Izdelava spletnih trgovin: cena za razvoj in programiranje

Spletna trgovina predstavlja način nakupovanja, kjer izdelke s preprostim klikom naložimo v spletno košarico in jih plačamo na spletni blagajni. Kot lastnik spletne trgovine jo lahko uporabljate kot podaljšek fizične trgovine, ali pa stoji sama zase. V primeru, da že imate fizično trgovino, lahko s pomočjo spletne trgovine strankam omogočite, da si že pred obiskom ogledajo vaše izdelke na spletu in se o njih pozanimajo. Lahko pa je spletna trgovina glavni del vaše prodaje in jo samo podprete s fizičnimi prevzemnimi mesti. Kvalitetna izdelava spletnih trgovin – cena, programiranje, oblikovanje, izvedba,… se razlikujejo glede na velikost spletne trgovine, nosilce njene izvedbe in količine podatkov ter izdelkov, ki jih vsebuje.

Cena za izdelavo spletnih trgovin

≈ 30 – 80€ / h

Pridobite ponudbe/cene preverjenih programerjev

* Cene za izdelava spletnih trgovin so izražene v EUR in ne vsebujejo DDV. Povprečne cene za izdelavo spletnih trgovin smo empirično izračunali na podlagi preko 570 ponudb s strani preverjenih programerjev na Omisli.si/programerja. Cenik izdelave spletne trgovine ni fiksen in velja za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena izdelave mobilne aplikacije je odvisna od programskega jezika, platforme, in kompleksnosti ispletne trgovine ter seveda izkušenj programerja. Za točno ceno izdelave spletnih trgovin za vaše podjetje pošljite povpraševanje preverjenim programerjem – zeleni gumb.

izdelava-spletnih-trgovin-cena
Spletna trgovina je enostaven, hiter in učinkovit način nakupovanja in prodaje.

Izdelava spletnih trgovin – cena izdelave preko agencije

Če za izdelavo svoje spletne trgovine izberete ustreznega ponudnika, pričakujte, da lahko izdela vašo spletno trgovino v najmanj 10 – 15 dneh. Ponudnik vam bo omogočil izbiro teme in podloge, številne podstrani, vse spletne vtičnike, nakup spletne domene in večjezičnost. Vašo spletno trgovino bo tudi ustrezno optimiziral.  Izdelal jo bo preko interaktivnega urejevalnika, kjer je na voljo mnogo naprednih funkcij. Če imate v lasti fizično trgovino v kateri že prodajate izdelke, vam lahko izvajalec sprva oblikuje spletno stran in jo kasneje nadgradi v spletno trgovino. Na Omisli.si/programerja lahko izbirate med preverjenimi izvajalci za izdelavo vaše spletne trgovine. Za izdelavo manjše spletne trgovine preko ustreznega izvajalca boste odšteli najmanj 2000€, za spletno trgovino večjega podjetja pa najmanj 4000€.

Pridobite ponudbe/cene preverjenih programerjev
Izvajalec bo pri oblikovanju in programiranju spletne trgovine upošteval vaše želje in vas sproti obveščal o napredku in pomanjkljivostih. Cilj je, da bo izdelana spletna trgovina kvalitetna in bo omogočala varen in kakovosten nakup ter posledično zadovoljstvo strank.

Če izdelavo spletne trgovine prepustite izkušenemu izvajalcu, bo ta poskrbel za vse – ustrezne fotografije izdelkov, tekst za ponudbo kjer bodo podrobneje opisani izdelki, ki jih prodajate in morebitne akcije ter popusti. Izvajalec vas bo sproti obveščal kako napreduje izdelava in se prilagajal vašim željam. Lahko boste spremljali, kako nastaja vaša spletna trgovina, jo sproti posodabljali, dodajali nove izdelke ipd. Na začetku si skupaj z izvajalcem zastavite načrt, kako želite, da vaša trgovina deluje in zgleda.

Koliko stane programiranje in izdelava spletnih trgovin: cena programerja/uro?

Izdelava spletnih trgovin – cena izdelave je odvisna od zahtevnosti dizajna, količine izdelkov, ki se v njej prodajajo, naprednih funkcij in operativnega sistema trgovine. Programerja lahko najamete samo na začetku, da izdela in oblikuje vašo spletno trgovino, ki jo kasneje vodite in vzdržujete sami. Lahko pa ga najamete za dlje časa, da vsaj enkrat mesečno dopolni spletno trgovino, popravi morebitne napake ali doda posamezne komponente. Glede na zahteve naročnika cena programerske ure običajno znaša od 30 – 80€ + DDV. Programerji po navadi omogočajo tudi pomoč na daljavo. Telefonska ali internetna pomoč znaša od 30 – 60€ na uro. Cene veljajo za obdobje znotraj delovnega časa programerja. V primeru, da gre za nujno pomoč izven rednega delovnega časa, ali med vikendi in prazniki, pa je cena programerske ure višja za 30 – 50%.

programer-izdelava-spletnih-trgovin-cena
Če se odločite za profesionalno izvedbo vaše spletne trgovine, bodite pozorni, da najamete izkušenega programerja. Ta bo za programerske storitve zahteval plačilo, ki bo odvisno od velikosti in zahtevnosti dizajna vaše trgovine.

Izdelava spletnih trgovin Opencart

Opencart je oglaševalska platforma, dostopna na spletu, ki omogoča kvalitetno izdelavo spletne trgovine po najsodobnejših trendih. Je ena večjih spletnih skupnosti prodaje na spletu, ki jo za oblikovanje svoje spletne trgovine izbere vse več podjetij. V primerjavi z drugimi primerljivimi platformami je cenejša in hitrejša. Omogoča tudi izdelavo spletne trgovine v osnovni, brezplačni platformi. V tem primeru imate stroške le z vzdrževanjem, plačljivimi moduli in nadgradnjami, katerih cena pa je kljub temu nizka. Opencart platforma je znana po svoji kvaliteti in prilagodljivosti. Omogoča številne module in nadgradnje, ki povečajo funkcionalnost vaše spletne trgovine in uporabnikom omogočijo kvaliteten nakup. Primerna je tudi za manjše podjetnike, ki so se šele začeli ukvarjati  s spletno prodajo, saj so na spletu dostopna mnoga navodila in nasveti o njeni uporabi. Preden se lotite samostojnega posla, preverite Omisli.si/posel kjer boste hitro stopili v stik s preverjenimi ponudniki poslovnih storitev (računovodski servisi, oblikovalci, itd.).

opencart-oblikovanje-spletne-trgovine-cena-dizajn-funkcije
Izdelajte svojo spletno trgovino preko platforme Opencart in si zagotovite kakovost, ugodno ceno, napredne funkcije in prepoznavnost.

Opencart izdelava spletnih trgovin – cena od 399€ dalje, ki zajema neomejeno število izdelkov, odziven dizajn in objavo spletne strani v spletnih iskalnikih. Zagotavlja napredno optimizacijo. Nakup v trgovini je možen tudi brez registracije, omogoča možnost izpostavitve določenih izdelkov, filtriranje, popuste in akcije, ter različne možnosti plačila in dostave. Platforma je primerna za spletne trgovine srednjih ali večjih podjetij s prodajo neomejenega števila izdelkov. Njena tehnologija je prilagojena za vse naprave – dopušča možnost odzivnega dizajna, kar pomeni, da je prilagojena tudi za telefone in tablice. V platformo so vključene vse osnovne funkcije, omogoča nadgradnje in izbiro med številnimi oblikovnimi modeli. Ima visoko hitrost delovanja, njena uporaba je sicer malo zahtevnejša, a je hkrati dobro tehnično podprta in zanesljiva.

Vzdrževanje spletne trgovine s platformo Opencart

Ko imate oblikovano spletno trgovino, ki že deluje, je zelo pomembno, da poskrbite tudi za njeno redno vzdrževanje. Predvsem kadar prodajate večje število izdelkov, mora sistem nemoteno delovati in omogočati strankam brezhiben nakup. Poleg vseh tehničnih zagotovitev pa na ta način lahko dostopate tudi do statistike obiskov vaše trgovine. Platforma Opencart ponuja dva različna cenovna paketa za vzdrževanje vaše spletne trgovine:

Paket S – podjetni: Vsebuje spletno domeno, gostovanje in podporo preko e-maila. Enkrat mesečno omogoča nadgradnjo sistema, predloge in vtičnikov ter varnostno kopijo baze in podatkov. Odzivni čas pa je 48 ur. Cena: 240€ letno.

Paket XL – podjetni: Poleg vseh vsebin, naštetih v paketu S omogoča tudi tedenske nadgradnje in varnostne kopije baze ter podatkov. Poleg podpore po e –mailu je na voljo tudi telefonska in podpora na daljavo. Odzivni čas je krajši, 24 ur. Cena: 480€ letno.

Cena in izvedba samostojne izdelave spletne trgovine

Če se izdelave svoje spletne trgovine lotite sami, je najprej pomembno, da zakupite domeno (prostor na strežniku oziroma spletno gostovanje). Najpogostejše domene so com., si., eu. in net. Lahko pa ustvarite popolnoma drugačne, inovativne domene po vaši želji, a boste v tem primeru zanje odšteli tudi kakšen evro več. Pri izbiri strežnika bodite pozorni na to, koliko prostora boste potrebovali. Poskusite vsaj približno oceniti. Če želite le manjšo spletno trgovino, potrebujete tudi manj prostora. V kolikor pa ustvarjate večjo spletno trgovino podjetja, gre za večjo količino podatkov za shranjevanje, zato potrebujete več prostora, kar vas bo tudi dražje stalo.

izvedba-spletnih-trgovin-cena-samostojnega-dela
Če se odločite za samostojno izvedbo spletne trgovine, stroški ne bodo visoki, bo pa delo zahtevalo veliko časa in zbranosti.

Ko imate zakupljen ustrezen prostor, z različnimi programi za programiranje, dostopnimi na spletu, začnete s postavitvijo in oblikovanjem. Pogosto se za spletno trgovino uporablja program WordPress. Na spletu so na voljo vsa potrebna navodila in predloge, kako narediti lepo in učinkovito spletno trgovino v WordPressu. Samostojna izdelava spletne trgovine je najcenejša, saj boste na začetku odšteli le dobrih 100€. Vzdrževanje spletne trgovine pa vas bo sprva stalo do 50€ mesečno. Za kvalitetno samostojno izdelavo vključno z morebitnimi plačljivimi dodatki in napredno tehnologijo pa boste odšteli nekje 700€. Je pa res, da vam bo samostojna izdelava vzela več časa, saj boste morali sproti iskati tudi ustrezna navodila za upravljanje s programi za oblikovanje, v kolikor jih še ne poznate.

Brezplačna izdelava spletne trgovine?

Najcenejša izdelava spletne trgovine je mogoča, če se jo odločite izdelati samostojno. V tem primeru nimate dodatnih stroškov izdelave in ne rabite plačati programerja. A vseeno izdelava spletne trgovine ne more biti popolnoma brezplačna. Obstaja sicer vrsta programov na spletu z brezplačno uporabo, a kljub temu morate plačati spletno domeno in prostor na strežniku. Za ustrezno gostovanje spletne strani boste odšteli najmanj 1 – 10€ / mesec. Poleg tega pa so nekatere predloge in teme spletnih trgovin vseeno plačljive. Morate pa vedeti, da brezplačne platforme za izdelavo spletnih trgovin niso vedno tudi najboljše. Imajo nekaj prednosti, pa tudi določene slabosti. Med seboj se razlikujejo glede na način delovanja in število različnih funkcij, ki jih omogočajo. Vprašljivi pa so predvsem dodatki k spletni strani, ki običajno niso brezplačni, so pa ključni za kvalitetno spletno trgovino.

spletna-trgovina-brezplacna-izdelava
Izdelava spletne trgovine ne more biti povsem brezplačna. Je pa res, da lahko izdelate funkcionalno spletno trgovino z minimalnimi stroški, kar pa ne pomeni tudi, da bo vsebovala napredne in dodatne funkcije za kakovostno delovanje.

Še vedno pa imate možnost, da si za začetek sami izdelate spletno trgovino in imate okrog 50 – 100€ začetnih stroškov, kasneje pa jo nadgradite s pomočjo izkušenega programerja. Vaša spletna trgovina vas bo mesečno stala približno 20 – 40€. Gre za povprečne stroške uporabe, ki so odvisni od zapletenosti, nadgradnje spletne trgovine in količine izdelkov, ki jih vanjo naložite.

> Preberite tudi: Kako najeti programerja, četudi ne znate programirati?

Optimizacija spletne trgovine (SEO)

Spletni nakup predstavlja sodoben način izbire nakupovanja in prodaje. Gre za hitro in enostavno dejanje, ki mora biti angažirano z ustreznim sistemom, ki nemoteno deluje. Da pa bo vaša trgovina privabila čim več vaših potencialnih strank, mora izstopati in biti privlačna. To dosežete s pomočjo SEO optimizacije spletne trgovine. Gre za napredne tehnične oblike in metode, ki na vaši spletni trgovini ustvarijo red in poudarijo besede in besedne zveze, ki  so ključnega pomena za vašo prodajo. Zelo pomembno je, da za svojo spletno trgovino izberete reprezentativne slike in unikatne nagovore. Izberite operacijski sitem, ki deluje dovolj hitro, da v najkrajšem možnem času pritegnete pozornost kupca. To pomeni, da morajo biti pomembne kategorije in vsebine vaše spletne trgovine jasno vidne že takoj, ko uporabnik vstopi vanjo. Ne pozabite tudi, da na jasno mesto navedete kontaktne podatke vašega podjetja. Stranki tako omogočite, da vas lahko kontaktira, če potrebuje dodaten nasvet ali informacijo.

izvedba-spletnih-trgovin-odziven-dizajn
Odziven (responsive) dizajn vaše spletne trgovine bo uporabnikom zagotovil nakup v vaši trgovini preko računalnika, telefona in tablice.

Pomembno je, da so opisi izdelkov napisani kakovostno in učinkovito predstavijo posamezen produkt, pa tudi cena naj bo jasno razvidna. Zelo dobro je, da strankam omogočite, da ocenijo posamezne artikle ali morebiti dodajo komentar. Lahko izbirate tudi med različnimi dodatki za svojo spletno trgovino. Lahko dodate blog, na katerem stranke obveščate o posameznih izdelkih, novostih ali morebitnih popustih in delite nasvete. Na primer, če se ukvarjate s prodajo prehranskih dodatkov, lahko strankam ponudite dodaten nasvet za uporabo izdelkov. Prav tako lahko svojo spletno trgovino popestrite s forumom, na katerem lahko kupci razpravljajo o izkušnji z nakupom in delovanju spletne trgovine. Da pa dobite tudi povratno informacijo vaših strank, dodajte spletni trgovini krajšo anketo, kjer omogočite, da vam sporočijo, kaj delate dobro in kaj lahko še dodatno izboljšate.

> Preberite tudi: Cena izdelave mobilne aplikacije

Dostopnost informacij o izdelavi spletne trgovine preko foruma

Preden se lotite izdelave spletne trgovine oziroma izberete ponudnika, ki vam jo bo izdelal, je dobro o tem izvedeti čim več informacij. Na spletu je na voljo veliko forumov na to temo. Podjetniki in posamezniki v njih razpravljajo o tem, katere platforme so pri izdelavi uporabili, katere so učinkovite, katere malo manj in na kaj je treba biti pozoren. Veliko je govora tudi o tem, katera agencija je primerna za izdelavo spletne trgovine za start-up podjetja, ali pa za večja podjetja z že ustaljeno spletno prodajo. Seveda pri kvalitetni izdelavi ne upoštevajte vseh informacij s foruma, saj ne veste, ali so strokovno podprte, lahko pa vam dajo vsaj prvi vtis o tem, na kaj bodite pozorni, preden se lotite spletne prodaje. Forum pa lahko kot dodaten element vključite tudi v vašo spletno trgovino in s tem strankam omogočite še boljšo izkušnjo z nakupom.

spletni-forum-delitev-informacij-o-izdelavi-spletnih-trgovin
Želite ustanoviti svojo spletno trgovino, pa ne veste kako začeti? Veliko informacij o izdelavi in oblikovanju spletne trgovine lahko dobite na številnih spletnih forumih, ki vam lahko pomagajo pri učinkovitem reševanju morebitnih težav pri izvedbi.

Kdaj je izdelava spletnih trgovin najbolj iskana v Sloveniji?

Na spletu obstaja veliko podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih trgovin. Preverite na Omisli.si/programerja in si zagotovite profesionalno izdelano spletno trgovino, s katero boste zadovoljni vi in tudi vaši kupci. Na voljo pa so tudi mnoge brezplačne platforme, na katerih lahko sami oblikujete svojo spletno trgovino. V vsakem primeru pa so upoštevane vaše želje in interesi, zato pred začetkom izvedbe morate sestaviti učinkovit načrt.

Slovenija-izdelava-spletnih-trgovin-cena-izvedba-kakovost
Slovenci se najbolj zanimamo za izdelavo spletne trgovine v mesecu marcu, najmanj pa v mesecu septembru.

Ko se odločite prodajati izdelke preko spleta, izdelava spletnih trgovin – cena, kakovost in učinkovitost pri tem igrajo pomembno vlogo. Glede na podatke na Omisli.si in analize Google iskanj Slovenci največ iščemo okrog izdelave spletne trgovine v spomladanskem času. Pri tem mesec marec izrazito izstopa. To niti ni tako presenetljivo, saj se takrat veliko ljudi odloči narediti določene spremembe kot na primer razširiti ali ustanoviti svoj posel. Izdelava spletnih trgovin pa je v Sloveniji najmanj iskana v mesecu septembru, kar lahko pojasnimo s tem, da se takrat večina ljudi vrne iz letnega dopusta. S tega vidika si ne morejo privoščiti dodatnih stroškov z ustanovitvijo spletne trgovine in to raje umestijo v spomladanski čas prihodnjega leta.


PRIPRAVLJENI NAJETI PROGRAMERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH PROGRAMERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe/cene preverjenih programerjev

Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 6 Povprečje: 5]


VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Komentiraj