Revija Nasvet strokovnjaka

Knauf cenik: Povprečne cene za suhomontažna dela in ceniki (gips / mavčne plošče)

knauf-cenik-omisli.si-cena

Kazalo

ocena bralcev
4.7 od 7

Se odločate za obnovo stanovanja, poslovnih prostorov ali planirate novogradnjo? Suhomontažna dela so velik del tako novogradnje kot tudi prenove. Knauf cenik je primeren ne samo za bivalne, temveč tudi poslovne in industrijske prostore. Gips / mavčne plošče vam zagotavljajo odlično toplotno in zvočno izolacijo in so hkrati dober dejavnik protipožarne zaščite. Njihova enostavna in hitra montaža, ter ugodna cena vas zlahka prepričajo. Zagotavljamo vam ponudbo kvalitetnih suhomontažnih del na enem mestu.

 

 

KNAUF CENIK
Povprečne cene za polaganje knaufa

≈ od 3 – 34 EUR/m2

Pridobite ponudbe/cene za polaganje knaufa

TIP suhomontažnih delCENA suhomontažnih del
Polaganje Knaufa (delo)8-12 €/m2
Polaganje Knaufa (delo in material)17-26 €/m2
Bandažiranje in kitanje Knaufa3-6 €/m2
Izdelava spuščenega stropa20-28 €/m2
Izdelava mansard / podstrešja25-34 €/m2
* Cene za suhomontažna dela so brez DDV. Povprečne cene za montažo knaufa smo empirično izračunali, na podlagi javnih cenikov ponudnikov ter preko 120 ponudb preverjenih mojstrov za montažo knaufa na Omisli.si/knauf. Knauf cenik ni fiksen in velja za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za suhomontažna ela (knauf stene, spuščeni stropi, …) je najbolj odvisna od zahtevnosti knauf montaže ter dodatnih storitev. Za točno ceno suhomontažnih del pošljite povpraševanje preverjenim mojstrom za montažo knaufa – zeleni gumb.

Knauf cenik: Povprečne cene za knauf / gips / mavčne plošče (suhomontažna dela)

Suhomontažna dela zajemajo različne storitve, ki so del zaključnih del v notranjih prostorih. Preverite ponudbe različnih izvajalcev, ki bodo poskrbeli za kvalitetno vgradnjo knauf sistema.

Polaganje Knaufa cena (delo)

Suhomontažna dela sodijo v področje gradbeništva. Gre za zaključna dela notranjih prostorov, ki zajemajo pritrditev mavčno-kartonastih plošč na podkonstrukcije različnih materialov. Velika prednost suhomontažnih del je, da so hitro in enostavno izvedljiva, omogočajo uporabo okolju prijaznih materialov in so cenovno ugodna. Povprečen Knauf cenik, v katerega je všteto samo delo – polaganje mavčnih plošč je ugode, in sicer le 10 €/m2.

montaza-knauf-plosc
Polaganje gips / mavčnih plošč je prava izbira za zaključna dela v notranjih prostorih. Zagotovijo vam kvaliteto, dobro izolacijo in ugodno ceno montaže.

Polaganje Knaufa cena (delo in material)

Izvedba suhomontažnih del je za posameznika lahko zelo zahtevna, v kolikor mu to delo ni poznano. Zato prepustite delo izkušenim strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za kvalitetno opravljeno delo. Za polaganje knauf sistema potrebujete mavčnokartonske ali mavčnovlakenske plošče, ter fugirno maso ali armirne trakove za polnienje vmesnih prostorov med ploščami. Prav tako so potrebni vijaki, univerzalne lopatice in ves ostali gradbeni material, potreben za rezanje, poravnavo, lepljenje in vijačenje plošč in vmesnih prostorov. Izkušen izvajalec bo poskrbel za celovito opravljena suhomontažna dela vključno z vsem potrebnim gradbenim in izvedbenim materialom. Povprečen Knauf cenik, ki poleg polaganja mavčnih plošč zajema tudi material, je 22 €/m2.

suhomontazna-dela-knauf-cenik
Odločite se za najem priznanih izvajalcev za montažo knauf sistema. Poskrbeli bodo za kvaliteto opravljenega dela, dobavo vsega potrebnega materiala in vsa zaključna dela.

Cena za bandažiranje in kitanje Knaufa

Pri polaganju knauf sistema je potrebno biti posebej pazljiv na ustrezna zaključna dela. Ta zajemajo fugiranje in zaključne premaze, ki zagotovijo dolgo življenjsko dobo suhomontažnega sistema. Fuge in stiki plošč morajo biti pravilno zapolnjeni, da ne pride do morebitnih poškodb in dotrajanosti mavčnih plošč. Prepustite to delo strokovnjakom, saj je izbira fugirnega materiala odvisna od vrste plošč in strokovnjaku je to delo dobro poznano. Kitanje knaufa lahko poteka na različne načine. Možna je uporaba armirnih fugirnih trakov, ali pa posebne fugirne mase. Za profesionalno izvedbo in namestitev knauf sistema pa je ključno tudi bandažiranje, ki vključuje namestitev bandažne mrežice na stik dveh plošč. Spoj teh se prevleče z gipsom, kar zagotovi dolgo obstojnost in trdnost suhomontažnega sistema. Bandažiranje in kitanje knauf, cenik je 5 €/m2.

bandaziranje-in-kitanje
Cene za bandažiranje in kitanje so lahko zelo različne. Odvisne so od količine vmesnih prostorov med ploščami in zahtevnosti obdelave. Prepustite to delo strokovnjakom.

Preverite tudi: Selitveni servis cena: Povprečne cene selitve in prevoza blaga (najem kombija, kosovni odvoz, dostava Ikea, …)

Izdelava spuščenega stropa (Knauf strop cena)

Za izdelavo spuščenega stropa knauf cenik ni ovira. Spuščen strop se uporablja predvsem za izravnavo že obstoječega stropa, ki ni raven. To je predvsem pogosto v objektih stare gradnje, ki imajo masiven ali lesen strop. Lahko pa ga namestite tudi v objektih novogradnje. Spuščen knauf strop prav tako popestri prostor in je lahko zelo zanimiv dodatek, ki omogoča namestitev številnih dekorativnih in funkcionalnih elementov. Najbolj običajna uporaba spuščenega stropa je v podstrešnih prostorih. Za spuščene strope je knauf cenik povprečno od 24 €/m2.

 

spuscen-strop-dekorativni-dodatek
Spuščen strop lahko predstavlja pomemben dodatek k dinamiki in stilu vašega notranjega prostora.

Izdelava mansarde / podstrešja (Knauf mansarda cenik)

Pri novogradnji in namestitvi vseh toplotnih in zvočno izolacijskih sistemov pogosto pozabimo na podstrešne prostore. A tudi podstrešja so z vgradnjo ustreznih suhomontažnih sistemov lahko povsem funkcionalna. Namestitev knauf sistema je enostavna, hitra in cenovno ugodna. V povprečju se Knauf cenik za izdelavo mansard giblje okoli 31 €/m2. Slabost tovrstnih del je v tem, da v kolikor so podstrešja izjemno slabo izolirana in izdelana, je pri izdelavi mansard potrebnih več vzdrževalnih del pred namestitvijo knauf sistema. Mavčne plošče lahko namestite na enojno ali dvojno podkonstrukcijo.

izdelava-mansarde-podstresje-plosce-knauf-cenik
Izkoristite podstrešne prostore in s pomočjo suhomontažnih del ustvarite udoben bivalni prostor.

Kaj vse lahko uredite s suhomontažnimi sistemi KNAUF?

Suhomontažni sistemi so primerni za gradnjo novih, ali obnovo že obstoječih bivalnih prostorov. Omogočajo enostavno, suho, hitro in poceni vgradnjo ter obilo možnosti oblikovanja. Nameščen knauf sistem lahko opremite tudi s čudovito barvo. Preverite cene pleskanja in si zagotovite kvalitetno prenovo notranjih prostorov.

Knauf spuščeni stropi

Spuščen strop je običajno v uporabi v zelo visokih notranjih prostorih. Po navadi so to zgradbe starejšega arhitekturnega stila, ki imajo masivnejše stene in visoke strope. To lahko v nekaterih primerih povzroča višje stroške ogrevanja in slabšo toplotno izolacijo. Namestitev suhomontažnega sistema je v tem primeru prava izbira. Omogoča zmanjšanje višine stropa, izboljša toplotno in zvočno izolacijo prostora. Knauf spuščeni stropi pa so primerni tudi, v kolikor želite zakriti morebitne poškodbe na stropu. Če je v vaših prostorih strop neraven, ga lahko izboljšate z namestitvijo suhomontažnega sistema.

izdelava-spuscenega-stropa-knauf-cena
Zmanjšajte višino stropa v izjemno visokih notranjih prostorih in privarčujte z energijo.

Knauf predelne stene

Montaža knauf predelnih sten je primerna predvsem za hitro in enostavno pregradnjo notranjih prostorov. So lahke, zato njihova vgradnja ni zahtevna. Votli prostor med ploščami lahko zapolnite z različnimi vrstami instalacij. Mavčne plošče vam omogočijo dobro toplotno in zvočno izolacijo. Primerne so za vgradnjo v stanovanjskih, prav tako tudi v industrijskih ter poslovnih objektih.

knauf-predelne-stene-montaza
Montaža predelnih sten je uporabna tako v bivanjskih, kot tudi poslovnih objektih. Knauf cenik je odvisen od izbire debeline gips / mavčnih plošč in njihove količine.

Knauf stenske obloge

Suhomontažni sistemi knauf se pogosto uporabljajo za oblaganje sten. To služi predvsem namenu toplotne in zvočne izolacije sten, ki so masivnejše. Med oblogo in masivno steno je namreč votli prostor, ki ga je dobro zapolniti s suhomontažnim sistemom. Knauf stenske obloge lahko služijo tudi za protipožarno zaščito. Omogočajo povsem enostaven in hiter sistem vgradnje.

cena-za-knauf-stenske-obloge
Z namestitvijo knauf sistema poskrbite za odlično zvočno in toplotno izolacijo notranjih prostorov. Ugodna cena je pri tem še dodatna prednost.

Knauf suhi estrihi

Pri novogradnji ali obnovi različnih vrst bivalnih prostorov lahko naletite na neravna tla. To lahko izboljšate z namestitvijo suhih estrihov. Njihova najpomembnejša lastnost je, da omogočajo takojšnjo namestitev talne obloge, kar skrajša gradbena dela. Teža suhih estrihov je zanemarljiva, zato ne bodo dodatno obremenili objekta, kjer jih namestimo. Knauf suhi estrihi prav tako poskrbijo za izboljšanje zvočne in toplotne izolacije in so primerni za poslovne, industrijske in bivalne prostore.

cena-za-polaganje-suhih-estrihov-knauf
Slabo izolacijo tal, ali problem neravnih tal lahko rešite s kvalitetno in cenovno ugodno montažo suhih estrihov. Cena je ugodna in predstavlja dobro investicijo.

Knauf podstrešje / mansarda

Imate na podstrešju veliko prostora, ki bi ga radi ustrezno izkoristili? Zakaj ga ne bi uredili s suhomontažnim sistemom in si zagotovili bivalni prostor? Z namestitvijo knauf sistema je to mogoče. Na čist, enostaven in hiter način boste pridobili funkcionalne prostore, primerne za takojšnje bivanje. Polaganje knauf sistema vam bo omogočilo dobro zvočno in toplotno izolacijo, ki je v podstrešnih prostorih še kako pomembna. Prav tako pa vam lahko zagotovi zaščito pred požarom. Stroški montaže niso visoki in so vredna naložba.

knauf-podstresje-mansarda
Izolacija podstrešnih prostorov je zelo pomembna. Odločite se za namestitev knauf sistema in si zagotovite odlično zvočno ter toplotno izolacijo. Prav tako pa je montaža gips / mavčnih plošč zelo enostavna in cenovno ugodna.

Prednosti in slabosti suhomontažne gradnje z mavčnimi / gips ploščami (knauf prednosti in slabosti)

Knauf plošče so zgrajene iz mavca in kartona. Gre za materiala, ki sta ne le enostavna za vgradnjo, ampak tudi nenevarna za okolje. Predvsem so mavčne plošče primerne za vgradnjo v vlažnih predelih notranjih prostorov, kot je na primer kopalnica. Mavec namreč vpija vlago iz okolice in jo oddaja nazaj v prostore, kadar je zrak suh. Prav tako je negorljiv in omogoča veliko izbiro oblikovanja z upoštevanjem individualnih želja. Mavčne plošče so tudi izjemni zvočni in toplotni izolatorji, kar je pri oblikovanju notranjih prostorov ključno. Prav tako pa vas zaščitijo pred vlago in so pomemben dejavnik požarne zaščite.

polaganje-mavcnih-plosc-knauf-spusceni-strop-cene
Polaganje gips / mavčnih plošč je delo, ki mora biti kvalitetno opravljeno. Zato prepustite strokovnjakom, da poskrbijo za pravilno vgradnjo, lepljenje, rezanje plošč. Prav tako bodo poskrbeli za kitanje vmesnih prostorov.

Kaj najbolj vpliva na ceno suhomontažnih del (KNAUF CENIK)?

Cena suhomontažnih del je najbolj odvisna predvsem od debeline predelne stene. Pomembna pa je tudi morebitna montaža dodatne zvočne, toplotne in požarne izolacije. Polaganje knaufa vam omogoča hitro, okolju prijazno, enostavno in cenovno ugodno gradnjo. Ključnega pomena pri vgradnji sistema pa je tudi podkonstrukcija. Pri montaži mavčnih plošč je namreč potrebno upoštevati, iz kakšnega materiala je podkonstrukcija in kolikšna je zahtevnost montaže mavčnih plošč nanjo.

knauf-cenik-omisli.si-cena
Na ceno za suhomontažna dela vpliva debelina predelne stene. Ključno vlogo pa igrajo tudi morebitne dodatne storitve, kot so zvočna, toplotna in požarna izolacija.

Ponudniki suhomontažnih del in preverjeni Knauf mojstri?

Med številnimi izvajalci suhomontažnih del je veliko preverjenih Knauf mojstrov. Če naštejemo zgolj nekaj najbolj priznanih, kot so: InnerMont d.o.o, Pustavrh, Knauf Ljubljana, Knaufar, montaža Škerjanec, Kast d.o.o, Svikom d.o.o., Framgrad d.o.o., Icos, Ber-Hak, CDI Gradbeništvo d.o.o., A Monting d.o.o., Klajder d.o.o., Tramont, Montaža AS, Primus projekt d.o.o., Podgornik P.D. d.o.o., Artoks, Natus d.o.o., Donatis d.o.o., Sentes storitve d.o.o., Apertum d.o.o., R.U,M.M. zaključna gradbena dela in številni drugi. Preverite njihove ponudbe na Omisli.si/knauf.

Kdaj je knauf za suhomontažna dela in gradnjo najbolj iskan?

knauf-povprasevanje--cene-v-Sloveniji
Knauf je za gradnjo v Sloveniji najbolj iskan v mesecu januarju.

Podatki na Omisli.si in analiza Google iskanj kažejo, da je knauf za suhomontažna dela najbolj iskan v prvi polovici leta. Najbolj izstopa mesec januar. Gre za to, da je v začetku leta čas primernejši za dela v notranjih bivalnih prostorih, ko je vreme zunaj hladnejše. Večeri so daljši in ljudje imajo več časa za razmišljanje o projektih znotraj objektov. Kot je na primer montaža predelnih sten ali stenskih oblog. Preverite ponudbe za knauf cenik najboljših izvajalcev.

 


IŠČETE MOJSTRA ZA POLAGANJE KNAUFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH MOJSTROV SUHOMONTAŽNIH DEL (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za knauf

ocena bralcev
4.7 od 7

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno