Pasja šola: Cene, pogosta vprašanja in preverjene pasje šole

ocena bralcev
4.8 od 4

V vaše življenje je vstopila majhna kepa dlake, ki je po eni strani neizmerno ljubka, po drugi strani pa vas nenehno grizljanje, cviljenje in norenje spravljajo ob pamet. Ali pa ste morda lastnik odraslega kužka, s katerim bi radi poglobili odnos in ponosno stopali novim izzivom naproti? Čas je za pasjo šolo. Seveda pa odločitev, katero šolo izbrati, ni najlažja – a izjemno pomembna. Da po nepotrebnem ne izgubljate časa in denarja, predvsem pa, da se izognete kasnejšemu razočaranju, vam priporočamo, da se obrnete na Omisli.si/pasjo-solo, ki preveri in rangira vse ponudnike, da bi vi lahko izbrali najboljšo pasjo šolo za vašega psa. V spodnjem članku preberite vse o tem, katera pasja šola je najbolj primerna za vas, koliko stane in ostalih najpogostejših vprašanjih…

PASJA ŠOLA: CENE

povprečna cena za pasjo šolo

90-500 EUR

Pasja šolaPovprečne cene / cenik
Tečaj poslušnosti140-250 €
Prevzgoja psov500-1000 €
Agility90-200 €
Rally obedience100-200 €
Specialno šolanje4000-9000 €

Pošlji povpraševanje pasjim šolam
woman in blue denim jeans and white shirt with brown short coated dog on road during
Pasjo šolo si lahko omislite že od 140 EUR…

Pasja šola: Povprečne cene za pasjo šolo v Sloveniji

Cene za pasjo šolo segajo vse od 140 pa do nekaj 1000 €, odvisno od tega, za kakšen program se odločite, koliko ur dela zajema, kako zahteven je in kje poteka.

Preverite tudi: Pasji hotel in pasji vrtec: Cenik / povprečne cene in preverjeni pasji hoteli

Tečaj poslušnosti (poleg, sedi, prostor, odpoklic, …) 

Začetni tečaj poslušnosti je skoraj zagotovo tisto, kar morate privoščiti svojemu psu. Sploh, če s šolanjem psa še nimate veliko izkušenj. Osnovni ukazi, kot so “sedi”, “prostor”, “poleg” in seveda odpoklic psa so temelji vzgojenega in poslušnega psa. Osnovni tečaj vas bo stal od 140 do 250 €, ponuja ga vsaka pasja šola. Cena je v glavnem odvisna od pasje šole, kvalitete učenja in seveda števila ur. Ponavadi tečaji zajemajo 10-20 ur vaj. Četudi se vam zdi cena tečaja na prvi pogled visoka, nikar ne skoparite. Čeprav pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj, je lahko bivanje z razvajenim, neubogljivim in dominantnim psom prava nočna mora.

pasja-šola-tečaj
Če nimate izkušenj z vzgojo, je priporočljivo, da mladička vpišete vsaj v začetni tečaj poslušnosti – ponuja ga vsaka pasja šola.

Prevzgoja težavnih psov (odprava agresivnosti, nezaželenega lajanja, …)

Cena programa prevzgoje težavnih psov se giblje med 500 in 1000 €. Ponavadi gre za večdnevni program, pri katerem se psa pusti s strokovnjakom za prevzgojo. Ker zgolj delo s strokovnjakom ni dovolj, da se bo agresiven pes v nekaj dneh ali tednih popolnoma spremenil, program ponavadi zajema tudi individualne ure dela z lastnikom, svetovanja in obnovitvene skupinske treninge skozi vse leto.

pasja-šola-prevzgoja
Pri prevzgoji težavnih psov sta pomembni vztrajnost in angažiranost lastnika ter strokovnjakov.

Agility (tek s psom mimo ovir) 

Če vi in vaš štirinožni prijatelj obožujeta gibanje, naravo in aktivnost, je agility idealna dejavnost, ki vaju bo zbližala in sprostila. Ne samo, da boste poglobili odnos s psom, tudi za svojo dnevno dozo gibanja boste poskrbeli – in to na izredno zabaven način. Prednost agilityja je predvsem v tem, da lahko v tej disciplčini sodelujejo vsi psi, tako rodovniški kot tudi nerodovniški. Tečaj vas bo stal od 90 do 200 €, ponavadi zajema 20 ur. V osnovni tečaj agilityja se lahko vključite že s psom, ki je star nekaj mesecev, vendar je pomembno, da obvlada osnovne ukaze. Delo namreč poteka brez povodca, zato mora biti kuža že poslušen.

preverite tudi: Cena glasbene šole za otroke in odrasle in seznam glasbenih šol

pasja-šola-agility
Agility je lahko odlična oblika sprostitve, zabave in druženja z vašim štirinožnim prijateljem.

Rally obedience (kinološka disciplina) 

Rally obedience je kinološka športna disciplina, kjer vodnik skupaj s psom na progi opravlja različne, vnaprej določene naloge. Če želite nadgraditi in poglobiti odnos s svojim psom, je to enkratna priložnost. Izboljšali boste pozornost, motoriko in gibljivost psa, vodljivost na povodcu in brez povodca ter ubogljivost ob motečih faktorjih. Za takšen tečaj je priporočljivo, da vaš pes že pozna osnovne veščine in ukaze. Tečaj stane od 100 do 200 €, ponavadi zajema 10 srečanj.

agility tečaj za psa
Edinstvena priložnost, da v odnosu s psom naredite korak naprej.

 

Specialno šolanje (pes vodič slepih, lavinski pes, lovski pes, …)

V Sloveniji kandidatov za psa vodnika ni veliko, saj je ponavadi tudi njihova cena zelo visoka. Da se izšola psa vodnika ali psa pomočnika, traja ponavadi minimalno dve leti. Tega ne počne kar vsaka pasja šola, za to so usposobljeni posebni strokovnjaki. Cena takšnega šolanja se lahko giblje tudi med 4000 in 9000 €. Stroški namreč vključujejo nakup in šolanje psa, osnovno opremo za psa, prehrano, uvajanje invalida za delo s psom, veterinarska in zdravstvena potrdila za psa.

specialno šolanje psa vodnika
Stroški za specialno šolanje psa vodnika so zelo visoki.

Kateri pasji šoli zaupati psa?

Katera pasja šola je zaupanja vredna? Odločitev zagotovo ni najlažja. Navsezadnje bo vplivala na kvaliteto vašega življenja in življenja vašega psa naslednjih 10-15 let. V Sloveniji obstaja veliko različnih šol, nekatere med njimi so Alfakan, Kinološko društvo Ljubljana, Pasja šola ZA PSA, Športno kinološko društvo Fajn pes, Pasji center, oskrba in šolanje psov, Saša Mulej s.p., Pasja šola Piflar K-9, Bajka šola za pse, ŠAVS-pasja šola, Lepo vzgojen pes, Mr. Park, Pasja šola Elison, Šola Švrk, Pasji Vrtec Ljubljana, Pasji salon Zverinica, Pasja šola VIP, …


PASJE ŠOLE / PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 🐕
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


…Pasja šola Mi2, PES in pol, Pasji Šolar, Puppyland Celje, Kinološko društvo Šmarna Gora-Tacen, Društvo za reševalne pse Burja, Pasji.net, Pasja šola Pridne Tačke, Priden pes pasja šola, Smrček, Marko Štritof s.p., Pasji dnevi, Naraven pes – vzgoja in prevzgoja psov, Kinološko društvo reševalnih psov Celje, Pasji salon Toutou, Pasja šola SAR-SI, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Pasji salon Nioba.

Da prihranite čas in se izognete stran vrženemu denarju, vam priporočamo, da se obrnete na Omisli.si/pasja-sola. Tukaj so zbrani vsi preverjeni ponudniki, ki vam bodo prihranili morebitno kasnejše razočaranje in poskrbeli za to, da bo bivanje z vašim štirinožnim prijateljem čudovito in nepozabno.

Preberite tudi: GRADNJA HIŠE: KOLIKO STANE HIŠA (CENA GRADNJE HIŠE)


Najboljše pasje šole v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih pasjih šol

Če menite, da vam ljuba pasja šola manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Pasja šola: Pogosta vprašanja in odgovori okoli pasje šole

Koliko stane pasja šola (cenik)?

Ceno za pasjo šolo je zelo težko ozko opredeliti, saj je veliko odvisno od tega, v kakšen program se želite vpisati. Za tečaje lahko odštejete od 140 pa vse do več 1000 evrov. Začetni tečaji poslušnosti so ponavadi cenejši, medtem ko je prevzgoja ali specialno šolanje psov veliko dražje. Tudi, če  opravite začetni tečaj in želite kasneje s psom šolanje tudi nadaljevati, vas bo to zagotovo stalo veliko več. Kljub temu pa si zapomnite, da je izbira kvalitetne pasje šole lahko več kot odlična investicija – življenje z vzgojenim psom je namreč neprecenljivo.

Kaj vse nudi pasja šola (storitve)?

Pasja šola ponavadi nudi več tečajev z različnimi vsebinami in stopnjami zahtevnosti, individualna svetovanja ter v nekaterih primerih tudi priročnike, pasjo opremo in hrano. Ljudje se ponavadi odločajo za skupinske tečaje, saj tako poskrbijo tudi za primarno socializacijo psa in soočanje z motečimi dejavniki. Individualni tečaji so ponavadi nekoliko dražji, njihova prednost pa se skriva v tem, da se lahko inštruktor bolj natančno posveti izključno vam in vašemu ljubljenčku. V zadnjih mesecih je zaradi trenutnih razmer zelo popularna tudi oblika spletnih tečajev, ki poteka kar od doma. Praviloma je cenejša, vendar tudi bolj tvegana, saj je veliko odvisno od vaše vztrajnosti in discipliniranosti. Zagotoviti si morate, da se boste s psom ukvarjali, saj brez domače vaje spletna predavanja ne morejo učinkovati.

 

Kdo in kdaj se večinoma odloči za pasjo šolo?

Tečaj v pasji šoli se priporoča predvsem lastnikom, ki z vzgojo psa še nimajo izkušenj. To pa ne pomeni, da se zanj ne odločajo tudi ljudje, ki so že imeli psa. Večina se odloči za pasjo šolo, ko je pes še mladiček. Vzgoja psa je vse prej kot enostavna, zato so vam lahko dobri inštruktorji v pasji šoli na začetku v veliko pomoč. Kdaj je torej najbolj optimalno, da svojega ljubljenčka vpišete v šolo? Čimprej! Vseeno pa bodite pozorni na to, da je vaš kuža opravil vsaj drugo cepljenje proti kužnim boleznim, da zagotovite varnost in zdravje pri delu v skupini.

Ali je potrebno mladička vzgajati že pred začetkom pasje šole?

Seveda. Ker lahko mladička dobite že pri osmih tednih, bo zelo verjetno do prve ure v pasji šoli že nekaj časa bival z vami. Naj se vzgoja ne začne v šoli, ampak že doma. Razčistite, kaj so tiste stvari, ki jih psu dovolite in katerih mu ne. Navajajte ga na sobno čistočo, prakticirajte odpoklic, učite ga zabavnih trikov. Ko vaš kuža naredi pravo stvar, ga ne pozabite pohvaliti in nagraditi. Če boste že na začetku gradili dober odnos, vam bo kasneje pri vzgoji lažje. Če niste prepričani, kako se lotiti vzgoje, se posvetujte s strokovnjakom, seveda pa obstaja tudi veliko literature na to temo. Pasja šola bo tako kasneje mala malica.

Je moj pes primeren za pasjo šolo?

Vsak pes je primeren za pasjo šolo. Pomembno je le to, da izberete tečaj, ki bo vašemu kužku najbolj ustrezal glede na njegove lastnosti, predznanje in starost. Če niste prepričani, v katero stopnjo bi se vpisali, je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom. Več mnenj pa lahko preberete na forumu.

Je pasja šola nujna za vse pse?

Ni nujna, je pa vsekakor priporočljiva. Če se vam zdi, da imate dovolj znanja in izkušenj, da lahko mladička socializirate in vzgojite sami, vam v pasjo šolo seveda ni treba. Vendar imejte v mislih, da je vsak pes drugačen in če vam je morda s prejšnjim šlo vse kot po maslu, je lahko drug popolnoma drugačen. Ne gre se torej toliko za psa kot pa za znanje, način komunikacije in razumevanje lastnika – psi se na vse to ponavadi odzivajo intuitivno.

Ali lahko v pasjo šolo vpišem tudi starejšega psa?

Nikoli ni prepozno. Res je, da je v začetnih tečajih največ mladičkov, kar pa ne pomeni, da ne more sodelovati tudi starejši pes. Poskrbeti morate le, da bodo predznanje in vedenjske navade vašega kužka zadostovale izbranemu tečaju. Da se prepričate, katera stopnja učnega procesa bi bila najbolj primerna za vaju, vam priporočamo, da se obrnete na strokovnjaka.

Kakšne pripomočke potrebujem za pasjo šolo?

Nepogrešljivi so zagotovo priboljški, s katerimi boste svojega ljubljenčka motivirali za delo. Če imate mladička, je s seboj priporočljivo vzeti tudi igračke, ki jih ima rad. Ne pozabite na povodec, oprsnico ali ovratnico, vrečke za pasje iztrebke in posodico za vodo. Če želite, da se pasji šolar navadi na klikanje, ne pozabite klikerja.

Kako izbrati pravo pasjo šolo?

Najprej se pozanimajte o pasjih šolah v vaši okolici. Bližina šole je pomembna, vendar morate gledati tudi na to, da je kvalitetna. Pri inštruktorjih se pozanimajte o tečajih in če niste prepričani, si kakšno učno uro tudi oglejte. Da po nepotrebnem ne izgubljate časa, pa se lahko obrnete na Omisli.si/pasja-sola, kjer vam bo izbran ponudnik zagotovo znal povedati točno to, kar vas zanima.

Kdaj so pasje šole najbolj iskane v Sloveniji?

pasja-šola
Slovenci o pasjih šolah največ poizvedujejo meseca maja in junija.

Po podatkih Omisli.si in analizi Google iskanj ljudje o pasjih šolah največ poizvedujejo meseca maja in junija. To ni nič presenetljivega, saj so prav pomladni meseci tisti, ko pasji mladički iz spomladanskih legel odhajajo v nove domove. Po tretjem mesecu starosti se lastniki ponavadi odločajo za vpis v pasjo šolo, zato je največ iskanja prav takrat.

Kontaktirajte preverjene pasje šole
ocena bralcev
4.8 od 4