Revija Nasvet strokovnjaka

Računovodstvo: Cenik / Povprečne cene za računovodski servis

racunovodstvo cenik

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Dober računovodja NI najcenejši računovodja. In čeprav vam računovodstvo vsaki mesec za svoje storitve izstavi fakturo, morate na računovodski servis gledati kot na ponudnika storitve, ki vam bo denar prihranil. Poleg zakonskih obvez (knjigovodstvo in davčna poročila AJPESu), vam namreč računovodja tudi svetuje, preverja, usmerja in predvsem optimizira poslovanje vaše firme (davčna / stroškovna optimizacija). Če ste googlali “računovodstvo cenik” ste na pravem mestu…

Pripravili smo vam tudi seznam vseh računovodskih servisov in računovodij.

RAČUNOVODSTVO: CENIK

20 – 500 EUR / mesec

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodij
računovodstvo cenik
Poceni računovodstvo vam na dolgi rok ne prihrani veliko denarja.

Najboljše računovodstvo v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih računovodij


celoten seznam računovodstev  >

Če menite, da vam ljubi računovodja manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Koliko v povprečju stane računovodstvo v Sloveniji?

Cenik za računovodstvo ni enakpo vsej Sloveniji, vsekakor pa na ceno računovodskega servisa vpliva mnogo dejavnikov: npr. statusna oblika podjetja (samostojni podjetnik – s.p., družba z omejeno odgovornostjo – d.o.o., družba z neomejeno odgovornostjo – d.n.o., delniška družba – d.d, komanditna družba – k.d., društvo); če ste zavezanec za DDV; koliko faktur izdate in prejmete vsak mesec; koliko je zaposlenih / potnih nalogov; število maloprodajnih blagajniških mest, itd. Vse to vas bo računovodja vprašal, preden vam lahko postavi končno ceno. Na koncu je tudi pomembno ali iščete najcenejše računovodstvo, najboljše razmerje med ceno in kvaliteto ali preprosto najboljši računovodski servis?

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

Cenik / povprečne cene za računovodstvo / računovodski servis

Nizka cena za računovodstvoSrednja cena za računovodstvoVisoka cena za računovodstvo
35 EUR / mesec145 EUR / mesec365 EUR / mesec
Osnovno knjigovodstvo in letno poročilo, brez dodatnih storitev (MIKRO podjetje).Dobro računovodstvo z nekaj dodatnimi storitvami (SREDNJE podjetje).Nadpovprečno računovodstvo z veliko dodatnimi storitvami (VELIKO podjetje).

Cene veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za računovodstvo za vaše podjetje je zelo odvisna od števila zaposlenih, statusne oblike podjetja in dodatih storitev računovodskega servisa. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim računovodskim servisom (zeleni gumb). Povprečne cene za računovodstvo smo empirično izračunali na podlagi preko 1.430 ponudb strankam s strani preverjenih računovodskih servisov na Omisli.si/racunovodstvo.

 


RAČUNOVODSTVO CENIK?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

Kateri so najboljši računovodski servisi?

Pokazati s prstom na skupek firm in reči temu najboljši računovodski servisi je nehvaležna naloga. Pa vendar to stranke hočejo, iščejo in na koncu tudi najdejo.

No, saj veste, zame je najboljši računovodski servis tisti, s katerim sem najbolj zadovoljen. Za nekoga drugega je to tisti, ki mu zaupa sosed ali poslovni partner.

Pametno je na to gledati takole. Računovodja vam bo prihranil čas in denar. In če vam nekdo prihrani več časa in denarja, je ta boljši. A kako to izmeriti? Kdo so torej najboljši računovodski servisi?

Popolnega odgovora na to vprašanje ni. Lahko pa rečemo, da bodite pozorni na:

  • ocene in mnenja preteklih strank
  • kolikokrat je bil računovodski servis že najet
  • reference (s katerimi podjetji delajo)

Vse to hitro preverite na Omisli.si/racunovodstvo, spodaj pa je nekaj seznamov računovodij, glede na te parametre (in preko 30 drugih, ki formirajo Omisli.si rang ponudnikov storitev).

Računovodstvo Ljubljana (računovodski servis Ljubljana)

Računovodsvo Ljubljana je eden najbolj iskanih teminov na Googlu. No, to niti ni čudno, saj je v Ljubljani največ poslovnih subjektov v Sloveniji. In torej največ potrebe po računovodskih servisih.

Če poslujete v Ljubljani in pravkar iščete računovodski servis, preverite spodnji seznam, kjer je sodelujemo s preko 280 serivis.


Najboljši računovodski servis Ljubljana

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za računovodstvo Ljubljana

Če menite, da vam ljubi računovodski servis Ljubljana manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Računovodstvo Maribor (računovodski servis Maribor)

Računovodstvo Maribor ni firma, je pa nekaj, kar mnogo uporabnikov trenutno išče. Ko rečem računovodski servis Maribor s tem mislim, da seveda za svoje podjetje, ki posluje v Mariboru iščem primernega in po možnosti preverjenega računovodjo.

V Mariboru je registriranih preko 49 različnih računovodij, torej je izbire precej.


Najboljše računovodstvo Maribor

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za računovodski servis Maribor

Če menite, da vam ljubi računovodski servis Maribor manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Računovodski servis Celje (računovodstvo Celje)

Baza računovodskih servisov Celje na Omisli.si zajema 28 preverjenih računovodstev, tako da boste gotovo našli primernega partnerja za vaš posel.


Najboljši računovodski servis Celje

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za računovodstvo Celje

Če menite, da vam ljubi računovodski servis Celje manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Računovodski servis Kranj (računovodstvo Kranj)

Če pravkar googlate “računovodski servis Kranj” imam za vas dobro novico. Spodaj je seznam več kot 25 preverjenih ponudnikov za računovodstvo – Kranj.


Najboljši računovodski servis Kranj

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za računovodstvo Ljubljana

Če menite, da vam ljubi računovodski servis Kranj manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Računovodski servis Koper (računovodstvo Koper)

Seznam podjetij, ki jih lahko kategoriziramo kot “Računovodski servis Koper” sestoji iz 24 preverjenih koprskih računovodstev.


Najboljši računovodski servis Koper

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za računovodstvo Koper

Če menite, da vam ljubi računovodski servis Koper manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Cena računovodskih storitev (izračun cene računovodskih storitev)

Kot že rečeno je ceno (katerekoli) storitve težko navesti vnaprej, saj je, poleg razlik postavk posameznih računovodskih servisov, odvisna od količine dela, ki ga bo imel računovodja z vami. Za lažjo predstavo smo izdelali spodnji kalkulator za izračun cene računovodskih storitev. A pozor, teh cen ne jemljite dobesedno, glre le za povprečen rang, ki morda ne bo imel ničesar skupnega z vašo situacijo.

Cena računovodskih storitev iz spodnjega kalkulatorja še najbolj drži za sp-je, pri srednjih in velikih podjetjih pa je enostavno preveč odvisno od števila poslovnih dogovodkov in zaposlenih.

Najcenejše računovodstvo vas lahko opeče, ker:

  • davčni inšpektor bo slej kot prej potrkal tudi na vrata vašega podjetja in takrat lahko hitro izgubite ves »privarčevani« denar.
  • urejeno poslovanje pomeni jasno vizijo razvoja in iztočnico za planiranje ter napredek.
  • so ažurne informacije glede sprememb zakonodaje zelo pomembne (če ne veste, da zakon obstaja, ste vseeno krivi, če ga kršite).
  • sta davčno svetovanje oz. davčna optimizacija nekaj, kar vam bo na dolgi rok prihranilo OGROMNO denarja (zakaj bi plačevali preveč davkov, kot je potrebno?). Semkaj seveda sodi tudi optimizacija stroškov.

> Preberite tudi: STROŠEK RAČUNOVODSTVA ZA S.P.: CENE IN TOP 10 NAJBOLJŠIH SERVISOV ZA POPOLDANSKI S.P. IN NORMIRANCE

Vsekakor obstajajo primeri, ko zares ne potrebujete vseh dodatnih računovodskih storitev in je tudi poceni računovodstvo lahko dobra izbira.

računovodstvo cenik podjetje
Računovodstvo skrbi za vaše finance in posredno za rast poslovanja!

RAČUNOVODJE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Računovodski servis: Pogosta vprašanja in odgovori za računovodje

Računovodja: Kdo ali kaj je računovodja?

Računovodja je poklic, ki obsega različna dela v zvezi s poslovno-finančnim upravljanjem podjetja. Računovodja v osnovi skrbi za upravljanje knjigovodskih listin, a njegovo delo obsega mnogo več kot to. Zadolžen je za točnost in ažurnost vseh podatkov o delovanju podjetja. Prav tako je njegova naloga, da vodi račune in ureja podatke skladno z zakonskimi predpisi ter odda poročila in druge dokumente v zakonsko določenih rokih. Konstantno mora biti na tekočem o morebitnih spremembah glede zakonodaje in opravljanja računovodskih storitev. Računovodja mora pri svojem delu biti odziven in na voljo svojim naročnikom, ko ga ti potrebujejo. Prav tako je pomembno, da je pri svojem delu natančen, saj upravlja s pomembnimi in zaupnimi podatki, ki morajo biti točni. Pozoren mora biti tudi na morebitne nepravilnosti v zvezi z vnosom podatkov v analitične tabele in njihovim analiziranjem.

Računovodja delo običajno opravlja v svoji pisarni, včasih pa tudi na terenu, kjer ima sestanke s svojimi naročniki in strankami. Vodenje računov poteka pretežno preko računalnika v posebnih računovodskih programih in spletnih analitičnih bazah, kot tudi v fizični oziroma knjižni obliki. Računovodja pri svojem delu potrebuje številne spretnosti, kot so znanje poslovne matematike, računalništvo, statistika, tudi znanje strokovnega poslovnega jezika. Velika prednost je tudi, če računovodja obvlada tuje strokovne jezike in tako lahko sodeluje pri sklepanju novih poslov ali naročil podjetja. Ker se programi za računovodske storitve nenehno posodabljajo in računovodja za svoje delo potrebuje nova znanja, se nenehno udeležuje raznih izobraževanj in seminarjev.Tako lahko svojim strankam zagotovi kvalitetno opravljene računovodske storitve, skladne z zakonodajo in je v koraku s časom, ter novostmi in spremembami na področju računovodskih storitev.

Kaj pomeni računovodstvo?

Računovodstvo je pomemben sestavni del vsakega podjetja, saj skrbi za vodenje finančno-poslovnih storitev. Delo vsakega računovodje je odvisno od vrste posla / storitev, s katerimi se podjetje ukvarja. V osnovi pa računovodstvo ureja knjigovodske listine, obračunava plačilne liste vseh zaposlenih, sestavlja balance, ureja zaključne račune in vodi računovodska, finančna in poslovna poročila podjetja. Kot že sama beseda računovodstvo pove, gre za vodenje računov podjetja, torej vseh vplačil in izplačil, ki jih podjetje v času svojega poslovanja izvede. Prav tako gre za upravljanje nabave in dobave vseh sredstev, nepremičnin, opreme, surovin in drugih elementov, ki jih podjetje potrebuje za kvalitetno poslovanje. Računovodstvo je torej poseben segment vsakega podjetja, ustanove, društva ali organizacije.

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodij

Je Vizija računovodstvo dober računovodski servis? Kaj pa računovodski servis Zeus in Data računovodstvo?

Kot se glasi tudi njihov slogan, je Vizija podjetnikom prijazen računovodski servis. Kvaliteta njihovega dela je večkratno odlikovana s številnimi priznanji in certifikati. Njihove poslovalnice so aktivne po vsej Sloveniji kot tudi v nekaterih tujih državah. Na njihovi spletni strani najdete ogromno informacij kako deluje Vizija računovodstvo. Nudijo vam poslovno in davčno svetovanje, zagotovijo preventivne davčne preglede in strokovno, izobraženo osebje, ki vam ustrezno svetuje v zvezi s poslovnimi, finančnimi in računovodskimi zadevami. Vizija računovodstvo se ponaša z osebnim pristopom, saj se njihovi zaposleni posvetijo vsaki stranki posebej in podrobno preučijo njen način poslovanja. Za nove stranke ima Vizija računovodski servis pripravljenih več že oblikovanih ponudb, primernih za večja kot tudi mala podjetja in samostojne podjetnike. Izvedba računovodskih storitev in davčno svetovanje pa nista edini panogi, s katerima se ukvarja Vizija računovodstvo. Na voljo so vam tudi za podjetniško svetovanje, pomoč pri kadrovanju, pripravo pogodb, poročil, izvršb, vzpostavitev davčne blagajne in še mnoge druge storitve, ki jih bodo zaposleni pri Vizija računovodstvo opravili maksimalno kvalitetno.

Računovodski servis Zeus je eden večjih računovodskih servisov v Sloveniji. Za svoje poslovanje uporablja več različnih programov kot so Pantheon, Vasco, Minimax in Sap. Primeren je tako za samostojne podjetnike, kot tudi mala in večja podjetja. Ponaša se s številnimi priznanji in nagradami, je pa tudi certificiran računovodski servis, čigar zaposleni konstatno obnavljajo in pridobivajo znanja, da vam zagotovijo kar najboljše storitve. Na računovodskem področju vam ponudijo številne strokovne nasvete. Računovodski servis Zeus je strokovnjak za davke in računovodstvo, priporočajo ga številne stranke.  Svoje naročnike obveščajo o novostih s strani FURS in skrbijo za zakonsko in analitično dovršena poročila ter druge računovodske dokumente.

Data računovodstvo svojim strankam v računovodstvu ponuja možnost poslovnih svetovanj po posebni ponudbi. Z njimi lahko sodelujete pri pripravi poslovnega načrta in si z upoštevanjem njihovih nasvetov in predlogov zagotovite kvalitetno računovodstvo, ki deluje skladno z zakonodajo Republike Slovenije. Računovodski servis Data ima na voljo posebni paket, ki se imenuje ‘’Paket samostojni podjetnik’’ –  gre za enostavno knjigovodstvo. Za druga večja ali manjša podjetja pa je na voljo paket, imenovan ‘’Posebna ponudba za mikro podjetja’’, to je dvostavno knjigovodstvo. Glede na obseg vašega poslovanja vam bodo v računovodstvu Data svetovali, kateri paket je za vas najbolje izbrati in katere ugodnosti vam ob tem pripadajo. Še ena dobra plat omenjenih paketov je, da se oba obračunata po mesečnem pavšalu, kar vam zagotavlja predhodno seznanitev s stroški. V računovodskem servisu Data svojim strankam omogočajo številna izobraževanja in udeležbo na seminarjih, njihovi zaposleni pa se nenehno izobražujejo in dopolnjujejo svoja znanja.

Kakšen računovodski servis zares potrebuje vaše podjetje?

Ko izbirate pravi računovodski servis, najprej upoštevajte kakovost njihovih računovodskih storitev. Dobro preverite, ali imajo drugi uporabniki s tem servisom pozitivne izkušnje, kako računovodski servis komunicira s strankami, ali je dovolj odziven in spreten pri svojem delu. Pomembno je tudi, ali glede na pretekle izkušnje deluje v skladu z zakonodajo in zagotavlja strankam kvalitetne nasvete v zvezi z računovodskimi storitvami. Svojih zaupnih finančnih in poslovnih podatkov seveda ne morete zaupati kar vsakemu, zato je pomembno, da ste ob sodelovanju z izbranim računovodskim servisom sproščeni, kar je mogoče le, če o njem imate dovolj predhodnih informacij.

Velika prednost ob izbiri je zagotovo to, ali je računovodski servis član Zbornice računovodskih servisov, saj to pomeni, da je del večje organizacije, ki stoji za svojimi člani in zagotavlja kakovost opravljenih storitev. Bodite pozorni tudi na to, na kakšen način računovodski servis posluje s svojimi strankami, ali je odziven tudi v morebitnih nujnih primerih izven rednega delovnega časa in ali se lahko obrnete nanj tudi, kadar potrebujete kakšen nasvet oziroma priporočilo. Strokovna izobrazba, izkušnje, znanje, uspešnost, kakovost dela in stremenje k računovodskim storitvam, opravljenih skladno z zakonodajo – to so glavni kriteriji, ko se sprašujete, kakšen računovodski servis potrebuje vaše podjetje.

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

Katere informacije najdete na Racunovodja.com?

Na spletni strani Racunovodja.com  najdete obilo koristnih informacij o računovodskih storitvah, knjigovodstvu, zakonu o DDV in drugih pravilnikih ter zakonih, ponudnikih računovodskih in knjigovodskih storitev in še mnogo več. Dostopate lahko do registrov podjetij, raznih obrazcev za obračun davčnih oddtegljajev od dohodkov, ali za vpis pravne osebe v davčni register. Na voljo so vam podatki o strokovni programski opremi, ki jo računovodski servisi uporabljajo za izvajanje računovodskih storitev. Racunovodja.com pa ima na enem mestu zbrane tudi vse informacije o davkih, prispevkih, bonitetah, dohodnini, pokojninski reformi, socialnih transferjih, honorarjih, pogodbah, plačah, itd. Če ustanavljate podjetje, boste na omenjeni strani našli vse informacije o ustanovitvi podjetja, kvalitetnem podjetništvu, kot tudi poslovanjem s tujino. Prav tako so vam na voljo koristne povezave v zvezi z javnim sektorjem, negospodarstvom, nepremičninami, carino in statistiko. V kolikor ste računovodja, ki išče službo, preverite oglase za prosta delovna mesta, ki jih najdete na Racunovodja.com. Če pa ste ponudnik računovodskih storitev in iščete kader, lahko oddate oglas za zaposlitev. Omogočen vam je tudi dostop do številnih e-gradiv, izobraževanj in seminarjev.

Če spremljate Racunovodja.com, pa boste zagotovo na tekočem o vseh spremembah in novostih kar se tiče davkov, zakonodaje in računovodstva. Lahko se prijavite tudi na Racunovodja.com novicke in si s tem zagarantirate, da boste pravočasno obveščeni o vseh novostih. Prijava je brezplačna, lahko pa se kadarkoli odjavite, v kolikor ne bi želeli več prejemati obvestil. Ne spreglejte podatkov o vseh aktivnih izobraževanjih. Za tekoče leto vam na spletni strani pripravijo vse pomembne izračune (na primer obračun študentskega dela, izračun pogodbenih obresti, podjemne pogodbe, obračuni plače, itd.), dostopni pa so vam tudi izračuni preteklih let. Če potrebujete kakšen strokovni obrazec, ne zapravljajte preveč časa z iskanjem. Samo kliknite na spletno stran Racunovodja.si in pod zavihkom ‘Natisnite si obrazce’ dostopajte do vseh potrebnih datotek in dokumentov. Zavihek ‘povezave’ pa vam ponuja hiter dostop do vseh pomembnih spletnih strani, ki pridejo v poštev pri računovodskih storitvah.

Kdo mi lahko razloži zakon o DDV?

Zakon o DDV oziroma Zakon o davku na dodano vrednost skrbi za ureditev sistema in obvezno plačevanje davka na dodano vrednost v Republiki Sloveniji. Ker so v preteklih letih členi zakona že bili deležni nekaterih sprememb, je vsem težko slediti. Podjetja in samostojni podjetniki pa morajo dobro poznati vsebino zakona o DDV. Vedeti morajo, katere so na primer obdavčljive transakcije, kakšna je stopnja DDV, oprostitve DDV (te so različne, v kolikor gre za uvoz ali izvoz blaga), katere  transakcije niso predmet obdavčitve, kdo so davčni zavezanci, itd. Teh podatkov je ogromno in pomembno je, da jih znamo ustrezno interpretirati. Vsak usposobljen računovodja je dober poznavalec zakonodaje in vseh pravilnikov in vam bo znal tudi ustrezno svetovati oziroma razložiti zakon o DDV. Obilo podatkov o zakonu najdete tudi na spletni strani Pravno-informacijskega sistema Republike Slovenije, pa vendar se je za dodatno razlago zakona o DDV smiselno obrniti na priznan računovodski servis.

Kaj vse sodi pod računovodske storitve?

Računovodstvo je obširna storitev, ki ureja mnoge finančne, poslovne in pravne zadeve v vsakem podjetju, ne glede na vrsto njegovega poslovanja. Računovodja skrbi za obračun plač vseh zaposlenih, izračuna stroške uvoza ali izvoza raznih surovin in izdelkov, piše finančna in poslovna poročila ter evidence, ureja statistiko podjetja, bilance, ter sodeluje z banko pri knjiženju transakcijskega računa podjetja (beleži vsa plačila in izplačila). Med računovodske storitve sodi tudi urejanje glavne poslovne knjige in drugih knjigovodskih listin. Ni zaman reči, da je računovodja zelo pomemben sestavni člen vsake podjetniške zgodbe, saj so kvalitetne računovodske storitve eden od ključev do uspešnega vodenja podjetja. Večina računovodskih servisov svojim strankam ponudi vnaprej pripravljene ponudbe oziroma pakete, ki vključujejo vse računovodske storitve, ki jih servis izvaja. Sicer pa vsak računovodski servis sam izbira, katero programsko opremo bo uporabljal za računovodske storitve in katere elemente bodo te vključevale.

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodskih servisev

Kakšen je cenik računovodskih storitev (računovodstvo cenik  / računovodski servis cenik)?

Cene za računovodske storitve so med računovodskimi servisi zelo različne. Večina strank se poslužuje paketov, ki jih pripravijo računovodski servisi. Ti vključujejo dogovorjene storitve, ki jih vsako podjetje ob svojem poslovanju potrebuje (npr vodenje računov, priprava finančnih in poslovnih poročil, vodenje knjigovodskih listin, itd.), lahko pa se stranka odloči samo za eno od računovodskih storitev, na primer obračun plač. Povprečen cenik za računovodski servis znaša od 35 € – 360 €/mesec.

Cene so odvisne od tega za kakšne vrste podjetje gre – samostojni podjetniki običajno zakupijo manjše pakete računovodskih storitev, saj imajo tudi manj zaposlenih. Ti paketi običajno znašajo od 35 € – 90 €/mesec. Večja podjetja, organizacije, ustanove z veliko zaposlenimi in veliko količino podatkov pa za uspešno poslovanje potrebujejo večji paket računovodskih storitev. Ti okvirno znašajo od 90 € – 360 €/mesec ali celo več (tudi do 500 €/mesec). Če potrebujete samo izbrane računovodske storitve, ne kompletnega paketa, nekateri računovodski servisi omogočajo tudi ceno po dogovoru, odvisno od količine in vrste izbranih storitev. Preden se odločite za sodelovanje z računovodjo, se dobro pozanimajte o ceni, računovodski ponudbi, tarifi, storitvah, ki jih računovodski servis opravlja in si zagotovite kvalitetno opravljene storitve.

Kdo je knjigovodja?

Knjigovodja je oseba, ki poleg računovodje skrbi za upravljanje poslovno-finančnih podatkov podjetja in ureja knjigovodske listine. Njegovo delo poteka večinoma preko računalnika, kot tudi preko dokumentov v fizični obliki. V osnovi je delo knjigovodje podobno računovodskemu delu. Ena glavnih zadolžitev, ki jih ima knjigovodja je to, da knjiži poslovne dogodke, ki so vidni v knjigovodskih listinah in jih vpisuje v poslovno knjigo. Pri svojem delu je spreten in natančen. Dobro mora poznati davčno, kot tudi poslovno zakonodajo in se pri svojem delu ravnati skladno z obema. Knjigovodja veliko svojega dela opravi preko računalnika, ki vključuje vso potrebno programsko opremo. Vodi periodična poročila kot so na primer poslovne knjige ob zaključku poslovnega leta, kot tudi druge knjigovodske evidence (pogodbe, naročilnice, predračuni, obračuni, …).

Kaj je to stroškovno računovodstvo?

V osnovi ločimo tri tipe računovodstva. To so stroškovno, poslovodno in finančno računovodstvo. Pri stroškovnem gre za vodenje poslovanja znotraj podjetja. Gre za spremljanje stroškov nabave, dobave, osnovnih sredstev in materialov, stroške proizvodnje in izvoza ali uvoza, plače zaposlenih, itd. Kot že samo ime pove, gre torej za izračun vseh stroškov, ki jih podjetje ima v času poslovanja. Če stroškovno računovodstvo primerjamo s finančnim, je stvar v tem, da je finančno računovodstvo vezano na zunanje uporabnike. Spremlja se torej finančno stanje podjetja, koliko prihodkov in odhodkov podjetje ima, katera vplačila ali izplačila pridobi mesečno. Prav tako finančno računovodstvo upravlja z vsemi podjetniškimi sredstvi in obveznostmi, ki jih podjetje ima do njihovih virov.

In če pojasnimo še, kaj pomeni poslovodno računovodstvo – gre za upravljanje s tistmi informacijami v zvezi z računovodstvom, ki zadevajo sprejemanje poslovnih odločitev. Lahko bi rekli, da poslovodno računovodstvo vključuje tako finančno kot stroškovno računovodstvo, saj združuje informacije in podatke obeh. Pri poslovodnih računovodskih storitvah gre za splošen nadzor poslovanja podjetja, urejanje analitičnih baz in statističnih podatkov, ki so ključni za vodenje poslovne evidence.

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodskih servisev

Kakšno mora biti računovodstvo za društva?

V Sloveniji je aktivnih veliko društev. Kot v vsaki organizaciji, je tudi v društvih potrebno poskrbeti za določeno dokumentacijo, ki zajema beleženje finančnih podatkov, obračun društvenih prihodkov in stroškov, morebitnih izplačil zaslužkov za aktivne člane, skrb za društveni proračun, itd. Za vse to lahko poskrbi računovodja. Politika društev se ureja skladno z Zakonom o društvih, ki društvo označi kot samostojno in nepridobitno združenje, ki se ustanovi za namen uresničevanja skupnih interesov. Kot opredeljuje 26. Člen Zakona o društvih, mora društvo voditi poslovne knjige po sistemu dvostavnega knjigovodstva, ki je prirerejeno njegovim potrebam. V kolikor pa društvo izpolnjuje določene pogoje, se lahko posluži tudi enostavnega knjigovodstva. Skladno z zakonodajo je potrebno ob navedenih rokih oddati letna poročila, ki nakazujejo materialno in finančno poslovanje društva.

Kaj je to računovodska tarifa?

Vsako delo je obračunano glede na neko določeno tarifo in tako je tudi pri računovodskih storitvah. Računovodska tarifa je element, po katerem so obračunane oziroma ovrednotene računovodske storitve in je določena v evrih. Gre za osnovno tarifo, po kateri vam računovodja zaračuna stroške svojega dela. Računovodski servisi si pridržujejo pravico, da osnovno računovodsko tarifo za delo ob vikendih ali praznikih povišajo. Preden se odločite sodelovati z računovodskim servisom, se pozanimajte o njegovi računovodski tarifi.

Za kaj skrbi Zbornica računovodskih servisov?

Zbornica računovodskih servisov predstavlja skupnost več kot 500 družb in samostojnih podjetnikov in si prizadeva za kakovost, ugled in promocijo računovodskih storitev. Njena prioriteta je tudi zastopanje interesov njenih članov in zagotovitev prepoznavnosti številnih slovenskih računovodskih servisov. Na svoji spletni strani Zbornica računovodskih servisov si prizadevajo javnosti predstaviti kvaliteto izvajanja računovodskih storitev in približati priznane računovodske servise in njihove vizije. Samostojnim podjetnikom in podjetjem so na voljo z odgovori na številna vprašanja, pomagajo jim najti kvaliteten računovodski servis, svetujejo in nenehno obveščajo o novostih in spremembah na področju računovodstva.

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

Zbornica računovodskih servisov aktivno sodeluje pri številnih projektih, kot tudi pri oblikovanju področne zakonodaje in ureditvi dejavnosti v obliki Standarda izvajalcev računovodstva. Konstantno je na tekočem o vseh spremembah, ki se dogajajo v stroki in s svojim delovanjem tudi pripomore k razvoju poklicnega in strokovnega izobraževanja v zvezi z računovodskimi storitvami. Svojim članom pomaga pri njihovi rasti, promovira njihove dejavnosti in jim zagotavlja nenehno pridobivanje novega znanja. Kar je pri tem še pomembno vedeti je to, da Zbornica računovodskih servisov ima tudi Katalog računovodskih servisov, kjer so zbrani certificirani računovodski servisi v Sloveniji. Tako boste zagotovo zbrali pravega.

Kaj je to forum računovodja?

Forum računovodja je spletni portal, ki deluje pod okriljem spletne strani Racunovodja.com. Namenjen je vsem uporabnikom, ki imajo kakršna koli vprašanja o računovodskih storitvah, ki potrebujejo določene nasvete ali informacije, oziroma si želijo razširiti spekter znanj o računovodstvu. Za sodelovanje v forumu – komentiranje, pisanje prispevkov, se je potrebno registrirati z uporabniškim imenom in geslom. Potem lahko objavljate ali komentirate prispevke, pridobivate znanja ali delite svoje izkušnje z računovodskimi servisi.

Forum je zelo uporaben, saj dobite informacije iz prve roke. Drugi uporabniki vas lahko glede na lastne izkušnje opozorijo na kaj morate biti pozorni ob iskanju pravega računovodskega servisa, delijo z vami morebitne pomanjkljivosti računovodskih storitev, oziroma vam predlagajo pozitivne izkušnje v zvezi z računovodstvom. Bodite pozorni na to, da na forumu ni dovoljeno oglaševanje konkretnih izdelkov ali storitev, zato boste se za konkretne predloge računovodskih servisov dogovarjali z uporabniki v zasebnih sporočilih oziroma e-mailih. Na forumu Računovodja je aktivnih ogromno prispevkov. Če vas zanima karkoli v zvezi z računovodskimi storitvami, se čimprej registrirajte in dostopajte do želenih vsebin.

Kaj pravzaprav dela računovodja oz. vaše računovodstvo?

Na kratko, računovodstvo skrbi, da vaše poslovanje poteka v skladu z zakoni, pravilniki in standardi: Bilance, računovodska poročila, zaključni računi ter poslovna in finančna poročila.

Za gospodarske družbe in samostojne podjetnike je zakonsko obvezno le knjigovodstvo (vodenje poslovne knjige), ki jih morate enkrat letno zaključiti in letno poročilo posredovati na AJPES (davčni izkaz). Če mislite, da vam zaradi tega ni potrebno imeti celo leto najetega računovodskega servisa, se morda motite.

> Preberite tudi: Koliko stanejo računovodje?

Dober računovodja vam bo namreč tudi znal svetovati na področju davkov, stroškov, pravnih normativov, optimiziral davek od dohodkov pravnih oseb, davek na dodano vrednost, dohodnino in podobno. Poleg tega računovodja skrbi, da so vpisi pravočasni, časovno zaporedni, popolni in pravilni. Spremlja nabavo opreme in nepremičnin, TRR vplačila in izplačila, nabavo in prodajo blaga / storitev, posojila, depozite – pravzaprav vse poslovne dogodke. Na koncu vam pomaga zaposliti in odpustiti delavca oziroma izračunava osebne dohodke zaposlenim (plačilna lista) ter poskrbi za vnaprejšen izračun plače. Potem so tukaj še finančna poročila, analize in načrtovanje.

dobro računovodstvo cenik in povprečne cene
Dobro računovodstvo vam bo prihranilo veliko tegob in denarja.

Četudi želite delati le z najboljšimi, ni nujno da delate z najdražjimi in največjimi (kot so denimo Vizija, Unija, Data, Replika, Prima, itd.). Preverite seveda tudi forume. Če vas zanima za računovodstvo cenik, pošljite povpraševanje spodaj in povezali vas bomo s preverjenimi računovodskimi servisi v vaši okolici, prilagojenimi pa vaših zahtevah po ceni in kvaliteti!

 


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSTVO?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev


ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno