MIZARSTVO: Cenik, trendi, ideje in preverjeni mizarji
5 (8)

Kadar opremljate novogradnjo, obnavljate obstoječe objekte, urejate okolico / teraso ali pa se ukvarjate s prenovo doma, boste hitro in skoraj gotovo potrebovali tudi mizarske storitve oz. mizarja. Unikatni leseni izdelki, ki jih bo za vas izdelalo priznano mizarstvo, bodo izjemen dodatek za vaš dom ali okolico. Za vas smo analizirali cene mizarjev za najpogostejše mizarske storitve ter podali izčrpen seznam preverjenih mizarjev. Ne spreglejte niti odgovore na pogosta vprašanja in številnih razlogov, zakaj je pohištvo po meri najboljša izbira. Na OMISLI.SI/MIZARJA boste našli seznam najboljših mizarjev. V nadaljevanju pa preverite tudi, kdaj so mizarji v Sloveniji najbolj iskani ter trende in ideje…

Kazalo >

MIZARSTVO: CENE

povprečne cene mizarjev ter ceniki

10-65 EUR/h

100-400 €/m2

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Vrsta mizarskih delCena mizarja
Kuhinje po meri450 € - 700 €/m2
Kuhinjski pulti40 € - 230 €/tm
Garderobne omare, vgradne omare po meri150 € - 500 €/tm
Lesena okna po meri150 € - 450 €/m2
Lesena vrata po meri600 € - 1.500 €/kos
Polkna (izdelava polken)230 € - 270 €/kos.
Lesene police12 € - 90 €/kos
Leseno pohištvo po meri150 € - 450 €/m2
Lesene stopnice in stopnišča1.300 € - 6.000 €/kos.
Lesene ograje za vrt, stopnice, balkon, panelne…40 € – 80 €/tm
Letne kuhinje2.000 € – 4.000 €/kpl
Leseni nadstreški za teraso, avto in pergole90 € - 200 €/m2
Lesene terase50 € - 90 €/m2
Leseno ostrešje in konstrukcija30 € - 70 €/m2
Lesene garaže in ute1.000 € - 2.500 €/kos
Zunanja otroška igrala, lesene hiške in gugalnice300 € - 2.000 €/kos.
Postelje po meri200 € - 3.000 €/kos
Spalnice po meri800 € - 3.500 €/kos
Otroške sobe po meri800 € - 3.500 €/kos
Montaža kuhinje in pohištva60 € - 120 €/kos
Lesena pregrada40 € - 300 €/kpl
Vrtno pohištvo, lesene mize, stoli in klopi270 € - 800 €/kpl
Lesene stenske, stropne in talne obloge60 € - 150 €/m2
Obnova kuhinje150 € - 800 €/tm
Obnova lesenih oken, vrat, ograje100 € - 150 €/m2

Kontaktirajte preverjene mizarje (ponudbe / cene)
mizarstvo-cene-omisli-si
Priznano mizarstvo se lahko pohvali z bogato zgodovino izkušenj in številnimi unikatnimi lesenimi projekti.

Najboljši mizarji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mizarjev

Loading

celoten seznam mizarstev >

Če menite, da vam ljubo mizarstvo manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.
Mizarstvo – Povprečne cene in ceniki (cena mizarja)

Preverite, koliko vam računa mizarstvo za izdelavo posameznih lesenih elementov.

Kuhinje po meri

Si želite opremiti vašo kuhinjo s čudovitim pohištvom, a se soočate z omejitvijo prostora, ki ga lahko izkoristite? Pri tem vam lahko pomagamo z montažo kuhinje po meri. Mizar bo izdelal edinstveno pohištvo, ki se bo popolnoma prilegalo v vašo kuhinjo. Upošteval bo vaše ideje, svetoval glede izbire lesa in izdelal elemente v dogovorjenem roku. Izdelki s pridihom vaše osebne note, edinstvenost, ki jim ni primere. Zagotovite si najlepšo leseno kuhinjo po meri za ceno od 450 € – 700 €/m2.

Kontaktirajte preverjene mizarje za kuhinje po meri (ponudbe / cene)
mizarske-storitve-kuhinja-po-meri-mansarda
Naj mizarstvo poskrbi, da boste opremili vašo mansardo s čudovito kuhinjo po meri.

Kuhinjski pulti po meri

Kuhinjski pulti so “make or break” dejavnik kuhinje. Ne le, da dajo estetsko noto, tudi ali celo predvsem, uporabno. Obstajajo namreč moderni kuhinjski pulti, na katere lahko postavite vročo posodo, lahko po njih čečkajo otroci s flumastri in so celo odporni na ostre predmete (nože, itd…).

Katere lastnosti igrajo veliko vlogo pri izbiri kuhinjskega pulta? Na kratko, velikost, odpornost, cena in estetika.

Da, kuhinjski pulti morajo tudi omogočati veliko prostora za ustvarjanje okusnih dobrot, poleg tega, da so skladni z ostalo kuhinjsko opremo, seveda. Zato so kuhinjski pulti po meri navadno najboljši izbira.

Prav tako je pomembno, da so kuhinjski pulti enostavni za čiščenje. Kot že rečeno, je najboljše, če ima vaš pult zaščiteno delovno ploščo, ki je odporna vsaj na nekatere poškodbe (odlaganje vročih ali mokrih posod).

Cene kuhinjskih pultov so odvisne od izbire materiala in njegovih dimenzij. Leseni kuhinjski pulti, ki jih izdela mizarstvo, stanejo od 40 € – 230 €/tm.

Kontaktirajte preverjene mizarje za kuhinjske pulte po meri (ponudbe / cene)
kuhinjski-pult-po-meri-lastnosti
Izkoristite celoten prostor v kuhinji in namestite kuhinjski pult po meri. Pridobite toliko delovne površine, kolikor je potrebujete za ustvarjanje dobrot.

Mizarstvo za garderobne omare, vgradne omare po meri

Velika prednost vgradnih omar po meri je, da jih mizarstvo izdela glede na točne mere notranjih prostorov. Tako se bodo povsem prilegale v vaš dom in boste lahko v celoti izkoristili vsak centimeter stanovanja ali hiše. Izbirajte med različnimi kombinacijami materialov, dodatkov, motivov, itd. Okvirna cena za garderobne omare po meri znaša od 150 € – 500 €/tm.

Kontaktirajte preverjene mizarje za garderobne omare po meri (ponudbe / cene)
vgradna-garderobna-omara-mizar
Uskladite vaše želje in ideje z nasveti mizarja in opremite vašo spalnico z edinstveno vgradno garderobno omaro.

Lesena okna po meri

Les kot naraven material bo kakovostno ščitil vaš dom pred zunanjimi vplivi. Lesena okna po meri vam omogočajo, da okno povsem prilagodite kateremu koli objektu. Če potrebujete okno, ki je bistveno manjše od standardnih dimenzij, to ni težava.

Preberite tudi: OKNA CENA: ANALIZA CEN, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH TIPOV OKEN Z MONTAŽO (+SENČILA +POLICE)

Mizar bo poskrbel za izdelavo oken, ki se bodo povsem prilegale vgradnji v vaše objekte. Prav tako lahko izbirate med številnimi dodatki, zaščitnimi premazi in drugimi elementi, s katerimi opremite vaša lesena okna po meri. Oddajte povpraševanje na Omisli.si/okna. Cenovni okvir izdelave lesenih oken po meri znaša od 150 € – 450 €/m2.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za lesena okna po meri (ponudbe / cene)
lesena-okna-po-meri
Kupujete okna in ste naleteli na težavo – vse okenske odprtine na vašem domu niso enake? Nič hudega, nakup lesenih oken po meri vam omogoča izdelavo istega modela oken v različnih dimenzijah.

Lesena vrata po meri (notranja, zunanja, vhodna, balkonska, garažna, masivna)

Če si želite popestriti vaš dom ali garažo z unikatnimi vhodnimi vrati, potem izberite lesena vrata po meri. Izdelana posebej za vas bodo krasila vhod. Seveda pa lahko z lesenimi vrati opremite tudi vaše notranje prostore ali vhod na balkon. Ko izbirate les za vrata, upoštevajte lastnosti, ki odlikujejo vsako posamezno vrsto in tudi njene morebitne šibke točke.

Preberite tudi: VHODNA VRATA: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI VSEH VRST ZUNANJIH VHODNIH VRAT

Pomembna prednost lesenih vrat po meri je, da so izdelana posebej za vas in lahko sami veliko doprinesete k njihovi edinstvenosti. Mojster mizar bo prisluhnil vašim željam in vam zagotovil unikaten vhod v notranji / zunanji prostor. Cena lesenih vrat po meri že od 600 € – 1.500 €/kos. Iščete lesena vrata? Preverite na Omisli.si/vrata.

Kontaktirajte preverjene mizarje za lesena vrata po meri (ponudbe / cene)
unikaten-izdelek-lesena-vrata-po-meri
Izberite unikatno – lesena vrata, narejena po meri samo za vas.

Polkna (izdelava polken)

Lesena polkna še zdaleč niso iz mode. Vse pogosteje jih zasledimo, predvsem na oknih pritličnih stanovanjskih hiš. Lahko jih namestite na zunanji ali notranji strani objekta. Izdelava dvokrilnih lesenih polken povprečno stane od 230 € – 270 €/kos. Cena je odvisna od dimenzij polken, izbranega modela izdelave in zahtevnosti njihove montaže. Uskladite barvo polken s fasado in dodajte vašim oknom svežo estetsko vrednost.

Kontaktirajte preverjene mizarje za polkna po meri (ponudbe / cene)
klasicna-lesena-polkna-cena
Lesena polkna so še vedno aktualna. Izbirajte med enokrilnimi ali dvokrilnimi. Uporabna so za zunanjo ali notranjo montažo.

Lesene police

Nepogrešljiv del vsakega stanovanja ali hiše zagotovo predstavljajo police. Uporabljamo jih za shranjevanje oblek v omarah, knjig ali drugih ornamentov na steni. Cena lesenih polic je odvisna od dimenzij police, kvalitete lesa in vrste lesa. Police so lahko na steno nameščene samostojno, v obliki kocke, večdelne, lesene police z ograjico ali držalom, različnih barv, itd. Na trgu je obilo možnosti izbire, izkušeno mizarstvo vam lahko svetuje kaj izbrati. Cena za lesene police znaša od 12 € – 90 €/kos.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za lesene police po meri (ponudbe / cene)
lesene-police-po-miri-velika-izbira
Pri izbiri lesenih polic po meri ste lahko bistveno bolj izvirni in se poigrate z domišljijo pri oblikovanju idej.

Mizar za leseno pohištvo po meri

Ko opremljate vaš dom, izbirajte kvalitetno pohištvo po meri. Čeprav je cena za pohištvo po meri višja od “Ikea pohištva”, si s tem zagotovite izjemno kakovost in osebno noto izdelanih elementov.

Mizarstvo namreč upošteva vaše želje in zahteve, ter pohištvo po meri povsem prilagodi situaciji in vašim željam, da ga zlahka namestite v vaš dom. To je velika prednost, saj vas ne bo skrbelo, ali je na primer omara previsoka in je ne boste dobili v prostor, ipd.

Cena za leseno pohištvo po meri je predvsem odvisna od izbire dimenzij, zahtevnosti izdelave in izbranega materiala ter dodatkov. Masivno pohištvo po meri seveda stane več. Običajno znaša od 150 € – 450 €/m2. Do izdelanega pohištva po meri običajno lahko dostopate v najmanj enem in največ 6 mesecih, seveda pa je vse odvisno od posameznega izvajalca in kako je mizarstvo zasedeno.

Kontaktirajte preverjene mizarje za leseno pohištvo po meri (ponudbe / cene)
pohistvo-po-meri-mizarstvo-kuhinja
Prednost lesenega pohištva po meri je, da se popolnoma prilega v prostor, kamor ga želite montirati. Prav tako je les naraven in dolgoobstojen material.

Lesene stopnice in stopnišča

Les še vedno velja kot najpogostejši material za izdelavo stopnic. Cene lesenih stopnišč so zelo različne. V osnovi so odvisne od vrste lesa, višine etaže, zahtevnosti montaže, dodatkov, itd. Okvirna cena znaša od 1.300 € – 6.000 €/kos.

Kontaktirajte preverjene mojstre za lesene stopnice (ponudbe / cene)
lesene-stopnice-stopnisca-mizarstvo
Mizarstvo bo poskrbelo za izdelavo unikatnih stopnic in jih za večjo varnost opremilo tudi z ograjo po vaši želji.

Lesene ograje za vrt, stopnice, balkon, panelne…

Lahko izbirate med različnimi tipi ograje (polna, izrezljana, z lamelami). Uskladite model ograje s stilom vašega vrta ali balkona. Terasa, balkon, stopnice, lahko izgledajo zelo veličastno, če so opremljene s kvalitetno leseno ograjo. Zagotovite si ponudbe najboljših mizarjev za izdelavo ograje na Omisli.si/ograjo. Cena izdelave in montaže lesene ograje je od 40 € – 80 €/tm.

Preberite tudi: CENA OGRAJE: PREDNOSTI, SLABOSTI IN CENE OGRAJ (PANELNE, INOX, PVC, LESENE, KOVANE, ALU…)

Kontaktirajte preverjena mizarstva za lesene ograje (ponudbe / cene)
lesene-ograje-vrt-terasa-mizarstvo
Pestra izbira različnih modelov lesenih ograj. Preverite cenovne razsežnosti.

Mizarstvo za letne kuhinje

Naj priprava jedi na prostem ne vključuje zgolj jedi z žara. Izkoristite prostor za izdelavo letne kuhinje, ki vam omogoča izvedbo najboljših piknikov z okusno, raznovrstno hrano. Opremite letno kuhinjo z lesenim pultom, namestite omarice za shranjevanje vseh pripomočkov. Cena za izdelavo letne kuhinje znaša od 2.000 € – 4.000 €/kpl.

Kontaktirajte preverjene mizarje za letne kuhinje (ponudbe / cene)
cena-letne-kuhinje-mizar-izdelava
Naj vam mizar pomaga uresničiti vaše sanje – priprava hrane na prostem, v vaši leseni letni kuhinji.

Leseni nadstreški za teraso, avto in pergole

Zaščitite vašo teraso z lesenim nadstreškom, ali pa pod nadstrešek parkirajte jeklenega konjička v primeru slabega vremena. Najpogosteje so nadstreški konzolni ali stebrni. Pogosto so dvokapni, kar zagotavlja enostavno odvajanje meteorne vode. Seveda pa je možnosti izvedbe veliko, vključno z izbiro ustrezne strešne kritine. Leseni nadstreški, narejeni iz masivnega ali lepljenega lesa imajo dolgo življenjsko dobo in vam bodo dobro služili. Bodite pozorni, če je nadstrešek večji od 30 m2, za njegovo izgradnjo potrebujete gradbeno dovoljenje. Povprečna cena za leseni nadstrešek je od 90 € – 200 €/m2.

Preverite tudi: NADSTREŠEK CENIK: POVPREČNE CENE NADSTREŠKOV (ZA AVTO, TERASO, BALKON, …)

Kontaktirajte preverjene mizarje za lesene nadstreške (ponudbe / cene)
lesen-nadstresek-delo-mizarja
Vse, kar potrebujete je idejna zamisel, najem priznanega mizarja in vašemu jeklenemu konjičku boste zagotovili streho nad glavo.

Lesene terase

Če želite urediti vašo okolico in si ustvariti prijeten ambient za druženje, potem se odločite za izdelavo lesene terase. Mizar bo pripravil načrt, izrisal tloris in z upoštevanjem vaših želja in možnosti izdelave pričel z delom. Ni vsak les primeren za teraso, zato se posvetujte, priznano mizarstvo vam bo na voljo za pomoč pri izbiri. Ključno je, da je les dovolj trden in da se učinkovito upira zunanjim vremenskim vplivom ter ohranja čudovit izgled vaše terase. Seveda ga je vsakih nekaj let priporočljivo obnoviti in impregnirati. Cenovno lesene terase znašajo od 50 € – 90 €/m2.

Kontaktirajte preverjene mizarje za lesene terase (ponudbe / cene)
lesena-terasa-mizar-cena
Ko vam bo mizar izdelal novo leseno teraso, vam bodo zavidali vsi.

Leseno ostrešje in konstrukcija

Najemite priznano mizarstvo za izdelavo lesenega ostrešja in konstrukcije. Cena okvirno znaša od 30 € – 70 €/m2. Cenovni razpon je odvisen od naklona in površine strehe ter posledično porabe lesa. Ptav tako pa pomembno vlogo igra tudi vrsta lesa, ki ga mizar uporabi za izdelavo. Za strešno konstrukcijo se najpogosteje uporabijo hrastov, smrekov ali macesnov les.

Kontaktirajte preverjene mizarje za lesena ostrešja in konstrukcije (ponudbe / cene)
lesene-konstrukcije-ostresje-cena
Preverite, kolikšna je povprečna cena za izdelavo lesenih konstrukcij in ostrešja, za kar poskrbi mizarstvo.

Lesene garaže in ute

Ne veste, kam bi pospravili kosilnico in drugo vrtno orodje za obdelavo vrta in urejanje okolice? Ali pa potrebujete prostor, kjer bi v miru spili jutranjo kavo? Imamo rešitev za vas, izgradnja lesene ute. Masiven ali lepljen les, izbira ustrezne strešne kritine in mizarstvo že dela na projektu. V kolikor pa potrebujete prostor za vašega jeklenega konjička, je izgradnja lesene garaže prava izbira. Mizar bo poskrbel za kvaliteto izvedbenih del in vam izdelal edinstveno garažo. Cene za lesene garaže in ute znašajo od 1.000 € – 2.500 €/kos.

Kontaktirajte preverjene mizarje za lesene garaže (ponudbe / cene)
lesena-uta-urejanje-okolice-mizar
Opremite vaše dvorišče z leseno uto, ki je na eni strani odprta in pod katero lahko v sončnih dneh prebirate časopis. Če pa želite izkoristiti uto za shranjevanje orodja, naj vam mizar izdela zaprto leseno garažo ali uto.

Zunanja otroška igrala, lesene hiške in gugalnice (mizar)

Najpogosteje se otroci radi igrajo v lesenih hiškah, na gugalnicah, plezalnih stenah in toboganih. Priznano mizarstvo bo poskrbelo za kvalitetno in varno izdelana zunanja otroška igrala. Les, zaščiten pred uv žarki, poškodbami in sivenjem, bo več let zabaval vaše najmlajše. Cena izdelave lesenih zunanjih otroških igral okvirno znaša od 300 € – 2.000 €/kos.

Kontaktirajte preverjene mizarje za otroška igrala (ponudbe / cene)
lesene-hiske-otroska-zunanja-igrala
Privoščite vašim otrokom najboljše. Mizar bo izdelal čudovito hiško, gugalnico ali drugo leseno igralo, ki bo navdušilo vsakega otroka.

Postelje po meri

Ko opremljate vašo spalnico si vzemite čas in preudarno izberite svoje pohištvo. Naj za vašo posteljo poskrbi izkušen mizar. Izdelal jo bo iz kvalitetnega materiala po vaši izbiri, upošteval vaše želje in možnosti izdelave glede na mere. Postelja bo ustrezala prostorskim dimenzijam vaše spalnice. Cene so različne, za postelje, večje od standardnih mer boste odšteli kakšen evro več. Okvirno pa mizarstvo za posteljo po meri računa od 200 € – 3.000 €/kos.

Kontaktirajte preverjene mizarje za postelje po meri (ponudbe / cene)
postelje-po-meri-cena
Postelja po meri za vašo spalnico bo edinstvena in prilagojena glede na vaše prostorske kapacitete.

Spalnice po meri

Ne omejite svoje izbire pohištva za spalnico zgolj na industrijsko izdelane kose. Zakaj ne bi sami izbrali dimenzij in oblik pohištva, zapolnili vse kotičke vašega prostora in bili izjemno zadovoljni s končnim rezultatom? Izkušen mizar bo poskrbel za kvalitetno izdelavo spalnice po meri in jo opremil z unikatnim pohištvom. Cena za izdelavo spalnice po meri znaša od 800 € – 3.500 €/kos. Mizar vam bo svetoval iz izkušenj, kakšno vrsto lesa je najbolje izbrati, delil z vami svoje ideje in skupaj boste ustvarili edinstven ambient vaše spalnice.

Kontaktirajte preverjene mizarje za spalnice po meri (ponudbe / cene)
omara-postelja-spalnica-po-meri-mizar-leseno-pohistvo
Mizar bo prisluhnil vašim željam in vam pomagal uresničiti vaše sanje o edinstveni spalnici.

Mizarstvo za otroške sobe po meri

Opremljanje otroške sobe zna biti zahtevna naloga. Kako izbrati pravo pisalno mizo, ali posteljo, ki bo dovolj velika, a hkrati ne bo zavzela dodatnega prostora? Kakšen les izbrati, pa katere barve? Naj vam pri tem pomaga priznano mizarstvo. Z izdelavo pohištva po meri boste lahko zapolnili prostor s tistimi elementi, ki jih želite. Hkrati jih boste oblikovali po svojih željah, s čimer si boste zagotovili otroško sobo z osebno noto. Naj vaš otrok ima čudovito otroško sobo, ki ji ni primere. Cena izdelave pohištva za otroško sobo po meri znaša od 800 € – 3.500 €/kos.

Kontaktirajte preverjene mizarje za otroške sobe po meri (ponudbe / cene)
otroska-soba-po-meri
Maksimalno izkoristite prostor v otroški sobi z montažo lesenega pohištva po meri.

Montaža kuhinje in pohištva

Opremljate vašo novo kuhinjo, ali ste se odločili prenavljati? Pri obeh aktivnostih vam lahko pomaga mizar. Poskrbel bo za montažo lesenih elementov vaše kuhinje, da bodo ti kvalitetno pritrjeni in pripravljeni na uporabo. Pohištvo bo v pravih rokah, da se ne poškoduje. Cena montaže kuhinje in pohištva je od 60 € – 120 €/kos.

Kontaktirajte preverjene mizarje za montažo kuhinje in pohištva (ponudbe / cene)
montaza-kuhinje-mizar-izkuseni-mojstri
Mizar običajno izdela pohištvo v svoji delavnici, v končno obliko pa ga montira na vašem domu. Tako vam bo s svojimi izkušnjami priskočil na pomoč tudi pri montaži kuhinjskega pohištva.

Lesena pregrada

Poznamo različne pregrade. Lahko so to dekorativne pregrade na vrtu ali terasi, ki poleg vsega lahko tudi služijo kot vir sence. Ali pa vam omogočijo malce zasebnosti. Lahko pa z leseno pregrado tudi ogradite prostor, na primer vrt ali mejo med parcelami. Cene lesenih pregrad so različne, običajno segajo od 40 € – 300 €/kpl. Stroški so odvisni od izbire modela, vrste lesa, dimenzij in zahtevnosti izvedbe. Prav tako pa so lesene pregrade uporabne v notranjih prostorih, za dekorativno razmejevanje prostorov, na primer kuhinje in dnevne sobe.

Kontaktirajte preverjene mizarje za lesene pregrade (ponudbe / cene)
lesena-pregrada-lastnosti
Z leseno pregrado lahko na inovativen način razmejite vaše notranje prostore. Hkrati pa služi kot edinstven estetski dodatek.

Vrtno pohištvo, lesene mize, stoli in klopi

Uživajte na terasi, vrtu ali dvorišču, na čudoviti leseni garnituri. Izdelano iz različnih drevesnih vrst bo vrtno pohištvo krasilo okolico vašega doma. Vse kar potrebujete, je izkušeno mizarstvo, ki vam bo predstavilo svojo ponudbo in vaše ideje opremilo s koristnimi nasveti ter jih idealiziralo. Cene izdelave vrtnega pohištva so odvisne od vrste lesa, dimenzij in zahtevnosti izvedbe. V osnovi pa znašajo od 270 € – 800 €/kpl.

Kontaktirajte preverjene mizarje za unikatno vrtno pohištvo po meri (ponudbe / cene)
mizarstvo-izdelava-lesenega-vrtnega-pohistva
Preverite, kaj vpliva na izvedbo vrtnega pohištva, ki ga izdela mizar.

Lesene stenske, stropne in talne obloge

Novost, ki jo pogosto zasledimo v moderno opremljenih domovih so zagotovo lesene stenske obloge. Edinstveno popestrijo notranje prostore in v vaš dom vnesejo kanček narave. Cena lesenih oblog okvirno znaša od 60 € – 150 €/m2. Tudi lesene talne in stropne obloge poskrbijo za domačnost vaših prostorov. Prav tako pomembna lastnost tovrstnih oblog je, da so trpežne in niso zahtevne za vzdrževanje. Na stenske lesene obloge lahko obesite rastlinje, ali pa več uokvirjenih slik. Inovativen način za uresničitev vaših idej.

Kontaktirajte preverjene mizarje za lesene obloge (ponudbe / cene)
lesene-stenske-obloge-dekoracija-cena
Z namestitvijo lesene stenske obloge boste popestrili vaše notranje prostore in ostali v stiku z naravo.

Obnova kuhinje > mizarstvo

Ste se naveličali vaše kuhinje in si želite popestriti prostor? Obnovite vašo kuhinjo na kreativen način. Za obnovo v manjšem obsegu je dovolj, če zamenjate kuhinjski pult in uredite delovno površino. To vas bo v osnovi stalo od 150 € – 250 €/tm. Za večje posege v površino kuhinje, kot je na primer predelava kuhinjskih površin, poseg v tla ali stene, menjava inštalacij, itd. pa boste odšteli malenkost več, približno od 400 € – 800 €/tm. Cena je lahko še višja, v kolikor obnavljate tudi stole in mizo, oziroma, če se odločite za nakup novih.

Kontaktirajte preverjene mizarje za obnovo kuhinje (ponudbe / cene)
obnova-kuhinje-mizar-lesena-miza
Pri obnovi vaše kuhinje bodite izvirni. Že če samo zamenjate mizo z novo, estetsko dovršeno in unikatno leseno mizo, ki jo izdela priznano mizarstvo, boste vaši kuhinji zagotovili svež videz.

Obnova lesenih oken, vrat, ograje

Za učinkovito zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi je pomembno, da okna in vrata dobro tesnijo. Pri starih oknih in vratih je to lahko problem, kar lahko v vašem domu povzroči prepih, prekomerno nabiranje vlage, ipd. Zato je smiselno, da jih čimprej obnovite. Za začetek je nujna menjava tesnil, pregled oziroma menjava navojev, za svež videz pa še nov nanos brave in drugih zaščitnih sredstev. Prav tako ograja ob redni uporabi lahko postane obrabljena, njena barva zbledi ali se začne luščiti. Zunanje ograje pa so še bolj na udaru, zaradi različnih vremenskih vplivov. Sveža barva in dodaten sloj zaščitnega sredstva za les bo vaši ograji dobro dela. Cena obnove lesenih oken in vrat znaša od 100 € – 150 €/m2.

Kontaktirajte preverjene mizarje za obnovo lesenih oken, vrat in ograje (ponudbe / cene)
obnova-ograje-cena
Za obnovo vaše lesene ograje boste okvirno odšteli od 200 € – 900 €/kpl.


Preverjena mizarstva oz. kateremu mizarju zaupati?

Preverite, kdo so mizarji v Sloveniji, ki poskrbijo za izdelavo kvalitetnih lesenih izdelkov. Mizarstvo Avbelj, Mizarstvo Se-Mont, Vgradne omare, Aniles, Modul, Žakelj, Marsen, Loghouse, Melu, Mizarstvo Jurač, Mizarstvo Kovač, Mizarstvo Nadlučnik, Mizarstvo Lukač, Benda Miran, Darko Poličnik, Mizarstvo Časl, Mizarstvo Potočnik, Jernej Govek, Mizarstvo Stopar, Mitja Burja, Gregor Pikl, Silvo Pergovnik, Mizarstvo Darko Rančigaj, Anton Škof, Vinko Bogataj, Mizarstvo Peklenk, Mizarstvo in prodaja Dominik Hribernik, Simon Ciraj, Sušnik Marko mizarstvo, Mizarstvo Klopčič, Pohištveno mizarstvo Janez Kaker, Mizarstvo Knez, Mizarstvo Arnež, Mizarstvo Atelšek, Lesna galanterija in mizarstvo Franc Pahovnik, Topolles, Železnik Gregor, Mizarstvo Toni Prašnikar, Mizarstvo montaža Mihevc Ivan, Les Trade, Mizarstvo Nemec, Mizarstvo Kos, Mizarstvo Meh, Luka Kovač, Robi Hrovat, Hribernik Peter, Branko Krznar, Mizarstvo Bilban, Mizarstvo Rode, Mizarstvo Golob, Mizarstvo Pajenk, Lesnina, Dipo,VidaXL, Harvey Norman, Merkur, Pohistvo, Jysk, Svet pohištva, Momax, …

mizar-delo-mizarske-storitve
Mizar bo pri izdelavi lesenega pohištva natančen. Vnaprej bo preveril mere in dimenzije vaših prostorov, na podlagi katerih bo oblikoval načrt.

MIZARJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


… Salon pohištva, Alples, Akron, Bauhaus, Obi, Mizarstvo Hrovat, DSwoodworks, Onis, Parketarstvo Vogart, Haro, Živex, Pani, Vodnik Miha, Mizarstvo Štolfa, Mizarstvo Arh, Mizarstvo Otmar, Mizarstvo Urbanija, Rado Rozman, Tomaž Leskovec, Mizarstvo Kraljič, Andrej Erjavec, Maks Petek, Hribar Metod, Mizarstvo Jernej Špacapan, Tomaž Perovšek, Mizarstvo Strnad, Mizarstvo Moric, Švigelj Robert, Mizarstvo Balant, Mizarstvo Župec, Mizarstvo Košak, Boris Šlavs, Mizarstvo Rek, Mizarstvo Joco, alojz Vetrih, Mizarstvo Glas, Marjan Kancilija, Nikolaj Gerčar, Žan Rozman, Mizarstvo Strahovnik, Novak Andrej, Jakob Brišar, Andrej Krmc, Mizarstvo Sluga, Mizarstvo Zupanc, Gregor Žužek, Matjaž Jerančič, Splošno mizarstvo Dušan Fidler, Mizarstvo M.A.R., Mizarstvo Pangerc, Dovč Tomaž, Gajšek mizarstvo in storitve, Janez Šinkovec, Mizarstvo Lužar, Marija Jagodic, Aleš Perpar, Mizarstvo Jani, Tomaž Bitenc, Tekavčič Toni, Mizarstvo Perovšek, Nejc Kregar, Mizarstvo Jamnik, Boštjan Rolk, Pongrac mizarstvo in tesarstvo, Jože Mali, Anton Brlogar, Mizarstvo Dobaja, Janislav Strgar, Stopnice Bojan Zorman, idr. Njihove ponudbe najdete na OMISLI.SI/MIZARJA. Priznani MIZARJI se brezplačno vpišite TUKAJ.

Trendi in ideje za mizarstvo in mizarske storitve

trend-visoke-lesene-grede
Kar je v letošnjem letu eden največjih trendov, so zagotovo visoke lesene grede za nasad zelenjave in začimb.
mizarstvo-lesene-police-kocke
Namesto klasičnih polic naj vam mizar izdela police v obliki kock. Estetsko privlačno.
mizarske-storitve-lesen-lok-igracke
Tudi najmlajši bodo zadovoljni z mizarskimi storitvami. Kar je danes v modi, je igralni leseni lok za dojenčke, z majhnimi detajli.
leseno-pohistvo-naravne-barve
Leseno pohištvo v naravni barvi, zgolj zaščiteno s premazi in drugimi zaščitnimi sredstvi. Nič več pobarvanih elementov.
lesene-kavne-mizice
Moderni stil notranje opreme z dodanim elementom iz naravnega materiala, kot je na primer lesena kavna mizica, izdelana po meri.

Mizarstvo: Pogosta vprašanja in odgovori glede mizarskih storitev

Za vas smo odgovorili na nekatera pomembna vprašanja v zvezi z mizarstvom in mizarskimi storitvami. Preverite, kaj odlikuje pohištvo po meri in kateri mizarski elementi so najbolj iskani.

Koliko stanejo leseni kuhinjski pulti po meri?

Kuhinjski pulti iz pravega lesa so ideja starega sveta, ki nikoli ni izšla iz mode. Čeprav se materiali in stili nenehno spreminjajo, lesena kuhinjska delovna plošča ostaja nepogrešljiva klasika. Topel otip lesa in lep, naraven videz je zelo težko nadomestiti s katerimkoli drugim sodobnim materialom iz katerega je lahko izdelan kuhinjski pult.

Les kot material za kuhinjski pult pušča vaši domišljiji prosto pot in vam omogoča neomejene možosti izvedbe. Poigrate se lahko z vložki različnih vrst lesa in kombinacij vzorcev, kot na primer vzorec šahovnice, obrobe in črte različnih barv. Smiselno je, da pri zaključni obdelavi površine upoštevate namen rabe kuhinjskega pulta. Če boste površino uporabljali tudi za rezanje, naj bo zaključni sloj obdelan s premazom brez vonja in barve v skladu s smernicami za varno pripravo hrane. Primerna izbira sta mineralno olje in tungovo olje.

Seveda pa ima les tudi pomanjkljivosti, še posebej v nemilostnem okolju kuhinje, kjer je izpostavljen vlagi in visokim obremenitvam. Zaradi svoje mehkobe je les bolj kot drugi materiali občutljiv na udarce, praske, brazde in tudi madeže. Manjše praske, brazde in madeže odpravite tako, da les obrusite in premažete.

Vlaga lahko poškoduje lesen kuhinjski pult, zlasti okoli pomivalnega korita. Če nameravate pomivalno korito namestiti v kuhinjski pult iz pravega lesa, je ključnega pomena, da ga zaključite z vodoodpornim zaključkom. V nasprotnem primeru se lahko les zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vodi razcepi, upogne, razbarva ali celo počrni, kar zelo pokvari izgled celotne kuhinje.

Če želite obdržati lep in naraven videz kuhinjskega pulta, je potrebno redno vzdrževanje z oljenjem. Prav tako je pomembno, da sproti obrišete stoječo vodo okoli pomivalnega korita. Mineralno olje je brez vonja in barve in je varno za hrano. Pomanjklivost pri njem pa je, da ga je treba nanašati enkrat mesečno, če želimo, da površina ostane zaščitena. Tungovo olje je prav tako prehransko popolnoma varno in se ga nanaša približno vsakih šest mesecev.

Za kuhinjski pult, ki je narejen po meri in popolnoma po vaših željah, boste vsekakor morali odšteti nekoliko več kot bi vas stal serijsko izdelan pult. Cena lesenega kuhinjskega pulta varira glede na vrsto izbranega lesa (na primer hrast, tik, javor, oreh, wenge, bambus, brazilska češnja), dolžino, širino in debelino pulta.

Cena je odvisna tudi od zahtevnosti izdelave, števila izrezov v kuhinjskem pultu, ki jih potrebujete za vgradnjo kuhinjskih pripomočkov in aparatov, kot je na primer pomivalno korito, kuhalna plošča vgradnega štedilnika, izrez za kuhinjske odpadke, izrez za dozirko sredstva za pomivanje posode. Za kuhinjski pult po meri boste odšteli od 50 evrov/tm dalje, za kuhinjski pult iz uvoženega lesa pa lahko tudi okoli 200 evrov za tekoči meter.

Kakšna je povprečna cena kuhinje po meri (koliko stane kuhinja po meri)?

Popolna prenova kuhinje ali oprema nove kuhinje terja nekoliko večji finančni vložek. Priporočamo vam, da pred naročilom kuhinje temeljito razmislite, kako doseči popoln izkoristek prostora in funkcionalnost kuhinje, da se bo skladala z vašimi potrebami in željami.

Kako pogosto najdete kuhinjske elemente iz ponudbe v trgovinah, ki se popolnoma prilegajo dimenzijam vašega prostora, dolžini sten in postavitvi oken v vaši kuhinji? Redko! Včasih so prevelike, da bi se prilegale, drugič premajhne. Iskanje prave velikosti serijsko izdelane kuhinje je lahko utrujajoče, kuhinja po meri pa je uporabno dovršena in omarice smiselno umeščene v prostor.

Svetujemo vam, da se odločite za 3D izris kuhinje, kar bo zelo pripomoglo k boljši vizualizaciji celotnega prostora. Lažje se boste odločili, kam točno umestiti določene kuhinjske elemente, da bo vaša kuhinja kar najbolj funkcionalna, atraktivna in elegantna. Povprečna cena za 3D izris kuhinje je običajno 100 evrov.

S kuhinjo po meri lahko oblikujete kuhinjsko postavitev, ki ustreza vašemu načinu kuhanja in se tako izognete nekoristnim in nerodnim serijskim postavitvam kuhinjskih elementov. Omarice so izdelane tako, da se popolnoma prilegajo velikosti in obliki prostora, kar je še posebej pomembno, če je prostor izven standardnih oblik. Optimalno izkoriščen prostor vam ponuja več shranjevalnega prostora v vaši kuhinji.

Očitna prednost kuhinje po meri je dodatni prostor, ki ga ponuja. Če se na kuhinjskem pultu nahajajo naprave, kot so opekači, mikserji ali lonci za kuhanje, lahko z zasnovo po meri ustvarite posebno mesto zanje in s tem sprostite prostor na pultu. Omogoča vam, da bo še tako majhen prostor uporaben do zadnjega kotička in videti bolj prostoren.

Za kuhinjo po meri boste odšteli nekoliko več kot za kuhinjo, izdelano po tekočem traku. Serijske kuhinje so običajno narejene iz poceni materialov, da proizvajalci lahko dosežejo nižjo končno ceno izdelka. Kuhinje po meri so v večini primerov izdelane ročno iz kvalitetnih in trpežnih materialov, ki jih lahko izberete sami po svojem okusu in zahtevah.

Medtem ko so začetni stroški lahko nekoliko višji, vam kuhinja po meri prihrani čas in denar, saj vam ponuja daljšo življenjsko dobo in omogoča, da kar najbolje izkoristite razpoložljivi prostor. Ne bo vam potrebno dokupovati dodatnih elementov, da bi dopolnili prazne kotičke kuhinje, ki jih s serijskimi dimenzijami omaric niste uspeli zapolniti.

Cena je odvisna od tega, kako velika je kuhinja, koliko elementov je v njej ter števila rešitev, ki jih potrebujete za najbolj optimalen izkoristek prostora. Prav tako na ceno vpliva izbira materiala, dimenzije ter zapletenost oblik kuhinjskih elementov. Kuhinja po meri je vsekakor večja naložba in se giblje od 400 evrov/m2 dalje.

Koliko stane letna kuhinja na terasi (lesene vrtne kuhinje)?

Zunanji bivalni prostor kot središče za zabavo in druženje povečuje vrednost doma in hkrati ponuja inovativno preživljanje prostega časa. Praznovanje rojstnih dni, družinsko kosilo, srkanje kavice s prijatelji in sosedi, preživljanje večerov v dvoje na terasi je najbolj prijetno opravilo za tiste, ki živijo v hiši.

In kaj je lahko boljšega kot da pijačo in jedačo pripravljamo med klepetom z gosti kar zunaj, v letni kuhinji na terasi? Gostje se glede na oblikovalsko postavitev, kot je na primer kuhinjski otok, lahko zberejo v letni kuhinji, se družijo in opazujejo kuharja pri kuharskih čarovnijah in mu pomagajo pri opravilih.

Letna kuhinja na terasi naj bo postavljena tako, da bo omogočala neoviran dostop do notranjih prostorov, ker boste občasno morali v notranjo kuhinjo po pijačo, pripomočke, pribor in sestavine, ki jih morda v zunanji kuhinji nimate.

Letna kuhinja na terasi vam omogoča, da zunaj otvorite žar sezono. Letno kuhinjo je mogoče razširiti tako, da poleg žara vključuje tudi druge kuhinjske elemente, kot so na primer pečica, štedilnik, peč za pico, hladilnik, pult za pripravo hrane in omarice za shranjevanje.

Vsekakor naj letna kuhinja na terasi vključuje tudi pomivalno korito, saj tako lahko očistite vso maščobo in nečistoče z žara in se s tem izognete packariji v notranji kuhinji. Zunanji pomivalni stroj bo vaše udobje dvignil še na višji nivo, saj boste enostavno pomili posodo kar zunaj. Bodite pozorni pri izbiri elementov za letno kuhinjo, ker niso vsi primerni za zunanjo uporabo.

Več elementov in opreme kot bo imela vaša letna kuhinja, več neskončnih potovanj v hišo vam bo prihranila. Ob pripravi hrane kot so na primer ribe, lignji, cvrtje in vkuhavanje ozimnice vam bo še kako prišla prav. Tako se po vašem stanovanju ne bodo razširjale vonjave, ki jih še lep čas ne boste mogli odpraviti.

Nekateri se odločajo za lesene letne kuhinje na terasi, spet drugi se odločajo za zidane letne kuhinje ali predfabricirane letne kuhinje. Cena letne kuhinje je odvisna od vrste izbora in uporabljenih materialov, od velikosti in številka kuhinjskih elementov. Za oblogo talnih površin v letni kuhinji na terasi lahko uporabite vse od lesa, opeke, betona, kamna kot tudi keramičnih ploščic.

Enostavna lesena letna kuhinja na terasi se cenovno giblje od 2.000 evrov dalje. V kolikor se odločite za zidano letno kuhinjo, je cena okvirno 3.000 evrov, največ pa boste odšteli za kuhinjo iz nerjavečega jekla in kamna. K temu morate prišteti tudi stroške napeljave vode, elektrike in drugih napeljav ter stroške kuhinjskih aparatov.

Koliko stane nadstrešek za letno kuhinjo?

Ko se odločate za letno kuhinjo, je smiselno premisliti tudi o nadstrešku, ki vam bo omogočil uporabo letne kuhinje ne glede na vreme. Nadstrešek bo poskrbel za senco, hkrati pa vašo letno kuhinjo zaščitil pred dežjem in vetrom.

Izbira materiala je pomembna odločitev pri nadstrešku za letno kuhinjo, ker je izpostavljena zunanjim vremenskim vplivom. Les se v vročih sončnih dneh izkaže kot enkraten izolator, ki omili vročino. Les je naraven material, ki je privlačen na oko. in trajen. Ob pravilnem vzdrževanju je njegova življenjska doba lahko tudi 50 let in več.

Prvo zaščito lesa je treba opraviti z vso skrbnostjo. Les impregnirajte s premazom proti škodljivcem in plesni, nato pa premažite z dvema tankima slojema barve za les. Če boste nadstrešek prebarvali vsako leto, bo njegova življenjska doba daljša. Sveža barva pa bo poskrbela za zaščito pred vremenskimi vplivi in za lepši videz.

Sama izdelava lesenih nadstreškov je izjemno hitra in enostavna. Lahko si privoščite tudi bolj nenavadne oblike, ker je les zelo lahko oblikovati. Leseni stebrički še dodatno pripomorejo k estetskemu videzu, saj v njih lahko skrijete vso napeljavo z vidnega mesta.

Cene nadstreškov za letne kuhinje so odvisne od velikosti nadstreška, od vrste uporabljenih materialov in vrste kritine. Nadstrešek za letno kuhinjo je lahko izdelan iz lesa, opeke, betona, aluminija ali jekla. Za kritino lahko uporabite bitumensko ali polikarbonatno kritino, steklo, opeko ali pločevino. Cene nadstreškov za letno kuhinjo se gibljejo od 90 evrov/m2 dalje.

Nekoliko manj pogosta je izbira biokolimatske pergole. Slednja omogoča povsem nov način senčenja, kar vam dovoljuje vzdržljivo konstrukcijo v vsakršnih vremenskih pogojih. Namreč v vseh letnih časih uravnava primerno bivalno temperaturo, da si lahko obedovanje zunaj privoščite kadarkoli. Cene za bioklimatsko pergolo se gibljejo od 600 evrov/m2 dalje.

Leseni nadstreški in cena?

Sodobno oblikovan lesen nadstrešek je lep dekorativni dodatek k obstoječi hiši in okras vsakega dvorišča. Zaradi svojega privlačnega videza bo estetsko lepo zaokrožil celostno podobo nepremičnine.

Lahko se odločite za serijsko izdelan lesen nadstrešek, pri katerem so vsi elementi nadstreška že odrezani na mero in predhodno impregnirani in pobarvani. Doma ga samo še sestavite in privijačite. To delo lahko opravite sami ali pa ga prepustite mojstrom.

Tesar ali strokovno usposobljen izvajalec pa vam bo leseni nadstrešek naredil po meri glede na vaše želje in potrebe. Opravil bo tudi vse predpriprave (priprava temeljev in podlage, razrez konstrukcije na mero, zaščita lesa in barvanje) in izvedel strokovno montažo.

Življenjska doba nadstreška je odvisna od pravilnega vzdrževanja in same izbire lesa. Les naj bo kvaliteten, po možnosti iz zimske poseke, ko je v njem manj sokov. Pomembno je, da je pravilno sušen, rezan in ustrezno obdelan. Tak les se bo manj zvijal in manj pokal.

Posebno pozornost gre nameniti dimenzijam lesenega nadstreška, da bo optimalno ustrezal svojemu namenu, pri čemer ne gre zanemariti višine nadstreška. Nižji kot je nadstrešek, manjši je vpadni kot sončnih žarkov, svetlobe in padavin. Višji nadstrešek torej pomeni manjšo zaščito pred vremenskimi vplivi.

Pomembna je tudi nosilnost konstrukcije in strešna kritina. Obe morata biti zasnovani tako, da bosta vzdržali pod težo snega, če se vaš objekt nahaja na območju obilnih snežnih padavin.

Ker za leseni nadstrešek tlorisne površine do 30 m2 ne potrebujete gradbenega dovoljenja, se lahko sami odločite, kje bo nadstrešek stal in kakšne izvedbe bo. Odločite se lahko za samostoječega na stebrih ali pa bo del nadstreška konzolno vpet v steno obstoječega objekta.

Če ne poznate dobrega mojstra, ki bi vam izdelal lesen nadstrešek, se lahko obrnete naš portal omisli.si, kjer boste na enem mestu našli preverjene strokovno usposobljene izvajalce iz vseh regij Slovenije.

Cena je odvisna od velikosti nadstreška, same konstrukcije, načina izvedbe in vrste uporabljene kritine. Cena lesenega nadstreška se giblje od 100 evrov/m2 dalje, za bolj zahtevnega pa boste odšteli okoli 200 evrov/m2.

Koliko stane obnova kuhinje?

Že dolgo razmišljate o obnovi kuhinje, pa ne veste, kako bi se zadeve lotili in koliko vas bo to stalo? Prebarvajte stene. Kuhinjske elemente obrusite in prebarvajte. Zamenjate kuhinjski pult, vratca elementov in ročaje.

Tako lahko tudi z omejenimi finančnimi sredstvi z malo truda in dela v vašo staro kuhinjo vnesete nekaj svežine. Manjši posegi pri obnovi kuhinje vas bodo stali od 150 evrov dalje, obnovljena kuhinja pa bo izgledala povsem drugače.

Za prenovo kuhinje se odločajo predvsem ljudje, ki si želijo osvežiti videz svoje kuhinje, ali pa želijo kuhinjo narediti bolj funkcionalno. Še preden se lotite prenove vaše kuhinje, si morate jasno zastaviti cilje in kaj želite v njej resnično spremeniti. V kuhinji namreč preživimo ogromno časa, zato je pomembno, da je narejena po naših željah.

Cene za obnovo kuhinje se močno razlikujejo. Odvisne so od tega, ali se odločimo za celostno prenovo, ki vključuje vse od rušenja in premikanja sten, zamenjave oziroma dodajanja novih elementov, zamenjave talnih oblog, zamenjavo ali prestavitev inštalacij in podobno, ali pa se odločite le za osvežitev vase stare kuhinje.

Z namenom popolnega izkoristka celotnega prostora lahko najamete tudi arhitekta, kar pa nekoliko zviša stroške prenove. Dolgoročno pa se vam bo višji finančni vložek obrestoval v zadovoljstvu pri uporabi vase nove popolno funkcionalne kuhinje.

Cene za prenovo kuhinje se gibljejo od 150 do 800 evrov po tekočem metru in so seveda odvisne od zapletenosti izvedbe, izbire in kvalitete materialov.

Kakšna je cena za pohištvo po meri (izdelava pohištva po meri)?

Pohištvo po meri vam omogoča, da bo vaš prostor kar najbolj optimalno izkoriščen. S serijsko izdelanim pohištvom boste zelo težko dosegli popolno ujemanje, tako da bodo zapolnjeni prav vsi prosti kotički v prostoru. Praviloma je pohištvo po meri za razliko od masovne proizvodnje izdelano bolj kvalitetno in bolj natančno in iz bolj kvalitetnih materialov.

Prednost izdelave pohištva po meri je tudi v tem, da je celotna oprema prostora unikatna in usklajena. Prav tako se je lažje dogovoriti glede posebnih dimenzij elementov, da lahko sovpadajo in se popolnoma prilagodijo vašemu prostoru.

Cena pohištva po meri je veliki meri odvisna od vrste in kvalitete materiala. V primerjavi s  tovarniško izdelanim pohištvom je cena pohištva po meri za približno 30 % višja. Odločite se lahko za pohištvo iz polnega lesa, pri katerem bo dobro vidna tekstura lesa.

Naravni les se razlikuje po trdnosti, barvi in teksturi. Izbirate lahko med domačimi vrstami masivnega lesa ( hrast, češnja, javor, jesen, oreh, bukev, smreka, jelka, bor, jelša, macesen ) ali med uvoženimi vrstami lesa, kot je na primer tropski les.

Masivno pohištvo po meri je sicer dražje, vendar tudi najdlje obstojno. Naraven les s sprejemanjem in oddajanje vlage uravnava zračno vlago v prostoru in s tem pomembno vpliva na kakovost bivanja. Pozitivni učinki lesa na naše počutje bodo še bolj izraziti, če les ni polakiran.

Pohištvo po meri iz predelanega lesa oziroma lesnih kompozitov kot so vezane plošče, iverne plošče, furnirni slojnat les in vlaknene plošče (LDF, MDF in HDF), imajo izboljšane fizikalne lastnosti. Z uporabo izbranih lepil postanejo lesni kompoziti bolj odporni proti vodi. S sodobnimi tehnologijami lahko zelo uspešno imitirajo naravno teksturo lesa ali pa je površina obdelana tako, da lesnih detajlov ni videti. Najdražje so furnirane slojnate in vezane plošče, najcenejše pa iverne plošče.

Glede na to, da boste pohištvo uporabljali in občudovali več let, je ključnega pomena, da je estetsko dovršeno in funkcionalno. Slednje boste najlažje dosegli z naročilom pohištva po meri, ker bo narejeno točno po merah in po vaših željah.

Pohištvo po meri pomeni optimalen izkoristek razpoložljivega prostora v vašem stanovanju in estetsko dovršeno opremo kuhinj, kopalnic, spalnic, otroških sob, predsob in garderobnih sob.

Pri izboru dodatkov bodite pozorni na kvaliteto okovja, kot so vodila, tečaji, ročaji in kvaliteto ter izvedbo mehanizmov (izvlečni mehanizmi, odpiranje na potisk, odpiranje na elektriko). Pri tem je cena največkrat pokazatelj kvalitete.

Izgled omar bo atraktivnejši s steklenimi vložki, svetlobnimi telesi ali ogledali, ki povečajo prostor. Garderobna omara in vhodna vrata bodo bolj zanimiva z dodatkom foto tapet, miza lepša v kombinaciji s steklom, postelja prijetnejša z vgrajenimi lučkami.

Cena za spalnico po meri je od 800 evrov dalje, približno toliko stane tudi otroška soba po meri, medtem ko je cena postelje po meri od 200 evrov dalje. Za kuhinjski pult boste odšteli od 40 evrov/tm dalje, za leseno teraso po meri od 50 do 90 evrov za kvadratni meter. Garderobna omara ali vgradna omara pa se dobi po ceni od 150 evrov/tm dalje.

Koliko računa mizar za izdelavo postelje po meri?

Postelja je pomemben del vašega vsakdana, saj se morate v njej udobno počutiti in med spanjem popolnoma regenerirati. Omogočati vam mora dober spanec, da boste polni energije pripravljeni na nov delovni dan.

Izdelava postelje po meri vam omogoča izbiro primerne dimenzije postelje, tudi izven standardnih mer. Po svojem okusu boste lahko izbrali bravo in vrsto materiala, iz katerega bo mizar po vaših željah izdelal posteljo po meri.

Pri izbiri mizarstva po meri lahko izberete točno višino, širino, globino in debelino posteljnega okvirja. Pri slednjem se lahko odločate med klasično debelino 18 mm ali debelejšimi na primer 25, 35 in tudi 50 mm. Izbirate lahko tudi med različnimi tipi posteljnega dna, kot je na primer vezana oziroma iverna plošča v enem kosu, vzmeteno dno, nastavljivo električno dvižno dno, letveno dno.

Stranke se največkrat odločajo med materiali, kot so iveral, furnir, ultrapas in masiven les. Izbirate lahko med številnimi tipi postelj. Med njimi so posteljni okvirji na samostojnih nogicah, postelje, ki so zaprte do tal in postelje z izvlečnim predalom pod seboj v velikosti vzmetnice, ki je lahko namenjen dodatnemu ležišču, ali pa ima postelja pod seboj omarice oziroma predale za shranjevanje. Pri predalih lahko izbirate tudi med vrsto mehanizma za odpiranje.

Postelja po meri je lahko tudi dvižna. Ležišče se dvigne in v prostor pod njim lahko pospravite posteljnino ali stvari, ki jih ne potrebujete vsakodnevno. Lahko pa se dvigne celotna postelja in pospravi v omaro. S tako izdelano posteljo po meri pridobite prostor za dnevne aktivnosti, kar je še posebej dobrodošlo v manjših stanovanjih.

Mizarju lahko naročite tudi izdelavo dodatkov kot so nočne omarice, omara nad posteljo, lestev, za dodatno ekstravaganco pa poskrbi vgradnja svetil in led trakovi s senzorji za prižig. Mizar vam lahko celotno posteljo tudi oblazini in obleče v tekstilni material ali usnje in v ponudbo vključi tudi različne vrste vzmetnic.

Cena izdelave postelje po meri se giblje od 300 evrov dalje, odvisno od tipa postelje (zakonska, francoska, enojna …) in seveda od materiala ter zahtevnosti izdelave.

Koliko stanejo garderobne omare po meri?

Poleg postelje je drugi pomemben element v vaši spalnici garderobna omara. Garderobne omare so na voljo v trgovinah ali po meri. Če želite, da je prostor maksimalno izkoriščen in da se lepo prida celotni posteljni garnituri, pa se raje odločite za izdelavo garderobne omare po meri.

Pri garderobnih omarah lahko izbirate med številnimi dodatki in funkcionalnostmi, ki bodo dodali estetsko noto in pripomogli pri bolj enostavni uporabi. Ena izmed teh so drsna vrata, ki so trenutno najbolj v trendu in jih lahko zasledimo tudi skoraj v vsaki trgovini. Slednja so idealna za tiho zapiranje, kar jim še dodatno omogoča mehanizem, ki jih predhodno zaustavi in počasi zapre.

Drsna vrata pri garderobni omari namreč omogočajo, da se izognete odpiranju vrat in omejevanju prostora. Prav tako lahko odmislite skrbi glede brisanja prahu, saj nimajo dodatnih zunanjih robov, kjer se prah največkrat nabiral. V kombinaciji s steklom ali ogledalom bodo dodali še piko na i razkošnosti v vaši spalnici.

Pri garderobni omari vam priporočam nastavitev vodil, ki vam omogočajo enostavno uporabo garderobne omare. S pomočjo izvlečnih polic in mrežastih košar si lahko približate oblačila, ki jih imate namen obleči in se izognete brskanju po kupih oblačil.

Cena za garderobno omaro je odvisna od izbire materiala, dodatnih elementov, vrste vodil in velikosti. Običajno se stranke odločajo za material iz iverala, masivnega lesa, v nekaterih primerih pa tudi za mdf ali osb.  Okovje je v večini primerov izdelano iz aluminija.

Garderobne omare po meri so še posebej priročne v primeru, da ste omejeni s prostorom. Prav tako vam omogočajo izbiro unikatnih barv in dizajna, da so lepo usklajeni z vašim celotnim stanovanjem.

Garderobne omare so primerne za vse prostore, od spalnice, do mladinskih in otroških sob in drugih prostorov, kjer shranjujete vaša oblačila. Dodatni elementi, kot so izvlečne police, nosilci hlač, mrežaste košarice in notranji predali vam ponudijo možnost, da si notranjost vaše garderobne omare zorganizirate čisto po lastnem stilu.

Cena za garderobno omaro po meri se giblje od 400 evrov dalje.

Kakšna je cena mizarstva za spalnice po meri?

Spalnica je eden najpomembnejših prostorov v vašem stanovanju oziroma hiši, saj v njej preživite kar tretjino svojega življenja. Je intimen prostor, kjer si uredimo misli in v katerem začnemo in končamo dan. Namenjen je kvalitetnemu počitku, da se boste v nov dan zbudili sveži in spočiti.

Prav zato je ključnega pomena, da se v njem počutite udobno in sproščeno ter da vam je resnično všeč. Poseben poudarek namenite izbiri postelje, ki mora biti narejena kvalitetno, da vam zagotovi miren in udoben spanec. Dobro mizarstvo vam ponuja odlične oblikovalske in prostorne rešitve tudi v primeru, da ste na tesnem s prostorom, kot je na primer dvižna postelja.

Da boste res zadovoljni s celotnim ambientom, vam svetujemo mizarstvo za spalnice po meri. Ob upoštevanju vaših želja bo poskrbljeno tudi za barvno in stilsko ujemanje vseh kosov pohištva.

Mizarji vam lahko izdelajo spalnico v klasičnem stilu ali v sodobnem minimalističnem stilu. Izbirate lahko med različnimi materiali, vse od lesa, stekla, pleksi stekla, vzorčnih vložkov, tekstilnih oblog in ogledal, ki jih želite v spalnici.

Če imate možnost spalnici dodati garderobno sobo, vam priporočamo, da se odločite zanjo. V njej vam lahko mizar po meri izdela police, obešalnike in predalnike z mehkim zapiranjem. V garderobni sobi po meri bodo oblačila pregledno zložena ter razporejena točno tako, kot ste si zamislili.

Dobra izbira za spalnico po meri so tudi vgradne omare, ki bodo maksimalno in funkcionalno zapolnile ves razpoložljivi prostor za shranjevanje oblačil v vaši spalnici. Dodaten prostor za shranjevanje vam omogočajo tudi predali pod posteljo, kamor lahko pospravite sezonska oblačila ali stvari, ki jih ne potrebujete v vašem vsakdanu.

Cene za spalnico s posteljo, nočno omarico in garderobno omaro z dobavo in montažo znašajo od 1.000 evrov dalje. Seveda je cena odvisna od materiala, ki ga izberete in števila dodatkov, ki jih želite v vaši spalnici. Običajno so cene za spalnico po meri cenovno nekje 30 % dražje od serijsko izdelanih, vendar so prilagojene popolnoma vašim željam in narejene iz kvalitetnih materialov.

Koliko stanejo otroške sobe po meri?

Ko so doma, otroci v svoji sobi preživijo večino svojega časa, zato je pomembno, da se v njej počutijo domače in udobno. Otroške sobe po meri vam omogočajo, da svojemu malčku v tem prostoru ponudite dovolj možnosti za ustvarjanje, zabavo, učenje in počitek.

Pri tem je potrebno upoštevati njegove potrebe in želje. V začetnih letih je ključno, da omogočimo otroku veliko prostora na tleh, da se lahko igra, kasneje pa je dobro, da se lahko soba prilagodi najstniku oziroma mladostniku. Slednje vam skozi številne idejne predloge omogočajo mizarji, ki sobo naredijo po meri in omogočijo zadostno število prostorskih rešitev.

Ker so otroci živi in razigrani, vam predlagamo, da tudi v tem času poskrbite za mladostne, pisane barvne kombinacije in različne elemente, ki bodo podpirali otrokovo raziskovanje in mu bodo obenem nudili zavetje.

Z različnimi mehanizmi in dvižnimi elementi vam dober mizarski mojster zna ponuditi številne rešitve in možnosti tudi ob prostorski stiski. Če je otroška soba namenjena dvema otrokoma, vam predlagajo tudi možnost izbire pogradov ter dvojnih postelj, ki jih združijo s funkcionalnimi predalniki za najboljši izkoristek prostora. Sobo lahko navidezno ločite z barvami ali tkaninami in s pregradnimi stenami, da bo ustrezala željam obeh otrok.

Pri otroških sobah po meri lahko pri mizarju izbirate med številnimi tematskimi možnostmi – vse od pravljičnega gradu za vaše princeske, magičnih dežel, do dirkališča za fante, dekorativnih nalepk … Odločitev za mizarja, ki vam bo sobo pripravil po meri je odlična rešitev tudi v primeru, ko si želite le z malenkostnimi spremembami kasneje sobo preurediti v mladinsko sobo. Dober mizar jo bo pripravil tako, da boste to lahko izvedli na enostaven način.

Cena za leseno otroško posteljo po meri se giblje od 200 evrov dalje, odvisno od izbranega materiala in tega, ali je v ponudbo vključena tudi vzmetnica. Če k posteljni garnituri dodamo tudi izdelavo garderobnih omar, predalnikov, pisalne mize in dodatkov cena znaša od 1.000 evrov dalje.

Koliko stane mizarstvo po meri?

Cene za mizarstvo po meri se lahko močno razlikujejo med seboj. Odvisne so od tega, za kateri material se odločite, kako zahtevno je delo, ter kaj delo obsega. Mizarstvo po meri se lahko giblje od 40 evrov in do nekaj tisoč evrov.

V kolikor vas zanima opremljanje in izdelava kuhinj po meri, se cene gibljejo od 450 evrov dalje. Seveda je cena odvisna od tega, katere elemente se izdela ali prenavlja. Za izdelavo novega kuhinjskega pulta boste odšteli od 60 evrov dalje. So pomemben del kuhinje, saj dodajo tisto posebno noto, poleg tega pa pazite, da so primerni za uporabo. S tem imam v mislih, da vam brez skrbi omogoča postavitev vroče posode, rezanja po pultu in odpornost na ostale pogoste poškodbe, ki se lahko zgodijo v kuhinji.

Nekaj je povpraševanja tudi glede letnih kuhinj. Za marsikoga moškega ni boljšega, kot je pečenje jedi na žaru na prostem. Letna kuhinja je v takšnih primerov ravno pravšnja za vas. V njej lahko shranjujete pripomočke, posodo in hladno pijačo, ki jo lahko postrežete vašim gostom.

Vaš prostor, ki je namenjen piknikom, lahko zaščitite tudi z lesenimi nadstreški. Slednji vam v primeru slabega vremena še vedno omogočajo organizacijo piknika ali praznovanje rojstnega dneva na suhem.

Cene za letne kuhinje se gibljejo od 2000 evrov dalje. Tu pazite le, da boste izbirali kvaliteten les, ki vam bo omogočil dobro zaščito vseh elementov, ki se nahajajo pod nadstreškom. Če se boste odločili za kvalitetno narejeno delo in mizarja, bodo skozi leta vaši stroški obsegali le zaščitni premaz lesa. Enako vam svetujemo, če se odločate za leseno teraso. Pazite, da je delo res opravljeno kvalitetno in da se odločate za kakovostne materiale.

H kompletu lahko dodate tudi leseno garažo, uto ali nadstrešek za avtomobile, da boste elemente povezali v celoto in si pričarali res poseben ambient.

Za vaše najmlajše priporočam tudi izdelavo zunanjih otroških igral, ki poskrbijo, da bodo oni ter njihovi vrstniki uživali vsak trenutek na zelenici vašega doma. Zunanja otroška igrala lahko vključujejo le hišico, lahko pa ji dodate tudi tobogan, peskovnik, gugalnico in številne druge dodatne za pravi otroški raj. Cene se gibljejo od 200 evrov dalje.

Če se prestavimo v notranjost, vam lahko mizarstvo po meri ogromno pripomore tudi k celotnemu notranjemu oblikovanju. Vse od lesenih oken, vrat, kuhinjskih elementov, do jedilne mize, spalnice in garderobnih omar. Celotno notranje pohištvo si lahko uredite čisto po svojem stilu. Tako si boste zagotovili dom, v katerem se boste počutili udobno. Cena za mizarstvo po meri za notranje pohištvo je odvisno od vaših želja, zahtevnosti ter vrste dela. Giblje se lahko od 100 evrov dalje.

Par primerov: Za posteljo po meri boste odšteli od 200 evrov dalje. Garderobna omara po meri vas bo stala od 400 evrov dalje. Če se boste odločili za celotno spalnico, vas bo prišlo od 800 evrov dalje. Cene so seveda odvisne od vaših individualnih želja, zahtevnosti in števila elementov, ki jih želite.

Podobna cena kot za spalnice po meri je tudi za otroške sobe po meri. Če se prestavimo v kuhinjo, boste za kuhinjski pult odšteli od 50 evrov dalje. V kolikor boste le površinsko želeli prenoviti svojo kuhinjo, boste lahko to storili že od 150 evrov dalje.

Koliko stanejo lesena okna po meri?

Razmišljate o novih oknih v vašem stanovanju in niste prepričani, kateri material bi bil pravi za njih? Zakaj se večina odloča za naravna lesena okna po meri raje kot za PVC okna in kakšna je cena?

Večini so lesena okna bistveno privlačnejša na izgled in omogočajo vrsto barvne raznolikosti, ki jo izbirate na podlagi vrste lesa.  Izbirate lahko med javorjem, mahagonijev ali hrastom, ki imajo vsak po svojem drugačen stil. Lesena okna po meri vam lahko tudi izrežejo in pobarvajo čisto po vašem okusu, da bodo videti res osupljivo.

Lesena okna po meri so odlična izbira za vse, ki si želite okna za dalj časa. Lesena okna po meri bodo namreč obstojna kar nekaj let, medtem ko bodo PVC okna primerna za menjavo po približno 30. letih. Lesena okna v primerjavi z njimi lahko ob pravilnem vzdrževanju zdržijo precej dlje.

Hkrati lesena okna delujejo kot naravni izolator, ki skrbi za vzdrževanje temperature v hiši. Slednje vam pomaga ohranjati toploto, kar pomeni, da bo račun za toplotno energijo na koncu leta precej manjši.

Še več, če lesena okna primerjamo s PVC okni so v prvi vrsti veliko bolj okolju prijazni. Dokazano je namreč, da pripomorejo k temu, da zmanjšamo količino CO2 v ozračju. V nasprotju pa PVC okna sproščajo strupene kemikalije.

Lesena okna niso nujno dražja od PVC oken. Ker so na voljo v različnih vrstah in materialih, lahko izberete tudi cenovno ugodnejše.

Cena za lesena okna je odvisna od vrste materiala in dimenzij, ki jih izberete. Hkrati lahko izbirate tudi med različnimi energijskimi razredi oken. Izbirate lahko med standardni velikosti, velikosti v obliko panorame, hkrati se lahko odločate za večslojnost stekel. Slednje vam omogoča, da je toplotna in zvočna izolacija prostora še večja. Prav tako k temu pripomore izbira tipa odpiranje oken – lahko so fiksna, enokrilna, dvokrilna ali drsna.

Lesena okna so v večini primerov najboljša izbira, a so nekoliko dražja. Pri financiranju se lahko morda obrnete tudi na subvencijo EKO sklada, ki bam omogoča da so stroški novih oken morebiti nekoliko manjši. Prav tako na ceno vpliva tudi oblika montaže – RAI montaža je med njimi najdražja, vendar vam ponuja najmanjšo možnost toplotne izgube in dobro zatesnitev. Za samo RAI montažo oken boste odšteli približno 10 evrov/m.

Cena za standardno leseno okno z dvojslojno zasteklitvijo in montažo znaša okrog 250 evrov/m2. Za lažjo predstavo vam podajamo še nekaj cen.

 • Cena za standardno leseno enokrilno okno, ki je dvojslojno, boste odšteli med 250 in 300 evri.
 • Cena za leseno enokrilno okno z dvojno zasteklitvijo standardnih dimenzij znaša med 200 in 300 evri.
 • Cena za leseno dvokrilno okno z dvojno zasteklitvijo standardnih dimenzij znaša med 420 in 500 evri.

Koliko stanejo lesena vrata po meri (vhodna / notranja vrata)?

Lesena vrata po meri so enostavna za vzdrževanje, saj so že prehodno dobro in kvalitetno obdelana ter zaščita pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Od vas zahteva le čiščenje z blagim čistilom in mehko krpo ter nanos olja na vodila enkrat letno, da bodo zdržala čim dlje.

Izbira za lesena vrata po meri vam omogoča, da se odločite za energetsko varčna vrata, ki bodo pripomogla k temu, da boste ohranjali temperature v vašem domu. Sledenje pripomore tudi precej k nižanju računa za toploto.

V kolikor se odločate za lesena notranja vrata po meri, običajno lahko izbirate med številnimi materiali. Med drugim so na voljo po večini bukev, hrast, mahagonij, češnja in še drugi. Stranke se največkrat odločijo za moderni videz vrat, ki je mešanica lesa, stekla in aluminija.
Odločite se lahko tudi za masivna notranja vrata, če želite tradicionalni izgled vašega doma.

Ste že slišali za nevidna vrata?

Slednja so navidez skorajda res nevidna, saj se popolnoma zlijejo z okolico. Takšen učinek dosežejo s pomočjo nevidnih podbojev in odmičnimi panti, ki se zlijejo s steno. Zadnje čase so izjemno zaželena, sploh v domovih, kjer je manj prostora.

Cena za lesena vrata po meri je odvisna od vaših individualnih želja in tudi številnih drugih dejavnikov. Med drugim je odvisna od tega, kakšen material boste izbrali, kakšne so dimenzije, sistem zapiranje in odpiranja ter vrsto lesenih vrat (notranja ali zunanja). Prav tako je cena odvisna tudi od mehanizma in ključavnice.

Vhodna lesena vrata imajo še posebej izreden pomen. Namreč nosijo odgovornost, da zaščitijo dom pred vdori in so odporna na zunanje vremenske vplive. Pomembno je, da so izdelana iz obstojnih in trpežnih materialov ter omogočajo varen način zaklepanja. Vse več strank se odloča za elektronski mehanizem odpiranja vrat s pomočjo kartice, prstnega odtisa ali telefonom. Slednje vam omogoča tudi popoln oddaljeni nadzor nad tem, kdo vstopi in kdo izstopi iz vaše hiše. Hkrati so slednje tudi bistveno bolj priročni, saj lahko v primeru izgube kartice, le-te samo izbrišemo iz sistema.

 • Cena za vhodna lesena vrata standardne dimenzije se giblje od 650 evrov dalje.
 • Cena za enojna lesena balkonska vrata, ki so dvoslojna, znašajo med 300 in 500 evri.
 • Cena za dvokrilna lesena balkonska vrata, ki je troslojno, boste odšteli med 750 in 1000 evri.

Koliko računa mizar za leseni nadstrešek za avto

Leseni nadstrešek za avto je idealna rešitev za zaščito vašega jeklenega konjička. Z lesenim nadstreškom ga zaščitite pred soncem, dežje, točo in hkrat v zimskem času omogočate manjšo izpostavljenost mrazu ter zamrznitev stekel.

Če želite svoj nadstrešek imeti v najkrajšem možnem času ter si ga želite oblikovati popolnoma po svoje, se odločite za leseni nadstrešek.

Prednosti lesenih nadstreškov so, da je njihova življenjska doba izredno dolga. Hkrati so tudi izjemno enostavni za vzdrževanje, saj zahtevajo le nanos zaščitnega premaza na nekaj let, očistite pa jih lahko z mokro krpo. Svetujemo vam, da se pri lesenem nadstrešku za avto odločate za dober premaz in zaščito, da bo nastrešek lahko primeren za zaščito vašega avtomobila.

Največkrat se pri lesenih nadstreških stranke odločajo za smrekov ali macesnov les. Tu pazite, da se odločate za res kvaliteten material in preverite, kdaj je bilo drevo posekano. Namreč les je najbolj kvaliteten pozimi, saj takrat nima veliko sokov.

Prav tako lesene nadstreške delimo eno, dvo ali večkapne nadstreške, lahko so samostoječi ali pa so delno pritrjeni na drug objekt. Hkrati se pri lesenih nadstreškov lahko odločate med lepljenimi lesenimi nadstreški in lesenimi nadstreški iz naravnega lesa.

Leseni nadstrešek za avto vam ponuja bolj naraven in topel videz vašega dvorišča. Ne le to, hkrati pa so leseni nadstreški za avto eni izmed cenejših.

Cena za osnovni leseni nadstrešek, ki ne potrebuje gradbenega dovoljenja, se giblje od 100 evrov/m2 dalje. Da si lažje predstavljate, za lesen nadstrešek, ki je v velikost 7 metrov v širino in 6 metrov v višino, boste odšteli nekje od 4000 do 6200 evrov.

Cena je odvisna od tega, za kakšno konstrukcijo se odločite. Konstrukcija je lahko narejena iz konzol ali stebrov. Hkrati na ceno vpliva izbira materiala, strešne kritine ter velikost samega nadstreška.

V večini primerov leseni nadstreški ne potrebujejo gradbenega dovoljenja, saj veljajo kot enostavni objekti. Pod enostavne objekte se smatrajo objekte, ki niso v nadstropjih, ne presegajo 4 metrov v višino in ne presegajo površine več kot 20 kvadratnih metrov.

Kakšna je cena za lesene stopnice?

Ste med tistimi, ki si želijo imeti v svojem domu lesene stopnice, ki ustvarjajo čudovito estetiko, ki jo težko ustvarimo z drugim materialom.  Lesene stopnice so že vrsto let številka 1. med materiali, saj prinašajo kar nekaj prednosti.

Med drugim je glavna prednost močan in trpežen material, ki omogoča, da bodo vaše lesene stopnice obstojne kar nekaj let in jih verjetno ne boste potrebovali zamenjati. Z letih jih lahko vzdržujete in prenavljate s pomočjo barvanja, voskanja in lakiranja, da jih dodate nov lesk ter spremenite njihovo podobo. Torej, namesto da bi morali preurediti ali se odločiti za novo stopnišče, ko vam barva ni več všeč, lahko lesene stopnice vedno spremenite tako, da bojo ustrezale vaši novi estetiki, ne da bi vam bilo treba skrbeti, da bi jih poškodovali.

Ena glavnih prednosti je tudi, da so enostavne za čiščenje. Hitro se na njih lahko kaj polije, kar lahko le pobrišete s krpo in videti so kot nove. Hkrati je prednost lesenih stopnišč je v tem, da v notranjost vnašajo občutek na prostem in bolj naraven videz notranje opreme.

Les je s svojimi naravnimi barvami in čudovitimi odtenki od svetlo rumene do temno rjave barve idealen material za izdelavo unikatnih kosov vašega doma. Tudi lesena stopnišča lahko brez napora kombiniramo z drugimi materiali, da dobimo širšo paleto slogovne estetike. Lesenim stopnicam lahko k ograji dodate tudi steklo, ki bo vašemu stopnišču pridalo sodoben videz.

Medtem ko lesene stopnice ponujajo številne prednosti, še vedno nekateri dvomijo v njihovo namestitev v domu zaradi strahu pred hrupom ali zdrsom. Če imate takšne pomisleke, razmislite o dodajanju preprostega drsnika ali preproge za tekalne površine. S tem lahko utišate hrup in preprečite zdrs, ne da bi morali žrtvovati zelo zaželen videz lesenih stopnic. Tekače ali preproge lahko tudi z relativno lahkoto odstranite, spremenite ali posodobite.

Na koncu lesene stopnice ponujajo prilagodljivost, vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da je bolj verjetno, da bodo sčasoma zdržale in ohranile svojo lepoto.

Lesene stopnice so lahko iz vseh vrst lesa, kot na primer javor, smreka, hrast, jesen, češnja in še druge. Od izbire materiala je odvisna tudi cena, prav tako se cena nanaša tudi na vrsto konstrukcije stopnic, tipa stopnic (zavite, ravne), višino ter vrsto ograje.

 • Cena za notranje lesene stopnice je od 1300 evrov dalje.
 • Cena za oblaganje stopnic z lesom je od 600 evrov dalje.

Koliko računajo ugodni mizarji?

Cene za mizarska dela se lahko precej razlikujejo. Odvisne so od tega, za katere elemente se odločate, od vrste lesa in zahtevnosti dela.

Ugodni mizarji lahko za pohištvo po meri računajo tudi od 150 evrov dalje. Vse je odvisno od tega, kakšen material izberemo in kakšne elemente ter dodatke si želimo.

Prednost izdelave pohištva po meri je ta, da je narejeno čisto po vaših željah, funkcionalno in unikatno. Hkrati se lahko odločite za več elementov in ugodni mizarji vam jih bodo izdelali vse v istem stilu.

Za ugodne mizarje se lahko odločite pri opremljanju notranjosti vašega doma kot tudi za zunanjost.

Cene za kuhinjske elemente in izdelavo kuhinj po meri, se gibljejo od 450 evrov dalje. V kolikor želite le prenovo teh elementov, lahko zamenjajo ročaje, posodobijo in prebarvajo elemente in cena bo bolj dosegljiva, od 150 evrov dalje. V kolikor si želite novi kuhinjski pult, boste zanj odšteli od 60 evrov dalje, za kuhinjsko mizo pa boste odšteli od 400 evrov dalje.

Ugodni mizarji vam lahko naredijo tudi lesene stopnice, za katere boste odšteli od 1200 evrov dalje.

Ugodni mizarji vam lahko pomagajo tudi pri posodobitvi vaše zunanje podobe doma. Izdelajo vam lahko vse, od lesene balkonske ograje, do lesenega nadstreška, igral za otroke, do letne kuhinje, kamor boste lahko povabili vaše prijatelje.

 • Cene za letne kuhinje se gibljejo od 2000 evrov dalje.
 • Cene za otroška zunanja igrala se gibljejo od 200 evrov dalje.
 • Cena za leseno balkonsko ograje se giblje od 50 evrov/100 cm dalje.
 • Cena za osnovno leseno otroško hiško brez dodatkov je od 200 evrov dalje.

Največkrat mizarji uporabljajo smrekov ali macesnov les, saj omogočata enostavno obdelavo in sta prilagodljiva za oblikovanje. Bodite pozorni le, ko iščete ugodne mizarje, da uporabljajo kvaliteten les in da je obrezan v pravem času. Pravi čas za obrezovanje lesa je pozimi, saj ima takrat najmanj sokov in je najbolj primeren za obdelavo, hkrati pa omogoča dolgotrajnost.

Koliko stanejo zunanja otroška lesena igrala za otroke (cene za otroška igrala)?

Mizarji lahko za vašega malčka na vašem dvorišču ustvarijo pravi raj. S pomočjo izdelave lesenih otroških zunanjih igral boste lahko zagotovili, da se bodo vaši malčki in njihovi vrstniki tako zabavali, da ne bodo želeli stran.

Zunanja lesena igrala vam omogočajo, da se bodo na enem igralu lahko spuščali po toboganu, gugali v višine, kopali v peskovniku in preizkušali svoje plezalne sposobnosti. Prav tako pa se lahko odločite za vzmetena igrala ali previsno gugalnico, ki bodo omogočile, da otroci preizkusijo tudi svoje ravnotežje.

Pri zunanjih otroških lesenih igralih lahko izbirate med sestavljenimi igrali, nizkimi igrali, plezali, gugalnicami, tobogani, peskovniki in tudi lesenimi vrtiljaki. Vse to bo otrokom pričaralo nepozabno zabavo na vašem vrtu.

Odločite se lahko tudi za leseno hišico, ki jo lahko postavite na tla ali pa jo namestite ob ali na bližnje drevo. Slednje vam priporočamo v primeru, da so otroci že večji in jim zaupate na manjši višini.

Prednost lesenih igral je, da so enostavna za vzdrževanje in da imajo ob pravilnem in rednem vzdrževanju dolgo življenjsko dobo. Na nekaj let vam svetujemo le, da jih zaščitite s pomočjo zaščitnega premaza, zaščitno barvo ali pa se odločite za igrala z nameščenimi koleščki in jih preprosto le zapeljete pod streho.

 • Cena za otroško hiško brez dodatkov se giblje od 200 evrov dalje.
 • Za leseno hiško s platformo, gugalnico in toboganom boste odšteli približno 1.000 evrov.
 • Za enojno gugalnico cena znaša nekje okrog 120 evrov. Za dvojno gugalnico boste odšteli le nekaj več, 140 evrov, če pa boste namestili še plezalno vrv, boste odšteli 180 evrov.
 • Cena za leseni peskovnik s pokrivalom se giblje od 50 evrov dalje.
 • Cena za leseno previsno gugalnico se giblje od 180 evrov dalje.
 • Cena za otroško hišico s toboganom, gugalnicami, plezalno rampo in hišico je od 550 evrov dalje.

Koliko računa mizarstvo za lesene balkonske ograje?

Lesene balkonske ograje so najpogosteje izbrana vrsta balkonske ograje. In za to zagotovo obstaja dober razlog. Lesena ograja je poceni možnost, hkrati pa je priročna in moderna. Lesene ograje dodajo mehkobo in na balkon vnesejo element toplote in poudarijo naraven videz.

Večinoma se stranke odločajo za kvalitetne materiale, med drugimi je to največkrat smrekov les. Bodite pozorni le, da je posekan v pravem času (pozimi, ko les nima veliko sokov je najbolj kvaliteten) ter da je primerno rezan in obdelan. Ta vam omogoča, da ga lahko poljubno obdelate. Stranke se odločajo tudi za macesen, ki je primeren za lesene balkonske ograje, saj počasna rast omogoča, da je življenjska doba daljša.

Ker je lesena balkonska ograja vsakodnevno izpostavljena zunanjim vremenskim vplivom in vam nudi varnost, je pomembno, da je dobro zaščitena. Če želite res dobro obvarovati vas in vaše goste, vam priporočam, da je višina vaše lesene balkonske ograje vsaj 1 meter in da razmik med posameznimi letvicami ni večji od 10 cm. S tem boste zagotovili, da bo ograja služila svojemu prvotnemu namenu.

To prvotno poskrbijo že izvajalci, z leti pa morate za vzdrževanje in zaščito skrbeti sami. Pri izdelavi vam svetujemo, da se odločite tudi za impregnacijo, ki bo poskrbela, da bo lesena balkonska ograja imela daljšo življenjsko dobo.

Prednosti lesenih balkonskih ograj je, da jih je mogoče izdelati iz različnih vrst lesa in v različnih barvah. Lesene ograje dopolnjujejo tako sodobne kot tradicionalne domove.

Lesene ograje zahtevajo veliko vzdrževanja v primerjavi z drugimi materiali za ograje. Vsaj enkrat v dveh letih ga je treba prebarvati in zatesniti.

Cena za leseno balkonsko ograje se giblje od 50 evrov/100 cm dalje. Sama cena je odvisna od zapletenosti, vrste lesa, dolžine terase in tipa ograje. Cena za impregnacijo za 1 meter balkonske ograje znaša od 10 evrov dalje. Barvanje lesene balkonske ograje pa znaša 18 evrov.

Kakšna je cena izdelave otroške lesene hiške?

Otroci v zgodnjih letih večkrat sanjarijo o hiški na domačem dvorišču, kjer bi se lahko zabavali s prijatelji. Te hiške so lahko narejene iz različnih materialov. Večinoma starši najraje izberejo leseno otroško hiško. Slednja je prijetna za uporabo in enostavna za vzdrževanje. Vse, kar morate narediti je, da jo vsakih nekaj let premažete z zaščitnim premazom.

Lesene hiške za otroke so lahko samostojno igralo, lahko pa se razširijo v pravi raj za vaše malčke. Nanje lahko pripnete praktično skoraj vse – od gugalnice, do tobogana, vrvi za plezanje, mizice in še številne druge dodatke. Prav tako ni nujno, da se lesena hiška nahaja na tleh – v kolikor imate v bližini drevo, jo lahko namestite ob njem ali pa kar na drevo.

Z vidika varnosti vam slednje priporočamo, ko so otroci že nekoliko večji.

In kaj je lahko za otroke še bolj zanimivo kot hiška, ki jim omogoča toliko možnosti za igranje? Lahko se igrajo v peskovniku, se vozijo po toboganu, preizkušajo svoje plezalne sposobnosti, se gugajo v višine, se skrivajo v hiški in neskončno uživajo.

Izdelava otroške lesene hiške vam omogoča, da se popolnoma prilega stilu vaše zunanje okolice in hiše. Izbirate lahko med številnimi barvami, dodatki in velikostmi.  Osnovne mere lesenih hišk za otroke so običajno 250 x 190 x 225 cm.

Primerni dodatki se razlikujejo glede na to, koliko je star vaš malček. Za najmlajše vam priporočamo, da se odločite za izdelavo tobogana, peskovnika ter igralnega stolpa. Ko je malček že večji, pa lahko dodate tudi gugalnico in lestev po kateri lahko dostopa do platforme. Višina platfome se lahko seveda prilagodi glede na višino in spretnost otrok.

Ogromna prednost lesenih hišk po meri je tudi to, da ponujajo možnost dodatne montaže koleščkov. Tako jo boste pred zimskim obdobjem enostavno premaknili pod streho in jo zaščitili pred vremenskimi vplivi.

Še cena: za osnovno leseno otroško hiško brez dodatkov boste odšteli nekje od 200 evrov dalje, cena lesene hiške s platformo, gugalnico in toboganom pa je približno 1.000 evrov.

Koliko stane lesena gugalnica?

Lesena gugalnica so sanje marsikaterega malčka. Gugalnice so poleg toboganov med najbolj priljubljenimi otroškimi igrali. Da pa bi zagotovili varno igranje na vašem domačem dvorišču, si zagotovite kakovostno in varno izdelano leseno gugalnico.

Lesene gugalnice so lahko enojne, dvojne, trojne ali celo takšne za več otrok hkrati. Vključujejo plezalno vrv, plezalno steno ali plezalno lestev in tudi tobogan. Možnosti je ogromno.  Od izbora, zahtevnosti oziroma velikosti same gugalnice pa je odvisna tudi cena. Prav tako na ceno vpliva tudi vrsta in kvaliteta uporabljenega materiala.

Cena za enojno gugalnico se giblje nekje okrog 120 evrov. Za dvojno gugalnico boste odšteli malenkost več, cena je približno 140 evrov. V kolikor se odločite za gugalnico z dodatno plezalno vrvjo, boste odšteli okrog 180 evrov. Če pa bo vaša gugalnica vključevala tudi nadvse priljubljeni tobogan bo njen strošek od 300 evrov dalje. Vsaka dodatna aktivnost k vaši gugalnici bo seveda povečala strošek.

Pri gugalnicah lahko izbirate tudi med različnimi sedali. Izbirate lahko med klasičnimi sedali, sedali z opornicami, lesenimi ali plastičnimi sedali. Leseni gugalnici se lahko doda tudi košaro sokol, ki omogoča, da se naenkrat na gugalnici zabava večje število otrok.

Nekoliko manj pogosta je tudi gugalnica z leseno konstrukcijo, ki ima nameščeno gugalno vrv. Slednja omogoča, da se na vrvi guga več otrok hkrati. Na otroških igriščih lahko zasledimo tudi vrtljive gugalnice in previsne gugalnice, ki pa niso tako pogoste med izbiro na domačem dvorišču.

V primerjavi z leseno gugalnico je kovinska gugalnica ob rednem vzdrževanju lahko dlje obstojna. Njena prednost je tudi to, da se jo po potrebi enostavno razstavi, če se jo kadarkoli naveličate. Vendar pa se ob visokih temperaturah močno segreje.

Svetujemo vam leseno gugalnico, ki se ne segreva in je bolj prijetna za uporabo. Lahko jo obarvate z zaščitnim premazom v najljubših barvah vašega malčka. Glede na to, da je lesena gugalnica izpostavljena vremenskih razmeram, vam svetujemo, da jo primerno zaščitite. Ob pravilnem in rednem vzdrževanju bo vašemu malčku dolgo služila za neizmerno zabavo.

Mizarstvo Maribor, mizar Ljubljana, mizarstvo Kranj, Celje… Kje najti najboljše mizarstvo ali vsaj, kdo je dober mizar?

Če googlate splet s ključnimi besedami kot so “mizarstvo Maribor, mizar Ljubljana, mizarstvo Kranj, mizarstvo Celje” in podobno, potem vas gotovo zanima, kdo je dober mizar v vašem koncu ali celo katero je najboljše mizarstvo v vašem mestu?

Najboljše mizarstvo ne obstaja, je pa dober mizar nekaj, kar je realno najti. Vsi mizarji namreč izstopajo po nekaterih področjih mizarskih storitev.

Nekateri vam bodo npr. uredili najcenejše kuhinje, drugi so specializirani za kuhinjske pulte ali pohištvo po meri, spet tretji pa so najboljši za omare po meri ali vam uredijo moderne lesene police, kot se šika.

Vse je odvisno od tega, kaj iščete, zato je najbolj pametno, da nam zaupate kaj točno želite in kje, mi pa vas bomo povezali s preverjenimi mizarji v vaši okolici.

Kolikšna je urna postavka mizarja?

Povprečna urna postavka, ki jo računa mizar znaša od 10 € – 13 €/h.

Katere mizarske storitve so najcenejše?

Cene mizarskih izdelkov so zelo različne, na kar vplivajo številni dejavniki (vrsta materiala, dimenzija, zahtevnost izdelave, itd.). Če primerjamo cene, pa med najcenejše storitve sodi izdelava lesenih polic, ki stane od 12 € – 90 €/kos, lesenih ograj s cenovnim okvirom od 40 € – 80 €/tm in strešnih konstrukcij s ceno od 30 € – 70 €/m2. Seveda pa so stroški odvisni tudi od izbire izvajalca, zato si zagotovite ponudbe priznanih mizarjev.

Koliko časa traja, da mizarstvo izdela kose pohištva po meri?

Rok izdelave je odvisen od količine izdelanega pohištva, zahtevnosti izdelave in zasedenosti mizarja. Običajno izdelava traja od enega do šest mesecev. Seveda pa je odvisno tudi od dobave materiala in montaže morebitnih dodatkov. V kolikor potrebujete pohištvo v najkrajšem možnem času, o tem pravočasno obvestite mizarstvo in se dogovorite o točnem dobavnem roku pohištva.

Zakaj je pohištvo po meri dražje od tipskega pohištva?

Pohištvo po meri je prikladno predvsem v objektih, kjer se soočate s prostorsko stisko. Na tak način lahko maksimalno izkoristite prostor, saj se pohištvo popolnoma prilega v vsak kotiček. Prav tako imate večjo svobodo izbire (materiala, vrste pohištva, vzorcev, barv, modelov, dodatkov, kombinacij, ipd.).

Kaj odlikuje omare / postelje/ kuhinje po meri?

Razlogi, zakaj namesto tipskega izbrati pohištvo po meri, so naslednji … Pogosto se pri opremljanju notranjih prostorov srečujemo s prostorsko stisko. In naše želje moramo prilagoditi prostorskim dimenzijam. Lahko se zgodi, da najdemo popolno kuhinjo v salonu, a ni primerna za naš dom zaradi razlike v merah. Če pa se odločite za montažo kuhinje po meri, naj vas to ne skrbi, saj bo pohištvo popolnoma prilagojeno samo za vaš dom. Prav tako lahko sami izbirate kakšen kakovosten material želite, kakšen model, barvo, itd. Oblikujte vaše pohištvo po meri z vašo osebno noto in si zagotovite edinstven leseni izdelek, ki ga nima nihče drug.

Preberite tudi: NOTRANJA VRATA CENIK: CENE IN PREVERJENI PONUDNIKI NOTRANJIH VRAT S PODBOJI IN MONTAŽO

Kaj moram storiti, če želim, da mizar izdela pohištvo po meri za moj dom?

Najprej oblikujte okvirno idejo, kaj od mizarja pričakujete. Kakšno pohištvo si želite, kako bi ga razporedili po prostorih, itd. Lahko se obrnete tudi na arhitekta, ki bo izrisal tloris in načrt vaših prostorov, da si boste lažje predstavljali, kakšen bo končni izgled. Mizar bo potem na podlagi vaših želja ali načrtov pripravil ponudbo in se z vami posvetoval o materialih, izvedbi, ceni, itd. Preveril pa bo tudi točne mere vaših prostorov. Potem bo dobavil ves potreben material in pričel z delom. Običajno mizarstvo izdela pohištvo v svojih delavnicah, v končno obliko pa ga sestavi direktno na vašem domu.

Preberite še: Nadstrešek za avto: kakšnega izbrati?

Kdaj najpogosteje iščemo mizarstvo in kdaj so mizarji v Sloveniji najbolj iskani?

Analiza gesel, ki jih stranke googlajo v zvezi z mizarskimi storitvami in podatki na Omisli.si kažejo, da je mizarstvo v Sloveniji najbolj iskano predvsem v začetku leta, pri čemer mesec maj malce izstopa. Mizar svoje delo opravlja v delavnici, zato ni odvisen od vremenskih razmer. A predvsem v prvi polovici leta stranke pogosto prenavljajo domove, obnavljajo ograje, urejajo okolico, ipd., za kar potrebujejo izdelke, ki jih izdeluje mizar. Na forumu lahko preverite, kaj o priznanih slovenskih mizarjih pravijo drugi.

mizarstvo-povprasevanje-v-Sloveniji
Povpraševanje po mizarjih v Sloveniji je največje v prvi polovici leta, predvsem v mesecu maju.
Kontaktirajte preverjene mizarje (ponudbe / cene)


Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 8 Povprečje: 5]