Čistilni servis: Cenik ponudnikov za čiščenje stanovanja ali hiše (Ljubljana, Maribor, Celje, …)

ocena bralcev
4.6 od 11

Ponudba čistilnih servisov za generalno ali občasno čiščenje stanovanja ali hiše v mestih (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji) je pestra. Koliko v povprečju stane profesionalno in zanesljivo čiščenje stanovanja? Je čiščenje doma nekaj, kar si lahko privoščite? Ko nekdo izreče »čiščenje stanovanja« se vam verjetno porodijo v glavi pridevniki, kot so »drago« in »prestiž«. Po drugi strani ga ni med nami, ki ne bi čiščenja stanovanja raje odstopil profesionalcem in ta čas raje namenil družini ali hobiju, kajne? Dobra novica je, da je konkurenca na področju čiščenja stanovanj med čistilnimi servisi precejšnja, cene pa so z leti postale povsem dosegljive. Spodaj smo analizirali cenike in cene preverjenih čistilnih servisov…

Poleg nasvetov v članku spodaj smo vam pripravili tudi seznam preverjenih čistilnih servisov po vseh Sloveniji!

Kazalo >

ČISTILNI SERVIS – CENIK

povprečne cene za čiščenje stanovanja

≈ 1 – 2 EUR/m2

Pridobite 7 ponudb za čiščenje

<Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, …>

Cenik za čiščenje stanovanja / hiše

Nizka cena za čiščenje stanovanja / hišeSrednja cena za čiščenje stanovanja / hišeVisoka cena za čiščenje stanovanja / hiše
1 EUR / kvadratni meter1,5 EUR / kvadratni meter2 EUR / kvadratni meter
Osnovno čiščenje doma, brez dodatnih storitev (čiščenje hladilnika, oken, pečice).Čiščenje doma z nekaj dodatnimi storitvami.Nadpovprečno čiščenje doma z uporabo ekoloških čistil z veliko dodatnimi storitvami.
Cene veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena čiščenja stanovanja / hiše je zelo odvisno od tega, koliko dodatnih storitev je vključeno v čiščenje ter kakšna čistila uporablja čistilka. Za točno ceno pošljite povpraševanje zgoraj (zeleni gumb). Povprečne cene za čiščenje stanovanja smo empirično izračunali na podlagi preko 1.420 ponudb strankam s strani preverjenih čistilnih servisov na Omisli.si/ciscenje.


Najboljši čistilni servisi v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih čistilnih servisov

Če menite, da vam ljubi čistilni servis manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Generalno, redno ali občasno čiščenje

Večina čistilnih servisov poleg generalnega čiščenja nudi tudi redna čiščenja stanovanja / hiše (1x, 2x ali 3x tedensko, mesečno ali občasno čiščenje).

Pri generalnem čiščenju stanovanja ali hiše se s ponudnikom dogovorite o bolj temeljitem čiščenju. Temu pogovorno rečemo tudi spomladansko čiščenje. Tukaj čistilni servis navadno uporabi specialna čistila za odstranjevanje trdovratnejših madežev, vodnega kamna, maščobe, plesni, itd.). Pri generalnem čiščenju čistilka poskrbi za res celostno čiščenje, od tal do stropa, torej tudi luči, pohištva, cevi, zaves, oken, vrat, žaluzij, morebitnega atrija ter seveda tal, kamor sodi tudi globinsko čiščenje preprog ter pohištva (tekstil).

Pri Omisli.si smo na enem mestu zbrali preko 1.350 preverjenih čistilnih servisov iz vse Slovenije (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje).

Čas z družino in prijatelji ali z metlo in krpo v roki?

Čeprav so slovenski moški po raziskavi OECD najbolj pridni na svetu, to ne pomeni, da zares uživajo v opravljanju gospodinjskih opravil. In ne glede na izsledke te raziskave, čiščenje pri parih pogosto vodi do prepirov. Skoraj polovica parov se prepira glede čiščenja, večinoma okoli tega »kdo je na vrsti« in kako pogosto ter na kakšen način naj bo stanovanje ali hiša očiščena. Ženske večinoma niso zadovoljne s čiščenjem kopalnice moških, velika večina pa nasploh meni, da pari ne čistijo pod predmeti, ampak le okoli njih. Ne vemo, koliko je tukaj resnice, vemo pa (in vi tudi) da čiščenje res lahko vodi do prepirov.

Preverite tudi: Katere poklice izriva umetna inteligenca? + Seznam AI aplikacij

Po neki raziskavi Slovenci najbolj sovražimo pomivanje tal, čemur sledi čiščenje WC-ja in pomivanje posode. Kar 75 ljudi ne sezuje čevljev, ko hodi po preprogi, 70% stanovalcev pa madež raje prekrije s pohištvom, kod bi ga odstranili.

Preverite tudi: PLESEN IN VLAGA V STANOVANJU: CENA ZA ODSTRANJEVANJE PLESNI

Kakorkoli, verjetno bi raje prosti čas namenili družini, prijateljem, teku v naravi ali drugim hobijem, kot metli in krpi, kajneda?

čistilni servis - čiščenje stanovanja hiše (ljubljana, maribor, celje)
Kvaliteten čistilni servis vam prihrani predvsem čas, ki ga lahko odslej preživite z družino in prijatelji.

Pomoč v gospodinjstvu ni tabu

Včasih je veljalo, da je ženska tista, ki mora znati in opraviti vsa gospodinjska opravila. Upam, da vemo, da ni tako. Ali vsaj ne bi smelo biti. Čeprav, tudi moški v Sloveniji so zelo pridni, kot vidite v raziskavi spodaj. Čas je postal vrednota in cenimo ga bolj kot karkoli. A nas je vseeno pogosto sram, da bi najeli servis za pomoč v gospodinjstvu. Krivično je od nekoga pričakovati, da bo vse postoril sam, obenem pa to danes skoraj ni več izvedljivo. Ob hitrem tempu življenja in veliko obveznostih, nam za gospodinjska opravila, kot so pranje perila, kuhanje, čiščenje stanovanja, nakupovanje, likanje srajc, organizacija doma,  čiščenje oken, pospravljanje in pomivanje, hitro zmanjka časa. V družinah je poleg tega potrebno organizirati tudi prevoz otrok. Zakaj bi torej prosti čas porabili za gospodinjska opravila, če pa si lahko omislite pomoč v gospodinjstvu?

Servis za gospodinjska dela si največkrat omislijo zaposlene družine, pa tudi starejši, ki gospodinjskim opravilom, kot je pospravljanje, nakupovanje, kuhanje pranje in likanje srajc preprosto niso več kos.

Pošlji povpraševanje za pomoč v gopodinjstvu
dom družina
Omislite si servis za hišna in godspodinjska opravila, da vam ostane čas za pomembne stvari.

Ali zares potrebujem pomoč v gospodinjstvu?

Če vam odgovorimo na kratko, ni pravil. Ni vam potrebno čakati, da druga področja v življenju pričnejo trpeti, vi pa ste na robu živčnega zloma. Če imate možnost in željo, je to dovolj. Naj vam pri tem pomaga osebni servis ali vsaj osebni nakupovalec.

Povprečno gospodinjstvo za gospodinjska operavila in hišna opravila porabi devet ur na teden. Od teh devetih, gre kar dobrih pet ur za redna tedenska čiščenja stanovanja oziroma hiše.

Kot zanimivost… Moški največkrat najamejo servis za likanje srajc na domu. Ženske pa za pranje perila in čiščenje oken in stanovanja ter organizacijo doma.

moški - gospodinjska opravila - pomoč v gospodinjstvu
Slovenski moški so pridni za gospodinjska opravila (vir: statista). Zato je tudi zanje primerno darilo pomoč v gospodinjstvu.

Pomoč v gospodinjstvu za starostnike in invalide (pomoč na domu)

Nemalokrat pomanjkanje časa ni edini razlog, zaradi katerega trpi organizacija doma. Pomoč v gospodinjstvu je še posebej pomembna pri tistih, ki za vsa hišna opravila fizično ne zmorejo več poskrbeti. Poleg tega jim pomoč v gospodinjstvu ne omogoča le manj skrbi, temveč tudi večjo varnost. Še posebej pogosti storitvi v Sloveniji, sta kuhanje in dostava hrane. Starostniku je vse dni v tednu na voljo en obrok, ki mu ga dodeljen oskrbnik iz izbranih lokalnih kuhinj pripelje na dom.

Čistilni servis ne nudi zgolj čistilnih storitev. Če vam največ časa vzame redno nakupovanje živil, je osebni nakupovalec tisti, ki vam pri tem lahko pomaga. S čistilnim servisom se prav tako lahko dogovorite tudi za druge storitve, kot so: pranje perila, kuhanje, čiščenje oken, likanje srajc in zlaganje oblačil, pospravljanje stanovanja in omar, pomivanje posode, prevoz otrok in organizacija doma.

Pošlji povpraševanje za pomoč v gopodinjstvu

Kako izbrati čistilni servis, ki mu lahko zaupate?

Pri izbiri čistilnega servisa oziroma ponudnika čiščenja stanovanja / hiše bodite pozorni na:

 • Izkušnje: To sicer ni niti edini niti glavni pokazatelj kvalitete oz. zaupanja, vendar izkušeni čistilni servisi z mnogoletno tradicijo navadno naredijo korak dlje, zaradi težnje po ohranitvi dobrega ugleda.
 • Garancija zadovoljstva: Nekateri ponudniki za čiščenje stanovanja nudijo vračilo denarja ob nezadovoljstvu ali vsaj ponovno brezplačno čiščenje
 • Zavarovanje odgovornosti: Bodite pozorni na zavarovanje odgovornosti, za primere, ko bi ponudnik čiščenja pomotoma razbil kakšno luč, opraskal pohištvo, itd.
 • Ocene preteklih strank in reference: Tukaj verjetno ni potrebno posebej poudarjati, zakaj je to pomembno ob izbiri čistilnega servisa, kajneda?
 • Certifikati čistilnih servisov: Obstaja nekaj certifikatov s katerimi se postavljajo resnejši čistilni servisi:
  • Certifikat ISO 9001 (sledljivosti odnosov s strankami)
  • Certifikat ISO 14001 (izpolnjevanje okoljskih kriterijev)

PONUDNIKI ČIŠČENJA se brezplačno vpišite tukaj >

pridobivajte nove stranke vsak dan

brezplačen vpis


25 stvari, ki jih (verjetno) pozabljate očistiti

Kljub trudu, je včasih težko redno skrbeti za gospodinjska opravila. Čiščenje od nas zahteva veliko časa in kadar le-tega nimamo veliko, se hitro zgodi, da zanemarimo manj vidne kotičke doma. Toda če ta področja dlje časa ostanejo spregledana in zanemarjena, lahko vaš dom, zaradi vseh bakterij, postane nezdrav za bivanje. Prav tako, vas popravilo ali zamenjava lahko staneta veliko denarja.

Da vam bo v prihodnje lažje, smo ustvarili seznam vseh pogosto spregledanih področij. Večine od naštetih opravil se lahko lotite sami. V primeru, da vam primanjkuje časa ali pa bi se le radi odpočili, vam bomo pomagali poiskati dober čistilni servis, ki bo čiščenje doma opravil namesto vas.

Pošlji povpraševanje za čiščenje doma

1. Čiščenje zračnih kanalov (prezeračevalnikov)

Čiščenje zračnih kanalov by Pinterest.
Redno čiščenje zračnih kanalov je izjemno pomembno, saj vpliva na kakovost zraka.

Verjetno si nihče ne želi vdihavati umazanega zraka v lastnem domu kajne? Vendar pogosto pozabimo, da se tudi v zračnih kanalih sčasoma naberejo alergeni, prah in nečistoče. Čistoča zračnih kanalov ima pomemben vpliv na kakovost zraka v vašem domu.

Kdaj je čiščenje zračnih kanalov nujno potrebno?

 • Če opazite, da so zamašeni s preveliko količino prahu in smeti.
 • V kanalih ali sestavnih delih sistema se pojavlja plesen.
 • V kanale so vdrli glodavci ali žuželke.

Katero čistilno napravo izbrati?

Tehnično gledano, se sicer lahko tega dela lotite sami, vendar večina gospodinjstev nima tako dolgih cevi, ki so potrebne za temeljito čiščenje zračnih kanalov. Zato je najbolje kontaktirati preverjeni čistilni servis in to opravilo prepustiti strokovnjakom.

2. Čiščenje rešetk zračnega filtra

Ena izmed lokacij, kjer zračni filter zagotovo ne manjka, je kopalnica. Vendar če pomislite, ko nastopi čas za čiščenje kopalnice, kolikokrat se ozrete proti stropu in očistite tudi zračni filter? Sta na rešetkah mogoče opazni že rjava in siva prevleka? Gre za plast prahu, ki se v vaši klimatski ali prezračevalni napravi nabira ves dan. Ta umazanija se zaradi izpihovanja zraka na koncu raznese po celotnem prostoru ali pa zamaši rešetke in tako vpliva na energetsko učinkovitost.

Na sesalec nataknite nastavek s krtačo in očistite rešetke. Čiščenje rešetk vključite v del rednega čiščenja. Ko zamenjate zračne filtre (priporočljivo na vsake tri mesece), rešetke odstranite in operite z milom ter vodo.

3. Čiščenje talnih letev (nizkostenske obrobe)

Talnim letvam v vašem domu verjetno ne posvečate prav veliko pozornosti. Vendar tudi na tem mestu, se nabirata prah in umazanija – še toliko hitreje, če imate otroke ali hišne ljubljenčke.

Sesalni nastavki so kot nalašč za čiščenje talnih letev. Ko nastopi čas za čiščenje tal, vzemite nastavek s krtačo in s talnih letev posesajte prah, smeti in dlake hišnih ljubljenčkov. Nato z gobo in milnico letev očistite in odstranite vse morebitne ostanke.

Pošlji povpraševanje za čiščenje doma

4. Prostor za pralnim in sušilnim strojem ter radiatorjem

Če že zelo dolgo niste očistili prostora za pralnim in sušilnim strojem, se boste verjetno soočili z nekaj plastmi prahu in pajčevin.

Kaj je dobra stran tega? Zagotovo boste našli eno ali dve izgubljeni nogavici. ?

Tovrstno delo bo od vas zahtevalo kar nekaj energije, saj boste morali premakniti oba stroja. To pomeni, da morate najprej izklopiti ventila za hladno in toplo vodo, ki vodita v pralni stroj. Ko boste stroja uspešno premaknili, prostor najprej posesajte. Nato s krpo, namočeno v vodo in milo, očistite tla ter hrbtno in stransko stran obeh strojev. Ko s čiščenjem zaključite, stroja poravnajte in potisnite nazaj na svoje mesto. Če se vam celotna naloga sliši prezahtevna, lahko delo namesto vas opravi čistilka.

Podobna situacija je tudi, ko gre za čiščenje radiatorjev, ki jih najraje kar spregledamo. Kupite si dolgo metlico za čiščenje prahu in enkrat na teden podrgnite za radiatorjem. Presenečeni boste, koliko prahu se skriva tam zadaj.

5. Čiščenje preprog

Resda je preproga vidno umazana le, če po njej polijete pijačo, a ne pozabite tudi na vsakodnevno sprehajanje vas in vaših hišnih ljubljenčkov. Res je, da sesalec odlično odstrani površinsko umazanijo, vendar ne očisti vlaken preproge. Če želite priti do teh težje dostopnih predelov, je potrebno opraviti globinsko čiščenje preprog. Zaradi posebnih naprav pri tovrstnem čiščenju, ljudje pogosto kontaktirajo čistilni servis.

Če ne želite zapravljati denarja in bi radi to postorili sami, vam za najboljše rezultate svetujemo uporabo parnega čistilnika. Zadošča pa tudi že uporaba blagega šampona za preproge in krtače z mehkimi ščetinami.

6. Stropni ventilator

Seveda je prav, da se osredotočite na čiščenje predmetov, ki so tik pred vami, vendar najbolj zanemarjeni elementi vašega doma se nahajajo ravno zgoraj, na stropu. Pogosto čistilni servis oziroma njihovi čistilci poročajo, da so stropni ventilatorji en izmed najbolj spregledanih elementov.

Ko ventilatorji niso v uporabi, se na lopaticah nabira prah, ki kasneje ob vklopu zaokroži po zraku. V večini večjih trgovin lahko najdete sesalnike za stropne ventilatorje, s katerimi lažje očistite prah s tega težko dostopnega območja. V primeru, da se boste čiščenja lotili v stilu lestve in milne gobice, pa bodite zelo previdni.

7. Čiščenje pripomočkov za čiščenje

Če so vsa orodja in pripomočki za čiščenje že na začetku umazani, kako kakovostno bo torej čiščenje hiše? Bolj verjetno kot to, da boste prostore očistili je, da boste umazanijo le prenesli iz enega na drug konec.

Kako si lahko pomagate?

 1. Naredite popis vseh čistilnih pripomočkov, ki jih uporabljate in ugotovite, katera je potrebno razkužiti ali zamenjati.
 2. Nato v čisto vedro natočite vodo in dodajte univerzalno čistilo.
 3. Nekaj ur namakajte orodja, zatem jih splaknite in posušite.

8. Čiščenje aparata za kavo

Pri redni uporabi aparata za kavo, se sčasoma v vodi, ki se pretaka po ceveh aparata, začnejo nabirati minerali. Če cevi ne boste očistili, bo po nekem času prišlo do rjavenja in okvare aparata. V rezervoarju za vodo se lahko pojavijo tudi kvasovke in plesen, česar pa si verjetno ne želite v svoji jutranji skodelici kave, kajne??

Pošlji povpraševanje za čiščenje doma

Da se izognete nevšečnostim, vsaj enkrat na mesec poskrbite za čiščenje aparata za kavo. Z raztopino iz belega kisa in vode, v razmerju 1:2, odstranite vodni kamen. Za izpiranje raztopine pustite, da voda zaokroži skozi avtomat, kot bi si kuhali kavo. Natančna navodila za čiščenje in odstranjevanje vodnega kamna si lahko preberete tudi v priročniku za uporabo, ki ga prejmete ob nakupu.

9. Čiščenje filtra za pomivalni stroj

Čemu sploh služi filter? Med delovanjem pomivalnega stroja ujame delce hrane, ki so ostali na posodi. Če je filter zamašen, ostanki hrane krožijo po pomivalnem stroju, kar pa ustvarja idealne pogoje za gojišče bakterij in plesni.

Tudi tukaj gre za eno od stvari, ki jih ljudje najbolj spregledajo. Če vsakič:

 1. ko odprete pomivalni stroj, zavohate neprijeten vonj,
 2. na posodi po čiščenju ostanejo ostanki ali
 3. lahko vidno opazite nakopičene ostanke hrane,

je skrajni čas, da očistite filter.

V večini primerov, se filter nahaja na dnu pomivalnega stroja. Izvlecite ga ven in nežno zdrgnite s krtačo v topli milnici. Zatem ga temeljito sperite.

10. Čiščenje kljuke na vratih

Kljuk se vsak dan nenehno dotikamo, zato se na njihovih površinah in v kotičkih nabira različne vrste umazanija in mikrobi. Ravno iz tega razloga, lahko kljuke vrat postanejo največji razširjevalec virusov. Priporočamo natančno čiščenje s krpo iz mikrovlaken in antibakterijskim čistilom.

Ko očistite kljuke, poskrbite tudi za vrhnji in stranski del vrat. Morda boste presenečeni, koliko prahu se tam nahaja.

Seveda to velja za vsa vrata in ne le notranja. Poskrbite, da boste imeli povsod čisto. Prav tako obrišite ročaje na omarah, predalih in raznih napravah.

11. Čiščenje elektronskih naprav

Tako kot pri kljukah, gre tudi pri elektronskih napravah za ene izmed največjih zbiralcev bakterij. Če samo pomislite, kolikokrat na dan se dotaknete daljinca, igralnega krmilnika ali telefona. V primeru nerednega čiščenja, se preko teh naprav širi ogromno mikrobov.

Tudi računalniki občasno potrebujejo generalno čiščenje. V osrednjih procesnih enotah se nabira prah, zaradi česar se te pričnejo segrevati, kar pa vpliva na zmogljivost računalnika. Ko se odločite za čiščenje, previdno odprite ohišje procesorja in s pločevinko stisnjenega zraka odstranite prah in nečistočo.

12. Čiščenje kamina

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste ob prvem prižigu kamina, zavonjali neprijeten vonj? Vonj lahko povzroči prah, umazanija ali celo goreče mrtve žuželke. Z natančnim čiščenjem enkrat ali dvakrat letno, lahko preprečite neželene vonjave in podaljšate življenjsko dobo vašega kamina.

13. Garažna tla

Jesensko in zimsko vreme pogosto v garažo nanese vse vrste listja in odpadkov. Ker se hitro lahko zgodi, da umazanijo znesete v hišo, vam svetujemo, da vsakih nekaj mesecev dobro pometete garažna tla. Na vsake pol leta pa je priporočeno čiščenje z industrijskim sesalnikom, ki odstrani še zadnje ostanke. Ne pozabite, da se pajki in žuželke radi skrivajo v temnih prostorih, zato bodite previdni in po potrebi nastavite past.

Pošlji povpraševanje za čiščenje doma

14. Čiščenje fug in stenskih ploščic

Z rednim čiščenjem fug, bodo ploščice v vaših prostorih ostale lepe več let. Veliko ljudi spregleda čiščenje tega področja in fugirna masa sčasoma zbledi ali pa se razbarva.

Kupite raztopino za čiščenje fug ali pa jo naredite sami iz ¾ skodelice sode bikarbone, ¼ skodelice vodikovega peroksida in 1 žlice detergenta. Če imate barvne fuge, se namesto klorovega, odločite za kisikovo belilo. S tem boste preprečili izgubo barve.

15. Kuhinjske police

Vaš kuhinjski pult je verjetno večino časa čist, vendar pomislite, kdaj ste nazadnje pregledali police?

Tudi na policah, v omarah in shrambah se poleg drobtin, razlitih tekočin in ostankov nabere precej prahu. Ko se lotite čiščenja shrambe, lahko tudi pregledate in zavržete živila, ki jim je potekel rok trajanja.

16. Čiščenje stropnih luči

Tako kot na ventilatorje, tudi na stropne luči hitro pozabimo. Ko se boste lotili čiščenja, jih pred tem obvezno ugasnite in zaradi varnosti uporabite lestev.

Za čiščenje luči se sicer največkrat uporabi vlažna krpa, vendar je bolje, da preverite kakšna metoda je najbolj primerna za material iz katerega so vaše luči. Na primer, za odstranjevanje madežev s kovinskih svetil, potrebujete polirno sredstvo.

17. Stikala za luči

Tako kot kljuke vrat, so tudi stikala za luči velikokrat uporabljena. Samo pomislite, kolikokrat se jih vi in člani vašega gospodinjstva dotaknete – pogosto tudi z umazanimi rokami. Brez rednega čiščenja, lahko stikala za luči postanejo odličen zbiratelj mikrobov in virusov, ki se potem širijo po vsem gospodinjstvu.

Stikala in kljuke vrat obrišite z milno krpo. Za dodatno zaščito, jih obrišite še z dezinfekcijskim robčkom.

18. Čiščenje mikrovalovne pečice

Na čiščenje tega priljubljenega kuhinjskega pripomočka zlahka pozabimo. Če podrobneje pogledate, boste neprijetno presenečeni nad količino zasušenih delcev hrane in maščobe v njej. Ti ostanki lahko spodbujajo rast bakterij in povzročijo celo zastrupitev s hrano.

Odstranite stekleno ploščo in jo operite z detergentom za posodo ali v pomivalnem stroju. Notranjost mikrovalovne pečice obrišite z milnico, antibakterijskim robčkom ali raztopino kisa in vode.

19. Čiščenje pečice

Ker je pečica ena izmed najbolj uporabljenih naprav v hiši, hitro postane umazana. Dandanes jih je večina opremljenih z nastavitvijo samočiščenja. Za kvalitetno čiščenje pečice odstranite vse rešetke, lonce in pekače. Med ciklom čiščenja bodite doma in poskrbite za prezračevanje kuhinje.

Ko se pečica popolnoma ohladi, z vlažno krpo obrišite njeno notranjost. Če nimate samočistilne pečice, lahko to preprosto storite sami. Iz sode bikarbone in vode naredite pasto in jo nanesite po notranjem delu pečice. Počakajte nekaj ur, nato pa jo obrišite z vlažno krpo.

20. Zunanje čiščenje tlakovcev in vrtnega pohištva

Tudi če v hladnih zimskih mesecih zunanje pohištvo pokrijete, so stoli, kavči in blazine še vedno dovzetni za umazanijo, vlago in neprijetne vonjave, ki nastanejo skozi čas. Še hitreje kot pohištvo, se umažejo tlakovci na zunanjem dvorišču. Čeprav se mogoče ne zavedate, že samo umazani tlakovci hitro ustvarijo izgled zanemarjenega dvorišča.

Pošlji povpraševanje za čiščenje doma

Za čiščenje kovinskega, pletenega in plastičnega pohištva uporabite toplo in nežno milno raztopino. Na zunanjem pohištvu lahko težavo predstavlja tudi rja. V primeru manjših porjavelih površin, te lahko odstranite z jekleno volno. Če pa se je rja razširila po večjem delu površine, za ohranitev daljše življenjske dobe razmislite o ponovnem barvanju.

21. Čiščenje kuhinjske nape

Kuhinjske nape omogočajo ohranjanje čistega zraka v stanovanju in odstranijo vse vonjave, ki nastanejo med kuhanjem. Med delovanjem odvajajo paro in dim ven iz stanovanja. Toda sčasoma se v kuhinjski napi in filtru nabere maščoba, ki lahko ob zanemarjanju vpliva na njeno delovanje.

Natančnejša navodila za čiščenje so sicer na voljo v navodilih za uporabo, vendar običajno zadošča že uporaba tople vode z majhno količino detergenta. Pri močnejših maščobnih oblogah, boste morda potrebovali raztopino kisa ali razmaščevalca. Če želite očistiti filter, ga odstranite, namočite v milnico in pustite, da se posuši.

22. Mehke površine in tkanine

Največ škode povzročijo prav tisti spregledani predeli v vašemu domu, na katerih umazanija ni opazna. Zavese, blazine in pregrinjala za postelje so lahko prekriti s prahom in alergeni, ki jih s prostim očesom ni mogoče opaziti.

Ko v začetku pomladi odprete okna, v stanovanje nanese cvetni prah, ki se razširi po prostoru. Pri rednem čiščenju si lahko pomagate z različnimi sesalnimi nastavki za čiščenje mehkih površin, na vsake toliko časa pa je snemljive prevleke in zavese potrebno oprati tudi v pralnem stroju.

23. Zunanji smetnjaki

Ko boste naslednjič odnesli smeti, bodite pozorni na vonj in preverite notranjost smetnjakov. Predvsem v poletnih mesecih, je redno čiščenje smetnjakov zelo pomembno.

Vanje vlijte nekaj detergenta za posodo in jih z vrtno cevjo sperite. Ko bodo očiščeni, jih odprte postavite na stran in pustite, da se posušijo.

24. Zgornji del hladilnika

Police v hladilniku verjetno redno čistite, toda kdaj ste nazadnje pogledali na vrh hladilnika?

Ta velika, ravna površina je idealno mesto za nabiranje prahu – in če ni opazen, še ne pomeni, da ne obstaja. Med odpiranjem in zapiranjem vrat hladilnika nekaj prahu pade tudi v njegovo notranjost.

Svetujemo vam, da vsaj enkrat na mesec dobro obrišete tudi to območje.

25. Čiščenje žaluzij, oken in vrat

Čiščenje oken in vrat vključuje tudi čiščenje okovja oziroma vodil. Ravno tam se namreč nabira največ umazanije, ta pa se zaradi kondenzacije vlaži in sčasoma postane lepljiva. Tam običajno najdemo tudi kakšno odmrlo žuželko.

Okovje in vodila pred začetkom pomladi in poletja obrišite z milom in toplo vodo, nato pa jih enkrat na mesec posesajte za vzdrževanje.

Ko nastopi čas čiščenja oken, ne pozabite tudi na čiščenje žaluzij. Zunanje žaluzije so izpostavljene vsem vremenskim razmeram, zato se hitreje umažejo. Na vsake par mesecev jih očistite in tako zagotovite, da se umazanija ne zasuši.

Pošlji povpraševanje za čiščenje doma

Seveda ni treba očistiti vseh 25 omenjenih področij naenkrat. Začnite jih vključevati v tedensko in mesečno rutino čiščenja ter jih razporedite glede na to, kako pogosto jih je potrebno opravljati. Naredite si tako, da bo delo obvladljivo in da vam bo poleg tega ostalo tudi kaj prostega časa.

Če so vam nekatera dela pretežka ali pa vam preprosto primanjkuje časa, vedno lahko prosite za pomoč čistilni servis. Poiščite profesionalne hišne čistilce v svoji okolici in se dogovorite za redno ali pa le enkratno čiščenje na domu.

Pošljite povpraševanje čistilnim servisom

Spomladansko čiščenje kot način zmanjševanja stresa

Gotovo vam ob misli na načine za zmanjšanje stresa, pade na pamet vse prej, kot spomladansko čiščenje. Večina ljudi namreč vidi čiščenje kot oviro in nepriljubljeno dejavnost, ne pa kot način pomiritve. Kljub temu pa tako končni rezultat čiščenja, kot tudi čiščenje samo prinašata način za zmanjševanje stresa. S pravimi tehnikami ter s pravim načinom, boste v čiščenju začeli uživati in se sproščati.

1. Osredotočite se na ločevanje navlake

Raziskave kažejo, da dom poln navlake v ljudeh vzbuja neprijetne občutke. Morda je prvi korak, ko pride do čiščenja stanovanja, ločevanje navlake. Z leti se namreč v domovih nabira vedno več stvari, ki jih ne uporabljamo niti na letni bazi. Dokazano je, da bi lahko navlako (s tem ciljamo na oblačila, posodo, zbirateljske predmete), zmanjšali za več kot 50%, a še vedno imeli popolnoma normalne pogoje za bivanje. Pri spomladanskem-ali vsakodnevnem-čiščenju se torej najprej osredotočite na to, da predmete uredite. Pomlad je čas, da se znebite oblačil, ki jih niste nosili že leta, da odvržete spominke, na katerih se že leta nabira prah ter s tem dovolite svojemu domu, da znova zadiha. Šele, ko boste stvari pospravili na svoje mesto se lotite sesanja, brisanja prahu ter pomivanja tal.

2. Z rednim čiščenjem prihranite denar

Obstaja veliko načinov, pri katerih lahko z rednim čiščenjem prihranite. Manjše finančne obveznosti zmanjšujejo stres. Poglejte na primer samo vašo umazano kuhinjo. Ker nimate energije, da bi se lotili temeljitega čiščenja, se po službi raje odpravite na večerjo v najbližjo restavracijo. Večerja doma, bi vam namreč povzročila samo še večjo količino navlake. Drugi primer je, da pod kupi stvari, ki jih imate doma ne najdete določenega oblačila ali predmeta in zato preprosto kupite novega. Samo pomislite. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste pod goro neprebranih revij in časopisov, izgubili neplačane položnice?

3. Med čiščenjem poslušajte glasbo

Preprosta stvar, ki lahko čiščenje vašega stanovanja spremeni v zabavnejšo in sproščujočo dejavnost je glasba. Ni nujno, da je glasba pomirjujoča in mirna, najbolje je, da si zavrtite najljubši cd. Lahko je to tudi dobra rock glasba, ob kateri zaplešete in na ves glas prepevate. Verjemite-količina vašega stresa se bo zmanjšala.

4. Glejte na spomladansko čiščenje kot na način telovadbe

Spomladansko čiščenje predstavlja tudi določeno fizično aktivnost. Med drgnjenjem tal in umivanjem oken namreč porabite več kalorij kot si mislite. Tek po stopnicah gor in dol vam bo pomagal, da boste pregnali misli na stresne situacije v službi in doma. Fizična aktivnost namreč povzroči izločanje endrofinov v vašem telesu, kar zmanjša stres ter pripomore k boljšemu počutju.

5. Naj bo spomladansko čiščenje način aromaterapije

Če uporabljate proizvode za čiščenje z veliko kemikalij, vas bo njihov močan vonj vse prej kot pritegnil. Želeli si boste čim hitreje prenehati s čiščenjem. Zato je dobro, da uporabljate bolj naravne proizvode za čiščenje, ki so opremljeni z oznako naraven in zdravju neškodljiv. Naravna čistila imajo nežne vonje, ki lahko na vas vplivajo kot način aromaterapije. Zato se že pred nakupom določenih sredstev za čiščenje pozanimajte, katera vašemu zdravju ne bodo škodovala.

6. Ob čiščenju uporabite še druge tehnike sproščanja

Če se vam še vedno zdi, da samo spomladansko čiščenje ne bo dovolj, da bi se raven vašega stresa drastično zmanjšala, poskusite v čiščenje vpeti še druge metode sproščanja. Tako lahko na primer namerno dihate počasi in globoko ali se odžejate z naravnim zeliščnim čajem. Če so vam zgornje metode pomagale spremeniti pogled na spomladansko čiščenje, se ga čimprej lotite. Pomlad že namreč trka na vrata in ravno zdaj je čas, za nove začetke.

Če se želite čiščenja lotiti s profesionalno pomočjo, pa se obrnite na naše strokovnjake na omisli.si/cistilni-servis, ki bodo delo opravili namesto vas.

Pošljite povpraševanje čistilnim servisom

Razkuževanje stavb in prostorov

V času COVID-a je bil eden od ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa “Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb”. Mnogi upravniki so se znašli v dilemi ali je bolje najeti zunanjega izvajalca, ki bo poskrbel za dezinfekcijo ali naj se razkuževanja lotijo kar sami oziroma s pomočjo organizacije stanovalcev. Mnogi so verjetno začeli razmišljati tudi, ali bi najeli čistilni servis za razkuževanje poslovnih prostorov, pisarn in navsezadnje tudi doma.

No, razkuževanje prostorov in stavb se je do neke mere ohranilo iz različnih razlogov. Še vedno ne želimo po nepotrebnem zboleti v določenih okoliščinah, ne glede na virus ali bakterijo.

Koga najeti, kateri so preverjeni zunanji izvajalci, ki vam bodo zagotovili varne in zanesljive rezultate? V spodnjem članku preglejte cene in preverjene čistilne servise za razkuževanje večstanovanjskih stavb, ki vam lahko olajšajo delo in prihranijo veliko energije ter živcev.

Cena razkuževanja stavb: 15-50 € / razkuževanje

Kontaktirajte preverjene izvajalce za razkuževanje stavb

Kaj je velel odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb?

Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb določa, da morajo upravniki večstanovanjskih stavb poskrbeti za organizacijo najmanj dvakrat dnevnega razkuževanja opreme. Pogostost razkuževanja je odvisna tudi od števila posameznikov, ki bivajo v stavbi. Razkuževanje mora izvesti upravnik ali tretja oseba po izboru upravnika. Če upravnik nima dovolj zaposlenih, lahko to storijo etažni lastniki ali lastniki v večstanovanjski stavbi, kjer nimajo upravnika.

Cena za razkuževanje večstanovanjskih stavb, prostorov, pisarn in doma > Koliko stane razkuževanje?

V večstanovanjskih objektih, kjer bo dezinfekcijo opravljal zunanji izvajalec, boste za dnevno razkuževanje odšteli med 15 in 50 evrov. Pri večini čistilnih servisov so v to ceno vključeni dvakrat dnevno razkuževanje, čistila, razkužila, zaščitna oprema in stroški prevoza. Bodite pozorni, kljub temu obstajajo ponudniki, ki zahtevajo, da za ustrezna sredstva za dezinfekcijo poskrbite sami. Cene se seveda spreminjajo, v največji meri pa so odvisne od velikosti objekta in števila posameznikov, ki v njem živijo. Če se odločite za več kot dvakrat dnevno razkuževanje, boste zanj najbrž morali odšteti več.

Povprečna cena razkuževanja delovnih prostorov, pisarn in doma se giblje od 0,8 do 4 € na m2. Enako kot pri razkuževanju večstanovanjskih stavb so vsa potrebna oprema in sredstva za razkuževanje že vključena v ceno. Manjši prostori vas bodo v tem primeru na m2 praviloma stali več kot večji prostori. Če se odločite za redna čiščenja pisarne ali domačega gospodinjstva z vključenim razkuževanjem, boste odšteli od 10 do 18 evrov na uro, praviloma je čiščenje in razkuževanje pisarne nekoliko ceneje kot čiščenje in razkuževanje doma.

Priporočamo branje: GLOBINSKO ČIŠČENJE STANOVANJ IN PISARN: CENE

Kateri so najbolj iskani in najboljši čistilni servisi za razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov?

Nekateri čistilni servisi, s katerimi se je možno dogovoriti za razkuževanje stavb in notranjih prostorov, so Blast Tehnik d.o.o., Total System d.o.o., Čistilni servis URBANIJA, Vedro čistilni servis d.o.o., Beeping čistilni servis, Cleaning d.o.o., Čistilne storitve Danijela Stojnić s.p., Aktiva čiščenje d.o.o., Čistilni servis Maks Miloš Jović s.p., Kimi d.o.o., Politus d.o.o., Blesk čistilni servis d.o.o., IZA Effect d.o.o.,..

…Prosen Com d.o.o., Čistilni servis Tejka, Čistilni servis Ajaks, Eko Servis d.o.o., MPH d.o.o., Indira Rekić s.p., Čistilni servis Rekson, ČIS-TEAM d.o.o., Čistilni servis Celje, Čistilni servis Lipko, Verosa Plus d.o.o., Čistilni servis Metelko, Čistilni servis Vamis d.o.o., Munus 2, Čistilni servis Goldy, Barbara Rahne s.p., Rebeka Blagus s.p., Čistilni servis Kralj Mušič Boštjan s.p., ELA DTM s.p., Lavanda s.p., Clean Beat d.o.o., Petra Mervar s.p., Ivan Lovrec s.p., PRO R-K d.o.o., Čistilni servis PB Ormož, Čistilni servis Mitja Murko s.p.

Ker se vam z odločitvijo verjetno precej mudi, je pomembno, da po nepotrebnem ne izgubljate časa in denarja. Zato se obrnite na Omisli.si/cistilni-servis, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, ki vam bodo zagotovili varno in učinkovito razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov. Oddajte povpraševanje in se odločite za najboljšo ponudbo.

Pogosta vprašanja in odgovori za razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov

Zakaj je pametno razkuževati?

Morda nad odlokom Vlade, ki določa obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov, negodujete in se sprašujete, čemu takšni ukrepi. Večstanovanjske stavbe in zaprti prostori so kraji, kjer so možnosti nenadzorovane širitve covid-19 še toliko večje, saj se v zaprtih prostorih giblje veliko različnih ljudi. Z virusom se lahko okužimo tudi preko površin ali predmetov, zato je še toliko bolj pomembno, da upoštevate navodila in poskrbite za redno dezinfekcijo javnih površin v zaprtih prostorih. Zapomnite si, vsak posameznik lahko pripomore k zajezitvi epidemije koronavirusa.

Ali se lahko sami lotite razkuževanja?

Lahko. Marsikdo se verjetno nagiba k temu, da bi stanovalci večstanovanjskega objekta sami poskrbeli za vsaj dvakrat dnevno razkuževanje opreme, ker bi bilo to ceneje. Res je, da je treba za storitve čistilnih servisov odšteti nekoliko več, vendar bo njihovo delo zagotovo zanesljivo opravljeno. Razmislite, ali je sedaj resnično pravi čas, da oklevate, če na prvo mesto postaviti varnost in zdravje ali bolj cenovno ugodno rešitev. Kdo bo nadzoroval stanovalce, da bodo kvalitetno opravili delo v primeru, da bi razkuževali sami? Kako porazdeliti delo, da bo pravično? Ali zaupate svojim sosedom, da bodo situacijo vzeli resno in bodo površine v stavbi dejansko redno razkuževali? Vsekakor je veliko bolj varno in zanesljivo najeti čistilni servis, ki bo za to poskrbel namesto vas.

Koliko stane razkuževanje večstanovanjskih stavb?

Dnevna dezinfekcija večstanovanjskih stavb stane od 15 do 50 evrov na dan. Ponavadi zajema dvakrat dnevno razkuževanje, čistila, razkužila in zaščitno opremo. Cene nekoliko variirajo od ponudnika do ponudnika, v veliki meri pa so odvisne tudi od velikosti večstanovanjskega objekta. Če bi se strošek porazdelil med stanovalce srednje velikega večstanovalskega objekta, bi jih to stalo okoli 10 evrov na mesec na eno stanovanje.

Kdaj in kolikokrat moramo razkuževati stavbe?

Odlok določa obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavn najmanj dvakrat dnevno. Pogostost razkuževanja pa je odvisna tudi od števila posameznikov, ki bivajo v večstanovanjskih stavbah, kar v odloku sicer ni natančneje opredeljeno. Če gre za večjo stavbo z veliko stanovalci, je seveda potrebna dezinfekcija tudi večkrat kot le dvakrat dnevno.

Ali lahko pogosto razkuževanje v zaprtih prostorih škodi našemu zdravju?

Seveda imajo hlapi razkužila določen vonj, ki je v vas morda vzbudilo skrbi, kako le-ti vplivajo na splošno zdravje. Dokler se razkužila uporabljajo v predpisanih koncentracijah in ob upoštevanju navodil za uporabo, ne predstavljajo posebnega tveganja za zdravje stanovalcev. Kljub temu poskrbite za redno in dobro prezračevanje, še zlasti dvigal. Ne samo zaradi razkužil, ampak konec koncev tudi zaradi samega virusa.

Kakšna sredstva za razkuževanje je potrebno uporabiti?

Če boste najeli čistilni servis, bodo za vsa potrebna čistilna sredstva skoraj zagotovo poskrbeli kar oni. Vseeno pa je dobro, da ste osveščeni, kaj uporabljati. Doma pripravljena razkužila in alternativni pripravki nikakor niso primerni za razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov. Urad za kemikalije svetuje, da površine in opremo razkužujete s proizvodi za dezinfekcijo, ki imajo navedeno protivirusno delovanje. Pomembno je, da dosledno upoštevate navodila za uporabo, saj je lahko v nasprotnem primeru dezinfekcija popolnoma neučinkovita. Kot priročno sredstvo za dezinfekcijo lahko uporabljate tudi 0.05%-0,1% raztopino natrijevega hipoklorita (varekina).

Kakšen je pravilen postopek razkuževanja?

Priporočljivo je, da površine najprej očistite z navadnim detergentom in šele nato razkužite, saj je v tem primeru dezinfekcija v krajšem času in z nižjimi koncentracijami bolj učinkovita. Razkužilo na koncu pustite, da se posuši. Ne pozabite na redno zračenje prostorov.

Katere površine v večstanovanjskih stavbah je treba razkuževati?

Ključno je, da se vsaj dvakrat dnevno razkuži najbolj izpostavljene površine, kot so kljuke, stikala za luči, domofoni, ograja in seveda dvigala – površine, ki se jih dnevno dotika največ ljudi. Površin, ki so individualna last, upravniku oziroma zunanjemu izvajalcu ni treba razkuževati, določa odlok Vlade. Takšne površine, kot so kljuke na vhodnih vratih stanovanj in zasebni zvonci, morajo zaradi lastne varnosti in odgovornosti do drugih razkuževati lastniki stanovanj.

Kontaktirajte preverjene izvajalce za razkuževanje stavb in prostorov

Nasveti, če se čiščenja lotite sami

Čiščenje oken s pomočjo alkoholnega kisa

Alkoholni kis je eden od tistih pripravkov, ki je nepogrešljiv del vsakega gospodinjstva. Je povsem naraven proizvod, ki pa je poleg dodatka k jedem tudi odličen pri uničevanju madežev. Najbolje se obnese pri čiščenju stekla, zato ni naključje, da ga številne gospodinje uporabljajo za čiščenje oken. Vaša okna bodo po čiščenju s pripravkom iz alkoholnega kisa bleščeče čista. Omogoča namreč preprosto in hitro čiščenje, brez da bi ob tem puščal sledi in bele madeže. Predstavljamo vam preprost, a učinkovit recept, s pomočjo katerega bodo vaša okna spet videti kot iz trgovine.

Pridobite ponudbe čistilnih servisov za čiščenje oken

Izdelava čistila za čiščenje oken

Intenzivnost mešanice, ki jo boste pripravili je odvisna od tega, kako vešči ste pri čiščenju. Če oken z alkoholnim kisom še niste čistili, je priporočljivo, da zmešate močnejšo mešanico, s približno pol litra vode, 60 mL kisa in pol žličke detergenta za pomivanje posode. Takšna mešanica je priporočljiva tudi za srednje umazana okna.

Če okna čistite redno, in niso zelo umazana uporabite za mešanico enake količine kisa in vode. Priporočljivo je, da zmešate 250 mL vode z 250 mL kisa.

Če imate zelo umazana okna, ki so polna prahu, maščob ali ostale umazanije, nanesite čisti alkoholni kis direktno na steklo. To boste najlažje naredili s pomočjo dozirne posode z razpršilcem. Kis lahko pustite na oknih nekaj minut, da bo umazanija sama od sebe odstopila.

Za čiščenje oken pripravite mešanico iz kisa, vode in detrgenta.

Čiščenje manjših oken

Najprej si pripravite površino za čiščenje oken. Odstranite prah z okvirjev, saj bo čiščenje tako šlo veliko hitreje. V nasprotnem primeru se bodo sledovi prahu premikali po celotni površini. Odstranite tudi morebitne predmete na okenskih policah, na notranji strani pa položite na tla brisačo, da ne boste zmočili tal. Steklenico z razpršilcem napolnite s prej pripravljeno mešanico. Nanašajte jo postopoma, vedno le na okno, ki ga trenutno čistite. Nikoli ne popršite več oken naenkrat. Nato s krpo počistite okno in ga do suhega obrišite. 

 

Čiščenje večjih zunanjih okenskih površin

Vedro napolnite z mešanico. Za večja okna oz čiščenje oken boste potrebovali več čistila, zato količine prilagodite potrebam. Nato je najbolje, da okno na hitro zmočimo in umijemo s pomočjo zunanje cevi za zalivanje. Tako boste odstranili prašne delce. Nato okna na hitro umijte z mešanico vode in detergenta. Zelo umazane predele lahko podrobneje očistite tudi s pomočjo gobice. Okno ponovno sperite z vodo. Za tem začnite z nanašanjem mešanice kisa in vode. To boste na večjih okenskih površinah najlažje naredili tako, da gobico pomočite v mešanico ter jo postopoma nanašate na okno. Ko mislite, da je okno čisto, mešanico sperite z vodo ter osušite.

Čiščenje sledi umazanije z oken

Za čiščenje sledi trdovratne umazanije ali sledi prehodnega čiščenja oken, posujte malo sode bikarbone po sledeh, nato pa dodajte alkoholni kis. Mešanica se bo začela peniti, s tem pa bo umazanija sama od sebe odstopila. Z gobico zdrgnite okno na mestu umazanije, sperite in osušite. Madeži bodo izginili.

To je le nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bodo vaša okna spet svetleče čista. Ker pa čiščenje oken v velikih hišah predstavlja pravo nočno moro, vzame pa vam lahko več dni, vam bi v teh primerih zagotovo prav prišla izkušena roka strokovnjaka.

Pridobite ponudbe za čiščenje oken

Okolju prijazna / ekološka / naravna čistila

To sicer ne vpliva prav dosti na kvaliteto čiščenja stanovanja ali hiše, vendar, če ste alergični, nadpovprečno spoštujete naravo ali imate doma majhne otroke, … Zahtevajte od čistilnega servisa uporabo naravnih (ekoloških) čistil.

Preverite tudi: GLOBINSKO ČIŠČENJE STANOVANJ IN PISARN: POVPREČNE CENE

Najugodnejši čistilni servis navadno ni najboljši

Kot to velja pri vseh storitvah, velja tudi pri izbiri čistilnega servisa za čiščenje vašega doma (stanovanja ali hiše). Najcenejši čistilni servis ni nujno najboljši. Veliko ljudi ima precej težav, celo. Poskusite najti dobro razmerje med ceno in kvaliteto, glede na vaše potrebe. V pomoč naj vam bo zgornji cenik čistilnih servisov (povprečne cene čiščenja stanovanja). Predvsem pa, izbirajte med preverjenimi ponudniki za čiščenje vašega stanovanja na Omisli.si.

Storitve, ki jih za vas opravi čistilni servis (čiščenje stanovanja / hiše):

 • Generalno čiščenje stanovanja ali hiše (tudi spomladansko čiščenje / generalka)
 • Redno čiščenje (dnevno / mesečno / tedensko)
 • Čiščenje po zaključku gradbenih delih ali po prenovi stanovanja / hiše
 • Globinsko čiščenje
  • Globinsko čiščenje sedežne garniture
  • Globinsko čiščenje preproge
  • Globinsko čiščenje itisona
 • Čiščenje oken
 • Čiščenje preprog
 • Čiščenje tal in talnih oblog
 • Čiščenje marmorja
 • Čiščenje pečice, hladilnika
 • Čiščenje kopalnice
 • Brisanje prahu
 • Pometanje in sesanje
 • Odnašanje / praznjenje smeti
 • Čiščenje sanitarij / WC-ja
 • Mokro pomivanje tal
 • Druge storitve čistilnih servisov:
  • Hišniška opravila
  • Vzdrževanje objektov
  • Urejanje okolice (košnja trave)
  • Gospodinjska opravila (likanje, kuhanje)
  • Zimska služba (pluženje, kidanje snega, posipavanje s soljo)
  • Čiščenje garažnih hiš
  • Pospravljanje
  • Odvoz smeti
  • Zalivanje rož in praznjenje nabiralnika, ko ste na dopustu

Za konec vam postrežemo še z nekaj seznami čistilnih servisov.

Čistilni servis Maribor

Iščete čistilni servis Maribor? Tukaj je nekaj ponudnikov: AMIGO KAC MITJA S.P., Ana Petkovska s.p., PERFECT, ČAR STORITVE d.o.o., BISTRA BORIS KERŠ S.P., AJAKS, Vida Žmavc s.p., Čistilni servis Karolina Podvršnik s.p., VEČ-vedno čisto, Sonja Brečko s.p., ENJO SLOVENIJA, INVALIDSKO PODJETJE POSOČJE d.o.o., Irma Hojs s.p., ISS FACILITY SERVICES d.o.o., FREKVENCA, LEPI CVET, čiščenje objektov in posredništvo, d.o.o., MARLIS čiščenje d.o.o., MEDIKLIN storitve in trgovina d.o.o., PROLESK d.o.o., PROPOINT DANIJEL ZEMLJIČ S.P., SERVIS KRPICA, Marjana Hojnik s.p., Terezika Urlep s.p., čiščenje poslovnih prostorov in druge storitve, V-SERVIS in še bi lahko naštevali…

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

Čistilni servis Ljubljana

Če googlate “čistilni servis Ljubljana” boste našli serise, kot so: 1A TIM, čiščenje in urejanje okolice, Dejan Grobelšek s.p., ADA, Slaviša Jotanović s.p., ATLANTIS NEBOJŠA GLIGORIĆ S.P., ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE OBJEKTOV, OLENA STARIČ S.P., Čiščenje in vzdrževanje objektov, Primož Skalar s.p., ČIŠČENJE OBJEKTOV, MARKO JURIŠIĆ S.P., ČIŠČENJE PROSTOROV BORKA MAMLIĆ s.p., BLIŠČ 1 IRENCA DE GAIA S.P., Crystal Lux, Žaklina Zekić s.p., CUNJ’CA d.o.o., Enisa Okić s.p., JURE CVET S.P., Slaviša Maksimović s.p., MIKI TRANS MLADJEN STOJANOVIĆ S.P., CleanIN, DANTE SERVIS, servis in storitve, d.o.o., DATIS Bratislav Lazić s.p., DIS 001, čistilni servis, d.o.o., DS EKO TRADE d.o.o., EKOSIJAJ d.o.o. družba za trgovino in storitve in še bi lahko naštevali…

Čistilni servis Celje

Za čistilni servis Celje smo našli: Brillance, Čistilni servis, David Lampret s.p., NATAŠA ŠIRIĆ S.P., ČISTKO čiščenje oken, MEDIKLIN storitve in trgovina d.o.o., SIJAJ D&D, SINTAL CELJE, d.o.o., Terezika Urlep s.p., čiščenje poslovnih prostorov in druge storitve, ZAR SIJAJ, čiščenje in storitve, d.o.o., itd.

Čistilni servis Kranj

Čistilni servisi Kranj vključujejo: BORIS VALANT S.P., JURE CVET S.P., KRISTAN ROBERT S.P., VARAGIĆ, SLOBODANKA VARAGIĆ S.P., JASPIS, ANDREJA MARKS S.P., KAR5, Petra Logar s.p., RISS, SLAĐA SLIJEPČEVIĆ S.P., itd.

Oznake: čiščenje stanovanj, generalno čiščenje, generalno čiščenje stanovanja, generalno čiščenje stanovanja cena, čistilni servis cena, cenik, čistilni servis gorenjska, čistilni servis Kranj, čistilni servis Ljubljana, čistilni servis na domu, čistilni servis stanovanj, čiščenje, čiščenje na domu, čiščenje stanovanja, čiščenje stanovanja cena

Čistilni servis: Pogosta vprašanja in odgovori za čiščenje doma ali pisarne

Koliko stane čistilni servis?

Cena za čistilni servis okvirno znaša od 10 €/h dalje. Če pa gledamo po kvadraturi prostorov, so okvirni stroški od 0.40 € – 4 €/m2. Cene čiščenja vključujejo tudi vašo lokacijo oziroma oddaljenost, ki jo čistilni servis mora prevoziti, da pride do vas in pa vrsto čiščenja, ki jo želite. Ta dva dejavnika lahko vplivata na količino stroškov za čiščenje. Prav tako je cena odvisna od vrste čiščenja, ki jo potrebujete. Čistilni servis namreč lahko poskrbi za redno čiščenje vašega doma, ali pa generalno in globinsko čiščenje. Storitve čistilnega servisa lahko koristite enkratno, ali pa se zavežete s pogodbo z njimi za dlje časa. S profesionalnimi čistilci se boste predhodno dogovorili o stroških in vrsti čiščenja (ročno, strojno), o morebitnih dodatnih storitvah, itd. Na podlagi dogovora bo čistilni servis v primeru daljšega sodelovanja sestavil pogodbo, v okviru katere bo izvedel storitve čiščenja in kjer bo napisan celoten dogovor o vašem sodelovanju z njimi. Če pa potrebujete le enkraten obisk čistilnega servisa, v tem primeru podpis pogodbe ni potreben.

Kako se čistilni servisi razlikujejo med sabo?

Čistilni servis vključuje številne storitve. Poleg rednega čiščenja doma (stanovanja ali hiše), lahko najamete čistilni servis za čiščenje po končanih gradbenih delih ali prenovi doma. Tudi za čiščenje poslovnih prostorov se lahko obrnete na priznan čistilni servis. Tako boste vedno delali v urejenem okolju. Čistilni servis je lahko posebej specializiran za redno, občasno ali generalno čiščenje, lahko pa vključuje vse te storitve. Čiščenje mora biti primerno izbrano tudi glede na vrsto ustanove. Namreč razlika je med čiščenjem stanovanja ali hiše, zdravstvene ustanove, poslovnih prostorov, izobraževalne ustanove, industrijske hale, itd. Čistilni servisi vam omogočijo najem dodatnih storitev čiščenja kot so na primer čiščenje hladilnika ali pečice, čiščenje oken, odvoz smeti, čiščenje podstrešja ali garažnih prostorov, ipd. Če pa se odpravljate na dopust, lahko priznan čistilni servis v tem času poskrbi za zalivanje vaših rož, urejanje okolice vašega doma (košnja trave, pospravljanje listja, ipd.).

Koliko časa povprečno porabimo za čiščenje doma?

Če redno čistimo naš dom, običajno tedensko čiščenje traja nekaj ur. Po navadi v okviru tega odstranimo pajčevine, pobrišemo prah iz vidnih površin in očistimo tla z metlo / sesalcem, ter poskrbimo za mokro pomivanje tal. Seveda je količina čiščenja odvisna od naših želja po čistoči in od tega, kako globinsko čiščenje naš dom potrebuje. Čas, ki ga povprečno porabimo za čiščenje doma, je odvisen tudi od kvadrature naših bivalnih prostorov. Generalno čiščenje pa je dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi več dni, če želimo od vrha do tal očistiti vse prostore, vključno s čiščenjem in sortiranjem stvari, ki jih hranimo v omarah. Najem kvalitetnega čistilnega servisa vam bo omogočil, da bo nekdo opravil delo namesto vas. Čas, ki bi ga porabili za čiščenje, boste lahko namenili za kaj drugega.

Koliko stane redno čiščenje stanovanja oz. čiščenje na domu?

Za redno čiščenje na domu boste predvidoma odšteli od 0.40 € – 4 €/m2. Cene se razlikujejo glede na velikost površine stanovanja oziroma hiše. Glede na oceno ponudb različnih čistilnih servisov v Sloveniji lahko rečemo, da so stroški za čiščenje na domu nižji, v kolikor gre za stanovanje, veliko na primer več kot 100 m2, kot pa v primeru manjšega stanovanja, velikega do 50 m2. Izbran čistilni servis bo pri obračunu stroškov upošteval tudi oddaljenost vašega stanovanja od sedeža podjetja. Cenovno najugodneje za vas bo, če izbirate med lokalnimi čistilnimi servisi, katerih ponudbe najdete na Omisli.si/cistilni-servis.

Kdaj postane čistilni servis reševalec življenja?

Šli ste na zaslužen oddih na Bahame in pustili malo razmetano. Koga briga, boste že pospravili ko pridete domov. Kaj pa če se vam isti dan, ko pridete domov, na obisk najavi celotna bližnja družina z vsemi malimi bratranci in sestričnami vred? Čistilni servis je definitivno pravi odgovor za takšne primere. Ali pa če ste preprosto preveč zaposleni, utrujeni in si želite, da vsaj enkrat to nadležnost opravi nekdo namesto vas. V nadaljevanju lahko preberete nekaj nasvetov o najemu pravega čistilnega servisa za vaše želje in potrebe.

Kaj želite, da čistilni servis očišči? Želite, da vam opere perilo in okna ali le pobriše prah in tla? Najbolje, da se to predhodno odločite in svojo odločitev predčasno sporočite, da ne bo potem zapletov. Nekateri ne marajo prati umazanega perila v javnosti. Dobesedno.

Vprašajte sosede, sodelavce in bližnje za priporočila! Veliko lažje je zaupati preizkušenemu servisu, ki ga priporoča nekdo vam blizu. Tako je dobro opravljeno delo skoraj zagotovljeno. Seveda pa je najeti nekoga, ki ga ne poznate tudi povsem sprejemljivo. Če nič drugega, ne more primerjati pospravljenost vaše hiše z sosedovo.

Najemite zavarovan čistilni servis. V primeru, da se med čiščenjem zgodi nekaj nepričakovanega ali pa čiščenje ni bilo povsem po vašem okusu in zahtevah, lahko tako od čistilnega servisa zahtevate povračilo. Če čistilni servis ni zavarovan oziroma ga ne obvezuje nobena pogodba, boste kompenzacijo, ki jo želite težko dobili.

Vprašajte o metodah in čistilih:  Če je vaš mož ali otrok alergičen na določene sestavine, ki jih vsebujejo nekatera čistila, se je bolje glede tega pozanimati pri čistilnem servisu. Tako boste prepričani, da servis ne uporablja čistil, ki so škodljiva okolju, vam ali vašim bližjim.

Razvijte dober odnos: Če vložite drobec lastnega časa, čiščenje ne bo neprijeten čas, ko se morate svojega doma izogibati, temveč možnost za razvoj zaupanja vrednega delovnega razmerja.

Pridobite ponudbe čistilnih servisov

Kaj je to čistilni servis na domu?

To pomeni, da najamete čistilni servis, ki bo ob dogovorjenem terminu poskrbel za čiščenje vašega doma. Čistilni servis bo pripravil ponudbo, skladno z vašimi željami in zahtevami. Po uskladitvi interesov boste podpisali pogodbo, na podlagi katere bo čistilni servis poskrbel za izvedbo storitev. Predlagamo vam, da ste vsaj v času prvega obiska čistilnega servisa doma, da ga lahko opozorite na morebitne pomembnosti (na primer hišni ljubljenčki v stanovanju, ipd.).  Potem pa, v kolikor se odločite za reden najem čistilnega servisa na domu, ni nujno, da ste ob vsakem obisku čistilca doma. Čistilni servis bo generalno, globinsko, ali površinsko očistil vaš dom in vam prihranil čas ter delo. Čiščenje doma lahko pri čistilnem servisu naročite tudi v primeru, da ste zaključili s prenovo ali urejanjem doma in želite kar čimprej imeti pospravljeno.

Kaj zajema generalno čiščenje stanovanja?

Večina Slovencev vsaj enkrat tedensko očisti svoje stanovanje. Običajno, redno čiščenje vključuje brisanje prahu, odstranjevanje pajčevin in čiščenje tal (pometanje, sesanje in pomivanje). Glede na hiter tempo našega življenja pa nemalokrat nimamo časa, da bi generalno očistili naše stanovanje. Naj vas to ne bremeni preveč, saj vam najem čistilnega servisa omogoči, da nekdo opravi to delo namesto vas. Generalno čiščenje stanovanja poleg osnovnih storitev čiščenja opremljenih objektov vključuje tudi čiščenje oken, odmik pohištva in čiščenje manj dostopnih površin, globinsko čiščenje preprog, sedežnih garnitur, itd. Cena generalnega čiščenja stanovanja znaša od 130 €  – 300 € in več. Seveda so stroški odvisni od več dejavnikov – lokacije in kvadrature stanovanja, količine čiščenja, morebitnih dodatnih storitev, ki jih naknadno vključite (npr. čiščenje hladilnika ali pečice).

Koliko stane čistilka na domu?

Izbirajte med naročilom rednih obiskov čistilnega servisa, ali pa naročite čistilni servis le priložnostno. Za redno čiščenje na domu boste odšteli od 27 € dalje. Stroški so odvisni od oddaljenosti čistilnega servisa od vaše lokacije, kvadrature površin, ki jih bo čistilni servis očistil in izbrane vrste čiščenja, vključno z dodatnimi storitvami.

Kaj pa če potrebujem čistilni servis nujno?

Pripravljate zabavo in bi radi pred tem temeljito očistili vaš dom? Ali pa ste organizirali dogodek (zaključne družbe, poročna slavja, itd) v za to namenjenih prostorih, ki jih boste kmalu spet potrebovali čiste in pripravljene? Olajšajte si svoje delo z najemom kvalitetnega čistilnega servisa. Poiščite pravega mojstra čiščenja in si zagotovite profesionalni čistilni servis za pravo ceno. Na enem mestu boste izbirali med kvalitetnimi izvajalci. Kar pa je najboljše, tudi, če čistilni servis nujno potrebujete, boste imeli takojšnji dostop do njihovih ponudb.

Ali čistilni servis poskrbi tudi za čiščenje hladilnika?

V redni ponudbi običajno čistilni servis ne vključuje čiščenja notranjosti hladilnika, ampak le brisanje prahu na zunanji površini hladilnika. Lahko pa to doplačate kot dodatno storitev, ki je obračunana skladno s cenikom izbranega čistilnega servisa. Prav tako lahko na isti način v čiščenje doma vključite tudi čiščenje notranjosti pečice.

Koliko stane redno čiščenje hiše?

Čistilni servis vam za generalno čiščenje hiše odšteje od 130 € – 300 € dalje. Sami izberete pogostost čiščenja (tedensko, na vsaka dva tedna ali več) in se s čistilnim servisom dogovorite o vseh podrobnostih, vaših željah in zahtevah. V ponudbo vključite tudi dodatne storitve kot je na primer čiščenje hladilnika, globinsko čiščenje pohištva, itd. Za enkratno čiščenje hiše boste odšteli od 27 – 30 €/obisk. Lahko se potem odločite za redno čiščenje, pri čemer bo čistilni servis ob dogovorjenem terminu poskrbel za temeljito čiščenje vaše hiše vsak mesec oziroma v časovnem razponu po vaših željah. Najem čistilnega servisa vam omogoči, da je vaš dom vedno čist in pospravljen. Enkrat mesečno (oziroma po vaših željah) lahko čistilni servis opravi tudi generalno čiščenje vaše hiše in s tem zagotovi še večjo čistočo. Tako za stanovanjske kot tudi poslovne prostore pa se priporoča najem čistilnega servisa tudi zato, ker bo s tem poskrbljeno tudi za dezinfekcijo vseh površin, kar je v času covid-19 še posebej pomembno.

Koliko stane redno čiščenje stanovanj?

Okvirna cena, ki jo čistilni servis zaračuna za čiščenje stanovanja, znaša od 0.40 € – 4 €/m2, oziroma od 10 €/h. Pri tem upoštevajte, da na ceno vpliva velikost površine stanovanja, saj so stroški čiščenja večje kvadrature stanovanja lahko višji kot sicer. Prav tako pa pomembno vlogo pri ceni igra tudi vrsta čiščenja (ročno, strojno). V storitev rednega čiščenja stanovanja navadno ni všteto čiščenje oken, hladilnika ali pečice, seveda pa se je o vseh teh podrobnostih mogoče dogovoriti z izbranim čistilnim servisom. Poiščite najboljši servis že danes.

 


ČISTILNI SERVIS ZA PROFESIONALNO ČIŠČENJE STANOVANJA / HIŠE

PREVERJENI ČISTILNI SERVISI
(LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

Pridobite 7 ponudb

ocena bralcev
4.6 od 11