se je vr(i)nila v življenje Evropejcev v času renesanse. V obdobjih, ki so sledila, so se v nas zakovali geometrijski liki in telesa in se jih nekako ne moremo več znebiti, kar je v nekaterih primerih, sploh pri zabavah, lahko narobe - en tak primer opišem na koncu tega odstavka.

Geometrijske forme so vnaprej določene, vse, kar lahko spreminjamo, so velikost in par drugih parametrov (npr. kot pri trikotniku). Ko se kot ljudje, ki smo del širšega sistema (kozmosa), soočimo z geometrijskimi formami, smo po eni strani zelo veseli, saj so umetno vcepljene v naše gene in se z njimi hitro poistovetimo, po drugi pa nas kot delce  kozmosa, matirajo - vklenejo nas na krožnice, diagonale, v kote ..., pa vendarle  človek potrebuje širšo svobodo.

V praksi priprave zabav se problem geometrije pokaže v omejevanju gostov, da se glede na počutje, vzdušje in potrebe po komuniciranju prosto gibljejo po prostoru. Drugače povedano, posamezniku moramo dopustiti, da se na zabavi prosto premika glede na trenutno stanje kozmosa (začenši od vremena, Lune, Sonca, Venere ... pa vse do najbolj oddaljene zvezde in ljudi okrog sebe). Posamezniku omogočite, da se naokrog giblje prosto kot elektron. Še drugače povedano. Če posameznika priklenete na geometrijsko obliko, ga omejite, prisilite v položaj, ki ga onemogoča, pa se tega sploh ne zaveda - najbolj tipičen primer je dolga miza. In četudi bi se par posameznikov problema zavedalo, večina še naprej ostaja vklenjena, vsaj dokler del družbe ne odide stran ali preteče veliko C2H5OH.

Lep nazor prostega gibanja gostov je ples (v paru ali dancing). Če bi pri razporejanju prostora, miz in gostov mislili na ples oziroma na zanj potreben ambient, bi bili že bližje uspehu. Preprosta rešitev so Sevilian style zabave, kjer so elementi bolj ali manj odvezani, zabava pa dobiva biodinamične razsežnosti.

Hrana

Primerna ponudba hrane je zelo pomembna za potek zabavnega dogodka. Klasični pristopi so povsem zastareli. Gostom je potrebno zadovoljiti domišljijo in jih primerno hraniti. Predvsem v njih želja po hrani ne sme usahniti. Danes kulinarika deluje povezovalno. Je kot medmet v stavku, ki sprošča komunikacijo. Gostje radi govorijo o hrani, vsaka tema pogovora, tudi tista o hrani, pa odpira nove možnosti klepeta. Hrana je torej tudi družabni element, zato je njen vsesplošni izraz zelo pomemben.

Na tem mestu bi rad opozoril na še eno napako, ki se pogosto dogodi. S pretežko ali preveč hrane, ali neprimerno razporeditvijo jedi v gostu kmalu vsahne želja po hrani, v tem primeru bo hrana izgubila pomemben socialni element. V nasprotnem primeru, ko je hrana perfektno zamišljena, bo le-ta ohranila svojo socialno vlogo, gostje bodo po njej radi posegali in kar je zelo pomembno, jim ne bo "težila". Tudi prebava od človeka zahteva energijo, to pa človek rabi tudi na zabavi. Ni dobro, da ima človek v želodcu neko težavo - četudi se je ne zaveda, na njegovo počutje še kako vpliva. Ali še drugače povedano, prebava uspava in sili ljudi domov.

Lagirani občutek sitosti

Hrana na človekovo sitost deluje z zaostankom, kar je zelo težko ozavestiti. Razen slaščic, ki imajo takorekoč trenuten efekt, ostale jedi na človekov občutek sitosti učinkujejo z zaostankom. Zanimivo je npr. pri testeninah, tiste, ki so slabše kvalitete, imajo efekt slaščice, tiste boljše kvalitete pa učinkujejo z zaostankom. Udeleženci dogodka teh procesov večinoma nimajo ozaveščenih, zato je naloga tiste osebe, ki naroča/pripravlja hrano, da ta element vzame v obzir.

Ni lahko gostov popeljati iz faze navdušenega apetita v fazo prijetne sitosti, potrebne so posebne izkušnje, občutek in predvsem samozavest. Z dovoljšnjo mero samozavesti lahko brez predoziranja hrane ustvarimo občutek sitosti. To dosežemo z izključitvijo močnejših jedi na začetku - pozor tudi majoneze, namazi, ipd. so hiper težki.

Po drugi strani tudi trpičnenje gostov z drobcenimi količinami jedmi ni najbolj na mestu, saj tekom dogodka vendarle morajo nekaj zaužiti. Pretiravanje s številom drobnih jedi in po možnosti z vso možno dekoracijo v gostovo okolje (nos, usta, oči, želodec) vnaša preveč substanc, ki bodo prej ali slej povzročile nelagodje.

Kvaliteta hrane

Področje kvalitete hrane je zelo široko, zato bom samo na kratko zapisal nekaj svojih pogledov. Jedi naj bodo narejene iz neobdelanih sestavin in to tik pred zaužitjem. Uporaba zamrznjenjih izdelkov nevidno slabša vzdušje v družbi. V jedi naj bo vnešeno čim več ljubezni in čim manj termične obdelave. Termični obdelavi je potrebno dati posebno pozornost, saj ko presežemo minimalno potreben čas kuhanja, jedem uničujemo okuse in arome ter zmanjšujemo vrednost in prebavljivost, kar se končno vse pozna na počutju.

Hrana naj bo zmerno dekorirana in posamezna jed narejena iz čim manj sestavin. Namreč naša telesa bodo prej ali slej negativno reagirala na raznolikost sestavin. Prebavni proces se začne že skozi oči, ko hrano zagledamo, torej še preden jo zaužijemo - ker naša telesa le niso superroboti, bodo jedi z vsemogočo dekoracijo v njih preko podzavesti, preko vizuelnih učinkov, naredile konfuzijo, ko bomo te jedi zaužili, pa še toliko večjo. Podobno deluje naš nos in receptorji okusa.

Koliko stane pogostitev hladno-topli bife?

Za catering pogostitev hladno-toplega bifeja boste odšteli med 6 in 19 evrov na osebo.

Gre za samopostrežen bife, ki navadno zajema celoten meni vnaprej pripravljenene hrane, glavnih jedi, prilog in solate.

Navadno se zanj odločimo na sedečih dogodkih, saj si morajo gostje s krožniki hrano odnesti do sedišča. Lahko pa tudi do stoječe mize.

Tako je hladno-topli bife catering primeren za poslovne dogodke, poroke, rojstnodnevna druženja, itd.

Cena bifeja je odvisna od vrste hrane, brez pijače pa boste za hladno-topli bife odšteli okoli 13 € + osebo.

Koliko stane finger food catering?

Za fingerfood catering pogostitev, brez pijače, boste odšteli med 5 in 13 EUR / osebo.

Že beseda pove, da gre za hrano, ki jo servirajo v obliki grižljajev in jo gosti zaužijejo navadno kar z rokami, brez krožnikov in pribora.

Prav zato je to primeren catering za stoječe pogostitve (otvoritve, poslovni dogodki, konference, razstave, ...).

Lahko gre za povsem preproste kanapeje, mini burgerje in tortilije, shrimp cocktaile in podobno.

Cena fingerfood pogostitve je zato zelo odvisna od izbora hrane, v povprečju pa boste zanj odšteli 8 € / osebo.

Je lahko zelenjava prav tako dobra kot meso?

Nekateri ljudje so prepričani, da jedilnik, ki ne vsebuje mesa, ni popoln. Z njimi se zagotovo ne strinjajo vegetarijanci in vegani, vendar so vseeno velikokrat prikrajšani za dober in polnovreden obrok. Čeprav je danes na voljo ogromno sestavin, iz katerih lahko pripravimo kakovostno in raznoliko hrano brez mesa, ki ne vključuje le ocvrtega sira ali vnaprej pripravljenih in zamrznjenih zelenjavnih zrezkov, marsikdo še vedno misli, da ponudniki hrane ne pripravljajo dobre vegetarijanske ali veganske hrane, zato o ponudbi niti ne povprašajo.

Mi smo prepričani, da se lahko dober jedilnik pripravi tako, da je glavna sestavina meso ali zelenjava. Ni namreč pomembno, če hrana vsebuje meso ali ne, pomembno je, kako jo pripravimo. Pravilna izbira sestavin v kombinaciji s pravimi začimbami lahko prepriča še tako zapriseženega mesojedca.

Eno prvih vprašanj pri pripravi ponudb za naše stranke je, ali imajo med povabljenci kakšnega vegetarijanca ali vegana. Težiti je namreč treba k temu, da se tudi njim ponudi polnovreden obrok ter niso omejeni le na solate in določene priloge. Težava pa nastopi zaradi dejstva, da je na tržišču na voljo ogromno zamrznjenih polpetov in drugih oblik vegetarijanske oz. veganske hrane, zato ponudnike hrane pogosto zamika, da bi preskočili kakšen korak in naročili že vnaprej pripravljene izdelke. Zakaj tega ne počnemo?

Zadovoljstvo pride z izzivom

Samostojna priprava okusne in zdrave vegetarijanske hrane pa ni misija nemogoče, je le izziv. Zakaj ne bi pripravili polpetov iz špinače oz. bučk ali pa špinačnih čevapčičev za piknik? Kaj pa pravite na veganske zrezke iz sončničnih semen?

Mi jih ponavadi pripravimo iz naslednjih sestavin:

2 veliki čebuli, 150 g sončničnih semen, 450 ml vode oz. dolivajte po potrebi, kruhove kocke, 1 strok česna, majaron, zelenjavna jušna kocka, drobtine, sol, poper, peteršilj.

Postopek priprave

Čebulo prepražimo na malo olja in dodamo zmleta sončnična semena. Začinimo s soljo, poprom, jušno kocko in majaronom ter dolijemo vodo. Mešanico zavremo. Nastalo maso damo v skledo, ji dodamo krušne kocke, česen in peteršilj ter pustimo stati 20 minut. Po preteklem času poskusimo narediti polpete. Če je masa premehka, dodamo drobtine, v nasprotnem primeru dolijemo malo vode. Polpete ocvremo v ponvi, odcedimo na papirnati brisači in postrežemo.

Priprava veganske hrane vašemu izbranemu ponudniku na www.omisli.si/catering ne bo povzročala posebnih težav, poskrbite le, da bo pravočasno obveščen o posebnih zahtevah glede hrane in pijače. Zagotovite svojim vegetarijanskim ali veganskim gostom enake možnosti izbire hrane kot ostalim.

Poročni meni: Kako pripraviti nepozabno pojedino s poročnim cateringom?

Sta se odloča, da bosta zvestobo prisegla z usodnim da? V navalu navdušenja pa med zaroko redkokdo pomisli na vse odločitve, ki jih pričakujejo med pripravami na posebni dan. Veliko vprašanj se pojavi glede poročne obleke, seznama povabljencev, pričesk, ličil, poročnih prstanov ... Največjo odgovornost pa, čeprav na prvi pogled trivialen, predstavlja poročni meni. Kako sestaviti takšnega, da bo ustrezal vsem? Naj vam zaupamo, da takšen meni ne obstaja - venomer se bodo našli primerki, katerim ne bo všeč hrana, poročni prostor ali izbrana glasba.

Poroka je vsekakor vajin dan, kar pomeni, da najprej izberete hrano, ki ustreza vama in se šele nato obremenjujeta s potrebami in željami ostalih (kljub temu je večji del pozornosti zagotovo treba nameniti povabljencem s posebnimi prehranskimi potrebami - ti pa vam naj ob potrditvi prihoda vendarle sporočijo svoje zdravstvene zahteve).

Kako torej sestaviti poročni meni?

Vsaka odločitev, povezana pripravami na poroko, pa naj bo to število gostov, sedežni red, izbir glasbe in seveda menija, zahteva svojo ceno. Z določenim proračunom vas stroški ne bodo zmedli in lažje boste sledili celotnemu dogajanju. Pomembno vlogo pri sestavi menija (predvsem poročnega!) igra pravočasnost. Catering službo je pametno poiskati več mesecev vnaprej, najbolje eno leto.

Naj jedi (in poročni meni) nahranijo tudi oči

Pri izbiri catering službe bodite pozorni ne le na okus, ampak tudi na prezentacijo. Hrana, ki navduši že oči povabljencev, vam zagotavlja skorajda polovični uspeh. Poročni meni lahko goste s svojim izgledom na prvi pogled navduši, a s povprečnimi jedmi, ki spominjajo na tipično nedeljsko kosilo pri babici, ne bo dosegel želenega učinka. Bodite torej kreativni! Z najeto catering službo pretehtajte vse možne opcije - morda pripravljata tematsko poroko, v katero bi lahko vključila poseben način serviranja hrane? Obstaja namreč nešteto načinov, s katerimi lahko vizualni izgled jedi spremenite v pravo atrakcijo večera. Četudi pripravljeno porcijo sestavlja običajen telečji zrezek s pire krompirjem, jo lahko izkušena catering služba spremeni v gurmanski izdelek.

Čeprav se profesionalno oblikovanje poročnega menija zdi povsem nepomembno, pa lahko celotnemu sprejemu doda poseben čar. Za izjemno nizko ceno je možno zaposliti izkušenega oblikovalca - ta bo po vaši želji oblikoval vajin poročni meni. Seveda mu ne pustita prostih rok! Zarišita mu idejo, predlagajta barve, ki se bodo ujemale s temo vajinega večera, priskrbita mu jedilni list.

Kdor riskira, včasih ne profitira

Zagotovo si želita, da gostje vajino poroko pomnijo - a ne zaradi napačnih razlogov! Dobro razmislita, preden v poročni meni vključita meso na bolj surovi strani, flambiranje ali pretirano pekoče predjedi. Tudi zahtevnejše, tradicionalne jedi, kot je na primer suši, naj pripravljajo izkušeni strokovnjaki. Amatersko pripravljene jedi lahko povzročijo ne le dvigovanje nosov povabljencev, temveč tudi zastrupitev s hrano ali opekline tretje stopnje.

Ne varčujte s porcijami!

Proračun, ki ga določite pred izdelavo menija, je osnova, na katero se opirate pri nadaljnjih korakih - predvsem pri količini hrane. Četudi pripravljate samopostrežni bife, catering službi podajte kolikor je možno natančno število povabljencev. Premalo hrane je zagotovo najlažji način, s katerim boste razočarali goste in pustili slab vtis. Izkušeni delavci v cateringu navadno prinesejo vsaj 10 odstotkov odvečnih živil, s katerimi pripravljajo jedi na vajinem jedilnem listu, a se na ta majhni delež ni pametno zanašati. Ta je namreč namenjen neprijetnim presenečenjem (napake pri kuhi, padec pladnjev s hrano ...).

V obzir je potrebno vzeti prehranske omejitve

V povabilo za goste vključite tudi prošnjo, naj vam ob potrditvi sporočijo tudi morebitne prehranske omejitve - teh je namreč ogromno. Od občutljivosti na gluten, do občutljivosti na laktozo, od vegetarijanstva do veganstva, pa vse do neštetih prehranskih alergij - izbrano catering službo pravočasno obvestite o različnih variacijah obrokov. Zagotovo ne bodo preveč zadovoljni, če jim med strežbo glavne jedi sporočite, da vaša sestrična ne je mesa.

Zagotovo ne boste zgrešili z lokalnimi in svežimi sestavinami. Z njimi se odlični kuharji pogosto poslužujejo in okoli njih oblikujejo menije glede na trenutno sezono. Vaša najljubša poletna paradižnikova omaka, na primer, v januarju ne bo tako sočna in polna okusa, ravno zato pa testenine z bogato paradižnikovo omako ponujajo odlično alternativo. Zato gostince povprašajte glede svežih živil v času vaše poroke in poročni meni sestavite s pomočjo teh informacij.

Kakšna je dobra domača mešanica začimb za žar?

Vreme trenutno mogoče malo nagaja, je pa sezona žarov že na vidiku. Čas je, da pobrišete prah z rešetk ali plošče in se pripravite.

Plin, drva, oglje

Za balkon piknike je dovolj že elektrika (varnost je načeloma pred okusom). Našli se bodo zagovorniki oglja, drv ali plina, saj ima vsak način pečenja svoj okus in prednosti, vendar pustimo to debato raje za drugič. Pozorni moramo biti na izbiro mesa ali zelenjave. Ni vsako meso primerno za žar, enako pa velja tudi za zelenjavo. Še pomembnejša pa je predpriprava na samo peko. Meso ali zelenjavo je treba primerno začiniti ali marinirati.

Skrivnost je v začimbah

Vsak žar mojster ima svojo skrivno mešanico začimb, ki je zanj tista "ta prava". Zmešajte si eno po našem receptu. Lahko pa jo drzno preoblikujte po svojem okusu, saj je to čar vsega skupaj. Pri okusih ni omejitev, le najti je treba pravo razmerje tistih začimb, ki jih imamo najraje. Za tiste bolj občutljive predlagamo, da izpustijo čili v prahu, ni pa preveč pikantno, četudi ta ostane.

Domača mešanica začimb za žar

Torej, kaj potrebujete za pripravo:

2 žlici soli 1 žlico sladke rdeče paprike 1/2 žlice čilija v prahu ali kajenskega popra (zelo drzni lahko uporabite več) 1 žlico čebule v prahu 1 žlico česna v prahu 1 žlico mletega črnega popra 1 žlico muškatnega oreščka 1 žlico timijana 2 žlici majarona 1 žlico rjavega sladkorja.

Sestavine zdrobite in dobro premešajte (priporočamo uporabo mlinčka ali blenderja). Če ste stare šole, uporabite kamnit terilnik, mešanica lahko ostane tudi malo bolj grobo mleta. Tako pripravljeno začimbno mešanico vtrete v meso ali za marinado uporabite malo vina in oljčnega olja. Sol in poper v receptu lahko zamenjate tudi z aromatično soljo s poprom.

Pozabavajte se s svojo različico mešanice. Pripravite si mešanico, namenjeno samo za zelenjavo ali le za meso. Sedaj pa hitro pripraviti žar.

Je catering mogoč brez osebja?

Da, veliko ponudnikov catering ponuja možnost cateringa brez osebja.

Ponudnik vam tako pripelje že pripravljeno hrano, za preostanek pa poskrbite sami. Hrano lahko postrežete kar v obliki bifeja, saj vam bo to najbolj priročno. Sam strošekcateringa je manjši, saj plačate zgolj za pripravo in dostavo hrane.

Kdo so ponudniki cateringa?

Ponudnikov cateringa imamo v Sloveniji ogromno, nekateri izmed njih so Jezeršek gostinstvo, catering Karavla, Borbona catering, Maxi catering, Vivo catering, M&P Catering, GMT Events, Galerija okusov, Okusni Dogodki, Cateringlab, Skuhna, diVinoCATERING, Gostinstvo in catering Koren, Jezeršek, in drugi.

Za lažjo izbiro je najbolje, da si ogledate njihovo ponudbo, lahko pa jih tudi direktno kontaktirate in natančno opišete vaše želje.

Kateri so dobri predlogi za aperitiv na catering pogostitvi?

Ali se vam kdaj zdi, da se vsaka zabava prične podobno? Ob sprejemu nas pričaka majhen kozarček opojne tekočine, ki ga na hitro zvrnemo, nato pa se dogodek nadaljuje. Z nekaj preprostimi koktajli in triki lahko pijačo dobrodošlice ali aperitiv spremenite v poseben del večera, o katerem bodo gostje še dolgo govorili.

Zakaj za aperitiv ne bi ponudili penine?

Kozarec penine je odlična pijača dobrodošlice ali aperitiv pred večerjo. Velja pravilo, da mora biti dobro ohlajena. Točna temperatura je sicer odvisna od vinarja: nekateri prisegajo na 4–6 °C, drugi na 6–8 °C, vendar lahko brez zadržkov rečemo, da je 6 °C  idealna temperatura. Marsikdo misli, da nižja temperatura pomeni boljši okus, a to ne drži. Prenizka temperatura namreč onemogoči okušanje vseh arom.

Včasih se zgodi, da imamo na voljo manj kakovostno penino, s katero mogoče ne bi očarali svojih gostov.  Zakaj svojim gostom v tem primeru ne bi ponudili koktajla s penino ali pijače postregli s koščkom sadja (npr. s kroglico hruške)?

Bellini

Eden najbolj poznanih koktajlov s penino oz. s proseccom – italijansko penino – je Bellini. V kozarec za penino nalijemo breskov pire ali sirup, dolijemo penino in nežno premešamo. Okus breskve se odlično prilega k nežnejšim peninam, ki nimajo močnega okusa.

Spritz

Zadnjih nekaj let preporod podoživlja t. i. spritz.  Gre za kocke ledu, prelite s kombinacijo penine, sode (lahko tudi mineralne vode) in grenčice (največkrat Aperola). Dodamo nekaj rezin pomaranče in zelo osvežilen koktajl lahko ponudimo kot aperitiv pred večerjo.

Klasičen aperitiv

Kljub veliko različnim koktajlom s penečimi vini lahko nadaljujemo z ustaljenimi aperitivi. Najpogosteje ponujeni aperitivi ali pijače dobrodošlice so žgane pijače. Pri teh je pol vtisa narejenega z izbiro kozarca. Viljamovka se najlepše postreže v pecljatem kozarčku, viski v nizkem širokem kozarcu, medtem ko se tekili ali borovničkam najbolj prilega nizek ozek kozarec ali t. i. shot kozarec.

Tekila je med vsemi žganimi pijačami najbolj vsestranska. Odlično se prilega kot glavna sestavina v koktajlu (npr. tequila sunrise ali atraktivni tequila boom), ponudimo pa jo lahko tudi kot samostojno pijačo dobrodošlice. Pripravite lahko tekilo z okusom in jo spremenite v liker ali pa jo postrežete čisto. Zlata tekila se ponavadi streže z rezino pomaranče, ki je posuta z malo cimeta, srebrna tekila pa se ponudi z rezino limone in s soljo.

Najboljši vtis bo pri gostih pustila vaša lastna kreativnost in drznost. Kljub mnogim različnim pijačam, koktajlom in načinom postrežbe lahko še vedno naredite nekaj unikatnega.

Če niste prepričani, da bi vam uspelo narediti omenjene pijače, in želite, da je vaša zabava nekaj posebnega, lahko pripravo aperitivov ali pijač dobrodošlice prepustite catering ponudnikom Omisli.si. Tako vaš dogodek še dolgo ne bo pozabljen.

Ali so v cateringu možne vegetarijanske/veganske ali brezglutenske opcije?

Ponudniki cateringa se ponavadi prilagajajo željam in potrebam (tudi zdravstvenim) gostov, ko se na te vnaprej opozori. Tako se lahko še pravočasni pripravi potrebno hrano. 

V večini primerov ponudniki za tovrstne prilagoditve ne zaračunajo dodatno, vendar vseeno obstajajo izjeme. 

Ali je bolje imeti catering v obliki samopostrežnega bifeja ali navadni strežbi?

Odvisno od tipa dogodka in osebne preference.

Več prednosti ima vseeno bife, saj si lahko gosti sami vzamejo hrano, ki jim je všeč. Prav tako si lahko vzamejo količino hrane po želji. Minus bifejev je, da lahko hrana izgleda postano in neokusno, zato je bistvenega pomena, da si izberete dobrega ponudnika cateringa.

Ali je mogoč popolnoma veganski catering?

Popolnoma veganski catering je mogoč.

Seveda je to odvisno od ponudnika, saj nekateri tega ne omogočajo. V Sloveniji imamo vseeno kar nekaj ponudnikov, ki to omogočajo, kot so na primer Borbona Catering, Finu, Organica Catering, itd.

7 ključnih stvari, na katere morate biti pozorni, ko najemate catering

Najpomembnejši izziv dobrega cateringa je kvaliteta hrane, nič manj pomembni dejavniki najema pa niso dobro predvidevanje in kalkulacija ter odnos s ponudnikom catering storitve. Konkurenca je visoka, zato izbirajte pametno. Spodaj je nekaj namigov, ki vam bodo prišli prav, ko boste v procesu izbiranja najboljšega catering ponudnika za vaš dogodek.

1. Prepričajte se o kakovosti hrane

Osnova vsakega cateringa je dobra hrana. Tudi če je prostor najlepše urejen in so pogrinjki pripravljeni res prikupno, ne boste zadovoljni, če bo hrana zanič (nezadovoljni bodo tudi potencialne stranke - gostje). Pred naročilom se natančneje pozanimajte o okusu in kvaliteti hrane, ali so meniji primerni za posamezne priložnosti in kako drugi ocenjujejo izpeljavo cateringa na podlagi lastnih izkušenj.

2. Je ponudnik v skladu s HACCP standardom?

Organizatorji cateringa vam morajo prav tako zagotoviti, da bo strežba v skladu s HACCP standardom.

3. Kakšni bodo meniji in postrežba?

Ponudniki cateringa morajo biti pripravljeni skupaj z vami ustvariti ustrezen meni. Dober in preverjen ponudnik vam bo znal svetovati, se z vami pogajati, vas prepričati o morebitnih boljših rešitvah, kot ste si jih zamislili, hkrati pa vam bo znal podrobneje predstaviti podrobnosti izvedbe celotnega cateringa. Zagotoviti vam mora vrhunsko postrežbo in časovno prilagodljivost.

Poslušnost in prilagodljivost naj bosta visoko na lestvici, ko izbirate med kandidati. Ne želite si namreč, da bi se na vašem krožniku znašla svinjina, kljub temu da večina gostov zaradi verskih razlogov tega ne je. Skoraj vedno se med gosti najdejo tudi takšni z alergijami ali kakšnimi drugimi težavami in prav je, da so vsi primerno preskrbljeni.

Člani ekipe catering podjetja morajo biti proaktivni, prijazni in entuziastični glede opravljanja svojih storitev, če si želijo dobro opraviti svoje delo. Pri vrhunskih ponudnikih takšnih nihanj niti ne boste opazili, raje pa se ognite takšnim, ki že na prvem sestanku jamrajo o težavah podjetja.

4. Pridejo v vaše konce?

Slovenija je sicer majhna, ni pa tako majhna, da bi se lokalni gostilni s Kopra splačali streći v prekmurju. V vaše povpraševanje vključite podatke o točni lokaciji vašega dogodka, tudi če je catering ponudnik iz istega mesta.

5. Kako se bo odvijala catering strežba na dogodku?

Fino je, da ste seznanjeni z izvedbo pogostitve, saj se vaše aktivnosti na dogodku prepletajo s storitvami catering osebja. Dober ponudnik vam bo znal natančno opredeliti podrobnosti glede časovnega plana, postavitve, nalog personala in vas s tem prepričal, da bo dogodek potekal tako, kot ste si ga zamislili.

6. Kolikšna bo cena za cateing?

Nestalnost cen je eden tipičnih elementov catering posla. Nekatera naročila so večja, nekatera manjša, variira število gostov, kot tudi število menijev na posameznem dogodku. Zato je tudi končni obračun vedno različen. Za dobro primerjavo o cenah catering storitev se pozanimajte vnaprej, pri večih ponudnikih, da bi našli tisto, kar vam najbolj ustreza.

7. Ali catering ponudnik poskrbi za aranžma?

Pogosto imajo catering ponudniki poleg dobre prezentacije hrane opravka tudi z dekoracijami prostora ter pripravami aranžmajev. Ko boste naslednjič udeleženec kakšnega dogodka bodite pozorni na to, kaj vam je všeč in kaj ne. Na podlagi vtisa in vaših pričakovanj boste takoj vedeli ali je to prava izbira za vaš naslednji dogodek.

PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING? BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji).

Če iščete catering, boste zdaj znali poslati takšno povpraševanje na vrhu te strani na Omisli.si/catering, ki vam bo 100% dostavilo rezultat, ki ga pričakujete in si ga zaslužite.

Zakaj finger food catering?

Kako sprejeti in na začetku postreči goste? Klasične zgodbe posedanja za mizo, kjer nas že čaka narezek so odšle v pozabo. Danes ob sprejemu in srečanju z našimi povabljenci, še posebej če je to po dolgem času, želimo najprej vzpostaviti pristen stik. To pravimo s stiskom rok oziroma z objemom, če smo si z osebo bližje. Nato sledi izmenjava daril in odlaganje torbic in jaken in razne osebne prtljage. Šele nato pride na vrsto sprejem. Najprej s penino ali z aperitivom. Ko si ljudje nekoliko oddahnejo lahko pričnemo z nevsiljivo postrežbo. Če želimo, da se ljudje prosto gibljejo po prostoru in so neobremenjeni z uradnim posedanjem, potem je finger food hrana zelo dobrodošla.

Finger food je lahko malodane vseh oblik, okusov in velikosti.

Finger food je lahko mrzla ali topla hrana, meso, riba, vegi ali vegansko, porcije so lahko čisto mini, srednje ali konkretne, lahko je samo za sprejem ali pa za celotno pogostitev od sprejema preko glavne jedi do sladice...

Oprema za kulinarično inštalacijo hrane je običajno za enkratno uporabo, lahko tudi iz zelo posebnih in iz različnih trajnih materialov. Če želimo poenostaviti lahko suhe jedi (finger food) damo v cup cake ali muffin papirnate modele in jih postrežemo na pladnjih.

Način postrežbe ne predstavlja veliko dela ampak zgolj neopazno pospravljanje. Prav nasprotno pa je sama priprava hrane. Medtem ko narezek naredimo zelo na hitro, pri tovrstnih grižljajih (finger food) potrebujemo veliko več časa. Posamezen grižljaj ni sestavljen iz velike količine hrane, je pa pomembno, da so te surovine čim bolj ekološke, kakovostne, avtentične, barvno raznolike in čudovito likovno sestavljene skupaj. Pri sestavljanju finger food-a se ukvarjamo s kombiniranjem, rezanjem, zlaganjem, mazanjem in umetniškim ustvarjanjem. Grižljaji morajo biti sočni, hrustljavi, sveži in veliki v razmerju do velikosti porcije in načina postrežbe.

Zaradi zapisanega predlagam, da se odločite za finger food način postrežbe in to delo zaupate profesionalcu. Vam bo preostalo veliko časa za druženje s prijatelji, znanci in sorodniki. Z različnimi grižljaji boste lahko okusili različne kombinacije živil. Na koncu boste ugotovili, da vas je to nekaj malega hrane v bistvu zasitilo in da se v bistvu počutite lahkotno. Nad samim sistemom prehranjevanja boste zagotovo navdušeni in se boste pridružili množici ljudi, ki v tem že uživajo.

Kakšna je cena cateringa?

Cena cateringa je odvisna od vrste dogodka, tipa cateringa, obrokov, ki jih želite in samega ponudnika. Poročni catering v povprečju stane 35 € na osebo in ne vključuje pijače in torte. Običajen catering s hladno-toplim bifejem pa stane približno 12 € na osebo. Ponudniki v ceno običajno vštejejo tudi potne stroške, zato bo cena najverjetneje višja, če bo dogodek bolj oddaljen od same lokacije priprave hrane.

Svetujemo, da se za točno ceno posvetujete z izbranim ponudnikom.

Kaj je catering?

Catering v osnovi pomeni zagotavljanje hrane in pijače na določeni lokaciji, v okviru prireditve ali dogodka. Pri cateringu gre za pripravo in gostinsko oskrbo raznih srečanj, sprejemov, pogostitev in drugih dogodkov.

Gostinec hrano pripravi v svojem obratu, nato pa jo dostavi na želeno lokacijo. Gostinska storitev običajno vključuje tudi strežbo, pomivanje posode, odstranjevanje odpadkov in podobno. Gostinec lahko pripravo jedi dokonča tudi na samem kraju dogodka.

Kaj vse obsegajo catering storitve?

Catering se vse bolj nadgrajuje in ga lahko srečamo na najrazličnejših prireditvah in dogodkih. Ponudba cateringa velja za zelo pestro, saj lahko izbirate med mnogimi vrstami jedi in pijače. Lahko se odločite za catering na domu, ki je odličen, če želite pripraviti pogostitev za rojstni dan, ampak ne želite sami pripravljati jedi in pijače. Velikokrat se naročniki odločijo za piknik catering, kjer ponudnik hrano pripravi vnaprej ali pa jo pripravlja na sami lokaciji.

Prav tako se vedno več ljudi odloča tudi za catering na poroki. Catering na poroki je odlična izbira, saj je poroka velikokrat celodnevni dogodek. Na ta način svatje niso lačni, saj jim ponudnik lahko že tekom dneva postreže razne kanapeje. Običajno poročno večerjo pripravlja hotel oziroma restavracija, kjer poteka poroka. V kolikor izberete lokacijo (v naravi, šotoru, itd.), kjer hrane ni mogoče naročiti, je poročni catering odlična izbira za vas.

Catering storitve - na kaj mora gostinec paziti?

Gostinec mora naročniku zagotoviti varno dostavo hrane. Zato mora uporabiti transportna sredstva, ki omogočajo učinkovito čiščenje in razkuževanje. Izbrati morajo tudi pravilno embalažo, ki je čista in nepoškodovana ter ne spreminja kakovosti živila. Prav tako mora embalaža živilo ščititi pred zunanjimi vplivi. Gostinec mora med transportom vzdrževati ustrezno temperaturo in upoštevati dogovorjen čas dostave.

Prav tako mora gostinec pri naročniku zagotoviti ustrezne pogoje za vzdrževanje higiene. Površine, ki so v stiku z hrano, morajo biti čiste in iz materiala, ki se ga da učinkovito vzdrževati. Za deljenje hrane mora ponudnik uporabljati čisto posodo in pribor in se izogibati neposrednemu stiku z rokami. V kolikor določenega živila gostinec ne more razdeliti s priborom, mora uporabiti rokavice za enkratno uporabo.

Je catering ponudba raznolika?

V Sloveniji in tudi drugod po svetu je catering hrana v vse večjem porastu. Ponudba hrane se razlikuje od ponudnika do ponudnika, zato lahko vsak naročnik najde nekaj zase. Catering menu ponudnika se običajno spremeni glede na tip dogodka. Catering za rojstni dan je velikokrat drugačen od poročnega cateringa, in vsebuje drugo vrsto in tip hrane. Vse več ponudnikov ponuja tudi vegetarijanski catering in veganski catering.

Dober catering je v Sloveniji mogoče zelo hitro najti. Vsekakor pa svetujemo, da se pred izbiro posvetujete z različnimi ponudniki catering storitev, saj boste na ta način najlažje našli pravega zase.

Kdo se lahko ukvarja z cateringom?

S cateringom se v Sloveniji ukvarjajo različna podjetja, ki so usposobljena za organizacijo in izvedbo cateringa. Velikokrat manjši oziroma mini catering izvajajo tudi hoteli, gostilne in restavracije.

Izvedba cateringa je lahko zelo zahtevna, zato se tega običajno lotevajo menedžerji ekonomskih ali pa turističnih smeri. Biti morajo namreč dobri poznavalci priprave in postrežbe jedi ter obkroženi z usposobljenimi kuharji in natakarji.

Kako razširjen je catering v Sloveniji?

Catering ima v Sloveniji že nekajletno tradicijo, v zadnjih letih pa je opazen vse večji razmah te storitve. Na vedno več dogodkih lahko opazimo catering pogostitve, prav tako pa se tudi posamezniki vse bolj odločajo za catering na rojstnih dnevih in drugih osebnih praznovanjih.

Kakšna je razlika med cateringom in dostavo hrane?

Catering in dostava hrane nista ista storitev. Dostava hrane namreč pomeni, da ponudnik poskrbi, da naročnik prejme naročeno hrano. Ob predaji hrane in plačilu se njuno poslovanje zaključi.

Pri cateringu pa ne gre zgolj za dostavo hrane, saj lahko catering ponudniki hrano pripravljajo kar na samem dogodku in s tem pripravijo še neke vrste šov za obiskovalce. Prav tako so ponudniki cateringa odgovorni za zadovoljitev vseh čutov obiskovalcev oziroma povabljencev. Velikokrat pripravijo pravo kulinarično predstavo in poskrbijo za sam ambient na dogodku.

Katera je najpogosteje uporabljena začimba v cateringu?

Čeprav mogoče ni vaša najljubša, je poper poleg soli najpogosteje uporabljena začimba v vsakem gospodinjstvu.

Poper kot ena izmed najstarejših začimb izvira iz Indije. Poznamo ga več vrst, v kulinariki pa ga uporabljamo kot cel suh poper, mleto začimbo ali vloženega (zeleni poper), ki je med drugim odlična sestavina za omako h govejemu steaku.

Kaj predlagamo?

Naš predlog: uporabljajte sveže mletega ali ga zdrobite v možnarju, po čemer je okus intenzivnejši in polnejši. Dodajamo še en recept za aromatično sol s poprom:

Aromatična sol s poprom

Potrebujemo: 2 žlici soli 1 žlico pisanega celega popra.

Poper zdrobimo v možnarju ali zmeljemo v mlinčku (če nimamo te možnosti, uporabimo mlet poper, ki pa ne bo tako aromatičen). V ponvici (uporabite takšno brez teflonskega premaza) segrevamo poper in sol na srednjem ognju. Mešanica je gotova, ko se sol rahlo obarva sivo, iz popra se rahlo pokadi in začimba odda svojo aromo. Mešanico pustimo, da se ohladi. Najintenzivnejša je sveže pripravljena, lahko pa jo tudi shranite in porabljate sproti.

Mešanica se najbolje poda k mehko kuhanemu jajcu ali k pečenemu mesu (predvsem svinjini), lahko pa jo uporabimo tudi kot posip za pečene/ocvrte perutničke.

Kakšne so povprečne cene cateringa?

Cena cateringa se spreminja glede na samo vrsto dogodka, kakšen catering dejansko želite in kakšne obroke pričakujete.

Povprečna cena poročnega cateringa, ki ne vključuje torte in pijače, je 35 evrov na osebo. Catering s hladno-toplim bifejem pa se v povprečju na osebo odšteje okoli 12 evrov.

V ceno so ponavadi všteti tudi potni stroški ponudnika, zato bo to višja, če je dogodek bolj oddaljen od lokacije priprave hrane.

Zakaj moramo biti pozorni na alergene, ko se dogovarjamo za catering?

Večina se vas najverjetneje sprašuje, kakšno zvezo ima prometni znak s cateringom. Čeprav sprva ni očitno, je treba vedeti, da tudi pri tej dejavnosti obstajajo omejitve – ne zaradi posebnih želja gostov ali njihovega prepričanja, ampak zaradi njihovih zdravstvenih »omejitev«. Alergije na posamezne sestavine v jedeh so v zadnjih letih vedno bolj razširjene, za ponudnika catering storitev pa predstavljajo velik STOP.

Poznamo 14 glavnih skupin alergenov, ki ob zaužitju povzročajo različne alergijske reakcije, zato moramo poskrbeti, da jih ni v hrani, ki jo ponudimo.

Na katere alergene moramo biti pozorni?

ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut, njihove križane vrste ali proizvodi iz njih)

RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH

JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH

RIBE IN PROZVODI IZ NJIH

ARAŠIDI IN PROIZVODI Z NJIH

ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJEGA

MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO

OREŠČKI – mandeljni, orehi, lešniki, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija) – IN PROIZVODI IZ NJIH

LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE

GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA

ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI (v koncentraciji več kot 100mg/kg ali 10mg/l, izraženi kot SO2)

VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA

MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH Pri znaku STOP se znamo ustaviti

Mnogokrat se naročniki ne odločijo za catering, saj jih skrbi, da ponudnik ne bo upošteval naročenega ali da se bo v hrani vseeno pojavil alergen. S 14. 12. 2014, ko je stopila v veljavo Uredba 1169/2011/EU o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, ki predpisuje označevanje alergenov v živilih, so nam s strani proizvajalcev, pridelovalcev in dobaviteljev na voljo vsi podatki o vsebnostih alergenov v surovinah, ki jih uporabljamo. Skrbno spremljanje označb in pravilna priprava v kuhinji lahko popolnoma izključita alergene iz jedi.

Slika 1: Vzorčni primer tabele alergenov (Vir: Arhiv podjetja S.M.I.L.E. & G.O.)

Kadar so med gosti alergiki, se potrudimo pripraviti jediilnik brez alergenov, da ni možna navzkrižna kontaminacija, ki je ob pripravi jedi z alergeni in brez njih v isti kuhinji sicer možna.

Kako preprečiti navzkrižno kontaminacijo?

Ko smo poskrbeli, da so na zalogi surovine brez alergenov, moramo zagotoviti, da te brez njih tudi ostanejo. Zaradi tega se površine za pripravo strogo ločijo, kar v praksi pomeni, da se jedi z alergeni pripravljajo na ločenih deskah, v ločenih posodah, z ločenimi pripomočki. Tudi pri kuhanju, pečenju, cvrtju itd. sprejmemo enake ukrepe. Le tako lahko naročnikom zagotovimo jedi, ki so za njih in njihove goste popolnoma varne.

Cena ni pomembna

Ko gre za zdravje, ponavadi ne gledamo na ceno. Ljudje so prepričani, da je hrana brez alergenov dražja, kar načeloma drži, a če znate pravilno izbirati sestavine, se to na ceni ne bo poznalo. Cateringi, prirejeni za alergike, običajno niso dražji od klasičnih cateringov, so pa izjeme. Povprašajte omisli.si/catering ponudnika po tabeli alergenov. Ta vam jo bo z veseljem posredoval pri pripravi jedilnika, vi in vaši gostje pa boste lahko na praznovanju brez skrbi uživali v jedeh, ki vam jih bodo pripravili.

Kateri so najboljši catering prigrizki za vaše goste?

Vam je neprijetno, ker gostom znova in znova ponujate enake prigrizke, ki ste jih že naveličani? Bi želeli vaše goste presenetiti in poskusiti nekaj novega? Za vas imam nekaj odličnih idej na temo najboljši prigrizki za vaše goste, s katerimi jih boste zagotovo navdušili.

Najboljši prigrizki: razmislite o željah vaših gostov

Prva, a nepogrešljiva stopnja je razmislek o tem, kakšne želje glede prigrizkov imajo vaši gostje in kako bi njihove okuse združili. Zelo pomembno je namreč, da razmislite kako boste zadovoljili želje vseh gostov. Pogosto je v naši družbi kdo, ki ne je mesa, zato naj bo kakšen prigrizek vegetarijanski. Drugi spet ne marajo predelane ali obdelane hrane, zato za njih pripravimo nekaj svežega. Ljudje smo si različni in prav je tako, saj bi bil drugače dolgčas!

Najboljši prigrizki: ustvarite odlične kombinacije

Kot vemo znajo mojstri kulinarike z nekaj različnimi sestavinami v naših ustih ustvariti neverjetne občutke. Pogosto gre za različne običajne kombinacije, nekateri pa se občasno lotijo tudi drznejših kombinacij. Pa začnimo!

1. Sadni toast

Najboljši prigrizki

Najboljši prigrizki: Sadni toast

Za pripravo sadnega toasta potrebujete toast ter skuto, ananas in indijske oreščke, ki jih po plasteh naložite na toast.

2. Preprosti browniji

Najboljši prigrizkiNajboljši prigrizki: Preprosti browniji

Moko, jajca in nutelo zmešamo skupaj, prelijemo v pladenj in pečemo 15 minut na 180°C. Ko se masa ohladi, jo razrežemo na kocke.

3. Bananini zvitki

Najboljši prigrizkiNajboljši prigrizki: Bananini zvitki

Na palačinko namažemo arašidovo maslo, v katero nato ovijemo banano. Zvitek razrežemo na kolobarje.

4. Energijske tablice

Najboljši prigrizkiNajboljši prigrizki: Energijske tablice

Suho sadje po želji (marelice, dateljni, brusnice, slive) in različne oreščke (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki) damo v multipraktik. Maso razvaljamo in razrežemo na tablice.

5. Osvežilni lonček

Najboljši prigrizkiNajboljši prigrizki: Osvežilni lonček

V grški jogurt dodamo malo medu in arašidovega masla. Na vrh posujemo koščke čokolade. Lonček postavimo v hladilnik, da ob postrežbi deluje prijetno osvežilno.

6. Zdrava pica

Najboljši prigrizkiNajboljši prigrizki: Zdrava pica

Na polnozrnat kruh položimo narezan paradižnik in feta sir. Po želji posujemo z origanom, da nas kombinacija okusov še bolj spominja na pico.

7. Smoothie

Najboljši prigrizkiNajboljši prigrizki: Smoothie

Z mešalnikom spasiramo željeno sadje (borovnica, maline, jagode, breskev, banane) in zmes prelijemo v lončke.

8. Grisini s pršutom

Najboljši prigrizkiNajboljši prigrizki: Grisini s pršutom

Okoli grisinov ovijemo pršut. Zraven lahko postrežemo tudi na kocke narezan sir ali omako po želji.

V kolikor pa niste navdušeni nad ustvarjanjem v kuhinji ali pa za pripravo prigrizkov nimate dovolj časa, oddajte vaše povpraševanje na omisli.si/catering/. Tukaj boste našli več različnih ponudb lokalnih ponudnikov, ki jih zaupamo, prav tako pa bodo upoštevane vse želje vaših gostov!

Sedaj, ko imate pred sabo pripravljene odlične prigrizke, je vaša naloge še samo, da uživate ob presenečenju vaših gostov, ki vaše gurmanske izkušnje prav gotovo ne bodo pozabili. Želim vam obilo kulinaričnih užitkov in dober tek!

Poročna kulinarika: Vprašanja in odgovori o hrani in pijači na poroki

Poročna kulinarika je ena tistih stvari, ki bo na poroki ustvarila unikatno vzdušje. Če boste na vaš poročni dan poskrbeli za dobro hrano in pijačo, se bodo svatje počutili domače in sproščeno. Najslabše kar lahko naredite je, da goste pustite lačne. Za vas smo pripravili ideje, kako na poroki ustvariti kulinarično doživetje in gostom ponuditi nekaj novega.

Skozi celoten poročni dan bo veliko priložnosti za hrano, zato poskrbite, da bo vsak prigrizek nekaj novega.

Pogostitev po poročnem obredu

Ne glede na to, ali se poročite cerkveno ali civilno je v navadi, da po obredu sledi kratka pogostitev. Verjetno vam najprej padejo na misel klasični kanapeji in sladice v kozarčkih. Že tukaj stopite iz cone udobja in gostom postrezite nekaj novega. Če bo na vaši poroki veliko majhnih otrok, morda razmislite o skrinji s sladoledom ali pa o aparatu za sladkorno peno. Verjemite, vsi otroci bodo imeli na obrazu nasmehe, zadovoljni pa boste tudi vi.

Če se boste poročili v poletnih mesecih, poskrbite da bo dovolj pijače - tako alkoholne kot brezalkoholne. Če radi sledite trendom, potem vam bo morda všeč ideja, da bi se mešala vaša najljubša koktajla, ali pa stregla ravno pravo ohlajen šampanjec in vino. Kar se tiče brezalkoholnih pijač naj ne manjkajo osvežilne limonade in pa voda.

Kar se tiče peciva, se veliko parov odloči za steno z majhnimi krofki, sladicami v kozarčkih ali pa za drobno pecivo. Glede slanega peciva lahko postrežete s pokovko in podobnimi slanimi prigrizki. Ne pozabite tudi na sveže sadje.

Za pomoč pri pogostitvi lahko prosite vaše bližnje, ki vam bodo z veseljem pomagali pri peki. Če pa nočete obremenjevatih vaših domačih, lahko najamete catering ponudnike.

Prihod na prostor poročnega slavja

Po nekaj urah, ko bodo svatje prispeli na prostor poročnega slavja, bodo verjetno že kar sestradani. Takrat bo pravi čas, da jim postrežete s prvo toplo jedjo. Če se bo slavje pričelo ob večernih urah, ko bo že malenkost bolj mrzlo, lahko prostor ambientirate tako, da prižgete ogenj in pripravite dekce, s katerimi se bodo gostje pokrili. Zraven pa se lahko pripravlja rižota v velikem kotlu. Svatom naj bo postrežena v lesenem čolničku ob kozarcu dobrega vina.

Seveda takrat lahko že igra band, ki ste ga najeli.

Če se še niste odločili, ali bi raje na vaši poroki imeli band ali DJ-a, ali pa iščete še kakšne druge ponudnike, preverite seznam le teh na Omisli.si.

Pogosto se mladoporočenca sprašujeta, koliko alkohola je dovolj za poročni dan. Alkohol bo predstavljal velik del vašega poročenga proračuna, vendar obstaja nekaj načinov, kako se izogniti prevelikemu računu. Spodaj si preberite nekaj nasvetov, kako zračunati, koliko alkohola je dovolj.

Alkoholne pijače na poroki

Dlje časa kot bo trajalo vaše poročno slavje, več alkohola boste potrebovali. Če bo večji del slavja potekal podnevi, verjetno ne boste potebovali toliko alkohola, kot če bo večina potekala zvečer in ponoči. Če se boste poročili poleti, potem naročite več belega vina in roseja, in obratno, v zimskem času naročite več rdečega vina.

Glede mešanja koktajlov razmislite, ali boste imeli odprt bar, ali boste ponudili nekaj vnaprej izbranih možnosti? Možnost je tudi, da imate bar, kjer morajo gosti sami plačevati svoje pijače. To je sicer manj priljubljena možnost in na splošno ni priporočljiva, je pa dober način znižanja stroškov, saj bodo gostje zagotovo popili manj.

Pri računanju količine alkohola, upoštevajte tudi, kakšni so vaši gostje. Ali boste povabili mlade svate, ki se radi zabavajo ob alkoholu ali goste, ki si raje privoščijo kozarček vina? Če je veliko povabljenih otrok in starejših, boste potrebovali manj alkohola. Upoštevajte pa tudi, da brezalkoholni ledeni čaji in limonade višajo vaš račun.

Informativen izračun alkoholnih pijač za 100 gostov:

Pivo: 50 steklenic Vino: 40 steklenic Šampanjec: 16 steklenic Žgane pijače: 20 steklenic Slavnostna večerja

Osrednji del vašega poročnega dne bo, kar se tiče poročne kulinarike, slavnostna večerja. Pri sprejemanju odločitve, kakšna bo pogostitev, se najprej odločite, ali bi radi sledili poročnim trendom ali vam je ljubša klasika. Če prisegate na klasiko, potem boste verjetno postregli z slavnostnim večhodnim menijem, če pa bi radi svatom predstavili nekaj novega, si poglejte, kakšni so najnovejši trendi.

Ponavadi se pari odločijo za bife, kjer si potem gosti samopostrežno izberejo, kaj bi radi jedli. Zanimiva izkušnja bo zagotovo food truck, kjer bodo gosti videli tudi sam postopek priprave hrane.

Sladki kotiček in torta

Po koncu slavnostne večerje bo čas za sladki kotiček. Tega se bodo verjetno najbolj razveselili vaši najmlajši svatje. Seveda pa ni nujno, da je v sladkem kotičku vse sladko. Lahko pripravite naprimer pokovko, ki si jo bodo gostje sami postregli ali pa morda vročo čokolado s penicami. Navdušenje zagotovljeno.

V sladkem kotičku ponavadi najdemo sladice v kozarčkih, sladoled, drobno pecivo in sadje, ki si ga gostje naložijo v majhne skodelice. Ne pozabite tudi na kavo, ki se bo prilegla predvsem starejši publiki.

Uram plesa sledi rezanje poročne torte, ki je verjetno zadnji pomembnejši dogodek, preden se začne nora zabava. Pri izbiri okusa poročne torte imejta v mislih, da bo vsaj en okus saden in en čokoladen. Verjemita, da ima vsaj polovica gostov raje osvežilne jogurtovo-sadne okuse, kot pa čokoladne. Če bo na vajini poroki veliko otrok, potem naj največja torta ne vsebuje alkohola, saj so gosti, ki jim bo všeč tako speficičen okus torte v manjšini. Ko bosta zarezala v poročno torto naj imajo svatje v rokah kresničke, ki bodo trenutek naredile še bolj unikaten.

Polnočni prigrizek

Zadnja postaje poročne kulinarike bo polnočni prigrizek. V zadnjem času so v trendu burgerji ali pa napolitanske pice, ki bodo po urah plesa še posebej teknile. Če prisegate na klasiko, potem izberite dobro začinjen divjačinski golaž. Tako boste popolno zaokrožili vaš poročni dan, kar se tiče kulinarike.

Poročni dan vsebuje veliko elementov, od katerih je skoraj da na prvem mestu poročna kulinarika. Z dobrim izborom poročnega menija boste vašim svatom zagotovo ustvarili unikatno izkušnjo, ki je ne bodo nikoli pozabili.

Slavnostna večerja - Kako gostiti uspešen večer?

Z osnovnimi pripravami, sestavljanjem jedilnika in dinamično skupino gostov je slavnostna večerja zagotovljen uspeh. Kot gostitelj morate biti pripravljeni na kakršnekoli može pripetljaje, da lahko omogočite dobro vzdušje in prijetno počutje vaših gostov. Ste se naveličali nočnih izhodov, ki se po mladostniškem druženju s prijatelji navadno končajo s popivanjem v lokalih? Morda ste pripravljeni izkusiti nekaj novega in tako vstopiti v svet odraslih - kot gostitelj lahko prikažete svoje organizacijske sposobnosti in obenem obnovite stike s starimi znanci.

OČISTITE STANOVANJE

Prostor, v katerem gostite, že v samem začetku pusti močan vtis - ali bo ta dober ali slab je popolnoma odvisno od vas. V primeru, da imate namen slavnostno večerjo sprevreči v poslovno druženje s svojim šefom, čimprej poprimite za metlo! Očistite vse vidne površine in z lahkotno dekoracijo poživite prostor. Že preprosta vaza svežih rož ali čipkast prt kuhinjo ali jedilnico spremeni v primerno sobo za druženje s prijatelji. Če ne želite, da gostje vstopajo v določene prostore (na primer vašo spalnico), preprosto zaprite vrata ali jih zaklenite, ostala pa pustite odprta.

Poskrbite tudi za povsem vsakdanje stvari - v stanovanje spustite svež zrak preko odprtih oken,, v kopalnici poskrbite za zadostno količino toaletnega papirja na vidnem mestu, v hodnik pa postavite obešalnik, kamor bodo gostje odlagali plašče. Več koristnih nasvetov najdete tukaj.

Seveda lahko v skrajnem primeru najamete prostor in tako čiščenje stanovanja odložite na drugi mesec.

RAZPOŠLJITE VABILA

Povabljeni bodo odločali o uspehu ali porazu vaše svečane večerje. V primeru, da organizirate manjše, bolj intimno druženje (8 do 12 oseb), nikakor ne vabite ljudi, ki se med seboj ne poznajo. Pogovor bo tako težje stekel, sami pa boste zaposleni s tekanjem od enega do drugega znanca z namenom, da se nihče ne počuti zapostavljeno.

Pozorni bodite tudi na število povabljenih. Če v organizaciji dogodkov, podobnim večernim srečanjem, niste preveč izkušeni, si ne postavljajte prevelikega izziva. Povabite le toliko ljudi, kolikim boste lahko stregli in posvečali primerno mero pozornosti. Obstaja pa tudi možnost, da bo kdo izmed povabljenih povabilo zavrnil ali prihod po prvotni pritrditvi kasneje odpovedal zaradi različnih razlogov. Manjše število gostov pa ni povezano le z manjšim nivojem stresa, temveč tudi z nižjimi stroški. Ob izdajanju vabil potencialnim gostom izrecno sporočite, če smejo s seboj pripeljati tudi družinske člane. V tem primeru naj vam sporočijo končno število gostov z njihove strani. Ne želite namreč, da se vaš stari znanec iz študijskih let prikaže z ženo in štirimi otroki, za katere ne boste imeli dovolj pripravljene hrane in pijače.

Seveda pa je načinov vabljenja gosta ogromno. Pišete jim lahko preko e-maila ali socialnih omrežij, jih pokličete preko telefona ali pa uberete staromodnejšo pot - natisnete nekaj klasičnih vabil, ki jih nato preko pošte razpošljete znancem.

SESTAVITE JEDILNIK

Slavnostna večerja navadno poteka po hodih. Za nošenje hrane je pametno zaposliti nekoga, ki je vešč kar se tiče kuhinjskih opravil (kuhanje, strežba, čiščenje ...). Zato je najpametneje zaposliti catering službo, ki bo s svojimi dolgoletnimi izkušnjami poskrbela za prijeten in tekoč potek večerje.

Kot predjed lahko nudite mnogo različnih jedi, seveda pa jih lahko prilagajate svoji kulturi ali dieti (pozornost je potrebno posvetiti tudi prehranjevalnim navadam ali omejitvam vaših gostov). Klapavice, školjke, ostrige, špinačna omaka, krožnik zelenjave, narezek ali kruhki so tradicionalne in ene izmed najosnovnejših oblik predjedi, katere lahko med samimi pripravami na večerjo perfekcionirate.

Preprostejše kot bodo jedi, lažje vam bo. Fondue, različne vrste mesa, kozice, pokrovače in klobasice so odlične ideje za naslednji hod, katere pa načrtujte tudi časovno. Ko se zaključi eden izmed obrokov, gostom pustite možnost za pokušnjo vin ter vmesno pomenkovanje.

Tudi sladice servirajte v manjših porcijah. Piškoti, kepice sladoleda ali sorbeta, skodelica pudinga ter sadje so odlične opcije za zaključek obeda. Če želite za sam konec ustvariti posebno vzdušje, gostom ponudite starejše vino s temno čokolado in eksotičnimi siri.

NE POZABITE NA PIJAČO

Različni gostje imajo različne želje in navade, zato hladilnik ali bar napolnite s številnimi pijačami - vse od prefinjenih vin do preprostih piv. Veliko pa je seveda odvisno tudi od tematike vaše večerje.

Za bolj sproščeno druženje s prijatelji je seveda pivo najboljša izbira.

Za pripravo koktejlov lahko vsekakor zaposlite catering, ki bo vse potrebno prinesel s sabo. V nasprotnem primeru pa si zagotovite vse potrebne sestavine za dva najosnovnejša koktejla - martini (žganje, vodka, suhi vermut, zelene olive) in margarita (tekila, Cointreau, liker, limete).

Če sami ne čutite večje strasti za prefinjene alkoholne pijače, pa jo zagotovo čuti kateri izmed povabljenih. Da ustrežete tem željam, priskrbite klasičnega Johnnieja Walkerja, Hennesyja, Jamesona in ostale klasike. Pripravite tudi kozarce, ki prefinjenosti ne bodo dodali zgolj dekoraciji, temveč tudi okusu. Ob serviranju vsekakor ne pozabite na kocke ledu, ki bodo pijače še dodatno osvežile.

Zagotovo se bo v nekem delu večera našel razlog za kvaliteten, ohlajen kozarec šampanjca, ki pa ga lahko gostom kot pijačo dobrodošlice ponudite že pred večerjo. Če dogodek organizirate z namenom, da povabljenim sporočite pomembno novico, slavje zapečatite s penino z zlatimi lističi.

Vino je zagotovo ena večjih investicij, zaradi katere slavnostna večerja pridobi na svojem dejanskem pomenu. O željah glede določenih vin povprašajte povabljence, saj boste tako najlažje ustregli njihovim željam brez večjega brskanja med policami trgovin. Seveda se lahko poslužite tudi preprostih, klasičnih vin, kot sta Sauvignon ter Chardonnay.

Za gostinske ponudnike pokukajte na Omisli.si!

Ali obstaja vegetarijanski catering in vegetarijanska poroka?

Na kratko, da. Vegetarijanstvo je v zadnjih letih v porastu. Raziskave namreč kažejo, da se za prenehanje uživanja mesa odloča vedno več ljudi, s tem pa tudi narašča število porok, ki mesa ne vsebujejo. Marsikateri mesojedec, se ob tej misli zgrozi, saj večina ljudi ne ve, da je tudi vegetarijanska poroka možna, brezmesna hrana pa je lahko povzdignjena na restavracijski nivo. Če ste torej vegetarijanci, naj izdelava poročnega menija ne bo vaša nočna mora. Ravno obratno. Izbira menija je lahko preprosta in okusna, najem pravega cateringa pa vam bo pomagal, da se boste na poroki sprostili in pozabili na neprimerne opazke nekaterih mesojedcev.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih catering ponudnikov.

Vsakdo izmed vas pozna koga, ki mesa ne uživa, tako da se izdelavi vegetarijanskega menija na poroki skoraj ne morete izogniti. Če torej pripravljate povsem, ali le delno vegetarijansko poroko, vam predstavljamo nekaj idej, s pomočjo katerih bo vegetarijanska poroka za vas pravi uspeh.

Najemite profesionalen catering servis

Dober catering servis vam bo pomagal, da vaši vegetarijanski gostje ne bodo spregledani. Pripravili bodo namreč popolne jedi, ki jih bodo oboževali tudi mesojedci. Ne bojte se razmišljati izven okvirjev, še posebej, če sami niste vegetarijanci. Po vsej verjetnosti namreč poznate le nekaj odstotkov jedi, ki jih je možno pripraviti brez mesa. Dober meni je ključen za dobro počutje vseh vaših gostov.

Ostanite to, kar ste

Misel, da bo oseba, ki je sama vegetarijanka, na svoji lastni poroki stregla meso, je skoraj absurdna. Vseeno pa veliko vegetarijancev to naredi zaradi počutja gostov. Ker se ob poroki vsake posebnosti doplačajo, je pomembno, da si postavite vprašanje: boste pri postrežbi gledali nase in na svoja prepričanja, ali boste dovolili, da prevladajo želje gostov. Odločitev je seveda vaša. Mnogi mladoporočenci namreč mislijo, da se bo o poroki govorilo z negativnim prizvokom, če gostje ne bodo dobili klasičnega dunajskega zrezka in krompirčka. Zapomnite si - če vas imajo povabljenci zares radi, bodo brez slabe vesti lahko prenesli dan brez mesa. Catering servisi v zadnjem času ponujajo veliko izbiro vegetarijanskih jedi, neznana pa jim ni niti popolnoma vegetarijanska poroka.

Primeri jedi na temo vegetarijanska poroka

Za hladno predjed lahko izberete razne obložene kruhke z avokadom, mladim sirom, papriko, paradižnikom ali zeliščnimi namazi ter namazom iz jajčevca. Lahko postrežete solate na sto različnih načinov, na primer s mozzarello, olivami in baziliko.

Kot toplo predjed postrezite juho s pomarančo, paradižnikovo juho ali juho iz vodne kreše. Dobra izbira je tudi vegetarijanska mineštra z zelenjavo in žiti. Tudi mladi sir na žaru z zelenjavo in rižota z gobami ter ocvrto koruzo, bosta pustila poseben vtis. Okusi bodo za večino gostov novi, zato vegetarijanska poroka predstavlja izziv za vsak catering servis.

Za glavno jed obstaja nešteto možnosti in pripravkov, zato vam predstavljamo le nekaj takih, ki jih gostje gotovo ne bodo pričakovali. Pripravite riž z zelenjavo in omako iz gob, zelenjavno rižoto, bučno pito, zelenjavno lazanjo, zelenjavne ražnjiče, avokadove žepke, špinačne mafine s paradižniki sušenimi na soncu ali ocvrto polento z omako iz špargljev. Izbira je neskončna, catering servis pa vam bo pri izbiri jedi za vegetarijansko poroko pomagal.

Pri izbiri sladice si dajte duška. Gostom postrezite jabolčno pito s smetano, jagodni ali kavni tiramisu, domač sladoled ali mandljevo-čokoladno tortico z malinovim prelivom. Dobra izbira je tudi sadni sorbet, ki bo vrhunskemu vegetarijanskemu meniju, dodal piko na i.

Vegetarijanska poroka je lahko veliko več, kot kuhane testenine, pečen krompir in zelenjavna solata. Pustite domišljiji prosto pot, za postrežbo pa izberite enega od naših strokovnjakov na omisli.si/catering, ki vam bo prihranil marsikatero skrb.

Nasveti za catering hrane in pijače

Pomagali vam bomo najti pravi catering za vaš dogodek

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / ponudniki cateringa

 • Janez K. je ocenil/a ponudnika za catering Jože Kukman s.p. 15. Maj. 2024
 • Preverjena ocena

Izredno profesionalni, odlična hrana, super osebje.

 • Simona F. je ocenil/a ponudnika za catering Catering origano 13. Maj. 2024
 • Preverjena ocena

Zelo prijazni, pripravljeni pomagati in svetovati. Catering so nam pripeljali iz Ljubljane v Slovenske Konjice, hrana količinsko in kvalitetno več kot super, brez pripomb, res priporočam 👍

Zelo dober prostor za žur.

 • Mirko H. je ocenil/a ponudnika za catering Rajski Otok d.o.o. 18. Apr. 2024
 • Preverjena ocena

odlično !!!

Hitri,zanesljivi,hrana odlična!Toplo priporočam!

 • Luka H. je ocenil/a ponudnika za catering Catering origano 16. Apr. 2024
 • Preverjena ocena

Odzivnost in ponudba sta presegli vsa pričakovanja

Hitro, enostavno in zelo prilagodljivo našim potrebam! Priporočam

hrana super, prostor super, osebje prijazno, ustrezljivo

Zelo prijazna lastnica in zelooo okusna hrana vse top

 • Teja T. je ocenil/a ponudnika za catering Jože Kukman s.p. 05. Jan. 2024
 • Preverjena ocena

Hrana odlično, izvajalca zelo prijazna.

 • Marusa V. je ocenil/a ponudnika za catering Catering origano 10. Dec. 2023
 • Preverjena ocena

:)😀😀😀😀👌👌🥳🥳🥳😀👌😀🥳🥂

 • Nedžad Š. je ocenil/a ponudnika za catering Catering origano 05. Dec. 2023
 • Preverjena ocena

Pozdravljeni,

s pogostitvijo smo bili zelo zadovoljni. Odlicna izvedba.

Lp, Nedzad

 • Tadej H. je ocenil/a ponudnika za catering Hiša Fink d.o.o. 04. Nov. 2023
 • Preverjena ocena

Odlično, priporočam!

 • Danaja S. je ocenil/a ponudnika za catering Hiša Fink d.o.o. 12. Okt. 2023
 • Preverjena ocena

Hrana je bila odlična, točno to, kar smo si želeli. Gostje so bili navdušeni. Všeč nam je bila tudi odzivnost in prilagodljivost.

Vrhunske pice - od margarite do navadne. Pa zelo prijazni ponudnik. Cela storitev zelo popestri praznovanje! Še bomo naročili. 😊

 • Vedrana M. je ocenil/a ponudnika za catering Jože Kukman s.p. 20. Sep. 2023
 • Preverjena ocena

Vse kot dogovorjeno + okusno in estetsko!

Odlične pice in ideja za pogostitev na domačem vrtu. Vsi smo bili navdušeni, Andraž je storitev opravil strokovno in v skladu z dogovorom. Priporočam kot ustanovitelj Omisli.si.

Prijazni, kvalitetno opravljena storitev, cenovno o.k

Zelo prijazna in ustezljiva, naredita vse perfektno. Samo zelo lahko pohvalim

Prijazni, ustrežljivi, zanesljivi, priporočam.

 • Petra G. je ocenil/a ponudnika za catering Catering origano 21. Jun. 2023
 • Preverjena ocena

Bili smo zelo zadovoljni. Vse se je dalo dogovoriti, so zelo odzivni in drzijo se dogovora. Priporocam

Vse je bilo odlično izvedeno od upoštevanja želja do končne izvedbe.

Super izkušnja

Gospa Štefka in gospod Mile sta bila izredno profesionalna in sta mi vsestransko pomagala pri organizaciji dogodka, obenem pa smo se odlično ujeli in sta v veliki meri zaslužna, da sem se sprostila in tudi sama uživala na dogodku. Hrana je bila tudi izredno okusna, vsi gostje so jo pohvalili. Predvsem pa mi ni žal, da sem upoštevala njune nasvete tudi pri izbiri jedi. Vse pohvale!

 • Mateja K. je ocenil/a ponudnika za catering Catering origano 30. Maj. 2022
 • Preverjena ocena

Svet okusov je profesionalen team, ki mi je pripravil odlično pogostitev v naravi za RD. Gostje so hrano zelo pohvalili. G. Tilen je odziven, vse je bilo pripravljeno tako kot smo se dogovorili.
Toplo priporočam.

 • Maja Ž. je ocenil/a ponudnika za catering Catering origano 18. Maj. 2022
 • Preverjena ocena

S ponudnikom smo bili zelo zadovoljni, držali so se vseh dogovorov in rokov in upoštevali tudi naše naknadne želje. Kvaliteta pripravljenih jedi je bila odlična. Hvala in še kdaj!

Dogodek: poroka. Ustrežljivi, prilagodljivi, super izpeljano, strokovno, poskrbijo za vse detajle, podajo roko tudi pri stvareh, ki niso v njihovem okviru, cenovno ugodni,... Skratka super organizacija, postrežba, pokušina na vašem domu,... 5+ zelo priporočava :)

Dekoracija, odnos, dobra hrana, pripravleno izvrstno, skratka brez pripomb.

Prilagodljivi, okusni, ugodni!;)

Nad vsem smo bili navdušeni, sploh ne vem kaj bi lahko bilo še bolje, še celo prte za naše mize so prinesli - mogoče edino, če bi se še bolj natančno dogovorili glede priprave pečene zelenjave - zelenjava pečena posamezno in brez šampinjonov za naš okus. V preteklosti smo preizkusili že nekaj ponudnikov kuhe na domu in Gostilnico Levček toplo priporočamo tudi drugim.

Fantje so poskrbeli za vsaj detajl, vse vzeli v svoje roke ter nam priskrbeli brezskrbno zabavo.

Super izvedba, vse kot dogovorjeno. Zelo okusno....priporočam 😊

Zelo Dobra hrana in postrežba.

Vse je bilo enkratno !

Odlicna hrana in osebje!

Bilo je super, vse zrihtano, nad pricakovanji.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.