Revija Nasvet strokovnjaka

Izdelava logotipa: Cena, ki jo zaračuna grafični oblikovalec za oblikovanje logotipa

Izdelava logotipa: Cena, ki jo zaračuna grafični oblikovalec

Kazalo

ocena bralcev
5 od 7

Vsi se zavedamo, kako pomemben je prvi vtis. Tudi, ko gre za predstavitev podjetja ali izdelka, je prvi vtis še kako pomemben. Izdelava logotipa je ena izmed prvih stvari, ki jih bo vsaka bodoča stranka opazila. Pomembno je, da izdelavi oziroma oblikovanju logotipa posvetite dovolj časa in truda, saj vas bo predstavljal. Pri izbiri oblikovalca, ki bo poskrbel za vaš logotip, vas bo seveda zanimala tudi cena. Ko je pomembna kakovostna izdelava logotipa, cena pogosto odigra pomembno vlogo. Ni pa nujno, da bo najdražja storitev vedno tudi najboljša. Je kakovostna izdelava logotipa cena, ki jo je vredno plačati? DA! V članku preverite cene grafičnih oblikovalcev v Sloveniji za oblikovanje logotipa.

 

Izdelava logotipa: Cena

100 EUR – 190 EUR

Pridobite 7 ponudb za izdelavo logotipa

*Povprečne cene za izdelavo logotipa smo empirično izračunali na podlagi preko 470 ponudb strankam s strani preverjenih grafičnih oblikovalcev na Omisli.si/oblikovalca. Končna cena za oblikovanje logotipa za vaše podjetje je zelo odvisna od izkušenj grafičnega oblikovalca. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim oblikovalcem (zeleni gumb). Cene za izdelavo logotipa so okvirne, ne vsebujejo DDV in veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji.

KAJ VSE JE IZDELAVA LOGOTIPA (OZ. OBLIKOVANJE LOGOTIPA)?

Proces izdelave logotipa vpliva na ceno
Proces izdelave logotipa

Prvi korak pri oblikovanju logotipa je, da se oseba, ki potrebuje logotip in grafični oblikovalec pogovorita. Oblikovalca bo po navadi želel pridobiti čim več informacij o vašem podjetju. Vpraša lahko s čim se podjetje ukvarja, kakšen problem rešuje za svoje stranke, kakšna je idealna stranka tega podjetja in kakšno je sporočilo, ki ga želi podjetje strankam predat. Če podjetje že ima logotip, bo grafičnega oblikovalca zanimalo zakaj ga želi zamenjati. Morda bo povprašal tudi o nekaj logotipih, ki bi mu lahko bili v navdih.

Ko oblikovalec pridobi vse potrebne informacije, lahko začne s skiciranjem in idejami za oblikovanje logotipa. Izbrati mora barve, oblike in morebitno besedilo. Po navadi si oblikovalec pripravi več različnih logotipov, ki jih nato predstavi stranki in jih po potrebi prilagodi, spremeni in popravi.

JE IZDELAVA LOGOTIPA DEL CGP (CELOSTNO GRAFIČNO OBLIKOVANJE)?

Izdelava logotipa je del celostne grafične podobe podjetja
Izdelava logotipa je del celostne grafične podobe

CGP ali celostna grafična podobna je sestavljena iz različnih elementov, ki dajejo podjetju identiteto in prepoznavnost. Del celostne grafične podobe so številni elementi, a za vsako podjetje niso nujno potrebni vsi. Je pa na prvem mestu vsake celostne grafične podobe zagotovo izdelava logotipa. Priporočljivo je, da je logotip pripravljen v različnih barvanih kombinacijah, velikostih in oblikah. Tako ga je lažje aplicirati na elemente, ki bi jih podjetje morda potrebovalo – na primer, vizitke, kuverte, dopise in podobno.

POVPREČNA CENA ZA GRAFIČNO OBLIKOVANJE LOGOTIPA V SLOVENIJI JE ..?

Izdelava logotipa povprečna cena v Sloveniji
Povprečno plačilo za izdelavo logotipa v Sloveniji

Cene izdelave logotipa se v Sloveniji začnejo pri približno 100 €. Seveda je odvisno od tega kdo bo logotip oblikoval, koliko izkušenj ima in kaj vse bo v oblikovanje zajeto. Za nižjo ceno oblikovanja logotipa bomo seveda dobili manj – manj možnih popravkov in prostora za prilagoditve. Če izberemo oblikovalca, ki bo od nas želel več denarja, pa bomo dobili več popravkov in verzij logotipa. Kaj bomo izbrali, je seveda odvisno od želja in zmožnosti. Se pa vedno splača razmisliti o tem, ali nam je cena izdelave logotipa res pomembna, ali bomo raje strmeli h kakovosti. Za izdelavo logotipa je cena v Sloveniji tako v povprečju 150 €.

NAJBOLJŠI ALI NAJCENEJŠI GRAFIČNI OBLIKOVALEC ZA IZDELAVO LOGOTIPA?

Izdelava logotipa cena je odvisna od kakovosti
Izdelava logotipa: cena je odvisna od kakovosti

Izdelava logotipa: cena ali kakovost? Prvo in zelo pogosto vprašanje. Kaj je tisto bolj pomembno in koliko se resnično splača vložiti? Cena izdelave logotipa lahko zelo variira, zato se je pogosto težko odločiti za pravega oblikovalca. Bo logotip primeren, čeprav je tako izdelava tako ugodna? Bom dobila kar si želim, glede na visoko ceno, ki jo bom plačal? Je pri izdelavi logotipa cena res tisto, kar mi je najbolj pomembno? Takšna in podobna vprašanja se nam pri izbiri pravega oblikovalca lahko porajajo ves čas. Odločitev vsakega posameznika je, kaj je tisto, kar mu predstavlja prioriteto. Za nekoga je to čim bolj ugodna cena izdelave logotipa, ne glede na to, kaj bo za to dobil. Spet drugi se bodo bolj osredotočili na kakovost in številne reference.

Preverite tudi: Katere poklice izriva umetna inteligenca? + Seznam AI aplikacij

Ne pozabite, grafični oblikovalec bo z oblikovanjem logotipa poskrbel za vašo prepoznavnost. Pred dokončno izbiro grafičnega oblikovalca se pozanimajte o njegovih referencah, oglejte si nekaj njegovih predhodnih projektov in se z njim pogovorite. Tako boste dobili boljši občutek o tem, ali bosta našla skupno besedo in bo logotip res to, kar si želite. Naj vam ne bo težko plačati nekaj € več, v zameno za vrhunsko storitev in končni izdelek, ki bo navdušil vse vaše stranke – sedanje in bodoče. Pri izbiri izdelave logotipa naj bo cena drugotnega pomena, prednost pa naj dobi kakovost.

KDAJ SO GRAFIČNI OBLIKOVALCI ZA OBLIKOVANJE / IZDELAVO LOGOTIPA NAJBOLJ ISKANI V SLOVENIJI?

Iskanje oblikovalcev za izdelavo logotipa
Grafični oblikovalci za izdelavo logotipa so najbolj iskani marca, in najmanj julija, kar lahko vpliva na ceno oblikovanja logotipa.

Glede na podatke s spletne strani Omisli.si in google, so grafični oblikovalci najbolj iskani v mesecu marcu, hitro pa mu sledita tudi oktober in november. Lahko sklepamo, da je temu tako, ker jesen in pomlad veljata za začetka leta. Medtem ko je pomlad in z njo mesec marec del začetka koledarskega leta, pa so jesenski meseci znani kot začetek študijskega in šolskega leta. Po pričakovanjih je povpraševanja po grafičnih oblikovalcih nekoliko manj julija, ko je glavna sezona poletnih dopustov ter decembra, ko se zdi, da se čas zaradi prazničnega vzdušja nekoliko ustavi.

Na koncu je povsem vaša odločitev, če boste dali prednost pri izdelavi logotipa ceni ali kakovosti. Ne pozabite pa, da je grafična podobna z logotipom na čelu obraz vašega podjetja.


IZDELAVA LOGOTIPA?

PREVERJENI GRAFIČNI OBLIKOVALCI ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite 7 ponudb za izdelavo logotipa

ocena bralcev
5 od 7

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno