Revija Nasvet strokovnjaka

Kako najeti programerja, tudi če ne znate programirati?

programer-omisli-si

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Za vse, ki se ne spoznate pretirano na programiranje in kodo je spodaj set vprašanj, na katera naj vam programerji odgovorijo, preden s programerjem sklenete sodelovanje oziroma ga najamete. Nerodna reč je namreč, ko je pričakovanje naročnika drugačno od razumevanje programerja, zato je pomembno, da so vse ključne stvari dorečene.


PRIPRAVLJENI NAJETI PROGRAMERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH PROGRAMERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe/cene preverjenih programerjev

programer omislisi
Zaradi slabe komunikacije in posledično napačnih povpraševanj, lahko hitro pride do zapletov, ki jih ta strip lepo povzame.

8 usodnih vprašanj, ki jih NE smete pozabiti zastaviti programerju pred najemom

1. Povejte mi nekaj o sebi. Ta pride prav predvsem pri osebnih intervjujih, saj boste tako na hitro ugotovili, če bi lahko s takšno osebo sodelovali iz dneva v dan. S programerjem boste namreč precej v stiku tekom programiranja vaše spletne strani, aplikacije ali kakšne druge storitve. Po drugi strani tako izveste nekaj več o motivih, zakaj se je programer podal v programerske vode in kdaj, kje je že delal in kaj, itd.

2. Ob katerih urah navadno delate? Če je za naravo sodelovanja potrebna konstantna komunikacija s programerjem je fino vedeti, kdaj programer dela, kdaj je najbolj učinkovit.

3. Katere so vaše ostale obveznosti? Pomembno je izvedeti, koliko časa lahko programer nameni vam oziroma vašemu projektu. Nekateri vam lahko odščipnejo po nekaj ur dnevno, drugi so na voljo samo za vas. Predlagamo sodelovanje s programerji, ki se bodo 110% posvetili samo vam.

4. Se vidite bolj v vlogi vodje razvoja ali razvijalca ali oboje? Včasih od programerja pričakuješ konstruktiven posvet glede funkcionalnosti nekega vmesnika, drugič želiš le nekoga, ki bo naredil po navodilih. Fino je sodelovati s programerjem, ki je lahko oboje.

> Preberite tudi: Cena izdelave spletnih trgovin in Cena izdelave mobilnih aplikacij

5. Kako bi rešili ta problem? Zaupajte programerju problem, ki ste ga pred kratkim reševali in rešili sami z ekipo. Njegov odgovor mora biti vsaj tako dober kot je bila vaša rešitev, če ne boljši.

6. Kako natančno se lahko držite rokov? In ne govorim o navadno nemogočih rokih lastnikov, govorim o tem, ali se lahko zanesete na to, da se bo programer držal skupaj določenega razumnega roka.

7. Kako boste zagotovili, da so naši strežniki 100% dosegljivi? Kadar pride do izpada storitve, izgubljate denar, zato se moramo temu izogibati, kolikor se le da. Naj vam programer predstavi kako bo zagotovil uptime in kakšna bodo opozorila ob morebitnih izpadih.

8. Tole pričakujem od vas. Jasno povejte programerju točno kaj in kdaj potrebujete od njega. Bodite specifični. Povejte mu, kakšno stopnjo zavezanosti k projektu pričakujete. Ali bo programer na voljo tudi med vikendi in prazniki?

> Želite poslati povpraševanje vsem programerjem? Kliknite na Omisli.si/programerja.


PRIPRAVLJENI NAJETI PROGRAMERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH PROGRAMERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe/cene preverjenih programerjev

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno