Izdelava spletnih strani: Cenik, trendi, ideje in preverjeni programerji za razvoj spletne strani

ocena bralcev
5 od 1

Digitalna tehnologija in Internet vplivata na to, kako živimo in delamo. Šokantno je, da ima zelo malo lastnikov malih podjetij svojo spletno stran. Ko se zaveste, da ljudje vsaj 6 ur na dan preživijo na Internetu, lahko razmislite o tem, ali si želite svojo profesionalno oblikovano spletno stran. Slednja pritegne kupce, povečuje prodajo in vas razlikuje od drugih blagovnih znamk. Koliko stane izdelava spletnih strani, kakšni so trendi, pogosta vprašanja o izdelavi spletnih strani in preverjene ter izkušene programerje za razvoj spletne strani, preverite spodaj.

Kazalo >

IZDELAVA SPLETNIH STRANI: CENE

povprečne cene izdelave spletnih strani ter ceniki

500-1500 EUR

Kontaktirajte preverjene programerje (ponudbe / cene)
StoritevCena storitve izdelave spletne strani
Cena izdelave spletne strani500-1500 EUR
Cena domene10-15 EUR/leto
Cena gostovanja spletne strani25-150 EUR/leto
CMS sistem0-1200 EUR/leto
Cena UX dizajna / oblikovanja spletnih strani250-5000 EUR
Cena copywritinga (pisanje vsebine za spletne strani)50-100 EUR/stran
SEO optimizacija strani50-1500 EUR
Kontaktirajte preverjene programerje za izdelavo spletnih strani (ponudbe / cene)

programer-omisli-si

Če ste lastnik majhnega podjetja ali šele začenjate kot mnogi, se vam v prvi vrsti morda zdi, da ni nobene koristi, če imate svojo spletno stran. Namreč, saj lahko vse lahko počnete in komunicirate s svoji potencialnimi strankami na družbenih omrežjih, kajne?


Najboljši programerji za izdelavo spletne strani v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih programerjev


celoten seznam ponudnikov programiranja in razvoja aplikacij >

Če menite, da vam ljubi programer ali agencija manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Zakaj imeti svojo spletno stran?

Morda se najdete med tistimi, ki so mnenja, da je izdelava spletnih strani predraga, si je ne morete privoščite. Verjetno čakate na čas, ko boste lahko sami raziskali, kako jo narediti in se jo boste lotili sami. Nekateri tudi niste tako tehnično spretni in verjamete, da tudi vaše potencialne stranke niso. Morda ste že uveljavljeno podjetje, ki svoje reference večinoma pridobiva od ust do ust. Potemtakem ste mnenja, da vam spletna stran ne bo prav nič koristila. Na tej točki bi sam še enkrat dobro premislil, ali je vaš cilj obstati na mestu ali bi radi svoje podjetje še dodatno razširili. No, iskreno gledano, bi se branili večjega števila strank in prihodkov? Poglejte si spodaj le nekaj razlogov, zakaj je izdelava spletnih strani ključna za vaše podjetje in ocenite, ali je smiselno investirati svoj denar vanjo.

spletna stran
Morda se najdete med tistimi, ki so mnenja, da je izdelava spletnih strani predraga, si je ne morete privoščite. Verjetno čakate na čas, ko boste lahko sami raziskali, kako jo narediti in se jo boste lotili sami.

Preverite tudi: PROGRAMIRANJE: CENE, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PROGRAMERJI

1. Izdelava spletnih strani vam omogoča, da so informacije za vaše kupce vedno na voljo.

Za razliko od lokacije vaše trgovine, ki je odprta le nekaj ur na dan, je spletna stran na voljo o 24 ur na dan, 365 dni v letu. Rednim in potencialnim strankam lahko tako zagotovite udobje pregleda svojih izdelkov in storitev, ko je vaša trgovina ali pisarna zaprta. Hkrati si lahko že vnaprej ogledajo vaše storitve, vidijo, ali so izdelki na voljo, pripravijo vprašanja za vas ali pa opravijo nakup kar z udobja svojega kavča. Z današnjim zasedenim življenjskim slogom je to odlična prodajna točka pri odločitvi o nakupu.

2. Spletna stran lahko izboljša uporabniško izkušnjo vaših potencialnih strank

Spletna stran je odličen način za zagotavljanje storitev z dodano vrednostjo za vaše stranke in stranke in je odličen način, da se vrnejo k vam, ko potrebujejo vaše izdelke ali storitve. Ne glede na izdelke, ki jih prodajate, lahko strankam delite nasvete o uporabi in skrbi za izdelke, ki so jih kupili od vas ter primerjavo med njimi.

Hkrati lahko pišete blog in vaše stranke usmerjate, jim svetujejo, kako najbolje uporabljati izdelke, storitve in jih vodite skozi celoten prodajni proces ter jih negujete tudi kasneje, da se bodo k vam tudi vračale. Lahko vključite tudi sekcijo s pogostimi vprašanju ali novičnik, kjer jih informirate o novostih, akcijah in vaši ponudbi.

Preverite tudi: Izdelava spletne trgovine: Cene ter preverjeni programerji za razvoj in programiranje

3. Ob svoji spletni strani imate popoln nadzor nad vsebino

Tudi če imate veliko prisotnost v družabnih medijih, je še en razlog in verjetno najpomembnejši razlog, zakaj vaše podjetje potrebuje spletno stran, je to, da lahko vašim kupcem svetujete še preden obiščejo vašo trgovino. Obstaja veliko brezplačnih ali poceni načinov, kako biti vidni na spletu, vendar nad njimi nimate veliko nadzora. Družbena omrežja so odličen način za privabljanje prometa na vašo spletno stran in vsebino, ki jo želi podati vašim strankam. Vsebine, ki ste jih naložili na vaš najljubši kanal družbenega omrežja ali jih imate zakupljene drugje, lahko kadarkoli izginejo brez predhodnega opozorila. Medtem pa ob zakupu svojega spletnega mesta najamete prostor za svoj spletni naslov in imate v lasti vse, kar je v vašem spletnem prostoru. Če se kdaj želite ali se vam zdi potreba, da bi spremenili vaše spletno mesto in ga preimenovali, lahko brez težav vse iz prejšnjega mesta prenesete na novo.

4. Izdelava spletnih strani vam omogoča, da jasno predstavite svoje profesionalno delo in pridobite zaupanje

Ne glede na to, v kakšnem podjetju ste, je spletna stran odlično mesto za predstavitev vašega dela ali za prikaz sposobnosti. Če vključite portfelj, galerijo slik ali video posnetke ter pričevanja vaših strank o svojem delu, lahko pokažete, zakaj je vaše podjetje tako edinstveno.

Na družbenih medijih je kakovost vaših fotografij ali grafike ogrožena, velikost pa se lahko znatno zmanjša. Ne samo to, Facebook, Instagram in drugi kanali družabnih medijev nadzorujejo, kako ljudje komunicirajo z njimi in celo kdo vaše objave lahko vidi, hkrati pa se lahko izgubijo med vsemi drugimi objavami, ki jih imate na svojem profilu.

5. Svojemu podjetju dodajte verodostojnost

Potrošnik 21. stoletja je skeptik; zato ne zaupa podjetju brez spletne strani. Dobra spletna stran takoj poveča vašo verodostojnost kot zakonito podjetje. Število prvih prikazov in spletna mesta vam omogočajo, da naredite zelo močan vtis z dobro zasnovano predstavitvijo za vaše podjetje. Spletna stran vam lahko pomaga predstaviti svoje znanje in izboljšati vaše podjetje. Glede na vašo konkurenco, je lahko spletna stran vaše orodje številka ena za izstopanje iz množice.

Preverite tudi: Prevod spletne strani za prodor na tuje trge

6. Prihranite denar na dolgi rok

Kot lastnik majhnega podjetja, zlasti tistega, ki se šele začenja, verjetno mislite, da si ne morete privoščiti profesionalnega spletnega mesta. Čeprav se stroški oblikovanja spletne strani razlikujejo glede na vaše potrebe in raven znanja, je profesionalna spletna stran vredna začetne naložbe, še posebej, če je izdelana v CMS platformi. Slednja je enostavna za uporabo in vam omogoča, da sami redno dodajate in spreminjate svojo vsebino ter tako prihranite denar pri posodobitvah. V primerjavi s stroški tradicionalnih oglaševalskih sredstev, kot so časopisni oglasi, radijske reklame, promocijski materiali in celo dogodki, je spletna stran precej bolj stroškovno učinkovit način za dolgoročno promocijo vašega podjetja.

spletna stran
Mala podjetja med razlogi, zakaj nimajo spletne strani navajajo, da njihove stranke ne uporabljajo mobilnega telefona in interneta. Verjetno se strinjate, da temu ni tako in da so vse starejši že lastniki pametnih telefonov in uporabljajo internet.

Koliko stane izdelava spletnih strani: Cene razvoja spletne strani in ceniki

Cenik izdelave spletnih strani se giblje od 500 € do 1500 €.

Preprosta spletna stran z naslovnico in eno podstranjo ter kontaktnim obrazcem je lahko izdelana že od 300 evrov dalje. V koliko želite profesionalno izdelano spletno stran z več podstranmi, vključenim zakupom domene, gostovanjem spletne strani, ureditvijo e-pošte ter naslovov in grafično urejenega videza, boste odšteli več.

A izdelava spletne strani ni vse, za uspešen nastop na spletu in digitalni marketing boste kmalu potrebovali še dodatne storitve:

 • Cena domene 10 do 15 evrov letno
 • Cena gostovanja 25 do 150 evrov letno (odvisno od obsega, hitrosti delovanja vaše spletne strani in tehnične podpore)
 • CMS sistem: 0- 1200 evrov letno (odvisno od funkcij in zakupa plana, ki ga želite imeti
 • Cena dizajna izdelave spletnih strani: 250 do 5000 evrov
 • Cena copywritinga: 50 – 100 evrov/300 besed
 • SEO optimizacija strani 50 -1500 evrov

Cena je predvsem odvisna od zahtevnosti vaše strani – od števila strani, grafičnega dizajna, integriranja vaše baze v sistem, galerije, multimedijskih elementov na vaši strani, povezava strani z Google Analytics in Google Search Console za lažje sledenje aktivnosti, ali vsebuje spletno trgovino in možnost plačila z bančnimi karticami …

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

Najbolj iskani / najboljši programerji za izdelavo spletnih strani?

Med googlanjem ponudnikov boste naleteli na imena kot so Atribut d.o.o, Spletnik, spletne tehnologije d.o.o., WEB CENTER, računalniške storitve d.o.o., SPLETNI MOJSTER, Janja Slinkar s.p., KREATIVIJA d.o.o., PNV d.o.o., DIGNITAS EKIPA, kreativne spletne rešitve, David Modrič s.p., ARM DESIGN d.o.o., KOLOMEDIA, Jure Fundak s.p., VSI.SI, spletni marketing, d.o.o., SLOWAY spletne rešitve d.o.o., Oblikovanje.com d.o.o., Tomaž Kozamernik s.p., Madwise d.o.o., Naj splet d.o.o., Spletne Storitve Matic Kumar s.p., MAT3 s.p., PRIMOSS, oglaševanje in oblikovanje spletnih strani, Primož Vrabič s.p., qStom d.o.o., SPLETNI USPEH, Nenad Matić s.p. Revolver d.o.o.,  EP1C, d.o.o., Nubia, poslovno svetovanje, Edita Wolf s.p.,…


PROGRAMERJI in AGENCIJE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


..COMMA d.o.o.,  beglobal d.o.o., ATILUS d.o.o., Vesna Krašovec s.p., Akumen, informacijske storitve, d.o.o., Informacijske tehnologije, Matjaž Resnik, s.p., Kreat d.o.o., Positiva rešitve d.o.o., Adstar d.o.o., PowerCom d.o.o., 4WEB d.o.o., MediaAS, Dejan Ivić s.p., Kreativna agencija, računalniško programiranje s.p. Junikorn United d.o.o., Dominatus d.o.o., Ms3 d.o.o., Grafično oblikovanje, Domen Hrabar s.p., RA-IN Plus d.o.o., Epacka spletni marketing, Gregor Benigar s.p., Metka Krajnc s.p., Canper d.o.o., Dspot d.o.o., Carpediem d.o.o., Dweb, Tadej Bogataj, s.p., Info-net d.o.o., Miring d.o.o., Norik d.o.o., Agencija Novelus d.o.o., NUBIA, poslovno svetovanje, Edita Wolf, s.p., Spletni studio G-Soft, Gregor Pogačar s.p., Vodik oglaševalska agencija d.o.o., COBIT d.o.o.

Pravo »malo morje« ponudnikov, kajne? Za vas smo jih izbrali na kupu, da vam prihranimo čas in tiste najboljše najdete z le enim klikom – tu.

računovodstvo

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

Izdelava spletnih strani – najnovejši trendi in ideje

Spletno oblikovanje je odgovorno za skoraj 95 % prvega vtisa obiskovalca o vašem podjetju. Zato je bolj pomembno kot kdaj koli prej v svojo tržno strategijo vključiti sodoben spletni dizajn. Toda kakšni so sodobni trendi spletnega oblikovanja na obzorju in kako jih lahko uporabite za osvežitev svoje spletne strani. Poglejte si.

1. Glave na celotnih straneh

Glave na celotnih straneh so pot do modernega spletnega oblikovanja. Spletni oblikovalci lahko implementirajo različice glave, vendar priljubljena namestitev vključuje dodajanje ključnega besedila ali gumbov s pozivom k dejanju (CTA) na levi strani glave s privlačnimi slikami na desni. To je zato, ker bralci največ pozornosti usmerijo v zgornji levi del vaše strani.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

2. Razigrane animacije

Sodobne spletne strani pogosto vključujejo animacije, zaradi katerih je gledanje strani nova izkušnja.Implementacija igrivih animacij ob premikanjem kazalca na vaši spletni strani je lahko tako preprosta in hkrati tako vabljiva, da se vaši obiskovalci zaustavijo in jih podrobno pogledajo. Vaši obiskovalci se bodo odlično zabavali z edinstvenimi animacijami.

3. Zlomljena mreža in asimetrične postavitve

Koncept mreže (grid) v oblikovnem smislu je namišljena ravnina z vodoravnimi in navpičnimi črtami, ki se uporablja za pomoč pri postavitvi elementov na strani ali zaslonu. Na večini spletnih strani je mrežo enostavno poudariti – na primer lahko pogledate na levi strani spletne strani, kjer se nahajajo logotip, naslov in vsebina. Ko imate zlomljeno mrežo, imate predmete, ki jih na tej ravnini, razporejene asimetrično in »razmetano«.

Priporočamo branje: IZDELAVA LOGOTIPA: CENA, KI JO ZARAČUNA GRAFIČNI OBLIKOVALEC ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA

4. Krepke pisave

Sodobna spletna zasnova se še bolj igra s pisavami v letošnjem letu kot se je prej. San-serif in serif pisave so tako priljubljene kot bolj kdajkoli prej, vintage tip pa presenetljivo prinaša novost pri trženju blagovnih znamk.

Začrtana in krepka pisava prav tako prikazujeta svoje obraze na mnogih mestih – od imen blagovnih znamk do naslovov ciljnih strani, kjer je najbolj viden trend vseh besedil, ki prevladujejo na zaslonu.

5. Nostalgična retro oblikovalska estetika

Ko se premikamo izven ravnega oblikovanja, kjer se zdi, da eksperimentiranje nima meja, se zdi, da je čas, da se vrnejo stari oblikovalni elementi s kančkom nostalgije. Eksperimentiranje z nostalgijo in retro oblikovalskimi slogi lahko ustvari lepo kombinacijo med oblikovanjem včasih in sedanjim oblikovanjem. Kar je staro, je spet novo.

6. AI in Chatboti pomagajo ustvariti bolj “človeške” spletne strani

Ustvarjanje bolj realističnega in inteligentne spletne strani je vedno bolj učinkovit način, da pritegnemo pozornost. Hkrati je to tudi eden največjih izzivov za spletne /UI/UX oblikovalce. In vse bolj izpopolnjena tehnologija AI (Artificial Intelligence) pomaga rešiti te zahtevne težave pri oblikovanju spletnih strani in uspešno izboljšati UX. Še več, Chatboti so eden najboljših predstavnikov, ki uporabljajo tehnologijo AI pri oblikovanju spletnih strani, postanejo bolj zreli in humanistični, da uporabnike vodijo po spletni strani, storitvah in odgovarjajo na njihova vprašanja 24 ur na dan. S tem ustvarijo bolj realistično in uporabniku prijazno spletno stran.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

7. Pustite ogromno belega prostora

Učinkovita uporaba belega prostora je orodje za oblikovanje, ki ga oblikovalci uporabljajo že  desetletja. Kar pa morda ni tako pogosto, je količina uporabljenega belega prostora ali celo dejstvo, da je beli prostor osrednja točka namesto same vsebine.

8. Premišljene zgodbe

Sodobne spletne strani sijejo v čaru pripovedovanja zgodb.

Da se bo vaša spletna stran razvila v pristno zgodbo, se naučite, kako v svojih vsebinah in oglaševalskih akcijah pripovedovati prepričljive zgodbe in vključevati sebe.

Z elegantno zasnovo spletne strani in prepričljivo zgodbo bo vaše spletno mesto zagotovo pritegnilo in pretvorilo vašo ciljno publiko.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

Izdelava spletnih strani – pogosta vprašanja in odgovori

Koliko stane izdelava spletne strani (cenik)?

Izdelava spletne strani vas bo stala od 500 do 15 000 €. Zakaj takšne razlike v ceni? V zadnjem času so cene izdelave spletnih strani višje zaradi večjega obsega dela, ki je nujen za profesionalno izdelano spletno stran. Moderne spletne strani imajo kvaliteten in odziven dizajn, ki prikazuje elemente glede na obliko naprav, s katerimi uporabniki obiskujejo stran. Ker obstaja toliko različnih velikosti zaslonov naprav, je v primeru, da želite, da je za vsako napravo vaša stran optimalno prikazana, dela zelo veliko. Cena pa je v veliki meri odvisna tudi od zahtevnosti strani; števila strani, galerije, grafičnega dizajna, multimedijskih elementov, integriranja baze v sistem in povezave strani z Google Analytics in Google Search, kar vam omogoča lažjo sledljivost aktivnosti na vaši strani. Vpliv na ceno ima tudi to, ali želite, da stran vsebuje tudi spletno trgovino in možnost plačila z bančnimi karticami.

Če nekoliko poenostavimo – izdelavo povsem preproste spletne strani, ki zajema naslovno stran in eno podstran s kontaktnim obrazcem, si lahko privoščite že od 300 € naprej. Vendar razmislite, ali se to sploh izplača. V večini primerov je bolje vložiti nekoliko več denarja in izdelati profesionalno spletno stran. To vključuje več podstrani, zakup domene, ureditev elektronske pošte in naslovov ter dodelan grafični dizajn. Zapomnite si, da mora biti vaša spletna stran uporabniku prijazna, zanimiva in enostavna za uporabo. Kvalitetno in premišljeno izdelana spletna stran je lahko ključna za uspešno vodenje vašega podjetja in komunikacijo s strankami. Da boste uspešno vodili digitalni marketing, pa ponavadi potrebujete tudi še nekaj dodatnih storitev, kot je SEO optimizacija, copywriting (pisanje vsebin za spletne strani), CMS sistem, gostovanje spletnih strani … Cene se seveda razlikujejo od ponudnika do ponudnika, vseeno pa lahko spodaj preberete povprečne cene omenjenih storitev.

 • Cena domene: od 10 do 15 €/leto
 • Cena gostovanja: od 25 do 150 €/leto (odvisno od obsega, hitrosti delovanja vaše spletne strani in tehnične podpore)
 • CMS sistem: od 0 do 1200 €/leto (odvisno od funkcij in zakupa plana, ki ga želite imeti)
 • Cena dizajna izdelave spletnih strani: od 250 do 5000 evrov
 • Cena copywritinga: od 50 do 100 €/300 besed

Koliko časa traja izdelava spletnih strani (izdelava internetne strani)?

Čas izdelave spletne strani je odvisen predvsem od tega, za kako zahteven projekt gre. Najbolj enostavne in običajne spletne strani so lahko izdelane že v dveh tednih, bolj kompleksne pa trajajo tudi veliko dlje. Povprečen čas izdelave spletnih strani se giblje med 20 in 35 delovnih dni. To pomeni čas izdelave od prejema vseh potrebnih materialov in dokončno dogovorjene strukture spletne strani. Če želite spletno trgovino, je rok izdelave okoli 60 delovnih dni. Če vas natančneje zanima, koliko časa bi trajala izdelava vaše spletne strani, vam svetujemo, da se pozanimate pri podjetjih, ki nudijo storitev izdelave spletnih strani. Le na podlagi vaših specifičnih želja bodo lahko strokovnjaki določili natančnejši rok.

Koliko stane izdelava spletne trgovine (cena)?

Izdelava spletne trgovine vas bo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novem mestu in drugod po Sloveniji stala od 1500 do 14 000 €. Cenik seveda ni fiksen, saj je cena v veliki meri odvisna od programskega jezika, platforme, kompleksnosti spletne trgovine in seveda različnih ponudnikov. Pomembno vlogo imata tudi zahtevnost dizajna in količina izdelkov za uvoz. Če gre za postavitev spletne trgovine s pomočjo obstoječe platforme (WordPress, Opencart, Shopify, WooCommerce), bo končna cena zagotovo nižja kot v primeru, da želite razvoj po meri. Slednje je sicer pri izdelavi spletnih trgovin bolj redko. Če želite izvedeti bolj natančno ceno, pošljite povpraševanje preverjenim programerjem na Omisli.si. Morda se okvirna cena na prvi pogled zdi visoka, vendar verjemite, da je to investicija, ki se obrestuje vsem podjetnikom.

Pri izdelavi spletne trgovine imate več možnosti. Programerja lahko najamete samo na začetku, da izdela in oblikuje vašo spletno trgovino, ki jo kasneje vodite in vzdržujete sami. Lahko pa ga najamete za dlje časa, da mesečno dopolnjuje spletno trgovino, popravlja morebitne napake in dodaja posamezne komponente. Okvirna cena programerske ure se giblje med 30 in 80 € + DDV. Izven delovnega časa, med vikendi ali prazniki se lahko cena programerske ure zviša tudi do 50 %.

Če imate s programiranjem že kaj izkušenj, se lahko izdelave spletne trgovine lotite tudi v lastni režiji. To je cenovno precej bolj ugodna opacija, saj boste za izdelavo spletne trgovine na začetku odšteli le okrog 100 €. Za nadaljnje vzdrževanje boste nato mesečno odšteli okrog 50 €. Spet odvisno od kompleksnosti spletne trgovine. Vendar vam samostojno izdelavo spletne trgovine odsvetujemo, če s programiranjem nimate veliko izkušenj. Na koncu se lahko izkaže, da spletna trgovina ni izdelana optimalno, obenem pa boste za vse to porabili ogromno časa. Slej ko prej boste verjetno tudi ugotovili, da potrebujete pomoč programerja. Zato vam svetujemo, da z izkušenim strokovnjakom sodelujete že od začetka – tako vam bo lahko sproti svetoval, kaj je optimalno za vašo spletno trgovino.

Koliko časa traja izdelava spletnih trgovin?

Koliko časa traja izdelava spletnih trgovin, je odvisno predvsem od kompleksnosti spletne trgovine. Za običajno funkcionalno spletno trgovino bo programer potreboval najmanj 10-15 dni. Omogočil vam bo izbiro teme, predloge, podstrani, spletne vtičnike, nakup spletne domene in celo večjezičnost oziroma lokalizacijo za nastop na tujih trgih. Vašo spletno trgovino bo tudi ustrezno optimiziral, da jo bodo spletni iskalniki in potencialne stranke hitreje našli. Izdelava kompelksnejših spletnih trgovin lahko seveda traja tudi veliko dlje, zato je pomembno, da se o vaših željah in ciljih pravočasno in natančno pogovorite z izbranim ponudnikom. Čas izdelave spletne trgovine je odvisen tudi od zasedenosti programerjev, zato poskrbite, da v primeru časovne omejenosti s programerjem dovolj hitro sklenete dogovor.

Koliko stane najem spletne trgovine (cena)?

Najem spletne trgovine stane od 15 do 60 €/mesec, v nekaterih primerih tudi več. Namenjen je predvsem začetnikom na področju spletne prodaje in manjšim trgovcem, ki bi radi svoj posel razširili tudi preko spleta. V primeru, da bi radi preizkusili trg, je najem spletne trgovine odlična priložnost za to. Enako pa velja tudi za vse tiste, ki bi se želeli resno lotiti spletnega poslovanja, a za izdelavo napredne spletne trgovine trenutno nimate sredstev, in za vse, ki želite izvajati digitalni marketing ter oglaševati. Najem spletne trgovine vam lahko omogoči vse, kar potrebujete za uspešen nastop na spletu.

Najemnina se ponavadi plačuje mesečno, pri nekaterih ponudnikih se določi tudi minimalna doba najema spletne trgovine, pri nekaterih poteka najem brez vezave. Najem spletne trgovine ponavadi vključuje spletno trgovino, lastno domeno, neomejeno gostovanje, podporo in SSL certifikat za varno nakupovanje. Prednosti se skrivajo predvsem v tem, da se izognete strošku postavitve trgovine, omogočite hiter začetek prodaje in v času najema koristite brezplačno strokovno pomoč. Tudi uporabniški vmesniki so ponavadi enostavni in intuitivni.

Kako najhitreje do internetne trgovine?

Najhitrejša pot do spletne trgovine je izdelava s pomočjo izkušenega programerja. Če se vam mudi in z izdelavo spletnih strani oziroma trgovin nimate izkušenj, vam izdelavo v lastni režiji odsvetujemo. Hitro lahko pride do napak in pomanjkljivosti, ki vodijo v nezadovoljstvo s končnim izdelkom. Izkušen strokovnjak pa obvlada vse pomembne podrobnosti, ki so ključnega pomena za kvalitetno spletno trgovino. Pozanimajte se torej o zasedenosti programerjev in se pred začetkom dela dogovorite za rok, v katerem bo projekt dokončan. Četudi se vam mudi, je pomembno, da ne izberete kar prvega ponudnika, ampak se prepričate, da je izvajalec resnično kvaliteten.

Če nimate časa brskati po spletu za različnimi izvajalci, se obrnite na Omisli.si, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki. Oddajte povpraševanje in prejeli boste več ponudb, med katerimi lahko potem izberete tistega najbolj ustreznega ponudnika. Tako se boste izognili nepotrebnemu zapravljanju časa in denarja. Spletno trgovino vam lahko izdela izkušen programer, za vzdrževanje pa lahko kasneje skrbite tudi sami. Če imate kakršnakoli vprašanja, je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom.

Izdelava spletnih strani Ljubljana?

 Nekateri ponudniki, ki v Ljubljani nudijo izdelavo spletnih strani, so Madwise, DWEB Digitalna Agencija, Izdelava spletnih strani, Miha Omejc s.p., TOUCHSTUDIO Izdelava spletnih strani, Izdelava spletnih strani WordPress Ljubljana, noviSplet – agencija za spletne storitve Atribut d.o.o., KREATIK Izdelava spletnih strani, oblikovanje in oglaševanje, Izdelava spletnih strani, MEDIASITE6, Izdelava spletnih strani, Izdelava spletnih strani Ljubljana – qStom.si, Spletnik – Izdelava, optimizacija ter oglaševanje spletnih strani, Izdelava spletnih strani, trgovin in aplikacij, Tauria, MojPodjetnik | Izdelava spletnih strani in digitalni marketing, Miklavčič Marketing – Optimizacija in oglaševanje na spletu, Izdelava spletnih strani David Primož Kač s.p., Izdelava spletnih strani Gorec, Izdelava spletnih strani, Ivana Uršič s.p., NETX, Izdelava spletnih strani, Dominatus | Optimizacija in izdelava spletnih strani, Izdelava spletnih strani, Igor Korica s.p. – Dizajni.Com, …

… Izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje, Maja Mamut s.p., Liquidspin, izdelava spletnih strani, Sašo Sotlar s.p., Webless, Rok Bečan s.p. – Izdelava spletnih strani, Izdelava spletnih strani – spletnaPOSTAJA d.o.o., Optimizacija in izdelava spletnih strani – Darjan Hren s.p., Izdelava spletnih strani – Modra Ideja d.o.o., Izdelava spletnih strani – Jcomp, Droide, izdelava spletnih strani in svetovanje, Domen Rode s.p., Bohitel, oblikovanje in izdelava spletnih strani, Petra Rakuša, s.p., Uspeh Marketinško svetovanje in izdelava spletnih strani d.o.o., Net design, izdelava spletnih strani, Žiga Toni s.p., DIGNITAS EKIPA, izdelava spletnih strani, trgovin, portalov in grafično oblikovanje, Betoo, izdelava in optimizacija spletnih strani, Miha Sušnik, s.p, Prezenta, spletna in grafična produkcija, Aleš Šetina s.p. …

V Ljubljani boste za izdelavo spletne strani odšteli od 500 do 15 000 €, odvisno od izkušenj programerja, kompleksnosti strani, storitev internetnega marketinga in estetskih lastnosti spletne strani. Ker obstaja toliko različnih ponudnikov, zagotovo ne veste, komu zaupati. Da prihranite nekaj časa in denarja, vam svetujemo, da svojega programerja poiščete na Omisli.si. Tukaj so zbrani vsi preverjeni ponudniki, ki vam bodo znali ustrezno svetovati in pomagati.

Seznam spletnih trgovin v Sloveniji?

V Sloveniji poznamo ogromno spletnih trgovin na različnih področjih, kot so elektronika, tehnika, zlatarstvo, dom, turizem, hišni ljubljenčki, glasba, oblačila, obutev, kozmetika, šport … Seznam vseh slovenskih trgovin najdete tukaj, nekatere izmed njih pa so sledeče: MOTOR JET d.o.o., Avtostil d.o.o., Avto.net, Kreme.si, Biotopic – ekološka spletna trgovina, Bio trgovina Norma, Bio slovenska aronija, BB Natura, Internet zalivalček, Maremico d.o.o., vrhunske vodne postelje Lectus, F-ambienti, Aliansa d.o.o., Zoo in vrt ŽAKI, Pasji.Net – Vse kar potrebuje pasji svet, Vetconsult Pharma d.o.o., Pri Polulanem Plotu, Dogmania, Pasja in mačja hrana ter oprema, WEBO – GASILSKA TEHNIKA, Spletna trgovina Gorenje, TEN d.o.o., Stroji.net, Cvetličarna, prodaja cvetja, Prodaja zaščitnih ograj za polže – Jernej Kus s.p., Visoke grede Plantera, Bakker-Holland, …

… Agencija PROPERTY nepremičnine d.o.o., Bidom d.o.o., Geodetske storitve – Geodet s.p., AC NEPREMIČNINE d.o.o., Unikati – spletna galerija, Jošt Gantar | fotografija + narava + storitve, Anart galerija, Poročni kotiček, RODANTA, cvetje, darila, poroka, Vse za poroko – Poročni portal, Numerologija – ujemanje oseb, Miss Mystique, Tomassport.si – Športna e-trgovina z obutvijo, SKINY -perilo za vas !, Otroška trgovina, Army-shop.si, Spar & Interspar Slovenija, Kraševka – domača trgovina, Mercator, Živa Center – spletna BIO trgovina, Naravni sokovi, Sam svoj pivovar, Erotična trgovina “Diskretno.com”, Erotično Perilo za njo in njega, Studio Vrtinec d.o.o. Sound-tech d.o.o., iSTYLE d.o.o., Lecka.net, Optika Rene Pirc, Odpotuj.net, Avant rent a car, Tesma sport d.o.o., Iglu šport – outdoor trgovina …

Koliko stane urejanje spletnih strani (cena)?

Urejanje spletnih strani lahko zajema več storitev, kot so vzdrževanje optimizacije, copywriting (zamenjava in posodobitev obstoječih vsebini), razna varnostna posodabljanja, manjši grafični posegi, dodajanje novih gumbov in podstrani, redno posodabljanje novosti  … Takšno urejanje oziroma vzdrževanje spletne strani, ko je stran enkrat postavljena, vas lahko stane od 30 do 150 € mesečno. Seveda je cena odvisna od zahtevnosti in obsega dela ter vaših potreb, zato je lahko v nekaterih primerih tudi višja. Če gre za obsežno urejanje in pisanje vsebin, lahko odštejete od 50 do 100 €/300 besed samo za copywriting. Če za urejanje potrebujete programerja, vas bo njegovo delo načeloma stalo od 30 do 80 €/h + DDV. Razmisliti morate, ali lahko urejanje spletnih strani obvladate sami z občasno pomočjo strokovnjakov ali pa se vam morda bolj splača obrniti na strokovnjaka, ki bo poskrbel za redno mesečno vzdrževanje in urejanje vaše spletne strani.

Kaj pomeni postavitev spletnih strani?

Ko se odločite za postavitev spletne strani, je zelo pomembno, da se o tem najprej podrobneje informirate. Razmislite, kaj bo spletna stran prikazovala; bo to predstavitvena spletna stran za vaše podjetje, spletni blog ali predstavitev vašega dela? Na podlagi tega se odločite za domeno, na kateri bo vaša spletna stran dostopna. Po registraciji domene za postavitev spletne strani potrebujete še spletno gostovanje. To je prostor, kamor naložite vse podatke za vašo spletno stran. Cena gostovanja spletne strani vas bo stala med 25 in 150 € letno.

Nato pride na vrsto izbira platforme oziroma programa, s pomočjo katerega boste postavili spletno stran. Zelo pogosto se uporablja brezplačni program WordPress. Za popolne začetnike, ki želijo izdelati povsem preprosto spletno stran, pa je zelo popularen tudi Wix. Poskrbeti je treba za zanimiv dizajn in koristne ter bogate vsebine, zato je pomembno, da vaše storitve oziroma izdelke čim bolj podrobno opišete. Ključnega pomena je tudi SEO otimizacija spletne strani, ki skrbi, da je vaša spletna stran na iskalnikih uvrščena čim višje, za uporabnike pa je zanimiva in privlačna. Zakup domene, gostovanje, oblikovanje, pisanje vsebin in optimizacija so ključni pojmi pri postavitvi spletne strani.

Koliko stane nova spletna trgovina (cena)?

Cena izdelave nove spletne trgovine se giblje med 1500 in 14 000 €. Za izdelavo manjše funkcionalne spletne trgovine boste odšteli vsaj 1500 €, kompleksnejše spletne trgovine pa so lahko tudi veliko dražje. Cena je odvisna od zahtevnosti grafičnega dizajna, programskega jezika, kompleksnosti spletne trgovine, števila uvoženih izdelkov, ki se prodajajo in različnih ponudnikov. Velik vpliv na oblikovanje končne cene ima tudi platforma; če spletno trgovino postavite s pomočjo obstoječe platforme, vas bo to stalo manj kot pa razvoj po meri. Najbolj znane obstoječe platforme so WordPress, Opencart, Shopify, WooCommerce … Za razvoj po meri se odločajo zelo redki, saj je izdelava spletne trgovine izjemno kompleksna, pa tudi draga.

Odločite se lahko, da programerja za izdelavo spletne trgovine najamete samo na začetku. Izdelal in oblikoval bo spletno trgovino, vi pa jo kasneje vzdržujete sami. Če seveda veste, kaj počnete. V nasprotnem primeru je priporočljivo, da programerja najamete za dlje časa, da vsaj enkrat mesečno preverja in popravlja morebitne napake vaše spletne trgovine. Okvirna cena programerske ure se giblje med 30 in 80 € + DDV, delo izven delovnega časa, med vikendi ali prazniki se lahko zaračuna tudi do 50 % več. Za bolj natančno ceno izdelave nove spletne trgovine se obrnite direktno na ponudnika, ki vam bo znal svetovati glede na vaše želje. Če ne veste, koga izbrati, oddajte povpraševanje na Omisli.si. Preverjeni ponudniki vam bodo poslali ponudbe, bi pa nato izberete tistega, ki se vam zdi najbolj ustrezen.

Katere so najboljše spletne trgovine?

Najboljše spletne trgovine so tiste, ki nudijo odlično in enostavno uporabniško izkušnjo. Ena najpomembnejših lastnosti dobre spletne trgovine je hitrost nalaganja. Če se spletna stran nalaga predolgo (več kot tri sekunde), po nekaterih raziskavah skoraj polovica uporabnikov zapusti spletno stran predčasno. Dobra spletna trgovina je optimizirana za več vrst naprav z različnimi velikostmi zaslona. Slike, grafika in funkcionalnost morajo biti prilagojene uporabi na vseh platformah in napravah. Dobra spletna trgovina je tista, ki uporabnika učinkovito vodi skozi proces nakupa; to pomeni, da so gumbi in navodila dobro vidni in nedvoumni. Nakup v takšni spletni trgovini je preprost, sploh v samem zaključku. Če uporabnikom ne daste natančno vedeti, katere podatke potrebujete in kakšni so koraki do zaključka nakupa, bo marsikdo nakup raje prekinil in svojo srečo poiskal drugje. Uporabniki se morajo počutiti varno, zagotoviti jim je treba, da je spletni nakup v vaši trgovini 100 % varen.

Pomembno je, da jim zagotovite preprosto vzpostavitev stika; preko telefonske številke ali elektronske pošte, ki sta v vaši spletni trgovini na vidnem mestu. Uporabnikom dajte vedeti, da je kontakt vedno dobrodošel in da ste v primeru kakršnihkoli vprašanj zmeraj na voljo. Najboljše spletne trgovine imajo tudi natančno dodelane opise izdelkov, ki se prodajajo. V opisih ne sme biti neresničnosti in napihovanja, ampak le opis lastnosti, ki resnično pripadajo vašim izdelkom. Četudi sta si dva izdelka na prvi pogled zelo podobna, nikar ne kopirajte opisov, ker je to bolj preprosto in hitreje. Vzemite si čas in pripravite opise za vsak izdelek posebej. Predstavite unikatno plat vsakega posebej. Smiselno je dodati tudi mnenja kupcev, ki ponavadi povečajo ugled spletne trgovine in pripomorejo k boljši uvrstitvi na iskalnikih. Tudi gumbi, ki omogočajo delitev na družbenih omrežjih, so dobrodošli, saj si lahko s tem zagotovite več obiska.

Kakšna je cena spletne strani?

Cena spletne strani je je odvisna od različnih ponudnikov, še bolj pa od zahtevnosti strani, storitev internetnega marketinga in estetskih lastnosti strani. Ko razmišljate o izdelavi spletne strani, se morate vprašati tudi, ali želite spletno trgovino in možnost plačila z bančnimi karticami. Oboje zagotovo vpliva na višjo ceno. Končna cena izdelave spletne strani se tako giblje med 500 in 15 000 €. Zelo preprosto spletno stran z naslovnico, eno podstranjo in kontaktnim obrazcem je možno sicer dobiti tudi od 300 € naprej. Ampak vedite, da je spletna stran tako rekoč obraz vašega podjetja. Za enostavno komuniciranje s potencialnimi strankami je kvalitetno izdelana spletna stran ključnega pomena. Ko uporabnik klikne na vašo stran, mora imeti dober občutek in prijetno izkušnjo. Vse to pa lahko dosežete samo z natančno dodelano spletno stranjo, ki je zanimiva.

Za funkcionalno in moderno spletno stran boste odšteli od 400 do 10 000 €. Če želite razvoj po meri, obsežen in zahteven dizajn, interaktivne elemente ter napredno intergracijo, boste za spletno stran odšteli več. Popoln paket uspešne spletne strani in digitalnega marketinga vključuje tudi SEO optimizacijo, ki vas bo stala od 50 do 1500 €. Zelo pomembno je tudi kvalitetno pisanje vsebin na spletni strani (copywriting). Strokovnjak, ki bo poskrbel za to, vas bo stal od 50 do 100 €/300 besed. Potrebovali boste tudi domeno, ki stane od 10 do 15 €/leto, gostovanje za 25-150 €/leto, CMS sistem 0-1200 €/leto in dizajn 250-5000 €.

Koliko stane vzdrževanje spletne strani (cenik)?

Vzdrževanje spletne strani vas lahko stane od 30 do 150 €/mesec. Cenik je v veliki meri odvisen od zahtevnosti in obsega vaših potreb. Praviloma velja, da je pri večini ponudnikov cenik vzdrževanja spletnih strani cenejši v primeru sklenitve letne pogodbe. Morda se cena na prvi pogled zdi visoka, vendar je ključnega pomena, da razumete, kaj vzdrževanje spletne strani sploh pomeni in zakaj je tako zelo pomembno. V glavnem pod vzdrževanje spletnih strani štejemo razna varnostna posodabljanja , zamenjave in posodobitve obstoječe vsebine, redno posodabljanje novosti glede vašega poslovanja in referenc, manjše grafične posege, dodajanje novih gumbov ter podstrani.

Pomembno je tudi vzdrževanje SEO optimizacije, ki se zaradi posebne dinamike na spletu nikoli zares ne ustavi. Potrebno je torej spremljati Googlov algoritem in spletno stran prilagajati spremembam, saj lahko v nasprotnem primeru vaša spletna stran hitro zdrsne na slabše pozicironirana mesta v iskalnikih. Ne glede na to, kako zelo kvalitetno je izdelana in optimizirana vaša spletna stran, vsekakor potrebuje redno vzdrževanje. Sicer lahko gre ves trud v nič.

Kako narediti spletno trgovino?

Prvi korak k izdelavi spletne trgovine je, da se natančno pozanimate o vseh informacijah, ki vam bodo pri projektu koristile. Lahko se odločite za samostojno izdelavo spletne trgovine ali pa delo prepustite izkušenemu strokovnjaku. Ker je izdelava spletne trgovine kompleksna, vam svetujemo, da se obrnete na strokovnjaka, če na tem področju še nimate veliko izkušenj. Če se boste projekta lotili sami, pa je naslednji korak zakup domene. Pozorni morate biti na to, koliko prostora potrebujete na strežniku; za manše spletne trgovine zadostuje manj prostora, za večje pa več, kar vas bo tudi več stalo. Nato je treba izbrati ustrezno platformo, najpogosteje uporabljen brezplačnim program je WordPress. Temelji so postavljeni, pričnete lahko s postavitvijo strani in oblikovanjem. Več koristnih informacij in nasvetov glede izdelave in oblikovanja spletne trgovine najdete na spletu.

Samostojna izdelava spletne trgovine je cenovno bolj ugodna, vendar vam bo vzela veliko časa. Začetni stroški se bodo gibali okrog 100 €, vzdrževanje pa vas bo nato stalo okoli 50 € mesečno. Za kvalitetno samostojno izdelavo vključno z morebitnimi plačljivimi dodatki in napredno tehnologijo boste odšteli okoli 700 €. Lahko se odločite tudi za kombinirano možnost – spletno trgovino postavite sami in jo kasneje nadgradite s pomočjo strokovnjaka. Ali pa naj spletno trgovino postavi programer, vi pa skrbite za nadaljnje vzdrževanje. O vsem tem je vredno dobro razmisliti, da ne pride do nevšečnosti.

Izdelava spletnih strani – navodila?

Izdelava spletnih strani v lastni režiji je zagotovo cenovno bolj ugodna možnost, vendar morate pred tem dobro razmisliti, koliko znanja, volje in predvsem časa imate. Včasih je izdelavo spletne strani bolje prepustiti strokovnjaku, ki ima izkušnje in bo stran postavil tako, kot je treba. Seveda pa ni nič narobe, če se izdelave lotite sami. Prvi korak je zakup domene; najpogostejše domene so .com., .si, .eu, .net. Če želite nekaj povsem unikatnega in drugačnega, vas bo to verjetno stalo nekoliko več denarja. Pri izbiri strežnika je zelo pomembno, koliko prostora potrebujete. Kje dobite domeno in gostovanje? Izberite zanesljivega ponudnika, ki nudi dobro podporo, na primer NeoServ, SiShell, Domenca, Hitrost … Ko imate zakupljeno domeno, lahko pričnete s postavitvijo in oblikovanjem. Zelo pogosto se za izdelavo spletne strani uporabi kar WordPress, ki omogoča okoli 28 % vseh spletnih strani na internetu.

Prednost je v tem, da je brezplačen, obenem pa nudi tudi ogromno dodatkov in razširitev. Naslednji korak je torej, da namestite WordPress na svojo domeno, nastavite temo, ki pokaže, kako naj bo spletna stran videti in se lotite nadaljnjega urejanja ter oblikovanja. Na spletu imate na voljo vsa potrebna navodila in ideje, kako izdelati funkcionalno in estetsko dodelano spletno stran. Sledite jim, raziskujte, učite se in pustite svoji domišljiji, da naredi svoje. Četudi z izdelavo spletnih strani še nimate veliko izkušenj, to ni nobena omejitev. Bolj pomembno je, da imate na voljo dovolj časa in interesa, ki ste ju pripravljeni vložiti v delo. Zagotovo boste med oblikovanjem naleteli na težave in vprašanja, ki vam bodo vzela veliko časa. Če se vam z izdelavo spletne strani mudi, vam samostojno izdelavo odsvetujemo. V tem primeru je delo bolje prepusititi izkušenemu programerju.

Brezplačni program za izdelavo spletnih strani?

Na voljo je veliko brezplačnih programov oziroma platform za izdelavo spletnih strani, na katerih lahko izdelate spletno stran brez kodiranja in predhodnih izkušenj. Preprosto prijavite se v sistem in se lotite dela. Kljub temu, da so programi brezplačni, pa je ponavadi treba plačati spletno domeno in prostor na strežniku. Gostovanje spletne strani vas bo mesečno stalo od 1 do 10 €. Brezplačni programi za izdelavo spletnih strani imajo seveda svoje prednosti, vendar se pred izbiro programa vseeno posvetujte in dobro razmislite, katerega boste izbrali glede na vaše potrebe.

Brezplačni programi se namreč razlikujejo glede na način delovanja in število funkcij. Pogosto so nekatere predloge in teme vseeno plačljive, prav tako razni dodatki. Včasih ravno tisti, ki so ključni za vašo spletno stran. Zato je pomembno, da izberete primeren program, ki podpira dovolj funkcij in nadgradnje. Vsak program namreč ne zagotavlja, da bo vaša stran kvalitetna. Še posebej pri brezplačnih programih se pogosto zgodi, da z izdelkom na koncu niste pretirano zadovoljni. Zelo pogosto uporabljeni brezplačni programi za izdelavo spletnih strani so WordPress, Drupal in Wix.

WordPress

WordPress je najbolj priljubljena platforma, ki jo uporablja okoli 30 % vseh spletnih strani. Primeren je tako za popolne začetnike kot tudi za strokovnjake in spletne trgovce. Ponuja namreč vse potrebne funkcije in nadgradnje, ki jih potrebujete.

Drupal

Drupal omogoča enostavno postavitev spletne strani in še veliko več. Je vodilni open source CMS (customer management system), ki omogoča vodenje baz uporabnikov spletne strani, naprednejši e-poštni marketing in trženje. Ni primeren za popolne začetnike, ampak za tiste, ki imajo že nekaj znanja in resen namen za uporabo v prihodnosti.

Wix

Zagotovo ste slišali tudi že za Wix, brezplačni program za izdelavo spletne strani, ki zahteva najmanj znanja. Primeren je za vsakogar, tudi za popolne začetnike, ki želijo izdelati najbolj enostavno stran. Wix je sicer na začetku brezplačen, takoj, ko boste potrebovali več funkcij, pa postane plačljiv.

Koliko stane optimizacija spletne trgovine (cena)?

Optimizacija spletne trgovine vas bo stala od 50 do 1500 €, odvisno od vaših potreb in različnih ponudnikov. V nekaterih primerih lahko stane tudi veliko več, ponavadi pa pa je vključena v celoten paket storitev, za katere se dogovorite s ponudnikom. Osnovna optimizacija je ključna za dobro uvrstitev v iskalnikih. Na tak način boste privabili ogromno potencialnih strank, vaša stran pa bo privlačna in bo izstopala na pozitiven način. SEO optimizacija vključuje napredne tehnične oblike in metode, ki v vaši spletni trgovini naredijo red in poudarijo ključne besede, ki so izrednega pomena za vašo prodajo. Kaj vse je ključnega pomena za dobro optimizacijo spletne trgovine?

 • hitrost spletne strgovine
 • dostopnost kategorij
 • kvalitetni opisi izdelkov in slik
 • omogočeno komentiranje in ocenjevanje izdelkov s strani kupcev
 • vidni kontaktni podatki

Hitrost spletne trgovine je zelo pomembna tako za SEO optimizacijo kot tudi za pozornost in zadovoljstvo uporabnikov. Ključni elementi za hitrost spletne strani so hitrost strežnika, optimizirane slike, minimiziran HTML, CSS in JS, predpomnjenje brskalnika ter kompresiranje. Dostopnost do kategorij mora biti vidna in hitra, k boljši optimizaciji in uporabniški izkušnji pa pripomorejo tudi kvalitetni opisi kategorij. Opisi izdelkov morajo vsebivati unikatno vsebino, če gre za dva podobna izdelka, nikar ne kopirajte opisov. Enako velja tudi za opise slik. Ključna beseda naj se uporabi vsaj enkrat v naslovu in opisu izdelka, opis pa naj bo dovolj dolg (vsaj 50 besed).

Zelo dobrodošlo je, če je v spletni trgovini omogočeno komentiranje in ocenjevanje izdelkov s strani kupcev. Prav tako ne pozabite na jasno navedene kontaktne podatke vašega podjetja, da vas lahko kupci v primeru kakršnihkoli vprašanj hitro in enostavno kontaktirajo. Za dobro optimizacijo spletne trgovine se v vsakem primeru splača poskrbeti, saj bo vaša spletna trgovina na tak način kupcem zanimiva, obenem pa se bo dobro uvrstila na iskalnikih.

Kako začeti spletno trgovino?

Preden se lotite projekta, je dobro, da se o izdelavi spletne trgovine in njenih značilnosti čim bolj pozanimate. Zberite čim več informacij, ki vam lahko kasneje koristijo. Potem se morate odločiti, ali se boste izdelave spletne trgovine lotili v lastni režiji ali pa boste delo prepustili strokovnjakom. Če na tem področju nimate veliko izkušenj, vam priporočamo, da se odločite za strokovnjaka. V tem primeru ste lahko prepričani, da bo spletna trgovina izdelana kvalitetno, obenem pa imate ves čas na voljo strokovnjaka, ki vam lahko svetuje glede vseh dvomov in vprašanj, ki se vam porodijo.

Zagotovo je izdelava spletne trgovine s pomočjo strokovnjaka dražja opcija, vendar bolj zanesljiva in verjetno tudi bolj hitra. Vseeno pa bodite pozorni na to, da primernega ponudnika izberete dovolj hitro. Zgodi se lahko namreč, da so programerji bolj zasedeni in se zato čas izdelave spletne trgovine podaljša. Pomembno je, da izberete kvalitetnega ponudnika, ki vas ne bo razočaral. Ker obstaja toliko različnih ponudnikov, med katerimi se je težko odločiti, komu zaupati, vam predlagamo, da se obrnete na Omisli.si. Tukaj so zbrani vsi preverjeni ponudniki, ki vas ne bodo razočarali. Oddajte povpraševanje in prejeli boste več ponudb, ki jih lahko potem natančno pregledate.

Če ste se odločili za izdelavo spletne trgovine v lastni režiji, je pomembno, da imate na voljo dovolj časa. Četudi že imate nekaj izkušenj na tem področju, boste zagotovo naleteli na vprašanja in težave, za katere si boste morali vzeti več časa. Se morda celo posvetovati s strokovnjakom. Kakorkoli že, na spletu je na voljo ogromno navodil in nasvetov glede izdelave spletne trgovine. Pobrskajte po različnih forumih, kjer posamezniki razpravljajo o učinkovitosti posameznih platform in podrobnostih, na katere je treba biti pozoren pri izdelavi spletne trgovine.

Kako lahko dobim svoj e-poštni naslov, kot je npr. janez@novak.si?

Če želite imeti osebni e-poštni naslov, morate kupiti domeno in gostovanje. Če jih imate, se prijavite v gostiteljski cPanel (ali nadzorno ploščo) in poiščite »e-pošto«. Tam mora biti kraj, kjer lahko ustvarite svoj e-poštni naslov. Običajno za to ni omejitev – vsi so brezplačni in lahko ustvarite toliko, kot želite.

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

Kje lahko zakupim gostovanje?

Običajno sta gostovanje in domena že vključena v ceno izdelave spletnih strani. Če se boste tega lotili sami, se običajno uporabijo domovanje, neoserv, hitrost, hostko ali webicom. Običajno vaš ponudnik izdelave spletne strani izbere, katera je prava za vas.

Razlika med spletno stranjo in blogom?

V bistvu – blog je spletna stran. Spletna stran je ime vseh mogočih spletnih mest na spletnih straneh – iskalniki, platforme družbenih medijev, dnevniki, trgovina itd. Na primer, če imate poslovno spletno stran ali razmišljate o enem, mu lahko dodate blog tudi pozneje.

Je lahko spletna stran tudi v tujem jeziku na isti domeni?

Da, vaša spletna stran je lahko tudi v drugih jezikih, a je cena za to dodatno storitev višja.

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Želim zgraditi spletno mesto za e-trgovino. Ali naj uporabljam WordPress ali Shopify?

Obe sta dobri možnosti, vendar vseeno priporočam WordPress zaradi njegove vsestranskosti. Če se na primer odločite, da boste pozneje po spletu začeli ustvarjati blog na isti spletni strani kot e-trgovina, bo WordPress ponudil boljšo organizacijo in strukturo, poleg tega pa ima veliko možnosti za SEO. Prav tako vam v tem primeru priporočam tudi Webflow. Kaj uporabljajo tudi drugi, si lahko ogledate tu.

Kakšna je razlika med uporabo HTML-ja in namestitvijo WordPress-a/Webflow-a?

HTML je vrsta računalniškega jezika, ki se lahko zaplete, če ne veste, kaj počnete. WordPress/Webflow je bil zasnovan tako, da si je lahko vsak ustvaril spletno stran. Za izdelavo spletnega mesta z WordPressom vam ni treba poznati HTML kode. Namesto tega boste spletno stran zgradili na podlagi predlog in funkcij povleci in spusti (drag and drop).

Kako naredim, da bo moja spletna stran vidna v Googlu (SEO optimizacija)?

Google (in številni drugi iskalniki) samodejno indeksirajo vašo spletno stran. Ne bi smelo trajati več kot nekaj dni. Če želite pospešiti postopek, pojdite na Googlova orodja za spletne skrbnike in tam navedite ime svoje spletne strani.

Koliko časa traja za izdelavo spletne strani?

To je predvsem odvisno od tega, kakšno spletno stran si želite in kaj vse želite, da vaša spletna stran vključuje. Običajne, enostavne spletne strani, so narejene tudi v roku dveh tednov, zahtevnejše pa zahtevajo več časa.

Kontaktirajte preverjene programerje za izdelavo spletnih strani (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 1