Pasji hotel in pasji vrtec: Cenik / povprečne cene in preverjeni pasji hoteli

ocena bralcev
4.8 od 4

Ko se odpravljamo na dopust oziroma bomo zdoma dlje časa, moramo ustrezno poskrbeti za naše hišne ljubljenčke. Predstavljajte si, da jih oddate v strokovno oskrbo, kjer bo poskrbljeno za aktivno preživet čas z dovolj gibanja, hrano, vodo in varnost. Vse to je mogoče, če vašega kosmatinca oddate v pasji hotel ali pasji vrtec. Tako vas ne bo skrbelo, da bi kuža v času vaše odsotnosti bil lačen, žejen ali osamljen. Za vas smo analizirali cene preverjenih pasjih hotelov in vrtcev v Sloveniji. Preverite, kakšna je razlika med vrtcem in hotelom, ter katere storitve vključujeta oba. Ponudniki so predvsem v času šolskih počitnic lahko zelo zasedeni, zato pravočasno rezervirajte svojega na Omisli.si/pasji-hotel. V zadnjem delu članka pa preverite kaj morate vedeti, preden oddate kužka v varstvo priznanemu ponudniku.

PASJI HOTEL / VRTEC: CENE

povprečne cene za pasji hotel / pasji vrtec

10-20 EUR/dan

Tip storitveCena
Pasji hotelod 15 €/dan dalje
Pasji vrtec215 €/h oz. 10-20 €/dan

Kontaktirajte preverjene pasje hotele (ponudbe / cene)
pasji-vrtec-pasji-hotel-cenik-storitve
Preverite cene storitev za pasji hotel ali pasji vrtec. Zagotovite si strokovno oskrbo vašega ljubljenčka v času vaše odsotnosti.

Povprečne cene za Pasji hotel (cenik) oz. pasji vrtec v Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Celje, …)

Ločimo dve vrsti varstva naših hišnih ljubljenčkov. Pasji vrtec pomeni, da ima kuža zagotovoljeno dnevno varstvo (lahko le nekaj ur, ali pa cel dan do večera). V pasjem hotelu pa kuža tudi prenoči oziroma gre za neprekinjeno bivanje.

Preverite tudi: Pasja šola: Cene, pogosta vprašanja in preverjene pasje šole

Pasji hotel

V pasjem hotelu bo poskrbljeno za varstvo, gibanje, ustrezno nego, sprehod in prenočišče vašega ljubljenčka. Osebje bo ob predhodnem pogovoru z lastnikom upoštevalo vse posebnosti in opozorila v zvezi s posameznim kužkom. Cena namestitve psa v pasjem hotelu je od 15 €/dan dalje. V ceno je všteto dnevno varstvo vključno s prenočitvijo, dodatne storitve kot je na primer dodatna nega zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov pa se zaračunajo naknadno.

pasji-hotel-zadovoljen-kuza
Če vašega psa zaupate v oskrbo priznanemu pasjemu hotelu, bo gotovo zadovoljen.

Preberite tudi: ČISTILNI SERVIS: CENIK PONUDNIKOV ZA ČIŠČENJE STANOVANJA ALI HIŠE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, …)

Pasji vrtec

Razlika od pasjega hotela je v tem, da pasji vrtec načeloma ne vključuje prenočitve, ampak gre za dnevno varstvo. Cene so zelo različne. Nekateri ponudniki obračunajo varstvo psa na uro, pri čemer je postavka približno 2 € – 15 €/h. Drugi pa imajo osnovno postavko za celoten dan varstva psa, pri čemer so stroški od 10 € – 20 €/dan. Nekateri pasji vrtci pa omogočajo tudi prenočitev kužka. Okvirni stroški za varstvo s prenočitvijo so od 20 €/dan dalje. Cene so lahko višje v času šolskih počitnic in praznikov.

pasji-vrtec-igra-gibanje
Osebje v pasjem vrtcu bo vašemu kosmatincu ponudilo različne igrače, ki mu bodo krajšale čas med vašo odsotnostjo.

Tip storitve

Cena

Pasji hotel

od 15 €/dan dalje

Pasji vrtec

2 € – 15 €/h oziroma od 10 € – 20 €/dan

Kateremu pasjemu hotelu / pasjemu vrtcu lahko zaupate psa?

Ko se odločate za izbiro pravega pasjega hotela ali vrtca, verjetno iščete priznanega ponudnika, kjer se bo vaš kosmatinec počutil kar se da udobno in bo preživel kvaliteten čas. Mi vam pri izbiri lahko pomagamo. Preverite seznam najboljših ponudnikov na Omisli.si/pasji-hotel. Med drugimi boste našli: Pasji Vrtec Ljubljana, Pasji hotel Smrčkov gaj, Pasja Hiša, Pasji dom, Kosmata Sreča, Pasji hotel 5ka, Hotel za male živali Nera, Pasja palača Klara Sotenšek, Pikaboo, Najboljši Prijatelj, Pasji hotel Kanina, Smrček, Canis hotel za hišne ljubljenčke, Pasji hotel Pr’Lumpiju, …

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

… Pasja Postaja – Varstvo psov, PoPasje, Oskrba in sprehajanje psov Marjan Bešter, Hotel in penzion za pse Kekec, Daša in prijatelji, Pesjanček, Pasji Dvorec, Dog Holiday, Pasji hotel Zoo-oaza, Varstvo psov Repek, Pasji hotel Goldy, Pasja hiša Bellevue, Gaja hotel za živali, Pasji hotel Perun, Varstvo psov Lisa, Hotel Miša, Pasji hotel Mega Lump, Hotel za pse in zavetišče za hišne živali Oskar Vitovlje, Fitlux, Varstvo in nega hišnih ljubljenčkov Pri Ani in mnoge druge ponudnike za varstvo in nego vaših ljubljenčkov. Prihranite čas z iskanjem pravega in izbirajte med najboljšimi. Ponudniki, ki vas še ni na seznamu pa se brezplačno vpišite TUKAJ.

Pasji hotel / vrtec: Pogosta vprašanja in odgovori okoli pasjih hotelov

Za vas smo pripravili nekaj napotkov in predlogov v zvezi s pasjim hotelom ali vrtcem. Dobro je imeti čim več informacij že vnaprej.

Koliko stane pasji hotel (cenik)?

Okvirna cena za bivanje psov v pasjem hotelu znaša od 15 €/dan dalje. Stroški so lahko večji v kolikor gre za psičko, ki se v času bivanja začne goniti, ali če gre za kužka, ki v času oskrbe potrebuje posebno dodatno nego (zaradi bolezni, itd).

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Koliko stane pasji vrtec (cenik)?

Cenik za pasji  vrtec je zelo različen. Psa lahko v vrtec oddate le za nekaj ur dnevno, pri čemer boste odšteli od 2 € – 15 €/h. Za celodnevno varstvo pasji vrtci okvirno računajo od 10 € – 20 €/dan. Nekateri pa omogočajo celo prenočišče kužka, po predhodnem dogovoru.

Preberite tudi: GRADNJA HIŠE: KOLIKO STANE HIŠA (CENA GRADNJE HIŠE)

Kaj vse nudijo pasji hoteli / vrtci (storitve)?

Pasji hotel ali vrtec lastnika kužka običajno na začetku povabi na uvodno srečanje oziroma spoznavni obisk. Ta je pri večini ponudnikov brezplačen. V pasjem hotelu  kuža običajno neprekinjeno biva več dni, vključno s prenočiščem. Pasji vrtec pa običajno zajema le nekaj urno ali celodnevno varstvo kužka. Nekateri vrtci pa omogočajo tudi prenočišče kužka. Osnovna ponudba pasjih vrtcev in hotelov zajema dnevno varstvo, aktivno preživet čas – sprehodi, gibanje na zunanjih površinah ali pozimi v ogrevanih zaprtih prostorih, svežo vodo in hrano. Nekateri ponudniki pa zagotovijo tudi nego (striženje, kopanje, razčesavanje dlake). Ob predhodnem dogovoru pa je lahko v ponudbo všteta tudi posebna nega (v kolikor je kuža bolan ali potrebuje dodatno nego zaradi poškodbe).

aktivno-gibanje-na-svezem-zraku-igra
V pasjem hotelu ali vrtcu imajo psi na voljo dovolj zunanjih površin za aktivno gibanje in igro.

Preberite tudi: CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?

Kdo in kdaj se večinoma odloči za pasji hotel oz. pasji vrtec?

Za pasji vrtec se večinoma odločijo ljudje, ki živijo v večjih mestih. Zaradi napornega delavnika in službe, bi kuža večino časa preživel sam v stanovanju in verjetno bi mu po glavi rojile kakšne neumnosti. Prav tako smo bolj brez skrbi, če vemo, da je za kužka v času naše odsotnosti ustrezno poskrbljeno. Zato je najbolj odgovorno od lastnika lahko to, da v času odsotnosti zagotovi psu ustrezno oskrbo. V pasjem vrtcu bo kuža imel omogočeno gibanje na svežem zraku, svežo vodo in hrano. Prav tako največ lastnikov odda svoje pse v pasji vrtec ali pasji hotel, kadar gredo na potovanje v tujino ali na daljše počitnice, kamor kužka ne morejo vzeti s sabo.

kuza-dnevno-varstvo-pasji-vrtec-hotel-cenik
Za dopust ali službeno potovanje brez skrbi, naj vaš kuža preživi vašo odsotnost v varovanem okolju, kjer bo poskrbljeno za njegove osnovne potrebe, prav tako pa mu v družbi drugih kosmatincev ne bo dolgčas.

Preberite tudi: NADSTREŠEK CENIK: POVPREČNE CENE NADSTREŠKOV (ZA AVTO, TERASO, BALKON, …)

Je moj pes primeren za pasji hotel / vrtec?

Za vstop v pasji hotel ali pasji vrtec je ključno, da je kuža zdrav (oziroma v kolikor ni, moramo osebje opozoriti že na začetku, da lahko psu zagotovijo ustrezen mir in ga ločijo od drugih živahnih kužkov). Pomembno je tudi, če je pes socializiran, oziroma velika prednost je, če je navajen tujih ljudi in drugih psov. Če je vaš pes bolj agresivne narave, morate o tem obvestiti osebje vrtca / hotela.

Preberite tudi: TENDE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI MARKIZ

Kaj lahko vpliva na ceno pasjega vrtca ali hotela?

  • Cena je lahko višja glede na časovni termin, v katerem potrebujemo varstvo. V času šolskih počitnic so stroški bivanja lahko višji.
  • Prav tako lahko na ceno vpliva dejstvo, ali je vaš pasji samček kastriran oziroma psička sterilizirana ali ne. Ponudnik vam lahko zaračuna dodatek na goneče psičke od 2 € na dan dalje, ali celo dvojno ceno bivanja, če se psička v času bivanja začne goniti.
  • Veliko ponudnikov vam omogoča nižjo ceno za vsakega naslednjega kužka (istega lastnika). Če torej imate dva psa, bo drugi v hotelu ali vrtcu bival po nižji ceni.
  • Če hrane za kužka ne priložite, ga nahrani vrtec ali hotel in vam to zaračuna, običajno od 2 €/dan. Smiselno je, da psu date količino hrane za dnevni obrok (vrtec), ali za več dni (hotel), ki je je navajen. Tako se izognete morebitnim zapletom, v kolikor bi kuža bil alergičen na hrano, ki bi mu jo ponudili v vrtcu / hotelu.
pasji-vrtec-pasji-hotel-priboljski
Vaš kuža v pasjem vrtcu ali hotelu ne bo prikrajšan za dozo razvajanja in priboljškov.
  • Prevoz živali (od doma ali na dogovorjeno lokacijo) – 0,2 €/km.
  • Če pes potrebuje posebno nego (zaradi bolezni ali poškodbe, prirojene okvare itd) je potrebno ustrezno doplačilo, ki se obračuna glede na cenik ponudnika.
  • Popust na neprekinjeno bivanje od 20 dni in več skupaj (smiselno koristiti v času daljšega dopusta ali odsotnosti lastnika).

Kaj moram vedeti, preden oddam kužka v vrtec ali hotel?

Zelo pomembno je, da vzgojiteljem in zaposlenim v vrtcu ali hotelu povemo čim več o našem kužku. Na primer česa ne mara (božanja pod vratom), kakšno hrano ima rad (v večini primerov, kadar oddamo kužka v vrtec, lastnik priloži hrano za njegove obroke, saj so nekateri kužki občutljivi na druge vrste hrane), ali je pes socializiran in kako se obnaša ob stiku z drugimi psi (kar je v vrtcu ali hotelu načeloma neizogibno). Če pes ni kastriran oziroma psička sterilizirana,  potem moramo osebje o tem obvestiti. Na forumu pa preberite tudi, kaj o pasjih hotelih in vrtcih pišejo drugi uporabniki.

Kdaj so pasji hoteli in pasji vrtci najbolj iskani v Sloveniji?

pasji-hoteli-vrtci-povprasevanje-v-Sloveniji
Največje povpraševanje za pasji hotel in pasji vrtec je v poletnih mesecih.

Največje povpraševanje o pasjih vrtcih in hotelih je zagotovo poleti, v času šolskih počitnic. To potrdijo tudi podatki na Omisli.si in analiza Google iskanj, predstavljena na zgornjem grafu. V juniju, juliju in avgustu se največ ljudi odpravi na počitnice in razumljivo je, da takrat potrebujejo varstvo in oskrbo svojih kosmatih prijateljev.

Kontaktirajte preverjene pasje hotele (ponudbe / cene)

ocena bralcev
4.8 od 4