Imate pravo domačo mešanico začimb?

ocena bralcev
0 od 0

Vreme trenutno mogoče malo nagaja, je pa sezona žarov že na vidiku. Čas je, da pobrišete prah z rešetk ali plošče in se pripravite.

Plin, drva, oglje

Za balkon piknike je dovolj že elektrika (varnost je načeloma pred okusom). Našli se bodo zagovorniki oglja, drv ali plina, saj ima vsak način pečenja svoj okus in prednosti, vendar pustimo to debato raje za drugič. Pozorni moramo biti na izbiro mesa ali zelenjave. Ni vsako meso primerno za žar, enako pa velja tudi za zelenjavo. Še pomembnejša pa je predpriprava na samo peko. Meso ali zelenjavo je treba primerno začiniti ali marinirati.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

Skrivnost je v začimbah

Vsak žar mojster ima svojo skrivno mešanico začimb, ki je zanj tista “ta prava”. Zmešajte si eno po našem receptu. Lahko pa jo drzno preoblikujte po svojem okusu, saj je to čar vsega skupaj. Pri okusih ni omejitev, le najti je treba pravo razmerje tistih začimb, ki jih imamo najraje. Za tiste bolj občutljive predlagamo, da izpustijo čili v prahu, ni pa preveč pikantno, četudi ta ostane.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Domača mešanica začimb za žar

Torej, kaj potrebujete za pripravo:

2 žlici soli
1 žlico sladke rdeče paprike
1/2 žlice čilija v prahu ali kajenskega popra (zelo drzni lahko uporabite več)
1 žlico čebule v prahu
1 žlico česna v prahu
1 žlico mletega črnega popra
1 žlico muškatnega oreščka
1 žlico timijana
2 žlici majarona
1 žlico rjavega sladkorja.

Žlica sladke rdeče paprike
Rdeča paprika doda svojo noto k okusu (Vir: arhiv S.M.I.L.E. & G.O.)

Sestavine zdrobite in dobro premešajte (priporočamo uporabo mlinčka ali blenderja). Če ste stare šole, uporabite kamnit terilnik, mešanica lahko ostane tudi malo bolj grobo mleta. Tako pripravljeno začimbno mešanico vtrete v meso ali za marinado uporabite malo vina in oljčnega olja. Sol in poper v receptu lahko zamenjate tudi z aromatično soljo s poprom iz našega drugega članka (http://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/catering/katero-zacimbo-najraje-uporabljate/).

Pozabavajte se s svojo različico mešanice. Pripravite si mešanico, namenjeno samo za zelenjavo ali le za meso. Sedaj pa hitro pripraviti žar.
ocena bralcev
0 od 0