Revija Nasvet strokovnjaka

Hidroizolacija – Zakaj in komu zaupati hidroizolacijo?

hidroizolacija strehe

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Hidroizolacija je temeljna gradbena zahteva na vsakem objektu, ki pa je pogosto zelo podcenjena. Njen namen ni dosega minimalnih standardov, da zadostimo predpisom za pridobitev gradbenega dovoljenja. Dejansko gre za zaščito našega premoženja ter varno in trajnostno uporabo našega doma. Pomena hidroizolacije se običajno zavemo šele, ko nastopijo težave. Pri izbiri hidroizolacijskih materialov imejte v mislih, da se vam pretirano varčevanje na dolgi rok lahko zelo maščuje.

Sanacija zgradbe, ki je utrpela resne konstrukcijske poškodbe, je v najboljšem primeru zelo draga, v najslabšem pa neizvedljiva. Vsekakor je bolj modro investirati v preventivne hidroizolacijske rešitve kot plačevati za popravila škode, ki jo povzroči prodiranje vode iz zemljine v stavbo. Dobra in brezhibno izvedena hidroizolacija je ključna pri obvarovanju objekta pred propadanjem, zaščiti opreme in dragocenosti v njem, nenazadnje pa ščiti vaše zdravje. 

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov hidroizolacije.

Pridobite ponudbe za hidroizolacijo

Zakaj je hidroizolacija tako zelo pomembna?

Pri vodi in vlagi je vedno bolje preprečiti kot pozneje odpravljati posledice, predvsem pa je ceneje. Pri novogradnjah se s takšnimi problemi redkeje srečujemo, razen v primeru, da je hidroizolacija položena nestrokovno. Če se izvajalci pri načrtovanju in izvedbi držijo predpisov in zapovedi dobre gradbene prakse, težav z zamakanjem v objekt ne bi smeli imeti. 

Slaba hidroizolacija resno ogroža trdnost in stabilnost vašega doma. Izpostavljenost prodiranju kapilarne vode iz zemlje povzroči razpoke v temeljih in spojih, korozijo armaturnih elementov v konstrukciji stavbe, luščenje in odpadanje ometov ter druge strukturne poškodbe. To vodi do splošnega poslabšanja stanja materialov in posledično do propadanja objekta. Življenjska doba stavbe se močno skrajša, v skrajnem primeru lahko privede celo do rušenja objekta. 

Nezadostna hidroizolacija tal in zidov, ki so v stiku z zemljo, povzroča izločanje solitra ter vlago na stenah in stikih tal s stenami.

Pustimo ob strani neprivlačen vizualni izgled takšnega prostora. Vlaga, ki se iz zemljine dviguje navzgor v objekt, je najpogostejši povzročitelj zatohlih prostorov ter pojava in širjenja zidne plesni. Spore plesni in gljive predstavljajo visoko nevarnost za zdravje človeka in hišnih živali. Ljudje se pogosto niti ne zavedamo in ne znamo prepoznati prvinskega izvora svojih težav z zdravjem. 

Izpostavljenost plesni povzroča različne alergije, astmo in astmi podobne simptome, kot so sopenje in tiščanje v prsih. Vas mučijo neurotoksične težave, kot so glavoboli, utrujenost, napetost razdražljivost? Imate prebavne motnje, težave z vnetjem sluznice oči grla in nosu ali težave s kožo, draženjem in glivičnimi okužbami? Vse našteto je lahko negativni učinek vlage in plesni v prostoru, ki ju povzroči nezadostna hidroizolacija. 

Odstranjevanje plesni, sušenje zidov, sanacija vlage in ponovna hidroizolacija objekta je nujen ukrep, če želite obvarovati svoje zdravje. Izolacija objekta na novo je velik poseg tako z vidika obsega gradbenih del kot tudi stroškovno. Vanj bo enkrat treba zagristi, ker problemi ne bodo izginili sami od sebe. Bolj kot boste odlašali, slabše bo vaše zdravje in stanje vašega doma. Vaše zdravstvene težave lahko eskalirajo v kronične bolezni z resnimi posledicami.

hidroizolacija strehe
O hidroizolaciji je smiselno razmišljati že ob začetku gradnje, saj vam ta korak prihrani kar nekaj živcev in predvsem stroškov, v primeru, da pride do zamakanja vaših prostorov.

Zakaj se večina ob prenovi ali gradnji odloči za hidroizolacijo?

Hidroizolacija vašega doma se morda zdi težavna, še posebej, če stroškom hidroizolacijskih rešitev dodate stroške selitve. Vendar, ko dobro hidroizolirate svoj dom, si prihranite veliko morebitnega stresa v nadaljevanju. Če razmišljate o različnih hidroizolacijskih rešitvah, ki so vam na voljo, upoštevajte številne prednosti, ki bi vam jih lahko prinesla namestitev.

​​Odpravite plesen

Plesen obožuje temen in vlažen prostor za razmnožitev. Ne samo to, delci plesni se ukoreninijo, če ne ukrepate hitro ini se začnejo razmnoževati že v 48 urah po tem, ko v kleti pride do puščanja. Če jih pustite brez nadzora, lahko povzročijo ne le vonj po plesni v vaši kleti, ampak vam lahko povzročijo tudi resne zdravstvene težave, vključno z astmo.

Preprečite možnost poplav

Obstaja razlika med puščanjem kleti in doslednim poplavljanjem kleti. Medtem ko lahko puščanje poškoduje vaše stvari, lahko poplava povzroči dolgotrajno nepopravljivo škodo na strukturnih nosilcih v vašem domu. Če se pogosto srečujete s poplavami, boste želeli razmisliti o vlaganju ne le v notranje hidroizolacijske ukrepe, temveč tudi v zunanji drenažni sistem. 

Uravnavanje tal

Ste vedeli, da se v prostorih, kjer ni bilo hidroizolacije, običajno razvijejo povsem neenakomerna tla? Več časa, kot so vaši prostori izpostavljeni vlagi, več znakov škode boste videli po vašem domu.

Poškodbe zaradi vode v vašem domu 

Več kot so vaše cevi izpostavljene vlagi, večja je verjetnost, da se boste morali sčasoma soočiti s puščanjem cevi. Dolgotrajna izpostavljenost hidrostatičnemu tlaku namreč naredi več kot le odpiranje razpok v stenah in tleh vašega doma. Če pustite, da se ta pritisk še naprej povečuje zunaj vašega doma, tvegajo, da vam lahko temelji zdrsnejo. 

Preberite še: PLESEN IN VLAGA V STANOVANJU: CENA ZA TRAJNO ODSTRANJEVANJE PLESNI

Kaj storiti – komu zaupati sanacijo vlage?

Vlaga je prisotna v skoraj vseh starejših objektih, ki večinoma hidroizolacije sploh nimajo, niti drenaže. A tudi marsikatera novejša stavba ni izjema. Hidroizolacija šibke kvalitete, ki ji botruje še neustrezna izvedba, je najpogostejši vzrok za vdor vlage iz temeljev, tal in skozi stene v bivalne in kletne prostore. Če se to dogaja v vašem domu, je čas za ukrepanje, preden situacija postane nepopravljiva. Sanacija vlage je zelo zahteven poseg, ki ga ne gre zaupati komurkoli. 

Pogosto je obnova vlažnih zidov omejena le na kamuflažo mokrih madežev z novimi ometi, barvanjem in oblaganjem sten in podobno. S tem sem odpravi vidne posledice vlage, bistvo t.j. slaba hidroizolacija, pa ostane očem skrito. A ne za dolgo, saj vlaga ponovno najde pot in se po steni dvigne nad nepropustno barvo in hidroizolacijske premaze. Luščenje opleskov, odpadanje ometov in razvoj plesni se hitro ponovi. 

Za učinkovito sanacijo vlage je najprej potrebno ugotoviti vzroke in jih sistematično odpraviti.

Če prihaja do mokrenja zaradi slabe izolacije ali neizolirane zunanje stene, je potrebno zemljino ob zidu odkopati do temeljev. Zelo smiselno je ojačati temelje z dodatno plastjo armiranega betona, ki hkrati učvrsti tudi samo stavbo. Gladka površina dodatnega betona olajša namestitev nove hidroizolacije. 

Na novo položena hidroizolacija pa ne more popolnoma odpraviti navlaževanja, ki je posledica kondenzacije na površini ali v notranjosti zidov. V tem primeru je potrebna tudi toplotna izolacija zunanje stene. Če ta rešitev ni izvedljiva, lahko vgradite prezračevalni sistem z rekuperatorjem, ki učinkovito suši notranji zrak.

Kapilarno vlago, ki v zidove prodira navzgor iz zemlje je težko odpraviti. Pot navzgor ji učinkovito lahko prepreči le dobro izvedena horizontalna hidroizolacija. Zid je potrebno na določeni višini vodoravno prerezati z diamantno žago, v režo pa vstaviti hidroizolacijo. Ta postopek je izvedljiv le na opečnih zidovih, vsekakor pa je zelo zahteven in drag.

Preberite še: EKO SKLAD: KAKO PRIDOBITI NEPOVRATNA SREDSTVA EKOSKLADA + AKTUALNI RAZPISI ZA SUBVENCIJO / KREDIT

Kako poteka sanacija vlage pri debelih kamnitih zidovih?

Hidroizolacija pri starih zgradbah s kamnitimi zidovi zaradi praznin v zidovih za vzpostavitev neprekinjenega vodoodbojnega sloja poteka po drugačnem postopku. Mojstri za sanacije vlage v zidove injektirajo posebne hidrofobne mase. Te v steni vzpostavijo homogen hidroizolacijski sloj, ki preprečuje kapilarni vlek vode po zidu navzgor. 

Kapilarno dvigovanje izpod temeljev pa je mogoče učinkovito ustaviti s prepojitvijo zidov s silikoni, ki zmanjšajo vodovpojnost. Stene je potrebno prepojiti po celotnem prerezu. Najprej izvrtajo luknje v dveh vrstah drugo ob drugi v medsebojni razdalji največ 15 centimetrov, tako da vodoravno gledano tvorijo cikcak vzorec. Izvrtine očistijo in vanje s pomočjo gumijaste cevi in plastenke vlivajo silikonsko maso, dokler niso zidovi popolnoma prepojeni. Postopek vlivanja lahko traja tudi 24 ur.

Luknje je nato potrebno dobro presušiti. Sušenje odprtih lukenj traja približno 14 dni. Postopek sušenja je možno pospešiti z večkratnim vpihovanjem ogljikovega dioksida v luknje pod pritiskom. Šele nato lahko izvrtine zapolnijo z malto in dodatkom proti krčenju. Polnilo deluje kot hidroizolacija, ki vodi preprečuje dostop do zidov in prenos vode po zidu navzgor. 

Po končani sanaciji vlage stene potrebujejo približno leto do dve, da se temeljito presušijo. Za uporabo prostorov je le te po posegu seveda potrebno obdelati. Običajni ometi se na še vedno vlažnih zidovih ne obnesejo dobro. Na površini se pojavijo vlažni madeži in začne izcvetati soliter. Za ometavanje vlažnih zidov je zato potrebno uporabiti hidrofobni omet. 

Preberite še: CENIK GRADBENIH DEL: KOLIKO STANEJO GRADBENE STORITVE (+IZVAJALCI ZA GRADBENA DELA)

Kje je hidroizolacija nujno potrebna?

Hidroizolacija je neizogibno potrebna na vseh rizičnih površinah in prostorih stavbe. Nujna je za temeljne plošče, temelje, kleti, ravne strehe, terase, balkone, kopalnice, sanitarije, bazene, rezervoarje in druge rizične prostore, ki so izpostavljeni vplivu vlage. Pričakuje se, da bo izolacija zdržala celotno življenjsko dobo stavbe, zato je posebno pozornost potrebno nameniti kvaliteti hidroizolacijskih materialov.

Na voljo so različne hidroizolacijske membrane iz bitumenskih trakov in vodoodporni premazi z najboljšimi zmogljivostmi za različne namene uporabe. Vsekakor pa je za vzdržljvost hidroizolacije in njeno življenjsko dobo nujno potrebna pravilna izvedba. V notranjih prostorih, ki so obdelani z estrihom, talnimi oblogami ali keramiko, je hidroizolacija seveda drugačna kot zunaj. 

Nezaščitene površine, ki so izpostavljene visokim ali nizkim temperaturam in UV žarkom je potrebno zaključiti z bolj trpežno in kvalitetnejšo hidroizolacijo. Področja, ki so zasuta s peskom, kamenjem ali zemljo pa zahtevajo spet drugačno obdelavo, da se hidroizolacijska plast ne poškoduje zaradi fizičnih vplivov. Če se to zgodi, hidroizolacija izgubi svojo funkcijo – t.j. preprečevanje vdora vode v strukturo in konstrukcijske elemente. 

Seveda pa hidroizoliranje ni primerno za vse stavbne površine. Z njo prav gotovo ne bomo zaprli vseh sten, ker bi s tem onemogočili izhajanje vlage iz notranjih prostorov. Zaradi hišnih aktivnosti, kot je na primer kuhanje, sušenje perila, likanje in čiščenje s paro in podobno, je namreč zelo pomembno, da hiša diha. Nastala vlaga se odvaja tudi skozi stene, zato hidroizolacija zidov ne sme biti nameščena po celotni steni. 

hidroizolacija kleti
Največkrat se zamakanje zgodi v kletnih prostorih, kjer je vlažno in temno, kar so idealni pogoji za nastanek škodljive plesni. Ko pride do tega koraka, je potrebno nujno ukrepati, saj ima le-ta ogromne posledice na zdravstveno stanje vaše družine.

Kako pa se vseeno lotili prvih korakov, ko opazimo vlago v kletnih prostorih?

Prva pomoč, h kateri se lahko obrnete res na začetku opažanj vlage v kleti je vodikov peroksid. Vodikov peroksid je priročna in nestrupena rešitev za odstranjevanje plesni v vašem domu. In kako ga uporabiti? Zmešajte ga z vodo in nato razpršite na prizadeta tla in stene. Pustite, da stoji deset minut, nato pa s čistilno krtačo odstranite plesen in plesen.

Preberite še: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Kako se hidroizolacija pravilno izvede?

Sanacija slabo izvedene izolacije je precej težavna in zelo draga. Tej fazi gradnje je zato smiselno posvetiti posebno pozornost. Najemite usposobljene izvajalce za hidroizolacijo, ki svoje delo obvladajo. S tem se boste izognili kasnejšim nevšečnostim in z njimi povezanimi dodatnimi stroški, ki nastanejo, če je hidroizolacija slabe izvedbe. 

Najpogosteje je šibka točka izolacije nepravilno ali premalo natančno izveden spoj, kjer se stikata horizontalna hidroizolacija in vertikalna hidroizolacija. Poskrbite, da bo izvedba stika izvedena brezhibno, to pomeni neprekinjeno med horizontalno in vertikalno izolacijo. Enaka natančnost je potrebna tudi na stikih posameznih hidroizolacijskih trakov. Med seboj se morajo prekrivati za vsaj 10 centimetrov. Površine, na katere lepite hidroizolacijo morajo biti gladke. Po potrebi jih izravnajte s cementno malto, da se izolacija lepše sprime s podlago.  

Pogosto se zgodi, da se zemljina posipa v gradbeno jamo in zasuje temelje, še preden je hidroizolacija temeljne plošče položena. Da je hidroizolacija temeljev lahko kvalitetno nameščena, mora biti gradbena jama okoli temeljev zgradbe dovolj velika. Vdor podtalnice in kapilarne vlage iz temeljev v objekt se prepreči z namestitvijo izolacije vzporedno s tlemi. Nujna pa je tudi horizontalna hidroizolacija pod obodnimi zidovi. Širino zidu mora presegati za vsaj 10 centimetrov, da se lahko izvede popoln pravokotni spoj z vertikalno izolacijo.

V bivalnih kletnih prostorih je poleg hidroizolacije potrebna tudi toplotna izolacija

Vertikalna hidroizolacija v kleti se izvede na stenah, ki jih pozneje zasujete z zemljo. Namesti se jo navpično po steni kletnega in talnega zidovja z zunanje strani od temeljev stavbe do približno 30 centimetrov nad terenom. Izvede se tako imenovana hidroizolacija cokla. Tako je zunanji zid zaščiten tudi pred meteorno vodo. Hidroizolacija kleti pa ne zadostuje, če nameravate v kletnih prostorih urediti bivališče. V tem primeru je potrebno klet tudi toplotno izolirati.

Položeno hidroizolacijo je pred zasutjem gradbene jame potrebno zaščititi. To lahko storite z zaščitno mrežo, filcem ali namensko čepasto folijo. Zaradi svoje oblike in sestave je čepasta folija še posebej odporna na udarce in pritiske. Hidroizolacija je s tem dobro zaščitena pred mehanskimi poškodbami.

Poskrbite za dobro in sprotno odvodnjavanje, da ob objektu ne bo zastajala voda. Pred zasutjem gradbene jame ob steni objekta izvedite drenažo. To storite tako, da nasujete sloj grobega materiala, na primer prod ali gramoz. Nasutje izvedite med dve plasti filca, ki naj bo položen pod kamenje in nad njim. S tem boste preprečili, da bi se zemlja pomešala med kamenje. Skozi prod ali gramoz voda pronica v nižje plasti zemlje in se tako ne zadržuje ob steni. 

Preberite še: IZOLACIJA: CENA, TRENDI IN PREVERJENI PONUDNIKI VSEH VRST IZOLACIJE (TERMO, HIDRO, ZVOČNA)

Kako se izvede hidroizolacija na novogradnjah?

Novogradnje so v večini zasnovane po principu sodobnih ničenergijskih, pasivnih in nizkoenergijskih gradenj. Grajene so tako, da omogočajo učinkovito zaščito temeljev in vkopanih delov objekta pred vdorom vode in vlage. Obodne zidove in talno ploščo klasične gradnje je nadomestila temeljna plošča, pri kateri je hidroizolacija objekta neprimerljivo bolj učinkovita. Temeljna plošča se izvede na globini približno 60 centimetrov pod nivojem terena. 

Temeljenje stavbe je izvedeno v več plasteh. V gradbeno jamo najprej nasujejo plast gramoza. Na utrjen tampon pride sloj podložnega betona, na katerega namestijo prvo plast toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena. Nanjo položijo drugo plast toplotne izolacije, med obe plasti pa je položena bitumenska hidroizolacija. Le ta se neprekinjeno nadaljuje vertikalno ob temeljni plošči in ob vertikalno vgrajenem sloju ekstrudiranega polistirena. 

Ideja je, da sta termoizolacija in hidroizolacija med seboj neprekinjeno povezani oziroma vsi njuni sloji. Tvorijo neprepusten ovoj in nekakšno temeljno blazino, ki preprečuje zdrs posameznih plasti. S tem načinom gradnje so eliminirane vse možnosti za nastanek toplotnih mostov ter vdor vode in vlage v stavbo. 

hidroizolacija novogradnje
Priporočamo vam, da o hidroizolaciji konkretno razmišljate, ko se odločate za novogradnjo, predvsem pa se največkrat zanjo odločijo tudi kasneje, ob obnovi stare hiše.

Preberite še: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Katere materiale lahko uporabimo za hidroizolacijo?

Kateri so idealni hidroizolacijski materiali? Za odgovor na to vprašanje si moramo podrobneje ogledati, kje v domu želimo hidroizolacijo implementirati. 

Metoda hidroizolacije na osnovi cementa

Hidroizolacija na osnovi cementa je najlažji način hidroizolacije v gradbeništvu. Hidroizolacijski materiali na osnovi cementa so lahko dostopni pri različnih dobaviteljih in jih je enostavno mešati in nanašati.

Ta metoda se pogosto uporablja v domačih vlažnih prostorih, kot so kopalnice in stranišča. Uporablja se na območjih, kjer ni sončne svetlobe ali vremenskih razmer. To je metoda, ki se v domovih običajno ne uporablja, ampak je bolj primerna za jezove, čistilne naprave, parkirne konstrukcije in podobne gradnje. 

V domovih sta bolj priljubljena načina metode z bitumenskimi trakovi in hidroizolacijskim bitumenskim premazov.

Metoda hidroizolacije z bitumensko membrano

Hidroizolacija z bitumensko membrano je zaradi dokazane učinkovitosti najbolj priljubljena metoda, ki se uporablja na strehah z nizkim naklonom. 

Poleg samolepilnih spojin, asfalta, polimera in polnila se lahko dodajo nekatere smole in olja za izboljšanje oprijemnih lastnosti. Ker se adhezijske lastnosti membrane sčasoma zmanjšujejo, ima samolepilni tip nizek rok uporabnosti.

Hidroizolacijski bitumenski premaz 

Hidroizolacijski bitumenski premaz je vrsta premaza, ki se uporablja za hidroizolacijo in fleksibilno zaščitno prevleko v skladu s stopnjo formulacije in polimerizacije. Bitumenski premaz se imenuje tudi asfaltni premaz. Na njegovo fleksibilnost in zaščito pred vodo lahko vplivata tako razred polimerov kot tudi ojačitev vlaken.

Najpogostejša uporaba bitumenskih premazov vključuje površine pod estrihom. Je odličen zaščitni premaz in hidroizolacijski material na površinah, kot so betonski temelji.

Bitumenski premaz je izdelan iz materialov na osnovi bitumna in ni primeren za izpostavljenost sončni svetlobi, saj ob dolgotrajni izpostavljenosti postane izredno šibek.

3 razlogi, zakaj izbrati bitumenski premaz oziroma membrano

  • Dolga življenjska doba

Največja prednost bitumenskih membran je nedvomno njihova izjemno dolga življenjska doba, vrhunske membrane z lahkoto trajajo tudi do štirideset let. 

Če ne želite odstraniti obstoječe strehe, lahko staro membrano pustite takšno, kot je, in jo pokrijete z novo bitumensko membrano – čista in preprosta rešitev, ki bo podaljšala življenjsko dobo strehe za nekaj desetletij.

So najbolj priljubljen material pri strešni kritini, a je za njegovo vzdržljivost potrebno redno vzdrževanje.

  • Raznovrstnost

Ali ste vedeli, da se bitumenske strešne membrane ne uporabljajo samo za hiše, šole, pisarne ali stanovanjske bloke? Gradbeniki jih uporabljajo tudi za tesnjenje mostov, temeljne zidove in v nekaterih primerih tudi za zelene strehe.

  • Odlična odpornost na udarce

Bitumenske strešne membrane so običajno ojačane in dopolnjene s polimeri. Posledično je njihova mehanska odpornost tako visoka, da so izjemno odporne na udarce in obremenitve. 

Priporočamo branje: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Koliko stane hidroizolacija?

Koliko vas bo stala hidroizolacije vašega doma, kleti, temeljev ali cokla je odvisno predvsem od vrste in zahtevnosti postopka izvedbe. Nadalje na ceno močno vpliva količina, kvaliteta in vrsta uporabljenega materiala. Okvirno se cene v grobem gibljejo med 8 in 15 evri za m2.

Za vertikalno izolacijo zidov v kleti, obloženo s stirodur ploščami debeline 5 centimetrov in zaščiteno s čepasto folijo boste odšteli od 12-16 evrov/m2, pri debelini plošč 10 centimetrov pa je cena za m2 od 20-25 evrov.

Horizontalna hidroizolacija pod obodnimi zidovi z bitumensko izolacijo stane približno 10 evrov po kvadratnem metru, hidroizolacija cokla in vertikalna hidroizolacija zidov pa od 10-15 evrov/m2.

Komu zaupati hidroizolacijo?

Preverite različne ponudnike in pridobite več ponudb, preden se odločite, komu zaupati hidroizolacijska dela oziroma, kdo je na voljo. Izbirate lahko med številnimi izvajalci za hidroizolacije, med drugimi:

Izolacija Kern trgovsko, storitveno in proizvodno podjetje in inženiring d.o.o.; Raptor d.o.o.; Ecodry SI Eco sanacija kapilarne vlage Tomaž Šerbec s.p.; Krovska dela in hidroizolacija Franci Sedlar s.p.; Rubeco – Epdm Hidroizolacije v gradbeništvu Branko Omulec s.p.; Lespatex d.o.o.; Ploščice, aminati in hidroizolacija Hasanović; Hidrorez d.o.o.; Izolacije Pevec d.o.o.; Krovstvo, kleparstvo, izolacije Goran Stojanov s.p.; Hipox gradbeništvo, hidroizolacije industrijski tlaki d.o.o.; Hidroizolacije Ferk d.o.o.; Šircelj Izolacije, Izolacije, inženiring, krovstvo, d.o.o.; Hidroizolacija Katran d.o.o.; Izolacija Zorman team inženiring, gradbeništvo, posredovanje in trgovina d.o.o.; Hak plus podjetje za gradbeništvo in izolacije d.o.o.;


PONUDNIKI HIDROIZOLACIJE
brezplačno registrirajte podjetje

posredujemo vam stranke 📈 
najceneje do novih strank 🙏
brezplačen vpis 👀


Botič izolacije d.o.o.; Hidroizolacije Ilijaz Hafizović s.p.; Kepic izolacija Sk, gradbena, krovska in izolaterska dela d.o.o.; Hizol plus, Hidroizolacije Jadranka Mareš Srdarev s.p.; Hidroizolacije K-tes d.o.o.; Izolacije Jože Pavlič s.p.; Hidrosanir, gradbeništvo, storitve in proizvodnja d.o.o.; Lan Dvb Hidroizolacije in gradbene storitve d.o.o.; HARIS izolacijska dela d.o.o.; Žonta izolacije Ivan Žonta s.p.; Hidroizolacije Nada Homar s.p.; Mmg-Krovstvo, stavbno kleparstvo, Hidroizolacije, d.o.o.; Hidroizolacije Hik Joško Klopčar s.p.; Protan nebitumenske izolacije d.o.o.;

Hidroizolacija Slevec, Gašper Slevec, s.p.; Puliuretanske hidroizolacije Boštjan Šfiligoj s.p.; KOSIRNIK KTK krovstvo, tesarstvo, kleparstvo in hidroizolacije d.o.o.; Izolacije Božič Nebitumenske Hidroizolacije d.o.o.; Si Art, Hidroizolacije in gradbeni inženiring, d.o.o.; Krovstvo, kleparstvo in hidroizolacije Željko Babić s.p.; Izol-Žleb, Hidroizolacije in Kleparska dela, d.o.o.; Np montaža Hidroizolacije d.o.o.; Hidroizolacije Vladimir Ambrož s.p.; Krovstvo, kleparstvo, hidroizolacije Boštjan Jemec s.p.; Hipox gradbeništvo, Hidroizolacije, industrijski tlaki, d.o.o.; Krovstvo, kleparstvo in hidroizolacije Simon Drobne s.p.; Hidrovivo Hidroizolacije d.o.o.; Izolacijska dela Tadej Prelog s.p.; Zemljič Silvo s.p. Hidroizolacije in zaključna dela v gradbeništvu in drugi izvajalci.

Ste v dvomih, komu zaupati hidroizolacijo?

Ste v dvomih, komu od navedenih profesionalnih izvajalcev zaupati tako pomembno opravilo, kot je hidroizolacija vašega doma ali poslovnega objekta? Prihranite vaš dragoceni čas in denar, ki bi ga porabili za iskanje zaupanja vrednega hidroizolaterja. Za vas smo to storili mi. Sodelujemo le s preverjenimi, izkušenimi izvajalci za hidroizolacije. Pošljite povpraševanje z osnovnimi podatki na: https://omisli.si in si zagotovite visokokakovostno storitev po ugodni ceni. 

Kontaktirajte preverjene ponudnike za hidroizolacijo
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno