fb

Spletno programiranje po meri (Java, Pyhton, PHP, JavaScript, HTML, CSS, SQL, Django)

Spletno programiranje? Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za spletno programiranje po meri (java, pyhton, php, javascript, html, css, sql, django) ter pridobite cene in ponudbe.

248.964
povpraševanj strank
8.956
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za razvoj in programiranje (spletno programiranje po meri (java, pyhton, php, javascript, html, css, sql, django))

Preverjeni programerji
 1. Omisli.si
 2. Razvoj in programiranje
 3. Spletno programiranje po meri (Java, Pyhton, PHP, JavaScript, HTML, CSS, SQL, Django)
CREATIVE37, Računalniško Programiranje In Svetovanje d.o.o. - Logotip
CREATIVE37, Računalniško Programiranje In Svetovanje d.o.o.
· Izbran: 2 krat
Razvoj in programiranje
BIROKRAT IT d.o.o. - Logotip
BIROKRAT IT d.o.o.
5,0
(1)
· Izbran: 2 krat
Poslovni programi · Razvoj in programiranje · Računovodske storitve
Spletne rešitve, Nejc Puš s.p. - Logotip
Spletne rešitve, Nejc Puš s.p.
5,0
(1)
· Izbran: 1 krat
Video produkcija · Grafično oblikovanje · Razvoj in programiranje · SEO optimizacija spletnih strani · Oglaševalske storitve in marketing
MARIDEA, komunikacijske in marketinške storitve - Logotip
MARIDEA, komunikacijske in marketinške storitve
5,0
(1)
· Izbran: 6 krat
Lektoriranje besedil · Razvoj in programiranje · Oglaševalske storitve in marketing · Grafično oblikovanje · Organizacija dogodkov
Cognition Shared Solutions, Svetovanje, d.o.o. - Logotip
Cognition Shared Solutions, Svetovanje, d.o.o.
Poslovno svetovanje · Razvoj in programiranje · Poslovni programi · Coaching
Akumen - Logotip
Akumen
4,9
(8)
· Izbran: 11 krat
Razvoj in programiranje
Erpo Sistemi - Logotip
Erpo Sistemi
5,0
(9)
· Izbran: 2 krat
Poslovni programi · Razvoj in programiranje
BlueLAB spletne storitve - Logotip
BlueLAB spletne storitve
5,0
(3)
· Izbran: 1 krat
Razvoj in programiranje · SEO optimizacija spletnih strani · Svetovanje in implementacija GDPR
ATILUS d.o.o. - Logotip
ATILUS d.o.o.
5,0
(1)
· Izbran: 6 krat
SEO optimizacija spletnih strani · Oglaševalske storitve in marketing · Grafično oblikovanje · Davčno svetovanje · Računovodske storitve
Spletni Genij - Logotip
Spletni Genij
5,0
(1)
· Izbran: 3 krat
SEO optimizacija spletnih strani · Oglaševalske storitve in marketing · Razvoj in programiranje · Grafično oblikovanje · Računovodske storitve
Preverjeni programerji
CREATIVE37, Računalniško Programiranje In Svetovanje d.o.o. - Logotip
CREATIVE37, Računalniško Programiranje In Svetovanje d.o.o.
Razvoj in programiranje
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Preverjeni ponudnik Garancija zadovoljstva Izbran že 2 krat

Opis

Postavljamo spletne strani in trgovine.
Vešči smo pa tudi v postavljanju spletnih in mobilnih aplikacijah.
Nudimo pa celostno svetovanje pred, med in po izvedbi digitalnega produkta.

Reference

Kako smo drugačni

15 let izkušenj v postavljanju digitalnih projektov. 6 let izkušenj v digitalnem marketingu, ki nam daje širino pri razvoju/postavljanju digitalnih produktov.

Kontakt
Pokliči
Povezave
Storitve
Razvoj in programiranje (Izdelava spletne strani (Wordpress, Wix, Weebly, Joomla), Spletno programiranje po meri (Java, Pyhton, PHP, JavaScript, HTML, CSS, SQL, Django), Izdelava spletnih trgovin (Shopify, Magento, OpenCart, WooCommerce))
Lokacija
Ulica bratov Učakar 90, 1000 Ljubljana

Storitve opravljamo v
Sloveniji
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki (spletno programiranje po meri (java, pyhton, php, javascript, html, css, sql, django)) je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2023. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za razvoj in programiranje in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Spletno programiranje po meri (java, pyhton, php, javascript, html, css, sql, django) — iskanje po mestih

Pogosta vprašanja (spletno programiranje po meri (java, pyhton, php, javascript, html, css, sql, django))

Izdelava spletne strani zahteva poznavanje različnih jezikov, katerih?

Izdelava spletne strani zahteva znanje o jezikih, ki se uporabljajo pri ustvarjanju in oblikovanju le-te. Znanje le enega jezika skoraj zagotovo ni dovolj za izdelavo kvalitetne in funkcionalne spletne strani. Najbolj poznani jeziki, ki bodo prišli prav vsakemu, ki se bo lotil izdelave spletne strani so Java, JavaScript, Python, HTML, CSS, PHP, SQL in Django. Izdelava spletne strani zahteva tako programske jezike, kot tudi označevalne jezike, jezike za delo s podatkovnimi bazami in jezike za stilizacijo. Našteti jeziki imajo v primerjavi drug z drugim različne funkcije.

Kakšen jezik je Java in kakšen jezik je JavaScript?

Java je eden izmed najbolj popularnih programskih jezikov in je prenosljiv. Programeji ga uporabljajo za razvijanje vsebin spletnih strani, programske opreme, aplikacij in iger. Izdelava spletne strani tako spada med stvari, ki jih programerji opravljajo s pomočjo programskega jezika Java. Omogoča tudi programiranje aplikacij na mobilne telefone ter pametne telefone, ki imajo operacijski sistem Android. Java je uporabljena pri mnogo aplikacijah, ki so narejene za Android. Preden lahko nekdo reče, da zares dobro pozna programski jezik Java, mora učenju le-tega posvetiti precej časa, saj zna biti spoznavanje samega jezika dokaj težavno.

JavaScript je prav tako jezik za spletno programiranje, a ni enak programskemu jeziku Java. Razvit je bil z namenom, da bi programerjem nudil pomoč pri izdelovanju spletnih strani, ki so interaktive (animacije, pop-upi in podobno). Uporablja se pri front-end, vizualnem delu, razvijanja aplikacij. Ta programski jezik lahko uporablja kdorkoli, saj za uporabo ni potrebno imetje licence. Uporabljajo ga tudi večja podjetja. Prednost pa je tudi v temu, da je JavaScript podprt s strani vseh novodobnih spletnih brskalnikov.

Kakšen jezik je Python in kakšen jezik je Django?

Python je programski jezik, ki ga ponavadi priporočajo začetnikom. Je zelo preprost za uporabo, zahvaljujoč poenostavljeni sintaksi oziroma skladnji. Python ne vsebuje podpičij in zavitih oklepajov, zato je njegova uporaba enostavnejša od uporabe JaveScript ali kakšnega drugega jezika. Seveda morajo imeti začetniki neko osnovno znanje, a v primerjavi z ostalimi programskimi jeziki, od njih Python zahteva krajše kode. Za enako stvar bi tako v Pythonu uporabili krajš zapis, kot na prier v Javi. Uporablja se za najrazličnejše spletne strani in aplikacije, video igre ter tudi na področju umetne inteligence. Tudi zelo prepoznavna spletna mesta, kot so Facebook, YouTube, NASA in Google, uporabljajo programski jezik Python.

Django omogoča ustvarjanje spletnih aplikacij. Gre za orodje z odprto kodo, se pravi, da je koda dostopna vsem. Temelji na programskem jeziku Python. Najpomembnejši funkciji, ki ju ima Django, je poenostaviti izvedbe velikih internetnih aplikacij ter tudi funkcijo ustvarjanja vezi s podatkovnimi bazami. S pomočjo orodja Django lahko preprosto in v kratkem času ustvarimo zmogljive spletne strani.

Kaj predstavljata kratici HTML in CSS?

HTML je okrajšava za Hyper Text Markup Language, če prevedemo v slovenščino, jezik za označevanje nadbesedila. Gre za označevalni jezik, ki ni statičen, ampak dinamičen, hkrati pa dopušča izdelavo dobre spletne strani z nekoliko manj kode, kot pri ostalih jezikih. Preko značk in atributov omogoča ustavrjanje izhodišč spletnih strani, saj je označevalni jezik. V resnici bi lahko rekli, da je HTML neke vrste sredstvo, ki pripomore k združevanju spletnega mesta. Uporablja se ga za dodajanje naslovov, vstavljanje slik, ustvarjanje povezav, prelome nadzornih vrstic, sestavljanje tabel, poudarjanje določenega besedila in še mnogo več.

CSS je jezik za stilizacijo, ki se uporablja za ustvarjanje in oblikovanje spletnih strani. Je okrajšava za Cascading Style Sheets, po slovensko, kaskadne stilske podlage. Ta programski jezik nam dovoljuje hitro in preprosto urejanje barv, oblik, poravnave, pisave, razmikov in pozicij na spletnih straneh. Lahko bi rekli, da določa, kako se bodo sestavni deli HTML spletne strani prikazovali na sprednji spletni strani.

Kakšen programski jezik je PHP?

PHP je okrajšava za PHP: Hypertxt Preprocessor, ki izvira iz Personal Home Page Tools. V slovenščini bi lahko rekli orodja za osebno spletno stran. Gre za odprtokodni programski jezik, ki je uporabljen zelo pogosto. Se pravi je brezplačen jezik, saj je koda odprta, dostopna vsem. PHP je na nek način soroden programskim jezikom z običajno strukturo, hkrati pa programerjem z veliko znanja in izkušnjami omogoča razvijanje zapletenih uporab. Ponuja tudi ustvarjanje dinamičnih spletnih vsebin. Uporablja se za back-ende spletnih strani in aplikacij, se pravi urejanje “ozadja“ spletnih strani. PHP uporablja, med drugim, vsem poznan Facebook in platforma WordPress, ki ljudem ponuja, da si sami oblikujejo blog ali spletno stran. Res pa je, da se v zadnjih letih tržni del PHP-ja manjša.

Kateri programski jezik še poznamo?

SQL je okrajšava za Structured Query Language oziroma, v slovenšino prevedeno, strukturirani povpraševalni jezik za delo s podatkovnimi bazami. Se pravi, s pomočjo jezika SQL lahko upravljamo relacijske podatkovne baze. Ima tudi možnost izdelovanja poizvedb po podatkovnih bazah. Res je, da SQL ni programski jezik, a je vseeno pomemben pri programiranju, saj služi ustvarjanju, urejanju (združevanju, prikazovanju in podobno) in iskanju podatkov, ki jih potem s pomočjo SQL lahko tudi prikažemo po naši želji. S pomočjo SQL lahko tudi optimiziramo delovne procese in v kratkem času definiramo, katere podatke želimo, iz kje jih želimo in pa, kako želimo prikazane.

Kateremu strokovnjaku izdelava spletne strani po meri ni tuja?

Izdelava spletne strani je najbližje spletnemu programerju, ki je za to področje tudi specializiran. Gre za strokovnjaka, podkovanega s področja strojništva ali računalništva, ki ustvarja tehnično delo spletnih mest in aplikacij. Njegovo temeljno področje dela je lahko tudi specifična izdelava spletnih strani, zato pozna orodja s pomočjo katerih stran tudi izdela. Pri tem si pomaga s katerim izmed programskih jezikov, kot so Python, Java, JavaScript, PHP in drugi.

Ima obilico znanja za kvalitetno izdelavo privlačnih spletnih strani in o orodjih za upravljanje vsebine – to so temeljna znanja o programski opremi. Ni koder, pa vendar se spozna tudi na kode. Programer specializiran za izdelavo spletnih strani ima specifično znanje, zato pozna tudi specifične programske jezike, katerih ne pozna vsak programer. Spletni programer zagotovo pozna jezike, kot so Java, Python, PHP, JavaScript, HTML, SQ (Square, Inc), Django in različice CSS. Temeljeno znanje vsakega programerja pa je razumevanje delovanja spletnih strani, povezava med elementi in orodja, ki mu pomagajo pri sami izdelavi spletne strani.

Spletni programerji običajno opravljajo dela, kot so prilagajanje ali vzdrževanje spletnih trgovin, razvijanje in pisanje lastnih vtičnikov ter pomoč pri razvoju samih internih sistemov. Izdelava spletne strani zahteva že bolj specifično znanje.

Kakšna znanja ima spletni programer?

Osnovno znanje, ki spletnemu programerju pomaga pri delu, so temeljni postopki razvijanja informacijskih sistemov, to je pisanje računalniških programov. Vsak spletni programer obvlada zgolj določene programske jezike, saj se znanje iz področje tehnologije (in posledično programiranja) zelo hitro spreminja in nadgrajuje. Zato je za programerje sprotno usposabljanje zelo velikega pomena. Pomembno je, da se spletni programerji ves čas usposabljajo in pridobivajo novejša znanja. Programskih jezikov je posledično vedno več, zato se moramo pozanimati, za katere jezike je specializiran določen programer.

Programerji zelo dobro poznajo programska orodja in načine razvijanja operacijskega sistema. Nekateri imajo tudi specifična znanja iz različnih področji, kot je izdelava spletnih strani s pomočjo specifičnih orodij. Prav tako poznajo in razumejo sestavo naših naprav in samih programov, kar pride prav pri razvijanju konkretnih programov. Poleg tega pa poznajo tudi postopke in metode testiranja samih sestavnih delov ter sestavljanja specifičnih programov.

Vsak spletni programer zna osnovne programske jezike. To so CSS in njegove različice, JavaScript (JS), Python in HTML. Programerji pa se med seboj ločijo po tem, katere programske jezike poznajo. Tako določeni znajo tudi druge jezike, kot so SQ, Django, PHP in MySQL. Vsak izmed njih zna delati z orodji in z gostovanjem (objavljanje spletnih strani) ter verzionirati kode in odpravljati razne napake. Poznajo temelje grafičnega oblikovanja ter zaledne sisteme (Node.JS, NoSQL, SQL, JSON, API in gostovanje v oblaku MS ali Azure AWS), podatkovne baze in tudi ogrodja (Node.JS, Angular, Ember in Vue) ter knjižnice (jQuery, React, Google charts, Bootstrap, D3.js in Parsley). Okvirno poznajo tudi osnove Laravel frameworka. Znanja o orodjih za izdelavo spletne strani, kot so Wordpress, Wix, Weebly in Joomla, so že bolj specifična in jih posledično ne obvlada vsak programer.

Kaj je spletno programiranje?

Vsaka spletna stran se med nastajanjem sreča z različnimi ključnimi procesi same izdelave, programiranje pa je eden izmed njih. Izdelava spletne strani je postopek, ki tako zahteva tehnično izvedbo samega spletnega programiranja.

Specifičen urejevalnik je programerju, med postopkom programiranja, v pomoč pri izdelavi temeljev spletne strani. Ob koncu se sprogramirano stran postavi na določeno domeno. Ob tem se najpogosteje uporablja pristop, ki poskrbi za čim boljšo posameznikovo izkušnjo. Spletna stran je tako prilagojena vsem uporabnikom, kar pomeni, da niti ni pomembno, s katere naprave posameznik dostopa do določene strani. Stran je namreč prilagojena veliki večini naprav, tudi modernejšim. Pri opravljanju tega dela pride spletnemu programerju prav tudi temeljno znanje grafičnega oblikovanja. Slednje uporabnikom strani omogoča nadzor nad samo spletno stranjo in čim boljši pregled nad informacijami, ki jih ta sporoča občinstvu.

Kaj je programski jezik?

Programski jezik je umetno ustvarjen, strojem berljiv jezik, ki se ga lahko uporablja tudi pri izdelavi spletne strani. Je torej jezik, berljiv računalnikom in drugi novodobni tehnologiji. Od samega začetka obstoja računalnikov in vse do današnjega dne je bilo ustvarjenih nemalo programskih jezikov, ki se lahko razvrščajo v več skupin. Razvrščamo jih glede na določene kriterije, kot so njihov namen uporabe, glede na moč njihovih osnovnih operacij, po naravi osnovnih objektov in tako dalje.

Kaj je Python?

Python je eden izmed najbolj priljubljenih programskih jezikov, ki jih uporabljajo programerji. Uporablja se predvsem za splošno rabo na visoki ravni. Njegove jezikovne konstrukcije in objektno usmerjen pristop programerjem pomagajo pri pisanju jasne in logične kode, tako za majhne, kot tudi za velike projekte.

Je zmogljiv programski jezik, ki podpira dinamične podatkovne tipe. Po tem se razlikuje od na primer programskih jezikov družine C ali starejših jezikov, kot sta Java in JavaScript. Python je bil razvit kot odkritokodni projekt, upravljan s strani neprofitne organizacije Python Software Foundation.

Uporablja se lahko v namene, kot je programiranje namiznih aplikacij, back-end spletnih aplikacij, v namen podatkovne znanosti, za strojno učenje ali umetno inteligenco, za sistemsko administracijo in tako dalje.

Kaj je PHP?

PHP je programski jezik, ustvarjen v istem obdobju kot Java in JavaScript. Najbolj znan projekt PHP-ja je zagotovo Wordpress. To je odprtokodno orodje, za katerega ne veljajo stroge licenčne omejitve glede načina uporabe, kopiranja, distribucije ali spreminjanja kode.

PHP je jezik, ki se večinoma uporablja za splošno uporabo, torej za back-ende spletnih aplikacij in ne za naprednejša področje, kot je strojno učenje. Posebej primeren je torej za spletni razvoj.

Kakšna je razlika med JavaScript in Javo?

JavaScript je eden izmed programskih jezikov, ki so potrebni za sestavo spletnih strani, zato ga poznajo vsi spletni programerji. Uporablja se predvsem za sam izgled spletne strani, pri čemer sodeluje z označevalnim jezikom HTML in jezikom za stilizacijo CSS.

Ustvarjen je bil v namen izdelovanja interaktivnih spletnih strani. Kljub temu, da se je razvil neodvisno od jezika Java, si z njo deli nemalo lastnosti in struktur. Številne podobnosti si delu tudi z družino jezikov C.

Java je prenosljiv programski jezik, ustvarjen v podjetju Sun Microsystems. To ni enak jezik kot JavaScript. Čeprav ima zelo podobno C-strukturo kot JavaScript, se od tega zelo razlikuje. Poznamo tri različice Jave, to so: standardna različica Jave za osebne računalnike, različica za naprave kot so pametni telefoni in pametni televizorji ter poslovna različica Jave. Ta programski jezik je zato popularen predvsem v poslovnem svetu, zlasti v bankah in starejših korporacijah.

Kam uvrščamo HTML, SQL in CSS različice?

Kar imajo ti trije skupnega je to, da niso programski jeziki. HTML je označevalni jezik, CSS je stilistični jezik in SQL je jezik, s katerim se upravlja relacijske podatkovne baze in poizvedbe po le-teh. Tako nobenega izmed navedenih jezikov ne uvrščamo med programske, a so kljub temu pomemben del znanja spletnih programerjev. Vsi programerji poznajo osnove in temelje HTML, CSS in SQL, zato niso nič manj pomembni.

Kako pomembno je spletno programiranje?

Spletno programiranje je zelo pomembno. Zadnje čase še bolj kot kadarkoli prej, zaradi digitalizacije podjetij, kar je danes nekaj popolnoma običajnega. Temu je tako zaradi komercializacije spleta, ki je zelo hitro rastoča panoga. Splet podjetjem predstavlja pomembno in dobičkonosno platformo za oglaševanje in prodajo izdelkov oziroma storitev.

Zaradi neprestanega in hitrega razvoja spleta je pomembno tudi, da spletno programiranje sledi novostim in trendom, ki se pojavljajo na spletu. Hkrati splet omogoča vedno večjo izbiro orodij in tehnologije, ki jo programerji lahko uporabljajo. S pomočjo le-teh programirajo vedno bolj dinamična in interaktivna spletna mesta, igre in podobno. Spletna mesta so tako v zadnjem času postala platforme za tudi komuniciranje in vključevanje javnosti, ne le orodje za delo in prodajo.

Katere vrste spletnih programerjev poznamo?

Če povzamemo na široko, poznamo tri tipe spletnih programerjev. To so front-end, back-end in full-stack programerji. Vsak opravlja drugačno delo. Prvi se ukvarja s tistim delom spletnega mesta, ki je viden ljudem in je z uporabniki v komunikaciji, drugi skrbi za različne kode v povezavi z zagonom in nalaganjem spletnega mesta, zadnji, full-stack, pa ima znanje s katerim lahko opravlja delo tako front-enderja, kot tudi delo back-enderja.

Kaj spada pod spletno programiranje?

Pri spletnem programiranju je pomembno, da smo seznanjeni s tehnologijami, ki se povezujejo z delovanjem spleta, spletnih strani, trgovin, aplikacij, strežnikov in brskalnikov. Nujno je znanje načrtovanja in testiranja programske opreme ter zavedanje o tem, kako pomembni so te procesi.

Najpogosteje je za programiranje oziroma izdelavo spletne strani uporabljen jezik HTML (Hyper Text Markup Language) in CSS (Cascading Style Sheets oziroma slo. Kaskadne stilske podloge).

Kje in kako delajo spletni programerji?

V večjih podjetjih je ponavadi nekdo izmed zaposlenih informatikov zadolžen za spletno programiranje. Če ima podjetje po spletnem programiranju veliko potrebo, imajo lahko zaposlenih tudi več spletnih programerjev. Če pa gre le za nek kratkoročni projekt, pa včasih podjetje sodeluje z zunanjimi izvajalci. Takšno prakso ponavadi uporabljajo manjša podjetja, ki nimajo ljudi, ki bi se spoznali na spletno programiranje oziroma so premajhna, da bi imala redno zaposlene spletne programerje.

Ali se lahko sam/a lotim spletnega programiranja?

Ja, možno se je naučiti spletnega programiranja, a ker je to zelo kompleksna stvar, zahteva nenehno učenje, mnogo znanja in izkušenj, ki so pri tem zelo pomembne. Spletno programiranje definitivno ni stvar, ki bi se je lahko naučil v kratkem času. Potrebno je tudi poznavanje programskega jezika, spletnih tehnologij.

Danes na spletu že obstaja mnogo možnosti in delavnic, ki nudijo poučevanje spletnega programiranja. Seveda gre pri večini za osnove, a brez osnov ne gre.

Kakšna znanja in veščine ima usposobljen spletni programer?

Programer je v splošnem strokovnjak iz področja strojništva ali računalništva. Temeljno znanje ki ga ima, je specializacija za osnovne postopke razvijanja informacijskih sistemov, torej pisanje računalniških programov. Spletno programiranje pa je že bolj specifično znanje, ki ga imajo zgolj spletni programerji.

Programskih jezikov mnogo, zato je razumljivo, da malokdo zares pozna prav vse. To je razlog ki nas spodbuja, da se najprej pozanimamo, za katere izmed programskih jezikov ima spletni programer poglobljeno znanje. Vsak izmed njih ima nemalo znanja o programskih orodjih in zmožnostih razvijanja operacijskega sistema. Nekateri programerji pa imajo tudi poglobljena znanja iz konkretnih področji, kot je na primer spletno programiranje. Prav tako poznajo metode in postopke testiranja ter sestavljanja programov in njihovih sestavnih delov. Vsi, brez izjeme, razumejo zgradbo naših naprav in programov, ki jih je treba upoštevati pri samem razvijanju programov.

Vsak spletni programer zna sledeče programske jezike: HTML, CSS in JS (JavaScript). Nekateri znajo tudi PHP in MySQL. Vsak izmed njih zna delati z orodji in z gostovanjem (objavljanje spletnih strani), odpravljati napake in verzionirati kode – GIT. Pozna osnove grafičnega oblikovanja, zaledne sisteme (SQL, NoSQL, Node.JS, JSON, API in gostovanje v oblaku AWS ali MS Azure) in podatkovne baze ter knjižnice (Bootstrap, jQuery, Google charts, D3.js, Parsley in React) ter ogrodja (Angular, Node.JS, Ember in Vue). Prav tako, vsaj okvirno, pozna tudi Laravel framework.

Na področju, kot je spletno programiranje, je sprotno usposabljanje na letni ravni izredno velikega pomena. V splošnem se znanje iz področja tehnologije in programiranja hitro nadgrajuje in spreminja, zato je pomembno, da se programerji stalno usposabljajo in vedno znova pridobivajo novo znanje. Pri delu mu zelo prav pride tudi znanje angleškega jezika, ki ga je ravno tako priporočljivo obnavljati in uporabljati na dnevni ravni.

Zagotovo pa ima vsak spletni programer veščine, kot so samostojnost, organiziranost, izjemna natančnost, zmožnost dela v timu, imajo pa tudi bogato domišljijo.

Kakšno delo opravlja spletni programer?

Spletni programer je oseba, ki ustvarja tehnično delo spletnih mest in aplikacij. Spozna se na kode, a to še ne pomeni, da je koder. Načeloma ima tudi temeljna znanja o programski opremi. Gre torej za znanje, ki je potrebno za izdelavo spletnih strani ali orodij za upravljanje vsebine in podobno. A to ni njegovo primarno področje dela, kljub temu da pozna Wordpress in WooCommerce. Poznavanje orodij za izdelavo spletnih strani je zanj zelo uporabno znanje, samo specifično programiranje spletnih strani pa je nadgradnja tega primarnega znanja. Razume torej, kako delujejo spletne strani, kako so elementi med seboj povezani ter prav tako pozna orodja, ki mu pomagajo pri izdelavi lastne spletne strani.

Navadno opravlja dela, kot so razvijanje, prilagajanje in vzdrževanje spletnih trgovin, torej pisanje lastnih vtičnikov ter pomoč pri razvoju internih sistemov.

Kako vem, da je programer specializiran za spletno programiranje?

Programerji se ločijo po tem, katere programske jezike obvladajo. Poznamo več vrst programerjev, kot so programerji sistemske administracije, programerji specifičnih naprav (eden izmed teh je na primer računalniški programer), analitiki računalniških sistemov in tako dalje. Eni izmed njih so tudi spletni programerji. Skratka, možen razpon znanja programerjev je tako širok, da so ga delili na več specializacij.

Mit ki govori o tem, da je celotno znanje, ki ga potrebuje programer, dostopno na internetu, še zdaleč ne drži. Res je, da so bile v namen dodatnega izobraževanja ustvarjene brezplačne platforme in številni interaktivni spletni tečaji. A konec koncev, svojo napravo rajši zaupajmo osebi s priznanim certifikatom. Obstajajo namreč certifikati za skoraj vse programske jezike ali programske produkte, ki so specifični za določenega prodajalca. Tako se priznan in dober programer loči od samouka.

Kaj je spletno programiranje?

Programiranje je zgolj eden izmed ključnih korakov pri izdelavi vsake na novo nastajajoče spletne strani. Spletno programiranje je v resnici tehnična izvedba izdelave spletne strani.

Samo programiranje se tako navadno opravlja na podlagi določenega urejevalnika, končno različico spletne strani pa se postavi na izbrano domeno. Pri tem se navadno uporablja pristop, ki je usmerjen predvsem v uporabniško izkušnjo. Fokus je torej usmerjen na dobro izkušnjo, ne glede na to, s katere naprave se dostopa do spletne strani. Kar pomeni, da programer spletno stran izdela tako, da je ta prilagojena veliki večini modernih naprav. Pri tem mu prav pridejo tudi znanja grafičnega oblikovanja, ki uporabnikom bodoče strani omogoča dober pregled in nadzor nad spletno stranjo.

Ali je spletni razvijalec enako kot spletni programer?

Da, spletni programer je sopomenka za spletnega razvijalca. Gre torej za osebo, ki omogoča in skrbi za to, kaj določeno spletno mesto stori v določenem trenutku in ob določenem kliku.

Nasveti za razvoj in programiranje

Pomagali vam bomo poiskati primernega programerja za vaše potrebe

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / programerji

 • Kristjan Š. je ocenil/a programerja Akumen 16. Feb. 2023
 • Preverjena ocena

So zelo profesionalni, imajo obilo znanja, prav tako pa so izjemno odzivni in fleksibilni.
Skozi celotni projekt ni bilo težav pri dodajanju resursov, fantje so parkrat celo potegnili čez vikend, ker se nam je mudilo z roki.
Noben izziv ni bil preveč kompleksen in na koncu je bilo vse narejeno kot je treba.
Poleg vsega tudi sami predlagajo možne rešitve in optimizacije.
Skratka res se potrudijo in komunikacija je na zelo visokem nivoju.

 • Katja P. je ocenil/a programerja Spletni Genij 20. Jan. 2023
 • Preverjena ocena

Hitri in strokovni

Uslišal so moje želje

Zelo pozitivna izkušnja.

Super odnos, prijazni, odzivni.

Se bomo še vrnili.

 • Tomi X. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 01. Jun. 2020
 • Preverjena ocena

Zelo dobra izkušnja...

Odziven in prijazen računovodsko servis.

 • Alenka K. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 05. Feb. 2020

Vedno dosegljiv, ko je problem

 • Jamarsko Društvo Divača R. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 27. Jan. 2020

Na začetku smo imeli nekaj "porodnih" težav z obstoječo opremo. Ampak z pravim svetovanjem o nakupu nove opreme in hitro odzivnostjo smo vse rešili.

 • Branka S. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 27. Jan. 2020

So odzivni, prijazni, hitro najdejo rešitve in jih tudi hitro vpeljejo.

 • Darja P. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 24. Jan. 2020

Zelo hitro so odzivni,prijazni in cenovno ugodni.

 • Veronika K. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 24. Jan. 2020

Prijazni, zanesljivi...

 • Helena J. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 23. Jan. 2020

Najboljši ponudnik davčnih blagajn

 • Nataša B. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 23. Jan. 2020

Za enkrat vse ok zelo zadovoljna

 • Katja P. je ocenil/a programerja Erpo Sistemi 23. Jan. 2020

Zelo zadovoljna

Maksimalno posvečen projektu, upošteva želje naročnika, pove svoje predloge. Top izbira.

Izvrstno znanje in iznajdljivost, kar je pri tem delu kjučnega pomena. Izpostaviti je potrebno tudi to, da je ponudnik izredno prijazen in zelo odziven. Skratka, vidi se, da delo opravlja z velikim veseljem. Toplo priporočam!

Strokovnost v prijazni besedi vodi od začetka do konca projekt, v mojem primeru internetna stran in grafična podoba dejavnosti. Pri Kreatu sem našel vse na enem mestu in vsekakor več kot sem iskal. Nekoliko višja cena je sorazmerna glede na kakovost storitve saj za njo dobiš več kot vprašaš in kaj hitro ugotoviš da vse to tudi potrebuješ. Skratka: rešitev katera ima visoko dodano vrednost.
Zelo priporočam!

 • Martina K. je ocenil/a programerja Akumen 07. Nov. 2019
 • Preverjena ocena

Podjetje Akumen d.o.o. priporočam vsem strankam, ki potrebujejo kakršno koli izdelavo aplikacije in nimajo nikakršnega znanja o programiranju. V podjetju Imajo profesionalen odnos, iskrenost in poštenost. Akumen d.o.o. je podjetje vredno zaupanja. Imajo dostopne cene, izdelavo pred rokom določeno s pogodbo. Akumen d.o.o si zasluži oceno s petimi zvezdicami. Hvala

 • Mojca S. je ocenil/a programerja Akumen 01. Okt. 2019
 • Preverjena ocena

So profesionalni, odzivni in fleksibilni. Ko se je kaj zataknilo, so me sproti obveščali o tem, kaj se dogaja. Držali so se dogovorjene cene kljub temu, da je bil projekt veliko zahtevnejši, kot smo na začetku predvidevali.

 • Urša T. je ocenil/a programerja Akumen 08. Apr. 2019

ZELO ODZIVNI

 • Maja K. je ocenil/a programerja Akumen 11. Nov. 2018

Gregor in ekipa se res potrudijo ter projekt izvedejo na nivoju. Priporočam.

 • Ivan P. je ocenil/a programerja Akumen 11. Nov. 2018

Odlični, natančni in hitri res storitev na mestu!

 • Tadej G. je ocenil/a programerja Akumen 19. Sep. 2017

Zanesljivo in učinkovito zaključen projekt ki smo ga naročili pri njih.
Profesionalen pristop in odlična ekipa!

 • Jakob N. je ocenil/a programerja Akumen 14. Avg. 2017

Zanesljivi in fleksibilni. Speljali posel od začetka do konca brez problemov in na dogovorjeni datum.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.