Računovodstvo: Cenik / Povprečne cene za računovodski servis

Dober računovodja ni najcenejši računovodja. In čeprav vam računovodstvo vsaki mesec za svoje storitve izstavi fakturo, morate na računovodski servis gledati kot na ponudnika storitve, ki vam bo denar prihranil. Poleg zakonskih obvez (knjigovodstvo in davčna poročila AJPESu), vam namreč računovodja tudi svetuje, preverja, usmerja in predvsem optimizira poslovanje vaše firme (davčna / stroškovna optimizacija).

računovodstvo cenik
Poceni računovodstvo vam na dolgi rok ne prihrani veliko denarja.

Koliko v povprečju stane računovodstvo v Sloveniji?

Cenik za računovodstvo ni enakpo vsej Sloveniji, vsekakor pa na ceno računovodskega servisa vpliva mnogo dejavnikov: npr. statusna oblika podjetja (samostojni podjetnik – s.p., družba z omejeno odgovornostjo – d.o.o., družba z neomejeno odgovornostjo – d.n.o., delniška družba – d.d, komanditna družba – k.d., društvo); če ste zavezanec za DDV; koliko faktur izdate in prejmete vsak mesec; koliko je zaposlenih / potnih nalogov; število maloprodajnih blagajniških mest, itd. Vse to vas bo računovodja vprašal, preden vam lahko postavi končno ceno. Na koncu je tudi pomembno ali iščete najcenejše računovodstvo, najboljše razmerje med ceno in kvaliteto ali preprosto najboljši računovodski servis?

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

Cenik / povprečne cene za računovodstvo / računovodski servis

Nizka cena za računovodstvoSrednja cena za računovodstvoVisoka cena za računovodstvo
35 EUR / mesec145 EUR / mesec365 EUR / mesec
Osnovno knjigovodstvo in letno poročilo, brez dodatnih storitev (MIKRO podjetje).Dobro računovodstvo z nekaj dodatnimi storitvami (SREDNJE podjetje).Nadpovprečno računovodstvo z veliko dodatnimi storitvami (VELIKO podjetje).

Cene veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za računovodstvo za vaše podjetje je zelo odvisna od števila zaposlenih, statusne oblike podjetja in dodatih storitev računovodskega servisa. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim računovodskim servisom (zeleni gumb). Povprečne cene za računovodstvo smo empirično izračunali na podlagi preko 1.430 ponudb strankam s strani preverjenih računovodskih servisov na Omisli.si/racunovodstvo.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSTVO

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

Najcenejše računovodstvo vas lahko opeče, ker:

  • davčni inšpektor bo slej kot prej potrkal tudi na vrata vašega podjetja in takrat lahko hitro izgubite ves »privarčevani« denar.
  • urejeno poslovanje pomeni jasno vizijo razvoja in iztočnico za planiranje ter napredek.
  • so ažurne informacije glede sprememb zakonodaje zelo pomembne (če ne veste, da zakon obstaja, ste vseeno krivi, če ga kršite).
  • sta davčno svetovanje oz. davčna optimizacija nekaj, kar vam bo na dolgi rok prihranilo OGROMNO denarja (zakaj bi plačevali preveč davkov, kot je potrebno?). Semkaj seveda sodi tudi optimizacija stroškov.

> Preberite tudi: RAČUNOVODSTVO ZA S.P.: CENE IN TOP 10 NAJBOLJŠIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV ZA POPOLDANSKI S.P. IN NORMIRANCE

Vsekakor obstajajo primeri, ko zares ne potrebujete vseh dodatnih računovodskih storitev in je tudi poceni računovodstvo lahko dobra izbira.

računovodstvo cenik podjetje
Računovodstvo skrbi za vaše finance in posredno za rast poslovanja!

Kaj pravzaprav dela računovodja oz. vaše računovodstvo?

Na kratko, računovodstvo skrbi, da vaše poslovanje poteka v skladu z zakoni, pravilniki in standardi: Bilance, računovodska poročila, zaključni računi ter poslovna in finančna poročila.

Za gospodarske družbe in samostojne podjetnike je zakonsko obvezno le knjigovodstvo (vodenje poslovne knjige), ki jih morate enkrat letno zaključiti in letno poročilo posredovati na AJPES (davčni izkaz). Če mislite, da vam zaradi tega ni potrebno imeti celo leto najetega računovodskega servisa, se morda motite.

> Preberite tudi: Koliko stane računovodja?

Dober računovodja vam bo namreč tudi znal svetovati na področju davkov, stroškov, pravnih normativov, optimiziral davek od dohodkov pravnih oseb, davek na dodano vrednost, dohodnino in podobno. Poleg tega računovodja skrbi, da so vpisi pravočasni, časovno zaporedni, popolni in pravilni. Spremlja nabavo opreme in nepremičnin, TRR vplačila in izplačila, nabavo in prodajo blaga / storitev, posojila, depozite – pravzaprav vse poslovne dogodke. Na koncu vam pomaga zaposliti in odpustiti delavca oziroma izračunava osebne dohodke zaposlenim (plačilna lista) ter poskrbi za vnaprejšen izračun plače. Potem so tukaj še finančna poročila, analize in načrtovanje.

dobro računovodstvo cenik in povprečne cene
Dobro računovodstvo vam bo prihranilo veliko tegob in denarja.

Četudi želite delati le z najboljšimi, ni nujno da delate z najdražjimi in največjimi (kot so denimo Vizija, Unija, Data, Replika, Prima, itd.). Pošljite povpraševanje spodaj in povezali vas bomo s preverjenimi računovodskimi servisi v vaši okolici, prilagojenimi pa vaših zahtevah po ceni in kvaliteti!


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSKI SERVIS?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

Vprašajte & Odgovorimo


Ker sodelujemo z ogromno preverjenimi ponudniki, ki opravljajo v tem članku opisane storitve, nas lahko vprašate karkoli. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čim prej!
Storitev je brezplačna. Z oddajo vprašanja se strinjate s pogoji na https://omisli.si/pogoji-uporabe/.
Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 3 Povprečje: 5]