Izolacija: Cena, trendi in preverjeni ponudniki vseh vrst izolacije (termo, hidro, zvočna)

izolacija-cene-omisli-si-

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Gradnja je danes precej hitrejša, kot je bila včasih. Posledično so debele stene zamenjali modernejši novi materiali, ki so bolj trdni, a so hkrati prepustnejši in zadušijo neželeni zvok, vlago in toploto. Posledično je ključnega pomena, da naš dom odlikuje še dodatna izolacija, ki naredi naše bivanje bolj prijetno. V gradnjo stavb so vključene različne oblike izolacije kot sredstvo za zmanjšanje prenosa toplotne energije skozi stene, strope in tla. Preprosto povedano, to ohranja ogrevan notranji prostor pozimi toplejši in prijetno klimatizirano ozračje v domu poleti. Zmanjšanje prenosa toplotne energije ne samo da omogoča, da je bivanje znotraj prostorov bolj udobno, ampak je ključno tudi za nadzor nad stroški energije.

Izolacijo vam lahko naredijo mojstri za suhomontažo ali specializirani izvajalci za hidroizolacijo.

IZOLACIJA: CENE

povprečne cene izolacije ter ceniki

17-80 €/m2

Pošlji povpraševanje za izolacijo

Vrsta izolacijeCena izolacije
Hidroizolacija temeljev17-25 €/m2
Izolacija tal (poda)17–25 €/m2
Izolacija podstrešja18-32 €/m2
Izolacija balkona19-26 €/m2
Knauf izolacija20-26 €/m2
Toplotna izolacija21-30 €/m2
Izolacija fasade31-39 €/m2
Zvočna izolacija34-75 €/m2
Izolacija kleti50-80 €/m2

Kontaktirajte preverjene ponudnike izolacije (ponudbe / cene)

Vsi gradbeni materiali imajo lastno izolacijsko lastnost, navadno merjeno v merilu, imenovanem R-vrednost, vendar so dodatni materiali vgrajeni v gradbeno konstrukcijo posebej, da dodajo izolacijsko vrednost stenam, tlom in stropom. V preteklosti so kot izolacijo uporabili veliko različnih materialov in mnogi od teh so bili zdaj opuščeni v korist sodobnejših in učinkovitejših materialov. Vrsta izolacije, ki jo izberete pri načrtovanju in gradnji prostora, je odvisna od vašega prostora in R-vrednosti, ki jo iščete.

izolacija-cene-omisli-si-
Izolacija je ključnega pomena za preprečitev vlage, prihranek pri energiji in preprečitvi neželenih zvokov.

Najboljši mojstri za izolacije v Sloveniji

Preverite mojstra >> Montažer Založnik

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za hidroizolacijo

Če menite, da vam ljubi ponudnik za izolacije manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Ali poznate vse prednosti izolacije?

Pravilno zasnovan in nameščen izolacijski sistem nudi takojšnje in dolgoročne koristi. Izolacija ščiti vaše počutje, opremo in je prijazna do vašega proračuna. Prednosti izolacije so:

Prihranki energije: izolacija zmanjšuje stroške energije

Izolacijski sistem takoj zmanjša potrebo po energiji in povzroči znatne prihranke. Na vročih ceveh in površinah se lahko izguba toplote zmanjša za približno 20-krat.

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Pravilno zasnovan, izoliran in vzdrževan sistem bistveno zmanjša stroške energije, kar prihrani denar in zaščiti okolje. V nasprotju se z neizoliranimi ventili, golimi cevmi ali okvarjeno izolacijo izgubi neverjetna količina energije.

Impresivna donosnost naložbe: Izolacija se hitro odplača

Zmanjšani stroški energije pomenijo izboljšano donosnost naložbe. Dodajanje izolacije je lahko najbolj stroškovno najučinkovitejše sredstvo za zmanjšanje stroškov. Izolacija je naložba z majhnim tveganjem, saj je prihranke in povračilo mogoče napovedati z visoko stopnjo natančnosti. Donos naložbe ali povračilo naložbe v izolacijo je hiter, pogosto od 6 mesecev do 2 leti

Izolacija je ena redkih tehnologij, pri kateri se povračilo naložbe šteje za več kot sprejemljivo v primerjavi s številnimi drugimi nakupi opreme ali vzdrževanja. Če se izolirani sistem vzdržuje, se prihranki od naložbe nadaljujejo skozi življenjsko dobo objekta. Pravzaprav stane več, če se ne izolira pravilno.

Protipožarna zaščita

Izolacija se uporablja v kombinaciji z drugimi materiali za zaščito pred požarom v protipožarnih sistemih in zračnih kanalih ter v električnih in komunikacijskih vodih in kablih.

Nadzor nad kondenzacijo z izolacijo

Izolacija z dobrim zaviralcem hlapov nadzira kondenzacijo in omejuje korozijo na hladnih cevovodih, kanalih, hladilnih napravah in strešnih odtokih. Zadostna debelina je potrebna za ohranjanje temperature površine nad temperaturo rosišča zunanjega zraka.

Kadar cevovodi in oprema delujejo pri temperaturah, nižjih od zraka iz okolice, se vlaga v zraku kondenzira ali zmrzne na izolacijski površini ali znotraj površine hladne cevi. Če sistem ni zaščiten z zadostno debelino in ustreznimi zaviralci hlapov, lahko izolacija postane mokra, kar povzroči korozijo in povzroči neučinkovitost izolacije. Določitev zadostne debeline izolacije z učinkovitim sistemom zaviranja hlapov je najučinkovitejše sredstvo za zagotavljanje sistema za nadzor kondenzacije na površini membrane in znotraj izolacijskega sistema na hladnih cevovodih, kanalih, hladilnih napravah in strešnih odtokih. Zadostna debelina izolacije je potrebna za ohranjanje temperature na membrani nad najvišjo možno temperaturo rosišča zunanjega zraka, tako da na površini ne nastane kondenzacija.

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

cena izolacij
Na splošno ločimo tri vrste izolacij: hidroizolacija, toplotna izolacija in zvočna izolacija.

Nadzor hrupa z izolacijo

Izolacijski materiali se uporabljajo za zajem ali zapiranje virov, ki ustvarjajo hrup, in zmanjšanje hrupa na sprejemljive ravni, tako da stres, izgubljeni čas in nezadovoljstvo ne vplivajo več na vas. Izolacija zmanjša raven zunanjega in notranjega hrupa s preprečevanjem prenosa zunanjih zvokov v notranjost zgradbe in absorbiranja odmevnih zvokov znotraj stavbe.

Za zmanjšanje zvoka ali omejevanje širjenja zvoka iz enega območja v drugega je potrebno uporabiti posebne in standardne izolacijske materiale, da bi zaprli vir, ki ustvarja hrup, kar tvori zvočno oviro med izvorom in okolico.

Varujte okolje z zmanjšanjem izpustov

Uporabite dobro zasnovan in izoliran sistem za zmanjšanje toplogrednih plinov. Manjša poraba energije pomeni manj onesnaževanja (delci, HOS, CE, NOX, SOX, ogljikov monoksid, živo srebro itd.). Izolacija zmanjšuje porabo energije, kar pomeni, da se za proizvodnjo te energije porabi manj fosilnih goriv. To pa zmanjšuje količino onesnaževalnih plinov, kot sta ogljikov dioksid in žveplov dioksid, ki se izpuščata v ozračje. Ker je ogljikov dioksid eden glavnih toplogrednih plinov, ki prispeva k globalnemu segrevanju, žveplov dioksid pa je glavni sestavni del kislega dežja, ima izolacija pomembno vlogo pri varovanju okolja.

Izboljšan videz

Izolacija, ki pokriva izpostavljene klimatske in vodovodne vodovode, daje prostoru dodelan videz.

Vaša zaščita

Toplotna izolacija je eno najučinkovitejših sredstev za zaščito delavcev pred opeklinami, ki so posledica stika z vročimi ali izredno hladnimi cevovodi in opremo. Zlasti pri vročih površinah izolacija zniža površinsko temperaturo cevovodov ali opreme na varnejšo raven, kar posledično omogoča večjo varnost za vas. Z današnjimi orodji za specifikacije je zelo enostavno izračunati debelino izolacije, ki je potrebna, da se temperatura cevi in ​​opreme dvigne na varne ravni.

Cena za izolacijo > Koliko stane izolacija?

V grobem izolacijo delimo na tri tipe izolacije: hidroizolacijo, toplotno izolacijo in zvočno izolacijo. Cena je odvisna od toplotne izolativnosti izolacije, od razplastne trdnosti, ali je možen prehod vodne pare in površine, ki jo je treba izolirati, ali je hiroizolacija vertikalna ali horizontalna, in debeline izolacije.

Tip izolacije | Cena izolacije

  • Hidroizolacija temeljev | 17 – 25 eur/m2
  • Toplotna izolacija | 21 – 30 eur/m2
  • Izolacija podstrešja |18 – 32 eur/m2
  • Izolacija fasade |31 – 39 eur/m2
  • Izolacija balkona |19 – 26 eur/m2
  • Izolacija tal (poda) | 17 – 25 eur/m2
  • Izolacija kleti | 50 – 80 eur/m2
  • Zvočna izolacija | 34 – 75 eur/m2
  • Knauf izolacija | 20 – 26 eur/m2

Zagotovite si dobro izolacijo in zmanjšajte stroške toplotne energije. Da boste lahko popolnoma brez skrbi in se prepričate, da bo delo narejeno kvalitetno in hitro, se obrnite na Omisli.si/izolacijo.

Priporočamo branje: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Hidroizolacija temeljev, balkona, terase, kleti, …

Povprečna cena za hidroizolacijo debeline 15 cm je povprečno 25 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije.

Cena je odvisna od tega, kako velika je površina, ki jo bomo zavarovali in od materiala, za katerega se odločite.

Balkoni in terase so izpostavljeni dežju prav tako intenzivno kot strehe. Hidroizolacija je zato ključnega pomena in se mora izvesti iz vseh strani, saj le tako deluje kot uspešna rešitev pri preprečevanju toplotnih mostov in povečanih stroškov, povezanih z ogrevanjem.

Hidroizolacija predstavlja zaščito pred vdorom vlage in ščiti vašo konstrukcijo pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Da zaščitimo ohranjenost vašega objekta, jo običajno namestimo na temelje, balkon, teraso in druge površine objekta.
Primerno dopolnilo balkonske hidroizolacije je tudi dodatna membrana. Ta drenažna membrana ščiti hidroizolacijski sloj pred mehanskimi poškodbami, ki jih povzroči morebitna uporabna obremenitev in zanesljivo odvaja vodo iz izolacije balkona ali terase. Zračna reža prav tako pospeši sušenje balkonske izolacije in ploščic ter tako izboljša varnost izolacije celotne konstrukcije.

hidroizolacija in termoizolacija omisli si cene
Hidroizolacija in toplotna izolacija temeljev.

Pri hidroizolaciji je ključno, da je izvedena pravilno, saj preprečuje, da se vlaga iz zemlje dvigne navzgor v stanovanjski objekt. Ker je hidroizolacija izmed vseh izolacij najcenejša, vam priporočamo, da poskrbite za kvalitetno in dobro storitev. V primeru, da izolacija ni dobro nameščena, z leti pride do razpok in navlaženih predelov, ki uničujejo vaš objekt do stopnje, ko je potrebna sanacija.

Toplotna izolacija (termoizolacija)

Povprečna cena za termoizolacijo debeline 30 cm je približno 25 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije.

Dandanes je na trgu možno izbirati med številnimi vrstami toplotnoizolacijskih materialov.  Pri toplotnih izolatorjih imate na izbiro kameno volno, stekleno volno, ekspandirani polistiren, ekstrudirani polistiren, celuloza, lesna vlakna, multipor, kombi plošče.

toplotna izolacija podstrešja mansarde
Takole so izvedli toplotno izolacijo podstrešja (vir: Montažer Založnik)

Najbolj popularna toplotna izolatorja izmed njih sta kamena in steklena volna, a najbolje, da se o tem, kateri je najbolj primeren za vaš bivalni prostor, pogovorite s strokovnjakom na tem področju.

Izolacija podstrešja / mansarde / strehe

Povprečna cena za termoizolacijo debeline 30 cm je približno 25 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije.

Pri izbiri za kakovostno izolacijo pohištva sta največkrat uporabljena klasična izolacija strehe s trdo ali mehko mineralno volno ali z vpihovanjem celulozne in vpihane volne. Za slednje se predvsem odločajo tisti, ki so bolj ekološko ozaveščeni in ki imajo več časa za izvedbo projekta, saj je način vpihovanja drugačen kot klasični in je časovno zahtevnejši.

Priporočamo branje: MANSARDA: KOLIKO STANE IZDELAVA MANSARDE (OBNOVA / ADAPTACIJA / PRENOVA)

Izolacija fasade

Povprečna cena za izolacijo fasade debeline 20 cm je približno 39 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije.

Izbira izolacije fasade je močno odvisna od vašega celotnega fasadnega sistema. Na voljo imate številne možnosti, kot so ekspandiran polistiren, ekstrudirani polisteren, steklena in kamena volna ali bakelitna izolacija, ki je stroškovno najvišja. Slednja potrebuje tudi bistveno manjšo debelino za isti učinek. Priporočamo vam, da pri izolaciji ne gledate na debelino, saj je razlika le nekaj evrov na kvadratni meter, kar pa se hitro dobro povrne v eno ali dveh kurilnih sezonah. Debelina izolacije naj bo vsaj 12 cm.

fasadni sistemi in izolacija fasade omisli si

Izolacija balkona

Povprečna cena za izolacijo balkona debeline 20 cm je približno 22 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije.

Balkoni in terase so idealne površine za ustvarjanje toplotnih mostov, ki predstavljajo pereč problem za toplotne izgube. Hkrati vam priporočamo, da se izolacija naredi na vseh štirih ploskvah, saj boste le tako lahko res preprečili izgubo toplote in se izognili vlagi, zamakanju in plesni.

toplotna in hidroizolacija balkona cene
Toplotna in hidroizolacija balkona / terase.

Izolacija tal (poda)

Povprečna cena za izolacijo tal debeline 15 cm je približno 20 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije tal.

Za izolacijo tal se običajno odločamo med dvema tipoma materialov; to je izolacija iz kamene volne ali izolacije iz steklene volne. Izolacija tal je ena izmed najhitreje in najbolj enostavnih  izvedenih izolacij. Z njo preprečimo stik plavajočega poda in obenem omogočimo, da je prenos zvoka bistveno manjši.

Izolacija kleti

Povprečna cena za izolacijo debeline 20 cm je približno 75 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije.

Izolacija kleti se v primeru, da je možno, opravi iz zunanje strani. B kolikor to ni mogoče, se izolacija opravi z notranje strani. Celotni postopek je odvisen od tega, ali izvedba vključuje hidroizolacijo pod obodnimi zidovi, vertikalno hidroizolacijo, izolacijo temeljne plošče in zidov in hidroizolacijo pod zidovi.

izolacija kleti
Izolacija kleti.

Zvočna izolacija stene, tal, stropa, sobe…

Povprečna cena za zvočno izolacijo debeline 5 cm je približno 34 eur/m2. Cena je seveda odvisna tudi od zahtevnosti, vrste materiala, zahtevnosti dela in debeline izolacije. Debelina izolacije se v tem primeru meri glede na izboljšanje zvočne izolacije glede na decibele.

zvočna izolacija sten cene
Zvočna izolacija sten.

Verjetno se strinjate, da je ena izmed najpomembnejših stvari, da imamo dobre sosedske odnose, kajne? K temu močno pripomore nivo glasnosti, ki prevladuje med nami in sosedi. Sploh, če vaš dom zaznamuje tudi kakšno igranje inštrumenta, glasbe ali si preprosto želite miru. Takrat je zvočna izolacija ključnega pomena. Zvočno izolacijo lahko namestimo na več površin, vse od vrat, stropa, stene in tal.

Knauf izolacija (knauf insulation) stropa, strehe, stene, tal, podstrešja, …

Povprečna cena za knauf izolacijo je približno 24 eur/m2. V zadnjem času je knauf izolacija pri obnovi in gradnji novih bivalnih prostorov najbolj zaželena, saj suhomontažni sistem omogoča hitro, enostavno in poceni namestitev. Pri tem se nekateri odločijo za spuščen strop, ki omogoča zmanjšanje višine, kar posledično pripomore k boljši toplotni in zvočni izolaciji toplotnega prostora.

knauf izolacija
Knauf izolacija (vir: Montažer Založnik)

Hkrati se knauf velikokrat uporablja tudi za ločitev prostorov, saj je pregradnja s predelnimi stenami izredno učinkovita in hitra, hkrati pa vam omogoča izjemno toplotno in zvočno izolacijo. Z njim lahko obložimo tudi stene, saj si tako zagotovimo dobro protipožarno zaščito.

Priporočamo branje: KNAUF INSULATION: KOLIKO STANE KNAUF IZOLACIJA IN PREVERJENI MOJSTRI?

Kateri so najbolj iskani in najboljši ponudniki za hidroizolacijo, termoizolacijo in zvočno izolacijo?

Ponudnikov za izolacijo je res ogromno. Med njimi so tudi:

Ajak d.o.o., Habat d.o.o., Fragmant TIM d.o.o., Legra d.o.ohidroizo, gradbeni materiali d.o.o., Kalcer d.o.o., Zgonec d.o.o., Imperial Trade d.o.o., Kleparstvo Vrtačič d.o.o., K-DOM, d.o.o., Nikeo d.o.o.,LIBELA, energetske in grasbene rešitve, Gašper Petkovšek s.p., MIX d.o.o., Stireks d.o.o., Vansa Projekt d.o.o., Gradnje Oblak d.o.o., Robert Treven s.p., Tadej Lenič s.p., Bossplast d.o.o., OBEN-AUF d.o.o., Evromojster d.o.o., Igor Oman, s.p., FGD gradbeništvo d.o.o., Slikopleskarstvo Lejla, AGP d.o.o., Agencija Baribal, Primo-Montt d.o.o., Penzl, Tomaž Bizjan s.p., Adapta d.o.o., Migamax d.o.o.,…


MOJSTRI in PONUDNIKI za IZOLACIJE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


NATURA PRODUKT d.o.o., Margop d.o.o., ROCKWOOL Adriatic d.o.o., Inpos d.o.o., URSA SLOVENIJA d.o.o., KOSIRNIK KTK d.o.o., Merxgrad d.o.o., NOETOVA BARKA IN GRADITELJI d.o.o., Hlebec d.o.o., Boštjan Jemec s.p., ZT d.o.o., LAMONT INŽENIRING, d.o.o., Kastelic Franc s.p., ZT d.o.o., KOS ZORAN S.P. – IZOLATERSTVO, KROVSTVO, KLEPARSTVO, Anže Zobavnik, s.p., OMEGAS d.o.o., Mateja Pavlin s.p., KROVSTVO KLEPATSTVO ROOF-ING d.o.o., Izolacije Zajtl s.p., ZT – ŠKAFAR d.o.o., Promat d.o.o., Tersus d.o.o., Praetor d.o.o,, Vaš profit d.o.o., TIM OPARA d.o.o., Izolacije Pevec d.o.o., Knauf Insulation, d.o.o., Sejateh d.o.o., Marko Peterlin s.p., Brlec d.o.o., Mea Admir Aljić s.p., Splošna gradbena dela Radenko Ris s.p., TOPTAL d.o.o., HARCO, d.o.o., HIZOL PLUS d.o.o., GDZ Jože Zupan s.p..

Priporočamo branje: KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN

In še in še bi lahko naštevali. Da se ne izgubite med poplavo vseh ponudb in te ogromne izbire ter prihranite čas vam priporočamo, da na zbrane preverjene in ocenjene mojstre obrnete na tej povezavi.

vrste izolacij

Priporočamo branje: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Pogosta vprašanja za hidroizolacijo termoizolacijo in zvočno izolacijo doma

Ali lahko na staro izolacijo dodam novo izolacijo?

Da, na staro izolacijo lahko dodate novo izolacijo, razen če je mokra. Mokra izolacija lahko privede do plesni ali celo gnitja vaših stropnih strešnih špirovcev. Če je mokro ali se zdi, da je bilo prej mokro, poiščite vzrok in ga popravite, da preprečite ponovitev.

Kaj pomeni R- vrednost?

Vrednost R meri odpornost izolacije na toplotni tok. Lahko ga imenujemo tudi „toplotna odpornost“. Višja kot je R-vrednost, večja je izolacijska moč. Vsi materiali z enako R-vrednostjo, ne glede na vrsto, debelino ali težo, so enaki z vidika izolacijske moči. Vrednosti R se določajo glede na vrsto materiala, debelino in vgrajeno težo, ne samo na debelino. Izolacija vam pomaga ohraniti dom hladen v poletnih mesecih in topel v zimskih mesecih.

Ali lahko s pomočjo izolacije tudi zadušimo zvok?

Da. Izolacija je učinkovit način za zmanjšanje neželenega zvoka, običajno pa se uporablja za zagotavljanje udobnejšega in tišjega notranjega okolja. Izolacija učinkovito zmanjša prenos hrupa skozi tla in skozi notranje in zunanje stene.

Obstajajo tri glavne vrste materialov, ki se uporabljajo za zvočno izolacijo: kamena volna, steklena volna in materiali na osnovi bombaža. Tu je kratka razlaga materialov, ki ji sledi tudi primerjava zvočne zmogljivosti.

Zvočna izolacija iz mineralne volne – Ta material je znan tudi kot kamena volna že več desetletij, vendar je bil dosežen napredek v učinkovitosti, tako da je idealen za uporabo zvočne izolacije, ne da bi pri tem žrtvoval toplotnoizolacijske zmogljivosti. Mineralna volna je naravni material iz staljenega bazalta in diabaza in ima odlično naravno odpornost proti ognju in vlagi.

Zvočna izolacija iz steklene volne –  je cenovno ugodna alternativa kameni volni, ki ima skoraj enake zvočne lastnosti, vendar ni tako dobra s termične perspektive. Hkrati to ni naravni material v primerjavi s kameno volno. Sestavljena je namreč iz kremenčevega peska z dodatkom recikliranega stekla. S steklenimi vlakni je zahtevnejše delo in zahtevajo varnostne ukrepe za varno ravnanje s finimi steklenimi vlakni, saj drobni delci dražijo kožo.

Zvočna izolacija iz bombaža – Izolacija na bombažni osnovi je cenejši material od steklene volne in je naravna, vendar je zaradi tega manj vsestranska od steklenih volne in kamene volne. Akustično je to še vedno dober izdelek, dober ali boljši od obeh, le da ni tako zelo zmogljiv in ne omogoča požarne odpornosti.

Katera območja mojega doma naj bodo izolirana?

Izolacija ni samo za podstrešja in zunanje stene. Izolacijo lahko namestimo tudi na druga območja vašega doma, kot so stropi z neogrevanimi prostori, kletne stene, tla nad neogrevanimi garažami ali verandami, med notranjimi stenami (zlasti kopalnicami) in stropi za dodaten nadzor zvoka. Najpomembnejše je, da je izolacija res dobro narejena, saj se le tako lahko izognemo posledični vlagi, zamakanju in plesni.

Priporočamo branje: PLESEN IN VLAGA V STANOVANJU: CENA ZA TRAJNO ODSTRANJEVANJE PLESNI

Kakšna je razlika med celulozo in steklenimi vlakni?

Celuloza je narejena z mletjem starega časopisa in je obdelana, da deluje protipožarno. Steklena volna je narejena iz stopljenega peska, ki se razreže na velikosti, da se lahko prilegajo okvirju, ali pa je narejena kot ohlapno polnilo, ki ga je treba vpihniti na podstrešja.

Katera je najboljša vrsta izolacije: celuloza, pena ali steklena volna?

Vsaka vrsta izolacije ima svoje prednosti in slabosti in vsaka je najbolj primerna za določene namene uporabe. Zato se ne moremo specializirati samo za eno vrsto izolacije, temveč kupcem ponujamo možnosti, pri čemer si vzamemo čas za temeljito razlago prednosti in slabosti posamezne vrste izolacije ter aplikacij, ki so za vsako najprimernejše. O mnenju drugih si lahko pogledate tudi tu, a vam priporočamo, da se za natančno in kvalitetno izvedbo raje  obrnete na strokovnjaka na tem področju.

Kdaj so ponudniki izolacije najbolj iskani v Sloveniji?

V spodnjem grafu si lahko ogledate, kdaj so ponudniki izolacije najbolj iskani in kdaj so največkrat na voljo.

graf
V Sloveniji so ponudniki izolacije najbolj iskani marca, oktobra in januarja.

Na podlagi naših raziskav in analize Google iskanj, so v Sloveniji ponudniki izolacije najbolj iskani marca, oktobra in januarja, Slednje ni ravno presenetljivo, saj je izolacija najbolj pomembna v vročih in hladnih mesecih, saj prav takrat najbolj zadrži temperaturo in omogoča prijetno bivanje v domu. Iz tega razloga se stranke za namestitev izolacije odločajo pred temi obdobji. Ker je posledično takrat tudi največ povpraševanj, to lahko vpliva na ceno celotne ponudbe, vendar to ni vedno tako. Najmanj so ponudniki izolacije iskani v mesecih junija, julija in avgusta. Verjetno zato, ker je to običajno čas dopustov, ko je usklajevanje težje.


IŠČETE MOJSTRA ZA IZOLACIJO?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE ZA IZOLACIJO (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene preverjenih mojstrov za izolacijo

ocena bralcev
5 od 2
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno