Davčno svetovanje: Cenik, preverjeni davčni svetovalci in koliko stane davčna optimizacija?

ocena bralcev
5 od 6

Kot polnoletni državljani se slej kot prej soočimo s plačevanjem davkov. Davki so splošne dajatve, ki krijejo skupne izdatke javne uprave v državi in so zaračunani skladno z davčno zakonodajo. Ker pa se davčna zakonodaja in njeni pravilniki v posamezni državi nenehno spreminjajo, kot davkoplačevalci težko sledimo vsem tekočim spremembam.

Pametno je, da nasvet poiščemo pri ustrezno izobraženem davčnem svetovalcu, ki bo znal odgovoriti na vprašanja v zvezi z različnimi vrstami davkov in njihovim obračunavanjem. Omogočil nam bo zakonit pristop in rešitev problema ter pri svojem profesionalnem delu upošteval tudi naše želje, interese in zahteve. Davčno svetovanje – cenik in količina svetovanja sta odvisna od zahtevnosti svetovanja, potrebne za rešitev določenega problema, ali optimizacijo dosedanjega poslovanja.

DAVČNO SVETOVANJE: CENE

povprečne cene davčnega svetovanja ter ceniki

20-250 EUR/mesec

Pridobite ponudbe in cene preverjenih davčnih svetovalcev
Osnovno davčno svetovanjeSrednje zahtevno davčno svetovanjeZahtevno davčno svetovanjeNadstandardno davčno svetovanje
Cena / cenik za davčno svetovanjeod 20 EUR / mesec30-50 EUR / mesecod 90 EUR / mesecod 250 EUR /mesec
Kakšno davčno svetovanje pričakovati?Svetovanje glede DDV, davek na dediščino, dohodnina na darila, podjemne pogodbe, delovnima razmerja, davki in prispevki samostojnega podjetnika in avtorski honorarjiSvetovanje glede DDV, DDPO, bonitete, dohodnina samostojnega podjetnika, nepremičnine, delovna razmerja+ napoteni & čezmejni delavci ter vrednostni papirji, sodelovanje svetovalca v davčnih inšpekcijskih nadzorih (DIN)+ preoblikovanje s.p. v d.o.o, davčno svetovanje v zvezi z DDV pri mednarodnem poslovanju, transfernimi cenami in mednarodnim zaposlovanjem. Svetovanje tudi v tujem jeziku.
Davčno svetovanje za?Fizične osebeFizične & pravne osebe; za rezidente & nerezidente; manjša podjetjaFizične & pravne osebe & večja podjetjaFizične & pravne osebe & večja podjetja
davcni-svetovalec-pomoc-pri-resevanju-financih-problemov
Naloga davčnega svetovalca je, da vam v primeru finančnih težav na zakonit način pomaga poiskati najbolj optimalno davčno rešitev.

Najboljši davčni svetovalci v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za davčno svetovanje


celoten seznam davčnih svetovalcev  >

Če menite, da vam ljubi davčni svetovalec manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Kaj je to davčno svetovanje in davčna optimizacija?

Davčno svetovanje je ena od ključnih storitev računovodskega servisa, ki ga za uspešno delovanje potrebuje vsaka organizacija, podjetje ali fizična oseba. Pred začetkom poslovanja na Omisli.si/racunovodstvo preverite med najboljšimi ponudniki računovodskih storitev, da boste si zagotovili brezhibno poslovanje. Davčne storitve za podjetja zajemajo svetovanje o načrtovanjih kot so na primer poslovni načrti, nakupi, druge transakcije, možnost preventivnega davčnega pregleda poslovanja, zastopanje podjetja v davčnih postopkih ali spremstvo na finančnem uradu.

Prav tako je omogočena analiza poslovanja podjetja, kjer se ocenijo pretekla, tekoča in prihodnja poslovna tveganja. To pomeni, da davčni svetovalec na podlagi izkušenj pregleda poslovanje podjetja in izdela izčrpno poročilo. To vam omogoča direkten vpogled v delovanje podjetja, na podlagi česar lahko dodatno izboljšate svoje storitve in pravočasno odpravite morebitne napake. V okviru davčne optimizacije davčni svetovalec stranki pomaga pri raznih obračunih, svetuje v primeru mednarodnega poslovanja, pomaga pri pripravi elaboratov za transferne cene in davku na trošarine.

davcno-svetovanje-vrste-storitev
Primer davčnega svetovanja je pomoč pri reševanju tekočih davčnih dilem in posvetovanje o (poslovnih) načrtovanjih. Davčno svetovanje vključuje tudi pomoč v zvezi z DDV, davkom na finančne storitve, dohodnino in dobitki od iger na srečo.

Davčno svetovanje cenik: Povprečne cene za davčno optimizacijo

Nekaj pomembnih stvari, ki jih morate vedeti, ko se odločite najeti davčno svetovanje – cenik je odvisen od vrste dejavnosti, s katero se stranka (podjetje) ukvarja in posledično zahtevnosti svetovanja, števila zaposlenih, količine dokumentov ter individualnih potreb in zahtev stranke. Večina podjetij, ki se ukvarja s tovrstno storitvijo, stranki ponudi vnaprej oblikovane pakete, ki zajemajo različne storitve.

  • Osnovno davčno svetovanje je z vidika davčnega svetovanja najmanj zahtevno, koristi pa ga lahko vsaka fizična oseba. Vključuje svetovanje v zvezi z DDV, davkom na dediščine, dohodnino na darila, podjemnimi pogodbami in delovnimi razmerji, davki in prispevki samostojnega podjetnika in avtorskim honorarjem. Cena: od 20€/mesec.
  • Srednje zahtevno davčno svetovanje, primerno za fizične kot tudi pravne osebe, ter za rezidente ali nerezidente. V poštev pride tudi za manjša podjetja. Vključuje predvsem svetovanje glede DDV, DDPO, bonitet, dohodnine samostojnega podjetnika, nepremičnine, delovna razmerja. Cena: od 30 – 50€/mesec.
  • Zahtevno davčno svetovanje, ki ga lahko koristijo fizične, pravne osebe in večja podjetja. Poleg vsega kar vsebujeta zgornja paketa vključuje tudi napotene in čezmejne delavce ter vrednostne papirje. Zahtevno davčno svetovanje po navadi obsega tudi sodelovanje svetovalca v davčnih inšpekcijskih nadzorih (DIN). Cena: od 90€ dalje/mesec.
  • Nadstandardno davčno svetovanje poleg upoštevanega v zgornjih paketih vključuje preoblikovanje s.p. v d.o.o, davčno svetovanje v zvezi z DDV pri mednarodnem poslovanju, transfernimi cenami in mednarodnim zaposlovanjem.  Zelo zahtevno svetovanje običajno obsega tudi možnost svetovanja v tujem jeziku. V primeru morebitnih težav z davčnim organom se pri tovrstnem svetovanju upoštevajo tudi razni zahtevki, ki jih davčni svetovalec mora izvršiti – na primer zahtevek za odlog ali obročno plačilo davčnega dolga, ipd. Cena: od 250€ dalje/mesec.
davcno-svetovanje-cenik
Davčno svetovanje: cenik je prilagojen količini in zahtevnosti davčnega svetovanja. Pri tem se upošteva količina dokumentov, vrsta svetovanja in zahteve ter želje vsake posamezne stranke.

Mnogi ponudniki storitev omogočajo tudi preizkus poslovanja, pri čemer brezplačno zagotovijo stranki izvedbo storitev od enega do največ dveh mesecev. Za boljšo predstavo cenovnega razpona računovodskih storitev preverite na povezavi računovodstvo cenik, kjer so vam na voljo vse informacije o povprečni ceni računovodskih storitev.

Kaj pa davčno svetovanje za fizične osebe

Storitve davčnega svetovanja so poleg zasebnikov, podjetij, društev, javnih in zasebnih zavodov idr. organizacij namenjene tudi fizičnim osebam. Vsaka fizična oseba lahko v primeru načrtovanja večjih transakcij ali nakupov, ali drugih davčnih dilem poišče pomoč davčnega svetovalca. Ta bo stranki zagotovil zastopstvo ali spremstvo v davčnem postopku in komuniciral s finančnim uradom, ali pa pomagal pri ureditvi statusa rezidenstva.

Davčni svetovalec omogoči svetovanje v zvezi z dohodnino, davkom na dodano vrednost, dediščine in darila, dobitke od iger na srečo, ipd. Če ste se znašli v zagati in morate odplačati večjo vsoto kredita, vam bo davčni svetovalec pomagal in skupaj z vami poiskal ustrezno rešitev situacije.

davcni-svetovalec-pomoc
Če se kot fizična oseba znajdete v finančni zagati, za pomoč prosite davčnega svetovalca. Ta bo na podlagi izkušenj in izdelanega poročila o vašem poslovanju sestavil strategijo in vam pomagal rešiti finančne težave.

V primeru, da imate stalno prebivališče registrirano v Sloveniji in ste lastnik podjetja v tujini, gre za mednarodno obdavčitev. Ta zahteva večji nabor znanja o davčnih strategijah, saj je potrebno dobro poznati slovensko in tujo davčno zakonodajo. V tem primeru je dobro, da najamete svetovalca, ki bo ustrezno izobražen za tovrstne storitve in vam bo zagotovil ustrezno pomoč. Davčni svetovalec vam bo pomagal pri davčni obravnavi dohodkov, katerih vir je v tujini. V vsakem primeru vam bo pomagal, da sprejmete zakonito in davčno najugodnejšo rešitev.

Davčni nasveti: 5 davčnih nasvetov za 2020

  1. Davčnega svetovalca vključite v svoj poslovni načrt čim prej, predvsem pa pred postopkom DIN (davčno inšpekcijskim nadzorom). Svetovalec bo prevzel mesto vašega zastopnika v primeru izvršbe postopka in bo komuniciral z davčnim organom. Prav tako vam bo dal ustrezne napotke, kako se v prihodnje izogniti morebitnim težavam na tem področju.
  2. Če ste športnik, je priporočljivo, da pravočasno najamete izkušenega davčnega svetovalca. S tem se izognete negativnim davčnim posledicam ob izplačilu večjih vsot za vaše dohodke in športne dosežke. Z davčnimi strategijami podkovan svetovalec vam bo uspešno svetoval kaj storiti v tovrstnih primerih in katere opcije so za vas najbolj optimalne.
  3. V primeru, da se odpravljate na delo v tujino za stalno ali za dlje časa, si pravočasno uredite davčno rezidentski status. S tem preprečite dvojno obdavčitev (plačevanje davkov v Sloveniji in v tuji državi). Davčni svetovalec vam bo tudi pomagal pri vložitvi davčne napovedi v Sloveniji.
  4. Zagotovite si pravilnost in brezskrbnost poslovanja vašega podjetja ali vaših osebnih davčnih obveznosti. Najboljši računovodja naj vam naredi preventivni davčni pregled, kjer bo preveril poslovanje in izpolnjevanje vaših davčnih obveznosti na celovit način. Gre za enak postopek, kot v primeru obiska davčnega inšpektorja. Svetovalec vas bo opozoril na pomanjkljivosti in vam pomagal najti ustrezno rešitev.
  5. V primeru mednarodnih transferjev si zagotovite davčnega svetovalca, ki že ima nekaj izkušenj z mednarodnim poslovanjem. Kot vaš svetovalec namreč mora obvladati področje transfernih cen in mednarodne obdavčitve. Poleg slovenske zakonodaje mu mora biti dobro poznana tudi zakonodaja drugih tujih držav. Prav tako mora biti seznanjen z vsemi sprotnimi spremembami slovenske in tuje zakonodaje ter pravilnikov.
nasveti-davcnega-svetovalca
Za brezskrbno poslovanje upoštevajte nasvete davčnega svetovalca in bodite korak pred finančnimi težavami.

DAVČNI SVETOVALCI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Kdaj so davčni svetovalci za optimizacijo davkov v Sloveniji najbolj iskani?

Analiza podatkov na Omisli.si in Google iskanj kaže, da Slovenci največkrat iščemo računovodski servis za davčno svetovanje/davčno optimizacijo v začetku leta. Da je računovodski servis najpogosteje iskan ravno v mesecu januarju, ni presenetljivo, saj večina podjetij sestavlja poslovne načrte ravno v začetku leta. Takrat se sestavi letni načrt, izvede se morebitna menjava kadra ali novo zaposlovanje. Morajo pa se predvideti tudi različne transakcije in projekti, ki se bodo v prihodnjem letu izvršili.

kdaj-je-davcno-svetovanje-najpogosteje-iskano-v-sloveniji
Slovenci najpogosteje iščemo računovodski servis v mesecu januarju.

Najmanj pa je računovodski servis v Sloveniji iskan na sredini leta, v mesecu juliju. To ni ravno presenetljivo, saj se v sredini leta manj verjetno odločimo za zamenjavo računovodskega servisa, ali najem novega. Namreč v sredini leta so po navadi tovrstne stvari ustaljene in že potekajo po v začetku leta zastavljenih načrtih. Najem računovodskega servisa v sredini leta koristijo predvsem fizične osebe, ki se soočijo z morebitnimi nenačrtovanimi davčnimi težavami ali večjimi transakcijami, dobitki, nakazili, ipd.


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSKI SERVIS ZA DAVČNO SVETOVANJE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV ZA DAVČNI NASVET (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih davčnih svetovalcev
ocena bralcev
5 od 6

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja