Revija Nasvet strokovnjaka

SEO optimizacija spletnih strani: Cena, trendi in preverjeni strokovnjaki

SEO-cena-omisli-si-optimizacija-spletnih-strani

Kazalo

ocena bralcev
5 od 5

V podjetniškem svetu je SEO optimizacija spletnih strani tako rekoč nujna. Če vsebino na spletni strani prilagodite tako, da se bo na spletnih iskalnikih uvrščena visoko, so možnosti, da jo bo vaša potencialna stranka opazila, obiskala in pregledala, veliko večje. Dobra pozicija je torej ključnega pomena za dober obisk spletne strani, kar pa zagotovo vodi tudi v večjo prepoznavnost in posledično tudi promet. Če tudi vi razmišljate, da bi se obrnili na SEO strokovnjaka, lahko v spodnjem članku najdete vse cenah, trendih, idejah in preverjenih ponudnikih.

SEO OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI: CENE

povprečne cene za SEO optimizacijo spletne strani ter ceniki

200-800 EUR/mesec

Kontaktirajte SEO strokovnjake (ponudbe / cene)

SEO storitevCena
Pregled in SEO analiza spletne strani150-1300 €
SEO svetovanje20-200 €/h
SEO članki in pisanje SEO vsebin20-150 €/članek
Pridobivanje in gradnja povratnih SEO povezav
 
Od 300 €/mesec naprej

Kontaktirajte preverjene SEO specialiste za optimizacijo spletnih (ponudbe / cene)
SEO-cena-omisli-si-optimizacija-spletnih-strani
Dober SEO >> Visoka mesta na Googlu >> Veliko strank.

Najboljši SEO strokovnjaki v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih SEO mojstrov


celoten seznam SEO strokovanjakov >

Če menite, da vam ljubi SEO mojster manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Koliko stane SEO optimizacija spletnih strani?

SEO optimizacija spletnih strani vas lahko stane od 200 do 800 €/mesec. Zakaj takšen razpon? Cene se razlikujejo predvsem glede na obseg in kvaliteto storitev, seveda pa ima velik vpliv tudi uspešnost in aktivnost vaše konkurence. Kvalitetna optimizacija zahteva nenehne sprotne izboljšave in nadgradnje, univerzalnega cenika pa enostavno ni. Odločitev, kako napredno optimizacijo želite, pa je vaša.

Pregled in SEO analiza spletne strani (poročilo)

Za pregled in analizo spletne strani boste odšteli od 150 € naprej a v tem rangu ne pričakujte česar več, kar vam ne bi sporočila že brezplačna ali poceni orodja na spletu. Resna analiza se začne od 700 € dalje in sega vse do 1300 €.

Najprej je potreben natančen pregled trenutnega stanja vaše spletne strani, potem pa so v ceno ponavadi vključeni še osnovna optimizacija, vzpostavitev orodij za merjenje statistike, nastavitve pravil strežnika, analizo in popravke url povezav in izdelavo zemljevida strani (sitemap).

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

SEO svetovanje (/h)

Po osnovnih navodilih boste imeli vprašanja. Več boste vedeli, več vprašanj se bo porajalo. Vedno nove SEO strategije, vedno nova SEO orodja, itd… Zato boste potrebovali kvalificiranega sogovornika, kateremu boste zaupali. Vedno lahko googlate, seveda. A verjemite, vredno je vprašati in dobiti enoznačen odgovor.

Če želite SEO svetovanje, boste zanj odšteli od 20 do 200 €/h, pri nekaterih SEO ponudnikih lahko tudi več. Ponavadi sicer z večino SEO strokovnjakov najprej opredelite, kaj vse bo delo zajemalo in se na podlagi tega dogovorite za znesek, ki ga plačujete na mesec. Pogosto pa se morebitne dodatne storitve ali pa zgolj svetovanje obračunajo po urni postavki svetovanja.

Preverite tudi: Izdelava spletnih strani: Cenik, trendi, ideje in preverjeni programerji za razvoj spletne strani

SEo svetovanje in optimizacija spletnih strani
Ura SEO svetovanja vas bo stala med 20 in 50 €.

SEO članki in pisanje SEO vsebin

Kvalitetno napisani članki so ključni za uspešno optimizacijo spletne strani. Premišljeno izbrane ključne besede, na katerih temelji članek, lahko namreč konkretno izboljšajo rangiranje na spletnih iskalnikih, kot je denimo Google.

Pisanje SEO člankov in vsebin vas bo stalo od 20 do 150 €/članek. Spodnja meja velja za 300 besedne SEp članke slabše kvalitete, ki jih navadno objavljamo na tujih straneh zaradi pridobivanja kvalitetnih vhodnih povezav. Zgornja pa za kvalitetne, s katerimi se postavite tudi na svojem blogu oziroma strani.

Članki so pogosto zapakirani v celotno SEO ponudbo, ki vključuje tudi offsite in onsite optimizacijo (to kar se dogaja ali spreminja na vaši strani in to, kar na tujih straneh, ki s povezavami kažejo k vam).

Prav zaradi tega je nekoliko težje oceniti ceno posamezne storitve, saj se razlikujejo tudi glede na preostale želje stranke.

Pridobivanje in gradnja povratnih SEO povezav

Gradnja povratnih SEO povezav je zelo pomemben del optimizacije spletne strani. To so povezave na določene ključne besede, ki iz drugih spletnih strani s sorodno tematiko vodijo na vašo stran.

Več je takšnih povezav, bolje se bo na iskalnikih uvrščala vaša stran.

Ponudniki SEO optimizacije vam bodo za gradnjo povratnih povezav zaračunali nekje od 300 €/mesec naprej. Upoštevati morate, da je tukaj pomembno dolgoročno sodelovanje, saj se spremembe ne zgodijo kar čez noč. 1 povratna povezava na dan, odžene konkurenco stran.

Najbolj iskani / najboljši strokovnjaki za optimizacijo spletne strani

V Sloveniji se ogromno ljudi ukvarja s SEO storitvami, zato je dobro pozorno pogledati, s kom se vam splača sodelovati.

Nekateri strokovnjaki, ki se ukvarjajo s SEO optimizacijo spletnih strani, so Pametni mediji d.o.o., Smart Ad d.o.o., Nejc Puš s.p., Studio Mazzini d.o.o., Cloovis d.o.o., Dignitas ekipa, Daniel Nemac s.p., David Veselič s.p., Jure Ikić s.p., Adstar d.o.o., Igor Dornik s.p., Nina kodrič s.p., Canper d.o.o., Nino Škalič s.p., Olga Vončina s.p., GNP d.o.o., Tadej Bogataj s.p., Vendi d.o.o., Meld d.o.o., …


SEO strokovnjaki se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Tvoja Stran, Gorazd Trbovšek s.p., Miring d.o.o., Petra Hozjan s.p., Matija Zajšek, Grafični butik Škofja Loka, Spletna agencija Ideaz, Spletni donos, Optiweb, Kreativna Agencija, Madwise, Web Center, Bitset d.o.o., Spletni Agent, Webx, Spletnik Blog, Webless, Seo Praktik, Red Orbit, Inside d.o.o., Matic Pogladič s.p., Vladimir Lazarevski s.p., Radian svetovanje d.o.o., Gašper Andrejc s.p., Valkire d.o.o., Tauria d.o.o., Tvoj Splet.

Veliko izkušenj in mnenj o različnih ponudnikih najdete tudi na forumu, mi pa vam svetujemo, da se obrnete na Omisli.si. Tukaj so namreč zbrani vsi preverjeni in ocenjeni SEO strokovnjaki, ki bodo poskrbeli, da boste skupaj uresničili vaše cilje. Na tak način se izognete nepotrebnim skrbem, zapravljenemu času in denarju.

Trendi in ideje za SEO optimizacijo spletnih strani

Mobilnim napravam prijazna spletna stran

Danes že več uporabnikov po spletu brska preko telefona, kot preko namiznega računalnika. Zato je pomembno, da mobilne verzije spletne strani ne zanemarjate, ampak vanjo vložite več. Vedno več. Če so vaši gumbi in texti premajhni, stranke ne bodo brale in klikale. Če so elementi posuti in vse skupaj izgleda narobe, bo stranka zapustila spletno stran nemudoma, kar vam škodi mnogokrat – izgubili ste to stranko in še Google je pribeležil kratek čas obiska strani in bounce rate se bo dvignil.

Naj bo vaša spletna stran dobro optimizirana za mobilne naprave, saj takšnim stranem daje prednost tudi Google in jih rangira višje.

Prav tako je izjemno pomembno, da se vaša spletna stran nalaga hitro, saj se bo v nasprotnem primeru uporabnik raje obrnil na konkurenco. Idealen čas nalaganja spletne strani naj bi bil manj kot sekundo. Hitrost je skoraj vse te dni.

seo-optimizirana-mobilna-verzija
Danes več uporabnikov po spletu brska in nakupuje preko telefona, kot s pomočjo namiznega računalnika.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

Kvalitetna vsebina

Na račun dobro optimizirane spletne strani pogosto trpi kvaliteta vsebine, saj jo marsikdo potisne na stranski tir. Že dobro leto pa je eden glavnih trendov za SEO optimizacijo tudi kakovostna vsebina, kot ta, ki jo pravkar prebirate.

V ospredje so prišli daljši, lepo strukturirani in kvalitetni članki, ki so povezani v smiselno celoto. In, ki dostavijo vrednost bralcu.

SEO
Zadnja leta je poudarek na daljših, strukturiranih in kakovostnih člankih, ki so povezani v smiselno celoto in bralcu dostavijo vrednost. Ta trend izgleda, da se bo obdržal, saj je smiseln v več pogledih.

Priporočamo branje: IZDELAVA LOGOTIPA: CENA, KI JO ZARAČUNA GRAFIČNI OBLIKOVALEC ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA

Videoposnetki

Zadnji trendi, ki jih narekuje SEO optimizacija spletnih strani, poudarjajo pomen dobre strukture in interaktivnosti spletne strani. Stran mora biti zastavljena smiselno in uporabniku prijazno, da bo takoj sposoben najti informacije, ki jih išče.

Nobena skrivnost ni, da je izjemno priljubljena tudi uporaba videoposnetkov, iz katerih večina uporabnikov najraje črpa informacije – veliko raje kot iz daljšega besedila. Poskrbeti morate, da so videoposnetki in fotografije dobro vidni tudi na mobilnih verzijah.

seo-videoposnetek
Nobena skrivnost ni, da so zelo priljubljeni videoposnetki, iz katerih večina uporabnikov najraje črpa informacije.

Glasovno iskanje

Zanimiv trend, ki iz meseca v mesec vse bolj narašča, je glasovno iskanje. Na nek način je to bolj enostaven in udoben način iskanja, saj uporabniku iskanih pojmov ni treba tipkati, ampak jih zgolj izgovorijo. Kot kaže trenutno, bo to v prihodnosti zelo priljubljen način brskanja po spletu in iskanja informacij.

optimizacija-za-glasovno-iskanje
Udoben, zanimiv in enostaven način brskanja po spletu je glasovno iskanje, ki navdušuje marsikoga.

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

Pogosta vprašanja in odgovori glede optimizacije spletne strani

Kakšen je postopek optimizacije spletnih strani?

Ko kontaktirate izbranega strokovnjaka, je najbolje, da se z njim srečate tudi v živo. Pojasnite mu, kaj točno želite in razjasnite morebitna vprašanja. Potem je potrebno izdelati načrt, v okviru katerega skupaj z izvajalcem določite cilje, posamezne korake in trajanje. Strokovnjaki bodo pripravili poročilo, v katerem se opiše stanje vaše spletne strani in se na podlagi tega odločili, kako naprej. Ob sprotnem delu boste kasneje prejemali redna poročila o napredku.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Kakšna je razlika med onsite in offsite SEO optimizacijo?

Offsite optimizacija temelji na grajenju zunanjih povezav (link building) in je zelo pomembna pri visoki uvrstitvi spletne strani. Ne poteka na vaši spletni strani, temveč izven spletnega mesta. Več kot bo imela vaša spletna stran povezav iz drugih, sorodnih strani, višje jo bo rangiral tudi Google. Gradnja takšnih povezav se mora zgoditi organsko, seveda pa lahko z dodajanjem povezav k temu veliko pripomorete tudi sami. Najbolj pomembno je, da članke, ki opisujejo storitve, ki jih nudi vaše podjetje, dobro optimizirate glede na premišljeno izbrane ključne besede.

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

Onsite optimizacija pa za razliko od prejšnje poteka na vaši spletni strani, njen cilj je izboljšati uvrstitev vaše spletne strani na spletnem iskalniku. Temelji na kvalitetno napisani vsebini, ki vsebuje enakomerno razporejene ključne besede (skozi celotno besedilo, v naslovu in posameznih mednaslovih, imenih fotografij, meta oznakah …)

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Zakaj so ključne besede tako pomembne in kako jih zastaviti?

Ko razmišljate o izbiri ključnih besed, je najbolj pomembno, da so le-te smiselne in jedrnate, hkrati pa dobro opisujejo storitve oziroma produkte, ki jih nudi vaša spletna stran. Vprašajte se, kaj bi vi vtipkali v iskalnik, če bi iskali takšne storitve. Glede na to, kaj uporabnik vtipka v iskalnik, mu iskalnik namreč postreže temu sorodne strani.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

Ali se lahko SEO optimizacije lotim v lastni režiji?

Če iz tega področja nimate še nobenih izkušenj ali ustreznega predznanja, vam vsekakor priporočamo, da se vsaj na začetku obrnete na strokovnjaka. Ne glede na to, kaj ste o optimizaciji spletnih strani prebrali na spletu, imajo pravi strokovnjaki veliko več izkušenj. Obstajajo področja, ki jih lahko kasneje tudi sami povsem enostavno upravljate. Svetujemo vam le, da se ravnate po navodilih strokovnjaka. Če se zadeve lotite napačno, lahko to kasneje povzroči še toliko več razočaranja, dela in nevšečnosti.

Kdaj so vidni prvi rezultati optimizacije in kako lahko spremljam napredek?

Upoštevati morate, da se stvari ne bodo spremenile kar čez noč, in s tem ni nič narobe. Rezultati so potem še toliko bolj pomembni na dolgi rok. Kljub temu pa bi morala biti rast obiska vaše spletne strani vidna sproti, a postopoma. Zato vam ponavadi strokovnjaki, s katerimi sodelujete, mesečno ali pa celo tedensko pošiljajo poročila vzpenjanja in pozicije vaše spletne strani. Pri programiranju spletnih strani so rezultati sicer vidni takoj, pri optimizaciji pa se kažejo nekoliko počasneje.

A, ko boste enkrat na vlaku SEO optimizacije spletnih strani, se vam bo hitro zgodilo, da bodo vaše nove vsebine rangirale na zgornji polovici prve strani v manj kot uri. Da, tudi to je možno…

Kontaktirajte preverjene SEO specialiste za optimizacijo spletnih (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 5

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno