Revija Nasvet strokovnjaka

Prenova kopalnice: Koliko stane obnova kopalnice na ključ?

prenova kopalnice leseni-dodatki

Kazalo

ocena bralcev
5 od 5

Je napočil čas, ko je vaša kopalnica resnično potrebna prenove, vi pa ne veste, kje začeti in kako se projekta lotiti? Prenova kopalnice na ključ je lahko v takšnem primeru odlična rešitev. Pri običajni prenovi kopalnice ste namreč primorani iskati in usklajevati več različnih mojstrov, ki med seboj ne sodelujejo nujno najbolje. Po nepotrebnem lahko izgubite ogromno živcev in energije. Če gre kaj narobe ali pri prenovi pride do zapletov, najverjetneje nihče od izvajalcev ne bo želel prevzeti krivde. Organizacija je tako težja, prenova kopalnice pa se lahko večkrat tudi precej zavleče. Pri prenovi kopalnice na ključ pa gre za to, da odgovornost za obnovo prevzame en sam izvajalec in vam zagotovi celostno rešitev v dogovorjenem roku. Kakšne so cene, kje najti mojstra, trende in ideje za prenovo kopalnice na ključ, preberite v spodnjem članku.

PRENOVA KOPALNICE (material + delo): CENA

povprečna cena prenove kopalnice na ključ

≈ 500-1500 €/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo kopalnice na ključ (ponudbe / cene)

Iščete celotno prenovo stanovanja, hiše ali mansarde, in ne zgolj kopalnice? Preverjene ponudnike najdete na Omisli.si/prenovo-stanovanja ali Omisli.si/prenovo-hise ali Omisli.si/prenovo-mansarde.

Koliko stane prenova kopalnice na ključ (povprečna cena / ceniki za adaptacijo oz. obnovo kopalnice)?

Prenova kopalnice na ključ velja za enega največjih stroškov, kar se tiče prenove domovanja. Celovita prenova z vključeno zamenjavo keramike, sanitarne opreme in inštalacij vas bo stala vse od 500 pa do 1500 evrov na m2. Cena je največkrat odvisna od obsega dela, ki je vloženo v prenovo, zato je pomembno, da si izdelate površinsko predstavo, kaj bi radi. Strokovnjak vam bo nato znal svetovati in oblikovati ceno, v okviru katere bo izpolnil vse vaše želje. Cena se spreminja tudi glede na to, kakšno kvaliteto opreme in materialov izberete in koliko kvadratnih metrov ima vaša kopalnica. Načeloma cena prenove ne narašča sorazmerno z njeno površino, saj manjše kopalnice na kvadratni meter ponavadi stanejo več kot večje – predvsem zaradi dražje opreme. Najbolje je, da preverite seznam preverjenih mojstrov za gradnjo in obnovo in se pozanimate o ceni glede na vaše želje.

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Kateri so najbolj iskani / najboljši mojstri za prenovo, obnovo, adaptacijo kopalnice na ključ?

Prenova kopalnice na ključ je pogosta storitev, ki jo nudi ogromno izvajalcev. Nekateri med njimi so Makso d.o.o., Gemax d.o.o., Miroslav Bojić s.p., Gradvin d.o.o., Gradbeništvo Kos d.o.o., Metalon d.o.o., Obrt Ličina d.o.o., Adrialin d.o.o., TX-Pro d.o.o., D.S Lokal d.o.o., Ad Skupina d.o.o., Gramont d.o.o., Promobile d.o.o., Zips d.o.o., Vergala d.o.o., Bau Tehnik d.o.o., Prolega d.o.o., FGD d.o.o., Grasvet d.o.o., Fasino d.o.o., Ajak d.o.o., Strungrad d.o.o., Urban Zajc d.o.o., GPM Mozaik d.o.o., Pegasus Pro d.o.o., Bossmal d.o.o., Bocco d.o.o., Ekozid d.o.o., Jernej Koželj s.p., Labuz M d.o.o., Nautitek d.o.o., NDB d.o.o., MID d.o.o.


MOJSTRI za prenovo kopalnice in adaptacije se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Če ste se odločili za prenovo kopalnice na ključ, najbrž radi uberete udobno in čim manj stresno pot do nove kopalnice, zato vam predlagamo, da se za preverjenega in zaupanja vrednega ponudnika obrnete na Omisli.si/kopalnico. Prihranili boste ogromno časa, energije in denarja.


Najboljši mojstri za prenovo kopalnice v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za prenovo kopalnice


celoten seznam mojstrov za prenovo kopalnice >

Če menite, da vam ljubi mojster za prenovo kopalnice manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Prenova kopalnice na ključ: Trendi in ideje za adaptacijo kopalnice

Če ste se letos odločili za prenovo kopalnice, vam svetujemo, da dobro razmislite o tem, kakšna bo. Prenova kopalnice je navsezadnje velika naložba, ki je verjetno v kratkem ne boste ponovili. Preglejte trenutne trende in ideje, kako kopalnico opremiti in kakšno pohištvo izbrati.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Ozvočenje kopalnice

Če ste tip človeka, ki pod prho rad poje in uživa v melodijah svoje najljubše glasbe, je skrajni čas, da v kopalnico vgradite dobro ozvočenje. Tako bo topla kopel ali prha še bolj sproščujoča, ustvarite pa lahko tudi romantično vzdušje.

ozvočenje-razvajanje-prenova-kopalnice

Razvajajte se in si privoščite toplo kopel ob prijetni glasbi in kozarcu penine.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Talno gretje v koplalnici

Razvajajte se! Naj vaša prenova kopalnice zajema tudi talno gretje. Hvaležni si boste predvsem v hladnih zimskih večerih – ni lepšega, ko stopite izpod prhe na prijetno topla tla. Talno gretje postaja tudi vse bolj popularen način ogrevanja, saj se temperatura optimalno prenaša s tal tudi v ozračje. Izberite talno oblogo, ki bo v vašo kopalnico vnesla nekaj svežine in domačnosti.

Da vam bo v kopalnici toplo in prijetno, poskrbite tudi za talno gretje.

Preberite tudi: TALNE OBLOGE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI (PVC/VINIL, PARKET, EPOKSI, LAMINAT, PLOŠČICE)

Barve

Siva in bela barva že zdavnaj nista več aktualni. Iz nevtralnih barv so trendi skočili na tople in temne: najbolj popularna pa je prav črna. Kopalnico lahko popestrite tudi s privlačnimi lesenimi dodatki, ki bodo v vas vzbujali domačnost. Tudi umivalniki, kadi in tuš kabine niso več popularne v navadni beli barvi. Možnost jih imate izbrati  v najrazličnejših odtenkih – obarvane na zunaj ali od znotraj.

Barva umivalnikov in kadi naj ne bo več klasična bela, pa tudi leseni dodatki postajajo vse bolj trendovski.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Odprtost kopalnice

Kopalnica že dolgo časa ne velja več za zaseben prostor, ki mora ostati skrit očem, predvsem pa obiskovalcem. Pomembno je, da vam je v kopalnici udobno in da se v njej počutite tako dobro kot v ostalih prostorih. Zato vse večji trend postaja odprtost in prostornost kopalnice. Če nimate na voljo dovolj kvadratnih metrov, lahko to dosežete tudi z izbranim pohištvom, kadjo ali stekleno steno tuš kabine.

prenova-kopalnice-odprtost

Za odprtost in prostornost kopalnice lahko poskrbite tudi s stekleno steno tuš kabine.

Pogosta vprašanja in odgovori za obnovo kopalnice

Koliko časa traja prenova kopalnice na ključ?

Četudi se vam morda mudi, da bi imeli čim prej čudovito kopalnico, morate biti potrpežljivi. Načeloma traja prenova kopalnice na ključ od enega tedna do dveh mesecev. Največ je odvisno tega, v kakšnem stanju je vaša kopalnica in kaj vse je treba postoriti. Včasih navidez deluje, da dela ne bo veliko, potem pa pride do kakšnega zapleta in se delo nekoliko podaljša. Vzemite si kakšen mesec in prosite strokovnjaka, naj na začetku oceni, kako dolgo bo trajal postopek. Izvajalci prenove kopalnice na ključ se ponavadi držijo dogovorjenih rokov.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Ali je prenova kopalnice na ključ dražja v primerjavi s prenovo, ki jo organizirate sami?

Prenova kopalnice na ključ je pogosto nekoliko dražja od običajne prenove. Izvajalec namreč priskrbi vse potrebne materiale, načrte in mojstre ter poskrbi, da bo vaša kopalnica na koncu v vsakem primeru dokončana. Ima pa prenova kopalnice na ključ veliko prednosti, kot so hitrejša izvedba, manj skrbi in dobra organizacija. Prav tako tudi ni nujno, da boste plačali več kot pri običajni prenovi kopalnice.

Je vinil dobra izbira za talno oblogo v kopalnici?

Vinil je odlična izbira za talno oblogo v kopalnicah. Zaradi svoje odpornosti na vlago in enostavnosti čiščenja je izjemno primeren za prostore, v katerih je pogosta izpostavljenost vodi. Vinilne talne obloge ne absorbirajo vode, kar pripomore k preprečevanju nastanka plesni in bakterij. Poleg tega je vinil topel pod nogami, kar zagotavlja udobje, ki ga trda keramika ali kamen ne morejo ponuditi. Na voljo je tudi v različnih barvah in vzorcih, kar olajša usklajevanje z ostalim dekorjem v kopalnici. Kljub temu je pomembno, da je polaganje vinila pravilno opravljeno, da se prepreči prodiranje vode pod oblogo.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Kako poteka prenova kopalnice na ključ?

Najprej si izvajalec ogleda kopalnico, jo izmeri, oceni projekt in pripravi načrt. Nato se postopek ponavadi začne z rušitveni deli in demontažo elementov, nadaljuje z napeljavo vseh potrebnih inštalacij, zidarskimi deli, polaganjem ploščic in keramike, kitanjem, beljenjem in montažo kopalniških elementov ter pohištva. Postopek vam gotovo razložil tudi izvajalec, da boste lahko delo spremljali tudi vi.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Kaj morate vedeti pred prenovo kopalnice?

Pomembno je, da ste na prenovo dobro pripravljeni. To pomeni, da veste, kaj točno želite. Bo prenova minimalna ali želite konkretno prenovo? Potrebno je narediti načrt, kako bodo dela potekala – pri tem vam bo seveda pomagal izvajalec, ki ga lahko najdete na Omisli.si/gradnja-obnova. Vseeno pa morate prej imeti vsaj približno predstavo o tem, kako naj bi kopalnica izgledala. Za vgradnjo nekaterih kopalniških elementov so namreč potrebni določeni pogoji, za katere ni nujno, da jih vaša kopalnica izpolnjuje.

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo kopalnice na ključ (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 5

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno