Programska oprema za podjetja (poslovni programi): Cene, preverjeni ponudniki in kaj sploh potrebujete za poslovanje?

ocena bralcev
5 od 1

Se zaradi zamudnih nujnih rutinskih opravil ne morete dovolj posvetiti vodenju podjetja in opravljanju delovnih nalog, ki bi vašemu podjetju prinašale večje koristi? Poenostavite vaše poslovanje, znižajte operativne stroške. S tem tudi povečajte produktivnost in dobičkonosnost vašega podjetja. Razmislite o izboljšavah v vašem podjetju. Dobra programska oprema vam bo v veliko pomoč pri analizi poslovanja, optimizaciji delovnih procesov. In tudi pri sledenju denarnim tokovom, tržnim trendom in povpraševanju na trgu, določanju konkurenčnosti cene artiklov in storitev, izbiri dobrih poslovnih partnerjev.

Kazalo >

PROGRAMSKA OPREMA ZA PODJETJA: CENE

povprečne cene poslovnih programov in ceniki

5-50 EUR/mesec

Kontaktirajte ponudnike poslovnih programov

programska oprema po dejavnosticena nakupacena najema
Poslovni program za trgovineod 400 €od 25 €/mesec
Poslovni program za gostinceOd 470 €Od 32 €/mesec
Poslovni program za frizerski/kozmetični salonod 160 €od 13 €/mesec
Program za storitvena / izvedbena podjetjaod 200 €od 14 €/mesec
Programska oprema za kmetijstvood 270 €od 18 €/mesec
Programska oprema za mizarstvood 890 €od 20 €/mesec
Programska oprema za avtoserviseOd 250 €od 30 €/mesec
Poslovni programa za proizvodnjood 180 €od 10 €/mesec
Programska oprema za organizatorjeod 1400 € daljeod 55 €/mesec

Kontaktirajte preverjene ponudnike poslovnih programov (ponudbe / cene)

Kako boste v poplavi ponudnikov lahko razločili, katera programska oprema je najboljša za vaše podjetje? Boste poslovni program kupili ali ga boste najeli? Da vam prihranimo nekaj dragocenega časa in olajšamo odločitev, smo za vas izbrali in rangirali preverjene ponudnike na tej povezavi.

poslovni programi in programska oprema za podjetja
Vsako podjetje potrebuje zanesljivo programsko opremo za izvajanje, vodenje in optimizacijo svoje dejavnosti…


Poslovna programska oprema: Katera je najboljša?

PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

Dober poslovni program združuje funkcionalnosti, ki jih podjetje potrebuje za opravljanje dejavnosti v svoji branži. Ta omogoča dodatno prilagodljivost glede na potrebe in zahteve podjetja. Kvalitetna poslovna programska oprema ponuja programske rešitve v oblaku in omogoča dostop do podatkov iz katerekoli naprave ob kateremkoli času.

Najboljši poslovni programi se stalno posodabljajo skladno z veljavno zakonodajo in skladno z razvojem novih tehnologij. Vsebujejo zakonsko predpisane obrazce in vam jih samodejno izpolnijo. S tem zmanjšujejo možnost napak pri vnosu podatkov in prihranijo vaš čas.

Dobra programska oprema je povezljiva z drugimi programi, na primer eDavki (DURS), AJPES, Microsoft Office. Najboljša programska oprema vam ponuja enostaven vpogled v analize poslovanja. To vključuje hiter dostop do najbolj pomembnih podatkov in poslovnih dogodkov. Tako boste lažje sprejemali prave odločitve in zavarovali posle v pravem trenutku.


Najboljši ponudniki programske opreme za podjetja v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov poslovnih programov

Loading

celoten seznam ponudnikov  >

Če menite, da vam ljubi ponudnik programske opreme manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.

oprema za podjetja
Dober poslovni program združuje funkcionalnosti, ki jih podjetje potrebuje za opravljanje dejavnosti v svoji branži. Ta omogoča dodatno prilagodljivost glede na potrebe in zahteve podjetja. Kvalitetna poslovna programska oprema ponuja programske rešitve v oblaku in omogoča dostop do podatkov iz katerekoli naprave ob kateremkoli času.

Povprečne cene za poslovni program za podjetje in ceniki

Poslovni program lahko kupite ali najamete.

Kaj je za vas najcenejše in najboljše?

Cene se od ponudnika do ponudnika zelo razlikujejo glede na vrsto storitve in obseg ponudbe, ki jo določen paket poslovne programske opreme ponuja. Cena poslovnega programa je odvisna tudi od vrste dejavnosti, velikosti podjetja (mala, večja ali velika podjetja), števila hkratnih uporabnikov oziroma števila potrebnih licenc.

Glede na želje, potrebe in posebne zahteve podjetja ponudnik oblikuje prilagojeno ponudbo po meri uporabnika. Cene ponudnikov so večinoma navedene brez davka na dodano vrednost, ki ga morate upoštevati pri končni ceni poslovnega programa.

Nakup licence za mala podjetja stane od 240 evrov dalje, najem pa od 12 evrov dalje/mesec brez davka na dodano vrednost, nakup licence za večja podjetja znaša od 1400 evrov dalje, najem pa 50 evrov dalje/mesec brez davka na dodano vrednost. Licenca za programsko opremo je časovno omejena na eno leto in jo je potrebno obnavljati. Nekateri ponudniki vam nudijo brezplačno licenco in podporo v prvem letu.

Preberite tudi: ČISTILNI SERVIS ZA ČIŠČENJE PISARN / POSLOVNIH PROSTOROV: CENIK PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, …)

Okvirne cene za najem

 • Izračun plač | od 300 evrov dalje | najem od 12 evrov/mesec dalje
 • ERP sistem | od 15 evrov/mesec dalje
 • CRM program | od 22 evrov/uporabnika/mesec dalje
 • Nakup računovodskega programa | od 240 evrov dalje | najem od 15 evrov/mesec dalje
 • Program za pisanje računov | od 160 evrov dalje | najem od 5 evrov dalje
 • Davčna blagajna | od 150 evrov dalje |najem pa od 11 evrov/mesec dalje
 • Programska oprema za vodenje skladišča | 340 evrov dalje | najem pa od 23 evrov/mesec dalje
 • Programska oprema za izpis UPN | letni najem od 50 evrov dalje
Kontaktirajte ponudnike poslovnih programov

Pri ponudnikih preverite, ali cena vključuje davek na dodano vsebnost. Zgoraj so v večini navedene cene brez DDV. Prav tako je cena lahko odvisna od tega, ali ste vi zavezanec za DDV. Cene za najem v večini odražajo ceno za mesečni najem programa.

Preberite tudi: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN, POGOSTA VPRAŠANJA IN PREVERJENI GRAFIČNI OBLIKOVALCI

Naj program kupite ali najamete? Prednosti najema programske opreme:

 • začetni finančni vložek za najem je precej manjši od nakupa programske opreme;
 • do podatkov lahko dostopate neomejeno kadarkoli in iz kateregakoli računalnika, ki ima dostop do svetovnega splet;
 • popravki programskih napak in popravki programa zaradi sprememb zakonodaje so na voljo takoj. To pomeni, da ne potrebujete obiska programerja na lokaciji uporabnika;
 • za arhiviranje podatkov poskrbi ponudnik programske opreme v skladu z vsemi varnostnimi predpisi;
 • nimate skrbi za tekoče in nemoteno delovanje strežniške strojne in programske opreme;
 • delovanje programske opreme se izvaja na ponudnikovih strežnikih. Zato je vaš finančni vložek v strojno in programsko opremo nižji.

Preberite tudi: PROGRAMIRANJE: CENE, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PROGRAMERJIProgrami za podjetja: Posamezni moduli poslovnih programov

Izračun plač (program za obračun plače)

Programska oprema za obračun plač ponuja obračun plač za zaposlene, obračun prispevkov za socialno varnost, obračun regresa. In tudi izdelavo M4/M8 obrazca in poročila za dohodnino za zaposlene, izpis plačilnih nalogov, izpis uradnih obrazcev (DURS, AJPES, REK, iREK, REK 1A, REK-1, OBR-PL, Obrazec 1A, Obrazec 1-Z) in elektronsko oddajo na spletni portal eDavki. Hkrati vam omogoča vpogled v letna poročila za dohodnino in avtomatski prenos na spletni portal eDavki, vodenje evidenc o kreditih in administrativnih prepovedih za vaše zaposlene.

Kontaktirajte ponudnike programa za izračun plač

Zavezanci za davek na dodano vrednost boste za poslovni program plačali od 300 evrov dalje brez davka na dodano vrednost. Za najem pa od 18 evrov/mesec dalje. Poslovni subjekti, ki niste zavezanci za DDV, pa boste za nakup odšteli od 240 evrov dalje. Za najem boste odšteli od 12 evrov/mesec dalje.

ERP sistem 

ERP sistem omogoča popoln nadzor nad vašim podjetjem. Z avtomatizacijo in integracijo poslovnih procesov v enoten centralni sistem omogoča upravljanje poslovnih procesov in pregled poslovanja na enem mestu. Vodstveni kader ima preko ERP sistema hiter dostop do najpomembnejših podatkov, ki so bistvenega pomena za vodenje podjetja in poslovne odločitve: poslovna poročila, izkazi poslovanja, računovodstvo, načrtovanje financ, nabave, prodaje, upravljanje zalog in naročil glede na potrebe kupcev in tržne trende, vpogled v trženje, kadrovsko evidenco, človeške vire.

Kontaktirajte ERP ponudnike

Podatki se v ERP centralno bazo podatkov vnesejo samo enkrat, vsak zaposleni pa ima dostop do tistih informacij, ki jih potrebuje za opravljanje svojega dela. Z optimizacijo delovnih procesov boste privarčevali čas, znižali stroške poslovanja, povečali storilnost in dobičkonosnost podjetja.

CRM program

CRM program omogoča uspešno spremljanje vseh projektnih, prodajnih in servisnih aktivnosti ter celovit pregled nad strankami. CRM program se osredotoča na vzpostavitev in ohranjanje dobrih odnosov s strankami in spremljanje celotne interakcije s stranko. Lažje boste sledili nakupnim navadam stranke, prepoznali njene želje in potrebe ter ji ponudili prave izdelke v pravem trenutku.

CRM program vam nudi spremljanje števila povpraševanj oziroma prodajnih možnosti, število uspešno zaključenih prodaj, izkupiček prodaje, planiranje marketinških aktivnosti prodajne ekipe in spremljanje njihove učinkovitosti, obveščanje strank o svoji ponudbi, dobavah, akcijah, popustih, možnosti pridobivanja kontaktov potencialnih novih strank iz javne baze podjetij (AJPES, Bizi, Bisnode, FURS).

Kontaktirajte CRM ponudnike

ERP in CRM se dopolnjujeta in sta v idealnem primeru medsebojno povezana, da se izognemo dvojnim vnosom podatkov in prihranimo dragoceni čas za druge aktivnosti, ki prinašajo podjetju večjo korist.

Cena za ERP sistem se za podjetja z manjšim obsegom poslovanja giblje od 15 evrov/mesec dalje, za podjetja s srednje velikim obsegom poslovanja od 35 evrov/mesec dalje. CRM program stane od 22 evrov/uporabnika/mesec dalje.

Izračun poti in stroškov (programska oprema za obračun potnih stroškov)

Programska oprema za obračun potnih stroškov vam omogoča pregled nad zasedenostjo službenih vozil, pregled nad stroški zaposlenih na poti in nadzor nepotrebnih poti z zasebnimi vozili. Ponuja vnos potnega naloga za zasebna in službena vozila doma in v tujini, avtomatičen obračun kilometrine za zasebna vozila, evidenca prevoženih kilometrov za službena vozila, avtomatičen izračun dnevnic na poti vodenje ostalih stroškov na poti (cestnine, tunelnine, parkirnine, gorivo…), prenos tečajnic z interneta, zbirni mesečni potni nalog in obračun potnih stroškov.

Kontaktirajte ponudnike programa za izračun potnih stroškov

Računovodski program (za vodenje računovodstva in/ali za računovodski servis)

Računovodski poslovni program nudi glavno knjigo s saldakonti, obračune plač, davčne evidence, poročila državnim institucijam (e-davki-DURS, AJPES, obračun potnih in delovnih nalog, osnovna sredstva z drobnim inventarjem, materialno knjigovodstvo.

Nakup računovodskega programa vas stane brez davka na dodano vrednost od 240 evrov dalje, cena najema pa je od 15 evrov/mesec dalje.

Kontaktirajte ponudnike računovodskega programa

Računovodski servisi, ki ste zavezanci za davek na dodano vrednost boste za nakup računovodskega poslovnega programa za vodenje poslovanja več različnih podjetij odšteli od 540 evrov dalje, za najem pa 30 evrov/mesec dalje brez davka na dodano vrednost, nezavezanci pa od 360 evrov dalje za nakup in od 21 evrov/mesec dalje za najem.

Pisanje računov (računi, predračuni, IOP, avansni račun, e-račun)

S poslovnim programom za pisanje računov boste lahko izdelali predračun, račun, avansni račun, dobropis, dobavnico. Kreirane E-račune boste shranili v datoteko in jih odprli v bančnem programu ali ga poslali preko ponudnika. Program omogoča tudi evidenco plačil in odprtih postavk, vodenje gotovinske blagajne, šifrantov poslovnih partnerjev, davčno potrjevanje računov (fiskalizacija). Izpisali boste lahko račun z UPN nalogom, izdelali obračun potnih nalogov in analizo poslovanja.

Kontaktirajte ponudnike programa za pisanje računov

Za program boste brez davka na dodano vrednost odšteli od 160 evrov dalje, mesečni najem pa vas bo stal od 14 evrov dalje.

Davčna blagajna / POS terminal

Davčna blagajna vam omogoča povezavo s centralnim informacijskim sistemom Finančne uprave in izvajanje davčnega potrjevanja računov pri FURS, samostojno vodenje maloprodajne trgovine ali storitvene dejavnosti, izdajanje računov, predračunov in dobavnic, dnevno zaključevanje blagajne (Z obračun) in kontrolo zaključevanja blagajne (X obračun), prodajo fizičnim osebam in davčnim zavezancem, določanje stopnje DDV, urejanje atriklov nastavitev različnih pravic zaposlenim. POS terminal je razširitev osnovne blagajne, ki omogoča plačilo s plačilnimi karticami.

Kontaktirajte ponudnike davčnih blagajn

Za davčno blagajno boste brez davka na dodano vrednost odšteli od 150 evrov dalje, za najem pa od 11 evrov/mesec dalje.

Za dejavnosti, ki potrebujejo večjo mobilnost npr. gostinska dejavnost in dejavnosti, ki se izvajajo na terenu /dostave, prodaja na tržnicah, stojnicah in sejmih) je rešitev uporaba mobilne davčne blagajne. Davčna blagajna za operacijski sistem Android za pametne telefone in tablice stane brez davka na dodano vrednost od 9 evrov/mesec dalje.

programi za podjetja cena
Za dejavnosti, ki potrebujejo večjo mobilnost npr. gostinska dejavnost in dejavnosti, ki se izvajajo na terenu /dostave, prodaja na tržnicah, stojnicah in sejmih) je rešitev uporaba mobilne davčne blagajne. Davčna blagajna za operacijski sistem Android za pametne telefone in tablice stane brez davka na dodano vrednost od 9 evrov/mesec dalje.

Program za vodenje proizvodnje

Programska oprema za vodenje proizvodnje omogoča vnos proizvodnega delovnega naloga, kontrolo nad odprtimi delovnimi nalogi, vnos faze tehnološkega postopka in lokacije polizdelka, vnos porabe časa po fazah (poraba ur zaposlenih po fazah), primerjava učinkovitosti delavcev, obračun porabe materiala, izpis potrebe po materialu in priprava naročilnice dobavitelju, izračun točne cene izdelka z materialom in porabljenim časom, priprava ponudbe, dobavnice, avansnega računa, računa, vnos plačil kupcev in dobaviteljev, obračun zalog materiala, polizdelkov in končnih izdelkov, poročila o poslovanju in finančna poročila …

Kontaktirajte ponudnike programa za vodenje proizvodnje

Vodenje zalog / popis / inventura

Poslovni program za opravljanje popisa zalog omogoča lažje izvajanje inventure. Pripravite jo lahko v formatu, ki podpira uvoz v knjigovodski oziroma skladiščni program. Omogoča delo na več terminalih hkrati in združitev več popisov v končno skupno inventuro. Delo lahko opravite s pomočjo čitalca črtnih kod, podatke pa lahko vnesete tudi ročno.

 Program za izračun delovnih ur

S programsko opremo za izračun delovnih ur boste lahko vodili podrobno evidenco prihodov in odhodov, dopustov, bolniških odsotnosti, izdelali plan dela zaposlenih v vašem podjetju, enostavno opravili prenos presežkov ali manjkov ur v naslednji mesec, pripravili evidenco mesečnih delovnih ur za izdelavo obračuna plače, omogočili prijavo na delovno mesto preko registratorja z uporabo kartice ali obeska. Dostop do vpogleda v svoj profil je omogočen tudi zaposlenim.

Kontaktirajte ponudnike programa za izračun ur

Programska oprema za vodenje skladišča

Poslovna programska oprema za vodenje skladišča ponuja evidentiranje naročil kupcev, naročila dobaviteljem, prevzem blaga na zalogo (tudi s črtno kodo in izpisom nalepk za artikle), izdajo blaga z dobavnico z možnostjo rezervacije, odpis blaga z izdajo računa, pregled poslovanja (stanje odprtih naročil, dobavnic, razlike v ceni), možen je prenos blaga med skladišči, enostavno opravljanje fizične inventure s čitalcem črtnih kod in primerjavo s knjižnim stanjem zalog.

Kontaktirajte ponudnike programa za vodenje skladišča

Nakup programske opreme za vodenje skladišča vas bo zavezance za DDV stal od 340 evrov dalje brez davka na dodano vrednost, najem pa od 23 evrov/mesec dalje, nezavezanci pa boste zanj plačali od 250 evrov dalje, za najem pa od 20 evrov/mesec dalje.

programi za podjetja cena
Programska oprema za izpis UPN nalogov omogoča posamično in serijsko tiskanje univerzalnih plačilnih nalogov, urejanje UPN nalogov in izvoz nalogov v e-banko, shranjevanje predlog, ročni ali avtomatski vnos, oblikovanje šifrantov artiklov, davkov, partnerjev.

Program za izpis UPN položnic

Programska oprema za izpis UPN nalogov omogoča posamično in serijsko tiskanje univerzalnih plačilnih nalogov, urejanje UPN nalogov in izvoz nalogov v e-banko, shranjevanje predlog, ročni ali avtomatski vnos, oblikovanje šifrantov artiklov, davkov, partnerjev. Cena za letni najem je od 50 evrov dalje.

Kontaktirajte ponudnike programa za izpis UPN

Programska oprema za naročila / povpraševanja / ponudbe

V programu za naročila boste lahko vodili evidenco povpraševanja in naročil kupcev za blago, ki ga nimate na zalogi in storitve, ki jih ne morete opraviti takoj. Po opravljeni dobavi oziroma storitvi boste na podlagi naročila lahko izdelali dobavnico ali račun. Izstavili boste lahko tudi svoje naročilo blaga dobavitelju in vodili evidenco naročenega blaga.

Izdelava nalepk / barkode / QR kode

Programska oprema za izdelavo nalepk je namenjena pripravi nalepk z nazivom, opisom in cenami proizvoda, omogoča izpis nalepk z barkodami ali QR kodami, tisk nalepk za kuverte.

Kontaktirajte ponudnike programa za izdelavo nalepk

Programi za brezpapirno poslovanje

Je namenjena podjetjem, ki uporabljajo napredne informacijske rešitve (elektronsko bančništvo, ERP in CRM sisteme, elektronsko pošto (WAN/LAN, e-mail), internetno trgovino. S programsko opremo za brezpapirno poslovanje zagotovite sledljivost v celotnem procesu od izdaje računa do plačila, zmanjšate stroške obdelave računov in pisarniškega materiala, stroške poštnin in poštnega materiala. Prihranili boste čas zaradi povečane hitrosti, ki omogoča izmenjavo dokumentov v krajšem času.

Kontaktirajte ponudnike programa za brezpapirno poslovanje

Preberite tudi: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

Poslovni programi po dejavnosti, ki združujejo več modulov

 • Poslovni program za trgovine | od 400 evrov dalje | najem pa od 25 evrov dalje
 • Poslovni program za gostince |od 470 evrov dalje | najem stane od 32 evrov dalje
 • Poslovni program za frizerski/kozmetični salon | od 160 evrov dalje | najem od 13 evrov dalje
 • Program za storitvena / izvedbena podjetja (mojstri, izvajalci, ponudniki storitev) | od 200 evrov dalje |najem od 14 evrov/mesec dalje
 • Programska oprema za kmetijstvo | od 270 evrov dalje |najem pa od 18 evrov dalje
 • Programska oprema za mizarstvo | od 890 evrov dalje
 • Programska oprema za avtoservise | 30 evrov/mesec dalje
 • Poslovni programa za proizvodnjo | od 180 evrov dalje | najem od 10 evrov/mesec dalje
 • Programska oprema za organizatorje |od 1400 evrov dalje | najem od 55 evrov dalje

Pri ponudnikih preverite, ali cena vključuje davek na dodano vsebnost. Zgoraj so v večini navedene cene brez DDV. Prav tako je cena lahko odvisna od tega, ali ste vi zavezanec za DDV. Cene za najem v večini odražajo ceno za mesečni najem programa.

Program za podjetja

Program za trgovine (maloprodaja, veleprodaja, spletne trgovine)

Programska oprema za trgovine mora imeti davčno blagajno, vodenje in dnevno zaključevanje blagajne, prenos podatkov v računovodske programe, blagovno poslovanje, vodenje zalog v trgovini in skladiščih s pripadajočimi evidencami, izdelavo inventur, šifrant nabavnih in prodajnih artiklov, register kupcev in dobaviteljev, izdelavo ponudb, predračunov, računov, e-računov za fizične osebe in podjetja, modul zvestobe (zbiranje točk, popusti, kuponi), analize poslovanja, vodenje delovnega časa, pregled zaslužka po razliki v ceni.

Kontaktirajte ponudnike programa za trgovine

Cena poslovnega programa brez davka na dodano vrednost znaša od 400 evrov dalje, mesečni najem pa od 25 evrov dalje za davčne zavezance. Za podjetja, ki niso zavezanci za plačilo davka na dodano vrednost pa se cena poslovnega programa giblje od 300 evrov dalje, cena najema pa od 20 evrov/mesec dalje.

Programska oprema za spletne trgovine

Programska oprema za spletne trgovine ponuja unikaten responsive design in postavitev trgovine, sinhronizacijo z vašim poslovnim programom, izvoz artiklov v druge spletne portale (Bolha, Mimovrste, Enaa, Ceneje.si, Kjekupiti), nakup ali le povpraševanje po izdelku, avtomatično generiranje PDF predračunov in ponudb z avtomatičnim personaliziranim odgovorom na povpraševanje, integracijo s Facebook, Twitter, Pinterest, G+, remarketing (google ads in Facebook), vodenje statistike obiska, večjezikovno podporo, prikaz tehničnih podatkov in video vsebin, obveščanje strank (o stanju naročila, novičke, kode za popust), možnost izbire plačilnega instrumenta,  napredni prikaz opcij izdelkov in sorodnih izdelkov, akcij, novosti, top izdelkov, razprodaj.

Kontaktirajte ponudnike programa za spletne trgovine

Cena mesečnega najema je od 130 evrov/mesec brez DDV dalje.

Za gostilno / bar / restavracijo

Poslovni program za gostince mora vsebovati davčno blagajno, vodenje in dnevno zaključevanje blagajne, blagovno poslovanje z evidencami. Prav tako mora omogočati vodenje zalog, šifrant artiklov in partnerjev, vodenje prodaje in naročil za neomejeno število odprtih miz po različnih natakarjih, sestavljanje dnevnih menijev izpis računov in naročil na več tiskalnikov (na primer za kuhinjo, izdajni pult).

Omogoča tudi tihi zaključek blagajne, delno zaključevanje računov (če si gostje plačilo delijo), analize poslovanja, vodenje delovnega časa, prenos podatkov v računovodske programe, vnos predane gotovine. Gostinci potrebujejo lahke prenosne blagajne, ki omogočajo daljinsko natakarsko naročanje, hitro izvedbo plačila in so hkrati povezane z glavno blagajno.

Kontaktirajte ponudnike programa za bar / restavracijo

Cena poslovnega programa za davčnega zavezanca brez davka na dodano vrednost je od 470 evrov dalje, mesečni najem stane od 32 evrov dalje. Davčni nezavezanci bodo za nakup odšteli od 400 evrov dalje, za najem pa od 25 evrov/mesec dalje.

oprema za podjetja cena
Poslovni program za gostince mora vsebovati davčno blagajno, vodenje in dnevno zaključevanje blagajne, blagovno poslovanje z evidencami. Prav tako mora omogočati vodenje zalog, šifrant artiklov in partnerjev, vodenje prodaje in naročil za neomejeno število odprtih miz po različnih natakarjih, sestavljanje dnevnih menijev izpis računov in naročil na več tiskalnikov (na primer za kuhinjo, izdajni pult).

Za frizerski / kozmetični salon

Število storitev in produktov je v frizerskem in kozmetičnem salonu relativno majhno (umivanje las, žensko striženje, moško striženje, nega obraza, nega telesa, depilacija, ličenje…) zato mora biti poslovni program enostaven in cenovno dostopen. Omogočati mora davčno blagajno, dnevno zaključevanje blagajne, različne načine plačil in sprejemanje darilnih bonov, register artiklov in podjetij, analize poslovanja. Program lahko omogoča tudi grafično simulacijo bodoče frizure in spremlja zgodovino pričeske določene stranke, vključno z uporabljenimi materiali.

Kontaktirajte ponudnike programa za salon

Cena poslovnega programa brez davka na dodano vrednost je od 160 evrov dalje, za mesečni najem pa boste odšteli od 13 evrov dalje.

Program za storitvena / izvedbena podjetja (mojstri, izvajalci, ponudniki storitev)

Poslovni program za storitvena podjetja omogoča davčno potrjevanje računov (fiskalizacija), vodenje gotovinske blagajne, izdelavo avansnih računov, predračunov, računov, e-računov, vodenje evidence plačil in prejetih računov, izdelavo in obračun potnih nalogov, analizo prodaje in stroškov, izpis UPN nalogov.

Kontaktirajte ponudnike programa za ponudnike storitev

Cene poslovnih programov za izvajalce, mojstre in ponudnike storitev, ki so zavezanci za DDV se gibljejo od 200 evrov dalje brez davka na dodano vrednost, najem pa znaša od 14 evrov/mesec dalje, za davčne nezavezance pa 160 evrov dalje za nakup poslovnega programa, najemnina pa znaša od 13 evrov/mesec dalje

Programska oprema za kmetijstvo

Poslovni program za kmetijstvo zajema davčno potrjevanje računov (fiskalizacijo), vodenje gotovinske blagajne, izdelavo predračunov, računov, e-računov, avansnih računov, vnos prejetih računov, izpis računa z UPN nalogom, analizo prodaje in stroškov, vnos v šifrant poslovnih partnerjev preko davčne številke, pregled poslovanja, vodenje evidence plačil, izdelava in obračun potnih nalogov, obračun davka na dodano vrednost, davčne knjige.

Kontaktirajte ponudnike programske opreme za kmetijstvo

Cena poslovne programske opreme za kmetijstvo brez davka na dodano vrednost je od 270 evrov dalje, mesečni najem pa od 18 evrov dalje za zavezance za DDV.

Programi za mizarje

Prav tako lahko programsko opremo najamejo tudi mizarji. Običajno je za njih priporočljiv paket, ki je namenjen prodaji salonov s pohištvom, začetnikom. Ta verzija obsega vse od dizajna elementov, urejanja interierja do izpisa ponudbe. za stranke.

Kontaktirajte ponudnike programske opreme za mizarstvo

Program je idealen za delo po terenu, saj omogoča enostavno konstruiranje elementov in predstavitev ponudbe strankam kar na prenosnem računalniku.

Cena poslovne programske opreme za kmetijstvo brez davka na dodano vrednost je od 890 evrov dalje.

Programska oprema za avtoservise

Poslovni program ponuja davčno potrjevanje računov, izdelavo in tiskanje delovnih nalogov, izpolnjevanje delovnih nalogov za materialom na terminalu ali računalniku v servisni delavnici in v izdaji iz skladišča v servis z vnosom porabljenih ur in porabljenega materiala, vnos in vodenje artiklov in šifranta vozil s sledljivostjo zgodovine vozila, zaključevanje delovnih nalogov in priprava na fakturiranje, vodenje evidence servisiranih vozil in servisov. Cena programa brez davka na dodano vrednost je od 30 evrov/mesec dalje.

Kontaktirajte ponudnike programske opreme za avtoservis

Program za cvetličarno

Omogoča davčno potrjevanje računov, ponuja blagajno in izpis računa tudi samo za vrednostno vodenje zalog cvetličarne, količinska inventura in odpis, količinski ali vrednostni prevzem blaga in materiala, količinsko ali vrednostno prodajo in vodenje zalog, podporo storitvam (zavijanje, aranžiranje), prodaja sestavljenih izdelkov (šopki, venci), več vrst kala.

Kontaktirajte ponudnike programske opreme za cvetličarne

Programska oprema za vulkanizerstvo

S programsko opremo za vulkanizerje boste lahko davčno potrjevali račune, vodili blagajno, evidenco strank in hranjenja njihovih pnevmatik, vodili evidenco artiklov in stanje zalog, izpisovali račune in dobavnice za storitve in blago. Omogoča vam vodenje zalog vaših pnevmatik, negotovinsko poslovanje, e-račune, vodenje plačil kupcev, preglede poslovanja, vgrajen in tipični iskalnik pnevmatik in še in še.

Cena poslovne programske opreme za vulkanizerstvo brez davka na dodano vrednost je od 670 evrov dalje.

Program za proizvodna podjetja/ proizvodnjo

Programska oprema za proizvodna podjetja omogoča izdelavo ponudb s slikami, opisi in cenami, vpogled v časovnico proizvodnje, predvidevanje zaključnega datuma že ob sprejemanju naročil in prioritiziranje naročil glede na zaključne roke, natančno spremljanje porabe materiala, časa zaposlenih, lastne cene proizvoda, stanja zalog materiala in gotovih izdelkov, izdelavo poročil, vodenje odpisov, povratnic, materialnih kartic, lastne porabe in delovnih nalogov z izvedbo delnih zaključkov in izdobav.

Kontaktirajte ponudnike programske opreme za proizvodna podjetja

Zavezanci za davek na dodano vrednost boste za nakup poslovnega programa za proizvodnjo odšteli od 180 evrov dalje, za najem pa od 10 evrov/mesec dalje brez davka na dodano vrednost, nezavezanci pa od 140 evrov dalje za nakup in od 10 evrov/mesec dalje za najem.

Programi za športne, kulturne, izobraževalne dejavnosti (evidenca članstva)

Omogoča vodenje članske evidence, zaračunavanje in vodenje članarin in vpisnin, vodenje izposoje (rekvizitov, opreme, gradiv..), vpis članov v skupino ali tečaje, razpis prireditev in drugih dogodkov, tečajev, urnikov in individualnih ur, obveščanje članov (elektronske novice), vodenje gotovinske blagajne in zaključevanje blagajne, analize poslovanja, tiskanje članskih izkaznic in vstopnic.

Kontaktirajte ponudnike programov za članske organizacije

Programi za organizatorje prireditev (prodaja kart)

Poslovni program za organizatorje športnih prireditev, gledaliških in kino predstav, glasbenih koncertov in drugih dogodkov omogoča pripravo cenikov. Ceniki so narejeni za prireditve in prostor na prireditvi (sedežni red, stojišča), vodenje rezervacij za prireditve, prodajo vstopnic fizičnim osebam in podjetjem, prodajo abonmajev. Prav tako omogočajo tiskanje vstopnic, zaključevanje blagajne, analizo prodaje, prenos podatkov v računovodski program, evidenco zasedenosti posameznih prireditev.

Kontaktirajte ponudnike programov za prireditelje

Programska oprema za organizatorje stane brez davka na dodano vrednost od 1400 evrov dalje.  Mesečni najem licence pa od 55 evrov dalje. Za poslovne subjekte, ki niso zavezanci za davek na dodano vrednost je cena programa od 1.000 evrov dalje. Za najem pa od 40 evrov/mesec dalje.

Programi za recepcijsko poslovanje (hoteli, nastanitve, turistični objekt, b&b)

Poslovni program za recepcijsko poslovanje mora vsebovati evidence o prijavi in odjavi gostov, dnevno prijavo gostov na eTurizem. Potrebuje tudi možnost izračuna plačila turistične takse (eTurizem), blagajniško poslovanje, analize poslovanja hotelsko turističnega objekta, vodenje rezervacij. Tudi izdelavo predračunov, obračunavanje in zaračunavanje opravljenih storitev, mesečna poročila za statistični urad, mesečna poročila (barometer) za Slovensko turistično agencijo. Hkrati je enkratno, če omogočajo tudi povezljivost s sistemi za rezervacije preko interneta (B&B) in E-gost (poročilo o gostih Policiji Slovenije).

Kontaktirajte ponudnike programov za recepcije

Programi za javni sektor

Poslovni program za javni sektor omogoča pripravo poročil in izkazov za razna ministrstva, pripravo izkazov in obrazcev za poročanje na AJPES in DURS, evidenčno knjiženje računov z odbitnimi deleži DDV-ja, obračun in fakturiranje storitev, kadrovsko evidenco, izpis in vodenje potnih nalogov, spremljanje plačil računov, glavno knjigo, obračun plač z obračunom dohodnine, blagajniško poslovanje, vodenje evidence javnih naročil in priprava podatkov za javno naročanje.

Kontaktirajte ponudnike programov za javni sektor

Preberite tudi: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU

selective focus photography of woman and man using MacBook Pro on table
Pri izbiri bodite pozorni, kaj vam določen paket programske opreme ponuja v sorazmerju s ceno. Nekateri ponudniki vam v prvem letu nudijo brezplačne dodatne storitve, drugi vam bodo za izobraževanje, svetovanje, vzdrževanje, posodobitve in nadgradnje poslovnega sistema ter podaljšanje licence pošteno zaračunali.

Kateremu ponudniku za poslovne programe zaupati dobavo / razvoj / vzdrževanje poslovne programske opreme?

Ponudnikov programske opreme je veliko. Pri izbiri bodite pozorni, kaj vam določen paket programske opreme ponuja v sorazmerju s ceno. Nekateri ponudniki vam v prvem letu nudijo brezplačne dodatne storitve, drugi vam bodo za izobraževanje, svetovanje, vzdrževanje, posodobitve in nadgradnje poslovnega sistema ter podaljšanje licence pošteno zaračunali. Tu jih za vas že preverimo, da vam prihranimo skrbi.

Nekaj preverjenih ponudnikov programske opreme:

Hisoft Plus d.o.o., Skupina Comp d.o.o. (Mikroposel), MetaKocka d.o.o., eHarmonija d.o.o., Vasco d.o.o., Računalniško programiranje in svetovanje – Andraž Prinčič s.p. (Quibi), Asoft d.o.o., ArtSoft Ljubo Brglez s.p. (Firmar), Saop d.o.o. (Minimax), Softeh d.o.o.(Pantheon), Seasing d.o.o., Datalab SI d.o.o. (Pantheon), Pronet d.o.o. (Accountingbox), Datastudio d.o.o., Birokrat d.o.o., Phoeniks e-poslovanje, Refaktor d.o.o. (Čebelca BIZ), Berat d.o.o., Pro-bit d.o.o., Perftech d.o.o., Sap d.o.o., Pii d.o.o.,


PONUDNIKI POSLOVNIH PROGRAMOV se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Matrica programi –  Sebastjan Bregar s.p. Business solutions d.o.o. (Dynamics Navision), Piramida d.o.o., AM Plus d.o.o (HubTie), E-računi d.o.o., Erpo sistemi d.o.o., Opal informatika d.o.o, Finmaster d.o.o., Aplicom d.o.o., Karpe-Diem d.o.o., Kideja d.o.o. RCL Int d.o.o., Infincube d.o.o. (Gedaxa), Aion d.o.o (e-factor), J&B d.o.o., Grad d.o.o., Independent d.o.o., Normasoft d.o.o. (Calcus), Amstar d.o.o., Miring d.o.o. (Vrata), Hermes d.o.o., Pro konto d.o.o. Virtcom d.o.o.

Na voljo je nekaj ponudnikov brezplačnih poslovnih programov za zelo enostavne nezahtevne dejavnosti v manjšem obsegu: Refaktor d.o.o. (Čebelca Mini paket), Digital logic d.o.o. (Digi) in Berat d.o.o..

Preberite tudi: JUMBO PLAKAT IN REKLAMNI PANO: CENA ZA ZUNANJE OGLAŠEVANJE V SLOVENIJI?

Pogosta vprašanja in odgovori glede poslovne programske opreme

Spodaj smo za vas nanizali odgovore na najpogostejša vprašanja, ki ji prejemajo naši ponudniki. Preverite odgovore.

Kaj je CRM? 

Upravljanje odnosov s strankami (angleško CRM – Customer Relationship Management) je koncept, proces oziroma sistem vodenja v podjetju. Usmerjen je h grajenju in ohranjanju dolgoročnih trdnih kakovostnih odnosov s svojimi strankami. Osredotoča se na komunikacijo s stranko, vzpostavitev osebnega odnosa in zadovoljstvo stranke.

Cilj koncepta CRM je razumeti potrebe, želje in pričakovanja strank in jim ponuditi pravi izdelek ob pravem času na pravi način. Na osnovi pridobljenih individualnih informacij o stranki podjetje lahko učinkovito prilagodi celotno ponudbo. Ta je prilagojena specifični potrebi stranke. S tem pridobi njeno zaupanje, maksimizira lojalnost stranke in s tem povečuje konkurenčno prednost podjetja.

CRM sistemi omogočajo lažje in hitrejše delo pri zbiranju podatkov, vzpostavljanju baz podatkov obstoječih strank, spremljanju nakupovalnih navad in značilnosti vedenja strank, omogočajo spremljanje dobičkonosnosti posameznih strank in z aktivnimi marketinškimi prijemi ustvarjajo nove stranke in jih pomagajo obdržati.

Kaj je ERP? 

ERP (Enterprise Resource Planning) je tehnologija, ki avtomatizira in integrira poslovne procese v enoten centraliziran sistem. Tako imate vse podatke, ki so ključnega pomena za vodenje podjetja, na enem mestu. ERP sistem se prilagodi vašim delovnim procesom, jih samodejno analizira in predlaga izboljšave. Optimizacija procesov in poenostavitev pretoka informacij po celotni poslovni organizaciji omogoča prihranke časa v delovnih procesih. S tem znižuje stroške poslovanja, zvišuje produktivnost in profitabilnost podjetja. Ponuja enostaven dostop do kvalitetnih poročil in izkazov poslovanja na enem mestu. Na podlagi verodostojnih podatkov ERP sistem omogoča direktorjem in vodjem pravilne poslovne odločitve.

Kaj je POS terminal? 

POS terminal (Point of Sale) je naprava, ki deluje kot razširitev osnovne blagajne in služi za plačilo s plačilnimi karticami. Plačilni POS terminal trgovcu ali njegovi stranki omogoča, da vstavi, povleče ali zadrži plačilno kartico v bližini naprave. POS terminal zajame potrebne podatke s kreditne ali debetne kartice. Slednje posreduje ponudniku trgovskih storitev ali banki za avtorizacijo in prenos denarnih sredstev od kupca k trgovcu. POS terminali se razlikujejo po namenu uporabe od samostojnih naprav do prenosnih čitalcev kartic.

Koliko stane davčna blagajna? 

Potrebujete za svoje poslovanje tudi strojno opremo? Glede na vrsto dejavnosti, ki jo opravljate in potrebe poslovanja lahko izbirate med registrskimi blagajnami, POS blagajnami in mobilnimi blagajnami. Registrska davčna blagajna vas bo brez davka na dodano vrednost stala od 350 evrov dalje, za POS davčno blagajno z ekranom na dotik boste odšteli od 750 evrov dalje, za prenosno davčno blagajno pa od 180 evrov dalje.  Za kaj se odločajo drugi, preverite na forumu.

Kdaj so ponudniki poslovnih programov (poslovna programska oprema) najbolj iskani v Sloveniji?

Na grafu spodaj lahko preverite, kdaj so ponudniki poslovnih programov najbolj iskani v Sloveniji in zakaj je temu tako.

cene in preverjeni ponudniki programske opreme
Poslovni programi so najbolj iskani v mesecu proti koncu leta in januarja, ko je potrebno oddati letna poročila. Najmanj se jih išče v aprilu, ko so letna poročila ravno oddana.

Preberite še: Plagiat

Zaključek poslovnega leta je za podjetja zelo zahtevno obdobje, ker morajo pregledati poslovanje tekočega leta. To vključuje skupne odhodke in prihodke, davčno obveznost in uspešnost podjetja. Pripraviti morate letne obračune, letna poročila in izkaze. Aktivnostim primerno so ponudniki poslovne programske opreme najbolj iskani v jesensko–zimskem obdobju od meseca oktobra do meseca februarja. Takrat običajno zaključite s pripravo načrta za novo poslovno leto.

Kontaktirajte preverjene ponudnike poslovnih programov (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 1