fb

Iščete izvajalca za izkop?

Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za izkop gradbene jame ter pridobite cene in ponudbe.

brezplačno
219.304
povpraševanj strank
8.443
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za izkop gradbene jame

Preverjeni ponudniki za izkope
 1. Omisli.si
 2. Izkop gradbene jame
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o. - Logotip
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o.
5,0
(6)
· Izbran: 9 krat
Izkop gradbene jame · Prenova ali izgradnja kopalnice · Polaganje ploščic · Izdelava ali prenova fasade · Slikopleskarstvo
Rorc Line d.o.o. - Logotip
Rorc Line d.o.o.
5,0
(3)
· Izbran: 3 krat
Asfaltiranje · Izkop gradbene jame · Tlakovanje · Zidarske storitve · Urejanje okolice
Miha Mele s.p. - Logotip
Miha Mele s.p.
5,0
(11)
· Izbran: 8 krat
Zidarske storitve · Urejanje okolice · Izkop gradbene jame · Tlakovanje
Sem Dom d.o.o. - Logotip
Sem Dom d.o.o.
· Izbran: 2 krat
Arhitekturne storitve · Montažne hiše · Izkop gradbene jame
UniTim, Prevozne Storitve, Matija Tratnik s.p. - Logotip
UniTim, Prevozne Storitve, Matija Tratnik s.p.
5,0
(1)
· Izbran: 2 krat
Servis naprav · Vodovodne inštalacije in popravila · Talne obloge · Nagrobni spomenik · Gradnja hiše na ključ
Bau Tehnik d.o.o. - Logotip
Bau Tehnik d.o.o.
· Izbran: 1 krat
Zidarske storitve · Krovstvo · Izkop gradbene jame · Izdelava ali prenova fasade · Hidroizolacija
PR Biro, Primož Rejec S.p., Gradbeno Projektiranje, Nadzori In Vodenje Del - Logotip
PR Biro, Primož Rejec S.p., Gradbeno Projektiranje, Nadzori In Vodenje Del
5,0
(2)
· Izbran: 2 krat
Zidarske storitve · Rušitvena dela · Izkop gradbene jame · Interier / notranje oblikovanje · Arhitekturne storitve
Adrović & Co, D.n.o. - Logotip
Adrović & Co, D.n.o.
· Izbran: 2 krat
Urejanje okolice · Asfaltiranje · Zidarske storitve · Tlakovanje · Izkop gradbene jame
Avtoprevozništvo In Druge Storitve, Dejan Ketiš s.p. - Logotip
Avtoprevozništvo In Druge Storitve, Dejan Ketiš s.p.
· Izbran: 1 krat
Urejanje okolice · Izkop gradbene jame · Prevoz blaga · Rušitvena dela
Turin Boris s. p.
· Izbran: 1 krat
Vrtanje rezanje sušenje ali brušenje betona · Hišni servis in popravila · Odvoz materiala · Urejanje okolice · Asfaltiranje
Preverjeni ponudniki za izkope
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o. - Logotip
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o.
5,0
(6)
Izkop gradbene jame · Slikopleskarstvo · Talne obloge · Montaža knaufa · Prenova hiše na ključ · Prenova mansarde na ključ · Prenova stanovanja na ključ · Rušitvena dela · Zidarske storitve · Izdelava ali prenova fasade · Polaganje ploščic · Prenova ali izgradnja kopalnice
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Kvalitetna in hitra izvedba gradbenih del.
Preverjeni ponudnik Garancija zadovoljstva Ponudnik izbran že 9 krat

Opis

Izvajamo vsa zaključna gradbena dela in vse ostale storitve povezane z gradbeništvom (Gradbeni inženiring, Gradbeništvo, Adaptacije, Strokovna pomoč, Specialna dela).

V podjetju REMONT TEAM D.O.O. je združenih več strokovnjakov iz različnih področij, prav zaradi tega pa vam lahko ponudimo najboljšo in optimalno storitev inženiringa. Pravzaprav vam ponujamo kompletne storitve na področju gradbeništva, adaptacij in vseh instalacij. V primeru da se odločite za sodelovanje z nami, namesto vas uredimo vse potrebno za samo izvedbo vašega projekta.

Ker je vse stvar dogovora, in je vsak vaš projekt zgodba zase, pa je najbolje če se dogovorimo za sestanek na objektu samem (pri adaptacijah) ali pa se po vaši želji srečamo ter se dogovorimo vse potrebno okoli izvedbe vašega projekta. Ko bomo točno poznali vaše želje se jim lahko popolnoma ali čimbolj približamo in tako je uspeh projekta praktično zagotovljen.

Zadovoljna stranka nam predstavlja prioriteto, vendar pa tega nikakor ne smemo zamenjati za kvaliteto izgradnje. Morebitne probleme pri gradnji rešujemo hitro ter resno, zato se včasih tudi pri resnem problemu zdi kot da ga sploh ni bilo.

GRADBENI INŽENIRING: V podjetju REMONT TEAM D.O.O. je združenih več strokovnjakov iz različnih področij,prav zaradi tega, pa vam lahko ponudimo najboljšo in optimalno storitev inženiringa. Pravzaprav vam ponujamo kompletne storitve na področju gradbeništva, adaptacij in vseh instalacij. V primeru da se odločite za sodelovanje z nami, namesto vas uredimo vse potrebno za samo izvedbo vašega projekta. Ker je vse stvar dogovora, in je vsak vaš projekt zgodba zase, pa je najbolje če se dogovorimo za sestanek na objektu samem ( pri adaptacijah) ali pa se po vaši želji srečamo ter se dogovorimo vse potrebno okoli izvedbe vašega projekta. Ko bomo točno poznali vaše želje se jim lahko popolnoma ali čimbolj približamo in tako je uspeh projekta praktično zagotovljen. Zadovoljna stranka nam predstavlja prioriteto, vendar pa tega nikakor ne smemo zamenjati za kvaliteto izgradnje. Morebitne probleme pri gradnji rešujemo hitro ter resno, zato se včasih tudi pri resnem problemu zdi kot da ga sploh ni bilo.

GRADBENIŠTVO: Nudimo vse vrste gradbenih storitev, visoke in nizke gradnje. Naši izvajalci so izkušeni, ter se stalno izobražujejo v smislu novih materialov,načinov izvedbe ter aparatur potrebnih za najboljšo možno izvedbo. Velik poudarek dajemo tudi na trajnostno rabo ter ekologijo. Pri prav vseh naših projektih se trudimo skupaj z investitorjem poiskati način gradnje ki najbolj ustreza investitorju in tudi okolju. Pri gradnji zagovarjamo čimbolj naravne materiale, vendar pri tem vedno in povsod upoštevamo želje investitorja. Ker se zavedamo da se v našem geografskem prostoru gradi po načelu “gradimo za nas in otroke” je naš cilj vedno kvaliteta.Bogate izkušnje ki smo jih z leti pridobili na področju gradbeništva, pa nam omogočajo da objekt naredimo tako finančno kot kvalitetno najbolj optimalen.

ADAPTACIJE: Vsaka adaptacija je posebna. Tega se dobro zavedamo. Zato se vsake adaptacije lotimo skrajno resno. Bodisi je to adaptacija kopalnice, garaže ali pa celotnega objekta. Pri adaptacijah upoštevamo najnovejše trende v tehnologiji gradnje, hkrati pa uporabljamo sigurne, preizkušene in varne materiale in postopke za katere je znano da dobro služijo svojemu namenu. Pri adaptacijah poskrbimo za vse od A do Ž . Tako se vam ni potrebno ukvarjati z iskanje vseh potrebnih izvajalcev. Poskrbimo za vse instalacije za gradbena in zaključna dela. Ponujamo vam tudi sistem adaptacij “NA KLJUČ”. V primeru dodatnih želja pa vam lahko ponudimo tudi storitev notranjega dizajna vašega objekta. Pri čemer vam ponujamo sodelovanje uspešnih in uveljavljenih arhitektov ter dizajnerjev.

STROKOVNA POMOČ PRI NAKUPU STANOVANJ in OCENA OBJEKTOV: V današnji digitalni dobi nam kot potrošnikom, prodajalci poizkušajo prodati praktično vse. V primeru da kupujete stanovanje, hišo ali pa katero koli drugo nepremičnino, pa je potrebno ločiti zrno od plev. Zato ponujamo storitev POMOČ PRI NAKUPU STANOVANJ. V sklopu te storitve vam nepremičnino pregledamo, tako pravno kot tehnično, pri novogradnjah preverimo kvaliteto vgrajenih materialov ter ocenimo samo izvedeno delo. Za vsako oceno vam pripravimo poročilo v katerem izrazimo tako svoje mnenje kot tudi dejanske ugotovitve na podlagi načrtov, materialov itd. Vsaka ocena objekta je objektivna in strokovna, tako pa pripomoremo k temu, da ne kupite mačka v žaklju. V premeru da nimate načrta prostora, vam naredimo posnetek prostora ki je pravzaprav načrt dejanskega stanja. Naredimo vam lahko tudi popis del potrebnih za obnovo, ter oceno stroškov prenove.

SPECIALNA DELA V GRADBENIŠTVU: V naši ponudbi se nahajajo tudi t.i. SPECIALNA DELA. V resnici gre za dela ki so v večini primerov klasična, vendar pa se jih izvaja v težkih in včasih zelo nemogočih pogojih. Zaradi tega uporabljamo drugačne in kvalitetnejše materiale kot v normalnih okoliščinah. Večino teh del se ne izvaja vsakodnevno, zato večina gradbenih podjetij s tem nima izkušenj. Pri oteženih pogojih izvedbe in kompliciranih detajlih pa vam ponujamo naše izkušnje in tako zagotovimo kvalitetno in sorazmerno ugodno rešitev vašega problema.

Reference

Naše reference si oglejte v fotogaleriji.

Kako smo drugačni

Kvaliteta je vedno na prvem mestu. Zavedamo se kako pomembna je hitrost izvedbe projekta. Morebitne probleme rešujemo hitro in neopazno.

Kontakt
Pokliči
Spletna stran
http://remont-team.si
Storitve
Izkop gradbene jame (Široki izkop / gradbena jama (za hišo, garažo, klet, bazen, ...), Ozki izkop / kanali (kanalizacija, vodovod, elektrovod), Izkop za dvorišče, cesto, ...), Slikopleskarstvo (Beljenje stanovanja, pleskanje sten, Suhomontažna gradnja (knauf), Dekorativne tehnike pleskanja in dekorativni omet, Glajenje in kitanje sten, Barvanje notranjih vrat ali oken, Odstranjevanje in sanacija plesni, Polaganje ali odstranjevanje tapet, Poslikava sobe, Odstranjevanje plesni, Barvanje ograje, Barvanje vhodnih, zunanjih vrat ali oken, Barvanje in obnova fasade, Barvanje opaža, napušča), Talne obloge (Laminat, Vinilne talne obloge, Parket, Epoksi smola, Pluta, Tekstilne talne obloge, Keramične ploščice, Ladijski pod, Zunanje talne obloge (WPC, beton, les, keramika, ...)), Montaža knaufa, Prenova hiše na ključ (Prenova kopalnice, Prenova kuhinje, Menjava talnih oblog, Prenova električne inštalacije, Prenova vodovodne inštalacije, Prenova stropov hiše (npr. knauf), Prenova grelne tehnike (npr. menjava peči, talno gretje, novi radiatorji...), Prenova sten hiše (beljenje, izravnave sten), Prenova / izdelava fasade), Prenova mansarde na ključ (Izolacija mansarde, Zapiranje poševnin (knauf), Vgradnja / dobava strešnih oken, Menjava talnih oblog, Prenova električne inštalacije, Prenova vodovodne inštalacije, Prenova stropov mansarde (npr. knauf), Prenova grelne tehnike (npr. menjava peči, talno gretje, novi radiatorji...), Prenova sten mansarde (beljenje, izravnave sten), Prenova / izdelava kopalnice, Prenova / izdelava kuhinje), Prenova stanovanja na ključ (Prenova kopalnice, Prenova kuhinje, Menjava talnih oblog, Prenova električne inštalacije, Prenova vodovodne inštalacije, Prenova stropov stanovanja (npr. knauf), Prenova grelne tehnike (npr. talno gretje ali novi radiatorji), Prenova sten stanovanja (beljenje, izravnave sten)), Rušitvena dela (Gradbeno dovoljenje za rušitev objekta, Odvoz gradbenega materiala, Odklop in zaščita komunalnih priključkov, Demontaža opreme / stavbnega pohištva / ograj), Zidarske storitve (Gradnja / zidanje hiše, prizidka, kamina, dimnika, ..., Škarpa, oporni zid, Adaptacija, prenova, obnova, Betonska ograja, zid, Mokri estrih / strojni tlak, Suhi estrih / suhomontažna tla, Ročni ometi (klasični), Strojni ometi, Temeljna plošča (betoniranje), Betoniranje (zidov, podporni zid, predelne stene, ...), Asfaltiranje (dvorišč, ceste, ...), Izravnava tal / brušenje betona, Polaganje tlakovcev, Polaganje robnikov), Izdelava ali prenova fasade, Polaganje ploščic (Polaganje ploščic, keramike, Polaganje mozaikov, Polaganje dekorativnega kamna, Polaganje granita ali marmorja, Polaganje bordur, Oblaganje notranjih prostorov ali zunanjih površin, Montaža in vgradnja kopalniškega pohištva, Ploščice, salon keramike, dekorativni kamen), Prenova ali izgradnja kopalnice
Lokacija
Bratovševa ploščad 22, 1000 Ljubljana

Storitve opravljamo v
Jugovzhodna regija (Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk), Savinjska regija (Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec), Goriška regija (Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Renče - Vogrsko, Šempeter pri Gorici, Tolmin, Vipava, Vipavski Križ), Obalno-kraška regija (Ankaran, Divača, Hrpelje - Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana), Primorsko notranjska regija (Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna), Zasavska regija (Hrastnik, Litija, Trbovlje, Zagorje ob Savi), Koroška regija (Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica), Podravska regija (Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče - Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale), Osrednjeslovenska regija (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika, Višnja Gora), Gorenjska regija (Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica), Pomurska regija (Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej), Posavska regija (Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica)
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Ocena: 5,0 od 6 uporabnikov.
 • Jan C. 12. Mar. 2020

Najboljsa ever!!

 • Patrik R. 11. Mar. 2020

Prijazni in lepi

 • Damjan H. 11. Mar. 2020

Odziven, ugoden, strokoven.

 • Rok K. 11. Mar. 2020

Kvaliteta vedno na prvem mestu

 • Eva B. 11. Mar. 2020

Vse super, priporočam!

 • Nejc K. 11. Mar. 2020

Vse extra!

Ocenite tega ponudnika
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za izkop gradbene jame je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2022. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za izkop gradbene jame in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za izkop gradbene jame

Kako dolgo ponavadi trajajo izkopi?

Kako dolgo bo trajal izkop, je odvisno predvsem od namena izkopa, trdote zemlje in pa zahtevnosti terena. Praviloma izkopi trajajo od enega do sedem dni. Če je teren enostaven, dostop pa lahek, se lahko izkop gradbene jame izvede tudi v dnevu ali dveh. Ker je vsak teren specifičen, je čas izvedbe zelo težko posploševati. Če vas zanima, kako dolgo bi trajal izkop v vaši situaciji, predlagamo, da se obrnete neposredno na ponudnika. Ta bo ocenil zahtevnost terena in vam podal bolj natančno oceno.

Se je izkopa priporočljivo lotiti v lastni režiji?

Največ je odvisno od vaših izkušenj, znanja in časa, ki ste ga pripravljeni vložiti v proces. Če s podobnimi deli še nimate izkušenj, vam izkop v lastni režiji odsvetujemo. Pomembno je namreč, da se spoznate na ustrezne tehnike in metode, saj lahko v nasprotnem primeru naredite več škode kot koristi. Pri izkopavanju zemlje je izjemnega pomena, da ste pozorni na napeljave in vodovodne cevi. Če jih poškodujete, boste s tem povzročili samo še dodatno delo in stroške. Če torej niste prepričani, da imate o izkopu dovolj znanja in izkušenj, delo raje prepustite strokovno podkovanemu ponudniku. Če pa se vam zdi, da ste osvojili že dovolj znanja, je seveda različne izkope možno narediti tudi na lastno pest. Potrebujete le pravo opremo. Nezahteven teren je še dodatna prednost. Če gre za skalnato in bolj kompleksno površino, pa za vsak slučaj vseeno razmislite, ali ne bi bilo morda vredno vključiti še pravega strokovnjaka.

Kakšne vrste izkopov poznamo?

Ker se za postopek izkopa uporabljajo različne tehnike in orodja, poznamo več vrst izkopov. Za katero vrsto se odločimo, je odvisno predvsem od namena izkopa in pa uporabljenega materiala.

Če se odločate za izkop za hišo oziroma izkop gradbene jame, je dobro poznati proces tudi v primeru, da ste se delo odločili zaupati strokovnjaku. Postopek vključuje pripravo terena, označitev delovne lokacije in strojni izkop z bagrom. Izbira bagra je odvisna od velikosti delovišča, zahtevnosti terena in namena izkopa. Če boste delo prepustili strokovnjaku, bo za ustrezen gradbeni stroj poskrbel on. Na koncu bo izvajalec  odvečni material odpeljal na najbližjo deponijo oziroma ga bo po potrebi porabil za planiranje terena. Priporočamo vam, da se za vse podrobnosti dogovorite še pred začetkom dela.

Po opravljenem izkopu je pomembno tudi, da so tla ustrezno pripravljena za postavitev temeljev. To vključuje strojno utrjevanje tal z vibracijsko ploščo do optimalne točke v skladu s statističnim izračunom. Za dobro utrjen teren je ključnega pomena namestitev filca pod gramoz in pa utrjeno tamponsko nasutje odpornega materiala.

Izkop zemlje zajema odstranjevanje plasti pod zgornjim delom tal za namene gradnje. V naseljih je treba biti še posebej pozoren na električno, plinsko in druge napeljave ter vodovod. Postopek lahko vključuje izkop zemlje, ponovno zasutje (vzpostavitev prejšnjega stanja) in odvoz odvečnega materiala na deponijo.

Izkop vrhnje plasti zemlje zajema le odstranjevanje najvišje plasti zemeljske površine. Sem štejemo razno rastlinje in druge razpadajoče materiale, ki bi lahko ovirali gradnjo. Ponavadi se izkop vrhnje plasti zemlje izvaja strojno v debelino do 40 centimetrov. Storitev prav tako vključuje tudi odvoz zemlje na deponijo.

Izkop kamnin je v primerjavi z ostalimi vrstami izkopa zelo zahteven postopek. Gre za proces, kjer je poudarek na izkopu skalnih površin, ki lahko predstavljajo veliko težavo za sam gradbeni proces. Ponavadi se uporablja posebna oprema in tehnike, kot so vrtanje, čiščenje trdih površin, peskanje za odstranitev kamnin ... Vsekakor je priporočljivo, da delo zaupate izkušenemu izvajalcu.

Izkop jarkov in kanalov je lahko ročni ali strojni, odvisno od specifične situacije. Pomembno je, da se pri načrtovanju upošteva predvsem zahtevnost površine. Storitev ponavadi vključuje minimalni odmet, dosip ali premet odvečnega materiala.

Kdaj je najboljši čas za izkope?

Izkopi se lahko načeloma izvajajo skozi vse leto. Zagotovo pa med boljše pogoje pri delu spada suho vreme brez padavin (sneg, dež, toča). Vendar to še nikakor ne pomeni, da se izkopov ne sme izvajati pozimi. Zimski izkopi lahko kvečjemu nekoliko povečajo trajanje izvedbe, v nekaterih primerih tudi stroške. Najbolj pomembno je, da izvajalec kasneje pazi na način in kvaliteto vgradnje v določenih vremenskih pogojih.

Kako izbrati zanesljivega ponudnika za izkop?

Na trgu je ogromno ponudnikov, ki bi z veseljem poskrbeli za izkop, ki ste si ga zamislili. Da po nepotrebnem ne izgubljate časa in denarja, vam priporočamo, da se obrnete na Omisli.si. Tukaj so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, ki vas ne bodo razočarali. Predlagamo, da oddate povpraševanje in dobili boste več različnih ponudb. Vaš naslednji korak je, da se odločite za ponudnika, ki vam najbolj ustreza. Namesto, da torej ponudnika iščete na lastno pest, vas bodo mojstri kontaktirali kar sami. Tako boste do vrhunskega in zanesljivega ponudnika prišli najhitreje in najbolj enostavno. Sliši se čudovito, kajne?

Kako izbrati ustrezen gradbeni stroj?

Najprej morate dobro spoznati teren, kjer načrtujete izkop. Gre za enostavno zemljišče brez večjega kamenja ali zahtevni teren s skalnato površino oziroma zemljo iz zbite ilovice? Za najbolj enostavne površine se lahko uporabi manjši gradbeni stroj, medtem ko je za kompleksnejše terene nujen močnejši gradbeni stroj z dodatnimi vpetji, saj so v tem primeru za izkop potrebne zahtevnejše tehnike. Če bi radi izkop naredili sami, pa niste prepričani, kateri stroj uporabiti, se vsekakor posvetujte s strokovnjakom. Če boste gradbeni stroj najeli, vam bodo ponudniki zagotovo znali ustrezno svetovati.

Kakšne vrste bagrov poznamo?

Poznamo mikro bagre s težo do 1 t, mini bagre s težo od 1 do 10 t in male bagre s težo od 10 do 19 t, ki so namenjeni enostavnejšim gradbenim ali zemeljskim delom. Odločite se lahko tudi za srednje težke bagre s težo od 20 do 35 t in velike bagre s težo od 36 do 90 t. Večji in težji bagri so namenjeni večjim deloviščem in praviloma zahtevnejšim delom. Pri izbiri morate biti pozorni, da se odločite za bager z ustrezno težo, dimenzijami, vrsto premikanja in manevrsko sposobnostj glede na to, za kakšne vrste projekt gre.

Kdaj je potreben ozki in kdaj široki izkop?

V večini primerov je tako, da se na že utrjenem terenu naredi le ozki izkop. Sama globina je sicer odvisna od več dejavnikov, med drugim od lastnosti terena in objekta ter tudi od načina vgradnje. Slabše kot so lastnosti zemljišča, večja bo praviloma globina izkopa. Široki izkop je potreben, kadar načrtujete podkleten objekt ali pa so temeljna tla slabše nosilna. Takrat je potrebno material na mestu vgradnje do nivoja nosilnega terena popolnoma odstraniti.

Kateri so najbolj iskani bageristi v Sloveniji?

Če boste za ponudniki izkopov brskali po spletu, boste zagotovo naleteli na številna imena, kot so Matjaž Bevk s.p., Gradvin d.o.o., Modens d.o.o., Palis d.o.o., Marcen d.o.o., Triplan d.o.o., Šeki d.o.o., Primož Kumlanc s.p., Fejzo d.o.o., GP Boneja d.o.o., Metal d.o.o., MG Vasič d.o.o., Zidarstvo Mrak d.o.o., Prva liga d.o.o., Anče d.o.o., Mitja Potrč s.p., Taferner d.o.o., Dean Urajnik s.p., Kupola d.o.o., Alda Aldi d.o.o., Slo gradnje d.o.o., Robert Jagarinec s.p., City Group d.o.o., Krtek Andrej Pšeničnik s.p., Tone Vrečko s.p., Splošna gradbena dela Behram Caka s.p., Libela, Gašper Petkovšek s.p., Duško Stojnić s.p., Andrej Lenarčič s.p., Gordeja d.o.o., Matej Skubic s.p., Gradbeništvo V.I.P. d.o.o., Rajko Mivšek s.p., Gradcom d.o.o., Marko Smrtnik s.p., Emir Tufek s.p., Damos d.o.o, A2 Skupina d.o.o., ...

... Janez Svetlin s.p., Komatar Vido s.p. Storitve z gradbeno mehanizacijo, Anton Zamljen s.p.,  DANES-PLUS d.o.o., MIGOTA d.o.o., Marko Novak s.p., Solame Narciso Urbanaz s.p., PGM Matjaž Sinčić s.p., Izet Lelić, s.p., DRAGO d.o.o., NE-KULETA, d.o.o. GRADBENIŠTVO PRESTOR d.o.o.., Gradbena mehanizacija Darjan Kokalj, s.p., Ac gradnje Anže Čokan s.p., trgovanje z nepremičninami, Mežan Darja s.p., Splošna in zaključna dela v gradbeništvu, Svatnar, gradbeništvo in druge storitve, d.o.o., Gradbena dela, Maja Globočnik s.p., Tlakovanje Fetah Krasniqi s.p., Gradbena mehanizacija Jožef Debevec s

Če si želite najti resnično zanesljivega ponudnika, pa se obrnite na Omisli.si, kjer boste našli vse preverjene ponudnike.

V katero gradbeno fazo spada izkop?

Izkop spada v I. gradbeno fazo. Ko se uredi gradbišče in se pripravi vso potrebno opremo, pride na vrsto izkop gradbene jame. Trajanje izkopa je odvisno predvsem od zahtevnosti površine. Nato sledijo naslednje gradbene faze.

Ali lahko kdorkoli opravi izkop?

Izkop je tako kot vsako gradbeno delo oziroma projekt, zelo zahtevno. Prav zaradi tega je potrebno izkopavanje prepustiti strokovnjakom. Izkopna podjetja bodo natančno načrtovala projekt in varno izpeljala delo. Podjetje se bo ločilo izkopa tako, da bo le to hitro in kar se da enostavno. Prav tako bodo poskrbeli za čim manjše uničenje okolice. To je zelo pomembno, saj nam z izkopom dodatno ne povečajo stroškov. Izredno pomembno je tudi, da se izkopa loti izkušena oseba, tako da ne pride do kakršnih koli poškodb opreme ali celo delavca samega.

Kakšna tveganja so povezana z izkopavanjem?

Eno izmed glavnih tveganj je poškodba vodovodnih napeljav. Če lastnik posesti oziroma nepremičnine ne načrtuje in predhodno preveri načrtov za izkop, lahko pride do velikih težav. Lastnik mora pridobiti ustrezna dovoljenja, da se z izkopom ne zadane elektrike, plina, kabelske ali vodovoda. Takšne nesreče lahko povzročijo začasno nedelovanje elektrike, vode ali druge napeljave, ki poteka pod zemljo. Prav tako se lahko ob zadetku napeljave pripeti hujša nesreča. In prav zaradi tega je zelo pomembno da izvajalci ter izklopna podjetja predhodno preverijo, ali obstajajo komunalni vodi na območju izkopa.

Prav tako se lahko soočimo s tveganji kot so prevelika površinska obremenitev, rahla kamnita tla, zato je potrebno preveriti na kakšni podlagi delujemo. Glavna nevarnost je tudi, da sama oprema oziroma vozila padejo v izkop in se tako poškodujejo. Potrebno je tudi zavarovati območje, da se na delavce ne poruši kakšno drevo ali stavba. To je še kako pogost problem pri spodkopavanju.

Kako se pripraviti na izkop? Kaj lahko lastnik predhodno pripravi?

Sama podjetja nam bodo dala posebna navodila, kako se pripraviti na projekt. Pred izkopom bomo morali pridobiti pregled lokacije in dovoljenja, ki jih potrebujemo na določenem območju. Prav tako moramo dobro poznati tveganja in varnostne ukrepe, ki bodo potrebni. S izvajalcem izkopa se bomo tako dogovorili kaj jim moramo zagotoviti, da bodo lahko izkop uredili hitro in enostavno.

Kaj storiti, če je možnost da izkop zmanjša stabilnost bližnje konstrukcije?

Potrebno je zagotoviti, da izkopavanja ne bodo vplivala na temelje bližnjih struktur ali jih celo poškodovala. Prav zaradi tega je potrebno preveriti strukture bližnjih temeljev, saj so nekateri temelji sten zelo plitki in jih lahko spodkopajo že majhni jarki. Izvajalec mora sam pretuhtati in se odločiti ali bo konstrukcijo v bližini odstranil (če je to mogoče), ali bo raje odsvetoval izkop. Če je izkop rizičen, bodo predhodno potrebni temeljni pregledi temeljev in posveti z gradbenimi inženirji. Seveda je možno tudi zagotoviti začasno podporo, medtem ko se bo izvajal izkop. Le ta mora biti nameščena tako, da stabilnost konstrukcije v nobeni fazi ne bo ogrožena. Prav tako je potrebno poskrbeti za varnost samih delavcev, da ne bo prišlo do poškodb.

Kako zagotoviti varen dostop do izkopa in izstop iz njega?

Dostop in izstop iz gradbene jame kjer se izvaja izkop mora biti hiter in neoviran. Velikost poti za vstop in izstop mora biti ustrezen, da delavcem omogoča prijeten prehod. Prehod je potreben tudi za lažji dostop reševalnega osebja, če slučajno pride do nesreč. Kljub temu da je potrebno zagotoviti enostaven vstop, je potrebno omejiti kdo lahko na gradbišče vstopa. Zaradi tega so potrebne pregrade in varnostni opozorilni znaki. Če je izkopno mesto večje, je potrebno narediti več izhodov, da ne pride do zastojev in posledično počasnejšega dela. V tem primeru se naredi logistični načrt, da delavci vedo kako in v katero smer se premikati.

Pomagali vam bomo najti pravega ponudnika za izkope

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / ponudniki za izkope

delo je bilo opravljeno kot je bilo dogovorjeno

 • Daniel S. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 14. Mar. 2021

vsa izvedena dela so bila izvedena v dogovorjenem roku, prav tako pa je opravil tudi dodatna dela ugodno in hitro.
zelo priporočam

Primož je za nas opravil popis del za stanovanjsko hišo (novogradnja). Bil je zelo odziven, korekten in nam znal svetovati. Vse urejeno in izvedeno, kot je bilo dogovorjeno. Res priporočamo.

 • Stanko S. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 29. Nov. 2020
 • Preverjena ocena

Z opravljenim delom smo bili zelo zadovoljni. Predvsem je treba pohvaliti profesionalen pristop, hitro odzivnost in svetovanje pri iskanju primernih rešitev. Tudi pri dogovoru o ceni je pokazal veliko mero fleksibilnosti. Delo je bilo kljub neugodnim vremenskim razmeram opravljeno kvalitetno. Izvalajca toplo priporočamo.

Arhitekt Primož se je izkazal kot zelo primeren in ustvarjalen za naš primer. Znal je izkoristiti potencial naše situacije in nas uspešno vodil skozi zakonodajo. Zelo smo zadovoljni z hitrostjo in profesionalnostjo storitve. Robert Šebenik

 • Janez K. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 23. Jun. 2020
 • Preverjena ocena

Glede na zahtevnost terena odlično opravljeno delo (tlakovanje).

Izvedeno kot je bilo dogovorjeno!

Mojster in ekipa , ki je sposobna samostojnega kvalitetnega dela brez ,da jim moraš dihati za ovratnik. Priporočam !

Vse je bilo narejeno skladno z željami. Tudi kasnejše spremembe in dodatne želje so upoštevali hitro in brez kompliciranja. Držali so se dogovrjenih terminov. Super ekipa.

Zanesljivost, odzivnost, prijaznost, hitro in enostavno dogovarjanje, spoštovanje do stranke, ptofesionalen pristop.

Najboljsa ever!!

Prijazni in lepi

Odziven, ugoden, strokoven.

Kvaliteta vedno na prvem mestu

Vse super, priporočam!

Vse extra!

 • Urban Č. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 24. Maj. 2018

Kvalitetno narejeno delo.

 • Cveta M. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 15. Maj. 2018

Zanesljiv,hiter,dobro naredi,svetuje

 • Valentina K. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 15. Maj. 2018

Naredil je točno to kar smo ga prosili. Hitro in dobro

 • Katja G. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 15. Maj. 2018

Izvajalec se trudi poiskati najboljšo rešitev za izkoristek prostora in pri tem upošteva želje in potrebe stranke. Z njim se da vse dogovoriti. Tudi cenovno se skuša prilagoditi strankam, a vseeno stremi h kvaliteti izdelka, dela.

 • Monika M. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 15. Maj. 2018

Podjetje je korektno. Kvalitetno opravla svoje delo. Cenim svetovanje izvajalca in predloge, ki izbolsajo izgled koncane storitve. Pohvale👏🏼

 • Simon B. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 15. Maj. 2018

sem zadovoljen v celoti. poleg ostalega je izvajalec za seboj pospravil vse in odpeljal. pohvale v celoti

 • Martin L. je ocenil/a ponudnika za izkope Miha Mele s.p. 15. Maj. 2018

Zelo dober, natančen in prijazen izvajalec. Že ob prvem stiku je pokazal strokovnost in tudi predlagal zelo dobre rešitve. Delo je bilo opravljeno zelo natančno in obenem tudi hitro.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.