Aperitiv: Predigra za dober večer

ocena bralcev
0 od 0

Ali se vam kdaj zdi, da se vsaka zabava prične podobno? Ob sprejemu nas pričaka majhen kozarček opojne tekočine, ki ga na hitro zvrnemo, nato pa se dogodek nadaljuje. Z nekaj preprostimi koktajli in triki lahko pijačo dobrodošlice ali aperitiv spremenite v poseben del večera, o katerem bodo gostje še dolgo govorili.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Zakaj za aperitiv ne bi ponudili penine?

Kozarec penine je odlična pijača dobrodošlice ali aperitiv pred večerjo. Velja pravilo, da mora biti dobro ohlajena. Točna temperatura je sicer odvisna od vinarja: nekateri prisegajo na 4–6 °C, drugi na 6–8 °C, vendar lahko brez zadržkov rečemo, da je 6 °C  idealna temperatura. Marsikdo misli, da nižja temperatura pomeni boljši okus, a to ne drži. Prenizka temperatura namreč onemogoči okušanje vseh arom.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

Včasih se zgodi, da imamo na voljo manj kakovostno penino, s katero mogoče ne bi očarali svojih gostov.  Zakaj svojim gostom v tem primeru ne bi ponudili koktajla s penino ali pijače postregli s koščkom sadja (npr. s kroglico hruške)?

Bellini

Eden najbolj poznanih koktajlov s penino oz. s proseccom – italijansko penino – je Bellini. V kozarec za penino nalijemo breskov pire ali sirup, dolijemo penino in nežno premešamo. Okus breskve se odlično prilega k nežnejšim peninam, ki nimajo močnega okusa.Spritz

Zadnjih nekaj let preporod podoživlja t. i. spritz.  Gre za kocke ledu, prelite s kombinacijo penine, sode (lahko tudi mineralne vode) in grenčice (največkrat Aperola). Dodamo nekaj rezin pomaranče in zelo osvežilen koktajl lahko ponudimo kot aperitiv pred večerjo.

Klasičen aperitiv

Kljub veliko različnim koktajlom s penečimi vini lahko nadaljujemo z ustaljenimi aperitivi. Najpogosteje ponujeni aperitivi ali pijače dobrodošlice so žgane pijače. Pri teh je pol vtisa narejenega z izbiro kozarca. Viljamovka se najlepše postreže v pecljatem kozarčku, viski v nizkem širokem kozarcu, medtem ko se tekili ali borovničkam najbolj prilega nizek ozek kozarec ali t. i. shot kozarec.

Aperitiv: Tequila sunrise Omisli.si
Tequila sunrise. (Vir: arhiv podjetja S.M.I.L.E. & G.O.)

Tekila je med vsemi žganimi pijačami najbolj vsestranska. Odlično se prilega kot glavna sestavina v koktajlu (npr. tequila sunrise ali atraktivni tequila boom), ponudimo pa jo lahko tudi kot samostojno pijačo dobrodošlice. Pripravite lahko tekilo z okusom in jo spremenite v liker ali pa jo postrežete čisto. Zlata tekila se ponavadi streže z rezino pomaranče, ki je posuta z malo cimeta, srebrna tekila pa se ponudi z rezino limone in s soljo.

Najboljši vtis bo pri gostih pustila vaša lastna kreativnost in drznost. Kljub mnogim različnim pijačam, koktajlom in načinom postrežbe lahko še vedno naredite nekaj unikatnega.

Aperitiv
Orehov in kavni liker v simfoniji. (Vir: arhiv podjetja S.M.I.L.E. & G.O.)

Če niste prepričani, da bi vam uspelo narediti omenjene pijače, in želite, da je vaša zabava nekaj posebnega, lahko pripravo aperitivov ali pijač dobrodošlice prepustite catering ponudnikom Omisli.si. Tako vaš dogodek še dolgo ne bo pozabljen.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov
ocena bralcev
0 od 0