Cena fasade na m2: Izračun fasade, cenik in preverjeni fasaderji

ocena bralcev
5 od 6

Fasada je ogledalo vaše hiše, zato je pomembno, da izberete takšno, ki vam resnično ustreza. Če se tudi vi prvič v življenju odločate za izdelavo fasade, ste zagotovo zbegani. Kakšna je sploh cena fasade, kako poiskati zanesljivega fasaderja, za kakšno barvo se odločiti, na kaj je treba biti pozoren? Ne skrbite. Vse o cenah, idejah, trendih, preverjenih mojstrih in najpogostejših vprašanjih najdete v spodnjem članku.

CENA FASADE NA m2

povprečna cene fasade na m2

≈ 30 – 57 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene fasaderje (ponudbe / cene)

Kakšna je cena fasade na m2? (povprečna cena fasade na kvadratni meter ter ceniki)?

Cena fasade se giblje med 30 in 57 €/m2. Pri tem nanjo najbolj vplivajo velikost oziroma površina fasade, vrsta in debelina izolacije ter vrsta in kvaliteta materialov. Dodatne stroške lahko predstavljajo storitve, kot je zamenjava žlebov, hidroizolacija in izdelava ter barvanje napušča. Tudi za določene barve fasade lahko odštejete nekoliko več kot za druge.

Preverite tudi: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Če se boste izdelave fasade lotili v lastni režiji, lahko prihranite nekaj denarja, vendar je skoraj nujno, da imate ustrezno znanje in izkušnje. Napačna uporaba slabo izbranih materialov lahko namreč naredi več škode kot koristi. Pomembno je tudi, da ne izbirate najcenejših materialov, ampak se odločite za optimalno razmerje med ceno in kvaliteto. Kvalitetna fasada je namreč ključna za dobro toplotno izolacijo hiše in kasnejše sprotne stroške ogrevanja.

Najbolj iskani / najboljši fasaderji za izdelavo fasade?

Ko iščete fasaderja se ne ozirajte le na priporočila prijateljev, temveč poskusite najti tudi širša priporočila. Spodaj je seznam največkrat priporočenih fasaderjev.


Najboljši fasaderji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za fasade


celoten seznam fasaderjev >

Če menite, da vam ljubo fasaderstvo manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Nekateri fasaderji so Framgrad d.o.o., Svikom d.o.o., Franc Ferš s.p., Anra d.o.o., Janez Štuhec s.p., Uroš Šalamun s.p., Baucuk d.o.o., Marko Jakopin s.p., Marjan Tajki s.p., Luksing d.o.o., Kaing Plus d.o.o., Kubix s.p., Zvonko čerimović s.p., Andrej Vehovec s.p., Slonep, Kabis d.o.o., Vertical d.o.o., Vljora d.o.o., Jani Knez s.p., Top7 d.o.o., Gradbeništvo Maček d.o.o., Peor d.o.o., Miran Roškarić s.p., Engiria d.o.o., anton Bornšek s.p., Zvone Marić s.p., …


FASADERJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Zaupanje d.o.o., Sanplesk d.o.o., Asgrad GPS d.o.o., Žnidaršič Primož s.p., Ćiro d.o.o., Miroslav Bojić s.p., Harco d.o.o., Bojan Dobrić s.p., Gradbeništvo Kos d.o.o., Metalon d.o.o., Zoran Ristić s.p., MGS Plus d.o.o., Fragment d.o.o., Aktual gradnje d.o.o., Kalinero d.o.o., TX-PRO d.o.o., Vizija Gradbeništvo d.o.o., Samir Žunić s.p., Selvedin Šarić s.p., Top gradnje d.o.o., Milenko Filipović s.p., Stil-miks d.o.o., Triplan d.o.o., FGD d.o.o., Promobile d.o.o.

Da se izognete morebitnim slabim izkušnjam in prihranite precej časa in denarja, vam priporočamo, da se obrnete na Omisli.si/fasado. Tukaj so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni izvajalci, ki vam bodo pomagali na poti do sanjske fasade. Pošljite več povpraševanj za izračun fasade in se odločite za najboljšega.

Poceni fasada: Trendi in ideje

Temne barve fasade

Temni odtenki fasade navdušujejo že nekaj časa, letos pa so še posebej popularni. Temne barve so namreč primerne za vsak stil, saj je na voljo ogromno odtenkov. Bodite v koraku s trendi, upajte si – omislite si fasado ogljene ali bordo rdeče barve. Napačne izbire ni.

cena-fasade-temna

Če radi izstopate in imate nekaj unikatnega, je v zadnjih letih zelo popularna bordo rdeča ali črna fasada.

Več odtenkov sive

Če ste ljubitelji klasike in nevpadljivih barv, ne skrbite – moderne niso le temne barve fasade. Odločite se lahko za večno klasično in nevtralno temnejšo belo ali svetlo sivo fasado. Siva postaja izjemno popularna šele v zadnjih letih – še posebej več okusno kombiniranih odtenkov sive, ki bodo vaši fasadi dali unikaten videz.

cena-fasade-siva

Različni odtenki sive so prav tako zelo trendovski.

Večbarvna fasada

Če imate radi unikatne in posebne stvari, se morate odločiti za premišljeno izbrano kombinacijo dveh ali več barv fasade. Izberete lahko čudovit kontrast, ki ga ustvarite s kombinacijo temne in živahne barve. Prepustite se svoji domišljiji in sanjam ter ustvarite dom, kot si ga sami najbolj želite.

S kombinacijo različnih barv lahko ustvarite poseben kontrast.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Lesena fasada

To je fasada, za katero se odločajo redki, zato pa je še toliko bolj unikatna. Lesen videz hiše v nas vzbuja občutek domačnosti in topline, hkrati pa nas povezuje z naravo. Ker je vse pogosteje moč opaziti trend vračanja k naravi, med drugim postajajo popularne tudi lesene fasade. Če ste ljubitelji narave in lesa tudi vi, je to kot nalašč fasada za vas. Cena fasade iz lesa se giblje od 60 do 150 €/m2, odvisno od kvalitete in debeline.

Ker je vse pogosteje moč opaziti trend vračanja k naravi, med drugim postajajo popularne tudi lesene fasade.

Cena fasade: Pogosta vprašanja in odgovori 

Na kaj je treba biti pozoren pred izdelavo fasade?

Za izdelavo ali obnovo fasade se ne odločate pogosto, zato je pomembno, da o izbiri temeljito razmislite. To je namreč naložba za vse življenje. Nikar preveč ne skoparite, naj vas na prvi pogled visoka cena fasade ne prestraši. Pomembno je, da se odločite za kvalitetne materiale in optimalno debelino izolacije, saj bodo od tega še leta odvisni vaši stroški ogrevanja in hlajenja. Dobra toplotna izolacija naj ne bi bila tanjša od 12 cm. Najbolje bo, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati glede na vaše želje. Pozanimajte se tudi o morebitni subvenciji.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Kakšne vrste fasad poznamo in kakšne so njihove cene?

Obstaja več vrst fasad, ki se med seboj razlikujejo v materialu, odpornosti in ceni. Cenovno najbolj ugodni sta ometana in kamnita fasada, ki vas bosta stali 30-50 €/m2. Za lesene, opečne in ALU fasade lahko odštejete 100-150€/m2, medtem ko so daleč najdražje steklene fasade: 200-400 €/m2. Cena fasade iz kompozitnih materialov se giblje med 110 in 150 €/m2. Bolj podrobne cene, prednosti ter slabosti različnih vrst si lahko ogledate tukaj.

Kako izbrati barvo fasade?

Ste tudi vi negotovi in izgubljeni v široki izbiri barv? Pomembno je, da o barvi fasade temeljito razmislite in se ne odločate za nekaj, če niste 100 % prepričani. Čeprav so trenutno popularni temni odtenki fasad, to še ne pomeni, da morate izbrati takšno fasado samo zato, ker je trendovska. Izberite barvo, ki vam je resnično všeč. Takšno, ob kateri se počutite dobro.

Če se radi zlijete z okolico in ne marate pretirane pozornosti, izberite nevtralno barvo, ki nikoli ni zastarela. Navsezadnje je fasada zunanji del hiše, ki ga več kot vi opazujejo mimoidoči. Če radi izstopate in želite unikaten videz hiše, pa je edina omejitev vaša domišljija. Priporočljivo je, da najprej izberete glavno barvo fasade, šele nato pa dodajate druge odtenke, ki so lahko tudi močnejših barv. Vendar pozor, barve v katalogih pogosto delujejo svetlejše kot v resnici izpadejo na fasadi, zato bodite previdni pri izbiri. Priporočljivo je tudi, da barvo fasade okusno kombinirate z barvo strehe in žlebov.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Kakšna je cena obnove fasade?

Če potrebujete zgolj prenovo fasade, boste zanjo odšteli med 23 in 26 €/m2. To ponavadi vključuje odbijanje ometa, pranje z vodnim curkom, izenačenje z novimi ometi, nanos cementne malte in strukturnega ometa ter pleskanje.

Kako najti zanesljivega izvajalca in optimalno razmerje med ceno ter kvaliteto?

Za načrtovanje fasade si vzemite čas in o vsem skupaj dobro premislite. Najbolje je, da pošljete več povpraševanj in se s strokovnjaki tudi seznanite ter srečate v živo. Pri tem je pomembno, da si izvajalec, ki ga izberete, resnično vzame čas za vas in vam prisluhne. Da se izognete morebitni slabi izkušnji, je priporočljivo, da se obrnete na preverjenega in ocenjenega izvajalca. Najdete ga na Omisli.si/fasado.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Se je izdelave ali obnove fasade smiselno lotiti v lastni režiji – je to ceneje?

Če imate ustrezno znanje in izkušnje, se lahko fasade brez problema lotite sami. V večini primerov pa je vseeno priporočljivo, da se za izdelavo fasade obrnete na strokovnjaka. Če se je lotite v lastni režiji, namreč cena fasade ne bo znatno nižja, hkrati pa obstaja velika možnost, da izberete napačen material ali ga napačno uporabite. Več informacij o gradbenih delih, opremljanju in urejanju doma najdete na forumu.

Kakšni so idealni vremenski pogoji za izdelavo fasade?

Najbolj optimalen čas za izdelavo fasade so pomladni meseci s čim manj padavin. Priporočljivo je, da izdelava fasade ne poteka ob prenizkih temperaturah, padavinah, vlagi, močnem vetru in soncu.


IŠČETE FASADERSTVO?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE FASADNIH SISTEMOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za fasado
ocena bralcev
5 od 6