Obnova fasade: Vse, kar morate vedeti o prenovi fasade

Obnova fasade Vse kar morate vedeti o prenovi fasade

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Obnova fasade je več kot le estetska izboljšava; prinaša tudi številne praktične in funkcionalne prednosti. Prvič, pravilno obnovljena fasada izboljša toplotno izolacijo vaše hiše, kar lahko bistveno zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja. Poleg tega fasada ščiti vašo hišo pred vremenskimi vplivi, kot so dež, veter in UV-žarki, kar podaljšuje življenjsko dobo gradbenih materialov. Obnova fasade prav tako odpravi morebitne razpoke in poškodbe, ki bi lahko vodile v resnejše težave, kot je vdor vode. Na koncu pa urejena in vzdrževana fasada poveča vrednost vaše nepremičnine, kar je ključno, če razmišljate o prodaji ali oddaji nepremičnine.

Pridobite 7 ponudb za fasado

Obnova fasade Vse kar morate vedeti o prenovi fasade

Zakaj je pomembna obnova fasade in kdaj se je zanjo pametno odločiti?

Estetska vrednost: Kako nova fasada izboljša videz vašega doma

Nova fasada lahko popolnoma spremeni videz vašega doma, ga osveži in poskrbi, da izstopa v vaši soseski. Sodobne fasadne rešitve vključujejo raznolike barve, teksture in materiale, kar omogoča prilagajanje zunanje podobe vašega doma vašim osebnim željam in stilu. Ne glede na to, ali se odločite za klasične opečne obloge, sodobne kompozitne plošče ali naravni kamen, pravilna izbira fasade lahko poudari arhitekturne značilnosti vaše hiše in ji doda karakter. Poleg tega lahko nova fasada izboljša prvi vtis in privlačnost vaše nepremičnine, kar je posebej pomembno, če načrtujete prodajo ali oddajo stanovanja. Z estetskega vidika fasada prispeva k celostni podobi doma in nudi prijetno okolje za vas in vaše obiskovalce.

Energetska učinkovitost: Ohranite toploto pozimi in hlad poleti

Ustrezno obnovljena fasada igra ključno vlogo pri energetski učinkovitosti vašega doma. Ena izmed glavnih prednosti je izboljšana toplotna izolacija, ki pomaga pri ohranjanju toplote pozimi in hladu poleti. Sodobni izolacijski materiali, kot so stiropor, mineralna volna in poliuretanska pena, zmanjšujejo toplotne izgube skozi stene, kar pomeni manjšo potrebo po ogrevanju in hlajenju. To ne le pripomore k nižjim računom za energijo, ampak tudi zmanjšuje vaš ogljični odtis. Poleg tega izboljšana izolacija preprečuje nastanek toplotnih mostov in kondenzacije, kar prispeva k bolj zdravemu in prijetnejšemu bivalnemu okolju. S tem, ko poskrbite za energetsko učinkovito fasado, naredite velik korak k trajnostnemu in okolju prijaznemu bivanju.

Vrednost nepremičnine: Povečajte tržno vrednost vašega doma

Obnova fasade lahko občutno poveča tržno vrednost vaše nepremičnine. Potencialni kupci in najemniki namreč pogosto presojajo vrednost doma že na prvi pogled, in urejena ter sodobno obnovljena fasada lahko ustvari pozitiven vtis. Investicija v kakovostne fasadne materiale in profesionalno izvedbo del kaže na skrb za vzdrževanje in dolgoročno vrednost nepremičnine, kar je privlačno za kupce. Poleg estetske privlačnosti ima obnovljena fasada tudi praktične prednosti, kot so izboljšana energetska učinkovitost in varnost, kar predstavlja dodatno vrednost za potencialne kupce. Prav tako lahko obnova fasade odpravi morebitne skrite napake in poškodbe, kar zmanjšuje tveganje za prihodnje stroške in težave. Na tak način obnovljena fasada ne le poveča vrednost vašega doma, temveč tudi izboljša kakovost bivanja, kar je ključna prednost pri prodaji ali oddaji vaše nepremičnine.

Kakšen material izbrati, ko prenavljamo fasado?

Pravilna izbira materialov pri obnovi fasade je ključnega pomena, saj ne vpliva le na estetski videz vaše nepremičnine, temveč tudi na njeno trajnost, toplotno učinkovitost in stroške vzdrževanja. Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je lokalna klimatska situacija; material, ki se dobro obnese v sušnem podnebju, morda ne bo primeren za vlažno okolje. Pomemben vidik je tudi odpornost materiala na vremenske vplive in mehanske poškodbe. Naravni kamen, na primer, je izjemno trpežen in odporen na vremenske pogoje, vendar je lahko dražji in zahteva večjo tehnično ekspertizo pri vgradnji. Na drugi strani so sodobni kompozitni materiali pogosto lažji za namestitev, ponujajo širok spekter barv in tekstur ter zagotavljajo dobro toplotno izolacijo. Končna izbira materialov naj bo rezultat tehtnega premisleka o dolgotrajnih koristih, stroških in specifičnih potrebah vaše nepremičnine. Vsaka fasada je edinstven projekt, zato je priporočljivo, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo pomagal izbrati najboljšo rešitev za vaš dom.

Kateri tip fasade je primeren za mojo hišo?

Naravni materiali vs. sintetični materiali: Prednosti in slabosti

Ko je treba izbrati material za obnovo fasade, se pogosto postavlja vprašanje, ali uporabiti naravne ali sintetične materiale. Vsaka vrsta materialov ima svoje prednosti in slabosti, ki jih je treba skrbno pretehtati, preden se odločimo.

Naravni materiali (kamen, les in opeka) za obnovo fasade (+ prednosti – slabosti)

Naravni materiali kot so kamen, les in opeka, ponujajo trajnost in estetsko privlačnost, ki jo je težko premagati. Naravni kamen je izjemno trpežen in odporen na vremenske razmere ter mehanske poškodbe. Les daje domu topel in prijeten videz, vendar zahteva redno vzdrževanje, da ostane v dobrem stanju. Opeka je cenjena zaradi svoje vzdržljivosti in toplotne mase, vendar je lahko dražja opcija in zahteva več dela pri vgradnji.

Prednosti Slabosti
Trajnost in dolgotrajnost Višji stroški nabave in vgradnje
Naravna estetika in unikatni videz Večje potrebe po vzdrževanju, še posebej pri lesu
Okolju prijazna izbira Omejenih možnosti pri izbiri barv in tekstur

Sintetični materiali (kompozitne plošče, ESP, PVC in stiropor) za prenovo fasade (+ prednosti – slabosti)

Sintetični materiali kot so kompozitne plošče, PVC in stiropor, ponujajo večjo prilagodljivost pri dizajnu in pogosto manjše stroške. Kompozitne plošče so lahke in enostavne za namestitev, ponujajo širok spekter barv in tekstur ter zagotavljajo dobro toplotno izolacijo. PVC fasade so odporne na vlago in škodljivce, vendar morda ne dosegajo enake stopnje estetske privlačnosti kot naravni materiali. Stiropor je cenovno ugodna izbira za toplotno izolacijo, vendar ni tako trpežen kot nekatere druge opcije.

Prednosti Slabosti
Večja prilagodljivost pri dizajnu in barvah Manjša trajnost v primerjavi z nekaterimi naravnimi materiali
Enostavnejša in hitrejša namestitev Možna estetska pomanjkljivost glede na osebne preference
Običajno manjši stroški vzdrževanja Potencialni vplivi na okolje zaradi uporabe neobnovljivih surovin in daljšega razgradljivostnega časa

Izolacija fasade: Kaj je to ETICS?

ETICS (External Thermal Insulation Composite System), znan tudi kot zunanja toplotnoizolacijska sestavljena fasada, je celosten sistem za toplotno izolacijo zunanjih sten stavb. ETICS je sestavljen iz več slojev, ki vključujejo izolacijski material, armirne sloje, armirno mrežo in zaključni sloj ometa. Glavni namen tega sistema je izboljšanje energetske učinkovitosti stavbe, kar prinaša številne koristi.

Že od 80-ih let prejšnjega stoletja so ETICS fasade nekaj povsem običajnega, zato jih v Sloveniji preprosto imenujemo ometane fasade. S svojimi odličnimi izolacijskimi lastnostmi so hitro postale priljubljena izbira pri novogradnjah in obnovah starih stavb. ETICS sistemi učinkovito zmanjšujejo toplotne izgube, izboljšujejo udobje bivanja in znižujejo stroške energije. Prav tako omogočajo raznolike možnosti zaključnih obdelav, kar pripomore k estetski privlačnosti stavbe in omogoča individualizacijo videza fasade glede na želje lastnika.

Zakaj je ETICS pomemben? Prvič, omogoča znatno zmanjšanje toplotnih izgub skozi stene, kar pomeni nižje stroške ogrevanja pozimi in hlajenja poleti. To ne samo da zmanjša stroške energije, ampak tudi prispeva k boljšemu notranjemu udobju in zmanjšanju emisij toplogrednih plinov. Poleg tega ETICS pomaga pri preprečevanju kondenzacije in nastanka plesni znotraj sten, kar vpliva na kakovost zraka v prostoru in zdravje stanovalcev.

Poleg energetske učinkovitosti ETICS ponuja tudi estetske prednosti. Končni sloj ometa je na voljo v različnih barvah in teksturah, kar omogoča arhitektom in lastnikom nepremičnin ustvarjanje poljubnega videza zunanjosti stavbe. Pri obnovi starejših zgradb sistem prispeva k modernizaciji njihovega izgleda, hkrati pa ohranja zgodovinsko vrednost objekta.

Za vsak objekt je pomembno natančno načrtovanje in izvedba ETICS z visoko kakovostnimi materiali ter strokovno usposobljeno ekipo izvajalcev. Le tako boste lahko v celoti izkoristili vse prednosti, ki jih ta sistem ponuja. Uporaba ETICS tako predstavlja ključni korak k doseganju trajnostne in energetsko učinkovite gradnje.

Pridobite 7 ponudb za fasado

Obnova fasade poteka v treh fazah

Obnova sledi trem korakom: Priprava površin, izolacija in armiranj in zaključni sloj z barvanjem fasade.

Priprava fasadnih površin

Priprava površin je ključna faza pri obnovi fasade, saj zagotavlja, da bodo vsi nadaljnji postopki potekali gladko in da bo končni rezultat trajen in kakovosten. Pred začetkom obnove fasade je pomembno, da temeljito pregledate obstoječe stanje površine.

Koraki za pripravo površin:

 1. Pregled in ocena površine: Preverite obstoječo fasado za morebitne poškodbe, kot so razpoke, luskavost, vlaga ali plesni. S tem določite obseg potrebnih popravkov.
 1. Čiščenje fasadne površine: Z visokotlačnim čistilcem odstranite umazanijo, prah in ostanke prejšnjih premazov. Čista površina omogoča boljši oprijem novih materialov.
 1. Popravilo poškodb: Manjše razpoke in poškodbe zapolnite s primernimi materiali, kot so tesnilne mase ali ometi. Če so poškodbe večje, boste morda potrebovali strokovno pomoč.
 1. Odstranjevanje plesni in alg: Poškodbe zaradi plesni ali alg obravnavajte s protimikrobnimi sredstvi, ki učinkovito odstranijo te nevšečnosti in preprečujejo njihov ponovni pojav.
 1. Izravnava površin: Po potrebi izravnajte nepravilnosti na površini z izravnalno maso, da zagotovite gladko podlago za nanos novih slojev.
 1. Zaščita okolice: Pred začetkom nanosa zaščitite okna, vrata in druge elemente okolice z zaščitnimi folijami ali trakovi, da preprečite poškodbe ali madeže.

S temi koraki se boste učinkovito pripravili na obnovo fasade, kar bo zagotovilo dolgotrajno in estetsko privlačno končno izvedbo. Pravilna priprava površin je temelj uspešnega projekta obnove fasade.

Izolacija fasade in armirni sloj

Ko je površina temeljito pripravljena, je naslednji korak v obnovi fasade namestitev izolacijskega materiala in armirnega sloja. Ti koraki so ključni za zagotavljanje energetske učinkovitosti in trajnosti fasade. Tukaj so ključni koraki za pravilno izvedbo izolacije in armirnega sloja:

1. Namestitev izolacijskih plošč:

 • Izbira izolacijskega materiala: Glede na specifične potrebe vaše stavbe izberite primerno izolacijsko gradivo, kot so stiropor, mineralna volna, ali kompozitne plošče.
 • Priprava lepilne malte: Pripravite lepilno malto v skladu z navodili proizvajalca. Pomembno je, da je malta ustrezno zmešana, da zagotavlja dober oprijem.
 • Lepljenje izolacijskih plošč: Lepila nanesite na izolacijske plošče (običajno po obodu in nekaj točk v sredini) ter jih pritrdite na steno. Poskrbite, da so plošče pravilno postavljene in da se čvrsto prilegajo.

2. Mehanska pritrditev:

 • Dodatna fiksacija: Poleg lepljenja uporabite tudi mehanske sidra za dodatno pritrditev plošč, še posebej pri višjih etažah ali vetrovnih območjih. Število in razporeditev sider določite glede na specifikacije projekta in navodila proizvajalca.

3. Namestitev armirnega sloja:

 • Priprava armirne malte: Pripravite armirno malto po navodilih. Poskrbite, da bo mešanica brez grudic in ustrezne gostote.
 • Nanos prvega sloja malte: Na izolacijske plošče nanesite enakomeren sloj armirne malte z gladilko.
 • Vgradnja armirne mreže: Na svežo malto položite armirno mrežo in jo previdno vtisnite. Prepričajte se, da mrežo pravilno prekrivate na spojih, običajno za vsaj 10 cm.
 • Nanos drugega sloja malte: Po vgradnji mreže nanesite še en sloj armirne malte, tako da je mreža popolnoma prekrita in zaščitena. Končni sloj mora biti gladek in enakomeren.

4. Sušenje in utrjevanje:

 • Čas sušenja: Pustite, da se armirni sloj popolnoma posuši, kar običajno traja nekaj dni, odvisno od vremenskih razmer in debeline nanosa.
 • Kontrola kakovosti: Po sušenju natančno pregledajte površino in po potrebi izvedite dodatne popravke ali izravnave.

Z natančnostjo pri izvedbi teh korakov boste zagotovili kakovostno in trajno izolacijo vaše fasade, kar bo prispevalo k boljši energetski učinkovitosti in dolgotrajni zaščiti vašega objekta.

EKO sklad fasada: Nove subvencije za izolacijo fasade

Nanos emulzije in zaključni sloj fasade

Ko je izolacija in armirni sloj dokončan in ustrezno posušen, je čas za nanos zaključne emulzije in sloja, ki bosta dali fasadi končni izgled in zaščito. S temi finalnimi dotiki boste zagotovili estetsko privlačno ter trajno fasado. Sledite spodnjim korakom za pravilno izvedbo:

1. Priprava emulzije:

 • Izbira emulzije: Izberite primerno emulzijo glede na vrsto podlage in želeni učinek. Na voljo so različne podlage, kot so silikatne, akrilne ali silikonske emulzije.
 • Mešanje emulzije: Pred nanosom dobro premešajte emulzijo, da dosežete enakomerno konsistenco. V primeru obarvane emulzije poskrbite, da je barva enakomerna.

2. Nanos emulzije:

 • Prva plast emulzije: Enakomerno nanesite prvo plast emulzije z valjčkom ali čopičem. Zagotovite, da popolnoma pokrijete površino in da ni nepokritih mest.
 • Čas sušenja: Pustite, da se prva plast emulzije popolnoma posuši. Čas sušenja je odvisen od vrste emulzije in vremenskih razmer, običajno pa traja nekaj ur.

3. Priprava zaključnega sloja:

 • Izbira zaključnega sloja: Na podlagi vizualnih in trajnostnih zahtev izberite ustrezen zaključni sloj. Na voljo so različne možnosti, od gladkih do grobih tekstur in različnih barvnih odtenkov.
 • Mešanje zaključnega ometa: Pripravite zaključni omet po navodilih proizvajalca, da dosežete pravilno gostoto in homogenost.

4. Nanos zaključnega sloja:

 • Prva plast zaključnega sloja: Začnite z nanosom prve plasti zaključnega sloja z gladilko, valjčkom ali pršilnikom, odvisno od želenega učinka. Poskrbite, da je nanos enakomeren.
 • Teksturiranje zaključnega sloja: Med nanosom lahko zaključnemu sloju dodate strukturo ali vzorec, kot je valovita ali štrkljava površina, z uporabo različnih tehnik in orodij.
 • Sušenje zaključnega sloja: Pustite, da se zaključni sloj posuši in strdi v skladu s priporočili proizvajalca. Običajno to traja nekaj dni, vendar je pomembno upoštevati vremenske pogoje.

S pravilnim nanosom emulzije in zaključnega sloja boste zaključili obnovo fasade z estetsko privlačnim, trajnim in zaščitnim finalnim slojem. Upoštevanje vseh teh korakov vam bo pomagalo doseči popolno fasado, ki bo odporna na vremenske vplive in obenem ohranila svojo lepoto še dolga leta.

Pridobite 7 ponudb za fasado

Koliko stane obnova fasade hiše (cena)?

Cena materiala

Pri načrtovanju obnove fasade hiše je ključnega pomena, da se zavedate stroškov, povezanih s kakovostnimi materiali. Investicija v dobre materiale se na dolgi rok obrestuje z boljšo energetsko učinkovitostjo, trpežnostjo in estetskim videzom. Tukaj je pregled glavnih stroškov, ki jih lahko pričakujete:

1. Izolacijski materiali:

 • Stiropor: Cena za stiropor je običajno med 20 in 30 EUR/m², odvisno od debeline in kakovosti.
 • Mineralna volna: Ta material je dražji in se giblje med 30 in 50 EUR/m², vendar ponuja boljše izolacijske lastnosti in požarno odpornost.

2. Lepilne in armirne malte:

 • Cena lepilne malte se giblje med 5 in 10 EUR na vrečo, kar pokrije približno 4-5 m² površine.
 • Armirne malte so nekoliko dražje, z razponom od 10 do 15 EUR na vrečo.

3. Mehanska pritrditev:

 • Sidra in drugi mehanski pritrdilni elementi stanejo med 0,50 in 1 EUR na kos. Povprečno potrebujete 6 do 8 sider na m².

4. Armirne mreže:

 • Cena armirne mreže je približno 1 do 2 EUR/m².

5. Emulzije in zaključni sloji:

 • Emulzije: Cena emulzij se giblje od 3 do 5 EUR/liter. En liter običajno zadostuje za 8-10 m² površine.
 • Zaključni sloji: Zaključni sloji so cenovno različni glede na teksturo in barvo ter se gibljejo med 10 in 20 EUR/m².

Pomembno je, da pri izbiri materialov upoštevate tudi stroške dostave in dodatne pripomočke, kot so mešalna orodja, zaščitne folije, trakovi in drugo. Z dobro pripravo proračuna in izbiro kakovostnih materialov boste zagotovili dolgotrajno in trajnostno rešitev za obnovo vaše fasade.

Cena fasade na m2: Izračun fasade, cenik in preverjeni fasaderji

Cena fasaderstva (stroški dela)

Ko načrtujete obnovo fasade, je pomembno upoštevati tudi stroške dela, ki jih vključuje delo strokovnjakov. Kakovostna izvedba del je ključnega pomena za doseganje trajnih in estetsko privlačnih rezultatov. Tukaj je pregled glavnih vidikov, ki vplivajo na delovne stroške:

1. Pripravljalna dela:

 • Odstranitev stare fasade: Vključuje odstranjevanje obstoječe fasadne obloge, čiščenje in pripravo površine. Stroški tega dela so odvisni od zahtevnosti in količine materiala, ki ga je treba odstraniti.
 • Popravila površine: Pred nanosom novega fasadnega sistema je pogosto potrebno popraviti poškodbe na površini, kar lahko vključuje zapolnitev razpok ali izravnavo neravnih delov.

2. Izvedba izolacije:

 • Vgradnja izolacijskih plošč: Pravilna vgradnja izolacijskih materialov zahteva natančnost in strokovno znanje. Stroški dela se lahko razlikujejo glede na vrsto izolacije in kompleksnost objekta.
 • Mehanska pritrditev: Sidranje izolacijskih plošč na fasado je delovno intenziven proces, ki zahteva ustrezno opremo in izkušnje.

3. Nanos armirne malte in mreže:

 • Priprava in nanos armirne malte: Ta korak vključuje natančno mešanje in nanos prvega sloja malte, vgradnjo armirne mreže ter nanos drugega sloja malte.
 • Vgradnja armirne mreže: Strokovnjaki morajo poskrbeti za pravilno vgradnjo in prekrivanje mreže, kar zagotavlja trdnost in trajnost fasadnega sistema.

4. Zaključna dela:

 • Nanos emulzije: Pravilna priprava in nanos emulzije zahtevata potrpežljivost in natančnost. Ta sloj zagotavlja dodatno zaščito in lep estetski izgled.
 • Zaključni sloj: Končna plast, ki daje fasadi končni izgled, zahteva izkušene roke za dosego enakomernega nanosa in želenega vzorca ali teksture.

5. Druga opravila:

 • Postavitev in odstranitev gradbenih odrov: Strokovnjaki so odgovorni za postavitev ustrezne delovne platforme, ki omogoča varno in učinkovito delo na višini.
 • Čiščenje delovišča: Po končanih delih je potrebno temeljito čiščenje in odstranjevanje vseh ostankov materiala ter orodja.

Stroški za te delovne aktivnosti se lahko razlikujejo glede na kompleksnost projekta, velikost objekta in stopnjo zahtevnosti. Vložek v strokovno izvajane storitve zagotavlja, da bo vaša fasada obnovljena na visokem nivoju kakovosti, kar prispeva k dolgotrajni zaščiti in lepoti vašega doma.

Pridobite 7 ponudb za fasado

Obnova fasade – Pogosta vprašanja in odgovori (FAQ)

Koliko časa traja obnova fasade?

Trajanje obnove fasade je odvisno od velikosti objekta, zahtevnosti del in vremenskih pogojev. V povprečju lahko postopek traja od nekaj tednov do več mesecev.

Kdaj je najboljši čas za obnovo fasade?

Najboljši čas za obnovo fasade je spomladi ali poleti, ko so vremenske razmere stabilne in temperature omogočajo optimalno sušenje materialov.

Ali je potrebna posebna priprava pred začetkom del?

Da, pred začetkom del je potrebno odstraniti staro fasado in popraviti morebitne poškodbe na površini stavbe. Prav tako je priporočljivo zaščititi okolico in urediti delovno področje.

Kako pogosto se dela obnova fasade?

Interval obnove fasade je odvisen od uporabljenih materialov in zunanjih vplivov. Pravilno vzdrževane fasade iz kakovostnih materialov lahko zdržijo 20-30 let.

Je možna DIY obnova fasade? Ali je bolje najeti fasaderstvo?

Obnova fasade zahteva specifična znanja in izkušnje, zato je priporočljivo najeti strokovnjake. Ti bodo poskrbeli za pravilno izvedbo vseh postopkov in zagotovili trajne rezultate.

Kakšna je razlika med različnimi vrstami izolacijskih materialov?

Različni izolacijski materiali, kot so stiropor, mineralna volna, in drugi, se razlikujejo po izolacijskih lastnostih, požarni odpornosti in stroških. Pomembno je izbrati material, ki najbolje ustreza vašim potrebam in proračunu.

Kako lahko vzdržujem novo fasado?

Vzdrževanje fasade vključuje redno čiščenje, preverjanje morebitnih poškodb in pravočasno popravilo manjših napak. Tako boste podaljšali življenjsko dobo in ohranili estetski videz fasade.

Kolikšen je strošek obnove fasade?

Stroški obnove fasade se razlikujejo glede na velikost objekta, izbrane materiale in obseg del. Priporočljivo je pridobiti več ponudb in izdelati podroben proračun pred začetkom del.

S tem naborom pogostih vprašanj in odgovorov si boste olajšali proces obnove fasade in sprejeli bolj informirane odločitve.

Kaj je na koncu najbolj pomembno za obnovo fasade?

Obnova fasade je pomemben korak pri izboljšanju vrednosti in videza vašega doma, hkrati pa poskrbi za boljšo energetsko učinkovitost in zaščito pred vremenskimi vplivi. Tukaj je nekaj ključnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri uspešnem zaključku projekta:

 1. Priprava in načrtovanje: Pravočasno načrtovanje in priprava sta ključna za pravilno izvedbo del. Upoštevajte morebitne ovire, vremenske razmere in razpoložljivost materialov.
 2. Izbor kakovostnih materialov: Uporaba visoko kakovostnih materialov morda sprva pomeni višje stroške, vendar bo na dolgi rok to prineslo večjo odpornost in manj potrebnih popravil.
 3. Posvetovanje s strokovnjaki: Obnova fasade je kompleksno opravilo, ki vključuje različne specializirane postopke. Zato je izjemno pomembno, da se posvetujete s strokovnjaki, ki imajo izkušnje in potrebna znanja.

Sodelovanje s strokovnjaki vam zagotavlja, da bo vsak korak izveden pravilno, kar vam prihrani čas in denar ter prepreči morebitne napake in škodo na vašem domu. Prav tako boste s pomočjo strokovnjakov dosegli visoko estetski in funkcionalen končni rezultat, ki bo trajal leta.

Da bi našli prave strokovnjake za obnovo fasade, priporočamo uporabo platforme omisli.si/fasado. Omogoča vam enostavno iskanje preverjenih izvajalcev, pregled njihovih referenc in pridobivanje več ponudb za lažjo primerjavo (brezplačno in brez provizij). Z omisli.si boste pridobili zanesljive partnerje, ki bodo poskrbeli za uspešen zaključek vašega projekta in vam pomagali doseči želeni rezultat brez nepotrebnega stresa.

Vložek v obnovo fasade je investicija v prihodnost vašega doma; poskrbite, da bo izvedena profesionalno in kakovostno.

Pridobite 7 ponudb za fasado
ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno