Revija Nasvet strokovnjaka

Računovodski servis: Cene in preverjeni računovodski servisi

računovodski servis

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Ko začnete s svojim podjetjem z denarjem navadno štedite. Zaradi denarnih omejitev mnogi samostojni podjetniki in lastniki zagonskih podjetij računovodje pogosto obravnavajo kot drago razkošje. Verjamejo, da imajo sami znanje, da izpolnijo in vložijo potrebno dokumentacijo. V tem članku preverite zakaj se odločiti za računovodski servis, cene za različne tipe podjetij, kdaj je računovodstvo nujno, kakšni so trendi in seznam preverjenih računovodskih servisov.

RAČUNOVODSKI SERVIS: CENE

povprečne cene računovodskih servisov ter ceniki

20-600 EUR/mesec

Kontaktirajte preverjena računovodstva (ponudbe / cene)

Vrsta računovodstvaCena za računovodski servis
Računovodstvo za mali s.p.od 50 EUR
Računovodstvo za manjše podjetjeod 65 EUR
Računovodstvo za malo podjetjeod 150 EUR
Računovodstvo za večje podjetjeod 350 EUR
Računovodski servis za popoldanski normirani s.p.od 20 EUR

Kontaktirajte preverjene računovodske servise (ponudbe / cene)
Računovodstvo obsega kar nekaj storitev. Od evidence izdanih in prejetih računov, izdelave potnih nalogov, izdelave in oddaje zaključnih poročil do spremljanja zakonov in svetovanja. Izbira prave računovodje vam prihrani veliko časa in živcev.

Najboljši računovodski servis v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih računovodstev


celoten seznam računovodstev  >

Če menite, da vam ljubi računovodja manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Zakaj je računovodski servis dobra izbira?

Dober računovodja ponuja veliko več kot izpolnjevanje in vložitev obrazcev.

Računovodja lahko vsakemu zagonu prinese vrsto koristi. Obstajajo očitni tisti, kot sta navigacija po gorah papirjev in reševanje birokracije, s katerimi se soočajo nova podjetja, vendar to še ni vse.

1. Prihranili boste čas

Niste računovodja. Kot lastnik podjetja je vaš čas vaš denar. Najem računovodje vam kupi čas, da se osredotočite na svoje podjetje. Ko ste zaposleni, si je preprosto zapomniti davčne roke. To je veliko rokov, ki jih morate spremljati nad roki strank. Če teh datumov ne boste spremljali, vam bojo zaračunali denarne kazni in kazni.

Si lahko privoščite ves ta čas ter kazni in globe, če zamudite rok? Če je odgovor ne, je računovodja upravičen poslovni strošek.

2. Finančna poročila

Vaš računovodja vam lahko zagotavlja poročila skozi celo leto, tako da lahko spremljate svoj finančni napredek in ga po potrebi popravite.

Čakanje na pregled na koncu leta pomeni, da se ne bodo zavedali stvari, kot so neporavnani računi, ko se zgodijo. Loviti denar odjemalcev je vedno opravilo, a preganjati partnerja, ki zamuja devet mesecev, je veliko bolj problematično kot denar, ki zamuja en mesec.

3. Pridobili boste zaupanja vrednega svetovalca

Težko je slediti osebnim financam. In potem so tu še finance podjetja. Vaš računovodja vam lahko pomaga nadzorovati stroške in vam pomaga, da boste osebne in poslovne finance ločili. Hitro se lahko zgodi zaplet. Če to storite, lahko sprožite revizijo, dokazno breme pa vam mora pokazati, če so bili vprašljivi stroški res povezani s podjetjem.

4. Imeli boste pomoč pri razvoju vašega podjetja

Rast podjetja je prednostna naloga vseh lastnikov podjetij. Vaše podjetje je za vas občutljiva tema, kar lahko vpliva na vašo objektivnost. Vaš računovodja bo neprimerno gledal na vaše podjetje in vam lahko objektivno svetoval o najboljših načinih za njegovo rast. Če bo smiselno najeti nove zaposlene, vas lahko računovodja vodi tudi skozi ta postopek.

Računovodski servis cenik. Koliko vas mesečno stane računovodstvo?

Cena za računovodstvo se giblje od 20 – 600 evrov mesečno.

Cena je odvisna od tega, ali ste kot malo podjetje, ki ne potrebuje podrobnih poročil in obračuna plač ter knjiženja ali ste veliko podjetje, ki ima večje število zaposlenih in zahteva večje število računovodskih dokumentov.

  • Računovodstvo za mali s.p. >> od 50 evrov dalje
  • Računovodstvo za manjše podjetje >> od 65 evrov dalje
  • Računovodstvo za malo podjetje >> od 150 evrov dalje
  • Računovodstvo za večje podjetje >> od 350 evrov dalje
  • Če imate normirani s.p., so stroški računovodstva manjši, od 20 evrov/mesec dalje.

Da ne izgubljate časa in denarja, smo ponudnike za vas zbrali na enem mestu. Preverite tu:

knjigovodstvo
Večkrat nas vprašajo, kakšna je sploh razlika med knjigovodstvo in računovodstvom? Knjigovodstvo obsega knjiženje v poslovne knjige, računovodstvo pa se smatra kot skrb za vodenje računov. Torej knjigovodstvo je le en del obsežnega računovodstva.

RAČUNOVODSKI SERVISI se brezplačno vpišite tukaj >

Kaj vsebujejo računovodski paketi?

V kolikor se odločite za polni paket in ste večje podjetje, računovodstvo za vas lahko opravlja vse od osnovnega vodenja do knjiženja v glavno poslovno knjigo.

Osnovno računovodstvo obsega evidence izdanih in prejetih računov, izdelave potnih nalogov, izdelave in oddaje zaključnih poročil. Za tega se običajno odločajo samostojni podjetniki.

Za srednja podjetja ponudijo tudi medletna poslovna poročila, obračun plač in delovnih pogodb, knjiženje računa in vodenje glavne poslovne knjige. Poleg vsega tega vam ponujajo tudi svetovanja ob vodenju letnega poročila, kjer se pogovorite o bilanci stanja in davčnem obračunu. Slednjega običajno izberejo družbe z neomejeno odgovornostjo, delniške družbe, komanditne družbe.

Vse za posel lahko preverite tudi tu.

Kako do poceni računovodstva?

Pri izbira poceni računovodje vam svetujem, da ste previdni, saj sprva najcenejše še ne pomeni, da je res cenejše. Pri tem mislim, da lahko ob izbiri najcenejšega ponudnika morda ne izberete tudi dovolj strokovno podkovanega. V tem primeru boste morali dokumente popravljati in jih odnesti k drugemu računovodji, kar bo na koncu prineslo večje stroške. Pomembno je, da je vaš računovodja dovolj izobražen, da vam sporoči vse novosti in vam zna svetovati za dobro podjetja, da boste vi lahko poslovali brezskrbno.

Seveda si lahko ceno znižate tudi na način, da določene dokumente pripravljate sami, zahtevnejše pa prepustite računovodstvu.

Priporočamo branje: DAVČNO SVETOVANJE: CENIK IN KOLIKO STANE DAVČNA OPTIMIZACIJA?

Računovodski servis za mala podjetja (s.p., popoldanska obrt, normiranci)

Da, tudi manjša podjetja morajo voditi poslovne knjige, oddajati računovodske izkaze in voditi poslovno dokumentacijo.

Načeloma same razlike med s.p. (samostojnim podjetnikom) in popoldansko obrtjo (samostojnim podjetnikom z dopolnilno dejavnostjo) ni velike razlike. Edina razlika je v višini prispevkov, ki jih plačujete.

Prav tako marsikdo ne ve, kakšna je pravzaprav razlika med s.p. in normiranim s.p.. Tudi tukaj ena je in to je v višini davčne osnove. Tu je potrebno biti previden, saj vas v nasprotjem primeru lahko inšpekcija dobro kaznuje.

Računovodski servis za srednja in velika podjetja (d.o.o.)

Računovodstvo za d.o.o. je po mnenju naših strank odlična izbira, da prihranite čas in veliko skrbi ter živcev. Namreč za vas računovodstvo dela vse od vodenja poslovnih knjig, knjiženja bančnih izpiskov, obračuna potnih nalogov, obračunov plače in DDV-ja, letnega zaključnega računa, mesečne kontrole dokumentacije in še in še.

Poleg tega so nenehno v koraku s časom z zakonodajo in vas redno obveščajo o spremembah ter vam svetujejo za namen rasti podjetja.

Računovodski servis za društva

Tudi tu so posebnosti, ki vam vzamejo kar nekaj časa, da jih naštudirate sami. A vendarle ni težava v tem, da jih enkrat znate, težje je nenehno spremljati spremembe, ki se dogajajo na tem področju.

Računovodski servis za javne zavode (fakultete, šole, vrtci, …)

Računovodstvo za javne zavode ima kar nekaj posebnosti. Dolžni so namreč voditi računovodstvo po dveh načelih: to je po načelu denarnega toka in nastanku poslovnega dogodka. Ta razmejitev pa številnim dela nemalo težav, zato je potrebno natančno vodenje prihodkov in razporejanje odhodkov.

računovodski servisi
Velik del računovodstva je tudi svetovanje. Pomembno je, da je vaš računovodja dovolj izobražen, da vam sporoči vse novosti in vam zna svetovati za dobro podjetja, da boste vi lahko poslovali brezskrbno.

Najboljši računovodski servisi Sloveniji: Najbolj iskana računovodstva?

Računovodskih servisov je veliko. A izbrati tistega pravega za vas ni tako enostavno. Preverite spodaj le nekaj izmed znanih računovodskih servisov.

DOBIČEK d.o.o., Saša računovodske storitve in davčno svetovanje d.o.o., MOJ RAČUNOVODJA d.o.o., BBS+, d.o.o., MAJANAFIN d.o.o., Proevent d.o.o., LAVANDA, Andrijana Kršić s.p., Orifleks, Martin Zuletič s.p., Vizija Računovodstvo d.d., Računovodstvo Marjana Markovič s.p., Kont-office, accounting Anita Florjančič s.p., BILANCA BIRO Vesna Strahan s.p., Računovodstvo Buhinjak Marija s.p., Računovodstvo Karmen d.o.o., AUM d.o.o., Računovodstvo Vezenšek Marija s.p., Vizi d.o.o., Unija računovodska hiša d.o.o., Vitago d.o.o., Kniser d.o.o.,…


RAČUNOVODSTVA se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…skupina COMP d.o.o., GEO2 d.o.o., Konto d.o.o., ORHINI in drugi, d.n.o., Računovodstvo Bim Line d.o.o., LIBRES d.o.o., Convex Računovodstvo d.o.o., Finizziv d.o.o., AUDIT-I.N.G., d.o.o., Jana Škoflanc Cerjak s.p., TRAS, d.o.o., Računovodski servis Košljar d.o.o., EBILANCE d.o.o. DOLLY d.o.o., Promotiv d.o.o., Pavliha R&R d.o.o., FINNBOJ računovodstvo in druge poslovne storitve d.o.o., Špica d.o.o., UNIJA XS d.o.o., AC TAX d.o.o., EUROBILANS d.o.o., Larema d.o.o., Gazeta d.o.o., Računovodstvo Data d.o.o., Računovodski servis KON-SA Podbregar Sabina s.p., AlfaMirgal d.o.o., BIRO BONUS d.o.o., DRAMACOM d.o.o., RE-ING d.o.o., VITKA d.o.o..

In še bi lahko naštevali. Predlagam, da si preverjene z naše strani ogledate tu:

Trendi za računovodski servis

Računovodje imajo v mislih prihodnost. Množične tehnološke spremembe in spreminjajoči se potrošniški trendi zahtevajo nov pristop, kako industrija ustvarja vrednost za stranke. Nekatere storitve so bolj izpostavljene motnjam kot druge.

Na primer, osnovne računovodske storitve za transakcije so bile že v veliki meri avtomatizirane (čeprav se je sprejetje med različnimi vrstami malih podjetij močno razlikovalo). Izpolnjevanje zakonodaje bo vedno bolj avtomatizirano, zato bodo temu trendu sledile tudi svetovalne storitve.

Avtomatizirani procesi lahko večji del storitev zagotavljajo nadzor, medtem ko se bodo računovodski strokovnjaki osredotočili na ponudbo strokovnih nasvetov in vpogleda, krepitev odnosov s strankami v procesu. Tu je pet trendov, ki vplivajo na prihodnost računovodstva.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

1. Samodejni računovodski procesi

Avtomatizacija več računovodskih procesov je ključni trend v panogi. Avtomatizacija odpravlja zmedo in minimizira napake, zato so podjetja bolj nagnjena k vlaganju v avtomatizirane rešitve.

Ker se postopek v veliki meri opira na računalnike, se podjetja soočajo s tveganjem, da postanejo žrtve goljufij in ogrožajo varnost. Zaradi tega se je povečalo povpraševanje po notranjih revizorjih, da bi preverili morebitne netočnosti podatkov. Tako ni potrebe po računovodskih storitvah, ki bi jih skrbelo, da bi jih zamenjali avtomatski roboti.

V prihodnjih letih bo imel največji vpliv v več panogah, kar bo računovodjem omogočilo uporabo podatkov in optimizacijo procesov tako za najboljšo računovodsko programsko opremo za mala podjetja kot za velika podjetja. Računovodska avtomatizacija tudi želi usmerjati podjetja pri sprejemanju podatkovnih odločitev hitreje kot kdaj koli prej.

Priporočamo branje: IZDELAVA LOGOTIPA: CENA, KI JO ZARAČUNA GRAFIČNI OBLIKOVALEC ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA

2. Računovodstvo v oblaku

Oblak postaja priljubljen kraj računovodskih storitev. Z računovodskimi sistemi v oblaku lahko podjetja in podjetja kadar koli dostopajo do svojega sistema. Dostop do podatkov vključuje tudi sledenje zalog, prodajo in stroške. Poleg tega rešitve v oblaku omogočajo ustvarjanje delovnih tokov in podjetjem prihranijo dragocen čas. Takšne ugodnosti vodijo podjetja k prehodu na računovodske sisteme, ki temeljijo na oblaku.

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

3. Zunanje izvajanje računovodskih nalog

Namesto da bi šli skozi postopek izdelave računovodskega oddelka, najem zunanjega računovodstva omogoča manjšim podjetjem, da se osredotočijo na svoje primarne dejavnosti.

Zunanje izvajanje lahko tem podjetjem pomaga pri zmanjševanju stroškov, zmanjšanju možnosti goljufij in zagotavljanju dostopa do računovodskih strokovnjakov, kadar je to potrebno.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

4. BIG data in analitika

Ker tehnologija, ki se uporablja za vodenje evidenc in vnos podatkov, postaja močnejša, lastniki podjetij vse pogosteje od svojih računovodskih strokovnjakov zahtevajo, da s pomočjo vpogledov in predhodne analize zagotovijo večjo vrednost.

Ta tako imenovani »BIG data” lahko podjetjem ponudijo ogromno informacij in analitičnih orodij, ki lahko izboljšajo odločanje in njihovo splošno razumevanje finančnega zdravja njihovega podjetja. Sprememba obdelave in uporabe podatkov se je računovodstvo razvila v vlogo, ki uporablja napredno analitiko za pomoč pri ključnih prihodnjih odločitvah.

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

5. Uporaba družbenih omrežij

Učinki družbenih omrežij vključujejo različne panoge. In računovodska panoga je ena izmed teh. Uporaba družbenih medijev v različnih panogah pomaga izboljšati prepoznavnost blagovne znamke, poveča prodajo in spodbudi promet na spletnih straneh. Za računovodje hitro postaja močno orodje za blagovno znamko in prodajo, ki povečuje izpostavljenost, dokazuje svoje strokovno znanje in ponuja veliko priložnosti, da se naučijo več o panogi.

Učinkovita strategija družbenih medijev lahko prispeva k dobičkonosnosti podjetja. Spletna mesta družbenih medijev, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn, blogi in forumi skupnosti, pomagajo podjetjem ostati v stiku s strankami. Računovodske družbe imajo tudi koristi od spremljanja konkurentov in trendov v panogi.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

računovodstvo v oblaku
Če želite izstopati iz konkurence, je potrebno slediti trendom. Ena najnovejših prednosti pri računovodstvu je e-računovodstvo, kjer lahko 24/7 spremljate stanje vašega poslovanja.

Računovodski servis: Pogosta vprašanja in odgovori glede računovodstva?

O računovodstvu in knjigovodstvu dobimo kar nekaj vprašanj. Spodaj boste našli odgovore na nekaj najpogostejših.

Ali kot malo podjetje sploh potrebujem računovodstvo?

Delo računovodje obsega vse od spremljanja veljavnih zakonov, predpisov, pravilnikov, do vodenja računovodskih, finančnih in poslovnih poročil, priprave računov in knjigovodstva. Hkrati vodi tudi statistiko poslovanja, analizo vseh podatkov in poskrbi, da so dokumenti pravilni, v zaporedju in brez napak. Vse to vam vzame kar nekaj časa in najem računovodje vam lahko olajša to delo.

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

Kdaj moram oddati bilanco?

Oddaja letnega poročila je odvisna od tega, kako veliko je vaše podjetja. V večini primerov je potrebno poročilo oddati tri mesece po koncu poslovnega meseca oziroma do konca meseca marca. To velja pri samostojnih podjetnikih in gospodarskih družbah. V kolikor ste pravna oseba ali nepridobitna organizacija pa morate poročilo na AJPES in DURS oddati do konca februarja.

Kaj je e-računovodstvo?

To je odlična rešitev za tiste, ki ste precej oddaljeni od svojega računovodstva in si želite biti vedno na tekočem glede vaših podatkov. Hkrati lahko v njem izdajate tudi račune in pregledujete odprte postavke ter spremljate rezultate poslovanja. S tem si zagotovite dostop do vseh informacij kjerkoli že ste, potrebujete le dostop do interneta. V tem primeru so vaši podatki seveda primerno zaščiteni z geslom.

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Zakaj se odločiti za e-računovodstvo?

Veliko podjetij se odloča za e-računovodstvo, saj ima številne prednosti. V prvi vrsti je podjetjem pomembno, da lahko imajo sproten vpogled v delo računovodstva in v celotno poslovanje. Tako ima pregled nenehen pogled nad podatki, aktualnimi spremembami zakonov, računovodskih standardov in usklajenost zaradi poenotenja baze.  Kakšne so prednosti, preverite od drugih tudi na forumu.

Kje se lahko spremlja novostim in spremembam v zakonodaji?

Če želite biti na tekočem z zakonodajo, vam priporočamo redno spremljanje zbirkam davčnim in računovodskim predpisom. Hkrati moramo poslušati tudi webinarje, brati publikacije s tega področja in prebrati izdaje Uradnega lista.

Priporočamo branje: RADIO OGLAŠEVANJE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI

Kontaktirajte preverjene računovodske servise (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno