Revija Nasvet strokovnjaka

Sprehajanje psov: Cenik / cene in preverjeni sprehajalci psov (Ljubljana, Celje, Maribor, …)

sprehajanje psov

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Izbira pravega sprehajalca psa za vašega ljubljenčka je lahko zelo osebna stvar. Nekateri lastniki psov se radi prepričajo, da so njihovi sprehajalci zanesljivi in izkazujejo ljubezen do hišnih ljubljenčkov, da mu lahko res zaupajo varstvo svojega psa. Ko gre za sprehajanje psov –  karkoli tukaj iščete, je nekaj, kar morate upoštevati, preden izberete nekoga, ki bo skrbel za vašega dodatnega družinskega člana. Svojega priljubljenega kužka lahko zaupate preverjenemu pasjemu sprehajalcu ali ga vpišete v pasjo šolo, da bo še bolj priden v domačem okolju. Ponudnike lahko preverite na omisli.si in si prihranite čas, ki bi ga preživeli ob iskanju sprehajalca psov, ki mu lahko zaupate.

SPREHAJANJE PSOV: CENE

povprečne cene za sprehajanje psov in ceniki

2-15 EUR/sprehod

Storitev sprehajalca psovcena za sprehajanje psov
30-minutno sprehajanje psaod 2 evra dalje
60-minutno sprehajanje psaod 4 evre dalje
120-minutno sprehajanje psaod 6 evrov dalje
Aktivni sprehod (30 min)od 6 evrov dalje

Kontaktirajte preverjene ponudnike za sprehajanje psov (ponudbe / cene)

Zakaj se odločiti za najem sprehajalca psov?

Najem sprehajalca psa prinese neverjetne koristi za vašega ljubljenčka, pa tudi za vas. Tukaj je top 5 razlogov, za katere menim, da najem sprehajalca za vašega ljubljenčka doprinese veliko:

 1. Zdravje – Tako kot vi, tudi hišni ljubljenčki potrebujejo redno in dosledno vadbo za dolgo, zdravo in srečno življenje. Številni hišni ljubljenčki bodo v življenju pridobili posebne zdravstvene težave, ki bi jih bilo mogoče s pravilno vadbo zlahka preprečiti ali zmanjšati. Eden izmed najboljših načinov, kako ohraniti svojega ljubljenčka zdravega, je zagotoviti 3 ali več 20+ minutnih sprehodov na dan.
 2. Obnašanje – Redna hoja pomaga sprostiti odvečno energijo vašega mladička, kar ima za posledico umirjeno vedenje doma. S pogostimi dolgotrajnimi sprehodi bo vaš pes manj nagnjen k lajanju, žvečenju, ugrizu, uporabi kopalnice v zaprtih prostorih itd., vi pa boste srečnejši, saj bo doma pes bolj miren in priden.
 3. Socializacija in spodbuda – Sprehodi psu ne prinese samo tiste vaje, ki jo potrebuje, ampak tudi spodbudi njegova čutila. Vaš pes lahko na sprehod vidi, vonja, čuti in sliši vse vrste novih in zanimivih stvari. Ta stimulacija pogosto vključuje srečanje z drugimi ljudmi ali živalmi, kar je lahko odličen način za spodbujanje pravilne socializacije vašega mladička.
 4. Čas – Vsi živimo zasedeno življenje in vsaka minuta šteje. Včasih je dosledne dolge sprehode težko umestiti v naš urnik. Pogosto se zbudimo še zgodaj, se odpravimo domov na kosila in zamujamo z večerjo za svoje družine, da bi poskrbeli, da bodo naši psi dobili potrebno oskrbo. Z običajnim sprehajalcem psa si še vedno privoščite vso vadbo in pozornost, ki si jo zaslužijo, medtem ko si povrnete veliko časa.
vrtec za psa
Izbira pravega sprehajalca psa za vašega ljubljenčka je lahko zelo osebna stvar.

Povprečne cene za sprehajanje psov (cenik) v Sloveniji: Ljubljana, Maribor, Celje, …

Preverite, kakšne so cene sprehajanja vašega najboljšega prijatelja:

 • 30-minutni sprehod | od 2 evra dalje
 • 60-minutni sprehod | od 4 evre dalje
 • 120-minutni sprehod | od 6 evrov dalje
 • Aktivni sprehod (30 min) | od 6 evrov dalje
pasji vrtec
Za vašega psa lahko izberete tudi možnost bolj aktivnega sprehoda kot so  hoja v hribe, tek, kolesarjenje.

Varstvo 

 • Spoznavni obisk | brezplačno
 • Dnevno varstvo | od 2 evra/uro dalje
 • Celodnevno varstvo | od 15 evrov dalje
 • Celodnevno varstvo in nočitev | od 20 evrov
 • Šolanje psov – individualna ura  | od 15 evrov dalje
 • Kopanje in sušenje | od 15 evrov
 • Celostna nega | od 40 evrov dalje
 • Prevoz psa | od 0,5 evra/km dalje

Dodatno lahko poleg teh storitev izberete tudi individualni sprehod ali pohodniški izlet.

Hkrati se lahko znotraj sprehajanja in varstva odločite, da bodo vašega ljubljenčka resnično razvajali. Privoščite mu lahko celostno nego in striženje, kar vključuje kopanje, razčesavanje, odstranjevanje odmrle dlake, sušenje in urejanje tačk.

PREBERITE TUDI: PASJA ŠOLA: CENE, POGOSTA VPRAŠANJA IN PREVERJENE PASJE ŠOLE

Kateremu ponudniku za sprehajanje psov zaupati psa?

Hišni ljubljenčki so pomemben del našega življenje, za večino so kot del družine, zato je pomembno, da tistemu, ki ga prepustimo za sprehajanje, tudi zaupamo. Oglejte si nekaj ponudnikov sprehajanja psov:

Oskrba in sprehajanje psov, Nina Bešter s.p., Kinologija Karmen Zahariaš s.p., Najboljši prijatelj, varstvo in sprehajanje psov, Niko Premuš s.p., Hov hov, podjetje za sprehajanje psov, Leda Zajc s.p., Aribela, sprehajanje psov in spletna trgovina, Tatjana Fišar s.p., Oskrba in sprehajanje psov Marjan Bešter s.p., Happy Doggy d.o.o., TAČKENAOKROG – sprehajanje psov, oskrba hišnih ljubljenčkov in druge storitve, BERNARDA TKALČIČ S.P., PKP storitve in svetovanje, Primož Podgoršek s.p.,

sprehajanje psov cenik
Najem sprehajalca psa prinese neverjetne koristi za vašega ljubljenčka, pa tudi za vas. Preverite razloge, zakaj se naše stranke odločajo za najem sprehajalca.

Smrčkov gaj, pasji penzion Bojana Rožej s.p., MB MEDIA, Marjan Brečko s.p., Dvorec, so.p., ATUS, Katja Tuš, s.p., Hotel za male živali Nera, Urška Krivec s.p., Klinika Loka, klinika, trgovina, salon in hotel za male živali, d.o.o., Smrček pasja šola, Marko Štritof s. p., Matjaž Kern s.p., Kinološko društvo Ljubljana, Kinološko društvo Duplica, Kinološko društvo Brežice, Kinološko društvo Nova Gorica, Kinološko društvo Murska Sobota, Kinološko društvo Naklo, Kinološko društvo Pluton, Prava Frekvenca, Rok Katona s.p., Saša Mulej s.p., Alfakan Jure Pribičevič s.p., Smrček – Izobraževanje, Trgovina in Svetovanje Marko Štritof s.p.,


SPREHAJALCI PSOV se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Canis, Hotel Za Hišne Ljubljenčke, Matjaž Verdev, s.p., Alfakan Jure Pribičevič s.p., Namakai, Center za Harmonijo življenja – Verica Kurtuma s.p., Tomik, Oskrba Psov in Športne Aktivnosti, Teja Martinović s.p., Roni, Pasji Hotel, Rok Rošer s.p., Petdetective, Druge Storitvene Dejavnosti, Jaka Simončič s.p., Bioenergija in druge storitve, mah. Barbara Hrvatin s.p., Šolanje in varstvo psov, Alenka Spazzapan s.p., Pasji Salon Čupavec, Tjaša Podgornik s.p., Pasji Salon Lucy, Nega in Striženje Psov, Nina Pečlin s.p., Veseli Repki Boris Rogina s.p., Pa-pa-pes, d.o.o., Društvo Ljubiteljev Eksotičnih Živali Bioexo, Pasji Raj, Pasji Salon, Ljudmila Kuplenk s.p., Društvo Popasje, Zoo-Oaza d.o.o., Pasji hotel Mega Lump, Barbara Mljač s.p., Nega Živali, Kristina Semenič s.p., Hotel in Penzion Za Pse Kekec Dean Tanhofer s.p., Gaja d.o.o.

Ker je med vsemi ponudniki res težko izluščiti nekoga, ki bi bil pravi za nas, smo za vas pripravili ponudbe le na enem mestu. Najdete jih na: omisli.si/pasjo-solo.

Sprehajanje psov: Pogosta vprašanja in odgovori okoli pasjih sprehajalcev

Naše ponudnike stranke pogosto sprašujejo številna vprašanja, povezana s sprehajanjem psov. Spodaj si lahko ogledate odgovore na nekaj tistih najpogostejših.

PREBERITE TUDI: PASJI SALON: CENIK IN PREVERJENI PASJI SALONI

 

Koliko stane sprehajanje psov (cenik)?

Običajno sprehajanje psa traja od 30 minut dalje. Zanj boste odšteli od 2 evra dalje. V kolikor želite aktivni sprehod (kolo, tek, hribi) ali daljši sprehod, je cena za sprehod višja.

Kaj vse nudijo ponudniki sprehajanja psov (storitve)?

Odgovornosti sprehajalcev psov vključujejo varno prevažanje psov do lokacije sprehajališča  od domov, zagotovitev čiste vode in hrane po potrebi ter brisanje šap za pse po vsakem sprehodu. Hkrati se lahko dogovorite za dodatne storitve, ki bi jih želeli imeti v času varstva/sprehajanja vašega psa.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

sprehajalec psov cenik
Svojega priljubljenega kužka lahko zaupate preverjenemu pasjemu sprehajalcu ali ga vpišete v pasjo šolo, da bo še bolj priden v domačem okolju. Ponudnike lahko preverite na omisli.si/pasjo-solo in si prihranite čas, ki bi ga preživeli ob iskanju nekoga, ki mu lahko zaupate.

Kdo in kdaj se večinoma odloči za sprehajanje psov?

Psi so družabne živali, ki želijo biti okoli ljudi ali drugih hišnih ljubljenčkov. Sprehajalci psov nudijo psom pozornost ena na ena, da jih ohranijo srečne namesto da bi jih več ur pustili vsak dan. To lahko pomaga zmanjšati tveganje za tesnobo pri psih z lastniki, ki imajo poln delovnik. Prav tako se za sprehajanje psov stranke odločijo v času, ko gredo na dopust, kamor svojega hišnega ljubljenčka ne morejo vzeti s seboj in ko so od doma odsotni dalj časa ob posebnih priložnostih.

Je moj pes primeren za pasjega sprehajalca?

Običajno pasji sprehajalci nimajo posebnih zahtev, le to, da morajo psi biti cepljeni in čipirani. Hkrati ne smejo kazati kakšnega koli agresivnega vedenja. V kolikor je že v preteklosti pokazal agresivno vedenje, morate to predhodno opozoriti sprehajalca.

Ali je težava, če se naša psička goni?

Ne, v večini primerov sprehajanje psa ni problematično v kolikor se vaša psička goni. Le bodi previdni, da to predhodno sporočite ponudniku.

 

Koliko psov naj bi sprehajal sprehajalec psov?

Sprehajalci psov običajno sprehajajo okoli 13 psov na dan. Hkrati pa je priporočljivo zaradi varnosti, da  sprehajalec sprehaja največ 4 pse naenkrat.

Je sprehajanje dovolj vadbe za psa?

Samo sprehod vašega psa morda ne bo dovolj. Potrebe po vadbi temeljijo na starosti, pasmi, velikosti in splošnem zdravju vašega psa, vendar je dobro pravilo, da si vzamete vsaj 30 minut dnevno za aktivnosti s svojim psom.

Je 20 minut hoje dovolj za psa?

Na srečo psi ne potrebujejo vedno izjemno dolgih sprehodov. Če ima vaš pes težave z zdravjem ali je starejši, lahko le 20 minut zunaj hiše naredi čudeže. Če imate posebne skrbi za svoje pse ali pa so bili že prej neaktivni, se je vredno posvetovati s svojim veterinarjem, da ustvarite načrt vadbe.

 

Kdaj so ponudniki za sprehajanje psov najbolj iskani v Sloveniji?

Po podatkih omisli.si ter analize Google iskanj so v Sloveniji ljudje največkrat izrazijo željo po sprehajanju njihovih psov v mesecih januar, februar in oktober. Najmanjkrat se potreba po sprehajanju psa pojavi v maju, juniju in aprilu.

Skozi graf lahko zaznamo precejšen dvig v zimskih mesecih iz česar lahko predvidevamo, da je to čas, ko so zunaj hladnejši meseci in ker je večini takrat premrzlo, se raje odločijo, da za prosti čas njihovega psa raje poskrbi nekdo drug. Prav tako so takrat meseci, ko ljudje odhajajo na zimski dopust in odidejo na smučanje, kamor svojega najljubšega hišnega ljubljenčka preprosto ne morejo vzeti s seboj.

Takrat so tudi razmere drugačne in številno ponudnikov je manjše, kar lahko posledično vpliva tudi na ceno storitve, ni pa nujno. Cena storitve je lahko višja tudi v primeru, da čas sprehajanja poteka med prazniki.

Najslabša sezona je v mesecu maju, kar je razumljivo, saj se takrat začenja toplejše vreme in večina komaj čaka, da več svojega časa preživi na soncu. Prav tako lahko zaznamo upad tudi junija, ko ljudje že začenjajo s svojimi dopusti in takrat večinoma svoje ljubljenčke vzamejo s seboj in se jim lažje posvetijo.

sprehajanje psov
Kaj drugi menijo o celotni storitvi sprehajanja psov in o sprehajalcih, lahko najdete tudi na forumu.
Pošlji povpraševanje za sprehajanje psov


ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno