Izdelava mobilnih aplikacij: Cena za programiranje in razvoj (Android / iOS)

ocena bralcev
5 od 5

Če berete ta članek, želite postati konkurenčni in ponuditi svoje izdelke in storitve tako, da bo do njih lahko dostopal cel svet, kajne? Čas je, da si omislite izdelavo mobilne aplikacije. Izdelava mobilnih aplikacij NI nekaj, kar bi lahko brez obsežnega znanja programiranja storili sami, zato bo treba vključiti razvijalce s strokovnim znanjem. Kje najti programerja, ki bo izdelal vašo aplikacijo kvalitetno in za primerno ceno?

Koliko stane izdelava mobilnih aplikacij (iOS / Android)?

(cenik / cena izdelava mobilnih aplikacij / h)

15 – 65 EUR / h

Pridobite ponudbe/cene preverjenih programerjev
Cene za izdelavo mobilnih aplikacij so okvirne in ne vsebujejo DDV. Cene so pridobljene na podlagi analize cen preko 860 ponudb preverjenih programerjev za izdelavo mobilnih aplikacij. Za natančen izračun cene za izdelavo mobilne aplikacije pošljite povpraševanje (zeleni gumb). Cene veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena izdelave mobilne aplikacije je odvisna od programskega jezika, platforme, in kompleksnosti mobilne aplikacije ter seveda izkušenj in renomeja izbranega programerja.
Izdelava mobilnih aplikacij cena 1
Koliko boste odšteli za izdelavo mobilne aplikacije?

Koliko stane izdelava mobilnih aplikacij? (cena izdelave / razvoja aplikacije)

Kaj vpliva na ceno izdelave mobilnih aplikacij?

Ko se mala podjetja odločajo za izdelavo mobilne aplikacije, se pogosto obrnejo na t.i. freelancerje (samozaposlene razvijalce / programerje), saj ti pogosto stanejo manj kot velika razvojna podjetja. V vsakem primeru pa je to enostavneje, kot vzpostaviti razvojno ekipo programerjev znotraj podjetja. Navadno je cena programiranja odvisna tudi od specifike programskega jezika, v katerem je aplikacija razvita. To je razlog, zakaj so denimo WordPress programerji najcenejši, saj jih je največ na trgu.

Izdelava mobilnih aplikacij je hitro lahko zelo velik finančni zalogaj za podjetje, ranga več (deset) tisoč EUR, odvisno od zahtev in vrste mobilne aplikacije.  Pravzaprav ni magične formule, preko katere bi lahko podali povprečno ceno za izdelavo mobilnih aplikacij, lahko podamo le (zeloooo okviren) razpon cene med 5000 EUR in 10000 EUR, kar vam ne pomaga prav dosti, ne? Zatorej se raje držimo okvirnih cen programiranja na uro, ki v Sloveniji znašajo med 15 in 65 EUR / h.

> Preberite tudi: Cena izdelave spletnih trgovin

Za izdelavo aplikacije, ki poleg začetne konfiguracije in vizualnega oblikovanja vaše aplikacije vključuje tudi komunikacijo z vašo bazo, prostorom na strežniku, avtorizacijski postopek v Google Play in Apple Store, boste odšteli od 250 evrov dalje +  mesečna naročnina (da, tudi takšni programerji se najdejo). A za takšen znesek ne pričakujte preveč. Večina programerjev bo prikimalo, da je natančno ceno razvoja mobilne aplikacije težko podati v naprej. Cena izdelave mobilnih aplikacij je namreč odvisna od mnogih dejavnikov: zahtevnost grafične podobe, (api) povezljivost, funkcionalnosti, tehnične zahtevnosti aplikacije in zajete platforme (Android / iOS)… To so le nekateri od dejavnikov, ki bodo določali ceno razvoja vaše aplikacije. In seveda, tukaj govorimo o native mobilni aplikaciji.

Kljub temu, da je cena eden od pomembnejših kriterijev, ko iščete programerja za izdelavo mobilne aplikacije, boste težko primerjali cene ponudnikov (glej prejšnji odstavek). Za natančno ceno izdelave mobilne aplikacije za vaš projekt pošljite povpraševanje preko 200 preverjenim programerjem >> Omisli.si/programerja.

programer in Izdelava mobilnih aplikacij
Koliko stane ura programiranja?

Cena za razvoj in programiranje iOS / Android aplikacij: Koliko stane programer na uro?

Kot rečeno, je cena programerja na uro odvisna od zahtevnosti in vrste razvoja, se pa v povprečju giblje nekje med 15 do 65 EUR / uro. Seveda je za dela, kjer je potrebno dodatno izobraževanje in večletne izkušnje, potrebno odšteti več. Cene za taka dela so nekaj čez 100 evrov na uro programerjevega dela.

Znesek, ki ga boste torej odšteli za izdelavo aplikacije je torej težko, skoraj nemogoče, določiti v naprej. Tudi urna postavka programerja je namreč odvisna od zahtevnosti programiranja, torej od kompleksnosti vaše aplikacije. Prav tako imajo velik vpliv na ceno izdelave aplikacij izkušnje, reference in kompetentnost ponudnika, torej programerja ali podjetja, pri katerem je ta zaposlen. S tem je sicer v večji meri garantirana kvaliteta izdelave aplikacije, vendar je seveda tudi cena izdelave toliko višja.

Izdelava mobilnih aplikacij
Mobilne aplikacije – kvaliteta je pomembna!

Poceni izdelava mobilne aplikacije?

Obstajajo ponudniki, ki vam aplikacijo razvijejo resnično poceni, vendar ne morete z gotovostjo vedeti, kako kvalitetno bo aplikacija dejansko izdelana. Programerji z referencami in obsežnimi izkušnjami, torej uveljavljeni ponudniki, svojih storitev načeloma ne bodo ponujali v nizkem cenovnem razredu.

Če iščete poceni izdelavo mobilne aplikacije, svetujemo iskanje ponudnika, ki (še) ni zelo priznan, kljub pridobljenim veščinam / znanju programiranja.

Kdaj je izdelava mobilnih aplikacij najbolj iskana v Sloveniji?

Ko iščete programerja za izdelavo mobilne aplikacije je dobro vedeti, kdaj je najboljši čas za iskanje ponudnika. Glede na podatke Omisli.si/programerja in Google podatke, je največ povpraševanja po programerjih in izdelovanju aplikacij v marcu. Kar dobrih dvakrat manjše povpraševanje po programerjih je v septembru, tudi juniju in juliju.

Izdelava mobilne aplikacije sezone
Programerji za izdelavo mobilne aplikacije so najbolj iskani v marcu.

PRIPRAVLJENI NAJETI PROGRAMERJA / RAZVIJALCA ZA IZDELAVO MOBILNE APLIKACIJE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH PROGRAMERJEV ZA IZDELAVO MOBILNE APLIKACIJE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe/cene preverjenih programerjev
ocena bralcev
5 od 5