Špedicija: Cene in preverjeni ponudniki logistike za prevoz tovora

ocena bralcev
5 od 4

Potreba po ponudnikih logistike in prevoza tovora je vse večja, največji problem špedicije pa je netransparentnost cen, saj skoraj na nobeni spletni strani ne boste našli cenika storitev za prevoz tovora. Za vas smo zbrali vse cene na enem mestu, saj je špedicija tako kot že prej omenjeno storitev, kjer je ceno težko najti, preverili pa smo tudi ponudnike, ki jih lahko najdete na spletni strani omisli.si, in tako prihranite čas in denar.

ŠPEDICIJA: CENE

povprečne cene špediterjev ter ceniki

100-1000 EUR

Kontaktirajte preverjene špediterje (ponudbe / cene)

Vrsta storitveCena
Železniški prevozi tovora275€ + 1,22€ x razdalja v km
Letalski prevozi tovora100-1000€
Ladijski prevozi tovora500- 800€
Cestni prevozi tovora0,55-0,70 €/km
Carinske storitve (carinsko posredovanje)2-100 €

Kontaktirajte preverjene ponudnike za špedicijo (ponudbe / cene)
Špedicija- transport najrazličnejšega tovora
Letalski, ladijski, železniški in cestni prevozi nam omogočajo transport najrazličnejšega tovora

Najboljši špediterji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih prevoznikov blaga, špediterjev in logistov


celoten seznam prevoznikov  >

Če menite, da vam ljubi špediter manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Špedicija: Cena za prevoz tovora / blaga ter ceniki

Železniški prevozi tovora

Cene storitev železniškega prevoza tovora so odvisne od razdalje prevoza, vrste prometa blaga, vrste vagonov, lastništva vagonov, vrste blaga, mase pošiljke, način prevoza in prepeljane količine. Obstajajo različne tarife za cene, lahko so ponazorjene s tabelo, ki prikazuje ceno in kilometre, ali ceno in težo tovora ali pa v obliki matematične formule. Najlažje ceno prevoza izračunate z matematično formulo, in sicer, seštejemo osnovno prevoznino, ki znaša 275€ z zmnožkom 1.22€ krat skupna razdalja v kilometrih.

PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

white and red DB train subway
Železniški promet omogoča prevoz tovora brez posebnih ovir

Letalski prevozi tovora

Cene letalskega prevoza tovora je predvsem odvisna od teže in vrednosti tovora ter seveda razdalje. Cene se gibljejo od 100€ pa tudi do 1000€ in več za res težke tovore. Vključuje prevoz, naklad in razkladanje tovora, gorivo in DDV.

Priporočamo branje: DAVČNO SVETOVANJE: CENIK IN KOLIKO STANE DAVČNA OPTIMIZACIJA?

white Eurowings airplane
Letalski promet omogoča najhitrejši prevoz tovora

Ladijski prevozi

Cene ladijskih prevozov so odvisne od mase, prostornine in vrednosti tovora, ter dolžini preplute linije. Odvisna pa je tudi od tega ali je poletna ali zimska sezona. Cene se gibljejo nekje od 500 do 800€, vključuje pa prevoz tovora, gorivo, naklad in razkladanje tovora ter DDV.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

Cestni prevozi

Cene cestnega prevoza tovora so odvisne od teže tovora in dolžine prevoza. Cena vključuje prevozno sredstvo, gorivo in voznika. Od 70 do 100km je cena za km 0.70€, od 100 do 200km je cena za km 0,65€, od 200 do 300km je cena za km 0,60€, od 300 do 500km pa je cena za km 0,55€. Pri daljših razdaljah pa je cena običajno po dogovoru. Vsem cenam se zaračuna tudi DDV.

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

truck on highway during daytime
Cestni prevoz tovora je najpogostejši

Carinske storitve (carinsko posredovanje)

Cene carinskih storitev so odvisne od vrste storitve, gibljejo pa se od 2€ do 100€. Za postopke preverjanja, iskanje naslovnika, obračune dajatev, zahtevo za podaljšanje roka hrambe, boste odšteli manjše zneske, običajno pod 10€. Za zahtevnejše storitve, kot so na primer uvozni postopki, intrastat poročil ter tranzitni postopki pa nekje do 70€, seveda odvisno od storitve.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Špedicija- cene:

Vrsta storitve Cena
Železniški prevozi tovora 275€ + 1,22€ x razdalja v km
Letalski prevozi tovora Od 100€ do 1000€
Ladijski prevozi tovora Od 500€ do 800€
Cestni prevozi tovora Od 0,55€ do 0,70€ na km
Carinske storitve (carinsko posredovanje) Od 2€ do 100€

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

Najboljši špediterji za logistiko in prevoz tovora v Sloveniji: Kateri so najbolj iskani prevozniki blaga?

AB INITIO PREVOZ TOVORA PO CESTAH, D.O.O., AIR TRAFFIC, DRUŽBA ZA PREVOZ POTNIKOV IN TOVORA V ZRAČNEM PROMETU, D.O.O., AVTOPREVOZNIŠTVO-PREVOZ OSEB IN TOVORA JOŽEF ŠKRJANC, S.P., BADARA, TRANSPORT IN LOGISTIKA, D.O.O., BOŠTJAN KRAJNC, S.P. POPRAVILA, VZDRŽEVANJE, PREVOZ TOVORA, CESTNI TOVORNI PREVOZ (NOSILNOST VOZILA DO 3500KG) BOJAN KOTNIK, S.P., CESTNI TOVORNI PREVOZ ADOLF JUS, S.P., CESTNI TOVORNI PREVOZ ALOJZ VRŠČAJ, S.P., CESTNI TOVORNI PREVOZ IN TRGOVINA NA DEBELO, DAMIJAN TACER, S.P., CESTNI TOVORNI PREVOZ JOŽE LACKOVIČ, S.P., ŠPEDICIJA IN DRUGE STORITVE VEKOSLAVA SLANIČ, S.P., FERSPED D.D., MEDNARODNA ŠPEDICIJA, MTŽ, ŠPEDICIJA IN DRUGE SPREMLJAJOČE DEJAVNOSTI, D.O.O., ALFOM, MEDNARODNA ŠPEDICIJA, D.O.O.,

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

CESTNI TOVORNI PREVOZ, FRANC MEDEN, S.P., CESTNI TOVORNI PREVOZ, TIHOMIR VUKOVIĆ, S.P., CESTNI TOVORNI PREVOZ, URBAN ZELENIK, S.P., D-PREVOZ, CESTNI TOVORNI TRANSPORT, D.O.O., DROFELNIK MITJA, S.P.-PREVOZ POTNIKOV IN TOVORA, GOSTINSTVO IN PREVOZ TOVORA IVAN KASTELIC, S.P., IGI, PREVOZ OSEB IN TOVORA, IGOR BREZNIK, S.P., INTERLOGIS, D.O.O., JILA CESTNI TOVORNI PREVOZ IN POSREDNIŠTVO IGOR JAGODIC, S.P., LINDAU LOGISTIC, MEDNARODNO SPECIALIZIRANO PODJETJE ZA NAKUP IN PREVOZ RAZSUTEGA TOVORA, D.O.O., LOGAR COMPANY TRANSPORTI PODJETJE ZA MARKETING, PREVOZ TOVORA IN OSEB V NOTRANJEM IN MEDNARODNEM CESTNEM PROMETU, D.O.O., ŠPEDICIJA IN TRANSPORT, PETRIČ, MARIJANA PETRIČ, S.P.,

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

PREVOZ TOVORA IN STORITVE S TEŽKO GRADBENO MEHANIZACIJO PETER PODRŽAJ, S.P., PREVOZ TOVORA IN TEŽKA GRADBENA MEHANIZACIJA, METOD PODRŽAJ, S.P., PREVOZ TOVORA JOŽEF ROPRET, S.P., PREVOZ TOVORA MITJA POTOČNIK, S.P., PREVOZ TOVORA MITJA POTOČNIK, S.P., PREVOZ TOVORA SANDI JAKOPIČ, S.P., PREVOZ TOVORA V CESTNEM PROMETU BOJAN ARH, S.P., PREVOZ TOVORA V PROSTEM CESTNEM PROMETU, VRANČIČ MARJAN, S.P., PREVOZNIŠTVO, PREVOZ TOVORA, OSEB IN OSTALE STORITVE ALEŠ ARH, S.P., RCM TRANSPORTATION & LOGISTICS, SATLOG, CESTNI IN TOVORNI PREVOZ, D.O.O., SERVIS GASILNIH APARATOV, OGREVALNIH NAPRAV, PREVOZ OSEB IN TOVORA ANDREJ ŠTRAUS, S.P.


ŠPEDITERJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Tukaj je naštetih nekaj ponudnikov za špedicijo in prevoz tovora v Sloveniji, najbolje pa je da se obrnete kar na omisli.si in Omisli.si/posel, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki. Tako ne boste izgubljali časa z iskanjem in prihranili boste denar.

Katere so prednosti in slabosti letalskega prevoza tovora?

Prevoz tovora z letalom je najhitrejši, zato je zelo primeren za dolge relacije, prav tako je nalaganje in razlaganje tovora zelo enostavno. Dobro se znajde tudi tam, kjer  cestni ali železniški prevoz ne bi zmogel prepeljati tovora, saj leti po zraku, kjer nima ovir. Ni pa primeren za zelo velik tovor, saj ima omejeno in dokaj majhno količino prostora. Lahko je tudi nezanesljiv, saj v primeru slabega vremena let ne bo mogoč in tovor ne bo dostavljen v pravem času.

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Špedicija- letalski promet
Letala imajo omejeno kapaciteto tovora

V katerem primeru je najbolje uporabiti ladijski prevoz tovora?

Uporaba ladijskega prevoza je zelo primerna za večje količine tovora, saj se cena pri višji teži tovora bistveno ne spremeni, prostor za tovor pa je dosti večji od drugih transportov. Cena za prevoz večje količine tovora je manjša, kot pri drugih oblikah transporta.

Priporočamo branje: RADIO OGLAŠEVANJE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI

Zakaj je železniški prevoz tovora boljši od cestnega?

Najprej je treba izpostaviti, da je železniški prevoz bistveno cenejši od cestnega, saj je gorivo cenejše. Veliko bolj je tudi okolju prijazen način transporta, saj potrebuje manj goriva kot cestna vozila, izpušča pa manj toplogrednih plinov. Večja je tudi zanesljivost transporta, saj na poti nima ovir, in vozi po ustaljenem urniku.

Preverite tudi forum, kjer najdete še več koristnih nasvetov.

Kontaktirajte preverjene špediterje (ponudbe / cene)
Špedicija: Cene in preverjeni ponudniki logistike za prevoz tovoraocena bralcev
5 od 4