Programiranje: Cene, trendi, ideje in preverjeni programerji

programer

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Ko potrebujete novo aplikacijo ali prodajno spletno stran ali le prilagoditev obstoječih rešitev, potrebujete programerja. Koliko stane programiranje in na kaj morate biti pozorni, ko iščete razvijalce? V katerem programskem jeziku je pametno načrtovati vaš projekt, da v prihodnje s tem ne bi imeli prevelikih težav in kako to vpliva na končno ceno? V tem članku preverite tudi trende in odgovore na pogosta vprašanja glede programiranja in razvoja…

PROGRAMIRANJE: CENE

povprečne cene programiranja in razvoja ter ceniki

20-200 EUR/h

Pridobite 7 ponudb programerjev

Vrsta programiranjaCena programerja
Wordpress / Joomla / Wix programiranje20-50 €/h
Enostavno programiranje (Programer I.)45-70 €/h
Srednje zahtevno programiranje (Programer II.)85 €/h
Zahtevno programiranje – (Programer III)130 €/h
Zelo zahtevno programiranje (Programer IV.)200 €/h

Pridobite 7 ponudb za programiranje

programer


Najboljši programerji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih programerjev

Če menite, da vam ljubi programer ali agencija manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Za ljudi, ki niso vešči tehničnega znanja spletnih strani, je lahko delo s spletnim programerjem težavno. Programiranje namreč vsebuje besede, kot so CSS, HTML in Java, ki vam kot lastniku podjetja lahko malo pomenijo. Te fraze se nanašajo na jezike, ki jih spletni razvijalci uporabljajo za pisanje kode in ustvarjanje privlačne zasnove vaše spletne strani. Večini lastnikov podjetij ni treba razumeti matrik spletnega oblikovanja, vendar vam lahko pomagajo poznati osnove, preden s programerjem začnete pogovor o spremembi vaše spletne strani/aplikacije ali pri postavitvi nove. Preverite, zakaj se odločiti za programerja, kakšni so najnovejši trendi na tem področju ter kakšne so cene preverjenih in izkušenih programerjev.

Veste, da je tudi za to spletno stranjo koda ali dokumentni model objekta? Res je, prav za vsako spletno stranjo se skriva. To pomeni, da programerji vidijo celotno označitev strani in če poznate vsaj osnove HTML, CSS ali JavaScript, boste morda lažje opazili nekatere znane oznake in elemente. Zdaj poenostavljeno definirajmo kodiranje kot osnovno dejanje pisanja – v programskem jeziku – to je torej skripta, ki ga računalnik lahko razume. Ta skript bo računalniku povedal, da se mora obnašati na določen način, narediti določeno stvar in na koncu izvesti dejanja, ki jih želite – če je seveda vaša koda prava.

Najpogosteje uporabljeni jeziki

Programerji izbirajo med različnimi jeziki za kodiranje in večina uporablja jezik, ki jim je najbolj všeč. Njihova prednost se sčasoma oblikuje na podlagi njihovih izkušenj z uporabo različnih jezikov.

Sledeči jeziki za programiranje, ki se največkrat uporabljajo:

Preverite tudi: Katere poklice izriva umetna inteligenca? + Seznam AI aplikacij

1. HTML

HTML tvori postavitev in strukturo vašega spletnega mesta. Ta jezik je dinamičen in omogoča ustvarjanje enkratne spletne strani z manj kode.
HTML pomeni za HyperText Markup Language. T.i. »jezik označevanja” pomeni, da HTML namesto da bi uporabljal programski jezik za izvajanje funkcij, uporablja oznake za identifikacijo različnih vrst vsebine in namenov, ki jih vsak uporablja za spletno stran. HTML se uporablja za ustvarjanje izhodišča za spletno stran in je tisto, iz česar se začne večina vaših statičnih strani. Boljši način za razumevanje tega jezika je, da ga razumete kot ogrodje, ki združuje vaše spletno mesto.
S pomočjo HTML-ja lahko dodate naslove, formatirate oblike, prelomite nadzorno vrstico, sestavite sezname, poudarite besedilo, ustvarite posebne znake, vstavite slike, ustvarite povezave, sestavite tabele, nadzirate nekaj oblikovnih lastnosti in še veliko več.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

 2. CSS

CSS je jezik, ki ga programerji lahko uporabijo za oblikovanje spletnega mesta.
CSS pomeni Cascading Style Sheets. Ta programski jezik narekuje, kako naj se elementi HTML spletne strani dejansko prikažejo na sprednji strani strani. Torej jezik stilskega lista opisuje predstavitev vašega spletnega mesta in njegovo postavitev. CSS se z roko v roki s HTML jezikom uporablja za dodajanje barv, ozadij, postavitve, velikosti pisav in še več. Ta jezik je osnovna tehnologija, ki jo programerji uporabljajo za oblikovanje in izdelavo spletnih strani. Poenostavljeno – če je HTML platno, so CSS barve, ki so narisane na platnu.

3. JAVA

Java je najbolj priljubljen jezik spletnega programiranja. Uporablja se za razvoj vsebine spletnih strani, iger, aplikacij in programske opreme. Java se uporablja pri izdelavi večine aplikacij za Android. Študije so pokazale, da več kot 15 milijard naprav uporablja Java v takšni ali drugačni obliki. Jezik Java je prenosljiv in ga je mogoče izvajati na več programskih platformah.

4. JAVASCRIPT

JavaScript se uporablja v številnih vidikih spletnega razvoja. JavaScript je bolj zapleten jezik kot HTML ali CSS in še do nedavnega ni bil izdan v beta obliki. Dandanes JavaScript podpirajo vsi sodobni spletni brskalniki in se uporablja za skoraj vse spletne strani v spletu za bolj zmogljivo in zapleteno delovanje. Programerji uporabljajo ta jezik za dodajanje interaktivnih elementov na svoja spletna mesta. Angažiranje uporabnikov je pomembno za vaše podjetje, vaš programerji pa bi morali v svoj dizajn vključiti elemente JavaScript.

5. PYTHON

Python je eden najlažjih jezikov za uporabo in delo. Python lahko ustvari okvir za praktično vse spletne strani, ki jih potrebujejo. Ta jezik uporablja preprosto in preprosto skladnjo, kar omogoča, da programerji delajo in razlagajo svojim uporabnikom. Nekatera znana spletna mesta, ki uporabljajo ta jezik, so Google, Youtube, Pinterest in Instagram.

Zakaj nekateri jeziki delujejo bolje kot drugi?

Noben jezik ni sam po sebi boljši od drugega, samo bolje opravljajo različne naloge. Obstajajo nekateri ključni dejavniki, ki jih programerji upoštevajo, ko se odločajo, kateri jezik ali način kodiranja uporabiti pri delu na projektu. Tu je nekaj teh dejavnikov:

#Uporabnost

Uporabnost se nanaša na to, kako preprost je jezik razumeti, uporabljati in pisati. Produktivnost jezika pove veliko o tem, kako izrazito bo vaša spletna stran. Čim lažje je napisati jezik, več časa lahko porabimo za dodajanje oblikovalskih elementov spletnemu mestu. Uporabnost se nanaša na to, kako enostavno je dodati obstoječo kodo. Programer bo uporabil jezik, v katerem mu ni treba porabiti veliko časa za razmišljanje, kako razširiti kodo za rast ali posodobitev spletnega mesta.

#Uspešnost

To je pomemben dejavnik, ki ga morajo razvijalci upoštevati, ko sodelujejo s poslovnimi partnerji. Upoštevati morajo količino prometa, ki ga bo vaše spletno mesto prejelo in vrste dejavnosti, ki jih bodo uporabniki izvajali, medtem ko obiščejo vašo spletno stran. Iskali bodo enostavno optimizacijo na različnih strežnikih in brskalnikih in želeli zagotoviti, da bo koda dosledno delovala skozi čas, ki ga obiskovalec preživi na spletnem mestu.

# Zanesljivost

Ena najpomembnejših lastnosti kode je zanesljivost. Funkcionalnost vašega spletnega mesta se opira na to, kako zanesljiv je jezik. Koda je vzpostavljena tudi za zaščito vašega spletnega mesta in strank. Zanesljivo kodo bo enostavno preizkusiti in vzdrževati. Ko programerji pregledajo kodo, bi jo morali imeti sposobni skenirati in dobiti občutek, kako zanesljivo bo spletno mesto.

Koliko stane programiranje: Cene za različne tipe programiranja in ceniki

Večina programerjev dela v okviru dveh urnih postavk, vzdrževalna in razvojna dela. Vzdrževalna dela so ob podpisu pogodbe navadno za cca. 10% cenejša od razvojnih.

Cena programiranja je sicer odvisna od tega, kako zahtevno je programiranje in se navadno meri v urah, porabljenih za delo.

  • Enostavno programiranje (Programer I.)   –   45-70 evrov
  • Srednje zahtevno programiranje (Programer II.) – 85 evrov
  • Zahtevno programiranje – (Programer III) – 130 evrov
  • Zelo zahtevno programiranje (Programer IV.) – 200 evrov

Cene, ki so izražene zgoraj, so brez DDV. Dodatno se potem obračunajo tudi potni stroški, dnevnice, dodatek na nujnost … Sama cena se običajno ne loči glede na vrsto programiranja, vendar na zahtevnost in ure, ki jih za to programer porabi.

Ker je na trgu WordPress in Joomla programerjev občutno več, je takšno vrste programiranje ugodnejše od programiranja mobilnih aplikacij ali zahtevnejšega spletnega razvoja, ki zahteva občutno več časa in znanja programerja. Običajno se obračuna vsaka začetna ura, pri vsakem začetem delu pa se obračuna minimalno 30 minut ali 1 ura, odvisno od ponudnika.

Ponudnike smo za vas zbrali in si jih lahko ogledate na omisli.si/programerja.

programer
Obstaja več programskih jezikov. Preverite, kateri programski jezik je primeren za vašo storitev, da boste vedeli, katere kompetence si želite od programerja.

Programiranje spletnih aplikacij (spletne strani)

Spletni razvijalec ali programer je nekdo, ki spletni dizajn – ki si ga zamisli naročnik ali oblikovalska ekipa – spremeni v spletno mesto. To storijo s pisanjem vrstic in vrstic zapletene kode, pri čemer uporabljajo različne jezike. Spletni razvijalci imajo precej težko delo, saj morajo v bistvu vzeti jezik, ki ga razumemo in ga prevesti v jezik, ki ga računalnik razume, na primer Python ali HTML. Kot si lahko predstavljate, lahko to traja veliko časa in truda ter zahteva zapleteno razumevanje različnih programskih jezikov in tega, kako se uporabljajo.

Obstajajo različne vrste spletnih programerjev

Različne vrste razvijalcev so specializirane za različna področja, kar pomeni, da so veliki spletni projekti običajno sodelovanje med več programerji.

Vprašanje “Kaj počne spletni programer?” nima enostavnega odgovora. Kot že omenjeno, obstaja nekaj različnih vrst programerjev, od katerih se vsak osredotoča na drugačen vidik izdelave spletnega mesta. Da bi razumeli, kaj je programer, je ključno vedeti, da so tri glavne vrste razvijalcev front-end, back-end in full-stack programerji. Front-end programerji so odgovorni za dele spletnega mesta, ki jih ljudje vidijo in z njimi komunicirajo, back-end programerji pa so odgovorni za kodo za kulisami, ki nadzoruje, kako se spletno mesto nalaga in zažene, full-stack pa znajo oboje.

Android programiranje aplikacij

Android že nekaj let prevladuje na svetovnem tržnem deležu operacijskega sistema pametnih telefonov. Kot brezplačen in odprt operacijski sistem Android omogoča razvijalcem aplikacij, da ustvarjajo nove ideje in delajo s širokim naborom pametnih telefonov, da odpirajo možnosti strojne opreme, saj podjetja dobavljajo veliko različnih naprav, med katerimi lahko izbirajo, naprave višjega cenovnega razreda pa postanejo cenovno dostopnejše.

A vendar gradnja aplikacij za Android zahteva globoko poznavanje programiranja in oblikovanja. Ko prvič pristopite k novi tehnologiji, jo pogosto pomaga razčleniti na koščke. Če ste že spletni razvijalec, bodo številni koncepti in tehnologije, ki sodelujejo pri razvoju Android-a, podobni stvarem, ki jih že poznate – čeprav za gradnjo aplikacij za mobilne naprave pogosto potrebujemo obvladovanje številnih niansiranih konceptov. Mobilne naprave imajo manjše zaslone, enostavnejše procesorje in – v primeru Android – veliko različnih proizvajalcev, kar pomeni, da morajo razvijalci ohraniti prilagodljivo kodo in upoštevati različne uporabniške scenarije.

Priporočamo branje: IZDELAVA LOGOTIPA: CENA, KI JO ZARAČUNA GRAFIČNI OBLIKOVALEC ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA

iOS programiranje aplikacij

Enako kot za Android aplikacijski sistem, tudi za iOS sistem obstajajo programerji, saj se med seboj močno razlikujeta.

Programer iOS aplikacij gradi, preizkuša in izpopolnjuje aplikacije za mobilne naprave, ki uporabljajo Applov operacijski sistem iOS, ki so skladni s cilji in standardi njihovega podjetja ali stranke. IOS programerji morajo dobro razumeti iOS in kako deluje z različnimi napravami Apple, kot so iPhone, iPad, Apple Watch in Apple TV, in morajo biti sposobni prilagoditi svoje aplikacije potrebam svojega podjetja ali stranke.

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

WordPress programiranje

No, WordPress je daleč najbolj priročen in dostopen CMS na svetu. Zakaj? Ker je cenovno ugoden. V primeru, da ne želite pretiravati z oblikovanjem vaše spletne strani in želite, da je preprosto, se lahko odločite za brezplačno različico. Vse, kar boste morali storiti, je, da plačate samo za spletno gostovanje. Ponuja vam tudi prilagodljivost, da povečate in dodate nekaj manjših naložb, da boste postali pametnejši in uporabnikom prijaznejši.

Hkrati zagotavlja tudi večjo varnost, saj naredi vse potrebne korake, tako da redno posodabljate najnovejše varnostne težave. Tako vam omogoča brezskrbno okolje za upravljanje vašega spletnega mesta brez kakršnih koli težav z varnostjo. Kar je res ključno, je enostavno uporabe in prilagajanja s prilagodljivostjo na mobilnih napravah. Prav tako vam ponuja številne teme za oblikovanje videza vaše spletne strani z veliko orodij za prilagajanje tako, kot želite. Najpomembnejša stvar pa je njegova odzivnost, s pomočjo katere lahko dostopate do svojega spletnega mesta tudi iz svojega mobilnega telefona ali tabličnega raučnalnika.

Celoten CMS je napolnjen s številnimi vtičniki, ki vam bodo pomagali razviti sanjsko spletno mesto s pomočjo pravega programerja.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Najbolj iskani / najboljši programerji za programiranje in razvoj

Kako izbrati pravega programerja za vas? Na voljo je kar nekaj izbire, med drugimi so:

Utrdba d.o.o., PRIMOS d.o.o., SLOWAY spletne rešitve d.o.o., Kolomedia, Jure Fundak s.p., Asplet d.o.o., ARM DESIGN d.o.o., Akumen, informacijske storitve d.o.o., ATILUS d.o.o., OPTIMUS IT, informacijska tehnologija, d.o.o., Spletne rešitve, Nejc Puš s.p., Niriko Cestnik Raphael s.p., StudioFACA, Računalniške storitve Staš Repše s.p., Positiva rešitve d.o.o., Informacijske tehnologije, Matjaž Resnik s.p., Cloovis programske rešitve d.o.o., Kreat d.o.o., PNV produkcija novih vizij d.o.o., Revolver d.o.o., Ethor d.o.o., Perpetuum Mobile, Marjan Jamšek, s.p., KVARK, David Veselič s.p., Lampret.net, kreativne informacijske rešitve, Marko Lampret s.p.,


PROGRAMERJI in AGENCIJE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO
brezplačen vpis


….HITROST.COM d.o.o., Progol d.o.o., 1A INTERNET d.o.o., Metka Kranjc s.p., Virtcom d.o.o., freeNET internet, d.o.o., PRO Marketing d.o.o., BOOST, Računalniško programiranje, Blaž Bezenšek s.p., Tovarna idej d.o.o., Kreativna agencija, računalniško programiranje s.p., BPLANET, računalniške storitve in trgovina, d.o.o., Webicom d.o.o., Junikorn United d.o.o., Digitopia, razvoj programske opreme, Matej Pinter s.p., Kompas Xnet družba za računalniški in informacijski inženiring d.o.o., Info it, računalniške storitve, Tadej Rančov s.p., qStom d.o.o., Katja Vajskopf s.p., Junik, Petra Hozjan s.p., BIROKAT IT d.o.o,, AM Plus d.o.o., Perun Pro, informacijski sistemi, d.o.o., Data Vallis, programske rešitve, d.o.o., INERTIA IT, Alen Druže s.p., 8000plus d.o.o., Spletna agencija Netkon s.p., Piksl, Damjan Markovič s.p. … in še in še.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

V našem podjetju imamo kar nekaj izkušenj s programerji za programiranje in razvoj vašega želenega končnega izdelka. Med našimi ponudbami imamo več kot 250 preverjenih in izkušenih programerjev. Prihranite si čas in tveganje in jih kontaktirajte.

programer-omisli-si

Trendi in ideje za programiranje

Od gradnje programske opreme do prodaje tehnologija igra zelo pomembno vlogo pri ustvarjanju dobre uporabniške izkušnje. Podjetja še naprej vlagajo v ustvarjanje storitev in izdelkov, a kot že veste, je splet precej zasičen. Z več kot 200 milijoni aktivnih spletnih mest in 1,8 milijarde aktivnih spletnih aplikacij je edini način, da izstopate iz množice, ustvarjalnost. Če želite biti kreativni, morate zagotovo ostati na vrhu najnovejših tehnologij in trendov. Poglejte si, kateri so najnovejši trendi v svetu programiranja.

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

#Odziven dizajn in porast mobilnih uporabnikov

Odziven (responsive) dizajn postaja vse bolj nujen. Vsako leto se % uporabe mobilnih naprav in tabličnih računalnikov znatno povečuje. Kmalu bo Google začel iskati vaše spletno mesto za mobilne naprave in nato razvrstil spletno mesto na namizju, kar sedaj še dela v obratnem zaporedju. A bo kmalu drugače. No mnogi izmed vas ste že verjetno – če imate odzivno spletno mesto ali dinamično spletno mesto za prikazovanje, kjer sta primarna vsebina in oznaka enakovredna v mobilnih in namiznih računalnikih, vam ne bi smelo ničesar spreminjati.

#Pospešene mobilne strani in hitrost nalaganja

Google s pospešenimi mobilnimi stranmi (AMP) poskuša spodbuditi in omogočiti podjetjem, da razvijejo spletna mesta, ki se naložijo takoj in nemoteno delajo na mobilnih napravah.

V ospredju bodo spletne strani z bogato vsebino, kot so video, animacije in grafike, ki delujejo skupaj s pametnimi oglasi in se takoj naložijo. Prav tako želimo, da ista koda deluje na več platformah in napravah, tako da se bo vsebina v trenutku prikazala povsod, ne glede na to, katero napravo uporabljate.

Kljub tem omejitvam za ustvarjalno naravnane razvijalce pa so prednosti AMP resnične. Na primer povprečni čas nalaganja za vsebino, kodirano z AMP HTML, znaša 0,7 sekunde. Nasprotno je srednji čas nalaganja strani, ki ni AMP, 22 sekund. To je kar razlika, kajne?

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

#Chatboti

Chatboti se uporabljajo predvsem za pomoč strankam in avtomatizacijo procesov, zlasti pri trženju in analitiki. Potreba po chatbotih postaja vse bolj pogosta v letu 2020. Trenutno lahko hitro vidimo, kako chatboti, virtualni pomočniki (kot so Amazon, Alexa in Apple Siri) in roboti za glasovno pošto so pomagali tako malim podjetjem kot tudi velikim podjetjem pri vključevanju in preoblikovanju družbenih interakcij ter pomoči pri storitvah. Običajno chatbot komunicira z resnično osebo na drugi strani in mu odgovarja na njegova trenutna vprašanja. Nekateri pravijo tudi, da se že razvijajo aplikacije, v katerih bosta lahko dva chatbota komunicirala drug z drugim. S tem bodo ustvarili digitalno uporabniško izkušnjo z vsemi temi digitalnimi točkami za vzpostavitev stika, hkrati pa bodo zagotovili skladnost med klepetom, glasom, sporočanjem in spletnimi aplikacijami.

#Progresivne spletne aplikacije (PWA)

Progresivne spletne aplikacije omogočajo enostaven razvoj in skoraj takojšnje zmage za celotno uporabniško izkušnjo aplikacije. Progresivne spletne aplikacije so spletna mesta, ki so videti in se zdijo kot aplikacija. To pomeni, da lahko uporabniki dostopajo do vseh informacij in zmogljivosti brez nalaganja mobilne aplikacije. Namesto tega napredne spletne aplikacije uporabljajo sodobno spletno tehnologijo, da uporabnikom zagotavljajo izkušnje, podobne aplikacijam. Ta vrsta aplikacije dobiva vse večji pomen v razvojnem prostoru, saj se lahko uporablja tudi brez povezave in lahko sinhronizira vsebino v več napravah.

# Optimizacija glasovnega iskanja

Ste vedeli, da danes kar 40% odraslih vsakodnevno uporablja glasovno iskanje? In predvidevajo, da bo v sledečem letu kar 50 % iskalnih poizvedb opravljenih z glasom namesto z besedilom. Sploh, ker smo ljudje vedno »on the go« in nenehno hitimo, nam ta funkcija omogoča precej enostavnejšo uporabo naprav.

Tehnologije, kot so Siri na iPhonu, Cortana v Androidu, Google Assistant iz Googla in Alexa in Echo iz Amazona, ne povečujejo le običajnega glasovnega iskanja, temveč potrošnikom omogoča bolj udobno in hitrejše delovanje te funkcije.

#Uporabniški vmesnik gibanja in ohranjanje pozornosti

Internet je množičen in ponuja ogromno informacij za uporabnika. Kako to vpliva na razpon pozornosti povprečnega človeka; nekateri viri trdijo, da je razpon človeške pozornosti slabši kot pri zlati ribici. Našo pozornost ohranja le 9 sekund, nato gremo dalje.
In kakšen boljši način, da pritegnete pozornost uporabnika, kot z očarljivim gibljivim uporabniškim vmesnikom, ki bo ohranil/pritegnil pozornost?

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA?

Pogosta vprašanja in odgovori glede programiranja

Glede programiranja ste se na nas obrnili s kar nekaj vprašanji. Spodaj si preberite tiste najpogostejše.

Kateri jezik kodiranja potrebujemo za izdelavo spletnega mesta?

Osnovni gradniki spletne strani so kode HTML in CSS. Naprednejši jeziki za kodiranje, ki se uporabljajo na spletnih straneh, so jQuery, JavaScript in PHP. Vendar, če uporabljate ustvarjalnik spletnih strani povleci in spusti (drag & drop), za začetek potrebujete le HTML in CSS.

Uporabniki WordPress-a boste morda želeli dodati PHP na svoj seznam, saj je WordPress veliko bolj zapleten graditelj spletne strani kot kateri koli gradnik spletnih strani povleci in spusti. Za spreminjanje spletnih mest WordPress je potrebno več znanja kodiranja. Po našem mnenju so HTML in CSS kode tisto, kar bi morali vedeti vsi začetniki. Kaj so izbrali drugi, si lahko ogledate tudi na forumu.

Kakšna je razlika med programiranjem in kodiranjem?

„Kodiranje“ in „Programiranje“ sta dva najpomembnejša pristopa v industriji razvoja programske opreme. Kodiranje je v osnovi postopek ustvarjanja kod iz enega jezika v drugega. Lahko ga imenujemo tudi kot podskupina programiranja, saj dejansko izvaja začetne korake programiranja. Vključuje pisanje kod v različnih jezikih po navodilih. Programiranje je postopek razvoja izvedljivega programa na ravni, ki ga je mogoče izvajati brez napak. To je formalno pisanje kod, tako da človeški vložki in ustrezni strojni izhodi ostanejo sinhronizirani.

Kako dolgo je potrebno, da programer izdela mobilno aplikacijo?

Čas, ki je potreben za izdelavo mobilne aplikacije, je odvisen od tega, kako zahtevna je vaša aplikacija. Mobilne aplikacije lahko vsebujejo več zaslonov in ogromno možnosti glede funkcionalnosti same aplikacije. Običajno lahko enostavno mobilno aplikacijo razvijejo že v enem mesecu, a za bolj zahtevne aplikacije pa je potrebno več časa, tudi nekaj mesecev. S tem se podrobneje dogovorite s ponudnikom, ki mu razložite celotni načrt aplikacije in ponudnik vam bo določil optimalni rok znotraj katerega je končni izdelek izvedljiv.

Kakšna je razlika med front-end programerjem in spletnim razvijalcem?

Spletni razvijalec je posplošen izraz za nekoga, ki deluje na spletnih mestih. Ponavadi se back-end programer osredotoča na strežniško stran, medtem ko front-end programer počne skoraj vse s HTML, CSS in JS. Full-stack programer je izraz za nekoga, ki deluje tako na sprednjem kot na zadnjem delu.

Kdaj je pravi čas, da v podjetju najamemo programerja?

V kolikor vam finance dopuščajo, je to idealno narediti čimprej. Dobro osnovana spletna stran, ki je podkrepljena z varnostjo in SEO optimizacijo je precejšnja prednost pred vse večjo konkurenco na spletu. Programer vam pomaga, da je vaše podjetje vidno tudi skozi organski doseg, ki v kombinaciji s plačljivimi dodatki pripomore, da vaše podjetje postane prepoznavno širši množici.

Kontaktirajte preverjene programerje (ponudbe / cene)


ocena bralcev
5 od 2
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno