Revija Nasvet strokovnjaka

Rušenje hiše: Cena za rušenje objekta in preverjeni ponudniki za rušitev

rušenje-cene-hiše-zidov-objekta-omisli-si-

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Prenova starih in dotrajanih objektov je lahko zamuden in drag postopek. Če je možno, je smiselno star objekt podreti in začeti z gradnjo od začetka. V nadaljevanju preverite, kakšne so cene za ročno in strojno rušenje hiše, zidov oz. objekta in na kaj morate pri izvedbi biti pozorni. Preglejte seznam projektne dokumentacije, ki jo potrebujete za rušenje objekta in obkljukajte, kar že imate. Pripravili smo tudi seznam najboljših, preverjenih ponudnikov za rušenje objekta, ki jih najdete na Omisli.si/rusitev-objekta. Na koncu pa ne spreglejte odgovorov na nekatera pomembna vprašanja v zvezi z rušenjem sten, zidov ali hiše.

RUŠENJE: CENE

povprečne cene za rušenje hiše, zidov, objekta ter ceniki

20-80 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene ponudnike za rušenje hiše (ponudbe / cene)

Vrsta rušenjaCena rušenja
Ročno rušenje zidov / stene (cena / m2)20-30 €/m2
Strojno rušenje hiše / objekta (cena / m2)60-80 €/m2
Rušitveni načrt (cena / kos)2.000-6.000 €/kos
Rušitev hiše (cena / kos)6.500-17.000 €/kos

Kontaktirajte preverjene ponudnike za rušenje (ponudbe / cene)
rušenje-cene-hiše-zidov-objekta-omisli-si-
Preverite, kakšne so cene za strojno in ročno rušenje objekta in rezervirajte preverjenega ponudnika.

Rušenje objekta: Cena za rušitvena dela sten, zidov ali hiše ter ceniki

Z rušenjem objekta lahko trenutno zgradbo popolnoma odstranite, ali pa porušite le njen del oziroma posamezne elemente (odvisno od vrste namembnosti objekta in dotrajanosti posameznih delov). Preverite, kakšne so cene za rušitvena dela sten, zidov ali hiše. Ponudnike za izgradnjo novega objekta najdete na Omisli.si/gradnja-obnova.


Najboljši ponudniki za rušenje v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za rušenje hiše, zidov ali objekta


celoten seznam ponudnikov rušenja  >

Če menite, da vam ljubi ponudnik za rušenje manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Ročno rušenje zidov / stene (cena / m2)

Kadar ne rušimo celotnega objekta, ampak le posamezne stene, uporabimo ročno rušenje. To poteka s pomočjo posebne žage, s katero steno razdelimo na manjše kose, ki jih lažje odstranimo. Podiranje stene se začne pri vrhu, torej nadaljujemo od zgoraj navzdol. Ročno rušenje sten uvrščamo v manjši poseg v objekt in se najpogosteje uporablja, kadar želimo v steni narediti odprtino in jo uporabiti za namestitev vrat, okna, ali pa želimo povezati dva prostora v en večji prostor. Cena za omenjeno storitev znaša od 20 € – 30 €/m2. Pri tem je ključno upoštevati, ali je stena nosilna ali pregradna. Če zaradi kakršnih koli razlogov želimo porušiti nosilno steno, je potrebno predvideti alternativo, da ne ogrozimo nosilne konstrukcije objekta. Prav tako je pomembno, če so v steni razpeljane vodovodne ali elektroinštalacije. Izvajalec zato mora poznati načrt gradnje, da ne poškoduje ostalih elementov, ki jih želite ohraniti.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za ročno rušenje (ponudbe / cene)
rocno-rusenje-hise-objekta-cena
Izvajalci za ročno rušenje zidov uporabljajo ustrezno orodje in so pozorni na nosilnost sten ter napeljavo raznovrstnih inštalacij.

Preberite tudi: GRADNJA HIŠE: KOLIKO STANE HIŠA (CENA GRADNJE HIŠE)?

Strojno rušenje hiše / objekta (cena / m2)

Večji poseg v strukturo objekta je strojno rušenje. Cena storitve okvirno znaša od 60 € – 80 €/m2 in vključuje izvedbo s pomočjo gradbene mehanizacije in odvoz odpadnega materiala. Strojno rušenje objekta se po navadi uporablja, kadar želimo porušiti celotno zgradbo. Stroški rušenja so odvisni od velikosti in konstrukcije objekta, dostopnosti in zahtevnosti terena. Glede na zakonodajo morate za rušenje objekta na pristojno občino ali upravno enoto prijaviti začetek odstranitve objekta. Če se po končanih rušitvenih delih lotite gradnje novega objekta, preverite ponudbe izvajalcev za izkop, ki jih najdete na Omisli.si/izkop.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za strojno rušenje (ponudbe / cene)

Preberite tudi: KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN

Rušitveni načrt (cena / kos)

Preden se lotite odstranitve hiše ali druge vrste objekta, je potrebno pripraviti kvaliteten rušitveni načrt. Ta vključuje osnovne podatke o sestavi in namembnosti objekta, časovni okvir odstranitve objekta, tehnično poročilo, grafične prikaze in druge elemente, ki jih zajema rušenje. V rušitvenem načrtu je opredeljeno, kolikšna bo predvidena količina odpadnega materiala ob rušitvi, skladno s pravilnikom je zabeleženo, kako ravnati z gradbenim odpadom in katera gradbena mehanizacija bo pri izvedbi projekta uporabljena. Načrt objekta je izrisan v ustreznem merilu, vključuje pa tudi podatke o odgovornemu izvajalcu rušitve. Okvirna cena rušitvenega načrta znaša od 2.000 € – 6.000 €/kos.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za rušitveni načrt (ponudbe / cene)

Preverite tudi: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

načrt-za-rušenje-hiše-cena
V nadaljevanju preverite seznam projektne dokumentacije, ki jo potrebujete za izvedbo projekta odstranitev zgradbe.

Seznam projektne dokumentacije za rušenje hiše:

  • Podatki o udeležencih, gradnji in dokumentaciji
  • Izjava projektanta in vodje projekta
  • Tehnično poročilo (opis objekta, ki se odstranjuje, termin odstranitve objekta, ukrepi za zagotavljanje varnosti ljudi in sosednjih nepremičnin ter varovanje okolja, način in lokacija deponiranja gradbenega odpada, itd.)
  • Grafični prikazi (območje gradbišča, utrjene prometne in funkcionalne površine, arhitekturni prikaz stavbe ali zasnova objekta v določenem merilu, itd.)
  • Če je objekt varovan s predpisi o urejanju varstva kulturne dediščine, so potrebni še dodatni tehnični prikazi

Projektna dokumentacija za izvedbo gradnje, če gre za odstranitev manj zahtevnega ali zahtevnega objekta, je natančneje opredeljena v 21. členu Pravilnika.

Preverite tudi: VODOVODAR: CENA IN PREVERJENI VODOVODARJI ZA VODOVODNE INŠTALACIJE IN POPRAVILA

Rušitev hiše (cena / kos)

Če imate v lasti parcelo, na kateri stoji dotrajana hiša in jo želite porušiti ter zgraditi novo, je dobro vedeti, na kaj morate biti pozorni. Res je, da gradbenega dovoljenja za odstranitev objekta ne potrebujete, a vseeno je potrebno izpolniti določeno dokumentacijo. Začetek projekta rušitve hiše prijavite pristojnemu organu, kjer priložite potrebno dokumentacijo. Ta vključuje podatke o udeležencih in izvajalcih, tehnično poročilo ter grafične prikaze. Prav tako bodite pozorni, če je hiša posebej varovana skladno s predpisi za urejanje kulturne dediščine. V tem primeru so potrebna še dodatna dokazila. Okvirna cena za rušitev hiše sega od 6. 500 € – 17. 000 €/kos in je odvisna od velikosti hiše, količine odvoza gradbenega materiala in dostopnosti terena, izbire izvajalca, itd. Cene so primerljive za okvirno velikost hiše od 100 – 200 m2.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za rušenje hiše (ponudbe / cene)
rušenje-hiše-cena-ponudniki-postopek
Rušenje hiše poteka v obratnem vrstnem redu, kot gradnja.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Najboljši ponudniki za rušenje v Sloveniji: Kateri so najbolj iskani ponudniki za rušenje objekta, zidov, sten ali hiše?

Zgoraj je seznam preverjenih in najbolj iskanih ponudnikov rušenja. Med googlanjem pa boste naleteli tudi na imena kot so Vode, Lap, Dežman, IGZ-Inženiring, Gradbeništvo Bencak, Gradbeništvo Dabrovšek, Smedex, Eso, Gradbeništvo Gogi, Remonter, Euro Graditelj, T Matom, Krajnc Miran, Dalmastroj Stapić, Dušan Predan, GP Bezjak, Prima Immobilia, Miran Potočnik, GRD Zdravko Kolar, Mitja Holer, Aras Mont, Keramika Murko, F&J, GMW Gradbeništvo, Aleš Justinek, Mitja Stanek, …


PONUDNIKI RUŠENJA se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Tajhman Projekti, Boris Turin, Drago Šnut, Žolger Jožef, City Group, Pernat Stanislav, Škorjanec Franc, Kolenko Janez, Vlah Roman, Haridon rušenje objektov, Mit.Co, Janez Burica, SLP, Primož Kumlanc, Tomislav Žlavs, Rafael Kokol, Damijan Romih, Wallclub Elena Tromifova, GKK Sanacije, Uniss, Gradbeništvo Tok-Tok, MPI Gradnje, MGM-Gutaj, Boris Mraz, Gradbeništvo Ivančič in mnogi drugi.

Za vas smo jih zbrali na enem mestu, preverite njihove ponudbe na Omisli.si/rusitev-objekta.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Rušenje hiše: Pogosta vprašanja in odgovori glede ročnega in strojnega rušenja objekta

Temeljito se pozanimajte o sami izvedbi rušenja objektov. Opremite se z vsemi informacijami glede ročnega in strojnega rušenja objektov. Za vas smo zbrali pogosta vprašanja in odgovore, ki vam bodo prišli prav, ko izbirate ponudnika za rušenje hiše.

Ali potrebujem gradbeno dovoljenje za rušitev objekta / stare hiše (dokumentacija za rušenje objekta)?

Glede na trenutno zakonodajo za rušenje objekta ne potrebujete gradbenega dovoljenja. Je pa potrebno urediti vso potrebno dokumentacijo, ki vključuje prijavo začetka izvedbe projekta na pristojni upravni enoti ali občini. Priložiti je potrebno rušitveni načrt z vsemi dokazili in soglasji, ki zajemajo tehnično poročilo, grafične prikaze, ter osnovne podatke o sestavi objekta in izvajalcih rušenja.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Kakšna je cena gradbenega dovoljenja za rušitev?

Od junija 2018 dalje za rušenje objekta ne potrebujete gradbenega dovoljenja. V vsebini zgoraj preverite, katero dokumentacijo morate oddati za izvedbo projekta o odstranitvi objekta.

Koliko stane rušitev stare hiše?

Okvirna cena za rušenje hiše, velike približno 100 – 120 m2 znaša od 8. 500 € dalje. V ceno je vključen tudi odvoz materiala. Postopek rušenja stare hiše najprej vključuje odstranitev notranje opreme in odklop ter odstranitev vseh inštalacij. Sledi odstranitev oken, vrat, kritine in strešne konstrukcije. Zatem se postopoma odstranjujejo predelne stene in medetaže ter nosilne konstrukcije, zidovi in stebri.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Kako poteka rušitev objekta po novem gradbenem zakonu?

Skladno z zakonodajo je potrebno pred začetkom rušenja prijaviti izvedbo odstranitve objekta pristojnemu organu (občini ali upravni enoti). Opredeliti je treba okvirno količino odpadnega materiala, način izvedbe rušenja, podatke o objektu in o izvajalcih projekta. Ob pridobitvi vse potrebne dokumentacije, se lahko začne izvedba rušitvenih del.

Kaj vključuje strojno/ročno rušenje objekta?

Ročno rušenje objekta se uporablja, kadar rušimo samo del objekta, oziroma posamezne stene. Običajno ročno rušimo notranje stene objekta. Je zahtevno opravilo, pri katerem moramo upoštevati več dejavnikov – nosilnost / namembnost stene, možnost razvoda inštalacij po steni, zahtevnost gradnje, ipd. Naj to za vas opravi priznan izvajalec, ki mu rušenje zidov ni tuje.

rušitev-odvoz-materiala-izvedba-projekta
Ob izvedbi projekta odstranitve objekta je potrebno poskrbeti tudi za odvoz odpadnega gradbenega materiala na ustrezno zbirno mesto ali deponijo.

Strojno rušenje objekta pa je storitev, primerna za rušenje celotnega objekta oziroma večine njegovih elementov, predvsem kadar rušimo zunanje stene. Za izvedbo se uporabi ustrezna mehanizacija, s katero upravljajo izkušeni gradbeniki.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Sem solastnik hiše. Ali moram za rušenje dela objekta imeti soglasje solastnika?

Seveda, v kolikor posežete v gradbeno konstrukcijo objekta, ki je v solasti, morajo za izvedbo projekta soglašati vsi solastniki. Polovice objekta, ki je v vaši lasti, torej ne smete rušiti na lastno pest. Preverite Stvarnopravni zakonik, predvsem 67. člen, kjer so te informacije natančno opredeljene.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Kako naj izberem pravega ponudnika za rušenje stare garaže?

Na Omisli.si/rusitev-objekta dostopajte do ponudb priznanih izvajalcev, ki bodo poskrbeli za kvalitetno rušenje objekta. Prav tako boste lahko uredili vso potrebno projektno dokumentacijo in pridobili rušitveni načrt. Še več dodatnih informacij o rušitvah različnih objektov lahko preberete na forumu.

Preberite še: Ste kupili parcelo z objektom, zdaj pa bi rušili in zidali? Pozabite na nadomestno gradnjo

Kdaj Slovenci najbolj načrtujemo in iščemo ponudnike za rušenje objektov?

Ponudniki za rušenje objektov so v Sloveniji najbolj iskani v sredini leta, meseca maja. Najmanjše povpraševanje za rušenje zgradb je v mesecih decembru in marcu. Projektno dokumentacijo začnite urejati pravočasno, v primeru, da pridete do morebitnih zapletov, ki jih do izvedbe projekta še lahko uredite.

rušenje-hiše-povpraševanje-ponudniki
Ponudniki za rušenje hiše so v Sloveniji najbolj iskani v mesecu maju.
Kontaktirajte preverjene ponudnike za rušenje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno