Izdelava spletnih strani: Cenik, trendi, ideje in preverjeni programerji za razvoj spletne strani

Digitalna tehnologija in Internet vplivata na to, kako živimo in delamo. Šokantno je, da ima zelo malo lastnikov malih podjetij svojo spletno stran. Ko se zaveste, da ljudje vsaj 6 ur na dan preživijo na Internetu, lahko razmislite o tem, ali si želite svojo profesionalno oblikovano spletno stran. Slednja pritegne kupce, povečuje prodajo in vas razlikuje od drugih blagovnih znamk. Koliko stane izdelava spletnih strani, kakšni so trendi, pogosta vprašanja o izdelavi spletnih strani in preverjene ter izkušene programerje za razvoj spletne strani, preverite spodaj.

Kazalo >

IZDELAVA SPLETNIH STRANI: CENE

povprečne cene izdelave spletnih strani ter ceniki

500-1500 EUR

Kontaktirajte preverjene programerje (ponudbe / cene)
StoritevCena storitve izdelave spletne strani
Cena izdelave spletne strani500-1500 EUR
Cena domene10-15 EUR/leto
Cena gostovanja spletne strani25-150 EUR/leto
CMS sistem0-1200 EUR/leto
Cena UX dizajna / oblikovanja spletnih strani250-5000 EUR
Cena copywritinga (pisanje vsebine za spletne strani)50-100 EUR/stran
SEO optimizacija strani50-1500 EUR
Kontaktirajte preverjene programerje za izdelavo spletnih strani (ponudbe / cene)

programer-omisli-si

Če ste lastnik majhnega podjetja ali šele začenjate kot mnogi, se vam v prvi vrsti morda zdi, da ni nobene koristi, če imate svojo spletno stran. Namreč, saj lahko vse lahko počnete in komunicirate s svoji potencialnimi strankami na družbenih omrežjih, kajne?


Najboljši programerji za izdelavo spletne strani v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih programerjev

Loading

celoten seznam ponudnikov programiranja in razvoja aplikacij >

Če menite, da vam ljubi programer ali agencija manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Zakaj imeti svojo spletno stran?

Morda se najdete med tistimi, ki so mnenja, da je izdelava spletnih strani predraga, si je ne morete privoščite. Verjetno čakate na čas, ko boste lahko sami raziskali, kako jo narediti in se jo boste lotili sami. Nekateri tudi niste tako tehnično spretni in verjamete, da tudi vaše potencialne stranke niso. Morda ste že uveljavljeno podjetje, ki svoje reference večinoma pridobiva od ust do ust. Potemtakem ste mnenja, da vam spletna stran ne bo prav nič koristila. Na tej točki bi sam še enkrat dobro premislil, ali je vaš cilj obstati na mestu ali bi radi svoje podjetje še dodatno razširili. No, iskreno gledano, bi se branili večjega števila strank in prihodkov? Poglejte si spodaj le nekaj razlogov, zakaj je izdelava spletnih strani ključna za vaše podjetje in ocenite, ali je smiselno investirati svoj denar vanjo.

spletna stran
Morda se najdete med tistimi, ki so mnenja, da je izdelava spletnih strani predraga, si je ne morete privoščite. Verjetno čakate na čas, ko boste lahko sami raziskali, kako jo narediti in se jo boste lotili sami.

1. Izdelava spletnih strani vam omogoča, da so informacije za vaše kupce vedno na voljo.

Za razliko od lokacije vaše trgovine, ki je odprta le nekaj ur na dan, je spletna stran na voljo o 24 ur na dan, 365 dni v letu. Rednim in potencialnim strankam lahko tako zagotovite udobje pregleda svojih izdelkov in storitev, ko je vaša trgovina ali pisarna zaprta. Hkrati si lahko že vnaprej ogledajo vaše storitve, vidijo, ali so izdelki na voljo, pripravijo vprašanja za vas ali pa opravijo nakup kar z udobja svojega kavča. Z današnjim zasedenim življenjskim slogom je to odlična prodajna točka pri odločitvi o nakupu.

2. Spletna stran lahko izboljša uporabniško izkušnjo vaših potencialnih strank

Spletna stran je odličen način za zagotavljanje storitev z dodano vrednostjo za vaše stranke in stranke in je odličen način, da se vrnejo k vam, ko potrebujejo vaše izdelke ali storitve. Ne glede na izdelke, ki jih prodajate, lahko strankam delite nasvete o uporabi in skrbi za izdelke, ki so jih kupili od vas ter primerjavo med njimi.

Hkrati lahko pišete blog in vaše stranke usmerjate, jim svetujejo, kako najbolje uporabljati izdelke, storitve in jih vodite skozi celoten prodajni proces ter jih negujete tudi kasneje, da se bodo k vam tudi vračale. Lahko vključite tudi sekcijo s pogostimi vprašanju ali novičnik, kjer jih informirate o novostih, akcijah in vaši ponudbi.

3. Ob svoji spletni strani imate popoln nadzor nad vsebino

Tudi če imate veliko prisotnost v družabnih medijih, je še en razlog in verjetno najpomembnejši razlog, zakaj vaše podjetje potrebuje spletno stran, je to, da lahko vašim kupcem svetujete še preden obiščejo vašo trgovino. Obstaja veliko brezplačnih ali poceni načinov, kako biti vidni na spletu, vendar nad njimi nimate veliko nadzora. Družbena omrežja so odličen način za privabljanje prometa na vašo spletno stran in vsebino, ki jo želi podati vašim strankam. Vsebine, ki ste jih naložili na vaš najljubši kanal družbenega omrežja ali jih imate zakupljene drugje, lahko kadarkoli izginejo brez predhodnega opozorila. Medtem pa ob zakupu svojega spletnega mesta najamete prostor za svoj spletni naslov in imate v lasti vse, kar je v vašem spletnem prostoru. Če se kdaj želite ali se vam zdi potreba, da bi spremenili vaše spletno mesto in ga preimenovali, lahko brez težav vse iz prejšnjega mesta prenesete na novo.

4. Izdelava spletnih strani vam omogoča, da jasno predstavite svoje profesionalno delo in pridobite zaupanje

Ne glede na to, v kakšnem podjetju ste, je spletna stran odlično mesto za predstavitev vašega dela ali za prikaz sposobnosti. Če vključite portfelj, galerijo slik ali video posnetke ter pričevanja vaših strank o svojem delu, lahko pokažete, zakaj je vaše podjetje tako edinstveno.

Na družbenih medijih je kakovost vaših fotografij ali grafike ogrožena, velikost pa se lahko znatno zmanjša. Ne samo to, Facebook, Instagram in drugi kanali družabnih medijev nadzorujejo, kako ljudje komunicirajo z njimi in celo kdo vaše objave lahko vidi, hkrati pa se lahko izgubijo med vsemi drugimi objavami, ki jih imate na svojem profilu.

5. Svojemu podjetju dodajte verodostojnost

Potrošnik 21. stoletja je skeptik; zato ne zaupa podjetju brez spletne strani. Dobra spletna stran takoj poveča vašo verodostojnost kot zakonito podjetje. Število prvih prikazov in spletna mesta vam omogočajo, da naredite zelo močan vtis z dobro zasnovano predstavitvijo za vaše podjetje. Spletna stran vam lahko pomaga predstaviti svoje znanje in izboljšati vaše podjetje. Glede na vašo konkurenco, je lahko spletna stran vaše orodje številka ena za izstopanje iz množice.

6. Prihranite denar na dolgi rok

Kot lastnik majhnega podjetja, zlasti tistega, ki se šele začenja, verjetno mislite, da si ne morete privoščiti profesionalnega spletnega mesta. Čeprav se stroški oblikovanja spletne strani razlikujejo glede na vaše potrebe in raven znanja, je profesionalna spletna stran vredna začetne naložbe, še posebej, če je izdelana v CMS platformi. Slednja je enostavna za uporabo in vam omogoča, da sami redno dodajate in spreminjate svojo vsebino ter tako prihranite denar pri posodobitvah. V primerjavi s stroški tradicionalnih oglaševalskih sredstev, kot so časopisni oglasi, radijske reklame, promocijski materiali in celo dogodki, je spletna stran precej bolj stroškovno učinkovit način za dolgoročno promocijo vašega podjetja.

spletna stran
Mala podjetja med razlogi, zakaj nimajo spletne strani navajajo, da njihove stranke ne uporabljajo mobilnega telefona in interneta. Verjetno se strinjate, da temu ni tako in da so vse starejši že lastniki pametnih telefonov in uporabljajo internet.

Koliko stane izdelava spletnih strani: Cene razvoja spletne strani in ceniki

Cenik izdelave spletnih strani se giblje od 500 € do 1500 €.

Preprosta spletna stran z naslovnico in eno podstranjo ter kontaktnim obrazcem je lahko izdelana že od 300 evrov dalje. V koliko želite profesionalno izdelano spletno stran z več podstranmi, vključenim zakupom domene, gostovanjem spletne strani, ureditvijo e-pošte ter naslovov in grafično urejenega videza, boste odšteli več.

A izdelava spletne strani ni vse, za uspešen nastop na spletu in digitalni marketing boste kmalu potrebovali še dodatne storitve:

  • Cena domene 10 do 15 evrov letno
  • Cena gostovanja 25 do 150 evrov letno (odvisno od obsega, hitrosti delovanja vaše spletne strani in tehnične podpore)
  • CMS sistem: 0- 1200 evrov letno (odvisno od funkcij in zakupa plana, ki ga želite imeti
  • Cena dizajna izdelave spletnih strani: 250 do 5000 evrov
  • Cena copywritinga: 50 – 100 evrov/300 besed
  • SEO optimizacija strani 50 -1500 evrov

Cena je predvsem odvisna od zahtevnosti vaše strani – od števila strani, grafičnega dizajna, integriranja vaše baze v sistem, galerije, multimedijskih elementov na vaši strani, povezava strani z Google Analytics in Google Search Console za lažje sledenje aktivnosti, ali vsebuje spletno trgovino in možnost plačila z bančnimi karticami …

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

Najbolj iskani / najboljši programerji za izdelavo spletnih strani?

Med googlanjem ponudnikov boste naleteli na imena kot so Atribut d.o.o, Spletnik, spletne tehnologije d.o.o., WEB CENTER, računalniške storitve d.o.o., SPLETNI MOJSTER, Janja Slinkar s.p., KREATIVIJA d.o.o., PNV d.o.o., DIGNITAS EKIPA, kreativne spletne rešitve, David Modrič s.p., ARM DESIGN d.o.o., KOLOMEDIA, Jure Fundak s.p., VSI.SI, spletni marketing, d.o.o., SLOWAY spletne rešitve d.o.o., Oblikovanje.com d.o.o., Tomaž Kozamernik s.p., Madwise d.o.o., Naj splet d.o.o., Spletne Storitve Matic Kumar s.p., MAT3 s.p., PRIMOSS, oglaševanje in oblikovanje spletnih strani, Primož Vrabič s.p., qStom d.o.o., SPLETNI USPEH, Nenad Matić s.p. Revolver d.o.o.,  EP1C, d.o.o., Nubia, poslovno svetovanje, Edita Wolf s.p.,…


PROGRAMERJI in AGENCIJE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


..COMMA d.o.o.,  beglobal d.o.o., ATILUS d.o.o., Vesna Krašovec s.p., Akumen, informacijske storitve, d.o.o., Informacijske tehnologije, Matjaž Resnik, s.p., Kreat d.o.o., Positiva rešitve d.o.o., Adstar d.o.o., PowerCom d.o.o., 4WEB d.o.o., MediaAS, Dejan Ivić s.p., Kreativna agencija, računalniško programiranje s.p. Junikorn United d.o.o., Dominatus d.o.o., Ms3 d.o.o., Grafično oblikovanje, Domen Hrabar s.p., RA-IN Plus d.o.o., Epacka spletni marketing, Gregor Benigar s.p., Metka Krajnc s.p., Canper d.o.o., Dspot d.o.o., Carpediem d.o.o., Dweb, Tadej Bogataj, s.p., Info-net d.o.o., Miring d.o.o., Norik d.o.o., Agencija Novelus d.o.o., NUBIA, poslovno svetovanje, Edita Wolf, s.p., Spletni studio G-Soft, Gregor Pogačar s.p., Vodik oglaševalska agencija d.o.o., COBIT d.o.o.

Pravo »malo morje« ponudnikov, kajne? Za vas smo jih izbrali na kupu, da vam prihranimo čas in tiste najboljše najdete z le enim klikom – tu.

računovodstvo

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

Izdelava spletnih strani – najnovejši trendi in ideje

Spletno oblikovanje je odgovorno za skoraj 95 % prvega vtisa obiskovalca o vašem podjetju. Zato je bolj pomembno kot kdaj koli prej v svojo tržno strategijo vključiti sodoben spletni dizajn. Toda kakšni so sodobni trendi spletnega oblikovanja na obzorju in kako jih lahko uporabite za osvežitev svoje spletne strani. Poglejte si.

1. Glave na celotnih straneh

Glave na celotnih straneh so pot do modernega spletnega oblikovanja. Spletni oblikovalci lahko implementirajo različice glave, vendar priljubljena namestitev vključuje dodajanje ključnega besedila ali gumbov s pozivom k dejanju (CTA) na levi strani glave s privlačnimi slikami na desni. To je zato, ker bralci največ pozornosti usmerijo v zgornji levi del vaše strani.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

2. Razigrane animacije

Sodobne spletne strani pogosto vključujejo animacije, zaradi katerih je gledanje strani nova izkušnja.Implementacija igrivih animacij ob premikanjem kazalca na vaši spletni strani je lahko tako preprosta in hkrati tako vabljiva, da se vaši obiskovalci zaustavijo in jih podrobno pogledajo. Vaši obiskovalci se bodo odlično zabavali z edinstvenimi animacijami.

3. Zlomljena mreža in asimetrične postavitve

Koncept mreže (grid) v oblikovnem smislu je namišljena ravnina z vodoravnimi in navpičnimi črtami, ki se uporablja za pomoč pri postavitvi elementov na strani ali zaslonu. Na večini spletnih strani je mrežo enostavno poudariti – na primer lahko pogledate na levi strani spletne strani, kjer se nahajajo logotip, naslov in vsebina. Ko imate zlomljeno mrežo, imate predmete, ki jih na tej ravnini, razporejene asimetrično in »razmetano«.

Priporočamo branje: IZDELAVA LOGOTIPA: CENA, KI JO ZARAČUNA GRAFIČNI OBLIKOVALEC ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA

4. Krepke pisave

Sodobna spletna zasnova se še bolj igra s pisavami v letošnjem letu kot se je prej. San-serif in serif pisave so tako priljubljene kot bolj kdajkoli prej, vintage tip pa presenetljivo prinaša novost pri trženju blagovnih znamk.

Začrtana in krepka pisava prav tako prikazujeta svoje obraze na mnogih mestih – od imen blagovnih znamk do naslovov ciljnih strani, kjer je najbolj viden trend vseh besedil, ki prevladujejo na zaslonu.

5. Nostalgična retro oblikovalska estetika

Ko se premikamo izven ravnega oblikovanja, kjer se zdi, da eksperimentiranje nima meja, se zdi, da je čas, da se vrnejo stari oblikovalni elementi s kančkom nostalgije. Eksperimentiranje z nostalgijo in retro oblikovalskimi slogi lahko ustvari lepo kombinacijo med oblikovanjem včasih in sedanjim oblikovanjem. Kar je staro, je spet novo.

6. AI in Chatboti pomagajo ustvariti bolj “človeške” spletne strani

Ustvarjanje bolj realističnega in inteligentne spletne strani je vedno bolj učinkovit način, da pritegnemo pozornost. Hkrati je to tudi eden največjih izzivov za spletne /UI/UX oblikovalce. In vse bolj izpopolnjena tehnologija AI (Artificial Intelligence) pomaga rešiti te zahtevne težave pri oblikovanju spletnih strani in uspešno izboljšati UX. Še več, Chatboti so eden najboljših predstavnikov, ki uporabljajo tehnologijo AI pri oblikovanju spletnih strani, postanejo bolj zreli in humanistični, da uporabnike vodijo po spletni strani, storitvah in odgovarjajo na njihova vprašanja 24 ur na dan. S tem ustvarijo bolj realistično in uporabniku prijazno spletno stran.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

7. Pustite ogromno belega prostora

Učinkovita uporaba belega prostora je orodje za oblikovanje, ki ga oblikovalci uporabljajo že  desetletja. Kar pa morda ni tako pogosto, je količina uporabljenega belega prostora ali celo dejstvo, da je beli prostor osrednja točka namesto same vsebine.

8. Premišljene zgodbe

Sodobne spletne strani sijejo v čaru pripovedovanja zgodb.

Da se bo vaša spletna stran razvila v pristno zgodbo, se naučite, kako v svojih vsebinah in oglaševalskih akcijah pripovedovati prepričljive zgodbe in vključevati sebe.

Z elegantno zasnovo spletne strani in prepričljivo zgodbo bo vaše spletno mesto zagotovo pritegnilo in pretvorilo vašo ciljno publiko.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

Izdelava spletnih strani – pogosta vprašanja in odgovori

Kako lahko dobim svoj e-poštni naslov, kot je npr. janez@novak.si?

Če želite imeti osebni e-poštni naslov, morate kupiti domeno in gostovanje. Če jih imate, se prijavite v gostiteljski cPanel (ali nadzorno ploščo) in poiščite »e-pošto«. Tam mora biti kraj, kjer lahko ustvarite svoj e-poštni naslov. Običajno za to ni omejitev – vsi so brezplačni in lahko ustvarite toliko, kot želite.

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

Kje lahko zakupim gostovanje?

Običajno sta gostovanje in domena že vključena v ceno izdelave spletnih strani. Če se boste tega lotili sami, se običajno uporabijo domovanje, neoserv, hitrost, hostko ali webicom. Običajno vaš ponudnik izdelave spletne strani izbere, katera je prava za vas.

Razlika med spletno stranjo in blogom?

V bistvu – blog je spletna stran. Spletna stran je ime vseh mogočih spletnih mest na spletnih straneh – iskalniki, platforme družbenih medijev, dnevniki, trgovina itd. Na primer, če imate poslovno spletno stran ali razmišljate o enem, mu lahko dodate blog tudi pozneje.

Je lahko spletna stran tudi v tujem jeziku na isti domeni?

Da, vaša spletna stran je lahko tudi v drugih jezikih, a je cena za to dodatno storitev višja.

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Želim zgraditi spletno mesto za e-trgovino. Ali naj uporabljam WordPress ali Shopify?

Obe sta dobri možnosti, vendar vseeno priporočam WordPress zaradi njegove vsestranskosti. Če se na primer odločite, da boste pozneje po spletu začeli ustvarjati blog na isti spletni strani kot e-trgovina, bo WordPress ponudil boljšo organizacijo in strukturo, poleg tega pa ima veliko možnosti za SEO. Prav tako vam v tem primeru priporočam tudi Webflow. Kaj uporabljajo tudi drugi, si lahko ogledate tu.

Kakšna je razlika med uporabo HTML-ja in namestitvijo WordPress-a/Webflow-a?

HTML je vrsta računalniškega jezika, ki se lahko zaplete, če ne veste, kaj počnete. WordPress/Webflow je bil zasnovan tako, da si je lahko vsak ustvaril spletno stran. Za izdelavo spletnega mesta z WordPressom vam ni treba poznati HTML kode. Namesto tega boste spletno stran zgradili na podlagi predlog in funkcij povleci in spusti (drag and drop).

Kako naredim, da bo moja spletna stran razvidna v Googlu?

Google (in številni drugi iskalniki) samodejno indeksirajo vašo spletno stran. Ne bi smelo trajati več kot nekaj dni. Če želite pospešiti postopek, pojdite na Googlova orodja za spletne skrbnike in tam navedite ime svoje spletne strani.

Koliko časa traja za izdelavo spletne strani?

To je predvsem odvisno od tega, kakšno spletno stran si želite in kaj vse želite, da vaša spletna stran vključuje. Običajne, enostavne spletne strani, so narejene tudi v roku dveh tednov, zahtevnejše pa zahtevajo več časa.

Kontaktirajte preverjene programerje za izdelavo spletnih strani (ponudbe / cene)VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 1 Povprečje: 5]